pocetak foruma
|
|
Petar |
Odgovorio 14.06.2008 14:59
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Kevin je napisao: ako ja u moga neprijatelja ubojicu gledam kao dobrog čovjeka,dođem i poljubim ga,on će me nasmrt izbosti nožem.mislim da nema nitko od nas(možda 0.1% ljudi na svijetu) dovoljno jaku vjeru da prihvati tko tebe kamenom ti njega kruhom...kad bi bio siguran sto posto da postoji Bog onda bih mogao to učiniti...a ovako...želim živjeti život... pozz Sta to pricas? Gde je Bog rekao da treba da ljubimo one koji idu na nas nozem? Bog govori da ako ga odbacimo i dodjemo zatvor (ili kao narod pod okupaciju), moramo da se ucimo poslusnosti i budemo pokorni prema onima koji nas dovode u red. Ko nas dovodi u red? Zar nas ovi Evropljani dovode u red? Njih da slusamo? Mozda da budemo poslusni papi i masonima? Koliko ja vidim ovi sto njih slusaju postaju samo jos gori ljudi. |
|
|
NESA |
Odgovorio 14.06.2008 20:02
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 23.04.2008 23:56 Lokacija: Nepoznata |
Profesore procitao sam da je orao okultni simbol koji oznacava Amon Ra odnosno zlo.Mi ga imamo na grbu.Sta mislite o tome.
nesa
|
|
|
filosof |
Odgovorio 15.06.2008 10:24
|
Član Odgovori: 21 Pristupio/la: 03.06.2008 14:04 Lokacija: Nepoznata |
www.novosti.rs/co... Profesore, Vas komentar? |
|
|
Drazen |
Odgovorio 15.06.2008 15:10
|
Član Odgovori: 29 Pristupio/la: 11.06.2008 21:30 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, htio bih da te pitam jedno prakticno pitanje, radi se naime o tome kako da naucim da volim svog bliznjeg vise, kako da dovedem sebe u situaciju da mogu da osjecam toliku ljubav prema neprijatelju da se molim za njega, kao sto nam Isus Hrist zapovijeda. Ja sam krenuo prije dosta godina od zapovijedi "Ljubi bliznjega svoga kao samog sebe", i to sam radio tako sto sam se uvijek stavljao u tudju kozu, i uvijek sam se pitao kad nesto hocu da uradim: "A kako bih se ja osjecao da sam u njegovoj kozi?" Na taj nacin sam se preporodio, od kradje sam se ocistio a ukrasti mi je do tada bilo najmanji problem. Isto tako, ne sjecam se kad sam zadnji put podigao ton na nekoga itd., ima toga jos. Licno mislim da je kljuc nase prave duhovnosti upravo u tome, da ucimo da saosjecamo sa drugima ("cini drugome ono sto zelis da drugi cini tebi" ). Zao mi je sto se pise o idolopoklonstvu a malo pricamo o tome kako da naucimo da budemo kao Isus. Svi smo majstorisali odlazak u crkvu i slavljenje slava ali nismo naucili da volimo jedni druge iz cistog srca, a Isus kaze (parafraziram): "Ljubav je trebalo ciniti, a ono drugo ne izostaviti". Zamolio bih Miroljuba za njegov stav po ovom pitanju, znaci kako da stvaramo dobre ljude i kako da od sebe stvorimo bolje ljude. Veliki pozdrav svima! |
|
|
Alen P |
Odgovorio 15.06.2008 17:35
|
Član Odgovori: 163 Pristupio/la: 11.06.2008 22:43 Lokacija: ÄŒakovec, Hrvatska |
Pozdrav! Hent Hovind je jednom prilikom rekao da jedna erupcija vulkana onečisti planetu više nego je onečistio čovjek od prije 200 godina pa do sada (doba industrijalizacije). -Da čak i u toj stavci očito leži teorija zavjere. -To je tek jedna teorija, pa bih volio čuti vaše mišljenje o tome? Hvala! |
|
|
Dino |
Odgovorio 15.06.2008 20:17
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Miroljube, sto mislite koji je stepen masona G. Bush? Meni on ne djeluje kao da je mason. Vise kao neka marioneta kojom drugi upravljaju. I sto mislite dali su masoni pali po papu ovim dolaskom Busha u Vatikan? "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 22:09
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Petar je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Kevin je napisao: ako ja u moga neprijatelja ubojicu gledam kao dobrog čovjeka,dođem i poljubim ga,on će me nasmrt izbosti nožem.mislim da nema nitko od nas(možda 0.1% ljudi na svijetu) dovoljno jaku vjeru da prihvati tko tebe kamenom ti njega kruhom...kad bi bio siguran sto posto da postoji Bog onda bih mogao to učiniti...a ovako...želim živjeti život... pozz Sta to pricas? Gde je Bog rekao da treba da ljubimo one koji idu na nas nozem? Bog govori da ako ga odbacimo i dodjemo zatvor (ili kao narod pod okupaciju), moramo da se ucimo poslusnosti i budemo pokorni prema onima koji nas dovode u red. Ko nas dovodi u red? Zar nas ovi Evropljani dovode u red? Njih da slusamo? Mozda da budemo poslusni papi i masonima? Koliko ja vidim ovi sto njih slusaju postaju samo jos gori ljudi. Mi moramo da slusamo okupatore, u smislu da placamo porez, da se na ulici sklanjamo od siledzija, da sklanjamo decu od televizije, da pazimo na bezbroj stvari kojih ne bi bilo da nema okupacije. Dakle, moramo da se dovodimo u red i da trpimo provokacije, i da se molimo Bogu da nas izbavi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 22:11
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
NESA je napisao: Profesore procitao sam da je orao okultni simbol koji oznacava Amon Ra odnosno zlo.Mi ga imamo na grbu.Sta mislite o tome. O okultnim simbolima imas vise informacija u knjizi "Masonski i okultni simboli" koju mozete da skinete na linku: http://www.cps.or...imboli.zip |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 22:39
|
Zbog nedolicnog ponasanja u mom odsustvu bice izbrisani sledeci clanovi: - vukdan80 - livnodr - vulejov - kima Bilo je jos zrelih za brisanje, ali su ostavljeni za drugi put. Dakle, nema polemisanja na forum! Jel treba nekima da crtam?! Mogu domacinu foruma da se postavljaju pitanja, i to je to. Ko hoce da polemise neka ide na forume B92 ili serujem.org. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 22:41
|
Kad novinari pisu o tajnim drustvima onda treba da znate da je u pitanju neka lazna informacija, jer njih upravo takvi finansiraju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 22:42
|
bokiva je napisao: Da li je ovo ostatak Nojeve barke ili geoloski fenomen i kako je nastao? I da li je Nojev Kovceg imao sidra? Da li je to bila barka ili kovceg? Neki kazu da su to ostaci Nojeve barke. Nisam bio na tom lokalitetu i ne mogu nista da tvrdim. Naucnici sa ICR kazu da to nije ostatak Nojeve barke. Meni se cini da to nisu ostaci Barke. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 22:51
|
Drazen je napisao: Miroljube, htio bih da te pitam jedno prakticno pitanje, radi se naime o tome kako da naucim da volim svog bliznjeg vise, kako da dovedem sebe u situaciju da mogu da osjecam toliku ljubav prema neprijatelju da se molim za njega, kao sto nam Isus Hrist zapovijeda. Ja sam krenuo prije dosta godina od zapovijedi "Ljubi bliznjega svoga kao samog sebe", i to sam radio tako sto sam se uvijek stavljao u tudju kozu, i uvijek sam se pitao kad nesto hocu da uradim: "A kako bih se ja osjecao da sam u njegovoj kozi?" Na taj nacin sam se preporodio, od kradje sam se ocistio a ukrasti mi je do tada bilo najmanji problem. Isto tako, ne sjecam se kad sam zadnji put podigao ton na nekoga itd., ima toga jos. Licno mislim da je kljuc nase prave duhovnosti upravo u tome, da ucimo da saosjecamo sa drugima ("cini drugome ono sto zelis da drugi cini tebi" ). Zao mi je sto se pise o idolopoklonstvu a malo pricamo o tome kako da naucimo da budemo kao Isus. Svi smo majstorisali odlazak u crkvu i slavljenje slava ali nismo naucili da volimo jedni druge iz cistog srca, a Isus kaze (parafraziram): "Ljubav je trebalo ciniti, a ono drugo ne izostaviti". Zamolio bih Miroljuba za njegov stav po ovom pitanju, znaci kako da stvaramo dobre ljude i kako da od sebe stvorimo bolje ljude. Veliki pozdrav svima! Prvo treba da definisemo "ko je nas bliznji". Isus postavlja pitanje: "Ko su moja majka, moja braca i sestre?" (ili moji bliznji) I onda daje odgovor: "Oni koji tvore volju Oca mojega koji je na nebesima." Ono sto ljude povezuje jeste ideologija, a ne genetika. Moze neko da nam genetski bude rodjeni brat, a da nam ne bude bliznji jer je otisao da sluzi demonima. To ne znaci da treba od njega da dignemo ruke. Treba da se trudimo da pomognemo ljudima tamo gde mozemo da im pomognemo, a najvise mozemo da im pomognemo ako moralno zivimo i ako oni zraze zelju da unose promene u svoje zivote podstaknuti nasom poboznoscu i moralnoscu. Nije "pomaganje bliznjima" ako mi zadovoljavamo sebicne zelje nasih genetskih rodjaka ili nasih nemoralnih poznanika. Mi treba svoju energiju da ulazemo u ljude koji zele da napreduju, da se menjaju, a to cemo ciniti kada oni izraze zelju da se menjaju. Mi ih nasim zivotima podsticemo da se menjaju. Nase neprijatelje volimo tako sto zivimo moralno i sto im svojim zivotom ukazujemo na ono sto je dobro, a ako su nasi neprijatelji nasi pretpostavljeni, onda moramo da slusamo njihova naredjenja (koja se ne kose sa moralnim zakonom) i da trpimo, jer smo pod okupacijom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 22:52
|
Alen P je napisao: Pozdrav! Hent Hovind je jednom prilikom rekao da jedna erupcija vulkana onečisti planetu više nego je onečistio čovjek od prije 200 godina pa do sada (doba industrijalizacije). -Da čak i u toj stavci očito leži teorija zavjere. -To je tek jedna teorija, pa bih volio čuti vaše mišljenje o tome? Hvala! Nisam cuo za tu njegovu izjavu. Ako je to rekao, to nije tacno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 22:55
|
traveler je napisao: profesore,procitao sam vasu kritiku vladike Hrizostoma zickog i moram da vam kazem samo par stvari.Da li znate da te vladike koje nazivate ekumenistima recimo govore da je dusa smrtna, vi u predavanjima kazete da je dusa smrtna sa cim se i ja apsolutno slazem,za razliku od ovih drugih koji to smatraju kao najstrasnju hulu,pa i sami ti Cacani koji su u sukobu ssa vladikom misle tako.Jedan od razloga sto se oni bore sa vladikom je i taj,a drugi je pitanje bogosluzenja tj. da li treba sluziti sa otvorenim dverima i citati molitve naglas,kako kaze vladika,ili obrnuto kako kazu bundzije,koji takav nacin bogosluzenja nazivaju katolickim sto apsolutno nije tacno.eto,samo sam to hteo da kazem,sta vi mislite o tome? Pitanje stanja mrtvih je periferno pitanje u ovom trenutku, jer je vezano za teologiju, a ljudi, generalno, ne znaju skoro nista o teologiji. Mi zivimo u drzavi koja gori od nemorala, a taj nemoral nam namece papa preko Evropske Unije. Sukob oko bogosluzenja je povod za mnogo veci sukob, a to je sukob oko savijanja kolena pred najstrasnijim satanizmom koji nam se uvodi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.06.2008 23:30
|
traveler je napisao: imam jos jedno pitanje.poznat mi je vas stav o papstvu,kao i tumacenje danilovog prorostva o malom rogu itd. Da li smatrate da je bilo papa koji su bili cestiti ljudi.sta recimo mislite o sadasnjem papi? Jel se vi to salite ili niste uopste informisani? Sadasnji papa je bivsi Hitlerov junior, a danas je homoseksualac. Kada je nedavno bila gej parada u Italiji, italijanski homoseksualci su nosili transparetne na kojima su sadasnjem papi porucivali da se bore i za "njegova prava". A sto se tice prethodnih papa, recite koji je papa bio cestit? |
|
|
stivstivo |
Odgovorio 15.06.2008 23:33
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 14.02.2008 00:34 Lokacija: Nepoznata |
Ali sta uciniti i kako se boriti protiv toga, nasa drzava sada nemoze da opstane kao drzava bez trgovine i pomoci drugih zemalja evropske unije. Ako bi evropljani samo rekli prekidamo da vam saljemo ekonomsku pomoc ili nedamo vam da trgujete sa nijednom zemljom clanicom evrope mi bismo vrlo brzo propali i stigli do prosjackog stapa. Jer smo okruzeni clanicama evropske unije a uskoro ce i sve zemlje oko nas to i da budu, tako da ce da imaju apsolutni monopol nad nama. E sad kazite vi meni dali treba goloruk covek da udari na 10 naoruzanih bandita kada vidi da mu plackaju kucu ili da saceka trenutak kada ce on da bude u situaciji da nesto stvarno ucini a ne da pogine uludo. Mi se nemozemo boriti protiv evrope tako sto cemo im dati priliku da nas dokusure nacisto, moramo biti pametniji od toga. David nije pobedio Golijata tako sto se porvao s njime pa ko je jaci, vec pomocu pameti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.06.2008 00:02
|
stivstivo je napisao: Ali sta uciniti i kako se boriti protiv toga, nasa drzava sada nemoze da opstane kao drzava bez trgovine i pomoci drugih zemalja evropske unije. Ako bi evropljani samo rekli prekidamo da vam saljemo ekonomsku pomoc ili nedamo vam da trgujete sa nijednom zemljom clanicom evrope mi bismo vrlo brzo propali i stigli do prosjackog stapa. Jer smo okruzeni clanicama evropske unije a uskoro ce i sve zemlje oko nas to i da budu, tako da ce da imaju apsolutni monopol nad nama. Vidim da ste potpuno podlegli evropskoj propagandi u Srbiji. Za nas je upravo jedini izlaz da se izolujemo od Evropske Unije jer od njih stize samo zlo. Ko kaze da ako Srbija bude pod ekonomskim sankcijama da ce da spadne na "prosjacki stap"? Jel se vi to salite? Srbija ima sve sto joj je potrebno za najkvalitetniji moguci zivot. Iz EU mozemo samo da dobijemo drogu i njihove satanske zakone. E sad, klubovi iz Srbije ne bi mogli da igraju Ligu sampiona. Pa mi da smo pametni trebali bi da zabranimo profesionalni sport jer to unistava mlade ljude i drustvo u celini (huligani, sportske kockarnice i slicno). Dakle, izlaz je od izolovanja od izvora zaraze, a to je EU. E sad kazite vi meni dali treba goloruk covek da udari na 10 naoruzanih bandita kada vidi da mu plackaju kucu ili da saceka trenutak kada ce on da bude u situaciji da nesto stvarno ucini a ne da pogine uludo. Mi se nemozemo boriti protiv evrope tako sto cemo im dati priliku da nas dokusure nacisto, moramo biti pametniji od toga. Mi ne mozemo da ratujemo sa EU, ali Bog moze. Mi treba samo da se okrenemo Bogu i On ce da ih pocisti preko noci. David nije pobedio Golijata tako sto se porvao s njime pa ko je jaci, vec pomocu pameti. Ha, ha, kakva interpretacija borbe Davida i Golijata! Ovo mora da je verzija iz neke masonske literature. Pa upravo je David pobedio Golijata zato sto se drzao Boga, a ne zato sto se pravio "pametan" kao ovi politicari koji hoce da se nadmudruju sa Djavolom (Evropom) i da sa njim sade tikve. Jel znate onu narodnu: "Ko s Djavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.06.2008 00:07
|
traveler je napisao: znam za njegovu Hitlerovsku epizodu,ali nisam cuo da je homoseksualac.Recimo papa Grigorije Dvojeslov,ne znam papa Lav koji se istakao u borbi protiv monofizitstva,poznato je da su pape dale veliki doprinos u odbrani ikona u osmom veku. Procitajte malo biografiju papa kroz istoriju, pa ce koza da vam se najezi. A sto se tice "odbrane ikona", pa zar je to vazno? Zar je vazno da li cemo da slikamo po zidovima motive iz biblijske istorije? Sto taj papa nije dao doprinos u postovanju porodice, da muskarci postuju obaveze prema zeni i deci? Sto nije pocistio vestice i sataniste? Nemojte da se bavimo perifernim pitanjima. Papa da "izjavu" u kojoj "osudjuje" ovo ili ono, a ovamo pravi biznis sa najgorim kriminalcima. Dajte da ne pricamo mnogo o papama, nego da se bavimo pametnijim stvarima. |
|
|
Aleksandar Simovic |
Odgovorio 16.06.2008 00:11
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 11.12.2007 19:02 Lokacija: Beograd |
Pozdrav Miroljubu i svima, Evo te zakasnele informacije, izvestaja sa "prve linije fronta" iz Cacka, morao sam malo da pricekam, da prikupim sve informacije, ali evo u detaljima. Zapocecu recenicom: ''Ne bojte se onih koji ubijaju telo, cuvajte se onih koji ubijaju - uzimaju dusu.'' Verujuci narod cacanski vazio je za, do sada, za mirnu i poslusnu pastvu. Taj mir i poslusnost verujucih u Cacku, zavrsena je nedavno, odlukom dvojice cacanskih i jednog dragacevskog svestenika, da zbog resenja vladike Hrizostoma o njihovom premestanju su druge parohije, stupe u strogi post. Receno gradjanski jezikom, svestenici su stupili u strajk gladju. U protestu ih je podrzao i verujuci narod ovdasnji, sa zahtevom da vladika povuce svoju odluku o premestanju tri svestenika, jer ono nije bilo ''po potrebi sluzbe'' kako je u resenju stajalo, vec neprimerena disciplinska mera, zbog javnog neprihvatanja da ovih svestenika da crkvenu sluzbu vrse mimo zakona Srbske Pravoslavne Crkve. Narod se u masama prikupio ispred cacanske Crkve tokom dana i protestvovao i ''cuvao'' svoje svestenike. Vladika zicki Hrizostom ignorisao je visednevno protestno gladovanje i zahteve vernika i tek pod pritiskom lokalnih mocnika je popustio i povukao resenje. Cacak je inace bio sediste episkopije do 1859. pa mu je opet vracena, pa opet oduzeta episkopija i premestena u Zicu 1934. Od 8. juna 2003, otkako je postavljen vladika Hrizostom u eparhiji Zickoj pocele su razne "promene" ne samo u Cacku vec u celoj eparhiji, Uzice, Kraljevo, itd. Pocevsi od promena u vrsenju Liturgije pa do samih nagovestaja ekumenizma i priznavanja pape za vrhovnog poglavara. U oktobru 2003. osam monahinja manastira Stjenik kod Cacka, otkazalo je poslusnost vladici Hrizostomu. Monahinje su se pobinile zvog zvanicne politike SPC i najavljenog ujedinjenja svih hriscanskih crkava. Vladika Hrizostom potpisao je odluku da se celo sestrinstvo odstrani iz manastira. U suprotnosti sa odlukom Sinoda SPC, vladika Zicki menja sve, ne javno, vec tihim progonima i pretnjama na silu tera svo svestenstvo i narod da radi kako on kaze. Ko god ne radi tako prvo dobija pretnje, a potom premestanje a onda ako to ne pomaze Crkveni Sud mu dolazi na kucu. Inace glavni pomocnik Hrizostomu u sirenju ekumenizma djakon Rados Mladenovic za koga svestenici kazu da je mason i koji ne nosi crno svestenicko odelo, vec crveno, kao katolicki biskupi (mozda ocekuje da ga papa proglasi za biskupa). To ne treba da cudi jer je djakon Rados vrlo blizak sa umirovljenim bivsim episkopom Atanasijem Jefticem, jos jednim velikim ekumenistom i simpatizerom masona (o cemu svedoci slika iz Amerike gde se on slikao sa masonskim spomenikom) i vladikama Irinejem Bulovicem(na cetvrtoj slici on i Atanasije) i vladikom Ignjatijem Midicem koji su potpisali Ravenski sporazum. [img]http://img254.imageshack.us/img254/9017/atanasije01ta7.th.jpg[/img] is not a valid Image. [img]http://img241.imageshack.us/img241/7536/atanasije02at2.th.gif[/img] is not a valid Image. [img]http://img401.imageshack.us/img401/6239/atanasije03up0.th.jpg[/img] is not a valid Image. [img]http://img401.imageshack.us/img401/6802/masinac2vii4.th.jpg[/img] is not a valid Image. Prvo su poceli svestenici u Cacku, ne svi, vec tacno 6 da radi i da slusa vladiku Hrizostoma i to najverovatnije uz bojazan da ih ne premesti ili im oduzme posao. Medjutim u ovim dogadjajima narod cacanski je oformio odbor Zakonopravilo koje se bori za ocuvanje cistote nase vere, nase Liturgije, i za bori protiv nadolazecih talasa ekumenizma. Medjutim progoni su se nastavili, i to po onima koji rade po pravom, od strane Sinoda SPC utvrdjenom poretku. Narod sirom eparhije Zicke, iz Cacka, Uzica, Pozege, Gornjeg Milanovca, Kraljeva, pa cak i iz Kragujevca, iz druge eparhije, koji nisu zeleli da se uopste sablaznjavaju prisustvujuci pocetnim novotarijama i ekumenizmu, su isli na Liturgiju u manastire Ovcara i Kablara. Prevashodno u manastir Preobrazenja i manastir Vazenesenja u Ovcarsko-Kablarskoj klisuri kod Cacka. Kod duhovnika boraca arhimandrita Venijamina sa svojom manastirsko sabracom iz manastira Preobrazenje i oca Damaskina iz manastira Vaznesenje. Ti duhovnici su se pruzali ''utociste'' narodu koji nije hteo da poklekne pred novotarijama i ekumenizmu. Zvuci neverovatno, ali tim duhovnicima su iskazane disciplinske kazne. Otac Damaskin je premesten u manastir Crna Reka, a arhimandritu Venijaminu Hrizostom oduzima duhovno staranje nad nekim manastirima pa cak i zabranjuje da fizicki pristupi vecini ovcarsko-kablarskih manastira. Medjutim vladika tu ne staje. On potom kaznjava Vladimira Dimitrijevica, dugogodisnjeg veroucitelja, profesora knjizevnosti, autora preko 120 pravoslavnih izdanja, borca protiv sekti, predavaca i velikog hriscanina i razresava ga duznosti veroucitelja. Njegova greska je sto nije zeleo da prihvati novotarije i ekumenizam i sto se izricito protiv toga i borio. Ali ni to nije bilo dosta, posle svih ovih dogadjaja vladika je zaredio sa pretnjamai po vernicima, prateci koji su ti koji se isticu u borbi protiv novotarstva i ekumenizma i cak je i poslao iz Zice Crkveni Sud u Cacak za jednoga vernika, velikog borca, da mu sudi. Cacanski narod se pobunio a i dalje se buni protiv novotarstva i ekumenizma koji se sprovodi u nasoj Crkvi. Imaju predavanja na tu temu svake sedmice u Cacku, od strane odbora Zakonopravilo. Nedavno je, zapravo pre tacno 7 dana, na osvestavanju fresaka u crkvi u Guci, dosla i masa naroda iz okolnih gradova da prisustvuje Liturgiji i da ukaze vladiki da postuje odluke Sinoda SPC o vrsenju Liturgije na pravilan i nepromenjen nacin. Vladika je nastavio ''po svome'', ali ga je narod molitvenom pesmom nadglasao. Sprovodi se velika borba da se ocuva cistota nase vere i da se ne poklekne u tim pocetnim ''malim'' stvarima novotarstvu i ekumenizmu. Opet se narod iz okolnih mesta sprema molbom i molitvom da opomene vladiku Hrizostoma da pravilno vrsi Liturgiju, shodno odlukama SPC, i u utorak 17. juna u Duskovcima kod Pozege, gde vladika vrsi osvecenje novoizgradjene crkve u 8 ujutru. Poziv je otvoren i za sve koji hoce da se bore za ocuvanje vere, poretka u njoj, odnosno da pruze otpor pojavi ekumenizma u Srbiji. Polazak je u 5.45 ispred cacanske crkve, a organizovan je besplatan prevoz autobusom. Izmenio/la Aleksandar Simovic na 16.06.2008 10:04 Boga se boj i zapovesti njegove drži, jer je to Äoveku sve.
|
|
|
Aleksandar Simovic |
Odgovorio 16.06.2008 01:15
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 11.12.2007 19:02 Lokacija: Beograd |
A evo i clanka koji govori o jos jednom od tih ekumenista> "Pod dugogodišnjim uticajem spoljnih faktora u svim porama obezglavljene Srbije, posebno u novinama i na TV, dobili smo posebno servirane emisije pod imenim AGAPA na studiju B u kojoj gostuju razni Episkopi, Ekumenisti i Novotarci kao Ignatije, Georgije ili Irinej ( Dobrijević ) . Takozvani voditelj religijskog programa, prepoznatljiv pobornik ujedinjenja svih Hriscana pod jednu kapu, ojadjenom srpkom rodu podmeće ujedinjenje kao religijski i nacionalni interes koji će nam doneti duhovno i materijalno blagostanje? O Sekretaru "Svetog Sinoda" reprezentu SPC u Svetskom (Ekumenističkom) Savezu Crkava Irineju (Dobrijeviću - medju Srbima u Australiji s razlogom nazvan NUNCIJE Irinej), ozareni voditelj u emisiji AGAPA Studija B, na našu žalost, baš ništa ne zna o njemu osim nakićenih i vešto friziranih hvalospeva i navodnog visokog obrazovanja. Njegovo oduševljenje Nuncijom je bilo toliko neprijatno, neprirodno da sam svakog časa očekivala da mu voditelj skoči u krilo!? Ne znam čime je Nuncija izazvao toliki izliv ljubavi prema njemu, da li zbog farbane brade, počupanih obrva ili plemićkog držanja. Posle besede Nuncije Irineja da se zamonašio kada ga je na putu ka Crkvi, citiram "nešto me je kao čekić udarilo u glavu", normalno je bilo za očekivati od voditelja da ga je pitao: Gde ste se zamonašili i koliko ste dugo bili Monah?! Naravno to je bilo nezgodno pitati kada se zna da nikada nije bio Monah osim ako se ne računa što je par sati proveo obilazeći Manastire? Temeljito, iz petnih žila, ili po njegovom - "svim silama", objašnjavao je Nuncije gledaocima svoja razmišljanja da se ženi (?), što je spadalo u domen fantastike, a u stvari je bilo posebno pripremljeno za neke naivne Australijske Srbe koji ne znaju ono što i ptice na grani znaju. "Strava" od voditelja je imao i vrlo interesnatna pitanja koja zanimaju sve nas, posebno mene, vezano za Nuncijevu Biografiju, ali je odgovor bio tako "zbrzan" da "Nuncijeva Crna Rupa u Biografiji od 20 godina" osta i dalje nezačepljena! Zaboravio je naš Nuncije da pomene i Jezuitski Koledz I.Lojola, čime se posebno ponosi. Ako je naš Plemić izgubio pamćenje zbog onog čekica u glavu, vrli AGAPA voditelj je mogao da ga podseti, ili mošda nije zgodno objasniti gledaocima, na primer, da su Jezuiti (Stepinčevi Isusovci) osnivači ustaškog pokreta, Jasenovca i razradjene egzekucije stotine hiljada Srba, žena i dece. Nas "inteligentni i obavešteni" voditelj načuo je da se nešto dešava u Australiji ali je vrlo brzo naš Nuncije razvejao sve sumnje i objasnio da tamo vlada takva ljubav prema njemu i njegovoj Crkvi, da sada postoji samo jedna Crkva sa njim na čelu i sedištem u Sidneju, da Slobodna Crkva ne postoji i da će se uskoro usvojiti novi Ustav. Da nije pomenuo Australiju, pomislila bih da naš Nuncija priča o srpskoj zemlji blagostanja, ali sam shvatila da je udarac čekića u glavu bio suviše snažan pa čovek počeo da bunca i gubi orjentaciju! Na kraju vrli voditelj je zaboravio da pita Nunciju o kandidaturi za Premijera Srbije kako ga je Boris Tadic predložio. Ne znam da li je ovaj fantastični predlog Tadić dobio od Crne Rupe (u to vreme nezvanično je Nuncija bio na obuci u Vašingtonu) ili je onaj Nuncijev čekic odskočio i zakačio Tadića? Sloboda novinarstva je pozvati bilo koga na intervju ali diletanski, neprofesionalno i sramno je da Studio B dovodeći Ekumeniste i Novotarce u emisijama tipa AGAPA i nekritički pristupaju prema dokazanim AntiSrbima, što im novinarski kodeks nalaže. Neprofesionalno je i dovesti nekoga na intervju a ne znati ništa o njemu, šta on radi, o njegovim nedelima i kriminalu po Australiji.. Dovesti Antihrista u studio i ne pitati ga za njegova antihrišćanska dela je antihrišćanski. " I na kraju da naglasim ono sto nisam rekao na kraju svog prvog posta. Duzni smo postovati svoje episkope, ali nismo duzni cutati kad vidimo da neki od njih poukusavaju da Istinu dovedu u istu ravan sa neznabozackim i jeretickim ucenjima. Nismo duzni cutati njihovom izrugivanju Hrista, njihovim zajednicarenjem sa shamanima, vudu vracevima, papistima i ostalim otpadnicima u takozvanom Svetskom Savezu ''Crkava'' u koji nas guraju. Izmenio/la Aleksandar Simovic na 16.06.2008 01:18 Boga se boj i zapovesti njegove drži, jer je to Äoveku sve.
|
|
Predji na forum: |