Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
MilanMilan
Из Библије видимо да су неки људи носили име по ономе шта су радили у животу, односно по некој особини по којој су били упечатљиви. Ако су добијали име непосредно након рођења, као ми данас, како су могли добити име на основу нечега што још нису проживјели, и нису могли као бебе показати одређену особину?

Lukenzi
Zdravo dr Miroljube, posto vidim da od moje skole nema neke vajde, interesuje me da li kod vas mozda ima nekog posla da radim od kuce posto imam 16 godina naravno ne zelim da vas dovodim u neprijatnu situaciju da mi odgovorite negativno ali eto cisto trazim pomoc od nekog normalnog koji se slaze da je skola debilana... pozdrav

Pavle Tomic
Postovanje Miroljube,nadam se da nije glupo pitanje,ali,koliko sam shvatio i zivotinje ce biti vaskrsnute nakon drugog hristovog dolaska.Da li se to odnosi i na zivotinje koje se koriste u prehrambenoj industriji?Jer dosad ih je pobijeno vise od hiljadu milijardi pa me zanima da li ce svaka pojedinacno biti vaskrsnuta i gde ce da stane toliki broj zivih bica?

Stefan95
Postovanje Miroljube,svakodnevno pijem limunadu ali je zasladjujem sa secerom,koliko je ona tada zdrava odnosno ne zdrava?...nadam se da nije glupo pitanje
Stefan Radic

PetarTreci
Gospodine Miroljube, da li verujete u koncept pakla kakav je opisao Dante Aligijeri u njegovoj knjizi "Pakao", i koji Zavet mislite da je bolje citati i praktikovati?
Izmenio/la PetarTreci na 09.02.2018 00:20

Miroljub Petrovic
Cvijetin - poruka glasi:

Pozdrav doktore.Zanima me sta mislite o Niku Vujicicu i uopste o njegovim nastupanjima i da li ste citali njegove knjige?Pozdrav sve najbolje.

Ima puno pozotivnih stvari, ali generalno to je tanka prica kada se uporedi sa onim sto pise u Bibliji, ali u poplavi neistina kod njega ima nekih pozitivnih stvari, ali daleko od toga da preporucujem to sto on prica.

Miroljub Petrovic
Valjevac89 - poruka glasi:

Dobro vece Dr.
Imam jedno pitanje u vezi biblije i zajednice zivim u becu znate mozda gde bi ja mogo da idem sa mojim drustvom da se okupimo i da pricamo o bogu i da citamo biblije da neupadnemo u neke sekte kao adventisti ili jehovi svedoci itd..
Ili bolje nikakve zajednice traziti samo kuci s drutvom citati bibliju ?

Hvala unapred
Pozdrav

Najbolje je da se okupljate po kucama i da pozovete jednom sedmicno preko Skype Vukojicu Sandica pa da zajedno sa njim pricate o pametnim stvarima da vas ohrabri, a vi ga castite sa nekom malom donacijom za vreme koje je proveo sa vama.

Miroljub Petrovic
MilanMilan - poruka glasi:

Из Библије видимо да су неки људи носили име по ономе шта су радили у животу, односно по некој особини по којој су били упечатљиви. Ако су добијали име непосредно након рођења, као ми данас, како су могли добити име на основу нечега што још нису проживјели, и нису могли као бебе показати одређену особину?

Najcesce su roditelji davali imena po necemu sto su zeleli da dete bude, a bilo je slucajeva da Bog kaze da se detetu da odredjeno ime jer je Bog znao kakvo ce to dete da bude kad poraste pa je zeleo druge da upozori ili ohrabri sa tom informacijom.

Miroljub Petrovic
Lukenzi - poruka glasi:

Zdravo dr Miroljube, posto vidim da od moje skole nema neke vajde, interesuje me da li kod vas mozda ima nekog posla da radim od kuce posto imam 16 godina naravno ne zelim da vas dovodim u neprijatnu situaciju da mi odgovorite negativno ali eto cisto trazim pomoc od nekog normalnog koji se slaze da je skola debilana... pozdrav

Ima posla koliko hoces i kod mene, a i na drugom mestima. Mozes preko facebooka da postavljas kratke tekstove i klipove o zdravlju i da nudis besplatne medicinske savete ljudima, i kad ti se neko javi i napise koje probleme ima, posaljes meni te podatke na e-mail: i ja ti posaljem program ciscenja i jacanja organizma za pomenuti problem, ti prosledis ljudima, a oni to primene i ozdrave, a usput kupe od mene beli luk, ljutu papriku i dr, i ti imas proviziju od toga. Mozes da reklamiras moje fakultete:

www.institutpm.com
www.institutop.com
www.institutni.com

i od svakog upisanog studenta da imas proviziju. Mozes da reklamiras preko FB, mozes da ostampas plakate pa polepis ispred debilana... Za sve dodatne informacije javi se na e-mail.

Miroljub Petrovic
Pavle Tomic - poruka glasi:

Postovanje Miroljube,nadam se da nije glupo pitanje,ali,koliko sam shvatio i zivotinje ce biti vaskrsnute nakon drugog hristovog dolaska.Da li se to odnosi i na zivotinje koje se koriste u prehrambenoj industriji?Jer dosad ih je pobijeno vise od hiljadu milijardi pa me zanima da li ce svaka pojedinacno biti vaskrsnuta i gde ce da stane toliki broj zivih bica?

U pravu si, svemir je stvarno mali pa nece moci da stanu sve te pobijene krave i svinje.

Miroljub Petrovic
Stefan95 - poruka glasi:

Postovanje Miroljube,svakodnevno pijem limunadu ali je zasladjujem sa secerom,koliko je ona tada zdrava odnosno ne zdrava?...nadam se da nije glupo pitanje

Bilo bi pozeljno da ubacis vodu i izcedjen limun u blender, zajedno sa jednom ili dve urme, pa da tako napravis limunadu, ili da kupis steviju u prodavnic izdrave hrane pa da sa njom zasladjujes limunadu. Ako pijes limunadu kao ja, tako sto u pola litre vode iscefis pola limuna, onda ti ne treba da je zasladjujes jer je limunada blaga.

Miroljub Petrovic
PetarTreci - poruka glasi:

Gospodine Miroljube, da li verujete u koncept pakla kakav je opisao Dante Aligijeri u njegovoj knjizi "Pakao", i koji Zavet mislite da je bolje citati i praktikovati?

Paganski koncepti pakla su nebulozni i netacni. Ne postoje Zaveti, postoji prvi i drugi deo Biblije. Ako se ne procita prvi deo Biblije, ne moze se razumeti drugi deo. Preporucujem Novi savremeni prevod Biblije koji smo mi objavili na savremenom srpsko mjeziku i sa pravilnim redosledom knjiga u Bibliji (skoro svi prevodi prate nepravilan redosled knjiga kao u grckom prevodu Septuaginti). Evo Biblije u elektronskoj formi:

http://www.mediaf...mmmwmxzjom

a moze se nabaviti preko e-maila;

Miroljub Petrovic
Jutrosnje gostovanje na TV Pink

https://www.youtu...O6OMspoyrI

Sofia
Hvala Vam na odgovoru za biodinamicku poljoprivredu.

Zelim da Vam napisem svoje iskustvo. Slusajuci i gledajuci Vasa predavanja promijenila sam potpuno svoj zivot. Okrenula sam se Bogu, izucavanju Biblije, biljnoj hrani, muz i ja smo se skoro preselili na selo jer zelimo da stvaramo uslove za zivot van sistema, da skolujemo djecu kod kuce i da im ne ubrizgavamo otrove u vidu vakcina. Molila sam se Bogu da nam otvori put kako bismo mogli takav zivot i da ostvarimo i to se i desilo, Bogu hvala.

Kada smo se preselili na selo razmisljala sam kako da dodjem do ljudi koji bi me naucili kako da proizvodim organsko voce i povrce i vjerujem da mi je Bog poslao muza i zenu koji se bave organskom proizvodnjom vec preko 30 godina i koji su na moje pitanje da li bi me primili da volontiram kod njih i da me nauce organskoj proizvodnji prihvatili sa odusevljenjem te uskoro pocinjemo i jako se radujem.

Sa tom zenom skoro svaki dan setam (okruzeni smo planinama, svakodnevne setnje kroz sumu mi jako prijaju a i vazduh je cist) i mnogo mi se svidjela jer imamo mnogo zajednickih tema. Muz i ona se takodje vec dugo hrane biljnom hranom i recepti koje mi svakodnevno daje kao i savjeti mi mnogo znace. Razgovarale smo o Bogu i ono sto sam zasad cula od nje jeste upravo ono o cemu Vi govorite te sam pomislila da mi je sam Bog poslao ovu zenu.

Njena sestra nam nudi kucu na raspolaganje koju bismo mogli i kupiti a koja ima vocnjake (koje bi nam poklonili sa odavno zasadjenim vockama) i bastu. Podrazumijeva se da se i ovdje radi o organskoj proizvodnji. Planinski izvor se nalazi odmah pored kuce, iza kuce Å¡uma, bas onako kako sam zamisljala.

Medjutim, u razgovoru sa njom sam otkrila da se pored organske bave i biodinamickom poljoprivredom. Nisam znala o cemu se radi, te sam se informisala i kada ste mi i Vi potvrdili da se radi o okultizmu ja vise ne znam kako da se postavim prema njima.

Vi cesto kazete da treba ljude posmatrati kroz ono dobro sto rade. Da li bih trebala da im ukazem da to sto rade nije dobro (jer vidim da imaju osnove o Bogu, mozda to rade iz neznanja, neko ih je mozda tako posavjetovao a oni nisu bili mudri da provjere) ili da cutim? Da li ispravno mislim kada kazem da sve ovo sto mi se dogodilo je blagoslov od Boga (osim ove cinjenice o biodinamickoj proizvodnji)?

Jako cijenim Vase misljenje i hvala Vam unaprijed na odgovoru.
Ne bih voljela da se moram skloniti od nje jer vidim da mogu dosta toga (pametnog) da naucim od njeali cu sigurno Vas savjet poslusati.

Izvinjavam se zbog dugog posta. Hvala Vam.

Simon011
Postovanje gospodine Miroljube,

Hteo bih da vas pitam ako mozete da mi razjasnite par svari koje ste pominjali u svojim gostovanjima i predavanjima.

Naime vise puta ste pominjali da zena ako ne moze da rodi muskarcu treba da mu dovede drugu zenu, ali sta cemo sa situacijom kada je muskarac neplodan? Da li on tada ne treba da se zeni uopste?
Druga stvar je da koliko sam stekao utisak mislite da je brak prvenstveno zbog radjanja dece, medjutim sta je sa situacijama kada bracni par ne moze da ima dece (a razlozi za to mogu biti mnogobrojni). Da li onda ne treba ni da se zene i udaju, ili bi bilo bolje da pruze utociste kao usvajaoci dece ili da budu hraniteljska porodica? Koliko znam (mozda gresim) brak (Adam i Eva u rajskom vrtu) je starija institucija od porodice.

Druga stvar koja me zanima vas stav oko savremene medicine koju nazivate "govedja". Cinjenica je da je ljudski vek u danasnje vreme znacajno produzen u odnosu na pre 200, 500 i 1000 godina vise i to zahvaljujuci napretku medicine. Ako je za zdrav zivot izmedju ostalog potrebna potrebno zdrava ishrana, priroda... kako objasnjavate cinjenicu da se umiralo od raznoraznih infekcija, postojala je kuga koja je odnosila gomile zivota, mnoge bolesti koje se danas lece bez problema su tada bile fatalne. Npr. kada su belci dosli u Ameriku gomila Indijanaca je pomrla od raznih bolesti koje su njima bile nepoznate. A svi oni su ziveli u skladu sa prirodom, hranili su se zdravo, zemlja nije bila zagadjena, nije bilo GMO, pesticida, meso gotovo nisu da jeli... A opet je ljudski vek bio manji od 50 godina.

Takodje kako objasnjavate probleme i teske i specificne bloesti kod dece, ili bolesti i probleme kod kojih je medicina a pogotovo, hirurgija, neophodna (teske sabracajne nesrece, prelomi, pozari koji zahvate celu kozu...)?

Hvala unapred na objasnjenjima i izvinjavam se ako je vec neko postavio slicna pitnja a ja nisam video.

Aleksa305
Gospodine Petrovicu, kako nastaje mononukleoza i kako je leciti? Za tu bolest sam cuo od prijatelja pa me zanima sta vi mislite o tome ? Zelim Vam prijatan dan.
"Ko se uzdiže, poniziće se"
-Da su Draža i Kalabić zivi, ne bi Šiptari na Kosovu bili

Allegroz
Poštovani Miroljube, pratim tvoju priču već duže vreme a pogotovo oko ženidbe momaka..

Mislim da se treba posvetiti edukaciji srpskih devojaka. Srpske devojke su izuzetno pametene, vredne, prirodno lepe međutim polupane su jer nema ko da ih usmeri na pravi put da im se pokaže kako se vodi jedno domaćinstvo, kako biti domaćica, kako se odgajajju zdrava deca...itd... Za to bi trebalo napraviti neki kurs ili neki sajt, forum gde bi 2-3 ozbiljne žene uzele devojke da ih obučavaju i usmeravaju na prav put i onda takve devojke udavati za srpske domaćine.

Miroljub Petrovic
Sofia - poruka glasi:

Hvala Vam na odgovoru za biodinamicku poljoprivredu.
...
Vi cesto kazete da treba ljude posmatrati kroz ono dobro sto rade. Da li bih trebala da im ukazem da to sto rade nije dobro (jer vidim da imaju osnove o Bogu, mozda to rade iz neznanja, neko ih je mozda tako posavjetovao a oni nisu bili mudri da provjere) ili da cutim? Da li ispravno mislim kada kazem da sve ovo sto mi se dogodilo je blagoslov od Boga (osim ove cinjenice o biodinamickoj proizvodnji)?

Jako cijenim Vase misljenje i hvala Vam unaprijed na odgovoru.
Ne bih voljela da se moram skloniti od nje jer vidim da mogu dosta toga (pametnog) da naucim od njeali cu sigurno Vas savjet poslusati.

Izvinjavam se zbog dugog posta. Hvala Vam.

Tesko je naci ljude sa kojima se slazete 100% po svim pitanjima. Smatram da ne treba da ulazite sa njom u bilo kakve price oko biodinamicke proizvodnje, on ikoriste neke "supstrate" koje prave uz pomoc nekih vradzbina, i "samo oni imaju recepte" za njih, i uz pomoc tih supstrata "biljke brze rastu". To su nebuloze. Dakle, ako poznajete Bibliju, znacete u kom domenu mozete sa njima da saradjujete. Sa srecom!

Miroljub Petrovic
Simon011 - poruka glasi:

Naime vise puta ste pominjali da zena ako ne moze da rodi muskarcu treba da mu dovede drugu zenu, ali sta cemo sa situacijom kada je muskarac neplodan? Da li on tada ne treba da se zeni uopste?

Neplodan muskarac treba da se leci, pa da se zeni.

Druga stvar je da koliko sam stekao utisak mislite da je brak prvenstveno zbog radjanja dece, medjutim sta je sa situacijama kada bracni par ne moze da ima dece (a razlozi za to mogu biti mnogobrojni). Da li onda ne treba ni da se zene i udaju, ili bi bilo bolje da pruze utociste kao usvajaoci dece ili da budu hraniteljska porodica? Koliko znam (mozda gresim) brak (Adam i Eva u rajskom vrtu) je starija institucija od porodice.

Ima situacija kada bracni par ne moze da ima decu, kao sto je to na Zapadu gde nemaju para ni vremena da se posvete deci, a usl isu u brak zbog seksa ili zbog lakseg prezivljavanja, ili zbog oboje. Ali to nije brak. Ako nema dece to je neki partnerski odnos dvoje invalida. I invalidi mogu da daju neki doprinos u ovom svetu, ali ne mogu da budu ravnopravni sa onima koji stvaraju jake porodice (u demokratiji su ravnopravni).

Druga stvar koja me zanima vas stav oko savremene medicine koju nazivate "govedja". Cinjenica je da je ljudski vek u danasnje vreme znacajno produzen u odnosu na pre 200, 500 i 1000 godina vise i to zahvaljujuci napretku medicine. Ako je za zdrav zivot izmedju ostalog potrebna potrebno zdrava ishrana, priroda... kako objasnjavate cinjenicu da se umiralo od raznoraznih infekcija, postojala je kuga koja je odnosila gomile zivota, mnoge bolesti koje se danas lece bez problema su tada bile fatalne. Npr. kada su belci dosli u Ameriku gomila Indijanaca je pomrla od raznih bolesti koje su njima bile nepoznate. A svi oni su ziveli u skladu sa prirodom, hranili su se zdravo, zemlja nije bila zagadjena, nije bilo GMO, pesticida, meso gotovo nisu da jeli... A opet je ljudski vek bio manji od 50 godina.

Nije govedja medicina podigla zivotni vek, ona je jedan od vodecih uzroka smrti u savremenom svetu (u Americi je treci vodeci uzrok smrti - preko 220.000 ljudi umire zbog neadekvatne medicinske usluge). Zivotni vek se podigao zbog edukacije vezano za higijenu. Govedja medicina sa tim nema nista.

Takodje kako objasnjavate probleme i teske i specificne bloesti kod dece, ili bolesti i probleme kod kojih je medicina a pogotovo, hirurgija, neophodna (teske sabracajne nesrece, prelomi, pozari koji zahvate celu kozu...)?

To ne spada u govedju medicinu, to je zanat viseg reda - traumatologija, hirurgija.

Miroljub Petrovic
Aleksa305 - poruka glasi:

Gospodine Petrovicu, kako nastaje mononukleoza i kako je leciti? Za tu bolest sam cuo od prijatelja pa me zanima sta vi mislite o tome ? Zelim Vam prijatan dan.

Imas u enciklopediji sa donjeg linka

https://drive.goo...HU40m/view

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.86 sekundi!