Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Jakov
Sta mislite, zasto su stvoreni zlato, dijamanti, srebro i ostali vredni elementi ako je Bog znao da ce to stvoriti pohlepu kod ljudi? Zasto je stvorena nafta ako je Bog znao da ce njome covek unistiti i zagaditi zemlju? Ili recimo radioaktivni elementi kao plutonijum i uranijum? Da li je Bog od pocetka imao plan da zemlja treba da se unisti?

Miroljub Petrovic
Jakov je napisao:
Sta mislite, zasto su stvoreni zlato, dijamanti, srebro i ostali vredni elementi ako je Bog znao da ce to stvoriti pohlepu kod ljudi? Zasto je stvorena nafta ako je Bog znao da ce njome covek unistiti i zagaditi zemlju? Ili recimo radioaktivni elementi kao plutonijum i uranijum? Da li je Bog od pocetka imao plan da zemlja treba da se unisti?

Ljudi zloupotrebljavaju sve sto Bog stvori. Ljudi uzmu plodove pa od njih prave otrov (puste da se plodovi pokvare pa od toga prave napitak - alkohol, na primer). Sve sto je Bog stvorio, kao i ono sto je nastalo nakon pobune coveka ima neku svrhu.

nebojsaCA
Zelim da postavim jedno konkretno pitanje. Imam 33 godine i u zivotu sam se, cini mi se, malo vise sklanjao od zla od vecine. Naravno, daleko od toga da sam u potpunosti uspevao u tome. Zivot mi prolazi u usponima i padovima, ali, tendencija je pozitivna. Nisam ozenjen, tacno znam sta zelim, a jos vise sta ne zelim od neke zene! Promenio sam nacin ishrane, stil zivota, zelim da budem blizi Tvorcu. Verujem u Vasu, nedavno izrecenu, lepu recenicu:"ko trazi zenu, naci ce djavola, a ko trazi Boga, naci ce zenu!" Dakle, moje pitanje je sledece: da li ja treba da se molim Bogu da mi podari duhovnu zenu, ili da se usredsredim na to da sto bolje upoznam Tvorca, znajuci da ce On meni podariti zenu kakvu zelim?"
Acim

Miroljub Petrovic
nebojsaCA je napisao:
Zelim da postavim jedno konkretno pitanje. Imam 33 godine i u zivotu sam se, cini mi se, malo vise sklanjao od zla od vecine. Naravno, daleko od toga da sam u potpunosti uspevao u tome. Zivot mi prolazi u usponima i padovima, ali, tendencija je pozitivna. Nisam ozenjen, tacno znam sta zelim, a jos vise sta ne zelim od neke zene! Promenio sam nacin ishrane, stil zivota, zelim da budem blizi Tvorcu. Verujem u Vasu, nedavno izrecenu, lepu recenicu:"ko trazi zenu, naci ce djavola, a ko trazi Boga, naci ce zenu!" Dakle, moje pitanje je sledece: da li ja treba da se molim Bogu da mi podari duhovnu zenu, ili da se usredsredim na to da sto bolje upoznam Tvorca, znajuci da ce On meni podariti zenu kakvu zelim?"

Treba da se usredsredite na ovo drugo, a to sto vi "znate kakvu zenu zelite" je vrlo relativno. Kada se duhovno jos vise izgradite onda cete videti i da vam se ukus po pitanje zena promenio. Pored toga, Bog mnogo bolje zna sta vama treba. Isus kaze: "Trazite najpre carstvo nebesko, a ostalo ce vam se dodati."

bojsane
Miroljube,na sta se odnosi pojam "visine" u knjigama o carevima i dnevnicima?Spominje se da je narod prinosio zrtve i kadio na visinama.Koliko shvatam iskljucivo u negativnom svjetlu se pominje ovaj pojam.Dakle,o cemu je rijec?

nikola
U vezi zenidbe, kakvo misljenje imate o ljubavi. Obicno su zene sklonije ljubavi a muskarci veri po svojim sposobnostima, danas je mozda suprotno. Apostol Pavle kaze da ljubav nikad ne prestaje, nasta tacno misli. Da nije kurvara nebi bilo tolko tesko danas ozeniti se, dali su kurvari mesto na koje treba da radi gvozdena palica. Od malena su me povredjivali kurvari u porodici sad mi se isti scenario ponavlja dal je to jer se nisam opametio. Imao sam par drugarica prijatelja, sada nemam ni jednu, koliko su podlozne da budu neposlusne to je katastrofa, razmisljanje im takodje slabo ide i kad su intelektualno razvijene, dali je to krivica nihovih roditelja ili njihov izbor

nikola
Miroljub Petrovic je napisao:
Ne secam se da u Kuranu pise da su mesec i zvezda uzimaju za simbole, kao sto ni u Jevandjeljima ne pise da se uzima krst za simbol, niti su Mojsijevim knjigama pise da se uzima heksagram za simbol.

Dali su apostoli uzimali krst kao simbol, vrsili sluzbu u Hramu, pravili Hramove

Miroljub Petrovic
U Americi je objavljena knjiga koja se bavi pitanjem: Kako preziveti u drustvu u kojem su svi oblici satanizma dozvoljeni? Sta uraditi na ulici, u autobusu, na poslu, u kuci. Planiramo tu knjigu da objavimo, jer se i nase drustvo krece u tom smeru (ako vec nije doslo do te tacke). Evo linka za knjigu:

http://www.target...142360105X

Miroljub Petrovic
Evo da vidite kako izgleda najveci oblik ponizenja i obozavanja Sotone:
http://www.youtub...Tz16o8nGCQ

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Miroljube,na sta se odnosi pojam "visine" u knjigama o carevima i dnevnicima?Spominje se da je narod prinosio zrtve i kadio na visinama.Koliko shvatam iskljucivo u negativnom svjetlu se pominje ovaj pojam.Dakle,o cemu je rijec?

Ljudi su se peli na vrhove brda i planina, jer su tako mislili da ce biti blizi "bogovima", pa su tamo prinosili zrtve svojim "bogovima".

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
U vezi zenidbe, kakvo misljenje imate o ljubavi. Obicno su zene sklonije ljubavi a muskarci veri po svojim sposobnostima, danas je mozda suprotno. Apostol Pavle kaze da ljubav nikad ne prestaje, nasta tacno misli. Da nije kurvara nebi bilo tolko tesko danas ozeniti se, dali su kurvari mesto na koje treba da radi gvozdena palica. Od malena su me povredjivali kurvari u porodici sad mi se isti scenario ponavlja dal je to jer se nisam opametio. Imao sam par drugarica prijatelja, sada nemam ni jednu, koliko su podlozne da budu neposlusne to je katastrofa, razmisljanje im takodje slabo ide i kad su intelektualno razvijene, dali je to krivica nihovih roditelja ili njihov izbor

Jedno je ljubav, a drugo je demonska opsednutost. Prilikom pruzanja ljubavi drugoj osobi, duhovno i na svaki drugi nacin napreduju i onaj koji ispoljava ljubav, i onaj (ona) kome je ljubav upucena. Demonska opsednutost (zaljubljenost) se svodi na neki prljav oblik telesnog zadovoljstva, nakon kojeg osobe postaju duhovno povredjene i fizicki i duhovno slabije i nesposobnije za zivot.

U tvom slucaju treba da se sklanjas od nemoralnih ljudi i da ne mislis o zenama, nego o Bogu - da se naucis nesto da radis i da budes deo tima ozbiljnih i poboznih muskaraca, da bi mogao lakse da funkcionises u ovom svetu, a Bog ce lako da ti nadje zenu ako si ti ozbiljan i pobozan.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Dali su apostoli uzimali krst kao simbol, vrsili sluzbu u Hramu, pravili Hramove

Nemamo izvestaje da su koristili krsteve, u Hramu nisu sluzili jer su tamo mogli da sluze samo odredjeni ljudi, a Hramove nisu pravili, vec su drzali predavanja po sinagogama, jer su sinagoge postojale svuda gde su ziveli Jevreji (sinagoge ili skupstine su bila mesta gde su se muskarci okupljali da citaju Bibliju, da se zajednicki mole i da razgovaraju o aktuelnim problemima).

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Zasto se vecina zemljotresa desava rano ujutru?

Nisam video istrazivanje koje to potvrdjuje.

nebojsaCA
Kao primer nepostovanja mrtvih i neobavestenosti i ljudske gluposti, naveo bih primer gradske plaze u Cacku. Naime, na tom mestu, u prvim danima po tzv. oslobodjenju, streljano je oko tri hiljade ljudi, pripadnika suprotnog tabora, i njihovih porodica. Danas je to mesto gde sve vrvi od golotinje, glasne muzike, kafica i drugih oblika nemorala. A sto je jos i gore, tu, medju kupacima, nalazi se obelezje tragicnog dogadjaja. I dok sa jedne strane imamo malu, ali jaku organizaciju Srpskih dveri, na drugoj strani je vecina, hedonisticki opredeljena, a duhovno neutemeljena. Moje pitanje je upravo vezano za ove tople dane: gde se rashladiti, posto je zaista malo mesta na kojima borave neki normalni ljudi? U Crnu Goru ne zelim da idem, sve dok satanisti vladaju, mozda je resenje planina, jezero,...
Acim

Mladen M
Profesore da li sklapanje braka treba obaviti u crkvi? Da li je jedino takav brak ispravan pred bogom?

Nisam jos citajuci Stari Zavjet nasao da se govori o braku ili sam propustio?
Izmenio/la Mladen M na 03.08.2008 15:32

nebojsaCA
Proslog cetvrtka na TV Galaksiji iz Cacka, bio je film o tacnom mestu planine Sinaj, tj. Mojsijeve planine, u Saudijskoj Arabiji. To je materijal koji ste Vi prosledili Bosku Obradovicu iz Dveri srpskih. Da li je moguce i gde isti taj film nabaviti?
Acim

MilanSM
il6;l4;k2;k8;k h1;l6;k5;, k5;-k6;l0;l5;k ikm0;ll6;k4;l0;o5;m1;!

h2;ko5; k6;m1;k8;k k4;lkl4;k l7;lk2;m0;l0;l4; h2;k2;m6; lk2;k6; l0; k4;kl6;l4;k2; l4;l0; l9;k k6;l6;l7;k2;k6;k2; l5;k2;m5;l0;l5; l5;k2; l2;l6;o2;l0; k2;lk5;m1;l4;kl5;m0;m1;o2;km0;k l0; l0;k9;l3;k2;k8;km0;k k4;k2;m6;k2; l7;lkk6;k2;k4;k2;o4;k2;. i7;k2;l4;l6; m0;k2;l2;l6; l5;k2;l9;m0;k2;k4;l0;m0;k!

h7;k2;l5;l0;l4;k2; l4;k k6;k2; l3;l0; l9;m0;k k5;l3;kk6;k2;l3;l0; k6;l6;l2;m1;l4;kl5;m0;k2;ll5;l0; m2;l0;l3;l4; "hm1;m3; k4;lkl4;kl5;k2;" (Zeitgeist)?

i3;k2; l2;l6;o2;l0; l5;k2;m5;l0;l5; l9;k l4;l6;k8;k k6;kl4;k2;l5;m0;l6;k4;k2;m0;l0; l7;lk4;l0; k6;kl6; m2;l0;l3;l4;k2; m1; l2;l6;l4; l9;k, l5;k2; k4;kl6;l4;k2; l7;l6;l7;m1;l3;k2;lk2;l5; l5;k2;m5;l0;l5;, k2;lk5;m1;l4;kl5;m0;m1;o2;k k6;k2; o2;k m3;ll0;m6;o5;k2;l5;l9;m0;k4;l6; m1; l9;m0;k4;k2;ll0; l2;l6;l7;l0;o2;k2; kk5;l0;l7;k2;m0;l9;l2;k lkl3;l0;k5;l0;o2;k?

i4;l9;m0;k2;o2;m0;k l9; h1;l6;k5;l6;l4;!

i2;l0;l3;k2;l5;

MilanSM
Ne radi cirilica. Smile

Pomaze Bog, g-dine Petrovicu!

Vec duze vreme gledam Vase emisije. Zelim da Vam se zahvalim na trudu koji ulazete u informisanje javnosti. Samo tako nastavite.

Zanima me, da li ste gledali dokumentarni film "Duh vremena" (Zeitgeist)? U njemu se na veoma popularan i "simpatican" nacin argumentuje da je hriscanstvo kopija egipatske religiji.

Da li bi ste mogli da kazete nesto o tome?

MilanSM
nebojsaCA je napisao:Moje pitanje je upravo vezano za ove tople dane: gde se rashladiti, posto je zaista malo mesta na kojima borave neki normalni ljudi? U Crnu Goru ne zelim da idem, sve dok satanisti vladaju, mozda je resenje planina, jezero,...

Pomaze Bog!
Iako pitanje nije upuceno meni, pokusacu da odgovorim, nadam se da je to u redu.

Preporucio bih ti da se ne kupas na gradskim plazama, bazenima i drugim popularnim mestima. Postoji mogucnost da navuces kojekakve infekcije. Voda je jako zagadjena.

Idi na neko planinsko jezero, ako vec zelis da se brckas. Smile Ja sam bio na Staroj Planini, na Zavojskom jezeru. Predivno je i voda je cista (bar u odnosu na Savu i Dunav), a nema puno ljudi.

MilosC
1. Da li masoni imaju veze sa Kenedijevim ubistvom? Čuo sam da se protivio masoneriji?
2. Kako konvencionalna nauka objašnjava tvrdnju da treba jesti svaki čas po malo hrane, a da ne treba imati dva ili tri velika obroka? Kristalno je jasno da se tako opterećuje želudac koji ne može da se odmori, ali ta priča se servira svuda.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.32 sekundi!