pocetak foruma
|
|
xVORKIx |
Odgovorio 05.08.2008 13:36
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 25.07.2008 11:01 Lokacija: Nepoznata |
Jeremija 31:31-34 kaze : Evo idu dani , govori Jahwe, kad cu uciniti s domom Izraelovim i s domom Judinim nov savez, ne kao onaj savez , koji ucinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje Egipatske, jer onaj savez moj oni pokvarise , a ja im bijah muz, govori Jahwe.Nego ovo je savez sto cu uciniti s domom Izrajelovim poslje ovih dana, govori Jahwe : metnucu zakon svoj u njih, i na srcu njihovu napisacu ga, i bicu im Bog i oni ce mi biti narod. I nece vise uciti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreci : poznajte Jahwu, jer cu im oprostiti bezakonja njihova , i grijeha njihovih necu vise spominjati . JEREMIJA ovdje jasno prorice o dolasku promjene zakona sa starog u novi . Kako G.Miroljube komentirate prorocanstvo ?! POZDRAV !
Alen Vorkapic
|
|
|
MilosC |
Odgovorio 05.08.2008 14:33
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 10.07.2008 17:40 Lokacija: Srbija |
Možete li nešto reći o teoriji relativiteta? Ona je puna ateističkih pretpostavki i obmana ali ipak ima nekih korisnih delova na kojima je recimo utemeljen rad unutrašnjih časovnika satelita za GPS navigaciju. |
|
|
filosof26 |
Odgovorio 05.08.2008 15:21
|
Član Odgovori: 43 Pristupio/la: 01.07.2008 17:17 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, koliko ja znam Ajnstajn je bio izrazito pobozan covjek, koji je (slicno vama) pokusavao da kroz nauku pokaze ljudima Tvorca. On je vjerovao u Univerzum koji je uredilo vise bice, Tvorac, i koji ima svoje zakonitosti, nepromijenljive. Ukratko, vjerovao je u svijet zakonitosti. Zar iz toga ne slijedi i da je teorija relativiteta na neki nacin potvrda postojanja Tvorca?
Sto god tkas, vezuj konce za nebo...
|
|
|
Synex |
Odgovorio 05.08.2008 15:57
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 23.03.2008 15:03 Lokacija: Nepoznata |
Mozete li mi malo tačnije objasniti na šta se odnosi kada kaže u 3Mojsije18.21 Moloha. i isto to u 3Mojsije20.2. Hvala Vjerujem u ...
|
|
|
Mladen M |
Odgovorio 05.08.2008 20:11
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Da li je uzrok kamena u zuc neispravna ishrana? Dosta cesto se nekim ljudima koji su imali kamen u zuc odstranjuje operacijom kompletan zuc, koliko je to dobro za organizam? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 21:16
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
milosm je napisao: Sada je 7517 godina racunato po kalendaru koji je bio koriscen pre kalendara po kome se vreme racuna od Hristovog rodjenja, u vasim predavanjima ste pricali da je proslo oko 6000 (+-20 god.) godina od stvaranja. Zasto je razlika toliko velika oko 1500 god. Taj kalendar (7517) je pravljen na osnovu Septuaginte (grckog prevoda Starog zaveta), u kome postoje greske u rodoslovu, jer je na pocetku dodato po 100 godine na prvih 15 generacija (pa je razlika oko 1500 godina). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 22:47
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bokiva je napisao: Kako oblicje imaju demoni da li kao neke zivotinje kako ih najcesce predstavljaju ili nesto drugo? Demoni mogu da poprimaju razlicita oblicja - od najstrasnijih monstruma, do "najlepsih" svetlecih bica. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 22:56
|
mipunderfire je napisao: Zrtva moze da se prinosi ako ima ko da je prinosi. Ako narod toliko duhovno propadne da nema svrhe da se prinosi zrtva, onda se privremeno ukida Hram i zrtveni sistem. Zrtveni sistem nije samo ukazivao sa Hristovu zrtvu, nego i na mnoge druge aspekte Plana Spasenja (Hristov drugi dolazak, Obnovljenje zemlje...) Dakle prema ovome, već 20 vjekova nema ko da prinosi žrtve zbog opšte duhovne propasti? Da li vi mislite da bi Bog dozvolio da prođe toliko vremena bez hrama da ima stvarne potrebe za tipološkom službom u njemu kao u starozavjetno vrijeme? Rekli ste da biblijski tekst treba shvatiti doslovno. Koje je značenje sledećih tekstova? Kološanima 2,14-17: "I izbrisavši pismo uredbe koja bješe protiv nas, i to uzevši sa srijede prikova ga na krstu; i svukavši poglavarstva i vlasti izvede ih na ugled slobodno, i pobijedi ih na njemu. Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote; koje je sve bilo sen od onog što htjede da dođe, i tijelo je Hristovo." Ovdje apostol Pavle očito govori o ispunjenoj tipologiji U Hristu. Jevrejima 7,18.19.26.27: "Tako se ukida pređašnja zapovest, što bi slaba i zaludna. Jer zakon (očito obredni) nije ništa savršio; a postavi bolju nadu, kroz koju se približujemo k Bogu... Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa; kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grijehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese." Jevrejima 10,8.9.18: "I više kazavši: Priloga i prinosa i žrtava, i žrtava za grehe nijesi htio, niti su Ti bili ugodni, što se po zakonu prinose; Tada reče: Evo dođoh da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo da postavi drugo... A gdje je oproštenje ovih onde više nema priloga za grijehe." Danilo 9,27: "I utvrdiće zavjet s mnogima za nedjelju dana, a u polovinu nedelje ukinuće žrtvu i prinos..." Istorijski, pomenuta "polovina nedjelje" pada tačno kad se Mesija žrtvovao. Molim vas za komentar. Pozdrav! Vi ste klasican primer nekoga ko ne cita Tanah (Stari zavet), a hoce da razume Bibliju. Vi koristite samo Novi zavet da bi ste razumeli biblijsku poruku i onda logicno nemate pravu sliku. Apostol Pavle je bio apostol neznabozaca, i to on otvoreno kaze. Dakle, on je ne-Jevrejima pricao o Bogu i Mesiji. Jevreji koji su prihvatali Isusa za Mesiju trazili su da se neznabosci obrezuju, da drze biblijske praznike (Pashu, Sedmice, Senice...), a apostoli su im lepo kazali da ne maltretiraju te ljude, i da je dovoljno za njih da se sklone od kurvarsta i idolopoklonstva, i da ne jedu crkotine. I sad vi to uzimate kao model kako bi mi trebali da zivimo. Ja ne kazem da je pitanje zrtava centralno pitanje. To uopste nije centralno pitanje. Vi se drzite ovih triju stvari (ne kurvajte se, ne idolopoklonisite i cuvajte zdravlje (ne jedite crkotine)) i odlicno. Postavljate pitanja na koja sam vec odgovorio (vezano za "ukidanje zrtve"). Mislim da smo iscrpli ovu temu jer sam vam dao tekstove i objasnjenja. A ako vi hocete sa apostolom Pavlom da objasnjavate zrtveni sistem u Mojsijevim knjigama, onda gubimo vreme. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.08.2008 22:57 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 22:58
|
MilosC je napisao: Knjiga o sudijama 9:13: "A loza im reče: zar ja da ostavim vino svoje, koje veseli Boga i ljude, pa da idem da tumaram za druga drveta?" Jel' se ovde misli na alkoholno vino? Ko tu govori? Jel Bog tu kaze da treba da pijemo alkohol ili neko iznosi pricu? Kada Isus govori o Lazaru i bogatasu da li time zeli da kaze da postoji pakao u kome se ljudi rostiljaju ili zeli da kaze da ako neko nece da veruje njemu je dzabe i mrtvi da ustaju? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 22:59
|
xVORKIx je napisao: Postoje mnoge stvari koje su se ukinule dolaskom Isusa Krista . U Mojsijevom zakonu je bilo receno ( oko za oko zub za zub ) a promjena od strane Isusa je OPROST . Mojsijev zakon interpretira da kada netko ubije nekoga ovaj mora uzvratiti istom mjerom a to je OSVETA po zakonu . Znaci razlika je : Mojsijev zakon OSVETA = Isusov zakon OPROST . Ovdije vidimo cistu suprotnost sto znaci da se Stari zavijet mijenjao sa Novim zavjetom. ( Matej 5:38,43,44 ) Moje misljenje je da univerzalna pravila morala se nisu mjenjala a pravila vezana uz stav jesu. Sta mislite G.Miroljube dali sam donekle u pravu. Pozdrav ! U velikoj si zabludi. O tome sam govorio mnogo puta, ali nisi citao moje prethodne postove. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:01
|
mipunderfire je napisao: Koliko sam ja vidio, g. Miroljub ne dozvoljava međusobnu polemiku, ali evo mali komentar dokle se on ne pojavi.... Miroljub kad se pojavi moze da ucini da se ti vise ne pojavljujes na ovom forumu. Nisi toliko los pa ti se pruza jos jedna sansa, ali pazi se kad sledeci put krenes da pametujes. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:02
|
bokiva je napisao: Zasto se narodi na balkanu prepiru koji je najstariji i prvi dosao ovde i od koga vode poreklo kad smo svi potomci 3 Nojeva sina? Kad se narodi odvoje od Boga, onda Djavo izmislja razne razloge zbog kojih se narodi kolju, a on uziva u destrukciji (takav mu je karakter). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:04
|
xVORKIx je napisao: Jeremija 31:31-34 kaze : Evo idu dani , govori Jahwe, kad cu uciniti s domom Izraelovim i s domom Judinim nov savez, ne kao onaj savez , koji ucinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje Egipatske, jer onaj savez moj oni pokvarise , a ja im bijah muz, govori Jahwe.Nego ovo je savez sto cu uciniti s domom Izrajelovim poslje ovih dana, govori Jahwe : metnucu zakon svoj u njih, i na srcu njihovu napisacu ga, i bicu im Bog i oni ce mi biti narod. I nece vise uciti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreci : poznajte Jahwu, jer cu im oprostiti bezakonja njihova , i grijeha njihovih necu vise spominjati . JEREMIJA ovdje jasno prorice o dolasku promjene zakona sa starog u novi . Kako G.Miroljube komentirate prorocanstvo ?! POZDRAV ! Gde vi ovde vidite promenu zakona? Da li ste slepi ili ste poludeli? Vidim da ste zreli za ciscenje. Jos jednom nesto ovako glupo napisite i moracu da primenim biblijsku kaznu "karet" (odsecanje). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:08
|
bokiva je napisao: 1.Sta su anticestice? Rapistaj se malo u literaturi. Nemoj ko invalid da postavljas pitanja. Mrdni malo. 2 Da li su geni odgovorni za neke covekove postupke kao prodrljivost,lenjost,sexsualnu izopacenost, itd..posto nacnici tvrde da postoje geni za sve to? Rekao sam vec milion puta da se ne cita evolucionisticko lupetaranje, ali dzabe. Nastavite da se trujete, ali nemojte ovde da postavljate takva pitanja, jer vce necu na njih da odgovoram. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:09
|
MilosC je napisao: Možete li nešto reći o teoriji relativiteta? Ona je puna ateističkih pretpostavki i obmana ali ipak ima nekih korisnih delova na kojima je recimo utemeljen rad unutrašnjih časovnika satelita za GPS navigaciju. Kljucna stvar zbog koje se ta terija forsira jeste to sto tvrdi da ne postoji referentna tacka u univerzumu. Iz te teorije relativiteta proistekla je ona losa ideja da je "sve ralativno", sto je klasicna sotonska prevara. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:11
|
filosof26 je napisao: Profesore, koliko ja znam Ajnstajn je bio izrazito pobozan covjek, koji je (slicno vama) pokusavao da kroz nauku pokaze ljudima Tvorca. On je vjerovao u Univerzum koji je uredilo vise bice, Tvorac, i koji ima svoje zakonitosti, nepromijenljive. Ukratko, vjerovao je u svijet zakonitosti. Zar iz toga ne slijedi i da je teorija relativiteta na neki nacin potvrda postojanja Tvorca? Ajnstajn nije bio biblijski pobozan. On je bio naucnik koga su evolucionisti i satanisti zloupotrebili. On jeste idol savremenim naucnicima, ali njegova nauka je "miki maus" nauka. Postoje brojni drugi matematicki modeli koji kao i Ajnstajnove hipotreze objasnjavaju svemir. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:13
|
Synex je napisao: Mozete li mi malo tačnije objasniti na šta se odnosi kada kaže u 3Mojsije18.21 Moloha. i isto to u 3Mojsije20.2. Hvala U pitanju je demon kome su ljudi prinosili svoju decu na zrtvu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:13
|
Mladen M je napisao: Da li je uzrok kamena u zuc neispravna ishrana? To je jedan od glavnih uzroka. Dosta cesto se nekim ljudima koji su imali kamen u zuc odstranjuje operacijom kompletan zuc, koliko je to dobro za organizam? Ko padne "lekarima" u sake, kukala mu majka. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.08.2008 23:14
|
wellness je napisao: Da li ja ne mogu da nadjem, ili su moja pitanja izbrisana? Ako bih mogao bar od cijenjenog Miroljuba Petrovica da znam zasto, posto nisam pitao nista neukusno niti sam komentarisao, samo postavljam pitanje, pa ako bi postovani gospodin bio ljubazan da mi kaze ili odgovori privatnom porukom ako ne moze javno. Hvala. Vas post je izbrisan jer sam na ta pitanja odgovorio nekoliko puta. |
|
|
MilosC |
Odgovorio 06.08.2008 00:20
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 10.07.2008 17:40 Lokacija: Srbija |
Miroljub Petrovic je napisao: MilosC je napisao: Knjiga o sudijama 9:13: "A loza im reče: zar ja da ostavim vino svoje, koje veseli Boga i ljude, pa da idem da tumaram za druga drveta?" Jel' se ovde misli na alkoholno vino? Ko tu govori? Jel Bog tu kaze da treba da pijemo alkohol ili neko iznosi pricu? Kada Isus govori o Lazaru i bogatasu da li time zeli da kaze da postoji pakao u kome se ljudi rostiljaju ili zeli da kaze da ako neko nece da veruje njemu je dzabe i mrtvi da ustaju? Ne, ne, shvatam ja šta je u pitanju, nego hoću da vidim jesam li dobro razumeo. Naravno da ne govori Bog. |
|
Predji na forum: |