pocetak foruma
|
|
milosdoni |
Odgovorio 05.03.2014 00:14
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 28.02.2014 16:32 Lokacija: Osecina |
Profesore ne znam da li ste culi da je sveto pismo pisano prvo na sasvim drugom jeziku pa je prevedeno na hebrejski, i da su prepisivaÄi mnogo vremenas kasnije menjali sadržaj svetog pisma i pisali su po svom miÅ¡ljenju?? Prvo sto je obrisano u svetom pismu jeste prava istina o Adamu i Evi! ... Da li ste Äuli za ovaj tekst koji sam postavio ranije? SavrÅ¡eno se uklapa i objaÅ¡njava deo koji su prepisivaÄi namerno odbacili i ubacili nam svoju neku priÄu koja je sliÄna ali ni malo istinita, jer ako shvatimo ovaj tekst i tekst iz svetog pisma shvatamo da je ovo istina. Å ta vi mislite o tome i dal ste razmiÅ¡ljali da ljudi Äiju su potomci prvih greÅ¡nih ljudi obrisali istinu o Adamu i Evi da bi sakrili suÅ¡tinu stvaranja NWO? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.03.2014 07:54 Milos Aleksic
|
|
|
electronpn |
Odgovorio 05.03.2014 00:40
|
Član Odgovori: 160 Pristupio/la: 16.02.2008 13:45 Lokacija: Paracin |
Bice 13-ti Hebrejski mesec ove godine. Tako da ce prvi mesec pasti Aprila. Sredinom. Karaite Korner Newsletter #615 Aviv Search 2014 Final Report Here is Yoel Halevi's final report from the 2014 Aviv Search. -Nehemia On Friday February 27, 2014 the Aviv Search team traveled to the Jordan Valley looking for Aviv barley. On our first stop at 'En Mabu'a we found barley that was mostly in the cotton stage; the seeds were only starting to form or were very green and watery. Next we stopped at barley fields along Road 90 in the Jordan valley. These sites were random samplings in the countryside. The same early stages of barley were found at these sites. Our last site in the valley was a big field in the northern Jordan valley south of Beth Shean after the northern check point. This field was also very early stage barley. The barley throughout the Jordan valley was all very early and green beginning stages, far from being Aviv. On Sunday March 2, 2014 our group traveled to the northern Negev. We did random samplings in the countryside where we saw barley, which again was the same as the Jordan Valley, very green and wet. At Qama Junction we found some barley that was once again green and wet. This situation repeated itself over and over again all over the Negev. All the barley we examined along Road 234, Road 242, Road 40 at Reim Junction, Gama Junction and Urim Junction was all green or only starting to form. It was very clear to everyone on the team that the barley was not Aviv and that the First Month will be in April. I want to thank those who participated in this year's Aviv Search including Bruce Brill, Devorah Gordon, Miri Burgin, Willie Ondricek, Yosi Yoseph, and others. We were also joined this year by an agronomist named Mark Reuven who confirmed in his professional opinion that the barley we examined was 2-3 weeks away from reaching the stage of Aviv. I have posted some photos of the fields and grains on my Facebook page "Hebrew in Israel": https://www.faceb...4812286028 I also posted two videos, one from the Jordan valley the other from Gama Junction in the Negev, on my YouTube Channel at: http://youtu.be/Q... http://youtu.be/E... Yoel Halevi Hebrew in Israel |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2014 07:58
|
Super Administrator Odgovori: 22638 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
milosdoni - poruka glasi: Profesore ne znam da li ste culi da je sveto pismo pisano prvo na sasvim drugom jeziku pa je prevedeno na hebrejski, i da su prepisivaÄi mnogo vremenas kasnije menjali sadržaj svetog pisma i pisali su po svom miÅ¡ljenju?? Prvo sto je obrisano u svetom pismu jeste prava istina o Adamu i Evi! ... Cuo sam za te teorije da je Sveto Pismo pisano na crnogorskom ili makedonskom jeziku, a mozda i na bosnjackom ili vojvodjanskom. Svet je pun ludaka koji pricaju svakakve gluposti. Sveto Pismo je pisano na hebrejskom jeziku i ne fali mu nijedno slovo, postoje bezbrojni dokazi o tome. Govorio sam o tome na forumu, ali ti nisi citao. Citaj forum od pocetka i nemoj da gubis vreme na citanju gluposti na internetu. Da li ste Äuli za ovaj tekst koji sam postavio ranije? SavrÅ¡eno se uklapa i objaÅ¡njava deo koji su prepisivaÄi namerno odbacili i ubacili nam svoju neku priÄu koja je sliÄna ali ni malo istinita, jer ako shvatimo ovaj tekst i tekst iz svetog pisma shvatamo da je ovo istina. Å ta vi mislite o tome i dal ste razmiÅ¡ljali da ljudi Äiju su potomci prvih greÅ¡nih ljudi obrisali istinu o Adamu i Evi da bi sakrili suÅ¡tinu stvaranja NWO? Tekst je ultra glup. Bog je pisao Sveto Pismo, a ljudi su bili Njegova orudja, tako da nije moglo da dodje do nikakvih gresaka. Brojni dokazi to potvrdjuju. |
|
|
MlecniPut |
Odgovorio 05.03.2014 11:23
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 01.01.2014 19:43 Lokacija: Beograd |
Doktore, kakve su sanse za dobijanje azila u Izraelu? Ima li negde na internetu da se skine cela molitva Shema Israel sa prevodom ako ne na srpski, onda na engleski? Trazila sam, ali nijedna nije potpuna, ili sam ja nesto previdela… I sta mislite o vegeterijanskim pastetama koje se prodaju uglavnom u prodavnicama zdrave hrane? |
|
|
Bane Dinic |
Odgovorio 05.03.2014 11:25
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 06.08.2012 14:37 Lokacija: Nepoznata |
Milan_Dexter - poruka glasi: PoÅ¡tovani Miroljube pratim VaÅ¡ rad već duži period i slažem se sa Vama u 95 % onoga Å¡to iznosite ali to ću vam izneti neki drug put sa Äime se ne slažem sada imam jedno pitanje za Vas , gledao sam pre par dana emisiju Goli Život emisiju Milomira Marića i bio je gost Božidar Popović Å¡ta mislite o njemu? http://www.youtub...DUdBiqxK_o link emisije Pozdrav Božidar od 2000. godine za sebe tvrdi da nije zemljanin i da potiÄe iz sistema Sirijusa. Kaže da je na planeti Zemlji viÅ¡e od 7.000 godina i Äim zavrÅ¡i jedan život, ponovo se raÄ‘a. Zna sve svoje važnije ranije živote i kako će i kada da zavrÅ¡i ovaj život. Poslat je, tvrdi, da dokaže reinkarnaciju preko DNK ostataka iz ranijih života. Zbog toga je važna glava Jovana Krstitelja… - Isus je ponovo roÄ‘en krajem februara 1999. godine, jer se fenomen Vitlejemske zvezde tada ponovio. Zato su nas bombardovali marta, kao Å¡to su i pre 2000 godina Rimljani pokuÅ¡avali da ga ubiju. Ali, ne mogu da ga ubiju, jer je ovaj put doÅ¡ao da zavrÅ¡i svoju misiju na zemlji. Ponovo su roÄ‘eni i svi Hristovi apostoli, a Jovan Krstitelj takoÄ‘e ponovo hoda zemljom. Zato je pred kraj proÅ¡le godine pao sneg na Bliskom Istoku, jer je zemlja od Sahare do Sirije pod prokletstvom Adama i Eve i njihovih potomaka. InaÄe, Rajski vrt Adama i Eve je bio na teritoriji sadaÅ¡nje Sahare. Gde god narod duhovno padne, Bog “povuÄe†vodu i zemlju pretvori u pustinju- priÄa Božidar. Zar je dovoljno dalje komentarisati ovog ludaka? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2014 13:29
|
Super Administrator Odgovori: 22638 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Politicki azil je moze da se dobije. Moze da se dobiju papiri ako te tamo neko zaposli, ili ako imas dosta para pa ti otvoris firmu, ili ako se udas za nekog ko ima izraelske papire ili da napravis konverziju na judaizam. To su opcije za sada. Radimo na tome da saradnici i simpatizeri CPS-a takodje uskoro dobiju papire. Ima li negde na internetu da se skine cela molitva Shema Israel sa prevodom ako ne na srpski, onda na engleski? Trazila sam, ali nijedna nije potpuna, ili sam ja nesto previdela… U pitanju je tekst iz Biblije: "Cuj Izraele, Gospod (Jahve) je Bog nas, Gospod (Jahve) je Jedan," I sta mislite o vegeterijanskim pastetama koje se prodaju uglavnom u prodavnicama zdrave hrane? To je tesko smece, puno hemije i otrova. Moras sama da pravis pastete, nabavis blender i radis po receptima iz knjige dr Jovana Zivanovica: http://www.cps.or...rirode.pdf |
|
|
Mile_bl |
Odgovorio 05.03.2014 19:13
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 07.10.2012 17:57 Lokacija: Banja Luka |
Помаже Бог, Мирољубе. Имам једно питање везано за израду гуÑала. Јел имате да предложите неки линк или књигу о изради овог инÑтрумента, ђед ми је мајÑтор па би ми могао направити гуÑле, а није то човјек никада радијо, па му требају неке оÑновне информације. Тражио Ñам по интернету, али без уÑпјеха. Хвала унапрјед. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.03.2014 19:59
|
Mile_bl - poruka glasi: Помаже Бог, Мирољубе. Имам једно питање везано за израду гуÑала. Јел имате да предложите неки линк или књигу о изради овог инÑтрумента, ђед ми је мајÑтор па би ми могао направити гуÑле, а није то човјек никада радијо, па му требају неке оÑновне информације. Тражио Ñам по интернету, али без уÑпјеха. Хвала унапрјед. Ðе знам за књигу или линк у вези израде гуÑала. Погледај на интернету. Ðајбоље је да нађеш неког мајÑтора за гуÑле код тебе у крају па да он покаже твом ђеду како Ñе ради и на шта да обрати пажњу. Ðко доказиш у Београд јави Ñе Вукојици Сандићу из Школе гуÑала Саднић, он је врхунÑки Ñтручњак за израду гуÑала. www.skolagusalasa... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.03.2014 09:16
|
Novi odeljak citanja Tore - Parasha Vajikra (3. Mojsijeva 1,1 - 6,7) http://citanjetor... |
|
|
nikolaj |
Odgovorio 06.03.2014 09:47
|
Član Odgovori: 120 Pristupio/la: 02.05.2011 12:55 Lokacija: Para?in |
Profesore, kada ste pricali o Karadjordju, konkretno o dogadjaju kada je ubio svog oca rekli ste i citirali tekst iz biblije gde Bog to dozvoljava. Trazio sam taj tekst i nasao jedino onaj u 5.Mojsijeva13.6, ali tu se spominje sin, brat i zena i nije doslovno stih kako ste vi citirali. Ne zelim da sporim bilo sta sto je Gospod rekao samo me zanima gde se nalazi taj stih? Hvala
Ne pla?i dete moje, uskoro ?e Gospod do?i i uredi?e sve
|
|
|
trilogyopus |
Odgovorio 06.03.2014 13:27
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 28.05.2010 17:32 Lokacija: Nepoznata |
Nedavno sam procitao vasu knjigu Pravoslavlje za pocetnike i bez obzira na moja licna neslaganja sa odredjenim pojedinostima, preporucio bih ju svakome kao obaveznu literaturu jer ima ulogu vodica kroz zivot u prepoznavanju dobra i zla kakav se rijetko srece. Ne smatram sebe doraslim za bilo koju vrstu polemike, ali interesantno je primjetiti da izuzev ,,Bog je samo jednom u istoriji trazio od ljudi da Mu sazidaju Hram, i to pre oko 3ooo godina u Izraelu..,, ne spominjete Crkvu, konkretno pravoslavnu Crkvu, ni pravoslavne obrede niti njihovu ulogu.Zasto? |
|
|
vrade |
Odgovorio 06.03.2014 13:38
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 20.02.2014 14:21 Lokacija: Beograd |
Profesore, da li planirate da u buducnosti odrzite neko predavanje u Valjevu? |
|
|
STP |
Odgovorio 06.03.2014 15:35
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 21.09.2013 17:37 Lokacija: Beograd |
"Da li se treba moliti mrtvima i za mrtve http://www.youtub...qDrStKQVHo Srbski teokratski pokret - СрбÑки теократÑки покрет
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.03.2014 18:03
|
nikolaj - poruka glasi: Profesore, kada ste pricali o Karadjordju, konkretno o dogadjaju kada je ubio svog oca rekli ste i citirali tekst iz biblije gde Bog to dozvoljava. Trazio sam taj tekst i nasao jedino onaj u 5.Mojsijeva13.6, ali tu se spominje sin, brat i zena i nije doslovno stih kako ste vi citirali. Ne zelim da sporim bilo sta sto je Gospod rekao samo me zanima gde se nalazi taj stih? Hvala U pomenutom stihu nisu navedeni tetka, strina, ujak, pradeda, deda i drugi clanovi rodbine, nego oni najblizi. Tekst je vise nego jasan, nema potrebe za takvim detaljima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.03.2014 18:05
|
trilogyopus - poruka glasi: Nedavno sam procitao vasu knjigu Pravoslavlje za pocetnike i bez obzira na moja licna neslaganja sa odredjenim pojedinostima, preporucio bih ju svakome kao obaveznu literaturu jer ima ulogu vodica kroz zivot u prepoznavanju dobra i zla kakav se rijetko srece. Ne smatram sebe doraslim za bilo koju vrstu polemike, ali interesantno je primjetiti da izuzev ,,Bog je samo jednom u istoriji trazio od ljudi da Mu sazidaju Hram, i to pre oko 3ooo godina u Izraelu..,, ne spominjete Crkvu, konkretno pravoslavnu Crkvu, ni pravoslavne obrede niti njihovu ulogu.Zasto? Govorio sam o tome na forumu. U Bibliji se nigde ne spominje "crkva". Postoji los prevod necega sto u originalu znaci "skupstina" ili grcki "sinagoga" - mesto okupljanja Bozjeg naroda. O crkvi imas na donjem linku: www.cps.org.rs/cr... |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 06.03.2014 19:30
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
http://www.vaselj...ent-274017 |
|
|
electronpn |
Odgovorio 06.03.2014 23:28
|
Član Odgovori: 160 Pristupio/la: 16.02.2008 13:45 Lokacija: Paracin |
This video contains content from Journeyman Pictures, who has blocked it on copyright grounds. Ako je neko snimio ovo na HDD i ako moze da okaci na https://vimeo.com/ bio bih mu zahvalan. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 07.03.2014 01:07
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
Дакле поÑледица глобалног загрејавања ће бити Ñ˜Ð¾Ñ Ñ…Ð»Ð°Ð´Ð½Ð¸Ñ˜Ð¸ Ñевер а још топлији југ!? Ð Ñредина? Ргде је ту Ñрбија? |
|
|
Ranko21 |
Odgovorio 07.03.2014 01:30
|
Član Odgovori: 192 Pristupio/la: 03.03.2010 17:15 Lokacija: Crna Gora |
electronpn - poruka glasi: Ako je neko snimio ovo na HDD i ako moze da okaci na https://vimeo.com/ bio bih mu zahvalan. http://vimeo.com/... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.03.2014 08:06
|
crnitrn - poruka glasi: Дакле поÑледица глобалног загрејавања ће бити Ñ˜Ð¾Ñ Ñ…Ð»Ð°Ð´Ð½Ð¸Ñ˜Ð¸ Ñевер а још топлији југ!? Ð Ñредина? Ргде је ту Ñрбија? Posledica globalnog zagrevanja je topljenje polova i povecanje temperature na svim regionima, s tim da Veliki kruzni tok, koji zagreva Severnu Ameriku i Evropu moze da se prekine i da ove regione zadesi sibirska klima, kao sto je prikazano u filmu "Dan posle sutra". Srbija je u umerenom pojasu i tu ne bi trebalo da bude vecih kolebanja, koliko se ja razumem. |
|
Predji na forum: |