pocetak foruma
|
|
Sibinjanin Janko |
Odgovorio 24.08.2018 12:17
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 26.12.2017 21:01 Lokacija: Srbija |
http://www.mediaf...C4%8Di.pdf
Milorad Gajić
|
|
|
Jovan7 |
Odgovorio 24.08.2018 18:39
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 20.03.2018 20:58 Lokacija: Fruska gora |
Da li je zdravo da u ishrani budu zastupljene namirnice od kukuruznog braÅ¡na kao Å¡to su: palenta, kaÄamak, proja uz neki mleÄni prozivod kao zaÄin( sir, pavlaka, jogurt). Npr da 4-5 dana u nedelji za ruÄak ili veÄeru da konzumiramo tu vrstu hrane!?? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.08.2018 19:30
|
Super Administrator Odgovori: 22634 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Jovan7 - poruka glasi: Da li je zdravo da u ishrani budu zastupljene namirnice od kukuruznog braÅ¡na kao Å¡to su: palenta, kaÄamak, proja uz neki mleÄni prozivod kao zaÄin( sir, pavlaka, jogurt). Npr da 4-5 dana u nedelji za ruÄak ili veÄeru da konzumiramo tu vrstu hrane!?? Naravno da je zdravo, iako je bolje za veceru konzumirati neku salatu od voca ili povrca - hranu koja se brze i lakse vari da bi se sa praznim stomakom islo na spavanje, da organizam moze da se odmara, a ne da vari hranu. |
|
|
max006 |
Odgovorio 25.08.2018 01:14
|
Član Odgovori: 99 Pristupio/la: 02.12.2012 16:38 Lokacija: Kraljevo |
crnitrn - poruka glasi: Draza Dalmatinac - poruka glasi: Kako su Jevreji pravili vino (Groždani sok). Jevreji su znali kako da konzerviraju groždani sok, tj znali su kako da spreme grožđano vino bez procesa vrenja. Oni su kuvali grožđe dok ono ne bi postalo kao pekmez a onda su ga sipali u amfore i zalivali slojem maslinovog ulja. Tako spremljen sok bi mogao trajati godinama a da se ne pokvari. Kada su hteli da ga konzumiraju oni bi zahvatili kaÅ¡ikom grožđani sok i u njega sipali vodu i tako ga pili. Smatra se da je Isus Hrist na poslednjoj veÄeri pio ovakav grođžani sok a ne alkoholno vino. Ја има ширу (грожђани Ñок) Ñтар три године отваран и пивен у неколико наврата а није куван. до овог Ñам дошао Ñеријом огледа и две опције Ñу уÑпеле! УÑкоро ћу избацити фотке да видите ! Pa daj recept kako se pravi sta ce nam slike! |
|
|
Pajdo |
Odgovorio 25.08.2018 03:13
|
Član Odgovori: 35 Pristupio/la: 24.07.2017 13:35 Lokacija: Slavonija |
PoÅ¡tovanje doktore, imam nekoliko pitanja. 1. Kada se Bog obratio Mojsiju po prvi put mu se predstavio kao Jahve, a prije toga se Bog Abramu, Izaku i Jakovu predstavio pod drugaÄijim imenon (sad sam zaboravio koje), zaÅ¡to tako i Äemu to? 2. ZaÅ¡to je Bog htio ubit Mojsija? U tekstu kaže "Putem u prenoćiÅ¡te stane Gospodin na put Mojsiju i htjede ga usmrtiti. Tad Sipora uze oÅ¡tar kamen, obreza njim prednju kožicu svoga sina, baci mu je pred noge i reÄe: Krvav si mi zaruÄnik!" Jeli dakle Bog htio ubiti Mojsija zato Å¡to mu sin nije obrezan? Molim objaÅ¡njenje. 3. Rekli ste da bi po vaÅ¡im procjenama rat trebao poÄeti u ljeto 2018, a obraćenje Izraela 2022, može objaÅ¡njenje i zaÅ¡to se to ne dogaÄ‘a. 4. Kada Bog priÄa o svinjetini u Bibliji se spominje "tko takne strvine(leÅ¡) svinje ili ko ju jede da je neÄist do veÄeri" zaÅ¡to ta neÄistoća do veÄeri i ima li to kakve važnosti? 5. MiÅ¡ljenje o Republici Srpskoj? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.08.2018 03:51
|
Super Administrator Odgovori: 22634 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Pajdo - poruka glasi: PoÅ¡tovanje doktore, imam nekoliko pitanja. 1. Kada se Bog obratio Mojsiju po prvi put mu se predstavio kao Jahve, a prije toga se Bog Abramu, Izaku i Jakovu predstavio pod drugaÄijim imenon (sad sam zaboravio koje), zaÅ¡to tako i Äemu to? U Bibliji se koriste razna imena za Boga - Elohim, Savaot, Jahve, Adonaj... u zavisnosti od konteksta u kojem se Bog obraca ljudima ili se opisuje Njegovo delovanje, ali najcesce se spominje ime Jahve ili Jehova. Pogledaj originalan tekst preko konkordansa i videces koje se ime koristi u kom kontekstu. 2. ZaÅ¡to je Bog htio ubit Mojsija? U tekstu kaže "Putem u prenoćiÅ¡te stane Gospodin na put Mojsiju i htjede ga usmrtiti. Tad Sipora uze oÅ¡tar kamen, obreza njim prednju kožicu svoga sina, baci mu je pred noge i reÄe: Krvav si mi zaruÄnik!" Jeli dakle Bog htio ubiti Mojsija zato Å¡to mu sin nije obrezan? Molim objaÅ¡njenje. To je kao da pitas: "Zasto je Bog osudio ljude na smrt u Edenskom vrtu? Zbog konzumiranja zabranjenog ploda? Ma daj, to je fanatizam!" Tako kazu povrsni i neodgovorni ljudi. Danasnji hriscani ce resi da je obrezanje nebitno, a najvise zena u svetu umire upravo jer njihovi muzevi su neobrezani i tako im prenose prljavstinu i zarazu. Da podsetim da je rak materice, kao celine, vodeci uzrok raka kod zena. Pojedinacno, rak dojke je prvi uzrok raka kod zena, a rak grlica materice je drugi. Kod Jevrejki i muslimanki prakticno nema raka grlica materice jer su im muzevi obrezani. I sad Bog daje zapovest Mojsiju, a on se ponasa neodgovorno. Povrsni ljudi ce to nazvati "Bozjim preterivanje i fanatizmom". Nema tu sta da se dodaje. Ako si izabrao da budes vojnik, onda treba da izvrsavas naredjenja generala, jer su u pitanju ljudski zivoti. Za neizvrsavanje naredjenja se gubi glava. 3. Rekli ste da bi po vaÅ¡im procjenama rat trebao poÄeti u ljeto 2018, a obraćenje Izraela 2022, može objaÅ¡njenje i zaÅ¡to se to ne dogaÄ‘a. Ja sam govorio o tipologiji Drugog svetskog rata i ovog sto predstoji. Ocigledno da periodi intenzivnog ubijanja i krvoprolica nece biti isti jer ce novi rat bio mnogo razorniji, ali mi smo ocigledno u ratu koji svakog casa moze da bukne. Iste su tenzije izmedju starih neprijatelja i samo je pitanje kad ce da eksplodira. Kad citas najuticajnije medije, vidis da se svi bave huskanjem i pripremanjem za rat, ne samo u ex-Yu, nego u celom svetu. 4. Kada Bog priÄa o svinjetini u Bibliji se spominje "tko takne strvine(leÅ¡) svinje ili ko ju jede da je neÄist do veÄeri" zaÅ¡to ta neÄistoća do veÄeri i ima li to kakve važnosti? Svinja je kanta za djubre i izvor zaraze, i Bog je dao preventivne mere higijene da se spreci sirenje zaraze. Sigurno da to "do veceri" ima visestruko znacenje - ne samo sto se tice higijene, nego i da ljudi stalno razmisljaju o racunanju vremena koje je povezano sa prorocanstvima, sa dnevnim aktivnostima kada se zaraza najcesce prenosi (nocu su ljudi pasivni, idu na spavanje i maje su sanse za sirenje zaraze), itd, itd. 5. MiÅ¡ljenje o Republici Srpskoj? Pokusaj da se ne bude deo satanskoh papskog saveza EU i NATO. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.08.2018 03:52
|
max006 - poruka glasi: Ја има ширу (грожђани Ñок) Ñтар три године отваран и пивен у неколико наврата а није куван. до овог Ñам дошао Ñеријом огледа и две опције Ñу уÑпеле! УÑкоро ћу избацити фотке да видите ! Pa daj recept kako se pravi :) sta ce nam slike![/quote] Sacekaj, nije jos siguran u recept, samo jos nesto da proveri i javice. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.08.2018 09:14
|
INTERVJU: Miroljub Petrović - Polupana omladina je demonizovana i zato voli žurke! (25.8.2018) https://www.youtu...SxhnRO-Nso |
|
|
Drobnjacanin-Novljanin |
Odgovorio 25.08.2018 13:16
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 05.07.2016 03:13 Lokacija: Chicago |
Profesore, radio sam DNK analizu u Americi , kod geneaologa 23andme. Rezultati su mi da sam I2A haplogrupa, Ancestry result mi se poklapa sa Ilirima, i pise da mi je gen prisutan 20 000 godina na Balkanu. Moje pitanje je: Posto i ja verujem u mladu zemlju od oko 6000 godina starosti, kako oni utvrdise moj gen 20 000. Slusao sam i neka predavanja Anatolija Kljosova i on odlazi sa genetikom daleko u proslost i spominje desetine hiljada godina. Znam da arheolozi koriste nepreciznu metodu radioaktivnog datiranja preko C4 molekula, u cemu onda geneticari grese? Hvala
Ко Ñе хвали, нек Ñе хвали тиме што мене познаје
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.08.2018 13:26
|
Drobnjacanin-Novljanin - poruka glasi: Profesore, radio sam DNK analizu u Americi , kod geneaologa 23andme. Rezultati su mi da sam I2A haplogrupa, Ancestry result mi se poklapa sa Ilirima, i pise da mi je gen prisutan 20 000 godina na Balkanu. Moje pitanje je: Posto i ja verujem u mladu zemlju od oko 6000 godina starosti, kako oni utvrdise moj gen 20 000. Slusao sam i neka predavanja Anatolija Kljosova i on odlazi sa genetikom daleko u proslost i spominje desetine hiljada godina. Znam da arheolozi koriste nepreciznu metodu radioaktivnog datiranja preko C4 molekula, u cemu onda geneticari grese? Hvala Nema tu nikakvih 20.000 godina, to su gluposti. Prema onome sto sam ja proucavao, I2A je vise jafetovska haplogrupa, a ne semitska ili ilirska, iako i medju Ilirima ima tvoje gaplogrupe ali jako malo. |
|
|
Jovan7 |
Odgovorio 25.08.2018 21:47
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 20.03.2018 20:58 Lokacija: Fruska gora |
U kolumni koja je skoro izašla na youtube, spomenuli ste firmu srpskamajica.com koja se bavi izradom patriotskih majica. Pošto sam tražio na internetu njihov sajt ali nisam uspeo da pronađem, možete li ovde na forumu ostavini link tog sajta da se pogleda. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.08.2018 12:01
|
Jovan7 - poruka glasi: U kolumni koja je skoro izašla na youtube, spomenuli ste firmu srpskamajica.com koja se bavi izradom patriotskih majica. Pošto sam tražio na internetu njihov sajt ali nisam uspeo da pronađem, možete li ovde na forumu ostavini link tog sajta da se pogleda. http://srpskamaji... |
|
|
Bogdan Mrkonjic |
Odgovorio 26.08.2018 12:15
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 12.06.2018 23:01 Lokacija: Зета |
Miroljube kod Tese si spominjao da se tepsija naulji sa hladnoceđenim uljem kada se pece hleb. Baba mi je pricala da su oni u selu kada nisu mogli otici po ulje u grad mazali tepsiju pcelinjim voskom. Uzmu komad voska u cvrstom stanju i tankim slojem premazu dno tepsije. To sam i ja probao i ispalo je odlicno, po meni puno bolje nego sa uljem. Hleb se uopste ne lepi a bude i lepisi ne bude mastan od ulja. Vosak ostane na dnu tepsije i ako se ne opere moze sluziti isti premaz vise puta. |
|
|
Sephora |
Odgovorio 26.08.2018 14:14
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 19.01.2013 00:22 Lokacija: Zagreb |
Veoma zanimljiv video za one koji znaju engleski: https://www.youtu...E81HrKxHoo |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 26.08.2018 20:26
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
https://www.youtu...uAM8xX-0ao Posle Netanjahua i Ruven Rivlin potvrdio da su srbi starosedeoci Balkana
Izmenio/la crnitrn na 26.08.2018 20:37 |
|
|
platon |
Odgovorio 27.08.2018 00:09
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 04.08.2018 14:39 Lokacija: Knin-Banjaluka |
Nekoliko puta na starim predavanjima rekao si da je Golijat bio visok 2.70. Otkud ti taj podatak? |
|
|
Mr Jovan |
Odgovorio 27.08.2018 08:16
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 21.03.2018 22:58 Lokacija: Beograd, Srbija |
Postovanje. Imam problema sa nesanicom vec par meseci, verovatno je to posledica losih navika i kontinuranog lezanja kasno i budjenja rano. Takodje desava se da dan zamenim za noc, pa da pokusavam da nadoknadim sve to danju, ali sam opet umoran. Pre nekoliko dana sam odlucio da legnem oko 10 sati uvece, medjutim to nije islo, budio sam se, prevrtao, ali nisam uhvatio san. Koji su Vasi saveti za ovakav slucaj? |
|
|
Monarh |
Odgovorio 27.08.2018 11:34
|
Član Odgovori: 43 Pristupio/la: 16.02.2018 20:02 Lokacija: BrÄko |
Pozdrav Miroljube.Trenutno Äitam Bibliju, ali me zanima da li bilo dobro proÄitati i razne knjige vezane za Isusa od nekih pisaca i ako da, koje biste preporuÄili? |
|
|
Sephora |
Odgovorio 27.08.2018 17:27
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 19.01.2013 00:22 Lokacija: Zagreb |
Također jedna vrlo korisna stranica za one koji znaju engleski.. pogledajte u prilogu i zašto.... https://www.youtu...JBvP_AyopQ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.08.2018 19:25
|
platon - poruka glasi: Nekoliko puta na starim predavanjima rekao si da je Golijat bio visok 2.70. Otkud ti taj podatak? Pise u Bibliji Shabane. |
|
Predji na forum: |