pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.07.2008 20:42
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
mipunderfire je napisao: Kako tumačite ovaj tekst? "Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to." Isaija 45:7 Naravno interesuje me boldovani dio. U originalu piše slično tome: dakle da je Jahve Elohim stvoritelj zla. Bog jasno preuzima odgovornost za sve sto se desava u ovom svetu. On jasno kaze da to sto Sotona i demoni rade je dopusteno sa Njegove (Bozje) strane iz prakticnih razloga. Najcesce samo nevolja moze da podstakne ljude na razmisljanje i vracanje sa puta zla i smrti. To sam narocito video od kada sam poceo da se bavim medicinom. Ljudi nece da menjaju ruzne navike i tacka. Kada ih zadesi zlo, onda samo jedan mali broj njih promeni nacin zivot i opameti se. Zbog tog malog broja ljudi za koje ima sansi, Bog dopusta nevolje i da se zlo desava u svetu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.07.2008 20:44
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nikola je napisao: U knjizi proroka Danila pominje se ovan kome ce se polomiti rogovi i nece imati snage da se odupre jarcu, kasnije se kaze da se radi o midjanima, persijancima i grckom carstvu. Dali se ovaj deo se odnosi na proslost. Kada se uspostavi antihristov rezim dali ce moci neko na zemlji da mu se suprotstavi Biblijska prorocanstva imaju najmanje dve projekcije. Tako u Mateju 24 citamo prorocanstvo o razorenju Jerusalima, ali u isto vreme i o Hristovom drugom dolasku. Slicno je i sa tim prorocanstvom u Danilu. Ono se odnosi na dogadjaje iz proslosti, ali ce se ispuniti i u buducnosti. To je duza prica koja sada nije najvaznija, ali ce uskoro biti aktuelna. |
|
|
MilosC |
Odgovorio 27.07.2008 22:15
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 10.07.2008 17:40 Lokacija: Srbija |
Pozdrav Vidim da se u Mojsijevim knjigama često pominje "mrežica na jetri" u opisima prinošenja žrtava, pa me interesuje šta je to (mada nije toliko bitno)? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 06:43
|
QQmeni je napisao: Ne znam kako ste zakljucili da sam ateista?! A drugo, nepismen nisam. I jos jednom vam hvala na komplimentu "tupavac"... Pricas kao da si ateista, kao da ne znas za Boga, pa pricas ateisticke price - "biceo odvojeni od celog sveta", "oni koji su poginuli su izgubljeni zauvek" i slicno (ja ovde parafraziram i karikiram tvoje reci). A sto se komplimenata tice, sve sto sam ti malo ostrije napisao je dobronamerno i iz pedagoskih razloga, da se malo trgnes i pocnes da razmisljas. Ako te budem mazio po usima, propasces, jer je ocigledno da zastranjujes po nekim vaznim pitanjima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 06:44
|
mipunderfire je napisao: Bog jasno preuzima odgovornost za sve sto se desava u ovom svetu. Moj ste čovjek. Sad možemo dalje sa diskusijom, samo da zaobiđemo RK & Co. Sledeće pitanje: Kako znate da Bog u Postanju 10:25 govori o razdvajanju kontinenata? Zar taj događaj ne bi bio prilično katastrofičan i posvećena mu veća pažnja osim tog jednog retka? Ili su u to vrijeme bili oguglali na katastrofe pa nijesu obratili dovoljno pažnje na jedan takav događaj? Vec sam govorio o tome. Taj dogadjaj ne bi bio katastrofican. Ako bi se razdvajanje kontinenata odvijalo za vreme Faleka, u periodu od samo 100 godina, lako mozes da izracunas dnevnu ili minutnu stopu razdvajanja, koju ljudi ne bi ni osetili. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 06:45
|
MilosC je napisao: Pozdrav Vidim da se u Mojsijevim knjigama često pominje "mrežica na jetri" u opisima prinošenja žrtava, pa me interesuje šta je to (mada nije toliko bitno)? Nisam to proucavao u originalu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 09:18
|
Milojko je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Milojko je napisao: Zasto Duh Sveti nije dozvolio apostolima da propovedaju u Aziji, Ko kaze da nisu propovedali u Aziji? Propovedali su u celom svetu. Dela apostolska, glava 16. 6. govore o tome "...Zabrani im Duh Sveti govoriti rec u Aziji." Nisu propovedali u tom trenutku, ali su propovedali kasnije. Isus kaze: "Idite po celom svetu..." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 09:22
|
Milojko je napisao: ''Uclanjenje u Crkvu'' ili krstenje je jedno te isto ? Naravno da nije. Krstenje je cin ulaska u savez sa Bogom, a crkva je vrsta skole u kojoj bi trebali da se ucimo i zajedno molimo. Ne mozemo da se "uclanimo u skolu". Neozbiljni judi dozivljavaju krsteenj kao uclanjenje u crkvu i oslobadjanje od svih moralnih obaveza ("svestenici ce da brinu o moralu, a mi cemo da im platimo za to i da zivimo kao sav "normalan" svet"). Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.07.2008 09:22 |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 28.07.2008 09:46
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Profesore mozete li da kazete o kojim poslednjim vremenima ovdje Bog govori kroz proroka Miheja? knjiga proroka Mihej, glava 4 1. Ali će u poslednja vremena biti utvrđena gora doma Gospodnjeg navrh gora i uzvišena iznad humova, i narodi će se sticati k njoj. 2. I ići će mnogi narodi govoreći: Hodite, da idemo na goru Gospodnju i u dom Boga Jakovljevog, i učiće nas svojim putevima i hodićemo Njegovim stazama; jer će iz Siona izaći zakon i reč Gospodnja iz Jerusalima. 3. I sudiće među mnogim narodima, i pokaraće jake narode nadaleko, i oni će raskovati mačeve svoje na raonike, i koplja svoja na srpove; neće dizati mača narod na narod, niti će se više učiti ratu. ... |
|
|
Petar |
Odgovorio 28.07.2008 12:43
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Pa jel moze covek koji nije krsten a ziveo je moralno da udje u Carstvo Nebesko? Ili ce mu reci Bog posle vaskrsenja: "E dobar si bio, stvarno si moralno ziveo po mojim zapovestima, ali nisi se krstio u crkvi, moras u jezero ognjeno?" |
|
|
MilosC |
Odgovorio 28.07.2008 13:08
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 10.07.2008 17:40 Lokacija: Srbija |
Jesu li psi stvoreni po rasama ili su se rase kasnije formirale? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 13:31
|
Mladen M je napisao: Profesore mozete li da kazete o kojim poslednjim vremenima ovdje Bog govori kroz proroka Miheja? knjiga proroka Mihej, glava 4 1. Ali će u poslednja vremena biti utvrđena gora doma Gospodnjeg navrh gora i uzvišena iznad humova, i narodi će se sticati k njoj. 2. I ići će mnogi narodi govoreći: Hodite, da idemo na goru Gospodnju i u dom Boga Jakovljevog, i učiće nas svojim putevima i hodićemo Njegovim stazama; jer će iz Siona izaći zakon i reč Gospodnja iz Jerusalima. 3. I sudiće među mnogim narodima, i pokaraće jake narode nadaleko, i oni će raskovati mačeve svoje na raonike, i koplja svoja na srpove; neće dizati mača narod na narod, niti će se više učiti ratu. ... U pitanju su dogadjaji u skoroj buducnosti kada se Jevreji budu obratili svom Bogu i kad se uspostavi teokratska drzava i Izraelu, i zgradi Hram opisan u Jezekilju 40. poglavlje i dalje (do pocetka sajma knjiga u Beogradu izacice knjiga "Treci Hram"). Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.07.2008 13:32 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 13:34
|
Petar je napisao: Pa jel moze covek koji nije krsten a ziveo je moralno da udje u Carstvo Nebesko? Ili ce mu reci Bog posle vaskrsenja: "E dobar si bio, stvarno si moralno ziveo po mojim zapovestima, ali nisi se krstio u crkvi, moras u jezero ognjeno?" Jel se to salis? Na to pitanje sam vec sto puta odgovorio. Svako ko je ziveo po svojoj savesti bice spasen, i ako nije krsten. To jasno u Bibliji pise (na primer, u Rimljanima 2. poglavlje). Naravno da je mnogo lakse onima koji znaju za Bibliju i za savez sa Bogom, nego onima koji ne znaju. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.07.2008 13:35 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 13:39
|
MilosC je napisao: Jesu li psi stvoreni po rasama ili su se rase kasnije formirale? Svi organizmi, ukljucujuci i pse, stvoreni su po osnovnim tipovima (ne znamo koliko ih je bilo), i od tih tipova su nastale sve rase i vrste. Ti tipovi (samo kopnenih organizama) su kasnije usli u Barku, pa su posle Potopa od tih njih nastale danasnje rase i vrste. |
|
|
Laki |
Odgovorio 28.07.2008 16:21
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, da li postoji gen za visinu i tezinu? I sta mislite, ko stoji iza ubistva Mihajla Obrenovica 1868.god? Sve najbolje |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 17:03
|
Smajo je napisao: ZAŠTO STE IZBRISALi moj POST? OSTAVLJATE ONO ŠTO VAM ODGOVARA A BRIŠETE ONO S ČIM SE NE SLAŽETE...ISTINA ZNA DA ZABOLI prof.Petroviću???? ''Kullil haqqa ve lev kane murren''! ''Reci Istinu pa makar gorka bila'' (Poslanik Muhammed a.s.) Daj Smajo nemoj da zezas. Sedeo si u fotelji, pio pivo, cackao nos, gledao televiziju, umesto da si malo mrdnuo dupetom i sklonio se od svih tih sranja. Odlicno mi je poznato kako funkcionise vecina ljudi, narocito u gradovima - veruju televiziji i cekau da im nesto padne s neba. Dzabe ti je sto si dobronameran, ako si naivan i verujes medijima koji su pod kontrolom neprijatelja (danas su to svi mediji). Veruj sta hoces, sta da ti radim, ali nema svrhe da se ovde s tobom raspravljam po sto puta. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 17:05
|
Kad bi covek sudio ko ce se spasiti a ko ne, skoro se niko nebi spasio tj. niko nema ljubavi prema coveku kao Bog koji zeli da se svi ljudi spasu. To mi je jasano, ali zasto je onda Bog ostavio svoju Crkvu i Svete Tajne napr. Krstenje. Jer ispada: vazno je da zivis po zakonima Bozojim i da si moralan. Cemu onda Crkva i Krstenje. Za koga je to Bog ostavio. Bog je uspostavio Crkvu da bi se ljudi ucili Njegovoj nauci, a obrede da bi se kroz njih ljudi sjedinjavali sa Njim i podsecali na Njegova obecanja vezanim za Plan Spasenja. |
|
|
nikola |
Odgovorio 28.07.2008 17:10
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Kakav mac imaju andjeli. Pre bacanja u ognjeno jezero dali postoji smrt za duhovna bica. Zasto se pre ulaska u Obecanu zemlju Isusu Navinu zapovedjuje da obreze narod. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 17:10
|
mipunderfire je napisao: U pitanju su dogadjaji u skoroj buducnosti kada se Jevreji budu obratili svom Bogu i kad se uspostavi teokratska drzava i Izraelu, i zgradi Hram opisan u Jezekilju 40. poglavlje i dalje (do pocetka sajma knjiga u Beogradu izacice knjiga "Treci Hram"). Vrlo zanimljiva tema! Koliko sam ja vidio od 40. do 48. glave proroka Jezekilja je vezano proročanstvo, ali nigdje ne vidim naznake da će to biti treći hram. Kako ste vi došli do tog zaključka? U pitanju je Hram koji ce se zidati u poslednja vremena, to se jasno vidi iz teksta. Takodje, iz teksta se jasno vidi da ce to biti Hram sazidan u vreme velikog obracenja Jevreja u poslednja vremena. Do sada su postojala 2 Hrama - prvi u vreme Solomona, i drugi - onaj koji su Jevreji obnovili nakon izlaska iz vavilonskog (persijskog) ropstva. Ovo je, dakle, Treci Hram. I koja bi bila funkcija trećeg hrama neposredno pred drugi Hristov dolazak? Zašto bi Bog nalagao da se pravi novi hram neposredno pred njegovo ponovno razaranje? I da li bi se u tom hramu obavljao cijeli bogoslužbeni sistem kako je propisan u Tori (i na šta se upućuje u pomenutom odjeljku iz Jezekilja). Ako je odgovor potvrdan, zašto? Nadam se da ćete dati sažet odgovor na ovo prije izlaska knjige na sajmu. Svrha zidanja Hrama je ista kao i svrha zidanja Prvog Hrama u vreme Solomona, a to je da na jedan poseban nacin Bog pokaze prisustvo u svom narodu, da bi to bilo videlo celom svetu kako bi ljudi trebali da zive. Bog kaze preko Mojsija, da kad Njegov narod bude ziveo po Bozjim zapovestima i drzao se Bozjih zakona, "videce svi narodi i reci ce: Veliki je ovo narod, kakve zakone i uredbe imaju." Kroz nacin zivota poboznog coveka oslikava se Bozji karakter. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.07.2008 17:11 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.07.2008 17:13
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, da li postoji gen za visinu i tezinu? Postoje geni koji odredjuju duzinu celija, pa samim time duzinu organa i celog organizma. Sto se tezine tice, postoje geni koji regulisu razne procese u nasem telu, ali covekova slobodna volja veoma utice na to koliko cemo biti teski. I sta mislite, ko stoji iza ubistva Mihajla Obrenovica 1868.god? Sve najbolje Nisam se time bavio. |
|
Predji na forum: |