pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.01.2013 00:08
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
-Tesla- - poruka glasi: Nisam bas na to mislio, ljudima pored materijalne nezavisnosti treba i duhovna podrska, mislio sam na neku sredinu gde ce se ljudi druziti,razmenjivati ideje, ako nekom zaskripi ili nije u stanju sam nesto da ostvari drugi ce mu priteci u pomoc, oko izgradnje kuca, obrzovanja,poljoprivrede. Skole za decu... Na selo da odes opet si dosta izolovan, sem ako se nekako ne okruzis religioznim ljudima. Jedino da odes u izrael mozda bi bilo dobro? ... Ali moja zamisao je citav jedan nezavisan grad,sistem, selo, ili kako god ga nazvali, sa dobrim ljudima u njemu. Mozda je to samo masta... Kreni da to stvaras, ili pokusaj da saznas da li to negde postoji. Ja ne znam da to negde postoji, a da je tamo sve kako bih ja zeleo. Dakle, ili prihvati to sto ima, ili stvaraj novo po svojoj meri. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.01.2013 00:10
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
max006 - poruka glasi: Izvini Miroljube ako je moj predhodni post bio mozda glup ili bezveze, nije mi to bila namera.... nisam ovde da protivrecim ili da se ubedjujem, Ali meni nije jasno, kako to da muskarac mora totalno da odbaci kako ce da mu buduca zena izgleda, mora bar nesto da mi se svidi na njoj! pa makar bio ravnodusan kada je vidim, kako da covek da bude sa zenom koja mu je fizicki jednostano totalno odbojna (samo pitam) Pa i za Saru Avramovu se kaze koliko je bila lepa, pa Isak kada je video svoju zenu prvo sto je rekao kako je lepa i obrnuto, pa Jakov nije hteo Leu nego Rahelu jer mu se svidjala itd. U Bibliji se kaze: "Dobra je zena dar od Boga." Dakle, samo se ti dovedi u red pa ce Bog da te casti sa dobrom zenom, tako da ce sve na njoj da ti se svidi, i karakter, i izgled, i ovo, i ono. Isto vazi i za devojke koje hoce da se udaju. |
|
|
vozac |
Odgovorio 28.01.2013 00:28
|
Član Odgovori: 94 Pristupio/la: 28.02.2012 16:14 Lokacija: Nepoznata |
http://www.rusija...vesti/4826 |
|
|
Crispy |
Odgovorio 28.01.2013 07:50
|
Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 27.08.2012 22:28 Lokacija: Planeta Zemlja |
http://dnevnik.hr...72302.html
Dolazi Äas i veÄ je tu!
|
|
|
matko22 |
Odgovorio 28.01.2013 11:21
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 21.10.2011 11:44 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...p;index=95 Zoran Milanović -mason ili razvijeni mason(gnostik) |
|
|
Ranko21 |
Odgovorio 28.01.2013 12:12
|
Član Odgovori: 192 Pristupio/la: 03.03.2010 17:15 Lokacija: Crna Gora |
Ni golubica neće da simboliše papin "mir". http://www.medio....-zid!.html |
|
|
gorancps |
Odgovorio 28.01.2013 13:18
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 22.01.2011 12:21 Lokacija: RS |
Gdje mogu da preuzmem Stari Zavjet na hebrejskom? Hvala! |
|
|
vozac |
Odgovorio 28.01.2013 13:25
|
Član Odgovori: 94 Pristupio/la: 28.02.2012 16:14 Lokacija: Nepoznata |
http://marcokesse...s.facebook |
|
|
Crispy |
Odgovorio 28.01.2013 14:11
|
Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 27.08.2012 22:28 Lokacija: Planeta Zemlja |
matko22 - poruka glasi: http://www.youtub...p;index=95 Zoran Milanović -mason ili razvijeni mason(gnostik) lako moguÄe da ni sam nije svijestan sta je tu rekao, ali ako je svijestan onda je jasno ko mu je mentor Dolazi Äas i veÄ je tu!
|
|
|
SMUK |
Odgovorio 28.01.2013 14:55
|
Član Odgovori: 128 Pristupio/la: 30.05.2011 16:41 Lokacija: ÄŒaÄak |
http://www.mediaf...zdi2f0308w |
|
|
petarpan |
Odgovorio 28.01.2013 17:13
|
Član Odgovori: 36 Pristupio/la: 14.08.2011 18:52 Lokacija: Hrvatska |
izgleda da dolazi i u Hrvatski sabor http://www.index....59520.aspx |
|
|
marko777 |
Odgovorio 28.01.2013 19:59
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 27.11.2012 12:47 Lokacija: crna gora |
Bog hoce da svi budemo Jevreji, jer "Jevreijn" znaci "onaj koji je na drugoj strani, na Bozjoj strani". Gospodine Petroviću, raspitao sam se malo kod ljudi koji poznaju Bibliju, znaju hebrejski jezik dosta dobro, bili su u Izrael viÅ¡e puta, Äak je jedan od njih zadnje dvije godine proveo u Izraelu i boravio u neke edukativne centre, oko ovih vaÅ¡ih stavova. Pa ako možete razjasnite mi malo, jer poÅ¡tujem vaÅ¡e miÅ¡ljenje, a i ovo Å¡to sam Äuo ovamo ima smisla. Na primjer, objaÅ¡njeno mi je da "Jevrejin" uopÅ¡te nije duhovna kategorija, i da ne znaÄi onaj koji je sa druge strane ili na drugu stranu ili na Božju stranu, već onaj koji je "doÅ¡ao" sa druge strane u geografskom smislu(kada su izaÅ¡li iz egipta itd). TakoÄ‘e, rijeÄ jevrejin ili judejac su sinonimi u Bibliji. Tako su mi objasnili. A da je Izrael duhovna kategorija i ono Å¡to Bog hoće od Äovjeka, i da zato Pavle, izmeÄ‘u ostalog, kaže da će se sav Izrael spasiti, dakle "svi" oni koji prihvataju Boga. PoÅ¡tujem vas, možete li mi pojasniti. Osim toga, reÄeno mi je da u Izrael uopÅ¡te nema prave duhovnosti, da je stanje kao u Njujorku kada je u pitanju ženidba. Ovaj Äovjek Å¡to je skoro proveo dvije godine tamo, sada je doÅ¡ao, prije 15 dana, kaže da se tamo živi kao u Evropi u svakom smislu. Oni religiozni jevreji, nijesu ustvari religiozni, već su kao sekta, a ostali se smiju na to i žive po svome. Taj Äovjek koji je tamo bio vjeruje doslovno u Bibliju, njene zapovjesti itd i ne pripada ni jednoj zvaniÄnoj organizaciji. Razgovarao je sa dosta djevojaka, sretao se na razne naÄine, bio je u religiozne porodice, i rekao mi je da je rasulo. ÄŒak kaže da kćerke religioznih jevreja rade u Mc donalds, a kao primjer kakvo je stanje u tom smislu rekao je da na vratima svake kuće prvo piÅ¡e ime žene, pa ostalih Älanova porodice. Pitao sam ovog Äovjeka za vas i vaÅ¡e miÅ¡ljenje o Izraelu, a rekao mi je da vi priÄate dobre stvari i da vas poÅ¡tuje u odreÄ‘enom smislu, ali da nijeste nikad proveli dovoljno vremena u Izrael i da ne znate Å¡ta se tamo radi stvarno, kao i da vi priÄu o Izraelu uklapate u vaÅ¡ teoloÅ¡ki scenario a ne kako je stvarno situacija tamo. Å ta to znaÄi, molim vas Hvala puno |
|
|
TomicDanijel2 |
Odgovorio 28.01.2013 21:03
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 06.09.2012 02:10 Lokacija: СремÑка Митровица |
Шта миÑлите о егзорцизму? Да ли то Ñтварно делује, да ли Ñвештеници могу да иÑтерају ђавола из човека? читао Ñам нешто о томе овде на форуму али ништа конкретно. |
|
|
Mateja |
Odgovorio 28.01.2013 21:09
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 25.01.2013 22:35 Lokacija: Cacak |
Hoce li biti vasih predavanja u Cacku ? Bilo bi lepo da svratite ovde |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.01.2013 23:44
|
marko777 - poruka glasi: Bog hoce da svi budemo Jevreji, jer "Jevreijn" znaci "onaj koji je na drugoj strani, na Bozjoj strani". Gospodine Petroviću, raspitao sam se malo kod ljudi koji poznaju Bibliju, znaju hebrejski jezik dosta dobro, bili su u Izrael viÅ¡e puta, Äak je jedan od njih zadnje dvije godine proveo u Izraelu i boravio u neke edukativne centre, oko ovih vaÅ¡ih stavova. Pa ako možete razjasnite mi malo, jer poÅ¡tujem vaÅ¡e miÅ¡ljenje, a i ovo Å¡to sam Äuo ovamo ima smisla. Pricao sam s tobom o tome vise puta, tako da sta god novo da ti kazem nece dopreti do tebe. Ali, evo zbog onih koji citaju da ti odgovorim. Na primjer, objaÅ¡njeno mi je da "Jevrejin" uopÅ¡te nije duhovna kategorija, i da ne znaÄi onaj koji je sa druge strane ili na drugu stranu ili na Božju stranu, već onaj koji je "doÅ¡ao" sa druge strane u geografskom smislu(kada su izaÅ¡li iz egipta itd). Tog tvog prijatelja (bliskog rodjaka) sam vodio na kurseve hebrejskog jezika, a i ja sam ga ucio, i bio je solidan djak, ali su ga opsedali demoni pa je zastranjivao i pravio probleme, i trazio izgovore za svoje gluposti i odbacivanje Boga. Tako i ovo sto lupeta nema veze sa hebrejskim jezikom. Lako moze da se proveri sta znaci glagol "laavor". Rec ima svoje geografsko znacenje, ali ima i duhovno, kao i drugi nazivi sa Bozji narod. TakoÄ‘e, rijeÄ jevrejin ili judejac su sinonimi u Bibliji. Tako su mi objasnili. A da je Izrael duhovna kategorija i ono Å¡to Bog hoće od Äovjeka, i da zato Pavle, izmeÄ‘u ostalog, kaže da će se sav Izrael spasiti, dakle "svi" oni koji prihvataju Boga. PoÅ¡tujem vas, možete li mi pojasniti. Izraelac, Judejac, Jevrejin, sve su to sinonimi, dakle reci koje isto znace - pripadnik Bozjeg naroda. Neko to moze da tumaci kao nacionalnu kategoriju, ali iz Bozje perspektive ne postoji nacionalna kategorija, vec samo duhovna - ili si Jevrejin (Judejac, Izraelac) ili si neznabozac. Neko ko ne zna hebrejski jezik sebe moze da naziva katolikom, pravoslavcem ili nekim drugim imenom, ali ako zivi po Bozjem zakonu on je u Bozjim ocima isti kao i Mojsije. Osim toga, reÄeno mi je da u Izrael uopÅ¡te nema prave duhovnosti, da je stanje kao u Njujorku kada je u pitanju ženidba. Ovaj Äovjek Å¡to je skoro proveo dvije godine tamo, sada je doÅ¡ao, prije 15 dana, kaže da se tamo živi kao u Evropi u svakom smislu. Oni religiozni jevreji, nijesu ustvari religiozni, već su kao sekta, a ostali se smiju na to i žive po svome. Taj Äovjek koji je tamo bio vjeruje doslovno u Bibliju, njene zapovjesti itd i ne pripada ni jednoj zvaniÄnoj organizaciji. Razgovarao je sa dosta djevojaka, sretao se na razne naÄine, bio je u religiozne porodice, i rekao mi je da je rasulo. ÄŒak kaže da kćerke religioznih jevreja rade u Mc donalds, a kao primjer kakvo je stanje u tom smislu rekao je da na vratima svake kuće prvo piÅ¡e ime žene, pa ostalih Älanova porodice. Tvoj bliski rodjak trazi izgovore za svoj duhovni otpad. Cinjenica je da je i u Izraelu veliki duhovni otpad, ali je stanje daleko iznad bilo cega sto mi mozemo i da zamislimo ovde. Tvoj rodjak se kretao na pogresnim mestima, da ne nabrajam na kojim, a posto je duhovno tanak nije bio u stanju da se spoji sa duhovno ozbiljnim ljudima ili da zapocne neku ozbiljniju pricu, pa sad pljuje po drugima, umesto da gleda svoje nedostatke. Neka ide u Malesiju pa neka trazi devojku, naci ce tamo neku "finu", posto mu ne valjaju Jevrejke. Nije za bolje. Pitao sam ovog Äovjeka za vas i vaÅ¡e miÅ¡ljenje o Izraelu, a rekao mi je da vi priÄate dobre stvari i da vas poÅ¡tuje u odreÄ‘enom smislu, ali da nijeste nikad proveli dovoljno vremena u Izrael i da ne znate Å¡ta se tamo radi stvarno, kao i da vi priÄu o Izraelu uklapate u vaÅ¡ teoloÅ¡ki scenario a ne kako je stvarno situacija tamo. Å ta to znaÄi, molim vas Tvoj rodjak je proveo vreme u Izraelu kao fizikalac, i uspeo je nesto da nauci oko proizvodnje hrane, ali to nije bilo teoloski kvalitetno vreme. Teoloski kvalitetno vreme je bilo kada sam ga ja vodio po lokalitetima i pokazivao mu i ukazivao mu na dobre stvari. Tada je napredovao. A onda si ga ti trovao kako je Izrael bez veze, i on se predomislio (jer je slab karalter), a sada se ti pravis grbav pa kobojagi "pitas", jer ti nije jasno, a u stvari zelis da kompromitujes ovo sto ja pricam, a ustvari samo sebe i njega kompromitijes. Bolje bi vam bilo da se dovodite u pamet i da se sto manje eksponirate, da se ne biste brukali. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.01.2013 23:48
|
TomicDanijel2 - poruka glasi: Шта миÑлите о егзорцизму? Да ли то Ñтварно делује, да ли Ñвештеници могу да иÑтерају ђавола из човека? читао Ñам нешто о томе овде на форуму али ништа конкретно. Demone moze da isteruje samo neko ko je povezan sa Bogom, a ne neko ko je demonizovan. Demoni se uglavnom isteruju tako sto se demonizovanom coveku objansi u cemu gresi i tako sto se nauci da se moli "u ime Isusa Hrista". U retkim slucajevima, kada covek nije svestan, i kada ga demoni razvaljuju, pobozna osoba moze da se moli "u ime Isusa Hrista" i da ucini da Sveti Duh istera demone. Post je takodje vrlo vazan u isterivanju demona (da se ne jede i ne pije ako je moguce 24 sata), i da se covek moli Bogu "u ime Isusa Hrista". Govorio sam o tome na forumu, ali si ti citao zadnjih 15 strana pa nisi nasao. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.01.2013 23:48
|
Bice jednog dana, ako bude Bozja volja. |
|
|
aleksandar993 |
Odgovorio 29.01.2013 14:04
|
Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 23.01.2011 22:53 Lokacija: Beograd |
http://www.pravda...-malisani/ |
|
|
Israel News |
Odgovorio 29.01.2013 14:26
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 03.01.2013 19:57 Lokacija: Beograd |
Sarit Hadad_Uspavanka - (שיר ערש) Pesma snimljena povodom otmice vojnika Gilada Å alita koga su teroristi Hamasa držali u zarobljeniÅ¡tvu godinama. Izrael je za svog vojnika dao u razmenu veliki broj terorista koji su služili kazne u zatvorima pokazujući na ovaj naÄin koliko ceni zivote svojih vojnika. Sa prevodom redakcije Israel News: http://www.youtub...oniwVEa5cA |
|
|
dudekalien1 |
Odgovorio 29.01.2013 15:32
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 28.10.2012 00:50 Lokacija: RIJEKA |
http://www.vecern...nak-503565 Strašno kako se ljudi kod nas ponašaju kada netko znanstveno pobija njihove ustaljene stavove DudekAlien
|
|
Predji na forum: |