pocetak foruma
|
|
Petar |
Odgovorio 05.03.2008 12:52
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Dosao sam do ovakvog zakljucka, a vi mi recite ako gresim. Mi smo na putu za EU (satanisticku tvorevinu) i zbog toga Bog nam oduzima Kosovo (govedja metoda-udarac motkom u glavu), Kostunica i jos neki shvataju, opamecuju se, ali neki i dalje hoce u EU......Ako se ne izborimo za zaustavljanje tzv. evropskih integracija - sledi pogibija?? |
|
|
igi |
Odgovorio 05.03.2008 13:29
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 05.03.2008 13:26 Lokacija: Nepoznata |
saznao sam na forumu, da potencirate, da se covek spasava samo moralnim nacinom zivota! pa me interesue sta podrazumevate pod moralom? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 13:57
|
Super Administrator Odgovori: 22606 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nikola je napisao: Po čistom Biblijskom učenju, živa duša postoji samo u živom telu; To je netacno receno. Ziva dusa predstavlja spoj duha zivotnog i tela, ili ziva dusa je ziv covek. ako se pojavi svetitelj a mošti mu počivaju (nije vaznet), to znači da demon preko svetitelja i pobožnih ljudi hoće da obmane, što su nas svetitelji upozorili svojim životom i delom, upozoravaju nas da ne reagujemo i ne govorimo sa njima (demonima) jer se sotona pretvara u andjela svetlog kako bi nas prevario. Znamo iz Biblije da su samo u dva slucaja pojavljivali ljudi sa onoga sveta. Prvi put je to bilo kada je Saul isao kod vracare pa mu se javio demon koji je simulirao mrtvog Samuila, a drugi put je to bio slucaj sa Ilijom i Mojsijem koji su se javili Isusu. Za Iliju i Mojsija znamo da su vazneti na nebo (prvi je ziv vaznet, a drugi je umro, vaskrsao i bio vaznet). Dakle, Bog ne koristi metodologiju da salje ljude koji su umrli, a za koje se ne zna sigurno da su vaskrsli ili vazneti na nebo. Bog to ne koristi. Tako da kad cujete, ili ne daj Boze vidite, da se pojavljuju neki pobozni mrtvi ljudi iz istorije, znajte da je to demonska prevara. Pomenuli ste da će takvih dogadjaja biti sve više i više i terati ljude da se pobune protiv Boga. Video sam emisiju na RTSu o Kremanskim proročanstvima, svedoče poznanici i bližnji kako su se javljali Tarabići u svilasto odelo - opipljivo i svetlo. Ako su se pojavljivali, to su bili demoni (pogotovo sto se zna da su Tarabici bili okultisti). Pošto je naše verovanje često "magijsko" kažite šta mogu da očekujem ako verujem u ovakve stvari, i kako ću da prođem... Vi verujte sta hocete. U Bibliji pise: "Lud veruje svasta, a pametan pazi na korake svoje." Dakle, drzite se Bozje reci i nece vam se nista lose desiti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 13:57
|
Super Administrator Odgovori: 22606 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
electronpn je napisao: A stivstivo... (STAVIO U PROFIL SLIKU LIKA IZ MATRIXA) Nemoj da diras coveka. Ja vidim da je dobronameran, i to je vazno. (Vremenom ce promeniti sliku, mozda prvo stavi Batu Zivojinovica, pa posle Mojsija kako razdvaja Crveno more.) P.S. Koju bi ste Vi sliku stavili ? [/quote] Ne bih stavio nijednu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 14:04
|
stivstivo je napisao: Veoma vas postujem, divim vam se, slazem se sa 98% onog sto govorite. Ali me cudi zasto tako ostro reagujete na pitanja o pricestu i druga pitanja u vezi crkve. Ja ostro reagujem kada gori kuca, a baba se ceslja. Prema Bibliji je pricest obavezna, a oni koji se ne pricescuju idu pod mac (pogledajte zapovest o Pashi). Ali to vazi u drzavi koja je slobodna i u kojoj ljudi znaju za Boga. Mi zivimo u svetu gde ljudi skoro nista o Bogu ne znaju, i sada treba da insistiramo na obredima, a ljudi ne znaju kako se zovu od demonske opsednutosti. To mogu da rade samo fariceji i licemeri koji cede komarce. A sto se tice moje slike: meci predstavljaju lazi i ima dublje znacenje od lika iz matriksa. Hvala na objasnjenju. Jos jednom izvinite ako sam vas uvredio to mi nije bila namera. Nisi me nista uvredio. Da jesi, rekao bih ti ja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 14:11
|
Petar je napisao: Molim vas da nas obavestite cim se pojavi vasa knjiga "Ko vlada svetom" jedva cekam to da procitam. OK Mislite li da bi prohibicija, zabrana prodaje i proizvodnje duvana i alkohola donela neke rezultate? Naravno da je donela. Pogledajte statisticke podatke. Dole imate link za najbolju knjigu o zdravlju koja postoji na svetskom trzistu: www.cps.org.yu/za... Tu imate poglavlje o alkoholu, a pogledajte i 13. poglavlje, i videcete podatke kako je za vreme prohibicije, kao i za vreme nemanja televizije, stopa kriminala bila veoma niska. Ove druge droge su vec zabranjene pa nemamo nekih pozitivnih rezultata. Koje druge droge su zabranjene? Nemote da se salite. One su samo zvanicno zabranjene, a prodaju se na svakom cosku. Isto kao i prostitucija. Krenite predvece kolima iz Beograda za Novi Sad, pa pogledajte ko stoji pored puta, a o striptiz barovima da ne govorim. "Tu se devojke samo oskudno odevaju, a ne prostituisu se." Da, da, verujem u to. |
|
|
stivstivo |
Odgovorio 05.03.2008 14:12
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 14.02.2008 00:34 Lokacija: Nepoznata |
Uredu ubediste me, skljanjam sliku, mada mislim da teze mozete da nadjete nekog ako nema sliku ovako bez slike. |
|
|
ivanmiceta |
Odgovorio 05.03.2008 14:15
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 28.01.2008 17:50 Lokacija: Nepoznata |
Bozanski Otac Isak Sirijski,pokazujuci da je velika opasnost da neko ispituje Sveto pismo koje je iznad njegovog poimanja,veli:Ko postane drzak i upusti se u poimanje Svetoga pisma koje je iznad njega,tome preti opasnost od pogibelji;posto trazi sto je iznad njega,ne prisecajuci se napisane reci:Sto je vise od tebe nemoj traziti i sto je silnije od tebe nemoj ludacki ispitivati.Sto ti je zapovedjeno,o tome razmisljaj sa dostojnoscu,jer ti nije potrebno ono sto je skriveno.Jer mnoge je obmanulo njihovo misljenje i lose rasudjivanje,koje je ucinilo da posrnu umovi njihovi(Isus Sirahov 3,20-23)I opet neka se seti reci Svetoga pisma koje veli:Jer moje namisli nisu kao vase namisli,niti su moji putevi kao vasi putevi,govori Gospod.Nego koliko je nebo daleko od zemlje,tako je moj put iznad vasih puteva,i moje namisli iznad razmisljanja vasih(Isaija 55,8-9)Iako su reci Gospodnje slatke vecma od meda i saca(Ps 118,103),ipak nam pristoji da od njih kusimo s merom,po reci:Kad nadjes med,jedi s merom,da ne bi,prejedavsi se,izbljuvao ga(Price 25,16);i opet:Jesti mnogo meda nije dobro,i istrazivat islavu nije slavno(Price 25,27),da ne bismo,zeleci da sagledamo sto je daleko,videli utvaru umesto istine. Kako biste prokomentarisali ovaj tekst i na koga smatrate da se ove reci odnose? |
|
|
nikola |
Odgovorio 05.03.2008 14:17
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Miroljub Petrovic je napisao: nikola je napisao: Pomenuli ste da će takvih dogadjaja biti sve više i više i terati ljude da se pobune protiv Boga. Video sam emisiju na RTSu o Kremanskim proročanstvima, svedoče poznanici i bližnji kako su se javljali Tarabići u svilasto odelo - opipljivo i svetlo. telu; Ako su se pojavljivali, to su bili demoni (pogotovo sto se zna da su Tarabici bili okultisti). Pošto je naše verovanje često "magijsko" kažite šta mogu da očekujem ako verujem u ovakve stvari, i kako ću da prođem... Vi verujte sta hocete. U Bibliji pise: "Lud veruje svasta, a pametan pazi na korake svoje." Dakle, drzite se Bozje reci i nece vam se nista lose desiti. Naravno da verujem Svetom Pismu, mislim da se treba insistirati na ovakvim satanizmima posto se taj fenomen siri kao astrologija preko medija, pa bi da cujem upozorenje kako bi bolje svi poznali cinjenice Izmenio/la nikola na 05.03.2008 14:21 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 14:18
|
Petar je napisao: Dosao sam do ovakvog zakljucka, a vi mi recite ako gresim. Mi smo na putu za EU (satanisticku tvorevinu) i zbog toga Bog nam oduzima Kosovo (govedja metoda-udarac motkom u glavu), Kostunica i jos neki shvataju, opamecuju se, ali neki i dalje hoce u EU...... Kostunica, a ni radikali, niti iko drugi na srpskoj politickoj sceni, nista ne shvataju. Oni izglasavaju sekularne anti-biblijske ustave, donose rezolucije, organizuju mitinge, zakupljuju bilborde sa natpisima "Kosovo je Srbija", a evropljani ih gledaju i smeju se. Evropljani rade svoj posao, dilaju drogu, uvode nam svoje zakone, kupili su sve medije u Srbiji (vlasnici Politike su Nemci, vlasnici Blica su Austrijanci, B92 da ne pricam - vlasnik je Sotona licno, itd). Pa svi oni hoce u Evropu, i radikali, i Kostunica, i moja baba, svi, pa cak i mnogi popovi (vecina, nadam se, nece). Ako se ne izborimo za zaustavljanje tzv. evropskih integracija - sledi pogibija?? Tako je. Onda sledi crna, najcrnja pogibija. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 14:22
|
igi je napisao: saznao sam na forumu, da potencirate, da se covek spasava samo moralnim nacinom zivota! pa me interesue sta podrazumevate pod moralom? Lose si saznao. Covek se spasava Bozjom miloscu. Da Bog nije milostiv, i da On odmah daje po delima, svi bi odavno bili mrtvi. U Bibliji pise: "Ko priznaje prestupe svoje i ostavlja - dobice milost." Dakle, Bog nas poziva da se pokajemo, odbacimo greh i da ga vise ne cinimo. Bog nas je stvorio po svom oblicju, sto znaci da treba da radimo na stvaranju dobrih ljudi, a ne propadljivog ovozemaljskog blaga. To ne znaci da je greh biti materijalno bogat. Mi treba da stvaramo materijalna dobra da bi imali sto vise dece i prijatelja. Ali apsurd je da neko ima milione, a nema nijedno dete, ili samo jedno. Pa on bi trebao da ima armiju dece i prijatelja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 14:29
|
ivanmiceta je napisao: Bozanski Otac Isak Sirijski On nije bio "Bozanski Otac". Bozanski Otac je Bog Stvoritelj, a to sto neko od vernih Bozjih slugu pravi bogove, to se zove "idolopoklonstvo". Kako biste prokomentarisali ovaj tekst i na koga smatrate da se ove reci odnose? Tekst je izvucen iz konteksta. Ocigledno se radi o upozorenju da neko ko je tek poceo da ulazi u religiju krene sam da mudruje i pravi se da je autoritet za Bozju Rec. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.03.2008 14:29 |
|
|
Dino |
Odgovorio 05.03.2008 14:46
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
ALEX je napisao: VJERUJEM DA NISTE NI SVJESNI KOLIKO STE MOZGOVA OKRENULI NA PRAVU STRANU. PROSLE GODINE MI JE DRUG REKAO ZA VAS I VAS RAD. SAD NAS U RAZREDU IMA 5 RELIGIOZNIH (I SVAKO IMA PO JOS 2-3 PRIJATELJA U DRUGIM SKOLAMA), A SVE TO ZBOG VASIH PREDAVANJA (KONKRETNO NAUKA I PROBLEM SMRTI). I TU NIJE KRAJ - SVAKI DAN NOVI LJUDI POSTAJU ZNATIZELJNI I PRILAZE NAM I PITAJU NAS O BOGU, BIBLIJI, NAUCI... MI NEZNAMO PUNO, ALI ZAHVALJUJUCI VASEM RADU SMO SPOSOBNI DA BILO KOJEG OZBILJNOG COVJEKA OKRENEMO NA PRAVI PUT! I SVI SU VAM ZAHVALNI I CIJENE TO STO RADITE! Ja sam nažalost jedini u razredu koji vjeruje u koncept Stvaranja...ali ne predajem se...stalno im govorim o tome, samo da malo upotrijebe svoju logiku zakljucivanja i da vide Istinu ali oni jednostavno ne zele priznati da Bog postoji...uspio sam neke ljude oko sebe preobratiti...umnozio sam tko zna koliko puta vasa predavanja na DVD. Vise i ne pamtim koliko sam puta pogledao vasa predavanja...(cak sam poprimio vas stil predavanja ). Nego profesore evo jedno pitanje...kako objašnjavate neandertalce, australopiteke i te tzv. ljudske fosile? Kako na to gleda koncept Stvaranja? Unaprijed hvala... "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time Å¡to Mene poznaje."
|
|
|
nikola |
Odgovorio 05.03.2008 14:51
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Kakva je pozadina Kremanskih prorocanstava, ako su Tarabici bili okultisti dali se sotona poziva na svoje procene gledanja u solju i pasulj pa nesto pogodi, kako da bas dodje covek iz mesta svog imena (kostunica) koji ce ujediniti narod, da nije on onaj pravi satanin sluga kog je licno preporucio, mada mislim da dela govore drukcije ali za zivot bez ziga se jedino angazuju radikali za ukidanje zakona o licnim kartama
Izmenio/la nikola na 05.03.2008 15:52 |
|
|
Petar |
Odgovorio 05.03.2008 14:57
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Zaista mislite da je vlasnik B92 Sotona licno? Ta televizija je toliko strasna, da mislim da ste u pravu. Ali zanima me....gde je taj prokleti Sotona, zar ne mozemo da ga vidimo i posecemo sabljom!!! Kako to on upravlja medijima, i drzavama? Mada pretpostavljam sta cete reci....zivite moralno, po Bozjim zakonima, to je najveci udarac Sotoni. |
|
|
alkoni |
Odgovorio 05.03.2008 15:22
|
Član Odgovori: 42 Pristupio/la: 26.02.2008 15:18 Lokacija: Nepoznata |
Dragi profesore, Svaka Vam cast za ono o B92 i drugim medijskim kucama. Sto se tice Kosova, mislim da je dobro sto se odvojilo zato sto je na taj nacin bar privremeno stopiran proces ulaska u EU. Zelim i Vase misljenje o ovome. A sad pitanja : 1. Ko su to NAZIREJI (4.Mojsijeva 6.1-6.8) 2. U vise navrata u Bibliji se kaze da se prvenci posvecuju Bogu i daju Bogu na dar. Molim Vas objasnite ovo malo detaljnije (sta znaci daju na dar)? Unapred Hvala Nikola Djordjevic - "U pocetku stvori Bog..."
|
|
|
jovan |
Odgovorio 05.03.2008 16:27
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 23.02.2008 20:12 Lokacija: Nepoznata |
POZDRAVLjAM VAS MIROLjUBE -APOSTOLI SU POSTAVLjALI SVOJE UCENIKE ZA EPISKOPE VECIH GRADOVA I RUKOPOLOZENjEM(POLAGANJEM RUKU )NA SVOJE UCENIKE RUKOPROIZVODILI SU DjAKONE I SVESTENIKE NA KOJIMA POCIVA DUH SVETI-ZATO VAS MOLIM(MADA POSTUJEM VASU SLOBODU)DA SE NE BACATE POGRDNIM IMENIMA I KAMENJEM NA EPISKOPE(KOJI SU IKONA HRISTA)SVESTENIKE I DjAKONE(MILOSA)JER SE BOJIM DA CETE TIM KAMENOM MOZETE POGODITI HRISTA-ILI JEDNOG OD MALE BRACE NjEGOVE.NE OPRAVDAVAM NI BLACENjE VAS I PROZIVANjE OD STRANE DRUGIH LjUDI PO NEKIM PITANjIMA. -SVETO PREDANjE JE STARIJE OD SV.PISMA.ONO SE DOPUNjAVA SA NjIM I NERAZDVOJIVO JE OD NjEGA(SV.PISMA).U SV.PREDANjE ULAZI I USMENO I PISMENO PRENOSESENjE DO DANA DANASNjEG U CRKVI.U NJEGA ULAZE I 7 VASELjENSKIH SABORA KOJI SU IZOBLICAVALI I OSUDjIVALI RAZNE JERESI KOJE SU NASTALE ZBOG POGRESNOG TUMACENJA SV.PISMA-DA LI VI TE SABORE PRIHVATATE I UZIMATE KAO NEKI AUTORITET POVODOM NEKIH PITANjA? -AKO CRKVA NE POZIVA NA POKAJANjE U ZADNJIH 2000 GOD,ONDA NE ZNAM KO TO RADI.AKO SE CRKVA NE BRINE O NARKOMANIMA(U MANASTIRU KOVILjU IMA TAKAV CENTAR KOJI SE BRINE O NjIMA I VRLO IH USPESNO LECI(ISPOVESCU,POSTOM,MOLITVOM I PRICESCEM)A NE KAO SAVREMENA MEDICINA KOJA SVE DUSEVNE PROBLEME RESAVA JAKIM LEKOVIMA UMRTVLJAVAJUCI LjUDE)KO SE ONDA ISTINSKI BRINE? -DA LI STE NA KOSOVU VRSILI NEKA ISRTRAZIVANjA I DA LI JE TACNO DA POSEDUJE OGROMNE ZALIHE RUDNIH I OSTALIH BOGASTAVA? -KAD NESTANU ZALIHE NAFTE HOCE LI SE PRECI NA BIOLOSKO GORIVO? -KOLIKO JE NASA ZEMLjA ZAGADjENA? -KAD CE SE SUNCE UGASITI(SAGORETI)ZA KOLIKO GODINA? SVAKO DOBRO OD BOGA I LjUDI. |
|
|
Konstantin |
Odgovorio 05.03.2008 18:38
|
Član Odgovori: 81 Pristupio/la: 16.02.2008 20:38 Lokacija: Nepoznata |
Profesore Petrovicu, po mom dosadasnjem obrazovanju, zakljucio sam da je jedino vreme kada je ovaj nas narod ziveo kako dolikuje ljudskom bicu bio srednji vek i vladavina Nemanjica, a kad su dosli oni prokleti Turci sve su nam zatrovali, mito, korupcija tako rasirena kod nas posledica je turskog mentaliteta, sklonost ka razvratu takodje, da nije bilo narodne poezije i Crkve sve bi propalo, a onda taman sto se oslobodismo, mi lepo pljunemo na sve sto je sveto i cestitio i stavimo se pod steg pentagrama, crvanog od krvi pravednih i cestitih ljudi koji su pobijeni i opljackani, od krvi brace svoje. Duboko verujem da je Bog sve posasti zadnjih 20, ma 50 godina pustio na nas zato sto smo izdali i glasno i drsko se odrekli Boga. Sta kazete na moje sumiranje ove nase mucenicke istorije? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 19:12
|
Smajo je napisao: Tek sam se registrovao, pa bih želio da vas pozdravim! Imao sam priliku čitati neke vaše tekstove i gledati vaše emisije,čestitam vam! Dje si Smajo, sokole sivi! Dobrodosao! Zašto se ljudi boje smtri ako ne vjeruju u život poslije smrti? Boje se smrti zato sto je Bog svakom coveku usadio strah prema neprirodnim i nenormalnim fenomenima. Smrt je neprirodan i nenormalan fenomen. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.03.2008 19:14 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2008 19:18
|
bosko6 je napisao: Sta mislite o Dejvidu Ajku "David Icke" ????? Nisam slusao sta prica. |
|
Predji na forum: |