Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Boki

Fine inspiracije, jedno svetlo je dovoljno za malu kolibu. Mislim da moze fino tako da se zivi u prirodi. Mada, postoje mogucnosti da se dobije mnogo vise elektricne energije, na primer ako postoji malo jezero ili reka na vrhu planine. Ako bi se crevom sprovela akumulacija iz jezera koja se nalazi na 20 m visine u odnosu na tacku gde bi se nalazila mala hidrocentrala, potisak vode bi bio toliko velik da bi se moglo dobiti vise hiljada vati.l To je dovoljno da se napaja vise od 500 halogenih svetiljki, 20 lap topova, mali reso ili grealica, pa cak i mali bojler. Ta mala hidrocentrala je dovoljno da ima kotur precnika metar, a zauzimala bi protor jedne vece kutije 1.5m X 1m.- Znaci ne mnogo.

Ako bismo ukljucili i solarnu energiju(ova moze da da bas mnogo vati ako se sistem dobro isprojektuje) i energiju vetra(ova energija je skromna ali moze da proizvede jedno 300 vati), mogli bismo dobiti jos vise. Dakle solarna ploca 2x2 m+ mala hidrocentrala+ mala vetrenjaca= dovoljno da se ima struja koja bi napajala bilo koji kucni uredjaj+ svetlo i npr. lap top u isto vreme... Za jednu malu kucicu u prirodi ovo je vise nego super. Ako bi se ovom pristupilo jos malo ozbiljnije mogla bi se napraviti kuca sa potpuno besplatnom strujom, koja bi se po potrosnji mogla ravnopravno porediti sa klasinom kucom prikljucenom na mrezu.

Pozdrav!
Izmenio/la Boki na 07.07.2008 21:13

ALEX
Treca Mojsijeva, 2,1

A kad ko hoće da prinese na žrtvu Gospodu dar, belo brašno neka bude žrtva njegova, i neka je polije uljem i metne na nju kad.

Zasto bijelo brasno? I dalje, kroz cijelo poglavlje se provlaci to BIJELO BRASNO? Vjerujem da je u pitanju neka simbolika... O cemu se radi?

bojsane
Au,sta kazete,gej parada u Jerusalimu?Ne mogu da vjerujem.Pa gdje ce to bas u Jerusalimu da urade.Jel barem bilo kakvog organizovanog protivljenja religioznih grupa?

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Na koj nacin podnosite Beograd, sta je tamo lepo za prosecnog coveka koji mora 10 sati da radi i od tih para da plati zivot; 2 sata da se klacka u prevozu, nesto jede i ostalo vreme prespava. Trenutno nemam motiv da radim nesto osim da se setkam, ustrojstvo porodice je takvo da svako radi za sebe i niko se nikom ne mesa u poso posto onda dolazi do nepotrebnih rasprava, kao da svaki poso od mnogih koje bi radio, ili mi odnosi dosta vremena ili mu se ne mogu posvetiti

Ja u Beogradu zivim privremeno i povremeno, kada zavrsavam neke poslove, a posto sada preko interneta mogu skoro sve da zavrsim, mogu da zivim bilo gde, jer je internet svuda dostupan. Ljudi zive u gradovima zato sto se to reklamira. Oni ce jesti hleb i pastetu, ali ce zato posle ljudima kao sto su oni da se hvale kako "zive u Beogradu", kako "puse Marlboro", idu na "zurke". U narodu postoji izreka koja jaze: "Cega se pametan stidi, budala se ponosi."

Sto se tice tvog rada, to sto nemas motiv da radis znaci da si duhovno bolestan. Sad dok si mlad i dok imas snage prolazi ti vreme na blejanju, umesto da se osposobljavas da imas prijatelje, porodicu i da budes u stanju da drugima cinis dobro, jer je to jedini nacin da se ostvari svrha zivota i da budes istinski srecan. A kad dodje nevolja, bices potpuno nesposoban da bilo sta preduzmes, kao sto pise u Bibliji: "Ako se pokazes slab onda kada ti je dobro, u nevolji ce ti snaga nedostajati."

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Kada ste govorili o rodoslovu, pomenuli ste da se krecemo u nekom periodu +- 20 godina, to zanci da necemo dugo cekati da nas cipuju ko magarce

Ne znam da li ce biti tog cipovanja, ali moguce je da ce biti. Ako ga bude bice vrlo uskoro.

Miroljub Petrovic
ALEX je napisao:
Treca Mojsijeva, 2,1

A kad ko hoće da prinese na žrtvu Gospodu dar, belo brašno neka bude žrtva njegova, i neka je polije uljem i metne na nju kad.

Zasto bijelo brasno? I dalje, kroz cijelo poglavlje se provlaci to BIJELO BRASNO? Vjerujem da je u pitanju neka simbolika... O cemu se radi?

Moras hebrejski da naucis. To ti sada nije vazno.

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Au,sta kazete,gej parada u Jerusalimu?Ne mogu da vjerujem.Pa gdje ce to bas u Jerusalimu da urade.Jel barem bilo kakvog organizovanog protivljenja religioznih grupa?

Bilo je policije toliko da muva nije mogla da proleti. Bilo je protivljenja, ali tu niko nije smeo da pridje da se buni. Treba ovi religiozni Jevreji da se obrate "Familiji srbskih navijaca" pa da im plate put i dnevnice pred gej paradu da oni rasteraju tu bagru.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Da li je moguce naci korene svoje porodice sve do Noja,gledao sam neke amerikance koji izracunavaju svoje korene sve do potopa na tv,pa i neke srpske istoricare koji predpostavljaju poreklo Srba od Nojeve porodice nekoliko milenijuma unazad?

Tesko, a to nije toliko ni vazno.

nikola
Dobro, meni se zivot kad saznam nove informacije puno izmeni, trenutno nemam mogucnosti da pravim kucu na planini niti da radim nesto jer nisam zavrsio skolu. A motiv oko skole mi je bio da se osamostalim i zavrsavam poso preko interneta, zasta treba vreme koga trenutno nema. Nije to sustina, radicu ono sto je radio moj deda na selu i usavrsicu njegov poso koji sam gledao dok sam bio mali, jer je najbolje ciniti drugima dobro posto u mom selu nema vise nikog od mladih uskoro nece imati sta da se jede kada odvoje Vojvodinu, proizvodicu hranu ali me boli glava kad o tome razmisljam.Sustina je u vremenu i mnogo je lakse kad se radi nego razmislja u prazno.
Do sad sam podelio bar 200 vasih dvd i nadam se da sam upozorio ljude sta se pripreme u vezi buducih dogadjaja, jer mi je to mnogo vaznije nego da egzistiram sto mogu i sa vrecom za spavanje negde u prirodi.

Petar
Kakvi su to Srbski navijaci? Jesu to neki ljubitelji fudbalskih utakmica i gladijatorskih borbi? Sto njih reklamirate? Ako bi se oni sukobili sa homoseksualcima to bi bio pravi rat neznabozaca!

Alexey
Pozdrav Miroljube,zanima me dali bioenergeticari imaju veze sa okultnim?Hvala unaprijed.Smile

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Kakvi su to Srbski navijaci? Jesu to neki ljubitelji fudbalskih utakmica i gladijatorskih borbi? Sto njih reklamirate? Ako bi se oni sukobili sa homoseksualcima to bi bio pravi rat neznabozaca!

Ti navijaci imaju odredjene nedostatke, ali za razliku od onih koji gledaju utakmice pred malim ekranima, ovi su spremni da izadju na ulicu i urade nesto konkretno, dok ovi drugi cekaju da im padne s neba.

Miroljub Petrovic
Alexey je napisao:
Pozdrav Miroljube,zanima me dali bioenergeticari imaju veze sa okultnim?Hvala unaprijed.Smile

Tako je, bioenergija je jedan od klasicnih oblika delovanja demona.

Miroljub Petrovic
zulufar je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
nikola je napisao:
Ako je neko mesto sveto kao sto mislim za Cetinje, kako je toliko kontradiktorno (cetinjani vaze za "crnogorce", ne vole SPC). Tamo kad sam otiso dobio sam u srcu nepokolebivu veru i nestale su mi sve nedoumice, izgleda mi kao najlepsi grad u tadasnjoj SCG kao i cela Crna Gora

Sveto mesto je tamo gde je Bog prisutan. Cetinje je danas grad duhovnog smrada i najveceg ustasluka. Jedan istoricar je pre par godina kazao da je jedini lek za Cetinje da se taj narod raseli odatle i da se tamo nasele zdravi i normalni ljudi.

Ha!!?? A tamo đe vi prebivate šire se opojni duhovni mirisi?

I tamo gde ja zivim je veliki nemoral, ali Cetinje je mozda najveca duhovna septicka jama u Evropi.

Jeli vi ođe zagovarate genocid?

Genocid je masovno ubijanje nevinih ljudi, a ono sto je uradio Bog preko Mojsija i Isusa Navina u Hananskoj zemlji nije genocid nego ciscenje zemlje od satanista.

I da li ste pitali tog "istoričara" zna li šta su okupatori iz Srbije radili crnogorskom narodu između 1918-1925? I danas se kao čudite što su na Cetinju neki "ustaše"? Šta mislite da su ljudi zaboravili ako ne piše u zvaničnim "istorijskim udžbenicima" (čitaj lažima velikosrba i komunista)?

Ako si citao sta sam ja ovde pisao, mogao si da vidis da ja nemam lepo misljenje o kralju Aleksandru. To sto je on bio mason i promovisao nemoral, nije razlog da neki u Crnoj Gori idu na stranu pape. Od 1918-1925. godine postojao je sukob izmedju pristalica kralja Aleksandra, koji je bio mason, i pristalica kralja Nikole, koji je svoju cerku od dva metra udao za onog pikinezera od italijanskog cara, pa je kao takav bio blizak Latinima i rimskoj crkvi, koja je najveci neprijatelj masonerije. Naivni narod je stradao u oba tabora, ali se vecina drzala kralja Aleksandra jer je uz njega ipak bila crkva (koja je sastavljena od nesavrsenih ljudi), koja je u Crnoj Gori tokom vekova bila vodja u borbi protiv okupacije.

To sto ja kazem da je Cetinje danas postalo "ustasko leglo", ne znaci da podrzavam kralja Aleksandra. Ja bih prvi stao na stranu pristalica kralja Nikole da se oni bore protiv masonerije i da se zalazu za moralne vrednosti, ali oni su jednostavno, dolaskom kralja Aleksandra, izgubili privilegije koje su imali za vreme kralja Nikole i zato su se bunili.

To su bili likovi slicni danasnjem Jevremu Brkovicu koji bi za novac promenio i pol, a ne samo veru, naciju i uverenja. Na primer, jedan od najpoznatijih zagovornika "crnogorstva" - Sekulja Drljevic, bio je "veliki Srbin" za vreme Prvog svetskog rata. Kada nakon rata nije postao ministar u vladi Jugoslavije, a tome se nadao, postao je veliki ustasa, papista i srbomrzac, i desna ruka Ante Pavelica.

Ja se ne bavim ovde odredjenim likovima, vec konceptom. Cetinje je narocito u zadnjih 18 godina perjanica u poltronstvu papi i falsifikovanju svake istine zarad sebicnih interesa. Cetinjani su postali sinonim za laz i falsifikovanje istorije, kao "Crnogorci su bili katolici, ali ih je Sveti Sava na silu preveo u katolicizam, i sada oni hoce da se vrate u pradjedovsku veru". Ne, Cetinjani (ne svi, ali vecina) hoce privilegije koje su imali za vreme kralja Nikole, i pre toga za vreme oca kralja Nikole, onog ludog vojvode Mirka, koga su zvali "zmijski car", kao i za vreme onog bolesnika knjaza Danila, koga su zvali "Zeko Mali", jer se nije znalo jeli bio grdji fizicki ili duhovno, koga su Bjelopavlici ubili ka psa jer je hteo da sramoti djevojke u Bjelopavlicima.

Dakle, vecina Cetinjana su lencuge i bitange, neradnici i fukare, koji se dodvoravaju papi i koji prihvataju svaku laz koja dolazi iz Vatikana, samo da bi dobili privilegije i da bi blejali bez rada. Ne bi me zacudilo da udari neki zemljotres i od Cetinja napravi pustinju, ili da se rascepi zemlja i da celo Cetinje nestane pod zemljom, kao sto je bio slucaj sa Korejem i njegovom familijom kada su se pobunili protiv Mojsija (4. Mojsijeva 16).

Nekada je Cetinje bilo simbol junastva, vitestva, poboznosti i morala, a danas je Cetinje postalo gore od Beograda i Zagreba zajedno.

Miroljub Petrovic
zulufar je napisao:
Da je sreće bilo bi tako, no viđite o čemu vam Miroljub popuje. Umijete li progovorit? Sad su mu junaci nepismeni Obrenovići a burad s balegama i huligani (navijači) vaspitna mjera.

Kao sto vidis, ovde ljudi umeju da progovaraju i da misle svojom glavom, a za tebe papa misli, a ti samo kao papagaj ponavljas ono sto on bleji. Ovde smo se okupili oko morala i duhovnih stvari, a ne oko kralja Nikole i drugih mucenika koji su lose prosli u zivotu jer su se udaljili od Boga. Dakle, ili se dovodi u red ili cu morati da te brisem. Ako ti se ovde ne svidja, imas bezbroj blejackih sajtova gde se takmice ko ce biti veci evropljanin.

p.s. nepismeni Obrenovici i navijaci su zlato za Jevrema Brkovica i Sekulju Drljevica. Bog ne radi preko savrsenih ljudi, jer takvih nema, nego preko onih koji imaju odredjenu dozu morala.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.07.2008 15:04

Petar
Petar je napisao:

Ti navijaci imaju odredjene nedostatke, ali za razliku od onih koji gledaju utakmice pred malim ekranima, ovi su spremni da izadju na ulicu i urade nesto konkretno, dok ovi drugi cekaju da im padne s neba.

Simpaticni ste. "Odredjene nedostatke." Pa to su pijanice, kavgacije i lupezi.
Izmenio/la Petar na 08.07.2008 16:36

Miroljub Petrovic
zulufar je napisao:
Sad si našao da me učiš istoriju kao da ne znam kakve je ološi bilo na sve strane. A o onima na vlasti suvišno je pričati. I sad i onda. Pošto tebe doživljavam kao pravična čovjeka smeta mi samo što ne rasporediš pravdu i na ove što izigravaju nekakve vjernike pod crnim mantijama a suštini su velike bitange i nevjernici. Čast izuzecima koje znam i koje mogu na prste jedne ruke izbrojit.

Neka bude sve kako ti kazes, ali zar ne vidis da se papa okomio jos jedino na srpsku crkvu (od hriscana) jer oni nece da mu se poklone. Ja kazem da u srpskoj crkvi ima otpada, pa valjda si to citao na ovom forumu, niko me toliko ne mrzi kao one ustase oko Aleksandra Djakovca, ali jos jedino srpska crkva nije savila kolena pred papom i jedino u okviru nje postoji jako jezgro koje se bori za moralne vrednosti. Ne mogu da kazem da su svi isti, kad nisu. Samo kad bi srpska crkva dovela papu u Srbiju, odmah bi oslobodili sve iz Haga, Srbija bi bila primljena u EU, ali bi zato Srbija bila kao usrana Madjarska ili rastocena Austrija.

Dakle, to malo morala sto je ostalo treba podsticati. Glupo bi bilo da precrtam celu crkvu zbog bitangi kao sto su ovi ekumenisti. Pogledaj organizacije kao sto su "Dveri Srpske", 1389, Obraz, itd. To nisu organizacije sastavljene od savrsenih ljudi, ali u tim organizacijama IMA MORALA!!! Ajde pokazi mi SAMO JEDNU organizaciju u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, ili bilo gde u Evropi, koja ima kakav-takav uticaj u drustvu, a da promovise BAR MALO morala, a da ne govorim da se suprostavlja Evropskoj Uniji i svetskim satanistima. Sve te, gore pobrojane organizacije, su potekle iz srpske crkve. Dakle, ne mozemo sve da stavimo u isti kos.

Valjda si video da ja ovde ne promovisem srpstvo, vec moralne i biblijske vrednosti, ali ne mogu da cutim i da ne kazem gde ima najvise boraca pritiv satanizma.

I ne valja ti o Cetinjanima tako da pričaš. Bolje ja znam što ođe živim kako stvari stoje. Narod je kao svuda izmanipulisan i "igra" kako kreatori satanizma sviraju. Ali ako je neđe još ostalo poštenih i časnih pojedinaca, momaka i đevojaka za uzor, to je na Cetinju. Sve manje istina ali ih ima. A masoni i papisti neka se kolju, oči izvadili jedni drugima.

Verujem da ima dobrih momaka i djevojaka na Cetinju, ali njihov uticaj je neprimetan pored onih vukova koji su za pripajanje Crne Gore Evropi sto pre i po svaku cenu.

Uput našao sam juče na trafici dvd materijale koje si radio o masoneriji i vještičjim praznicima.

Hvala Bogu.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Petar je napisao:

Simpaticni ste. "Odredjene nedostatke." Pa to su pijanice, kavgacije i lupezi.

Neka bude da su "pijanice, kavgadzije i lupezi", ali oni imaju neku moralnu potku i kakav-takav osecaj za moral. Sto se navijaci Liverpula ne podignu da sprece gej paradu ili neki drugi navijaci? Pa zato sto su pilicari i nista ljudi.

Petar
Moze li biti morala bez iskrene poboznosti? Meni se cini da to ne moze, jer svako ko nije blizak Bogu greh ga vrlo brzo savlada. Tako recimo imate slucaj sa Seseljem - to je covek kome je stalo do nekog morala, koji se bori protiv nemoralne Evrope, ali njega je Sotona savladao, on je postao jedan obican hvalisavac i sovinista. Slican je slucaj sa mnogim ljudima u ovim organizacijama koje pominjete (Dveri, 1389, itd). Dakle samo oni koji imaju vezu sa Bogom (zaista su pobozni, a ne deklarativno) mogu da se zastite od greha. Niko drugi, pa cak i ako im je stalo do morala.
Ne znam da li se slazete?
Izmenio/la Petar na 08.07.2008 16:59

Petar
Sta ovo znaci sto Isus kaze Petru: "Na ovom kamenu sazidacu crkvu i vrata paklena nece je nadvladati?" I jos: "Dacu ti kljuceve od carstva nebeskoga, sto svezes na zamlji bice svezano na nebesima; i sto razdrijesis na zemlji bice razdrijeseno na nebesima?"

Prvo, na koju se crkvu misli? Drugo, kao da Petar odlucuje ko ce u carstvo nebesko? On je cesto predstavljen kao neko ko ima kljuc od raja. Meni ovo nije jasno, ako mozete da objasnite?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.33 sekundi!