Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
nikola
Kad je Bog stvorio Evu od rebra, i blagoslovio da musko i zensko budu jedna dusa. Da Adam nije okusio jabuku a Eva eva da jeste, kako bi taj problem bi resio Gospod, jer se zna do kada su Bog i Angeli ziveli u Edemu.
Posle pada u greh ljudi su poceli da se mnoze na Zemlji, znaci li to da se nebi dam i Eva spoznali, i ako bi bilo ljudi da bi svi bili stvarani kao Andjelji
Izmenio/la nikola na 26.07.2008 06:38

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da li je tacno da je cuveni knjizevnik Rastko Petrovic vas rodjak i da li vam on dodje pradeda? Koje njegovo delo volite da citate? Zivi bili

Moj rodjak je knjizevnik i istoricar Rastislav Petrovic, koga su zvali i Rastko, ali ne znam dali mislimo na istu osobu. Njegova knjiga koju najvise volim je "Scepan Mali - zagonetka je resena".

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Miroljube da li ti se javljaju nekad neki stranci radi nekih pitanja u vezi stvaranja na onaj tvoj mail cps.info..?

http://creationwi...al_Studies na Creationwiki

Javljaju se.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Sta vi mislite da li bi trebalo ucestvovati na ovim demonstracijama protiv izdajnika? Mozda je kucnuo cas da padnu sa vlasti?
Kakva otrovna mrznja izbija iz evropskih medija, kako hule na sve nase svetinje, kako se raduju zlu. Mozda nam ih Bog da u ruke sada po onoj Njegosevoj: "Porugani oltar jezicestvom na milost ce okrenut nebesa!"

To je individualno. Ja da sam u Beogradu isao bih na te demonstracije, ali ne da se bijem sa policijom i da ubijam izdajnike, nego da svojim prisustvom doprinesem da nas bude sto vise i ohrabrimo one zdrave snage u Srbiji.

Pitanje koje si postavio, kao i pitanje odlazenja u rat je prepusteno svakom pojedincu. Bog nikog ne prilisaljava na takve aktivnosti, i u tome treba da ucestvuju samo oni koji se osecaju spremnim za tako nesto (i zbog toga imaju posebne privilegije i ugled u drustvu).

Videcemo da li je doslo vreme da izdajnici padnu s vlasti, sve je u Bozjim rukama. Mi treba da dajemo sve od sebe u onome sto je Bog zapovedio, i da se u Njega uzdamo.

Miroljub Petrovic
VladaKG1980 je napisao:
[color=red]Stani malo.[/color]
Koliko sam shvatio tebi smeta ...

Ovo je poslednja opomena da prestanes da polemises na forumu i raspravljas se sa drugim clanovima. Da nisi to sto jesi, vec bi te izbrisao.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.07.2008 07:00

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Miroljube,ako kažete da je ovaj svijet stvoren zbog dobrih ljudi zašto je onda Bog bacio Sotonu na Zemlju..?

Sotona jos nije ogranicen samo na zemlju, iako se o tom pitanju vodi polemika. On ce tek na kraju istorije, biti ogranicen samo na zemlju (o tome imate u Otkrivenju 12. poglavlje).

Svet je stvoren zbog dobrih ljudi, ali ljudi nece da budu dobri. Zato sto jos uvek postoji sansa za mnoge ljude da budu dobri, Bog dopusta da Sotona radi, ali samo tamo gde ga prizivaju. Tamo gde ljudi prizivaju Boga, tamo Bog radi na stvaranju dobrih ljudi.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Kad je Bog stvorio Evu od rebra, i blagoslovio da musko i zensko budu jedna dusa. Da Adam nije okusio jabuku a Eva eva da jeste, kako bi taj problem bi resio Gospod, jer se zna do kada su Bog i Angeli ziveli u Edemu.

Bog bi Adamu stvorio drugu zenu.

Posle pada u greh ljudi su poceli da se mnoze na Zemlji, znaci li to da se nebi dam i Eva spoznali, i ako bi bilo ljudi da bi svi bili stvarani kao Andjelji

Ne razumem, nerazumljivo i sa greskama si napisao pitanje.

nikola
Posle pada u greh ljudi su poceli da se mnoze na Zemlji, znaci li to da se nebi Adam i Eva spoznali, dali bi se ljudi stvarali kao Andjelji

nikola
Kada se pominju gusle u Starom Zavetu, dali su one isti instrument koji mi zovemo guslama

nikola
Zvezdari, mudraci... kada prate zvezdu i dolaze da vide rodjenog Hrista. Takodje kada se ucenici zale Hristu da neke zene cine cuda u ime Njegovo, Isus kaze "Ko nije protiv vas, sa vama je." Zasto se ovako reklamiraju vracari u Novom Zavetu. Dali ste citali knjigu vladike Nikolaja-Indijska pisma, sta mislite o njoj

nikola
Sta znaci: "Nebo i zemlja ce proci, ali reci Moje nece proci".

nikola
Linkovi za skidanje pravoslavne duhovne muzike:

http://www.ihtus.....php?t=924

bojsane
Onda kada je Bog stvorio Adama,sta mislite kako se Adam osjecao po stvaranju i u kakvom je stanju(psihickom) bio neposredno po stvaranju?Da li je bio odmah svjestan toga sto se desilo,ili mu je Bog objasnio s vremenom sve?Imamo izvjestaj u Postanju da je "glas Boziji isao po vrtu kad zahladi" sto jasno pokazuje da je Bog sa prvim ljudima redovno razgovarao.E sada,sta mislite sta je i o cemu njima Bog govorio?Mozda ova pitanja i nisu toliko bitna,ali su mi jako zanimljiva pa bih vas molio da odgovorite.

Laki
Gdine Miroljube, da li je reka Dunav nastala probijajuci put kroz meki sediment posle Potopa ili na neki drugi nacin?

xVORKIx
G.Miroljube : Dali danas postoji prava krscanska religija i ako da koja je to , a ako ne zasto ne ? Dali pravi krscani trebaju da imaju obiljezja prvih Isusovih ucenika i dali ste vi pravi krscanin ? POZDRAV ! Wink
Alen Vorkapic

ALEX
Gdje mogu da nadjem jevrejski kalendar? Znam da ste postavljali link Karaitskih Jevreja, cini mi se... Ali tamo je bilo samo kad su praznici... Mene zanima svaki dan, koji je ustvari dan... Trazio sam, al nesto nema...

Miroljub Petrovic
QQmeni je napisao:
Posetio sam malopre vas sajt i citao poruke sa foruma. Posto je trenutno aktuelna tema o Radovanu Karadzicu,zeleo sam da vas pitam kakvo je vase misljenje o njemu kao srpskom heroju?
Iz vasih prilozenih odgovora drugim clanovima foruma, zakljucio sam da ga vi u velikoj meri opravdavate i branite. Posto ste vi pobozan covek i poznavalac Biblije, zanima me kako neko ko je ubio veliki broj neduznih civila moze da naidje na vase opravdanje. Mislim da ce svaki covek na Zemlji odgovarati za svoja dela i prema tome mora da odgovara i pred zemaljskim sudovima za one stvari koje su dokazane da je cinio. Bez obzira da li je neko Srbin,Hrvat,Bosanac...
Druga je stvar sto takvi sudovi ne tretiraju pravedno sve zlocince.. To je njima greh na njihovu dusu. Ocekujem vas odgovor.
Veliki pozdrav.

Hvala na pametnom pitanju. Do sada me niko to nije pitao, nego sam indirektno odgovarao na hapsenje Radovana Karadzica.

Ne treba biti mnogo pametan i pismen pa razumeti da su svi veci ratovi u 20. veku (svetski i evropski) bili zapoceti od strane Vatikana. Kao sto je Vatikan ognjem i macem sirio svoj uticaj u Juznoj Americi, tako je radio i u Evropi. Progon se sprovodio ISKLJUCIVO prema onima koji nisu hteli dobrovoljno da se poklone papi.

U Evropi su u Srednjem veku najvise stradali Jevreji, jer su bili najtezi za asimilaciju, a zatim protestanti, jer su se usudili da se odvoje od rimske crkve i da osnivaju svoje crkve i kritikuju papu, a onda i pravoslavni koji su bili opustoseni u papskim krstaskim pohodima.

U novije vreme, papa je na pravoslavne primenio koncept "unijacenja" (koji danas pokusava da primeni na Muslimane), gde su pravoslavni narodi mogli da zadrze pravoslavlje, ali da prihvate papu za poglavara (to je danas poznato kao koncept ekumenizma). Narodi cije su crkve prihvatale takvo "pravoslavlje" nisu dolazili u sukob sa vatikanskim jurisnicima (kao na primer Rumunija, Bugarska, Grcka, Ukrajina, Makedonija).

Daleko od toga da su se u Srbiji radile moralne stvari u 20. veku, ali u Srbiju je najteze uspevala da udje evropska kultura i poklonjenje papi. Najveci papski sledbenici u Evropi i antisemiti su Austrijanci (pa onda Nemci) i preko njih je papa najvise radio u 20. veku (ovo u vezi Austrijanaca i Nemaca su mi potvrdili jevrejski istoricari koji su preziveli Drugi svetski rat).

Ako se secate, prvi svetski rat je zapoceo incidentom u Sarajevu kada je papa preko Autro-ugarske okupirao deo teritorije. Incident su izazvali Srbi kao otpor okupaciji. Osveta je bila krvava i zestoka, i u Prvom svetskom ratu je poginulo preko 1,5 milion Srba (ostali pravoslavni narodi, osim Grka, su bili na strani Autro-ugarske i Vatikana i nisu mnogo postradali).

Austrijanac Adolf Hitler je dosao na vlast zahvaljujuci dogovoru sa papom Pijem XII i dobio odresene ruke da radi sta zeli. Kada je planirao da napadne Rusiju, dobio je "noz u ledja" (kako je on to doziveo) od strane Srba, jer se narod u Srbiji pobunio protiv dogovora sa Hitlerom koji je srpska vlada potpisala. Hitler je bio zestoko ljut jer je morao da odlaze napad na Rusiju (i ispasce da ce ga to kostati gubitka rata jer ga je zatekla zima u Rusiji), jer je morao da napadne Srbiju. Opet, da ne bude da navodim srpske istoricare, Jevreji koji su preziveli Drugi svetski rat pricali su mi kako je Milan Nedic, predsednik vlade u okupiranoj Srbiji, pokusavao da se dodvori Hitleru na sve moguce nacine da bi sacuvao stradanje naroda, ali je Hitler mrzeo Srbe sto ga nisu prihvatili kao saveznika.

Isti jevrejski izvori (ljudi koji su preziveli NDH) su mi potvrdili, iako to znamo iz istorije, da je Vatikan doveo Pavelica na vlast u Hrvatsku, iako Hrvati tada vecniski nisu voleli Pavelica. Pavelic nije bio omiljen u Hrvatskoj od strane Hrvata, ali je on nasilno doveden i zavedena je diktatura gde je Pavelicu (vatikanskom koljacu) bilo dozvoljeno da radi sta hoce.

U Drugom svetskom ratu je poginulo takodje oko 1,5 milion Srba. Dakle, u dva svetska rata Vatikan je preko svojih koljaca pobio preko 3 miliona Srba, iz prostog razloga jer nisu hteli da mu se poklone. Rumuni, Bugari i drugi "pravoslavni" narodi (osim Rusa i Srba) nisu stradali od strane papstva, jer su bili na njegovoj strani.

Pre 18 godina istorija pocinje da se ponavlja. Papa rusi komunizam u Evropi i preuzima vlast u tim drzavama. Ti narodu se "kao" vracaju Bogu, a u stvari crkve tih naroda oberucke docekuju papu (mogu da vam pricam licna iskustva iz Rumunije i Bugarske, jer sam tamo drzao predavanja). Svuda je papa preuzeo kontrolu na relativno miran nacin, osim na prostorima bivse Jugoslavije jer se opet Srbi sa tim ne slazu.

Da opet ponovim, daleko od toga da su Srbi dobri i savrseni, ali kod njih se zadrzala neka klica morala jer se stalno prica o junastvu, prepricavaju se istorijski dogadjaji gde se ginulo zbog porodice i otadzbine, vecina svestenstva ipak ne voli papu, uvek su ljudi bili spremni da pomognu braci Hrvatima, Slovencima i svima drugima kojima je pomoc bila potrebna, u Beograd su svi mogli da dodju i da budu dobrodosli. Dakle, pocetkom 90-ih postojala je jedna odbojnost prema papstvu i strasnim zlocinima koje su pocinjeni u dva svetska rata prema Srbima od strane Vatikana.

Dakle, ponavlja se scenario. I sada se Srbi brane, jer papa je preko Evrope huskao sve narode bivse Jugoslavije protiv Srba. Pouceni iskustvom, Srbi su uspeli da se odbrane i da ih izgine najmanje u poredjenju sa onima koji su ih napali. Narod je proteran iz Krajine i sa Kosova, ali su sacuvane zive glave, sto je najvaznije. I danas, kao sto mozete da vidite, jedino u Srbiji (na celom svetu) postoji otvoren otpor Vatikanu i Evropi, satanskim institucijama koje svojim zakonima sprovode duhovni genocid gde god dodju (ako ne verujete, otidjite u neku evropsku zemlju pa pogledajte na sta lici taj narod i njihova omladina - totoalno su razvaljeni, i fizicki i duhovno).

U odbrani srpskog naroda u poslednjem ratu postojali su ljudi koji su predvodili narod u odbrani. Jedan od njih je bio Radovan Karadzic. Ja ne kazem da je on uradio sve dobro. Sigurno da je mogao da spreci mnoge zlocine, ne samo sa srpske strane, vec narocito one sa strane neprijatelja, sto je sve mogao da ucini da nije verovao Evropi i njenim laznim obecanjima. Takodje, svi Hrvati i Muslimani koji se nisu slagali sa politikom Alije i Tudjmana mogli su da predju na srpsku stranu ili da dodju da zive u Srbiju, a da ih niko ne dira. Takvih primera ima koliko hocete.

Ono sto zelim da kazem jeste da treba da gledamo jednu siru sliku. Treba da se naucimo da kod ljudi vidimo ono sto je pozitivno (ako to postoji kod njih) i da na tome sto je pozitivno zidamo i stvaramo prijatelja. Ako se naucimo da samo gledamo negativne stvari kod drugih ljudi, onda cemo biti kao Sotona, koji samo pronalazi mane i nema nijednog prijatelja.

Svim ljudima na svetu preti genocid od strane Sotone i njegovih sledbenika. Postoje neki ljudi koji se tome suprostavljaju, na nacin kako najbolje znaju i umeju. Ja mogu Radovanu Karadzicu da nadjem vise mana nego Haski trubunal jer mogu da ga kritikujem sa bibliskog stanovista. Ali, to bi bilo besmisleno. Imate kucu koja gori, i dodje neko i spasi od 10 ljudi njih 9, a u prethodnim pozarima izgine od 10 ljudi njih 3-4 (svaki treci Srbin je poginuo u prvom i Drugom svetskom ratu jer nije bilo poklonjenja papstvu).

Da ponovim, ja ne opravdavam pojedinacne zlocine koji su radjeni, ali nazivati Radovana Karadzica zlocincem, coveka koji je spasio od papskog noza stotine hiljada ljudi (za razliku od Karadjordjevica koji su odgovorni za smrt preko 3 miliona Srba), i reci da je Karadzic zlocinac zato sto nije savrsen i sto nije sprecio neke pojedinacne zlocine, to je najstrasnija bruka i pljuvanje Bogu u lice.

Srbi propadaju, ali mnogo sporijom stopom nego okolni narodi jer imaju ljude kao sto su Karadzic i drugi koji su hrabri da se suprostave svetskim satanistima i papi koji je na njihovom celu. Karadzic i ostali imaju mane, mozda dosta mana, ali dovoljno vrlina da Bog moze da ih upotrebi u spasavanju velikog broja ljudi. Pogledajte u Bibliji preko koga je Bog sve radio i necete imati problema da shvatite ceo "problem".

Ponavljam po ne znam koji put: Ljudi se dele na one koji su nastrani Boga i one koji su protiv Njega. Svima nama preti istrebljenje od strane Sotone i njegovih sledbenika. Zato bi trebali da se ujedinimo, a ne da jedni drugima trazimo mane. U ovom trenutku mozemo da vidimo ko se od naroda suprostavlja Evropi, i zato bi trebali da cenimo taj otpor i te ljude koji predvode otpor. Mozemo da im pronalazimo mane, i naci cemo ih, ali to je glupo i kretenski. Kada kuca gori ja necu da pitam vatrogasca da li je danas bio u crkvi, pa ako nije da ga ne pustim da mi gasi kucu. U ratu protiv Sotone i njegovih koljaca su svi dobrodosli, svi koji zele da se bore, bez obzira na njihove mane. Te mane ce vremenom da se ispravljaju. Vazno je da covek ima pozitivnu tendenciju, a onda sve moze da se ispravi.

Dakle, ja ne branim ovde srpstvo, nego branim ono sto Bog radi. Onaj ko kaze da je Radovan Karadzic zlocinac u isto vreme kaze da je Bog zlocinac jer je dopustio da Karadzicu i drugima da cine zlocine nad nevinima. Svako ko je ozbiljan i normalan treba da se zapita ko je onaj ko u ovom svetu cini zlocine i napada, a ko se bori protiv zlocinaca. Nekome je mozda moguce da je ceo svet pametan, a oni koji nece papu i Evropu su ludi. Ja kazem suprotno.

U Bibliji pise sta je "gad pred Gospodom", sta je najodvratnije u Bozjim ocima - ONAJ KO ZAMECE SVADJU MEDJU BRACOM. To je ono sto Vatikan cini kroz celu istoriju, narocito u zadnjih 100 godina, i to je ono sto je radio i jos uvek radi na prostorima bivse Jugoslavije. Onaj ko je slep da to vidi, jos dublje ce da tone u duhovnu propast i ulazice u zajednicu sa Evropom, a one koji se tome suprostavljaju okrivljavace da su za sve krivi.

Miroljub Petrovic
shocky je napisao:
gde mogu nabaviti najjeftiniju bibliju velikog formata, klasican prevod - Danicic/Karadzic?

Najjeftiniju Bibliju mozes da nadjes preko interneta, da je skines, to ti je dzabe. A ovako, kao knjigu, mislim da je najjeftinije da se raspitas kod nekog ulicnog prodavca jer oni rade na crno pa imaju najnize cene.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Posle pada u greh ljudi su poceli da se mnoze na Zemlji, znaci li to da se nebi Adam i Eva spoznali, dali bi se ljudi stvarali kao Andjelji

Nisam u potpunosti razumeo sta pitas, ali da pokusam da odgovorim. Posto je Bog stvorio Evu od Adama, onda je trebalo da "spoznaju" jedno drugo i da se tako stvaraju novi ljudi. Pre stvaranja Eve je mozda mogao da se primeni scenario koji si predlozio, ali ne bih da se bavim takvim spekulacijama. To cemo jednog dana saznati.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Zvezdari, mudraci... kada prate zvezdu i dolaze da vide rodjenog Hrista. Takodje kada se ucenici zale Hristu da neke zene cine cuda u ime Njegovo, Isus kaze "Ko nije protiv vas, sa vama je." Zasto se ovako reklamiraju vracari u Novom Zavetu.

U Bibliji se ne reklamiraju vracari, i ti ljudi koji su dosli da vide Isusovo rodjenje nisu bili okultisti. U pitanju su bili ljudi, koji su verovatno imali odredjene zablude, ali koji su imali dovoljno ozbiljnosti i ljubavi prema Bogu da im je Bog pokazao put do Isusa.

Dali ste citali knjigu vladike Nikolaja-Indijska pisma, sta mislite o njoj

Nisam citao.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.32 sekundi!