Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Pera
Da li ste culi za pokret Univerzalni zivot? Evo i linka ... Sta mislite o ovom pokretu?
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.06.2008 08:08

Miroljub Petrovic
traveler je napisao:
izvinite ali ja smatram da pitanje postovanja ikona nije periferno pitanje,jer se kroz teologiju ikone brani i ispravno ucenje o bogocovecanskoj prirodi Hristovoj.Pretpostavljam da za vas i samo pricescivanje koje je ikona carstva bozijeg nema nekakav znacaj,ili mozda nisam u pravu.

Naravno da niste u pravu. Vidi se da niste citali dosadasnju raspravu na ovom forumu. Ja sam ovde govorio o ikonama, kao i o pricescivanju. Ikone su u pocetku bile "knjiga za nepismene" kada su slikani dogadjaji iz biblijske istorije, dok je pricescivanje Bog uspostavio pre 3500 godina kada su Izrailjci izasli iz egipatskog ropstva. Postoji zapovest o pricescivanju (citajte zapovest u Bibliji o praznovanju Pashe).

Ljudi sve zloupotrebljavaju, ukljucujuci i Bibliju, i mi time ovde necemo da se bavimo. Ja sam rekao da su slave lep obicaj, i da nemam nista protiv prikazivanja biblijskih motiva u formi slike, i tu je zavrsena prica na tu temu. Ako nekome nije jasno sta sam rekao, zaista ne mogu da mu pomognem.

Miroljub Petrovic
Perazdera je napisao:
Da li ste culi za pokret Univerzalni zivot? Evo i linka ... Sta mislite o ovom pokretu?

Nemoj ovde da reklamiras okultiste. Da si bar malo citao Bibliju znao bi da su ti likovi teski okultisti koji promovisu indijsku filozofiju prepunu okultizma i obozavanja demona.

boro
Miroljube da li je Panonska nizija bila pod morem i koliko je to more postojalo. Na Fruskoj Gori sam video ogromne naslage krecnjaka.
Izmenio/la boro na 16.06.2008 11:31
Boro

Miroljub Petrovic
boro je napisao:
Miroljube da li je Panonska nizija bila pod morem i koliko je to more postojalo. Na Fruskoj Gori sam video ogromne naslage krecnjaka.

Panonska nizija je bila pod morem za vreme Potopa, a more se povuklo u kasnijim fazama Potopa kada je doslo do izdizanja planina.

Miroljub Petrovic
Za one koji zele vise korisnih informacija vezanih za Izrael, preporucujem sajt:
http://www.foi.org/

Boki
Ja imam problem sa mojom porodicom. Ja sam vlaskog porekla(istocna Srbija). Ovde je zastupljen, kako ga ja zovem, kult mrtvih. Naime, sto god da se jede bilo to obicna ili slavska trpeza, cak i odeca koju ljudi kupe, cak i zemljiste ili pejzazi, u mom kraju ljudi to "namenjuju" svojim mrtvima. Oni kazu: "Neka im je to i to na onom svetu." Na primer ako je u pitanju hrana, onda ta hrana odlazi na onaj svet i oni je tad jedu kad je i mi jedemo.

Mislim da se radi o paganizmu, medjutim ceo kraj tako funkicionise. Moja majka i baka su prve u tome. Kao mali sam bio obucen u delove odece koje su bili namenjeni mom pokojnom dedi... Ne znam koliko sam stotina hiljada obroka pojeo koji su bili upuceni na onaj svet, nekom od mojih pokojnih.

Ovo se ne moze iskoreniti. Ja sam probao da razgovaram. Majka kaze da ona ne moze da ne cini kako su cinila sva kolena njene porodice.

Ono sto je moje pitanje: da li se moze i ovo gledati na neki pozitivan nacin, na primer ljudi se secaju svojih mrtvih, upucuju im svojue stvari s ljubavlju itd... na neki nacin se mole za njihove duse, da se jednoga dana pred Hristom smire posle vaskrsenja... Ja licno nemam nista protiv toga, ti ljudi se obracaju i mole nasem Bogu za svoje mrtve, osim sto namenjuju verujuci da su ti mrtvi vec vaskrsnuti i mogu da jedu hranu... Da li je to mozda okultizam? Sta vi mislite?

Hvala

boro
Da li se vrse merenja podizanja novoa mora. To pitam jer sam slusao tvoje predavanje u Zagrebu o klimatskim promenama i ubrzanom topljenju severnog pola. Moj zet ima kucu tik uz obalu mora u Crnoj Gori i kad sam mu pomenuo ovu pricu nasmejao se. Sta mislis Miroljube da li da razmisljamo o prodaji kuce.
Boro

Petar
Sta mislite o tvrdnji nekih politicara da nas Zapad vidi kao "male Ruse" na Blakanu, tj. kao tradicionalne saveznike Rusije i da nas zbog toga ovako nemilosrdno unistavaju? Da li je napad na Srbe zapravo usmeren protiv Rusije?
Sve ovo zvuci cudno obzirom da Rusi ovih dana ne daju nikakvu podrsku proruskim snagama u Srbiji.

Petar
Stranke DSS i SRS vec otvoreno govore da idu u opoziciju i da su srecni zbog toga. Pitam se da li zaista postoji sukob izmedju vlasti i opozicije u Srbiji ili je sve predstava posto vidim da svi dele istu ideologiju?
Izgleda da je neka vrsta socijalizma plan tajnih organizacija za celu planetu. Svuda se velicaju levicari i reklamiraju neke internacionale. Mozda je Bilderberg odlucio da levicari zavladaju i Srbijom. Zbog toga ove dve desnicarske stranke (DSS i SRS) nece imati pristup vlasti. Sta mislite o tome?

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Ja imam problem sa mojom porodicom. Ja sam vlaskog porekla(istocna Srbija). Ovde je zastupljen, kako ga ja zovem, kult mrtvih. Naime, sto god da se jede bilo to obicna ili slavska trpeza, cak i odeca koju ljudi kupe, cak i zemljiste ili pejzazi, u mom kraju ljudi to "namenjuju" svojim mrtvima. Oni kazu: "Neka im je to i to na onom svetu." Na primer ako je u pitanju hrana, onda ta hrana odlazi na onaj svet i oni je tad jedu kad je i mi jedemo.

Mislim da se radi o paganizmu, medjutim ceo kraj tako funkicionise. Moja majka i baka su prve u tome. Kao mali sam bio obucen u delove odece koje su bili namenjeni mom pokojnom dedi... Ne znam koliko sam stotina hiljada obroka pojeo koji su bili upuceni na onaj svet, nekom od mojih pokojnih.

Ovo se ne moze iskoreniti. Ja sam probao da razgovaram. Majka kaze da ona ne moze da ne cini kako su cinila sva kolena njene porodice.

Ono sto je moje pitanje: da li se moze i ovo gledati na neki pozitivan nacin, na primer ljudi se secaju svojih mrtvih, upucuju im svojue stvari s ljubavlju itd... na neki nacin se mole za njihove duse, da se jednoga dana pred Hristom smire posle vaskrsenja... Ja licno nemam nista protiv toga, ti ljudi se obracaju i mole nasem Bogu za svoje mrtve, osim sto namenjuju verujuci da su ti mrtvi vec vaskrsnuti i mogu da jedu hranu... Da li je to mozda okultizam? Sta vi mislite?

Hvala

To je paganizam, okultizam i prizivanje demona. Najbolje bi bilo ako mozes da se sklanjas od toga, i da naucis nesto da radis, pa da imas svoj dom gde niko nece moci da te prisiljava da radis te odvratne stvari. Poznato mi je kako ljudi jedu na groblju za vreme sahrana i pomena mrtvima, i kako na sahranama ljube mrtvaca.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Sta mislite o tvrdnji nekih politicara da nas Zapad vidi kao "male Ruse" na Blakanu, tj. kao tradicionalne saveznike Rusije i da nas zbog toga ovako nemilosrdno unistavaju? Da li je napad na Srbe zapravo usmeren protiv Rusije?
Sve ovo zvuci cudno obzirom da Rusi ovih dana ne daju nikakvu podrsku proruskim snagama u Srbiji.

Kakvi "mali Rusi"? Ko napada Rusiju? Zasto bi neko napadao Rusiju kad su oni na putu potpunog duhovnog unistenja? Putin je veliki prijatelj sa papom i deo ekipe koja unistava covecanstvo, a oni moraju pred narodom da glume kako nisu deo iste ekipe. Moguce je da Putin i njegovi pajtasi povremeno malo daju podrsku ovim "patriotama" u Srbiji koji hoce bez Boga da spasavaju drzavu i narod. I onda se ovi zapale, a u stvari samo izazivaju sukob sa Evropom koja ce da baca bombe po Srbiji, a Rusija ce da gleda svoja posla.

eric burdon
Profesore,zanima me sta vi mislite o Amisima?Je li moguce da su toliko "imuni" na sve "napredne" tekovine americkog drustva?

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Stranke DSS i SRS vec otvoreno govore da idu u opoziciju i da su srecni zbog toga. Pitam se da li zaista postoji sukob izmedju vlasti i opozicije u Srbiji ili je sve predstava posto vidim da svi dele istu ideologiju?
Izgleda da je neka vrsta socijalizma plan tajnih organizacija za celu planetu. Svuda se velicaju levicari i reklamiraju neke internacionale. Mozda je Bilderberg odlucio da levicari zavladaju i Srbijom. Zbog toga ove dve desnicarske stranke (DSS i SRS) nece imati pristup vlasti. Sta mislite o tome?

Kakvi levicari i desnicari? Svi su oni, manje ili vise "levaci".

Miroljub Petrovic
eric burdon je napisao:
Profesore,zanima me sta vi mislite o Amisima?Je li moguce da su toliko "imuni" na sve "napredne" tekovine americkog drustva?

Naravno da su imuni, ali su u zabludi po nekim drugim pitanjima (ulaze u brak u srodstvu i upraznjavaju neke druge lose stvari).

Petar
Miroljub Petrovic je napisao:
Petar je napisao:

Kakvi levicari i desnicari? Svi su oni, manje ili vise "levaci".

Pa to je vazno, da li su manje ili vise. Evropa ne zeli malo satanizma, ona zeli mnooogo satanizma.

Da li je istina da levoruki ljudi imaju razvijeniji desni deo mozga i sta to znaci? Ako nije neka evolucionisticka besmislica.

bojsane
Zasto u svojim predavanjima nazivate cijelu Bibliju "jevrejski spisi"?Nije li to malo neprikladan naziv za knjigu koja podjednako pripada svim ljudima bez obzira na porijeklo?

Laki
Gdine Miroljube, za koliko vremena dodje svetlost do Zemlje sa zvezde koja je udaljena nekoliko miliona svetlosnih godina? Da li se svemir siri u svim pravcima? Da li ostaje maglina ili prasina posle eksplozije zvezde?

filosof
Sta mislite, da li je Adam nakon Stvaranja mogao da komunicira sa zivotinjama?

nikola
Zasto Hrist kaze da se nicim ne kunemo. Cini mi se dok je kletva postojala nije bilo izdaje i sve u sta se ljudi zakunu pa i obicne reci se obistine.
I sada postoje kletve da ce izdajicama deca biti gubava. Neznam mnogo ljudi da je uz Hrista a da se nije debelo opeko, skoro sve ljude koje znam nisu spoznali Boga kroz porodicu a po promasaju su veci od svojih roditelja

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.31 sekundi!