pocetak foruma
|
|
NESA |
Odgovorio 02.07.2008 13:01
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 23.04.2008 23:56 Lokacija: Nepoznata |
Profesore sta mislite o Amerikancima kao naciji globalno i uopste o tim anglo narodima .Na primer u jednoj emisiji koju je napravio jedan americki reditelj koji je snimio dokumentarac o Busu,ne znam mu ime,je uradio sledece:postave u Londonu,Njujorku,Torontu ili Montrealu,statistu koji se pretvara da je mrtav,obuku ga pristojno da se ne misli da je pijanica ili prosjak i stave nasred trotoara i gledaju kako ce ljudi reagovati.Rezultat porazavajuci 2 sata ljudi koji su tuda prolazili nisu cak ni pogledali telo,bukvalno nisu glavu za sekund okrenuli i tek posle toga zena i cerka su stale okrenule se i nastavile i tek posle nekoliko desetina ljudi pritekli su u pomoc posle 100 godina neki ljudi i to samo u jednom gradu u ostalim je jos gore bilo.
nesa
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 13:24
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Sinke je napisao: Da li imate neke podatke o tome da mobilni telefoni zrače i da su opasni za upotrebu. Ima puno različitih istraživanja na tu temu neki osporavaju opasnosti a neki kažu da je opasno. Da li imate nešto preciznije. Hvala unapred. Telefoni ne zrace tako da bi bili opasni. To je propaganda trgovaca. Ako malo znate o zracenjima i razlici medju njima, onda znate da telefoni sa tim nemaju veze. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 13:28
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bokiva je napisao: Nezapamćena tragedija na Starom groblju u Rumi Devojčicu ubio krst sa kapele Dragana Šević (15) poginula je preksinoć oko ponoći na Starom groblju u Rumi kada ju je preko glave poklopio gornji deo mermernog krsta koji se srušio sa jednog od spomenika na krovu kapele. Njen dečko Igor Tanević (18) tom prilikom zadobio je teške povrede glave. Kako „Alo!“ saznaje, desetak tinejdžera iz Rume, ljubitelja hevi metal muzike, u ponedeljak je oko 23 sata napravilo manju žurku, proslavljajući Igorov 18. rođendan na zidinama stare kapele. Popeli su se stepenicama na neku vrstu ravnog krova kapele na kojoj postoje tri spomenika, postavljena čak 1901. godine, sedeli i pričali. - Dragana je stajala na betonskom postolju spomenika, kada se zaljuljalo i počelo da se ruši. Pala je, a krst je preklopio, zakačio je i Igora koji je bio u blizini. Bilo je jezivo - pričaju njihovi prijatelji. Užasnuti tinejdžeri mahom su se razbežali, a neko od njih u panici je pozvao Hitnu pomoć. Radnici s obližnje benzinske pumpe kažu da tako stravičan vrisak u životu nisu čuli. Nesrećna devojčica preminula je na licu mesta, dok je Igor dobio 15 kopči na glavi i polomljenu vilicu. Na licu mesta i juče se mogla videti lokva krvi, slika preminule i poruka njenih prijatelja: „Poslednji pozdrav našem anđelu koji će večno živeti u našim srcima i kojeg nikada nećemo zaboraviti“. http://www.alo.co..._sa_kapele Mislis li da je ovo slucajno ili su izvodili neki ritual pa se desilo nesto neocekivano? Tekst jasno kaze da su "ljubitelji hevi metal muzike" bili na "groblju" oko ponoci. Novinar, koji je naravno pod kontrolom satanista, nece da kaze da je to bio satanski ritual, nego kaze da su to bili "ljubitelji hevi metala". Pa sta su ljubitelji hevi metala nego satanisti? To je isto kao kad kazu "prekid trudnoce", a ne kazu "klanje dece". Na kraju izvestaj ispada kao neka vrsta reklame za zurke na groblju u pola noci. Kome bi palo na pamet da slavi rodjendan na groblju u ponoc? Ali, novine to objavljuju i ljudima dolaze ideje na pamet. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 13:31
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, posto je Ricard Dokins jedan od vodecih evolucionista, da li je povezan s masonima? Da li masoni kontrolisu fudbalske organizacije UEFA i FIFA? Jel vi mislite da su UEFA i FIFA organizacije koje vode ljudi koji su ljubitelji zdravlja, dece, porodice itd? Pa pogledajte sta se promovise na tim terenima i sve ce vam biti jasno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 13:32
|
nikola je napisao: Vuk Draskovic dali je upetljan u neko tajno drustvo, ako jeste znata od kada. Ne znam. Tri rasirena prsta u Srbiji postoje na ikonama, od devedesetih koristimo kao pozdrav, ako su nacisti polagali zakletvu sa tri rasirena prsta dali taj pozdrav moze da nas udalji od Boga, znate sta predstavlja U Bibliji pise: "Bog ne gleda ono sto covek gleda. Covek gleda ono sto je spolja, a Bog gleda na srce." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 13:33
|
Mungos je napisao: SLUČAJEVI GENETSKIH MODIFIKACIJA Najveća japanska hemijska kompanija Shonja Denko je 1994. godine platila dva biliona dolara odštete američkim građanima od kojih je na desetine umrlo, a nekoliko stotina obolelo zbog genetski primenjene verzije L-tryptophan. Godine 1994. FDA je odobrila kompaniji Monsantos da genetski proizvodi hormon rasta koji je ubrizgavan kravama iako su naučnici upozoravali da će on 400-500 odsto povećati rizik kod ljudi koji su koristili mleko i mlečne proizvode od ovih krava, od raka dojke, prostate i debelog creva Tvrdnja je kasnije i dokazana eksperimentima na pacovima. Dve godine kasnije kompanija Pioneer Hi-Bred je gen iz brazilskog oraha ugradila u soju. Inače, brazilski orah kod nekih osoba izaziva jaku alergijsku reakciju pa mogu da upadnu u anafilaktički šok koji može da se završi smrću. Na svu sreću testovi izvršeni na životinjama su dokazali da ova soja može da izazove alergijsku reakciju i povučena je sa tržišta pre nego što je došlo do smrtnog slučaja. izvor: http://www.pregle...a_strana=4 Dakle, veliko je pitanje koliko je zdravo i bilje koje mozemo kupiti u prodavnicama ili na pijaci? Oni koji nemaju svoju bastu cesto su u situaciji da biraju izmedju dva zla ono manje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 13:35
|
NESA je napisao: Profesore sta mislite o Amerikancima kao naciji globalno i uopste o tim anglo narodima .Na primer u jednoj emisiji koju je napravio jedan americki reditelj koji je snimio dokumentarac o Busu,ne znam mu ime,je uradio sledeceostave u Londonu,Njujorku,Torontu ili Montrealu,statistu koji se pretvara da je mrtav,obuku ga pristojno da se ne misli da je pijanica ili prosjak i stave nasred trotoara i gledaju kako ce ljudi reagovati.Rezultat porazavajuci 2 sata ljudi koji su tuda prolazili nisu cak ni pogledali telo,bukvalno nisu glavu za sekund okrenuli i tek posle toga zena i cerka su stale okrenule se i nastavile i tek posle nekoliko desetina ljudi pritekli su u pomoc posle 100 godina neki ljudi i to samo u jednom gradu u ostalim je jos gore bilo. Ne radi se tu o narodima vec o sistemu koji unistava ljude. Zapadnjacki sistem je zasnovan na materijalizmu po svaku cenu i tu nema milosti. Taj sistem se reklamira, a ljudi posto nemaju adekvatno moralno vaspitanje postaju zrtve tih reklama i onoga sto one promovisu. |
|
|
bojsane |
Odgovorio 02.07.2008 15:38
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 14.04.2008 14:10 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,procitao sam onaj tekst pod nazivom Jeshua,za koji ste postavili link.Ako je cilj autora teksta bio da detaljnim proucavanjem hebrejskog teksta Matejevog jevandjelja pokaze da Isus nije ukinuo Toru(odnosno pojedine njene zapovjesti),nego da je naprotiv ponovio da je ona Bogom dani vrhovni autoritet po kojem trebamo zivjeti,onda je postigao cilj.Moram priznati da mi je ovaj tekst otklonio mnoge nedoumice u pomenutom jevandjelju.Medjutim,nesto drugo mi je jako zasmetalo.Na kraju rada autor je iznio svoj stav da on jos uvjek ne prihvata Isusa kao mesiju,odnosno Bozijeg sina,nego da i kao ostali Jevreji ocekuje njegov dolazak u buducnosti.I ne samo to nego on Isusa svodi na jednog predanog "karaita" koji je pozivao narod da se obrati Tori.Na taj nacin,je totalno degradirao ovu svoju knjigu,a samim tim i onaj plemeniti cilj koji je sebi postavio kroz knjigu.Znam da ste u jednom svom predavanju vi ili neko od vasih gostiju(mislim da je u pitanju predavanje porijeklo zla ili fenomen smrti)konstatovali da reci o Isusu sve najbolje,a ne reci da je Boziji sin,moze samo neko ko ne poznaje i ne razumije Bibliju.Prosto mi je nevjerovatno da neko ko sebe naziva karaitom,sto bi znacilo citaocem Starog zavjeta(sam autor teksta tako objasnjava pojam) nije u stanju da shvati tako ociglednu stvar da je upravo Isus Mesija,koga najavljuju prorocanstva.Moze komentar na ovaj moj utisak o knjizi doticnog autora. |
|
|
Petar |
Odgovorio 02.07.2008 17:05
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Vidite, neko mi je rekao da je video jednu osobu koja je umrla. Taj covek koji je video to smatra da je to njena dusa koja luta, jos nije pronasla put do raja. Da li je moguce da je video demona? Ako jeste, sa kojom namerom demon to radi? Zanima me sta je dusa zapravo? To je covek, zar ne? Zasto nam je uopste potreban taj termin dusa? Dovoljno je da kazemo covek (spoj duha zivotnog i tela). Taj termin dusa izaziva veliku zbrku kod mnogih ljudi jer misle da je to nesto sto se odvaja od tela i nastavlja da zivi nakon smrti. Nakon vaskrsenja, da li ce ljudi imati telo? Isus kaze bice kao andjeli Bozji, nece se zeniti ni udavati. Sta mozemo da ocekujemo, da budemo duhovna bica? Bez tela? Ili mozda u telu, ali bez pola? Da li postoji u Bibliji odgovor na ova pitanja ili moramo da cekamo vaskrsenje da bismo znali? Meni je tesko da zamislim coveka bez tela, kakav bi to covek bio? Zar ce ljudi postati andjeli? Kako recimo muz i zena koji budu spaseni, zar oni nece vise ciniti porodicu? Izmenio/la Petar na 02.07.2008 17:08 |
|
|
Petar |
Odgovorio 02.07.2008 17:23
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Kako je Bog zamislio da covek zivi? Da li u kuci sa svojim komadom zemlje? Ne verujem da je zivot u stanovima u skladu sa biblijskim konceptom. Kako zive religiozni Jevreji danas u Izraelu? Jel imaju zemlju koju obradjuju? Jesu to velike porodice? Jel gledaju tv? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 21:38
|
bojsane je napisao: Miroljube,procitao sam onaj tekst pod nazivom Jeshua,za koji ste postavili link.Ako je cilj autora teksta bio da detaljnim proucavanjem hebrejskog teksta Matejevog jevandjelja pokaze da Isus nije ukinuo Toru(odnosno pojedine njene zapovjesti),nego da je naprotiv ponovio da je ona Bogom dani vrhovni autoritet po kojem trebamo zivjeti,onda je postigao cilj.Moram priznati da mi je ovaj tekst otklonio mnoge nedoumice u pomenutom jevandjelju.Medjutim,nesto drugo mi je jako zasmetalo.Na kraju rada autor je iznio svoj stav da on jos uvjek ne prihvata Isusa kao mesiju,odnosno Bozijeg sina,nego da i kao ostali Jevreji ocekuje njegov dolazak u buducnosti.I ne samo to nego on Isusa svodi na jednog predanog "karaita" koji je pozivao narod da se obrati Tori.Na taj nacin,je totalno degradirao ovu svoju knjigu,a samim tim i onaj plemeniti cilj koji je sebi postavio kroz knjigu.Znam da ste u jednom svom predavanju vi ili neko od vasih gostiju(mislim da je u pitanju predavanje porijeklo zla ili fenomen smrti)konstatovali da reci o Isusu sve najbolje,a ne reci da je Boziji sin,moze samo neko ko ne poznaje i ne razumije Bibliju.Prosto mi je nevjerovatno da neko ko sebe naziva karaitom,sto bi znacilo citaocem Starog zavjeta(sam autor teksta tako objasnjava pojam) nije u stanju da shvati tako ociglednu stvar da je upravo Isus Mesija,koga najavljuju prorocanstva.Moze komentar na ovaj moj utisak o knjizi doticnog autora. Pitanje Mesije nije najvaznije pitanje. Najvaznija pitanja su da covek cuva svoje duhovno i fizicko zdravlje, i da ulaze u ljude. Vecina ljudi, narocito hriscana, krsi gornje tri stvari, a izjavljuju da znaju ko je Mesija. Ocigledno da njihov Mesija nije Isus Hristos. Samo fizicki i duhovno zdrav covek, koji nije idolopoklonik, moze da razume ko je Mesija. Hriscani su potpuno iskrivili sliku o Isusu i predstavljaju ga kao svinju, a onda kazu: "Ovo je nas Bog." To nije Isus iz Biblije, vec Sotona. Dakle, nemojmo da potenciramo pitanje Mesije, dok jos uvek imamo "devojke", gledamo fudbal i druge gladijatorske igre, nemamo svoj posao, zene su nam gospodari, a deca se izivljavaju nad nama. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 21:42
|
Petar je napisao: Vidite, neko mi je rekao da je video jednu osobu koja je umrla. Taj covek koji je video to smatra da je to njena dusa koja luta, jos nije pronasla put do raja. Da li je moguce da je video demona? Ako jeste, sa kojom namerom demon to radi? Tako je, video je demona. Demon to radi jer ga covek priziva, a krajnji cilj mu je da unisti coveka, jer mu je to postalo zadovoljstvo posto se potpuno odvojio od Boga. Zanima me sta je dusa zapravo? To je covek, zar ne? Zasto nam je uopste potreban taj termin dusa? Dovoljno je da kazemo covek (spoj duha zivotnog i tela). Taj termin dusa izaziva veliku zbrku kod mnogih ljudi jer misle da je to nesto sto se odvaja od tela i nastavlja da zivi nakon smrti. U Bibliji nema zbrke oko toga. Zbrku je napravio Sotona koji siri lazne price o Bibliji. Nakon vaskrsenja, da li ce ljudi imati telo? Isus kaze bice kao andjeli Bozji, nece se zeniti ni udavati. Sta mozemo da ocekujemo, da budemo duhovna bica? Bez tela? Ili mozda u telu, ali bez pola? Da li postoji u Bibliji odgovor na ova pitanja ili moramo da cekamo vaskrsenje da bismo znali? Naravno da u Bibliji postoji odgovor na to pitanje, i o tome sam vec govorio. Apostol Pavle jasno kaze da ce se ovo nase smrtno telo pretvoriti u besmrtno, i ovo raspadljivo u neraspadljivo. Dakle, postojace telo, ali neraspadljivo i besmrtno. Kako ce to izgledati, videcemo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.07.2008 21:45
|
Petar je napisao: Kako je Bog zamislio da covek zivi? Da li u kuci sa svojim komadom zemlje? Ne verujem da je zivot u stanovima u skladu sa biblijskim konceptom. Kako zive religiozni Jevreji danas u Izraelu? Jel imaju zemlju koju obradjuju? Jesu to velike porodice? Jel gledaju tv? Bog je zamislio da ljudi zive u prirodi. Danas malo ljudi tako zivi, ukljucujuci i religiozne ljude u Izraelu. Ipak, u Izraelu postoje naselja gde religiozni ljudi zive i rade u prirodi, i to su jedinstveni tipovi naselja (kibuci). Naravno, postoje i oni koji zive u privatnim domacinstvima. Kod religioznih Jevreja prosek je 8-9 dece po porodici. Vecina njih nema TV, ali prate na druge nacine sta se desava. |
|
|
bojsane |
Odgovorio 02.07.2008 23:35
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 14.04.2008 14:10 Lokacija: Nepoznata |
Ok,ja se slazem da je to kako vecina "hriscana" danas zivi vrhunsko licemjerje,pogotovo na zapadu.Usta su im puna prica o Isusu,a sa druge strane totalna moralna izopacenost istih.Medjutim,Isus jasno kaze da se jedino kroz njega moze doci do Boga,odnosno spoznajom da je on Boziji sin.Kako onda mozete reci da pitanje Mesije nije najvaznije pitanje?Zar upravo pitanje Mesije nije ona cuvena Isusova izjava(parafraziram):Niko nece doci Ocu,bez mene,ili recimo kad se iz nebesa zaculovo je sin moj ljubljeni,njega slusajte.Moralan i ispravan nacin zivota upravo kroz Mesiju dobija svoj smisao i buducu nagradu.Isto tako u jednom vasem predavanju(usput,poslusao sam mnoga) mogla se cuti izjava da mi kakvim god uzornim zivotom zivjeli,nemamo pravo stati pred Boga i zahtjevati da budemo spaseni,jer se jedino spasavamo Bozijom miloscu.A sta je Bozija milost nego upravo Mesija.Naravno da je preduslov spasenja moralan i ispravan nacin zivota,u svakom pogledu,uz ove stvari sto ste naveli.To niko ne moze da ospori.Medjutim,da se izrazim matematickim stilom:to je neophodan,ali ne i dovoljan uslov za konacno spasenje.Dovoljan uslov bi bila spoznaja Hrista(naravno uz zadovoljen prvi).Zbog svega ovog mi nije jasno zasto insistirate na nekim stvarima vezanim za recimo ortodoksne Jevreje,koji skoro napamet znaju Toru,a ne mogu prihvatiti cinjenicu da su njihovi preci razapeli Bozijeg sina(upravo u tekstu Jeshua,autor navodi da su danasnji ortodoksni Jevreji potomci fariseja).I na kraju zar nisu oni u istom polozaju kao liberalni hriscani?Ovi prvi direktno negiraju Hrista,a zive moralno,a drugi se pozivaju na Boziju milost i Isusa,pa upraznjavaju homoseksualizam,legalne droge,kocku i ostalo? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.07.2008 06:21
|
saul je napisao: Pitanje Mesije nije najvaznije pitanje. Najvaznija pitanja su da covek cuva svoje duhovno i fizicko zdravlje, i da ulaze u ljude. Vecina ljudi, narocito hriscana, krsi gornje tri stvari, a izjavljuju da znaju ko je Mesija. Ocigledno da njihov Mesija nije Isus Hristos. Samo fizicki i duhovno zdrav covek, koji nije idolopoklonik, moze da razume ko je Mesija. Hriscani su potpuno iskrivili sliku o Isusu i predstavljaju ga kao svinju, a onda kazu: "Ovo je nas Bog." To nije Isus iz Biblije, vec Sotona. Dakle, nemojmo da potenciramo pitanje Mesije, dok jos uvek imamo "devojke", gledamo fudbal i druge gladijatorske igre, nemamo svoj posao, zene su nam gospodari, a deca se izivljavaju nad nama. Gledam ovaj post, ne mogu reći bez odobravanja, ali ne čini li vam se da je kruto ovo što ste kazali? Gdje piše u Bibliji da Bog očekuje naše fizičko i moralno savršenstvo prije nego budemo u stanju shvatiti ko je Mesija? Zar Bogu i Isusu nijesu dolazili i primali pomoć najteži slučajevi (gledano ljudskim očima)? Koliko god da su hrišćani posrnuli, makar oni koji čitaju Sveto Pismo ipak znaju ko je Mesija. I dobro je što znaju jer niko neće imati izgovora. Druga je stvar što većina svojim životom pljuva po Njegovom imenu. Ne samo u današnje vrijeme, eto i u poslanici Korinćanima piše kakvih je sve likova bilo u ranoj hrišćanskoj crkvi. Ko je rekao da ljudi treba da budu prvo savrseni, pa onda da shvate ko je Mesija? Isus je rekao: "Ako imate ljubav k meni drzite moje zapovesti." Kada su neki Jevreji koji su se obracali Hristu trazili da se neznabosci koji se obracaju obrezuju, da drze praznike itd, sta su apostoli rekli? Rekli su da je za njih dovoljno da drze tri stvari: (1) da se klone kurvarstva (duhovno zdravlje), (2) da ne jedu crkotine tj. udavljeno (fizicko zdravlje), i (3) da se sklone od idola (da ne budu materijalisti i idolopoklonisti). Vi kazete da danasnju hriscani znaju ko je Mesija. Ja kazem da ne znaju (zna samo mali broj medju njima). Bog u Bibliji kaze: "Izgibe moj narod jer je bez znanja." O kakvom znanju Bog govori? U drugom tekstu Bog kaze da ljudi ne poznaju Njega. Zato Isus kaze: "U to vreme doci ce mnogi koji ce reci: 'Gospode, Gospode, nismo li u tvoje ime prorokovali, i tvojim imenom djavole izgonili?', a ja cu im reci: 'Nikad vas nisam znao, idite od mene svi koji cinite bezakonje'." Izgovaranje Isusovog imena ne znaci poznavati Isusa. Isus kaze farisejima: "Varate se, jer ne poznajete Pisma i ne znate silu Bozju" (ne znate biblijski tekst i nemate iskustvo sa Bogom). To vam je slika savremenog hriscanstva. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.07.2008 06:30
|
bojsane je napisao: Ok,ja se slazem da je to kako vecina "hriscana" danas zivi vrhunsko licemjerje,pogotovo na zapadu.Usta su im puna prica o Isusu,a sa druge strane totalna moralna izopacenost istih.Medjutim,Isus jasno kaze da se jedino kroz njega moze doci do Boga,odnosno spoznajom da je on Boziji sin.Kako onda mozete reci da pitanje Mesije nije najvaznije pitanje?Zar upravo pitanje Mesije nije ona cuvena Isusova izjava(parafraziram):Niko nece doci Ocu,bez mene,ili recimo kad se iz nebesa zaculovo je sin moj ljubljeni,njega slusajte.Moralan i ispravan nacin zivota upravo kroz Mesiju dobija svoj smisao i buducu nagradu.Isto tako u jednom vasem predavanju(usput,poslusao sam mnoga) mogla se cuti izjava da mi kakvim god uzornim zivotom zivjeli,nemamo pravo stati pred Boga i zahtjevati da budemo spaseni,jer se jedino spasavamo Bozijom miloscu.A sta je Bozija milost nego upravo Mesija.Naravno da je preduslov spasenja moralan i ispravan nacin zivota,u svakom pogledu,uz ove stvari sto ste naveli.To niko ne moze da ospori.Medjutim,da se izrazim matematickim stilom:to je neophodan,ali ne i dovoljan uslov za konacno spasenje.Dovoljan uslov bi bila spoznaja Hrista(naravno uz zadovoljen prvi). To sto se ljudi mogu samo spasiti jedino kroz Hrista ne znaci da oni moraju da znaju da je On Mesija. Mnogi ljudi to ne znaju, ali zive moralno, po svojoj savesti, i bice spaseni, jer zivotom po savesti prihvataju Hrista. Zbog svega ovog mi nije jasno zasto insistirate na nekim stvarima vezanim za recimo ortodoksne Jevreje,koji skoro napamet znaju Toru,a ne mogu prihvatiti cinjenicu da su njihovi preci razapeli Bozijeg sina(upravo u tekstu Jeshua,autor navodi da su danasnji ortodoksni Jevreji potomci fariseja). Ortodoksni Jevreji ne znaju napamet Toru. Njima mozemo da nalazimo mane, ali oni imaju jaku porodicu i kod njih se zna neki red. Oni su u mnogo boljem polozaju od savremenih hriscana koji nemoralno zive. I na kraju zar nisu oni u istom polozaju kao liberalni hriscani?Ovi prvi direktno negiraju Hrista,a zive moralno,a drugi se pozivaju na Boziju milost i Isusa,pa upraznjavaju homoseksualizam,legalne droge,kocku i ostalo? Naravno da nisu u istom polozaju. Jel za vas isti greh ne poznavanje nekih ozbiljnih teoloskih pitanja (pitanje Mesije) i upraznjavanje grehova za koje je propisana smrtna kazna? Ko je Mesija mogu da znaju samo oni koji citaju Bibliju i koji moralno zive (savest im radi pa razumeju sta citaju). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.07.2008 13:32
|
bokiva je napisao: Koliko u detinjstvu roditelji mogu da uticu na formiranje licnosti kod deteta da ono kad odraste ima pogled na svet,ili se covek jos kao dete pod uticajem drustva navikne na lazi,prevare i teske zivotne cinjenice koje ga vode kroz zivot kad odraste? Roditelji mogu itekako da uticu i to je najvazniji aspekt cevokovog vaspitanja. Ako roditelji urade svoj deo posla kako treba, jako su male sanse da dete krene losim putem. Kad odraste, covek je vec spreman, istreniran i upucen u sve stvari ovoga sveta (ako su roditelji uradili svoj deo posla). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.07.2008 13:33
|
bokiva je napisao: Da li mislis da je Indija zemlja koja je bas neznabzacka i da se tamo rade prave gadosti,obozavaju se zivotinje,prinose zrtve itd....? Tamo je izvor savremenog paganstva. |
|
|
Kevin |
Odgovorio 03.07.2008 14:44
|
Član Odgovori: 65 Pristupio/la: 24.05.2008 23:31 Lokacija: Nepoznata |
Zašto je Bog recimo prije kažnjavao ruganje(slao medvjede) dok danas ne kažnjava mnogo gore stvari.Jedan od razloga zašto ovaj svijet propada je taj da mnogi ljudi(svjetske vođe) su uvidjeli kako je ubojstvo pravi način da se dobije što želi odnosno vidjeli su od Boga kako on riješava problem.. Zašto je Bog ubijao,zašto mi trebamo takvog Boga koji ubija?Po meni je bolja kazna da ih pretvori u robove i vrše nekakav koristan rad za dobrobit čovječanstva... Ako je Bog rekao da zaspem kamenjem brata ili bližnjeg koji se okrene protiv Boga...šta to točno znači... |
|
|
zemuntrio |
Odgovorio 03.07.2008 15:40
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 03.07.2008 15:19 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube postovanje, novi sam clan Vaseg foruma i imam teoriju potopa,pa Vas molim da razmotrite i tu opciju..(verovatno je ona vec negde i razmatrana) ali smatram da je korisno postaviti Vam to pitanje...naime, da li je moguce da se potop desio tako sto je neka ogromna kometa udarila negde u predeo Indijskog okeana svojom masom/fizikom ,i svojom energijom koju je nosila sa sobom...i naravno,posto je Zemlja vise tecna nego cvrsta(racunajuci i donje slojeve magme) udar se momentalno preneo na ceo svet neverovatnom brzinom,tako da su delovi i primerci svih zivih bica ostali MOMENTALNO zatrpani hiljadama kilometara dalje po celom svetu na raznim visinama i dubinama(u zavisnosti kako se zemlja "naborala" od udarca)..postoji mogucnost i da su severni i juzni pol od udarca ostali u jednom periodu BEZ ATMOSFERE sto je dovelo do dubokog zamrzavanja i sadasnjeg leda na tom podrucju na kojem i sad nalazimo duboko zamrznute fosile..Od vreline komete,doslo je do isparavanja milijarde tona litara morske vode sto je rezultiralo kisama i potopom koji je trajao 40 dana...Naravno,ovde se ne iskljucuje ni jednog momenta uloga Tvorca..Izvinjavam se ako je slicna teorija vec bila postavljena i pitana,ali mislim da je realno to moguc scenario..eto,cisto molim za misljenje ili komentar,nov sam ovde i tek slusam prvi deo predavanja.. Pozdrav svima i hvala |
|
Predji na forum: |