Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Da li je dobro ici u teretanu i razviti tako misicnu muskulaturu?

Bolje je kod kuce raditi sklekove i trbusnjake, i voziti kucni bicikl (za kondiciju i misice), nego ici u teretanu.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Izgleda da sve nase patriote nisu bas i pobozne tako bas tako je i nedavno uhapseni Radovan Karadzic se bavio alternativnom medicinom i meditacijom,i bio bas zanimljiv predavac ovakve teme iz meditacije bas nemaju veze sa Hriscanstvom?

Bog ne radi preko savrsenih ljudi, vec preko onih koji pokazu hrabrost da se bore za moralna nacela.

Aleksandar Simovic
Pojavila se informacija kako je ce na sajtu www.codex-sinaiti... biti objavljena "najstarija" Biblija. Koliko sam razumeo radi se o Bibliji na grckom, pisanoj na telecoj kozi. Kaze se, takodje, da ce moci da se simultano prevodi na engleski i na nemacki.
Sada, moje pitanje je, koliko je verodostojna ta Biblija? Da li je zapravo to "najstarija" kako kazu oni po njihovim naucnim krugovima? I da li se moze koristiti? Mislim, ja verujem da je najbolje napisana na hebrejskom, ali da li se moze i ona koristiti, u slucaju ljudi koji ne poseduju Bibliju?
Boga se boj i zapovesti njegove drži, jer je to čoveku sve.

filosof26
Miroljube, nemojte da se ljutite zbog ovog pitanja ali jedna stvar mi kod Vas nije jasna. Hvalite patriotske organizacije mladih (Obraz, 1389,...) ali pricate protiv rok muzike. Evo mog pitanja: znate li da osnivaci i clanovi takvih organizacija slusaju uglavnom bas takvu "satanisticku" muziku. Samo hocu da shvatite da ne treba da zbog pojedinih satanista koji sviraju ili slusaju tu muziku osudjujete citavu kategoriju. Pogledajte grupe poput 357 ili Riblje corbe. Njihovi tekstovi pozivaju na patriotizam i ljubav prema vjeri, Bogu i otadzbini. Poslusajte samo ovu pjesmu i shvaticete o cemu vam govorim:

http://youtube.co...re=related
Sto god tkas, vezuj konce za nebo...

nikola
Slabo razumem noviju istoriju. Kazete da su Djundjica ubili njegovi mafijasi a Lukovic da je tu bio profesionalac podredjen Siptaru i ovom drugom, kao i njihovim klijentima u dosu. Zanima me sta bi bilo da nisu Siptar i ovaj drugi ubijeni dali bi postali premijeri, gde bi onda isla Srbija, iz kog razloga su ubijeni

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Da li postoji originalni tekst Biblije?? Znam da postoje mnogi prijevodi ali original??

Postoje kopije originala cija je autenticnost definitivno potvrdjena otkricem Kumranskih spisa. Danas su te kopije izlozene u muzeju ispod zemlje u Jerusalimu, tako da ni atomska bomba ne moze da ih unisti. To su najvazniji arheoloski nalazi u istoriji.

Miroljub Petrovic
Aleksandar Simovic je napisao:
Pojavila se informacija kako je ce na sajtu www.codex-sinaiti... biti objavljena "najstarija" Biblija. Koliko sam razumeo radi se o Bibliji na grckom, pisanoj na telecoj kozi. Kaze se, takodje, da ce moci da se simultano prevodi na engleski i na nemacki.
Sada, moje pitanje je, koliko je verodostojna ta Biblija? Da li je zapravo to "najstarija" kako kazu oni po njihovim naucnim krugovima? I da li se moze koristiti? Mislim, ja verujem da je najbolje napisana na hebrejskom, ali da li se moze i ona koristiti, u slucaju ljudi koji ne poseduju Bibliju?

Kakva bre Biblija na grckom? Postoji onaj los prevod koji se zove "Septuaginta", koji moze da posluzi jedino kad nema nista bolje. Najstariji spisi Biblije su Kumranski spisi koji su na hebrejskom.

Miroljub Petrovic
ddabic je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
bokiva je napisao:
Izgleda da sve nase patriote nisu bas i pobozne tako bas tako je i nedavno uhapseni Radovan Karadzic se bavio alternativnom medicinom i meditacijom,i bio bas zanimljiv predavac ovakve teme iz meditacije bas nemaju veze sa Hriscanstvom?

Bog ne radi preko savrsenih ljudi, vec preko onih koji pokazu hrabrost da se bore za moralna nacela.

A Radovan Karadzic se bas borio za moralna nacela..do moga!

Kako se zove onaj ko se bori protiv Evrope, buzdovane? Jel se zove "posten covek" ili se zove "zlocinac"?

Miroljub Petrovic
filosof26 je napisao:
Miroljube, nemojte da se ljutite zbog ovog pitanja ali jedna stvar mi kod Vas nije jasna. Hvalite patriotske organizacije mladih (Obraz, 1389,...) ali pricate protiv rok muzike. Evo mog pitanja: znate li da osnivaci i clanovi takvih organizacija slusaju uglavnom bas takvu "satanisticku" muziku. Samo hocu da shvatite da ne treba da zbog pojedinih satanista koji sviraju ili slusaju tu muziku osudjujete citavu kategoriju. Pogledajte grupe poput 357 ili Riblje corbe. Njihovi tekstovi pozivaju na patriotizam i ljubav prema vjeri, Bogu i otadzbini. Poslusajte samo ovu pjesmu i shvaticete o cemu vam govorim:

Zao mi je sto nisi razumeo sta sam rekao. Rekao sam da Bog radi preko ljudi koji imaju neku tendenciju ka moralu, a ne preko savrsenih, jer takvi ne postoje. Citajte Bibliju pa gledajte preko kakvih je sve ljudi Bog radio, pa ce vam sve biti jasno.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Slabo razumem noviju istoriju. Kazete da su Djundjica ubili njegovi mafijasi a Lukovic da je tu bio profesionalac podredjen Siptaru i ovom drugom, kao i njihovim klijentima u dosu. Zanima me sta bi bilo da nisu Siptar i ovaj drugi ubijeni dali bi postali premijeri, gde bi onda isla Srbija, iz kog razloga su ubijeni

Nisam to rekao, pa tvoje pitanje nema smisla.

sigma
Gospodine Petroviću,

Posto se Vi upućeni u istoriju a imali ste i velikog istoričara u familiji, zanima me kakav je odnos raznih naroda i civilizacija kroz istoriju prema svojim izdajnicima.
Koliko sam ja upućen najveća kazna koju čovek čoveku može da izrekne unutar svoje grupe je prema izdajniku. Ako se ne varam to je zajedničko svim narodima i grupama od kad postoji čovek do danas. U nekim časnim društvima izdajnik sam sebe kažnjava shvativši (jer i posle toga ima morala dovoljno da prepozna trenutak svoje slabosti) šta je uradio.
Koliko sam ja razumeo Božiji Zakon, On u mnogim slučajevima i naređuje da se izdajnici pobiju u određenoj grupi ili narodu kako je ne bi slabili i na zlo navodili.

Pošto je Srbija prepolovljena po kriterijumu izdajništva, kao i to da se apsolutno slažem sa Vama da krvni obračun sa njima u situaciji kad ogromna većina nije okrenuta Bogu ničemu ne vodi, imao bih jedno pitanje u vezi jedne druge grupe izdajnika.

Govorim o ovoj polovini koji nisu izdajnici, ove druge i ne računam u ljude, sa njima će se obračunati Bog direktno kad dođe vreme.

Nisu svi okrenuti Bogu ni tu, čak jako malo ljudi, ali što Vi kažete ima zdravog tkiva od kog se da izgraditi Božiji Čovek u svoje vreme pod određenim okolnostima. Dakle, kad u takvoj grupi uslovno rečeno odabranoj neko poklekne kao sad pre neki dan, da li Božiji Zakon u takvim situacijama odobrava likvidaciju takvih ljudi. To nije veliki broj ljudi da bi se stvorio sukob većih razmera, ali je izuzetno pedagoški da bi se ljudi u grupi opomenuli na moral. Kad izdaš Brata izdao si Boga, kad izdaš Boga a ostaneš živ, daješ loš primer i druge vučeš za sobom.

Kad vidite Irca da hramlje na desnu nogu, a sa kolenom mu nešto nije u redu, to je metak, pokleko je u jednom trenutku života, svako na svetu (kome mozak nije ispran i ko je slobodan, naravno) kad ga vidi zna ko je on.

Zato ovaj ide tamo pa ih moli i kukumavči, a Irci kažu jesmo glasali, nema potrebe da ponavljamo opet, biće još ubedljivije.

nikola
Izvinjavam se na besmislenom pitanju, iz novina sam saznao da su u Silerovu dolazili politicari iz samog vrha vlasti. Od vas sam prvi put cuo za Ulemeka da on mozda nije bio u dobrim odnosima sa Siptarom kao sto mediji pisu, vec je morao da od njih trazi sredstva jer su bili u dilu sa vlastima o cemu niko ne prica, tako da i lovacka prica da je Siptar ubijanjem Djindjica verovao da ce postati premijer me ne cudi

Mladen M
Moze li kancer da je genetska mana kao sto neki tvrde?

Moze li zaista promjenom nacina zivota i ishrane da se izlijeci tumor u metastazi? Nazalost, imam rodjaka koji zivi u Beogradu i ovih dana je saznao da ima tumor na debelom crijevu i to u poodmakloj fazi. Hitna operacija. Napomenucu da je za razliku od vecine ljudi dosta pobozan i da je postio i jednodnevne i visednevne postove. Ali ne znam kako se i sa cime hranio.
Izmenio/la Mladen M na 23.07.2008 11:01

nikola
Sekte 5. kolona

http://www.svetig...load/3979/

Miroljub Petrovic
adikalaba je napisao:
HTIO BIH SAMO DA TI PRENESEM SVAKI VID POHVALE NA TVOJA PREDAVANJA ,OBZIROM DA SAM JA MUSLIMAN HTIO BIH TE PITATI KAKO GLEDAS NA KUR'AN TJ DALI SI KADA GA CITAO I KAKAV JE TVOJ POGLED NA NJEGA,TJ DALI MISLIS DA JE TO DJELO LJUSKIH RUKU ILI BOZANSKI GOVOR .

UNAPRIJED TI SE ZAHVALJUJEM ZA ODGOVOR

Vec sam odgovorio na to pitanje. Nemam nista protiv Kurana jer u njemu jasno pise da je Biblija tacna. Necu da se bavim onima koji zloupotrebljavaju Kuran i Bibliju.

Aleksandar Simovic
Ma znam ja da je "Septuaginta" losija, mislim ako su apostili bili Jevreji, normalno je da je i Biblija na hebrejskom tacnija. Nego sam samo trazio komentar na to, odnosno kako oni kazu "najstarija" Biblija.

Nego dosao sam do jednog veoma bitnog podatka na podrucju ishrane.
U regionu Cacka, zbog nezdrave hrane, tokom proteklih godina je doslo neverovantnog povecanja obolelih od malignih(kancerogenih) i kardiovaskularnih(srcanih) bolesti. I to ne po nekoliko procenata, vec nekoliko puta vise nego prethodnih godina. A cak ima obolelih medju mladjima od 20 godina. Operacije, hemoterapije, itd. nista im ne pomazu, jer niko ne obraca paznju na ishranu i Boga.
Tako da obratite paznju, i ne mislite da vam je ishrana "trala-la-la" bitna stvar.
Boga se boj i zapovesti njegove drži, jer je to čoveku sve.

Kevin
Niste nam odgovorili dali je Kuran djelo ljudskih ili Božjih (Jahvnih) ruku..?

Srbin
zulufar je napisao:
Evo prezentacije pa upoznajte "heroja":
http://dragandabi...

Kao prvo sajt je lazan, sadrzi jednu bednu html stranu i par slicica koje je naki lik pokupio iz medija. Kao drugo registriovan je 22 Jula. I zato nemojte da sirite raznorazne gluposti i pricate o stvarima u koje se ne razumete. Postoje forumu gde su lazi o srpskom narodu cak sta vise i obavezne inace nije vam dozvoljeno da pricate.

Da li ste se i vi koji ovako pricate mozda veselili kada je uhapsen Radovan, kao sto su se veselili Oric i Haradinaj ? Koliko jos Orica i Haradinaja treba da bude oslobodjeno u Haskom "sudu" da bi shvatili svrhu tog nazovi suda.

Ne bih voleo da budem u kozi ljudi koji su spremni da se odreknu svoje zemlje, svog naroda, svog indentiteta, pa cak i da se odreknu Boga, zarad jeftinih obecanja stanisticke tvorevine , takozvane EU, kada dodje dan Boziji.

Izvinjavam se Gospodinu Petrovicu na skretanju sa teme, i zelim mu puno uspeha u daljem radu.

Srdacan Pozdrav !

Laki
Gospodine Miroljube, sta mislite o proji, kacamaku i piti zeljanici? I da li jedete sopsku salatu?

nikola
u prvoj Petrovoj poslanici, apostol Petra: !5.
Nego po Svetome koji nas je pozvao, budite i sami sveti u svom zivljenju;...
I ako zovete Ocem Onoga koji, ne gledajuci ko je ko, sudi svakome po djelu, provodite u strahu vrijeme vasega stranstvovanja.

mozete da pojasnite, dali apostol Petar savetuje da se plasimo Oca, ili kaze da imamo pogresnu sliku ako mislimo da po delima nas Otac sudi

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.34 sekundi!