pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.12.2013 08:55
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Danas sam saznao da su Srbi jedini hriscanski narod na svetu koji nema katolika. Od monoteistickih naroda to vazi jos samo za Jevreje. To daje odgovor na pitanje otkud tolika mrznja od strane rimske crkve prema ovim dvema narodima. |
|
|
Rafael |
Odgovorio 07.12.2013 10:18
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 24.06.2013 17:34 Lokacija: Trebinje |
doktore jeste li Äuli za neko hrvatsko tajno drustvo :" braca hrvatskog zmaja" clanovi su im zagrebacki gradonacelnik milan bandic, ante gotovina i "osnivaÄ" i predjednik drzave je bio clan tog drustva,i clanovi su neki biskupi iz hrvatske i politicki milje. imaju dosta okultne simbolike a kazu i obreda okultnih.simbol im je zmija/zmaj to dovoljno govori o kakvo se drustvu radi
Rafael
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.12.2013 10:42
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Rafael - poruka glasi: doktore jeste li Äuli za neko hrvatsko tajno drustvo :" braca hrvatskog zmaja" clanovi su im zagrebacki gradonacelnik milan bandic, ante gotovina i "osnivaÄ" i predjednik drzave je bio clan tog drustva,i clanovi su neki biskupi iz hrvatske i politicki milje. imaju dosta okultne simbolike a kazu i obreda okultnih.simbol im je zmija/zmaj to dovoljno govori o kakvo se drustvu radi Nemoj njima da se bavis, nego se bavi zmajevima koji tebe okruzuju i opsedaju, koji ti ne daju da nesto korisno radis, koji te navode da se druzis sa nemoralnim devojkama, da blejis pred televizorom, da gubis vreme u debilani... Bavi se onim na sta mozes da utices, a nemoj da brines Bozje brige. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.12.2013 15:11
|
Veceras (subota) u 19 sati veliko guslarsko vece u sali Sumice u Beogradu, u organizaciji drustva guslara "Stara Hercegovina". Nastupaju: Djordjije Tanovic - aktuelni prvak Srbije, Savo Stambolic, Aleksandar Tausan i dr. Cena 200 din. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 07.12.2013 19:55
|
Član Odgovori: 545 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: ÐлекÑандровац, Жупа |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Danas sam saznao da su Srbi jedini hriscanski narod na svetu koji nema katolika. Od monoteistickih naroda to vazi jos samo za Jevreje. To daje odgovor na pitanje otkud tolika mrznja od strane rimske crkve prema ovim dvema narodima. Ршта Ñу нпр. Буњевци и Шокци? ‎СрпÑко-израелÑко пријатељÑтво הידידות סרבי ישר×לי‎
|
|
|
Niksic |
Odgovorio 07.12.2013 21:48
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 21.06.2010 09:23 Lokacija: Nepoznata |
Mozda djeluje malo previse privatno i kao neko kmecanje, ali evo moram da ispovjedim jedan svoj problem (grijeh). Nisam se nesto mnogo obazirao na njega, iako postoji vec godinama kod mene. Medjutim u posljednje vrijeme me pomalo obuzima razmisljanje o tom problemu (mozda i pod uticajem demona, sto ne sporim). Naime, imam zenu i djete, sa kojima provodim najvise vremena, dobar posao (radim u jednoj drzavnoj instituciji, ali imam i svoj privatni posao, sto je jos vaznije). Dobro se slazem kako sa svojom blizom, tako i sa daljom porodicom. Imam osjecaj da sam omiljen medju njima. Medjutim, vec dugi niz godina sve manje imam prijatelja (mimo rodbine). Svakim danom ih sve vise gubim, a veoma cesto mi se desavalo da mi neki stari prjatelji posalju poruku da nece vise da se druze sa mnom. Veoma cesto i kad ih sretnem u gradu okrenu glavu i prosto me izbjegavaju. Dosao je momenat da od starih prijatelja nemam vise nijednog (ukljucujuci i neke moje kumove). Dugo preisptujem sebe i znam da se prijatelj ne stice tragajuci za covjekom, nego tragajuci za Bogom, ali ponekad me srce zaboli ne znajuci gdje grijesim i zasto sam izgubio toliko mnogo prijatelja. Vjerujem da ova moja ispovjest pomalo neumjesna, ali prosto sam morao da je iznesem. Inace, sve sto radim, trudim se da radim bogougodno, misleci samo na dvije osobe - Boga zivog i istinitog i na moju malu cerku.
Izmenio/la Niksic na 07.12.2013 22:04 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.12.2013 22:26
|
crnitrn - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Danas sam saznao da su Srbi jedini hriscanski narod na svetu koji nema katolika. Od monoteistickih naroda to vazi jos samo za Jevreje. To daje odgovor na pitanje otkud tolika mrznja od strane rimske crkve prema ovim dvema narodima. Ршта Ñу нпр. Буњевци и Шокци? Ja sam rodjen u Vojvodini i imao sam priliku da pricam sa Sokcima i Bunjevcima. Bunjevci kazu: "Nas su zvali do skoro 'Raci katolici' " sto u prevodu znaci "katolici iz Raske". U pitanju su Srbi koji su dosli iz raske oblasti u Vojvodinu i Slavoniju, primili katolicizam, pa postali "Bunjevci". Slicnu istoriju imas i za Makedonce, Crnogorce, Bosnjake, Albance... sve po istom obrascu. Ali, koga briga istorija. Ljudi za pare menjaju identitet i rade sve sto Djavo od njih trazi. Sad je u modi nacija "Evropljanin". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.12.2013 22:30
|
Niksic - poruka glasi: Mozda djeluje malo previse privatno i kao neko kmecanje, ali evo moram da ispovjedim jedan svoj problem (grijeh). Nisam se nesto mnogo obazirao na njega, iako postoji vec godinama kod mene. Medjutim u posljednje vrijeme me pomalo obuzima razmisljanje o tom problemu (mozda i pod uticajem demona, sto ne sporim). Naime, imam zenu i djete, sa kojima provodim najvise vremena, dobar posao (radim u jednoj drzavnoj instituciji, ali imam i svoj privatni posao, sto je jos vaznije). Dobro se slazem kako sa svojom blizom, tako i sa daljom porodicom. Imam osjecaj da sam omiljen medju njima. Medjutim, vec dugi niz godina sve manje imam prijatelja (mimo rodbine). Svakim danom ih sve vise gubim, a veoma cesto mi se desavalo da mi neki stari prjatelji posalju poruku da nece vise da se druze sa mnom. Veoma cesto i kad ih sretnem u gradu okrenu glavu i prosto me izbjegavaju. Dosao je momenat da od starih prijatelja nemam vise nijednog (ukljucujuci i neke moje kumove). Dugo preisptujem sebe i znam da se prijatelj ne stice tragajuci za covjekom, nego tragajuci za Bogom, ali ponekad me srce zaboli ne znajuci gdje grijesim i zasto sam izgubio toliko mnogo prijatelja. Vjerujem da ova moja ispovjest pomalo neumjesna, ali prosto sam morao da je iznesem. Inace, sve sto radim, trudim se da radim bogougodno, misleci samo na dvije osobe - Boga zivog i istinitog i na moju malu cerku. Nisi ti izgubio prijatelje, nego neprijatelje. Kada postanes religiozan, onda svi tvoji neprijatelji beze od tebe, a dobri ljudi se lepe za tebe. Problem je sto ima malo dobrih ljudi. Zato treba da ih stvaras - preko dece, i preko ljudi koji se interesuju za moralne stvari. Otidji u neko guslarsko drustvo i tamo ces naci dobre ljude. Nemoj mnogo da pricas o teologiji, vec se bavi moralnim pitanjima na onom nivou na kojem su ljudi oko tebe. |
|
|
Laki |
Odgovorio 08.12.2013 04:21
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Guslar koji je pevao Pupinu i Tesli (starija vest) http://www.novost...nu-i-Tesli |
|
|
Karadjordje |
Odgovorio 08.12.2013 07:45
|
Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 27.05.2011 15:26 Lokacija: Božurnja |
http://www.b92.ne..._id=786585 Bilo je i drugih pritisaka? "Pre svega, od strane Vatikana. BivÅ¡i predstavnik Francuske pri Svetoj stolici, kardinal Toran, mi se poverio da je sve oko priznavanja Hrvatske pripremila KatoliÄka crkva. Incijativu su pokrenuli hrvatski biskupi." |
|
|
BP |
Odgovorio 08.12.2013 12:06
|
Član Odgovori: 68 Pristupio/la: 18.05.2013 13:21 Lokacija: Zagreb |
http://www.novi-s...potvrdena/
Grijao si na plamenu svoga dana hladna srca Äije sunce davno zaÄ‘e, pod pepelom tvojim ima starog žara za onoga ko bi znao da ga naÄ‘e.
|
|
|
SnezaDjak |
Odgovorio 08.12.2013 12:12
|
Član Odgovori: 21 Pristupio/la: 16.11.2013 17:42 Lokacija: /// |
Zanima me koju mi Bibliju citamo danas?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 08.12.2013 12:41 |
|
|
MilanRuma |
Odgovorio 08.12.2013 12:14
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 11.08.2013 15:01 Lokacija: Ruma |
sta mislite o ovoj metodi ciscenja jetre? http://uspesnazen...oju-jetru/ i kakvo je vase misljenje o maslinovom ulju? |
|
|
Ivana |
Odgovorio 08.12.2013 12:38
|
Član Odgovori: 51 Pristupio/la: 02.07.2011 10:52 Lokacija: Brankovina |
"Srbi na Jadranu" http://www.vozd.i...orija.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.12.2013 12:40
|
Karadjordje - poruka glasi: http://www.b92.ne..._id=786585 Bilo je i drugih pritisaka? "Pre svega, od strane Vatikana. BivÅ¡i predstavnik Francuske pri Svetoj stolici, kardinal Toran, mi se poverio da je sve oko priznavanja Hrvatske pripremila KatoliÄka crkva. Incijativu su pokrenuli hrvatski biskupi." "Ja drhtim pred sudbinom onih koi su to uradili." prof. Enriko Josif |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.12.2013 12:43
|
Citamo prevod originala Starog zaveta, i prevod grckog prevoda sa hebrejskog originala Novog zaveta. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.12.2013 12:45
|
MilanRuma - poruka glasi: sta mislite o ovoj metodi ciscenja jetre? http://uspesnazen...oju-jetru/ i kakvo je vase misljenje o maslinovom ulju? Nije losa ta metoda, ali bolja je ona koju preporucuje Sulc u svojoj knjizi, koja ukljucuje sokove i tinkturu, a odlicna metoda je i klistiranje kafom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.12.2013 12:48
|
Na zalost, mnogi od njih su se pokatolicili, a od ovih koji nisu, mnogi su postavli evropljani (ekumenisti). To je istorija greha, da bi na kraju ostao "ostatak ostatka", kako pise u Bibliji. |
|
|
atlas |
Odgovorio 08.12.2013 15:06
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 26.11.2013 16:04 Lokacija: Kraljevo |
Odakle poticu telepatija i astralna projekcija? Da li su takve stvari moguce i da li bi trebalo da verujemo u njih? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.12.2013 15:44
|
atlas - poruka glasi: Odakle poticu telepatija i astralna projekcija? Da li su takve stvari moguce i da li bi trebalo da verujemo u njih? U pitanju su fenomeni koje stvaraju demoni, i od se toga treba sklanjati po svaku cenu. |
|
Predji na forum: |