Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
revnitelj - poruka glasi:

Odgledao sam vaše predavanje o vanzemaljcima. Ako sam dobro zaključio (jedan dio predavanja nema tona) vi tvrdite da na drugim planetama postoje bića slična nama (pri tome ne mislite na anđele), koja nisu u pobuni protiv Boga, da na tim planetama postoji drvo poznanja dobra i zla ... Na osnovu čega ovo tvrdite? Možete li navesti bar nekoliko stihova iz Biblije koji ovo dokazuju?

U Bibliji je opisano kako je nas svet stvoren, takodje je receno da postoje i drugi svetovi, prema tome nema potrebe da nam se daju detalji koje ti trazis. Ja znam da ce da se jave neki koji ce da kazu da ako nemamo "takve tekstove" onda mozemo da pomislimo da na tim drugim svetovima postoje stvorenja sa tri glave, jednim oko, i slicno. Dakle, nema potrebe za takvim stihovima koje ti trazis.

revnitelj
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Odgledao sam vaše predavanje o vanzemaljcima. Ako sam dobro zaključio (jedan dio predavanja nema tona) vi tvrdite da na drugim planetama postoje bića slična nama (pri tome ne mislite na anđele), koja nisu u pobuni protiv Boga, da na tim planetama postoji drvo poznanja dobra i zla ... Na osnovu čega ovo tvrdite? Možete li navesti bar nekoliko stihova iz Biblije koji ovo dokazuju?

U Bibliji je opisano kako je nas svet stvoren, takodje je receno da postoje i drugi svetovi, prema tome nema potrebe da nam se daju detalji koje ti trazis. Ja znam da ce da se jave neki koji ce da kazu da ako nemamo "takve tekstove" onda mozemo da pomislimo da na tim drugim svetovima postoje stvorenja sa tri glave, jednim oko, i slicno. Dakle, nema potrebe za takvim stihovima koje ti trazis.

Ako bismo posli od pretpostavke da ste u pravu (iako ne postoji nacin da to Biblijski dokazete) i da postoje bica slicna nama i na drugim mjestima u svemiru, da li biste onda mogli da mi objasnite na osnovu cega tvrdite da ta bica nisu u pobuni protiv Boga? Bog je na Zemlji stvorio covjeka po svom oblicju, tako da ako je stvarao bica slicna nama i na drugim mjestima u svemiru, nema razloga da vjerujemo da i ta bica nisu stvorena po Bozijem oblicju. Ako je Adam zgrijesio, logicno je da onda vjerujemo da se grijeh desio i na nekoj od mnogobrojnih planeta... na kojoj zive bica slicna nama. Da li u tom slucaju smatrate da je Isus i na toj planeti morao da bude rodjen u oblicju tih bica, objavi im evandjelje i bude ubijen zbog otkupa njihovog grijeha?
Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li što drugo činite, sve na slavu Božiju činite.

MlecniPut
Profesore, za par dana ce premijera, vase misljenje- da li gledati ili ne?

http://www.youtub...RTlT3DEydU

Miroljub Petrovic

Ako bismo posli od pretpostavke da ste u pravu (iako ne postoji nacin da to Biblijski dokazete)

Postoje biblijski dokazi, ali ti trazis da ti se crtaju. Tao mozes i da kazes da ne postoje biblijski dokazi da je Kain mogao da se ozeni.

i da postoje bica slicna nama i na drugim mjestima u svemiru, da li biste onda mogli da mi objasnite na osnovu cega tvrdite da ta bica nisu u pobuni protiv Boga? Bog je na Zemlji stvorio covjeka po svom oblicju, tako da ako je stvarao bica slicna nama i na drugim mjestima u svemiru, nema razloga da vjerujemo da i ta bica nisu stvorena po Bozijem oblicju. Ako je Adam zgrijesio, logicno je da onda vjerujemo da se grijeh desio i na nekoj od mnogobrojnih planeta... na kojoj zive bica slicna nama.

Biti stvoren po Bozjem oblizju ne znaci da ce automatski to stvorenje i da zgresi. I andjeli su stvoreni po Bozjem oblicju pa postoje andjeli koji nisu zgresili. Dakle, zakljucci su ti skroz nelogicni.

Miroljub Petrovic
MlecniPut - poruka glasi:

Profesore, za par dana ce premijera, vase misljenje- da li gledati ili ne?

http://www.youtub...RTlT3DEydU

Nemam sposobnost da se teleportujem u studio i pogledam film pre nego sto bude prikazan. Kad pogledam film obavesticu te da li je opasan za tebe da ga gledas.

revnitelj
Vaš odgovor shvatiću na način da vam je i samome jasno da ste po ovom pitanju ishitreno dali neke komentare koji nemaju biblijskog utemeljenja i da iz tog razloga niste spremni da uđete u ozbiljan teološki razgovor na ovu temu.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.03.2014 08:09
Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li što drugo činite, sve na slavu Božiju činite.

Miroljub Petrovic

Vaš odgovor shvatiću na način da vam je i samome jasno da ste po ovom pitanju ishitreno dali neke komentare koji nemaju biblijskog utemeljenja i da iz tog razloga niste spremni da uđete u ozbiljan teološki razgovor na ovu temu.

Mozes da shvatis da sam tim odgovorom rekao da je papa najmoralnija licnost na svetu. Na tu temu nema "ozbiljnog" teoloskog razgovora jer je u pitanju domen koji nije centralni i o kome mozemo da zakljucujemo samo na osnovnu biblijskog konteksta. U svojoj nameri da pokusas da me diskreditujes (zbog drugih tema o kojima pricam, a koje ti se ne svidjaju) pokusavas da trazis dlaku u jajetu i da se hvatas za teme o kojima nije detaljno govoreno u Bibliji, i o kojima mozemo da pretpostavljamo iz konteksta.

Kao sto vidis, vrlo sam tolerantan i prema kriticarima, ali do jedne mere. Ako predjes odredjenu crtu drskosti moracu da reagujem na drugaciji nacin. Dakle, dobio si odgovore na svoja pitanja, uzdrzi se od svojih neumesnih zakljucivanja na ovom mestu. Ako si nezadovoljan, idi po drugim forumima pa pisi tamo kako ja pricam gluposti.

tibushik

pdarijo - poruka glasi:

profesore, moze li komentar na ovo misteriozno nestajanje aviona sa 239 putnika u Maleziji?

Po meni je to klasicna kradja. Verovatno ce da pobiju putnike, a avion da prefarbaju i prodaju, i uzmu milione.

Scenario koji ste vi predpostavili, vrlo je moguce da bude i ostvaren!

http://www.kurir-...ak-1273517

Petar Vlahovic
Мирољубе, гледао сам данас твоје предавање "Ко влада Србијом", и видео сам да је директор Цесида, Марко Благојевић, један од масона.

Значи ли то да ће сада покушати да направе толику изборну крађу да масони ( СНС ) у потпуности преузму власт у Србији и да гурну Двери испод цензуса? Или ће се масони и језуити ипак "договорити" и поделити власт између себе?
Izmenio/la Petar Vlahovic na 14.03.2014 13:17

Blackadder
http://www.presso...esom-.html

Papa pozvan da održi govor pred američkim Kongresom

milosdoni
Postoji li prirodan nacin lecenja urastanja nokta na nozi ili jedino je neophodno ici kod hirurga na operaciju cupanje nokta? Lecio sam nokat raznim travama, mastima, alkoholom i nista ne pomaze a doktor nece da rasece meso sa strane pod anestezijom kao sto rrade u stranim zemljama pa da nokat moze da izraste vec hoce da cupaju nokat. Ako poznajete prirodni nacin lecenja nokta nekom biljkom ili sl odgovorite. Vec tri godine se mucim s tim.
Milos Aleksic

Miroljub Petrovic
Petar Vlahovic - poruka glasi:

Мирољубе, гледао сам данас твоје предавање "Ко влада Србијом", и видео сам да је директор Цесида, Марко Благојевић, један од масона.

Значи ли то да ће сада покушати да направе толику изборну крађу да масони ( СНС ) у потпуности преузму власт у Србији и да гурну Двери испод цензуса? Или ће се масони и језуити ипак "договорити" и поделити власт између себе?

Moje je misljenje da se izbori vode izmedju masona i jezuita, ko ce preuzeti koliko vlasti, a Dveri i druge stranke (SRS) koje nisu ni pod kontrolom masona, ni jezuita, ce jednostavno da budu pokradeni. Mislim da se teren za kradju vec uveliko pripremio jer su izreklamirali one izdajnike iz "Trece Srbije" i navodne patriote iz SNP 1389 (otpadnike od 1389, Vuciceve "patriote"). I onda ce da objave kako je "Treca Srbija" dobila 1,2%, Patriotski blok (SNP 1389) 1,3%, a Dveri 4,8% ili nesto u tom stilu.

Ja ne vidim scenario po kojem Dveri mogu da udju u skupstinu i da okupator ne pokrade izbore preko svojih ljudi, iako Dveri imaju danas sigurno preko 10% biraca.

Mislim da je dobro da pokradu Dveri da bi im se otvorile oci da vide da je demokratija najstrasnija prevara i da se okrenu teokratiji, odnosno stvaranju sistema unutar okupatorskog sistema kao sto su nasi preci radili za vreme turske okupacije, sto znaci odvojen sistem obrazovanja, stvaranje banke organskog semena, itd, itd. Na slican nacin kako to rade ortodoksni Jevreji u Izraelu. Dveri su u medjuvremenu shvatile da nema vajde od SANU i SPC, a sad treba da shvate jos neke vazne stvari.

Miroljub Petrovic
milosdoni - poruka glasi:

Postoji li prirodan nacin lecenja urastanja nokta na nozi ili jedino je neophodno ici kod hirurga na operaciju cupanje nokta? Lecio sam nokat raznim travama, mastima, alkoholom i nista ne pomaze a doktor nece da rasece meso sa strane pod anestezijom kao sto rrade u stranim zemljama pa da nokat moze da izraste vec hoce da cupaju nokat. Ako poznajete prirodni nacin lecenja nokta nekom biljkom ili sl odgovorite. Vec tri godine se mucim s tim.

Imas objasnjenje u knjizi dr Milisava Nikolica "Ishrana za sportiste", u zadnjem delu "Prirodno lecenje povreda".

http://drmilisavn...rtiste.pdf

Potrebno je da turpijom isturpijas srednji deo nokta sve do zivca (prestanes sa turpijanjem kad osetis bol). Sirina isturpijanog dela treba da bude oko 2-3 mm. I onda ce nokat sam da krene da se skuplja i da zauzima pravilan polozaj.

Johnny Morgan
http://www.srpska...lovicI.pdf

http://www.srpska...icII-1.pdf

http://www.srpska...icII-2.pdf

http://www.srpska...atstva.pdf

http://www.mediaf...rvati.djvu
Izmenio/la Johnny Morgan na 15.03.2014 00:46

NemanjaVS
Професоре, видим да имате изразито негативан став према хеви металу. Молим Вас да ми одговорите без ироније, заиста би ми много значило да одговорите озбиљно.
Почео сам да слушам ту врсту музике са неких 11 година, и свидела ми се. Одмах ми су ми упали у очи ти сатански симболи који неки бендови промовишу, и то ми се нимало није свидело (иако у том периоду нисам био заистересован за веру). Одлучио сам да песме које садрже оде Сатани или су деструктивне не слушам.
Видео сам да сте написали да је цео хеви метал деструктиван, и да музика не прија ушима, али не бих се сложио сам вама. Мислим да говорите о тзв. Death Metal-у или Black Metal-у, који су заиста непријатни за уши и у коме су сатанизам и дерњава најзаступљенији. Наравно, има и хеви метал песама које су непријатне, али има и оних које нису.
Рецимо много песама од The Doors-a су пријатне (Џим Морисон се декларисао као "шаман", али се око годину дана пред смрт вратио Хришћанству (каквом-таквом) и одбацио је то од раније), па Iron Maiden који, додуше има мало чвршћи звук, (њихов бубњар је изјавио да највише воли да свира, како их он назива, "песме против Сатане" са албума The Number of the Beast, на коме су је у облику песме дато Откровење). Нагласио бих и њихов албум из 2006. у коме у већини песама промовишу анти-деструктивно понашање, пацифистичко, а у песми For the Greater Good of God кажу и:
"He gave His life for us,
He fell upon the cross,
To die for all of those
Who'll never mourn his loss.
It wasn't meant for us
To feel the pain again,
Tell me why, tell me why..."

Ово можда и није на прави начин представљено, али битно је да су Христова жртва за људе и његова упутства за живот промовисани од стране Maiden-а. Такође, песме против проституције Charlotte the Harlot и 22 Acadia Avenue, које на прави поглед промовишу тај блуд, али када прочитате текст видите да је девојка Шарлот несрећна и да прво лице жели да јој помогне да се избави одатле.
Има још бендова који нису свирали Сатани, има и оних који јесу, и White Metal бендова, који су изразито Хришћански, али ако избегавам песме у којима се тако нешто промовише као сатанизам, надам се да значи да ипак не служим Сатани.

На крају, и Ви кажете да Бог не гледа као човек. Да Бог гледа каква је наша унутрашњост, а да човек гледа споља. Ако се трудим да живим по Божијим заповестима, и притом слушам метал и рок, уз избегавањем песама о Сатани и деструктивности, мислим да у том случају немам проблем са демонима.

Још једном Вас молим за љубазан одговор, јер ни у једном тренутку нисам желео да Вам паметујем, већ да Вас питам као родитеља да ли је моје мишљење исправно и ако није зашто. Хвала Вам.

Laki
Intervju sa Francuzom koga je Bris Taton napao nožem

http://www.pravda...m/?lng=lat

Miroljub Petrovic
NemanjaVS - poruka glasi:

Професоре, видим да имате изразито негативан став према хеви металу. Молим Вас да ми одговорите без ироније, заиста би ми много значило да одговорите озбиљно.
Почео сам да слушам ту врсту музике са неких 11 година, и свидела ми се. Одмах ми су ми упали у очи ти сатански симболи који неки бендови промовишу, и то ми се нимало није свидело (иако у том периоду нисам био заистересован за веру). Одлучио сам да песме које садрже оде Сатани или су деструктивне не слушам.
Видео сам да сте написали да је цео хеви метал деструктиван, и да музика не прија ушима, али не бих се сложио сам вама. Мислим да говорите о тзв. Death Metal-у или Black Metal-у, који су заиста непријатни за уши и у коме су сатанизам и дерњава најзаступљенији. Наравно, има и хеви метал песама које су непријатне, али има и оних које нису.
Рецимо много песама од The Doors-a су пријатне (Џим Морисон се декларисао као "шаман", али се око годину дана пред смрт вратио Хришћанству (каквом-таквом) и одбацио је то од раније), па Iron Maiden који, додуше има мало чвршћи звук, (њихов бубњар је изјавио да највише воли да свира, како их он назива, "песме против Сатане" са албума The Number of the Beast, на коме су је у облику песме дато Откровење). Нагласио бих и њихов албум из 2006. у коме у већини песама промовишу анти-деструктивно понашање, пацифистичко, а у песми For the Greater Good of God кажу и:
"He gave His life for us,
He fell upon the cross,
To die for all of those
Who'll never mourn his loss.
It wasn't meant for us
To feel the pain again,
Tell me why, tell me why..."

Ово можда и није на прави начин представљено, али битно је да су Христова жртва за људе и његова упутства за живот промовисани од стране Maiden-а. Такође, песме против проституције Charlotte the Harlot и 22 Acadia Avenue, које на прави поглед промовишу тај блуд, али када прочитате текст видите да је девојка Шарлот несрећна и да прво лице жели да јој помогне да се избави одатле.
Има још бендова који нису свирали Сатани, има и оних који јесу, и White Metal бендова, који су изразито Хришћански, али ако избегавам песме у којима се тако нешто промовише као сатанизам, надам се да значи да ипак не служим Сатани.

На крају, и Ви кажете да Бог не гледа као човек. Да Бог гледа каква је наша унутрашњост, а да човек гледа споља. Ако се трудим да живим по Божијим заповестима, и притом слушам метал и рок, уз избегавањем песама о Сатани и деструктивности, мислим да у том случају немам проблем са демонима.

Још једном Вас молим за љубазан одговор, јер ни у једном тренутку нисам желео да Вам паметујем, већ да Вас питам као родитеља да ли је моје мишљење исправно и ако није зашто. Хвала Вам.

Hevi metal i rok razaraju mozak, govorim o muzici, a i tekstu, i predstavljaju sredstvo za prizivanje demona svojim jednolicnim i destruktivnim ritmom. Dakle, imas dva u jedan - 1) razaranje mozga (ceonog reznja) - o tome imas detaljnije u knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja" - poglavlje o ceonom reznju, i 2) prizivanje demona koji ti razaraju duh.

Kao i na sve drugo sto je destruktivno covek moze da se navikne i da mu bude "lepo" (duvan, alkohol...), ali u pitanju je bolest. Ti si se navikao na to smece i trazis opravdanje za to sto radis. Ja ti nudim racionalne odgovore, a ti mozes da se pozivas na neke izjave hevi metal i rok bolesnika, ali to je nezobiljno.

Skidaj se sa te droge dok nisu poceli demoni da ti se prividjaju i da imas panicne napade. To se jako tesko leci.

Miroljub Petrovic
Evo i DSS se aktivno ukljucio u izbornu kradju, sto je i ocekivano kad znamo ko ih finansira. Objavili su flajere u vreme predizborne tisine gde pozivaju glasace da SAMO za njih glasaju, da se ne bi "rasipali patriotski glasovi":

http://dverisrpsk...letakB.jpg

a onda su objavili sramotnu i laznu informaciju o navodnoj opredeljenosti biraca pred izbore po kojoj "Treca Srbija" (otpadnici od Dveri) imaju cak 3,2%, a Dveri samo 2,8%, dok Patriotski blok (SNP 1389) ima 1%, a radikali 3,1%.

http://dverisrpsk...letakA.jpg

Dveri su reagovale saopstenjem:

http://dverisrpsk...dveri.html

Ovo je dobro, da se Dverima otvore oci po pitanju DSS.

Inace, policija je zabranila skup Dveri ispred Republicke izborne komisije u nedelju u 20 sati:

http://dverisrpsk...aviti.html

Nikola_RS
Прокоментарисао бих предходне коментаре око избора. Из знатижеље сам погледао квоте и проценте у кладионицама (а ти лопови не би тек тако стављали проценте). Прошле изборе су СРС и Двери покрадене и спуштене испод цензуса да би се изнад цензуса дигли ЛДП и УРС, тако да у скупштини нисмо добили ни једну опозициону странку (о ДСС-у и млитавом Коштуници не бих трошио слова, имали су ономад прилику да са Радикалима направе већину, али нису, тако да свака прича о њиховом патриотизму не пије воду). Ове изборе УРС не прелази цензус (дају им 3.2%), тако да ће гласове СРС-а и Двери пребацивати ЛДП-у (дају им 5.3%), Тадићевој новој странци 7.2% (прелиће им гласове да пређу цензус, не вјерујем да ће имати баш 7.2%), ДСС-у ће такође навући за цензус (иако им дају скоро 7%).
Радикалима дају око 3% а Дверима 4.4%.
Назадњацима дају 42%. Све то имплицира да ће отимати црно испод ноката.

SMUK
dok Patriotski blok (SNP 1389)

Vučić-jugend (snp1389) ne učestvuje na parlamentarnim izborima već samo u Beogradu.

Taj "Patriotski blok" vodi Pelević sa nekih milion kombi organizacija koji neće osvojiti ni 15.000 glasova.

Ali svima je jasno da euro-nacistička vlast i lažna opozicija spremaju veliku krađu.

https://biblijskoobrazovanje.serbianforum.info/
Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.75 sekundi!