pocetak foruma
|
|
Cvetan |
Odgovorio 02.03.2018 20:55
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 25.02.2018 01:06 Lokacija: Veles |
Procitao sam u vasu knjigu Religija za pocetnike da kazete da se ljudi trebaju obrezivati. Dali covek mora biti obrezan da bi bio ponovo vaskrsnut? Citao sam I na druga mesta da je to higijenski ali zar to nije jako bolno jer tu postoje nervne zavrsetke? I jeli tacno da nas je Sveti Pavle spasio(da to tako kazem) od obrezivanja kada je rekao da obrezivanje treba da bude u glavi, odnosno umstveno? I ako mozete da mi odgovorite jeste se vi obrezali? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.03.2018 21:13
|
Super Administrator Odgovori: 22633 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
yam123 - poruka glasi: Gostovanje Muamera Zukorlica u jutarnjem programu. https://www.youtu...amp;t=435s Doktore, koje je Vase misljenje o njegovoj stranci i kandidaturi na beogradskim izborima? Moje misljenje je da prvi put u Beogradu, i u Srbiji, imamo jednu moralnu opciju, da li se slazete? Slazem se da je muftija moralna opcija, ali njemu je dozvoljeno da bude moralan jer nije na vlasti. Najteze je biti na vlasti i biti moralan. Vlast najvise sto moze jeste da dopusti sve opcije u drzavi, a ne sme da previse promovise moral jer ce odmah strani faktor i strani novinari da skoce da im uvode sankcije. Mislim da ova vlast, za sada, odlicno funkcionise, u nenormalnim uslovima, i svima dopusta da iznesu svoje misljenje bez obzira na strasne pritiske stranog faktora da se svaki oblik morala i istine zabrani. Sad su strani npvinari narocito agresivni po pitanju laganja vezano za navodne smrtne slucajeve zbog nebakcinisanja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.03.2018 21:17
|
Super Administrator Odgovori: 22633 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Cvetan - poruka glasi: Procitao sam u vasu knjigu Religija za pocetnike da kazete da se ljudi trebaju obrezivati. Dali covek mora biti obrezan da bi bio ponovo vaskrsnut? Citao sam I na druga mesta da je to higijenski ali zar to nije jako bolno jer tu postoje nervne zavrsetke? I jeli tacno da nas je Sveti Pavle spasio(da to tako kazem) od obrezivanja kada je rekao da obrezivanje treba da bude u glavi, odnosno umstveno? I ako mozete da mi odgovorite jeste se vi obrezali? Obrezanje nije uslov spasenja, ali obrezanje jeste visi oblik poboznosti i higijene. Obrezanje odraslih je bezbolan proces koji se odvija pod lokalnom anestezijom. Naravno da sam obrezan, isto kao i Isus. Neobrezani ne mogu da praznuju Pashu u Svetoj Zemlji - Izraelu - to je Bozji zakon. Apostol Pavle govori fanaticnim Jevrejima da obrezanje nije najvaznija stvar i da neznabosce koji prihvataju jevrejskog Boga ne treba odmah obrezivati, vec ih treba uciti osnovama religije, a to je da se sklanjaju od kurvastva, idolopoklonstva i jedenja nezdrave hrane (crkotina), a kasnije ce doci na red obrezanje, praznici i dr. Dakle, najvaznije je obrezanje srca, pa posle tela. Biti neobrezan znaci biti prljav, i zato se u Bibliji govori o obrezanju srca - da covek ima ciste namere, o obrezanju usana - da covek ne bude psovac i prostacina, i konacno o obrezanju tela - cin polne higijene. Zene ciji su muzevi obrezani skoro nikada ne oboljevaju od raka grlica materice - jednog od najucestalijih oblika raka kod zena. |
|
|
Cvetan |
Odgovorio 02.03.2018 21:32
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 25.02.2018 01:06 Lokacija: Veles |
Pa zar se higijena ne moze odrzavati time cemo da operemo to mesto svaki dan? Ako moze da mi odgovorite dali je pogresno ako covek nije musliman a udze u dzamiju? Jer sam ja hteo da udzem da bih video kako je unutra kad sam bio mali klinac ali bilo me je strah da mi ne naprave sunet Izmenio/la Miroljub Petrovic na 02.03.2018 22:20 |
|
|
Isaija |
Odgovorio 02.03.2018 21:53
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 22.01.2013 16:56 Lokacija: RaÅ¡ka |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Ako je Murata ubio Obilić ko je onda Murat kojeg je kasnije Skenderbeg razvaljivao na sve strane? Jesu li to dva razliÄita cara? ÄŒudno da imaju ista imena u relativno kratkom vremenskom razdoblju.vuk_lopusina - poruka glasi: Ko je pobijedio u Boju na Kosovu i da li je Vuk Brankovic bio izdajnik? Imas u donjem tekstu: http://cps.org.rs...ki_boj.pdf |
|
|
Jehudi |
Odgovorio 02.03.2018 22:12
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 28.01.2018 14:31 Lokacija: Novi Sad |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Obrezanje odraslih je bezbolan proces koji se odvija pod lokalnom anestezijom. A kako su se Jevreji obrezivali prilikom ulaska u obecanu zemlju kad nije bilo anestezija? Koliko je to bilo bolno za njih? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.03.2018 22:23
|
Cvetan - poruka glasi: Pa zar se higijena ne moze odrzavati time cemo da operemo to mesto svaki dan? Mozes da se peres koliko hoces, ali veoma brzo se na tom mestu ponovo skupi prljavstina upravo zbog te kozice koja smeta. Ako moze da mi odgovorite dali je pogresno ako covek nije musliman a udze u dzamiju? Jer sam ja hteo da udzem da bih video kako je unutra kad sam bio mali klinac ali bilo me je strah da mi ne naprave sunet Ako si musliman, onda je ok da ieds u dzamiju, ako nisi musliman mozes da udjes kao turista. Ja sam cuo da u dzamiji klempavima skracuju usi da ne budu klempavi, a za sunecenje nisam cuo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.03.2018 22:24
|
Isaija - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Ako je Murata ubio Obilić ko je onda Murat kojeg je kasnije Skenderbeg razvaljivao na sve strane? Jesu li to dva razliÄita cara? ÄŒudno da imaju ista imena u relativno kratkom vremenskom razdoblju.vuk_lopusina - poruka glasi: Ko je pobijedio u Boju na Kosovu i da li je Vuk Brankovic bio izdajnik? Imas u donjem tekstu: http://cps.org.rs...ki_boj.pdf Murat u vreme Skenderbega je Murat II. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.03.2018 22:25
|
Jehudi - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Obrezanje odraslih je bezbolan proces koji se odvija pod lokalnom anestezijom. A kako su se Jevreji obrezivali prilikom ulaska u obecanu zemlju kad nije bilo anestezija? Koliko je to bilo bolno za njih? Postoje razne biljke koje se koriste kao anestezija, i ljudi su u stara vremena mnogo bolje poznavali upotrebu lekovitog bilja nego danas. |
|
|
Mihael93 |
Odgovorio 02.03.2018 23:00
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 02.10.2016 14:07 Lokacija: Hrvatska |
PoÅ¡tovanje Miroljube! Donald Trump-vladar svijeta i truba Kako komentirate gradnju ameriÄke ambasade u Jeruzalemu, priznanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela, poistovjećivanje Trump-a sa Kirom kraljom perzije i kovanicu koju su mu Izraelci napravili kao znak zahvalnosti, a koja će se nalaziti valjda na njihovoj valuti ( glava Trump-a i perzijskog kralja a s druge strane hram. ) |
|
|
nessso6 |
Odgovorio 03.03.2018 00:11
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 22.02.2018 23:47 Lokacija: Frankfurt am Main |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: nessso6 - poruka glasi: Pozdrav Miroljube, Kada doÄ‘e dan vaskrsenja svih mrtvih, Å¡ta će biti sa onima koji su kremirani odnosno spaljeni nakon smrti? Bice vaskrsnuti. Ono sto je glavna osobina coveka jeste duhovna komponenta koja se arhivira kod Boga, a materijalni deo moze da se napravi od materije koje ima na svakom cosku. Kakav je plan za one koji su roÄ‘eni s odreÄ‘enim hendikepom, bilo fiziÄkim ili psihiÄkim? Hoće li ih tvorac "osloboditi" hendikepa ukoliko zadovolje kriterije vjeÄnog života? Jer vjeÄni život bi trebao da bude nagrada i sreća, pa je nekako logiÄno da će se tvorac za to pobrinuti. Slažete li se? NebojÅ¡a
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.03.2018 08:10
|
Mihael93 - poruka glasi: PoÅ¡tovanje Miroljube! Donald Trump-vladar svijeta i truba Kako komentirate gradnju ameriÄke ambasade u Jeruzalemu, priznanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela, poistovjećivanje Trump-a sa Kirom kraljom perzije i kovanicu koju su mu Izraelci napravili kao znak zahvalnosti, a koja će se nalaziti valjda na njihovoj valuti ( glava Trump-a i perzijskog kralja a s druge strane hram. ) Nemoj da se bavis tracevima i glupostima vezano za izraelski novac. A sto se tice Jerusalima, pa samo lud covek nezna da je Jerusalim glavni grad Izraela. To jasno pise u Bibliji, Bog je uspostavio Jerusalim za glavni grad Izraela, i sad dodju dijabolici da se tome suprostavljaju. To je najvisi oblik hule koji postoji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.03.2018 08:11
|
nessso6 - poruka glasi: Kakav je plan za one koji su roÄ‘eni s odreÄ‘enim hendikepom, bilo fiziÄkim ili psihiÄkim? Hoće li ih tvorac "osloboditi" hendikepa ukoliko zadovolje kriterije vjeÄnog života? Jer vjeÄni život bi trebao da bude nagrada i sreća, pa je nekako logiÄno da će se tvorac za to pobrinuti. Slažete li se? Naravno da ce biti vaskrsnuti bez ikakvih hendikepa i mana. |
|
|
hemiska |
Odgovorio 03.03.2018 09:55
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 19.02.2018 21:27 Lokacija: Kikinda |
Поздрав Мирољубе, читао Ñам вашу књигу ,,Брак и Породица" и видео Ñам Ñлике како би жене требале да Ñе облаче и то ми Ñе Ñвидело. Ðли како рећи једној жени да Ñе тако облачи, зар је неће Ñви гледати иÑпод ока и Ñ Ñ‡ÑƒÑ’ÐµÑšÐµÐ¼? Како да учиним да мојој пратнерки буде мање непријатно? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.03.2018 10:44
|
hemiska - poruka glasi: Поздрав Мирољубе, читао Ñам вашу књигу ,,Брак и Породица" и видео Ñам Ñлике како би жене требале да Ñе облаче и то ми Ñе Ñвидело. Ðли како рећи једној жени да Ñе тако облачи, зар је неће Ñви гледати иÑпод ока и Ñ Ñ‡ÑƒÑ’ÐµÑšÐµÐ¼? Како да учиним да мојој пратнерки буде мање непријатно? Ako devojka nije naucena od majke da se pristojno oblaci, tesko da ces je ti "nauciti" ili "nagovoriti". |
|
|
Misa_ |
Odgovorio 03.03.2018 16:41
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 21.10.2017 16:22 Lokacija: NiÅ¡ |
Miroljube spominjali ste da poluraspad nekih radioaktivnim elemenata nema veze sa staroscu stana i Zemlje. Na primer neki tvrde da je poluraspad uranijuma oko 4 milijarde godina, a nadjeni su neki ostaci uranijuma koji su se raspali i na osnovu toga tvrde da je Zemlja stara vise miljiardi godina. Koliki je zaista poluraspad uranijuma ? I gde moze da se procita vise o tome? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.03.2018 17:23
|
Misa_ - poruka glasi: Miroljube spominjali ste da poluraspad nekih radioaktivnim elemenata nema veze sa staroscu stana i Zemlje. Na primer neki tvrde da je poluraspad uranijuma oko 4 milijarde godina, a nadjeni su neki ostaci uranijuma koji su se raspali i na osnovu toga tvrde da je Zemlja stara vise miljiardi godina. Koliki je zaista poluraspad uranijuma ? I gde moze da se procita vise o tome? Imas na donjem linku: http://www.cps.or.../cks2.html |
|
|
maramara |
Odgovorio 03.03.2018 19:51
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 23.02.2018 22:46 Lokacija: bijeljina |
Da li djavo moze da vidi nase misli? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.03.2018 20:17
|
Ne, ali moze da nas posmatra i da pokusa da zakljucuje iz naseg ponasanja sta mislimo. |
|
|
maramara |
Odgovorio 03.03.2018 20:28
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 23.02.2018 22:46 Lokacija: bijeljina |
Ako neko od nasih bliznjih ne vaskrsne na vjecni zivot (otac , majka , sestra..) kako cemo mi moci biti srecni? |
|
Predji na forum: |