Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Djostanisic - poruka glasi:

Imate li intervju serijal Dr. Sulca "Save Your Life Interviews" preveden na srpski?

Sve to isto imas u njegovoj knjizi "Lecenje neizlezicih bolesti" na donjem linku:

http://cps.org.rs...olesti.rar

veljko mm
Nikola Antonic - poruka glasi:

SMUK - poruka glasi:

Ja sam kupio seme prošle godine na Kupindu (za neku smešnu cifru) i posadio, ali nije se primilo.

Ne mozes to da sadis iz semena, samo mozes da nadjes neko ko prodaje sadnice, najbolja je Paulownia Bellissima. Sadi se krajem aprila, samo problem je naci sadnice mora da se rezervise skoro godinu dana u napred, u osmoj godini se dobija jedan kubni metar kvalitetnog drveta po jednom stablu, ko ima da ulozi extra biznis .

Paulownia Bellissima je hibridno drvo i zato se isključivo kupuje kao sadnica. Paulownia Еlongata je drvo iz prirode i može da se sadi i iz semena. Ja sam posadio 400 i za manje od 10 dana je pošela da niče. Da bi paulovnija isklijala iz semena potrebni su odredjeni uslovi: velika vlaga i temperatura oko 25 stepeni C ali da ne prelazi preko 30. Da bih to obezbedio napravio sam veštački klijarnik površine 1m kvadratni sa svih strana ga zatvorio stiroporom i od gore i obložio alu foliom. stavio sam tri štedljive sijalice od; 2700, 4200 i 6500K i na taj način simuliram dnevnu svetlost. Seme se stavlja na površinu zemlje i samo se blago utapka. Zemlja treba da je stalno vlažna što se postiže redovnim prskanjem ručnom prskalicom ako treba i nekoliko puta dnevno. da bi se povećala vlažnost vazduha što ubrzava klijanje može se staviti najlonska fonija preko površine zemlje ali meni je isklijalo i bez toga. I zaboravio sam gore napisati da mi sijalice 12 sati rade a 12 ne i da temperatura ne sme pasti ispod 5 stepeni C

Denci
Да ли је библијско роб само онај који нема своју имовину и не жели да мисли својом главом па други мисле за њега, или и онај који има своју имовину а не жели да мисли?
Која је разлика између роба и слуге пошто се оба термина спомињу у библији?

veljko mm
http://www.vestin...e-medicine

Sluga
Postovanje Miroljube,

zasto Bog Sin (Isus) nezna kada je sudnji dan jer samo Bog Otac zna.
Dali je to zbog toga posto je isusu na zemlji dato samo znaje koje je vazno za jevandjelje. I dali Isus ima razlicito znanje na nebu i na zemlji?

Dali je Isus stvoren od Boga Oca ?

Dali smo mi svi sinovi boziji ? kao sto je Adam Sin Boziji.
koja je razlika izmedju reci Sin Boziji (isus) i Sin Boziji napr. (adam)
"luka 3:38: Sina Enosovog, sina Sitovog, sina Adamovog, sina Božijeg."
dali su Enoh, Sit isto sinovi boziji kao adam?

crnitrn

Probao sam je iy semena nije htela da nikne moracu sadnice da kupim!

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Miroljub Petrovic
Denci - poruka glasi:

Да ли је библијско роб само онај који нема своју имовину и не жели да мисли својом главом па други мисле за њега, или и онај који има своју имовину а не жели да мисли?
Која је разлика између роба и слуге пошто се оба термина спомињу у библији?

Rob je i jedan i drugi. Nema razlike izmedju roba i sluge. Rob je i onaj koji nema, i onaj koji ima, a ne koristi jer je rob u glavi.

Miroljub Petrovic
Sluga - poruka glasi:

Postovanje Miroljube,

zasto Bog Sin (Isus) nezna kada je sudnji dan jer samo Bog Otac zna.
Dali je to zbog toga posto je isusu na zemlji dato samo znaje koje je vazno za jevandjelje. I dali Isus ima razlicito znanje na nebu i na zemlji?

Isus je na zemlji imao potencijale koje ima svaki covek, ukljucujuci i znanje. On je znao svoj identitet, ali je bio limitiran po svim pitanjima kao i covek, odnosno imao je ogromne resurse duhovnosti koje ima svaki covek ako se poveze sa Bogom.

Dali je Isus stvoren od Boga Oca ?

Isus nije stvoren, On je vecan. Termin "Bog Sin" se koristi da bi se ljudima priblizile odredjene osobine Bozjeg Bica.

Dali smo mi svi sinovi boziji ? kao sto je Adam Sin Boziji.
koja je razlika izmedju reci Sin Boziji (isus) i Sin Boziji napr. (adam)
"luka 3:38: Sina Enosovog, sina Sitovog, sina Adamovog, sina Božijeg."
dali su Enoh, Sit isto sinovi boziji kao adam?

Sin Bozji je svaki onaj koji je na Bozjoj strani.

electronpn
SnezaDjak - poruka glasi:

ja сam нaшлa oвo !!!

ЈЕДНО ОД РЕШЕЊА (А САСВИМ ЈЕДНОСТАВНО - Да родитељ који жели да одбије вакцину а са друге стране избегне евентуалну непријатност и „глупу полемику“ са здравтвеним ауторитетом („белим мантилом“), као и пред Законом једноставно напише на тој хартији коју добије за изјаву следеће:

„ОДБИЈАМ ШПРИЦАЊЕ (вакцинацију-имунизацију) СВОГ ДЕТЕТА (име и презиме) а по члану 25. Устава Републике Србије“

или (да има мало углађенију форму):

ОДБИЈАМ вакцинацију-имунизацију вакцином (име вакцине______________) предложену од стране лекара-педијатра (др._____________________) јер ми Ви, као ни медицинска установа („др Ђорђе Ковачевић“ из Лазаревца_____________), НЕ ГАРАНТУЈЕТЕ да примена ове предложене вакцине ни на који начин неће изазвати било какве штетне последице по здравље мог детета (име и презиме детета __________________) , омести развој или угрозити његов живот. У вези наведеног позивам се на члан 25. став 2. Устава Републике Србије (Службени гласник РС» бр. 98/2006), и НЕ ДАЈЕМ ПРИСТАНАК за предложени медицински експеримент.

Са друге стране захтевам, да се против мене не покреће било какав прекршајни поступак јер сам спреман и вољан да Вас тужим (Вас и вашу фирму) уколико будем на било који начин имао правне и друге последице проистекле оваквом мојом одлуком о ускраћивању давања сагласности, будем узнемираван или прогањан, тј. будете покретали било какве поступке протв мене а све због тога што сматрам и осећам да би тиме угрозили моје Уставом гарантоване слободе на одлучивање и давање или ускраћивање пристанка на медицински третман или експеримент (оглед).

Da ali sada kada se Tadić ujedini sa Vučićem promeniće ustav Srbije. Zato su izbori i prepisani. Ne samo da ćemo morati da vakcinišemo decu već će nam menjati i svest. Moralnu i duhnovnu svest. Onda će otuđiti Kosovo iz ustava kao nerazdvojni deo Srbije,uvešće seksualno vaspitanje u osnovne škole sa naznakom na homoseksualizam, GMO. Od 2017. kreće rasprodaja Srpskog poljoprivrednog zemljišta itd itd.. Znači sve sto ide u prilog uništavanju Srba. I zakon će biti gori nego u samim fašističkim zemljama.
Izmenio/la electronpn na 25.02.2014 22:37

Denci
Prva poslanica Timotiju - 4. glava
1. A Duh razgovijetno govori da će u pošljednja vremena otstupiti neki od vjere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
2. U licemjerju laža, žigosanijeh na svojoj savjesti,
3. Koji zabranjuju ženiti se, i zapovijedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vjernima i onima koji poznaše istinu.
4. Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.
5. Jer se osvećuje riječju Božijom i molitvom.

Како овај пасус протумачити? О којо се то групи људи ради која забрањује јести "створења" (предпостављам под створења да се подразумевају животиње)? Да ли се овде говори о веганима у негативном смислу?

USER
Kako je moguce da apostol Petar pominje da je evandjelje propovjedano i mrtvima?
Sto se tice "duhova u tamnici" to moze da se odnosi i na demone, ali u sledecem stihu se kaze kako su ti duhovi bili neposlusni u vrijeme Noja tj. potopa. Nakon toga Petar govori o popovjedanju evanjdjelja mrtvima.

19. Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici,
20. Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.

6. Zato se i mrtvima propovedi jevanđelje, da prime sud po čoveku telom, a po Bogu da žive duhom.

Nasao sam neke od odgovora na ovo(mada su nevjerodostojni) al me zanima sta vi mislite.

Meni je ovo veoma vazno sto se tice "zagrobnog zivota" (be)smrtnosti duse i sl.
jer meni kao pravoslavcu sve to mjenja sliku u potpunosti.

Miroljub Petrovic
electronpn - poruka glasi:

[quote]SnezaDjak - poruka glasi:

ja сam нaшлa oвo !!!

ЈЕДНО ОД РЕШЕЊА (А САСВИМ ЈЕДНОСТАВНО - Да родитељ који жели да одбије вакцину а са друге стране избегне евентуалну непријатност и „глупу полемику“ са здравтвеним ауторитетом („белим мантилом“), као и пред Законом једноставно напише на тој хартији коју добије за изјаву следеће:

„ОДБИЈАМ ШПРИЦАЊЕ (вакцинацију-имунизацију) СВОГ ДЕТЕТА (име и презиме) а по члану 25. Устава Републике Србије“...

Da ali sada kada se Tadić ujedini sa Vučićem promeniće ustav Srbije. Zato su izbori i prepisani. Ne samo da ćemo morati da vakcinišemo decu već će nam menjati i svest. Moralnu i duhnovnu svest. Onda će otuđiti Kosovo iz ustava kao nerazdvojni deo Srbije,uvešće seksualno vaspitanje u osnovne škole sa naznakom na homoseksualizam, GMO. Od 2017. kreće rasprodaja Srpskog poljoprivrednog zemljišta itd itd.. Znači sve sto ide u prilog uništavanju Srba. I zakon će biti gori nego u samim fašističkim zemljama.

Ti si gotov, tebi nema spasa, ali za one koji misle svojom glavom i uzdaju se u Boga uvek postoji resenje, i oni nikada nece vakcinisati svoju decu. Slabicima i kukavicama Djavo uvek stavi crne naocare da sve vide crno, a razumni ljudi uvek lako nadju resenje za svaki problem jer Bog je dao resenje za svaki problem onima koji koriste mozak.

Miroljub Petrovic
Denci - poruka glasi:

Prva poslanica Timotiju - 4. glava
1. A Duh razgovijetno govori da će u pošljednja vremena otstupiti neki od vjere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
2. U licemjerju laža, žigosanijeh na svojoj savjesti,
3. Koji zabranjuju ženiti se, i zapovijedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vjernima i onima koji poznaše istinu.
4. Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.
5. Jer se osvećuje riječju Božijom i molitvom.

Како овај пасус протумачити? О којо се то групи људи ради која забрањује јести "створења" (предпостављам под створења да се подразумевају животиње)? Да ли се овде говори о веганима у негативном смислу?

Govorio sam o tome bezbroj puta, ali ti nisi citao forum. Govori se o fanaticima koji zabranjuju zenidbu, izmisljaju razne gluposti po pitanju ishrane i od coveka prave lutku kojom demoni manipulisu.

Miroljub Petrovic
USER - poruka glasi:

Kako je moguce da apostol Petar pominje da je evandjelje propovjedano i mrtvima?
Sto se tice "duhova u tamnici" to moze da se odnosi i na demone, ali u sledecem stihu se kaze kako su ti duhovi bili neposlusni u vrijeme Noja tj. potopa. Nakon toga Petar govori o popovjedanju evanjdjelja mrtvima.

20. Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.

6. Zato se i mrtvima propovedi jevanđelje, da prime sud po čoveku telom, a po Bogu da žive duhom.

Nasao sam neke od odgovora na ovo(mada su nevjerodostojni) al me zanima sta vi mislite.

Pocecu da banujem vas lenjivce sto necete da citate forum od pocetka nego postavljate ista pitanja po sto puta. Isus kaze ucenicima: "Pusti da mrtvi sahranjuju mrtve," Po Bibliji, mrtvi su oni koji zive u grehu. U gornjem stihu se govori da je Isus vakrsao istim onim Duhom (Svetim Duhom) kojim je pozivao mrtvace (gresnike) u Nojevo vreme da se pokaju da ne bi izginuli. U 1. Mojsijevoj 6 Bog kaze: "Nece se moj Duh do veka preti sa ljudima jer su telo."

Miroljub Petrovic
http://www.youtub...e=youtu.be

Miroljub Petrovic
U ponedeljak 3. marta 2014. u 18 sati drzacu u Zrenjaninu predavanje na temu "Prirodno ciscenje organizma". Predavanje ce se odrzati u prostorijama udruzenja "Zdrav zivot", ul. Makedonska 11, ulaz iz dvorista levo, suteren.

jovicpetko
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

USER - poruka glasi:

Pocecu da banujem vas lenjivce sto necete da citate forum od pocetka nego postavljate ista pitanja po sto puta. Isus kaze ucenicima: "Pusti da mrtvi sahranjuju mrtve," Po Bibliji, mrtvi su oni koji zive u grehu. U gornjem stihu se govori da je Isus vakrsao istim onim Duhom (Svetim Duhom) kojim je pozivao mrtvace (gresnike) u Nojevo vreme da se pokaju da ne bi izginuli. U 1. Mojsijevoj 6 Bog kaze: "Nece se moj Duh do veka preti sa ljudima jer su telo."

Како се тумачи следећи део из Светог Јеванђеља

2. И послије шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована и изведе на гору високу посебно
само њих; и преобрази се пред њима.
3. И хаљине његове постадоше сјајне, врло бијеле као снијег, какве не може бјелиља
убјелити на земљи.
4. И указа им се Илија с Мојсејем и бијаху у разговору са Исусом.
5. И Петар одговарајући рече Исусу: Учитељу, добро нам је овдје бити; да начинимо три
сјенице: Теби једну и Мојсеју једну и Илији једну.
6. Јер не знадијаше шта да каже; јер бијаху уплашени.
7. И појави се облак те их заклони; и дође глас из облака говорећи: Ово је Син мој
љубљени, њега послушајте.
8. И одједном обазревши се никога више не видјеше осим самога Исуса поред себе.

По логици ствари пошто Пророк Илија није умро, него је вазнет на небо, онда је требало да се само он појави пред Господом, а не и Пророк Мојсије који је умро (јер га више нема).
Међутим овде се јавља и Пророк Мојсије, што значи да нема мртвих, јер у Богу су сви живи. Бог је наш, Бог живих, а не мртвих. Е сад што их ми не видимо и не чујемо, то не значи да су они мртви. Него су њихове душе на месту које су заслужиле, или место мучења или место одмора. То што их неки ,,не виде" , значи да немају прави и чисти духовни вид, тачније исправну и Истиниту веру у Господа Нашег Исуса Христа.
joca

Miroljub Petrovic
jovicpetko - poruka glasi:

Miroljub Petrovic - poruka glasi:

USER - poruka glasi:

Како се тумачи следећи део из Светог Јеванђеља

2. И послије шест дана узе Исус Петра и Јакова и Јована и изведе на гору високу посебно
само њих; и преобрази се пред њима.
3. И хаљине његове постадоше сјајне, врло бијеле као снијег, какве не може бјелиља
убјелити на земљи.
4. И указа им се Илија с Мојсејем и бијаху у разговору са Исусом.
5. И Петар одговарајући рече Исусу: Учитељу, добро нам је овдје бити; да начинимо три
сјенице: Теби једну и Мојсеју једну и Илији једну.
6. Јер не знадијаше шта да каже; јер бијаху уплашени.
7. И појави се облак те их заклони; и дође глас из облака говорећи: Ово је Син мој
љубљени, њега послушајте.
8. И одједном обазревши се никога више не видјеше осим самога Исуса поред себе.

По логици ствари пошто Пророк Илија није умро, него је вазнет на небо, онда је требало да се само он појави пред Господом, а не и Пророк Мојсије који је умро (јер га више нема).
Међутим овде се јавља и Пророк Мојсије, што значи да нема мртвих, јер у Богу су сви живи. Бог је наш, Бог живих, а не мртвих. Е сад што их ми не видимо и не чујемо, то не значи да су они мртви. Него су њихове душе на месту које су заслужиле, или место мучења или место одмора. То што их неки ,,не виде" , значи да немају прави и чисти духовни вид, тачније исправну и Истиниту веру у Господа Нашег Исуса Христа.

I ti si zreo za banovanje jer ne citas forum od pocetka, a na to pitanje sam sto puta odgovorio. Mojsije je prvi covek koji je vaskrsnut u istorji, i zato se u Bibliji kaze da je "smrt carovala od Adama do Mojsija" (Rimljanima 5,14). Mojsijev grob nikada nije nadjen jer Mojsije nije ni sahranjen, posto je nakon smrti bio vaskrsnut i vaznet na nebo, zbog cega se Sotona bunio i raspravljao sa Isusom (Mihajlom) oko Mojsijevog tela (Juda 9). (Mihajlo ili hebrejski Mikael, znaci "ko je kao Bog" i odnosi se na Isusa).

Procitaj forum od pocetka pa onda dodji sa pitanjima da ne bih morao da te banujem.

Borko J
Miroljube da li je ovo fanatizam,naime danas sam saznao da robna marka 'NIKE' nosi ime po paganskoj grckoj boginji 'niki' boginji 'pobjede i uspjeha' i ja vise nezelim da nosim i kupujem 'NIKE' proizvode(a prije iz neznanja mi je to bila omiljena marka)

jeli to fanatizam?
Berešit bara Elohim et hašamajim ve'et ha'arec.

Miroljub Petrovic
Borko J - poruka glasi:

Miroljube da li je ovo fanatizam,naime danas sam saznao da robna marka 'NIKE' nosi ime po paganskoj grckoj boginji 'niki' boginji 'pobjede i uspjeha' i ja vise nezelim da nosim i kupujem 'NIKE' proizvode(a prije iz neznanja mi je to bila omiljena marka)

jeli to fanatizam?

Sva markirana garderoba ima u svojim simbolima neki paganizam. Mozes da ne nosis markiranu garderobu ili da skines znak sa markirane garderobe.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.89 sekundi!