Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Aleksandar Simovic je napisao:
Pozdrav Miroljubu i svima,
U toku prethodna tri dana, od dogadjaja koji se desio u Duskovcima, sam podosta razmislio, diskutovao sa nasim Aleksandrom Srnicem i ovim odgovorom zelim da ukazem na jednu stvar, jer verujem da se mnogi pitaju, kao sto je i nas brat Mungos pitao naseg Miroljuba, sta je ispravno sada...

Zhvaljujem se Aleksandru Simovicu na iscrpnim izvestajima iz Duskovaca i desavanjima iz Cacka. Nema potrebe da se da se dalje komentarisu desavanja od pre par dana.

Kevin
g.Miroljube,nemojte mi zamjeriti na pitanju:
zašto je Bog stvorio čovjeka?
zašto su stvorene životinje,npr golub,jel samo stvoren da bi uljepšao svijet?
ponavljam,nemam odgovore na ta pitanja...pa vas moram pitati..

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
g.Miroljube,nemojte mi zamjeriti na pitanju:
zašto je Bog stvorio čovjeka?
zašto su stvorene životinje,npr golub,jel samo stvoren da bi uljepšao svijet?
ponavljam,nemam odgovore na ta pitanja...pa vas moram pitati..

Priroda bozanskog Bica je takva da mu je najveca radost da stvara bica slicna sebi kojima ce moci da sluzi i da im se raduje. To iskustvo i osecaj najbolje znaju roditelji. I kao dobar roditelj, Tvorac je pripremio prelepi ambijent pre stvaranja coveka. Taj ambijent je stvoren da bude u funkciji stvaranja dobrog coveka. Kroz taj prelepi ambijent - golubove i drugo - Bog manisfestuje ljubav prema svojoj deci, ali zeli i da ih osposobi da budu slucni Njemu i daje im odgovornost da brinu o onome sto im je dato, i da kao slicni Bogu (po karakteru) stvaraju dobre ljude, po uzoru na Boga. Prva Bozja zapovest u Bibliji glasi: "Radjajte se i mnozite se." Jedina prava sreca, i za Boga i za coveka, dolazi od stvaranja dobrih bica. Dakle, Bog je stvorio coveka da bi mu se radovao.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.06.2008 00:02

Dorian_Yates
Da li ste citali knjigu "Zapadni put u apokalipsu" Juri J. Vorobjovskog i ako jeste sta mislite o njoj ?
Sta mislite o transplataciji organa i vakcinaciji ?
Da li su po vama Brem Stoker i Meri Seli bili clanovi okultnih drustava ?
Zasto mislite da virusi nisu ziva bica ?
Izmenio/la Dorian_Yates na 21.06.2008 00:11

Mungos
Ako dobro shvatam, u vrijeme o kojem se govori u Starom Zavjetu 'religija' je bio nepoznat pojam? jer ocito je bilo svima da Bog djeluje, dakle postoji i nije bilo potrebe za vjerom...mogu li tako to reci?
Izmenio/la Mungos na 21.06.2008 11:00

bojsane
Citao sam na nekom sajtu,da se na Stonhendzu prije koji dan,okupilo 30000 ljudi da bi docekali izlazak sunca.Moze komentar.

Miroljub Petrovic
Dorian_Yates je napisao:
Da li ste citali knjigu "Zapadni put u apokalipsu" Juri J. Vorobjovskog i ako jeste sta mislite o njoj ?

Nisam citao.

Sta mislite o transplataciji organa i vakcinaciji ?

Transplantacija moze da bude nekada resenje problema, ali bolje je cuvati zdravlje, pa se onda nikada nece doci u situaciju za takvim stvarima.

Vakcinacija je vrlo stetna i njena glavna funkcija je u sirenju zaraznih bolesti i kontroli populacije. Tamo gde postoji higijena nema zaraznih bolesti, pa ni potrebe za vakcinama. Za sajam knjiga u Beogradu (kraj oktobra) bice objavljena jedna sjajna knjiga na tu temu - "Opasnost vakcina".

Da li su po vama Brem Stoker i Meri Seli bili clanovi okultnih drustava ?

Ne znam ko su ti likovi.

Zasto mislite da virusi nisu ziva bica ?

Pa ako znate malo o bilogiji, onda cete razumeti sta je virus. Virus je kao jedan program koji ne moze da egzistira bez kompjutera (program su geni, a kompjuter je ziva celija).

Miroljub Petrovic
Mungos je napisao:
Ako dobro shvatam, u vrijeme o kojem se govori u Starom Zavjetu 'religija' je bio nepoznat pojam? jer ocito je bilo svima da Bog djeluje, dakle postoji i nije bilo potrebe za vjerom...mogu li tako to reci?

"Religija" je poznat pojam svima. Svi su znali za zivog Boga, ili preko Noja i njegovih poboznih potomaka, ili preko Avrama i jevrejskog naroda.

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Citao sam na nekom sajtu,da se na Stonhendzu prije koji dan,okupilo 30000 ljudi da bi docekali izlazak sunca.Moze komentar.

O tome sam vise govorio u predavanju "Misterije Stounhedza" koje mozete da pogledate na ovom sajtu u odeljku "Download", serijal "Tajne skrivene u stenama". U pitanju je klasicno obozavanje sunca, slicno onome za 25. decembar. Pre neki dan imali smo da je dan najduze trajao u godini, pa je sunce "najjace", a 25. decembra, posle najkraceg dana (obdanice), dan postaje duzi, pa su pagani to obelezavali kao "podizanje boga sunca".

Miroljub Petrovic
Koristim priliku da obavestim posetioce foruma da je pre dva dana snimljena TV emisija u kojoj sam gostovao, a u kojoj sam govorio o darvinizmu i pozadini ove ateisticke filozofije. Emisija je emitovana uzivo na TV Galaksija, Cacak, u organizaciji "Dveri Srpskih". Ova emisija je snimljena i bice emitovana na vise lokalnih televizija. Na donjem linku imate spisak lokalnih televizija koje ce emitovati ovu emisiju, kao i termine emitovanja (nakon te emisije ici ce serijal dokumentarnih emisija na pomenutu temu):

http://www.dveris...a/39/pr/42

http://www.dveris...rubrika/39
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.06.2008 14:37

aleksandar_srnic
Verovatno ce neko ocekivati da se sada javno svrstam na ovu ili onu stranu. Na stranu Vladike Hrizostoma ili na stranu naroda koji je ''dizao ustanak'' u sada vec cuvenim Duskovcima. Ali to necu uciniti, ne zato sto igram nekakvu politicku igru vec zato sto stvarno tako mislim. Zasto? Dogadjanja u Duskovcima ma koliko delovala skandalozno i koliko neki novi ''Ham'' tezi da ih senzacionalisticki objavi svojoj braci uz veliku pompu i larmu, utoliko su nam pre otkrila jednu veliku istinu koja raduje. A ta istina glasi: Duh Rima nikada nece ovladati ovim narodom.

Koja je sustina price? Niti je Vladika Hrizostom ''kriv'' za ono za sta ga optuzuju, niti su ustanici u krivu sto ga prozivaju. Celu pricu su pompezno nafilovali novinari kojima je cilj da ovaj sukob poprimi senzacionalisticki karakter.

Dakle, Hrizostomu verovatno ima ko sta da prebaci, kao sto ima svakome od nas, ali ne mozemo ga optuzivati za ekumenizam, ako znamo da je Vladika Zicki pokretac inicijative protiv uvodjenja Biometrijskih Licnih Karti, (a svi znamo koja je njihova svrha), kao i slicnih stvari koje prete da ugroze coveka kao licnost i da mu nametnu standarde sveta. Neko je prosto cekao povod da kroz pricu o ovom dogadjaju proturi pricu o nekakvom ujeduinjenu crkve pod poglavarstvom Rimskog pape, u sta ne veruju ni oni koji vode pregovore te vrste.

Postoji jedna stvar koja se na zapadu nikada ne bi mogla desiti, a to je upravo svadja ovakvog tipa. Tamo se slusa Papa i sta on kaze to je to. A vladika je odsluzio celu liturgiju na nacin na koji je to narod od njega trazio. A posto je bilo tenzija, logicno je da dodje i do svadje i nista strasno. Mozda je vladika trebao da se obrati narodu, ali ako nije onda je on verovatno procenio da mozda nije trenutak. Ono sto nikada nije smelo da se desi jeste unosenje parola u crkvu. Svadje nisu problem. Njih je bilo i bice hvala Bogu. Jer sukobi su svojstveni pravoslavnom Istoku. Oni uvek protresu pitanja i donesu neka resenja. Ali ono sto nikada ne sme biti, jeste kopiranja evropejskih kampanjskih demonstracija. Dakle, Dobro je to sto je doslo do ovakvog sukoba, ali je cela prica odradjena veoma pogresno. A medijska ZVER ceka svaki povoljan trenutak da prozdere i ovo malo jedinstva sto nam je ostalo. Pitanje je Hocemo li joj mi prineti tu zrtvu ili ne!
שמע ישראל יהוה אלהנו יהוה אחד

www.freewebs.com/aleksandarsrnic
Dorian_Yates
Brem Stoker - pisac Drakule,Meri Seli - pisac Frankenstajna.
Izmenio/la Dorian_Yates na 21.06.2008 15:21

NESA
Da li znate ko je srpski vodeci mason?
nesa

Drazen
Pozdrav Miroljubu i svima ostalima,

Miroljube, izvinjavam se ako je vec bilo ovo pitanje, zamolio bih te za odgovor na pitanje kako danas Zidovi u Jeruzalemu gledaju na Isusa, koje on mjesto ima u njihovoj religiji i kakvo mjesto ima u odnosu na ostale proroke. Na ovo pitanje me je potaklo sljedece: danas sam gledao na youtube jednu predivnu pjesmu od Ofra Haze ("Jerusalem of Gold", http://www.youtub...lIJOAZ1pak, - obavezno pogledajte) i citao sam komentare na pjesmu, u nekoliko komentara se spominje Isus Hrist i svaki takav komentar je ocjenjen negativno i to vise puta! Doduse u tim komentarima se Isus spominje kao Mesija i Spasitelj. Da li se radi o odbojnosti Zidova prema Isusu samo kad je u pitanju njegova uloga u religiji Zidova ili ga uopste ne prihvataju? Hvala ti na odgovoru i izvinjavam se jos jednom ako je bilo pitanje.

Pozdrav svima!
Izmenio/la Drazen na 21.06.2008 19:54

nikola
Sta znaci povecanje temperature preko leta, dali ce se time izmeniti vegetacija u nasem pojasu, dali je moguce leta da budu prosecno preko 40`C (50` i vise), za koje vreme se moze ocekivati tako nesto

Miroljub Petrovic
Dorian_Yates je napisao:
Brem Stoker - pisac Drakule,Meri Seli - pisac Frankenstajna.

Pretpostavljao sam da su neki polupani.

Miroljub Petrovic
NESA je napisao:
Da li znate ko je srpski vodeci mason?

Koliko znam to je Dragutin Zagorac, predsednik Privredne komore Srbije ili neke slicne institucije.

Miroljub Petrovic
Drazen je napisao:
Pozdrav Miroljubu i svima ostalima,

Miroljube, izvinjavam se ako je vec bilo ovo pitanje, zamolio bih te za odgovor na pitanje kako danas Zidovi u Jeruzalemu gledaju na Isusa, koje on mjesto ima u njihovoj religiji i kakvo mjesto ima u odnosu na ostale proroke. Na ovo pitanje me je potaklo sljedece: danas sam gledao na youtube jednu predivnu pjesmu od Ofra Haze ("Jerusalem of Gold", http://www.youtub...lIJOAZ1pak, - obavezno pogledajte) i citao sam komentare na pjesmu, u nekoliko komentara se spominje Isus Hrist i svaki takav komentar je ocjenjen negativno i to vise puta! Doduse u tim komentarima se Isus spominje kao Mesija i Spasitelj. Da li se radi o odbojnosti Zidova prema Isusu samo kad je u pitanju njegova uloga u religiji Zidova ili ga uopste ne prihvataju? Hvala ti na odgovoru i izvinjavam se jos jednom ako je bilo pitanje.

Pozdrav svima!

Vec sam govorio o tome. Jevreji su pod uticajem rabinske literature, a sama Biblija im nije prioritet. Pitanje Mesije je teolosko pitanje i njega mogu da razumeju samo oni koji poznaju Bibliju. Danas uopste malo ljudi cita Bibliju i posledica toga su razna devijanska ponasanja medju religioznim ljudima.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Sta znaci povecanje temperature preko leta, dali ce se time izmeniti vegetacija u nasem pojasu, dali je moguce leta da budu prosecno preko 40`C (50` i vise), za koje vreme se moze ocekivati tako nesto

Tesko je predvideti u detalje, ali stanje se rapidno pogorsava i mozemo da ocekujemo strasne posledice vrlo brzo. Ovo leto ce biti pakao kakav nismo do sada videli.

nikola
http://www.novina...resto.html

MALTEŠKI VITEZ

PRINC Aleksandar Drugi Karađorđević član je međunarodne organizacije Reda malteških vitezova. To je pre dve godine na javnom istupanju ovog reda u Beogradu rekao i ambasador malteških vitezova u našem glavnom gradu Flaminio Farnezi.

- Ovaj red je prvenstveno katolički - podseća Janković. - Nikada ranije, nijedan srpski visoki političar, a posebno vladar, nije bio član ovog reda.

Interesantno je i da je upravo princ Aleksandar primio visoki orden od pape, iako takvo priznanje nikada nije dobio nijedan pravoslavac pre njega. Kako kaže Miodrag Janković, pun naziv je stalno rimokatoličko odlikovanje kraljevske kuće Dveju Sicilija - svešteni vojnički konstantinovski red svetog Đorđa.

- Ovo priznanje princ Aleksandar dobio je 1984. godine - dodaje Janković. - Po pravilu, orden se može dodeliti samo osobi koja i
zjavi lojalnost aktuelnom rimskom papi!
Izmenio/la nikola na 22.06.2008 01:38

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.31 sekundi!