pocetak foruma
|
|
bojsane |
Odgovorio 29.05.2008 21:11
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 14.04.2008 14:10 Lokacija: Nepoznata |
Kad kazete "ateisticki" fakultet,u kom smislu mislite?Da li mislite da se na tim fakultetima iznose antibiblijski stavovi ili da se predaje antibliblijska nastavna materija?Zar ne mislite da je bolje zavrsiti i ovakve fakultete nego nikakve? |
|
|
Wolf |
Odgovorio 29.05.2008 22:33
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 29.05.2008 00:49 Lokacija: Nepoznata |
Zelim da pozdravim gospodina Miroljuba i da mu zazelim srecu u radu koji je pozitivno uticao i na mene i na mnogo ljudi koje znam.Pozitivno ste izmjenili mnogo ljudskih zivota.Vasa predavanja su nadahnujuca i vjerujem da u svakom gradu postoji grupa ljudi koji pokusavaju da uticu na okolinu djeleci im diskove sa vasim predavanjima.Za vas sam prvi put cuo prije nesto vise od godinu dana i bio sam skeptican misleci da ste jos jedan u nizu obmanjivaca ovoga svijeta.Bio sam oprezan sve dok nisam pogledao sva vasa predavanja.Tada sam shvatio da tu nema nikakvih skrivenih motiva nego da se trudite da vase znanje prenesete na druge zeleci dobro.Zelim da vas pitam sta mislite o asketizmu, tj da li je to nesto pozeljno. Ja mislim da se ne moramo odvojiti od svijeta da bi se duhovno uzdizali vec da treba funkcionisati medju ljudima i uticati na njih. Opet mislim i da je to individualna odluka.Sta vi mislite o tome? Slobodno mi recite ako je pitanje glupo i nije vrijedno odgovora.Unaprijed zahvaljujem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2008 22:54
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bojsane je napisao: Kad kazete "ateisticki" fakultet,u kom smislu mislite?Da li mislite da se na tim fakultetima iznose antibiblijski stavovi ili da se predaje antibliblijska nastavna materija? Kad kazem "ateisticki" fakulteti tu mislim na savremene fakultete na kojima studenti skoro nista ne nauce sto ce im prakticno trebati u zivotu. Kada zavrse te fakultete, studenti moraju da idu kod "majstora" da uce posao, jer ne znaju nista da rade. Ateisticki fakulteti su namerno tako koncipirani da od ljudi prave invalide i nesposobne za zivot, pa da posle zavise od toga da li ce im neko dati posao i slicno. Covek treba da se osposobljava da zivi nezavisno od ateistickog sistema, a ne da moli za milostinju, da li ce neko da ga primi na posao, da li ce da mu da platu, da li ce da ga ponizava i slicno. Savremeni fakulteti su svi ateisticki i predstavljaju klasicno zaglupljivanje omladine. Zar ne mislite da je bolje zavrsiti i ovakve fakultete nego nikakve? Bolje je ne zavrsiti nijedan fakultet, nego ateisticki fakultet. Druga je stvar ako hocete javno da se eksponirate. Ja sam studirao ateisticki fakultet (jer tada nisam znao za bolje), jer su me osporavali da ne mogu da pricam o nauci i da javno nastupam, jer nisam "kompetentan". Sve sto sam naucio u nauci bila je moja privatna inicijativa. Pitajte nekog inzenjera elektrotehnike ili masinstva, nekoga ko je dobar strucnjak, koliko je naucio na fakultetu, a koliko samostalnim individualnim radom. Ili bilo koga ko je studirao, a ko je sada strucnjak u svojoj oblasti. Svako ce vam reci da je jako malo, skoro nista naucio na fakultetu, a da je licni rad bilo ono najvaznije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2008 23:04
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
kiMa je napisao: Vidim da sam vam 'stao na zulj' sa novoavetnim pitanjem, pa mi sada brisete postove i ironicno odgovarate na pitanja. Imao sam utisak da vi sa zadovoljstvom odgovarate na pitanja, ali... Nema smisla da postavljam pitanja kad dobijam odgovore : 'procitaj taj i taj citat', ili 'nema mnogo das se misli o ovome'. Vi ste me pogresno shvatili, ali ok. Iako se ne slazem oko bitnih stvari sa vama iz novog zaveta, i nema potrebe da nam odgovarate nadmeno, ali i dalje cu ceniti vas rad, i nastavite tako. Pozdrav! Nisi uopste u pravu. Prvo, ako se ukljucujes u forum, podrazumeva se da si procitao ono o cemu smo do sada raspravljali. Ti to nisi procitao i sada ulazis u neke teoloske rasprave o kojima smo vec ovde raspravili. Mozes sa time da se ne slazes, ali nema smisla da ovde o tome raspravljamo na pet strana. Ovde mozes da postavis pitanje, ako hoces, s tim da se podrazumeva da si procitao sta smo raspravljali. Sto se tice Otkrivenja i vaskrsenja (prvog i drugog), ja sam o tome ovde govorio, ali ti nisi procitao. Zamisli kada bi se ljudi samo ukljucivali na forum, a da prethodno nisu procitali sta smo ovde raspravljali, i da svaki novi clan postavlja isto pitanje koji su mnogi pre njega postavljali. Nije fer ni prema meni, a ni prema onima koji su procitali dosadasnju raspravu, da ponavljam odgovore. Dakle, moras da pokazes odredjenu dozu ozbiljnosti, sto podrazumeva da procitas sta smo do sada raspravljali. Ako ja o nekoj temi necu da raspravljam, jer smatram da je nebitna, ili ako ti kazem da se ne slazem sa tvojom primedbom, nema svrhe da uleces ovde sa poslanicama od 3000 recenica i da elaboriras sta mislis. To mozes da posaljes na e-mail, ako bas hoces. Moram da budem principijelan po ovim pitanjima, inace ce forum da ode u nesto sto nema smisla. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.05.2008 23:12
|
Wolf je napisao: Zelim da vas pitam sta mislite o asketizmu, tj da li je to nesto pozeljno. Ne znam sta tacno podrazumevate pod "asketizmom". Mi treba da vodimo zdrav zivot, ali ne treba da idemo u fanatizme pa da svaki dan trcimo po 100 kilometara ili da se po ceo dan molimo ili da jedemo samo koprivu i med. Treba da budemo normalni, a Isus, proroci i apostoli su nam primer kako treba da zivimo. Danas najpribliznije po tom modelu zive monasi. Ja mislim da se ne moramo odvojiti od svijeta da bi se duhovno uzdizali vec da treba funkcionisati medju ljudima i uticati na njih. Opet mislim i da je to individualna odluka.Sta vi mislite o tome? Slazem se, ali nije isto ziveti u prirodi, a delovati u gradu, i ziveti i delovati u gradu. Bolje je kad covek zivi u prirodnom ambijentu, a u gradovima da dejstvuje, nego kada je stalno medju ljudima u gradu. |
|
|
ALEX |
Odgovorio 29.05.2008 23:35
|
Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 24.02.2008 16:24 Lokacija: Republika Srpska, Banja Luka |
Miroljub Petrovic je napisao: ...Ako hoces da ugadjas neznaboscima, onda studiraj ateisticke fakultete i jedi smece od hrane, pa ces da budes kao Stiven Hoking... Ko je Stiven Hoking? Neki mnogo ruzan covjek? Znam da nije preterano vazno ali eto, cisto da znam... |
|
|
Boki |
Odgovorio 29.05.2008 23:54
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 26.05.2008 22:29 Lokacija: Nepoznata |
Wolf je napisao: Zelim da pozdravim gospodina Miroljuba i da mu zazelim srecu u radu koji je pozitivno uticao i na mene i na mnogo ljudi koje znam.Pozitivno ste izmjenili mnogo ljudskih zivota.Vasa predavanja su nadahnujuca i vjerujem da u svakom gradu postoji grupa ljudi koji pokusavaju da uticu na okolinu djeleci im diskove sa vasim predavanjima.. I ja se isto osecam tako. Ali nisam ni u jednom trenutku pomislio da se radi o skrivenim motivima ili sektastvu. Odmah mi je bilo jasno da su namere dobre. |
|
|
Boki |
Odgovorio 30.05.2008 01:05
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 26.05.2008 22:29 Lokacija: Nepoznata |
U pravu ste sto se tice Elektrotehnickog fakulteta. Poslednjih godinu dana ramisljam da se posvetim necem drugom u zivotu, jer uvidjam da ono sto mi pruza fakultet, i uopste ta sfera zivota koja se razgranjuje odatle, nece me mnogo usreciti, zapravo osudice me na dozivotno sedenje za racunarom. Ja imam dosta talenata za ove nauke pa mi nije toliko lose studirati to.. ali sve vise uvidjam da to nije ono pravo. Razmislicu o vasem predlogu. Sada bih vas zeleo pitati o nekim namernicama Da li su ove namernice stetne/zdrave, same po sebi, ali i s obzirom da, procitao sam na novom sajtu, da se mnoge namernice proizvode na nepravilan nacin..: I. 1.kafa-da li je stetna? 2.voce iz uvoza, na primer pomorandze-kazu da je toliko prskano da se maltene nesme jesti 3.med-da li je moguce naci zdrav med danas, s obzirom da industrija pocela da se sluzi ranim trikovima 4.hleb-konvencijalni beli hleb je odavno proglasen nezdravim, ali da li je moguce naci dobar crni hleb, s obzirom da mnogi koriste boju... 5.mleko domace- melko je u engleskoj sigurno lose, dali je tako i kod nas 6.jaja domaca 7.zitarice tipa "musli"-neki kazu da samo kuvane zitarice dolaze u obzir, dok u ovakvom instant obliku stetne. Zatim neki tvrde da je u industriji toliko pesticida da ih treba izbegavati 8.soja- soja je po meni odlican izbor. Mislim da ne postoji efikasan nacin unosenja proteina ako neko zeli biti vegetarijanac, a da se bavi sportom.. Ali prica se o tyv. modifikavanoj soji. Da li mozda imate informaciju da li nasa zemlja uvozi ovu soju, ili smo postedjeni? 9.surutka- ovaj izvrstan izvor aminokiselina je veoma zdrav i priznat, ali ako je mleko nezdravo ovaj produkt takodje nije zdrav... 10.pivski kvasac- kazu da je izvrsno lekovit, ali ja ga nikada nisam podnosio, sta vise osecam kao da pravi haos u mom organizmu.. II. 1.beli i crni luk, ren - jel stvarno toliko zdravo kao sto kazu nasi stari 2.supa sa kuvanim povrcem- neki kazu da je takvo povrce zdravo i da je zdravlje u supi 3.sveze povrce-neki kazu da je samo sveze(nekuvano) povrce zdravo, i da pri i najmanjem izlaganju temperaturi povrce gubi svoja blagodatna svojstva. 4. Vitaminski dodaci i suplementi- Naravno, ako se vegetarijanski hranimo, nije nam potrebno da unosimo nikakve dodatke, ali da su ovi suplementi stetni 5.Ulje omega 3,6,9.... sta mislite o tome sto im farmaceti prepisuju toliko znacenje 6.spanac koji stoji vise od tri sata- neki kazu da su spanac i drugi zeleni listovi tog tipa otrovani kada stoji duze od par sati... 7.crna cokolada- kazu da ima neka antioksidantna svojstva te se preporucuje narocito starijim ljudima jer takodje deluje na kardio sistem.. 8. zeleni caj- ovaj nahvaljeni napitak, gde je istina? 9. cajevi uopste- savremena medicina ih ne priznaje kao lek vec kao pomocno sredstvo. Neki kazu da ovi do kraja ipak neispitani cajevi u sebi imaju niz stetnih stvari 10.voda cesmovaca- u sebi sadzi hlor. Ali hlor je jedan od osnovnih delova naseg krvotoka. Sa druge strane moze li covek u gradu da nadje cist izvor? U mom kraju ima nekoliko izvora u blizini periferije. Ali ovi izvori su ispod polja i njiva, koje se intenzivno svake godine iznova i iznova natapaju pesticidima... Sa druge strane, flasirane vode stoje u plastici koja se pravi od delova nafte.... Nemojte se ljutiti na nas Miroljube, nije da ne zelimo da znamo, da posvetimo vreme... Zelimo, ali tolika je zbrka dezinformacija oko nas, prosto ne znamo odakle pre da krenemo... Kad sam prvi put gledao vasa predavanja, shvatio sam da je stvar ozbiljna. Ali sto sam vise ovde, i sto vise vremena prolazi, shvatam do koje mere je stvar ozbiljna. Da, zaboravih, da li je riba podjednako nezdrava kao i drugi izvori mesa, ili se ona mozda moze jesti bez bojazni? Hvala sto ste nam priredili ovaj forum, sto stizete da nam posvetiti vreme. pozdrav! Izmenio/la Boki na 30.05.2008 01:15 |
|
|
Stefan |
Odgovorio 30.05.2008 02:09
|
Član Odgovori: 21 Pristupio/la: 20.01.2008 04:44 Lokacija: Nepoznata |
Imam dva pitnja, prvo se tice "BIBLIJSKOG KODA" ako znate o cemu je rec!?, nesto sam slusao o tome i mislim da je veoma neozbiljno ali me opet interesuje vase misljenje ukoliko nesto vise znate?. Drugo pitanje se odnosi delimicno po pitanju jevrejskog kalendara, njihovih praznika itd( ovde cu da iznesem neke stavove koji su "novi" a kako bi ste videli o cemu je rec i tako mi dali odgovor) naime radi se o tome da se pomracenje meseca i sunca ne desava tako cesto, ono moze da bude delimicno, potpno itd e sad u skorijoj istoriji su se takva pomracenja desavala vise puta, i uvek kada bi se ono desilo a da padne na neki od njihovih praznika a sto je vema bitno, pa tako se u 20-tom veku desilo prvi put 1948g kada je Izrael priznata kao drzava, naredni put se desilo 1967 valjda (nisam zapamtio tacnu god), kada je bio sestodnevni rat, desice se ove godine na njihov mesec ili praznik nisan, desice se sledece 2009 (opet na jedan od njihovih praznika), 2011 i ono najznacajnije i potpuno 2015 i to dva puta, jednom na njihov shabat a drugi put na Jevrejsku novu godinu (i to na neku novu godinu kada se zavrsava neki ciklus od po sedam god??) i to je navadno zadnji put da ce se desiti ovakva znacajna pomracenja u 21 veku. Sve ovo sto sam izneo ovde je mnogo dublje i kompleksinje, ali me interesuje vase misljenje sobzirom da u Bibliji i stoji da ce se u zadnjim vremenima i ovakve stvari dogadjati mozda cesce, i interesuje me koliko su po vama ovakve stvari povezane sa Izraelom i Jevrejskim praznicima?? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.05.2008 08:03
|
ALEX je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: ...Ako hoces da ugadjas neznaboscima, onda studiraj ateisticke fakultete i jedi smece od hrane, pa ces da budes kao Stiven Hoking... Ko je Stiven Hoking? Neki mnogo ruzan covjek? Znam da nije preterano vazno ali eto, cisto da znam... U pitanju je jedan od najpoznatijih svetskih evolucionista koji se sav deformisao i iskrivio od svog ateizma, pa je sad u kolicima, a onda su ga proglasili velikim fizicarem i mudracem (moja baba Andja iz Bjelopavlica bolje zna fiziku od njega). Izmenio/la Miroljub Petrovic na 30.05.2008 08:04 |
|
|
Petar |
Odgovorio 30.05.2008 08:34
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Jel vi tvrdite da su sve bolesti posledica greha? I psihicke i fizicke bolesti? Da li smatrate da svaka bolest moze da se izleci promenom nacina zivota? Da li se ovako mogu leciti i psihicke bolesti? Ako smatrate da je tako, dajte neke dokaze jer to zvuci suvise jednostavno! Kakva je veza Leke Dukadjina i Bijelog Pavla? Jesu li Bjelopavlici u nekim bratskim odnosima sa Albancima? Izmenio/la Petar na 30.05.2008 08:34 |
|
|
Petar |
Odgovorio 30.05.2008 08:46
|
U mojoj Bibliji pise: "Ko opasuje oca svojega ili mater svoju, da se pogubi." Ne znam sta ovo znaci. Da mozda nije greska pa treba da pise "opsuje?" |
|
|
Petar |
Odgovorio 30.05.2008 08:53
|
Nakon idolopoklonstva na Sinaju, Mojsije kaze: "Pobijte svaki brata svojega i prijatelja svojega i bliznjega svojega." Sta ovo znaci? Jel to Bog naredio? Jel to kazna za idolopoklonstvo? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.05.2008 09:45
|
Boki je napisao: U pravu ste sto se tice Elektrotehnickog fakulteta. Poslednjih godinu dana ramisljam da se posvetim necem drugom u zivotu, jer uvidjam da ono sto mi pruza fakultet, i uopste ta sfera zivota koja se razgranjuje odatle, nece me mnogo usreciti, zapravo osudice me na dozivotno sedenje za racunarom. Ja imam dosta talenata za ove nauke pa mi nije toliko lose studirati to.. ali sve vise uvidjam da to nije ono pravo. Razmislicu o vasem predlogu. Ako si pri kraju fakulteta, onda mozes i da ga zavrsis, ali ako imas jos nekoliko godina, onda dobro razmisli. Da li su ove namernice stetne/zdrave, same po sebi, ali i s obzirom da, procitao sam na novom sajtu, da se mnoge namernice proizvode na nepravilan nacin..: Ja cu da ti odgovorim na pitanja, ali trebao bi da procitas tekstove o zdravlju koji su postavljeni na sajtu da bi imao siru sliku. Ovako cu ja da ti prepricavam sta ima u odeljku o zdravlju, a ti neces imati kompletnu sliku. 1.kafa-da li je stetna? Izuzetno je stetna. Ima visestruko stetno dejstvo: 1) izvlaci vodu iz tela (kafa je diuretik), a 2/3 naseg tela je voda i ako dehidriramo podlozni smo mnogih bolestima. Kafa upravo to radi. 2) podstice pojacano lucenje zeludacne kiseline, sto moze da izazove cir na zelucu i jos mnogo toga. 3) privremeno podize krvni pritisak, a kad prestane dejstvo kafe krvni pritisak padne ispod nivoa na kome je bio. Zato ljudi koji piju kafu nikada ne mogu da se izlece od niskog krvnog pritiska. 4) izaziva poremecaje rada srca, jer u srcu postoji tzv. S/A cvor koji salje impulse za kontrakciju srca, a kafa deluje na srce tako sto remeti taj ritam rada. ... i moglo bi jos mnogo toga da se doda. Procitajte tekst "Otrov sa velikim K" na sajtu www.zakoni zdravlja.com 2.voce iz uvoza, na primer pomorandze-kazu da je toliko prskano da se maltene nesme jesti Nije bas tako. Najbolje je kad imate svoj vocnjak ili kupujete voce od nekoga ko ekoloski proizvodi voce. A ako zivite u gradu, onda ste u problemu. To voce iz uvoza se genetski modifikuje pa daje lepsi izgled, ali se nekad i manje prska, jer je genetski modifikovano. To voce ima manje hranljivih sastojaka od prirodnog voca koje nije genetski modifikovano i prskano. 3.med-da li je moguce naci zdrav med danas, s obzirom da industrija pocela da se sluzi ranim trikovima Med nije toliko bitna namirnica, jer se retko uzima i u malim kolicinama. Pored toga, med je prosti secer, kao i beli secer, i odmah ulazi u krvotok, pa predstavlja neku vrstu energetske bombe, sto nije pozeljno, osim ako covek ostane bez energije pa hoce da se onesvesti (onda mu daju vodu i secer - brzu energiju). Najbolji su slozeni seceri koji postoje u vocu jer ih organizam polako razgradjuje i postepeno ubacuje u krvotok. Opet, med je bolji od belog secera i moze da se koristi u malim kolicinama (kada se maze na hleb ili kada se nesto zasladjuje). Po meni nema velike razlike izmedju "dobrog" i "manje dobrog" meda. Ja obicno gledam koliko je med gust, ako je mnogo redak znaci da su sipali vodu u njega. 4.hleb-konvencijalni beli hleb je odavno proglasen nezdravim, ali da li je moguce naci dobar crni hleb, s obzirom da mnogi koriste boju... Najbolje je da sami pravite hleb. Moze da se nadje dobar hleb u nekim pekarama. Prepoznacete ga po tome sto je veoma taman, gust i tezak. 5.mleko domace- melko je u engleskoj sigurno lose, dali je tako i kod nas I kod nas su poceli da hrane krave svakakvom hemijom. Kod nas jos nije stanje kao na Zapadu, ali brzo idemo ka tome. Ja mleko konzumiram (najcesce u obliku jogurta) samo kad bas nemam nista drugo da jedem ili kad odem u restoran ili u goste, pa nema nista drugo da se jede. Ukusan je kacamak ili sarajevska pita sa jogurtom, ali kad pomislim kako maltretiraju krave, ne pije mi se. 6.jaja domaca Sta znaci "domaca jaja"? Da li to postoji? Pogledajte kako proizvode jaja. Te kokoske zive u nekim bunkerima i bolesne su kao evolucionisti. Ako i nadjete nekog cije kokoske kljucaju samo zitarice, ne treba sa jajima preterivati jer su prepuna holesterola. 7.zitarice tipa "musli"-neki kazu da samo kuvane zitarice dolaze u obzir, dok u ovakvom instant obliku stetne. Zatim neki tvrde da je u industriji toliko pesticida da ih treba izbegavati Musli se sastoji uglavnom od zitarica i suvog voca, i tu bi trebalo da bude problema, iako sam ja skeptican prema svemu sto se proizvodi u fabrici. U musliju imate presovane zitarice i neke malo preradjene (one kukuruzne), tako da to moze da prodje. Ja voce jedem u svezem stanju, sa hlebom i orasastim plodovima (na hleb nekada namazem malo meda). 8.soja- soja je po meni odlican izbor. Mislim da ne postoji efikasan nacin unosenja proteina ako neko zeli biti vegetarijanac, a da se bavi sportom.. Ali prica se o tyv. modifikavanoj soji. Da li mozda imate informaciju da li nasa zemlja uvozi ovu soju, ili smo postedjeni? Bolje da vam ne pricam sta se radi kod nas po pitanju proizvodnje semena i uvoza hrane (jos ne znam sve sta se radi, znam nesto, a i to je strasno). Ako na nekom pakovanju soje pise da soja nije genetski modifikovana, da li im mozemo verovati? Ja im nista ne verujem. Proteina ima i u drugim namirnicama, ne samo u soji. Ja soju ne jedem cesto. Ima neka firma iz okoline Panceva koja proizvodi soju i razne pastete i slicno, a vlasnik je pobozan covek i ima svoje njive na kojima proizvodi nemodifikovanu soju. Probao sam pastetu i krem sir, i dosta su dobri. Prodaju se u crevu u kostaju oko jedan evro za 130 grama (nije skupo). Ima da se kupi u prodavnicama zdrave hrane. Evo linka za njihov sajt: http://www.soyafo... 9.surutka- ovaj izvrstan izvor aminokiselina je veoma zdrav i priznat, ali ako je mleko nezdravo ovaj produkt takodje nije zdrav... Surutka se pravi od mleka, pa sad vidite. Ja nisam pristalica konzumiranja potpuno biljne hrane, vec ako nema nista drugo treba jesti i namirnice zivotinjskog porekla, ali ako moze da se bira, najbolje je jesti prvostepenu hranu, a to je biljna hrana. Naravno, ne treba sa time sablaznjavati bliznje. Tako moze da se hrani neko ko je domacin u svojoj kuci. A kad neko zivi sa roditeljima ili ode u goste, treba da pazi da ne sablazni ljude oko sebe. Bolje je jesti meso i ne sablazniti roditelje koji te hrane, nego jesti biljnu hranu i biti sektas. Sa ljudima treba polako da se radi jer su godinama uceni naopako. 10.pivski kvasac- kazu da je izvrsno lekovit, ali ja ga nikada nisam podnosio, sta vise osecam kao da pravi haos u mom organizmu.. Kakav bre pivski kvasac? Kvasac predstavljaju gljivice, a gljive su saprofitski organizmi koji zive na uginulim ostacima. Kvasac moze da se koristi da hleb naraste i da se posle taj kvasac ispece da nista od njega ne ostane. Kvasac je stetan ako je u zivom stanju. 1.beli i crni luk, ren - jel stvarno toliko zdravo kao sto kazu nasi stari Sve sto je iz Bozje baste je zdravo, ali ne treba preterivati i jesti jednolicnu hranu, vec jesti raznovrsno. 2.supa sa kuvanim povrcem- neki kazu da je takvo povrce zdravo i da je zdravlje u supi "Neki kazu". Treba da citas tekstove koji su postavljeni, pa nece biti "neki kazu". Nije losa supa od povrca, cak je odlicna, ali treba gledati, kad god je moguce, jesti sto vise svezeg povrca, jer se termickom obradom unistavaju mnogi hranljivi sastojci. Uskoro ce na sajt biti postavljen video "Kuvar sudnjeg dana" pa cete videti kako izgleda pripremanje biljne hrane bez elektricnih pomagala (na sajtu www.zakonizdravlj... imate radnu verziju knjige "Kuvar sudnjeg dana"). 3.sveze povrce-neki kazu da je samo sveze(nekuvano) povrce zdravo, i da pri i najmanjem izlaganju temperaturi povrce gubi svoja blagodatna svojstva. Gubi delimicno. Nije lose napraviti corbu od povrca (na primer pasulj, sa malo sargarepe i luka) i napraviti dosta sveze salate (izrendati kupus i ubaciti u njega malo naseckanog paradajza). 4. Vitaminski dodaci i suplementi- Naravno, ako se vegetarijanski hranimo, nije nam potrebno da unosimo nikakve dodatke, ali da su ovi suplementi stetni Stetni su. Imas o tome u tekstu "Nacela zdravog zivota", a detaljnije u knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja" u 20. poglavlju (sve imas na sajtu www.zakonizdravlj... 5.Ulje omega 3,6,9.... sta mislite o tome sto im farmaceti prepisuju toliko znacenje Ma kakvi bre farmaceuti? Jel znas odakle im potice ime? Potice od grcke reci "farmakon" sto znaci "trovac". Samo ti jedi raznovrsnu prvostepenu hranu i nemoj da prebrojavac vitamine i minerale koji se u njima nalaze. 6.spanac koji stoji vise od tri sata- neki kazu da su spanac i drugi zeleni listovi tog tipa otrovani kada stoji duze od par sati... Listovi spanaca mogu dugo da stoje kad se uberu, ako se adekvatno skladiste. Kada se iseku ili skuvaju, onda je najbolje (kao i svo drugo bilje) da se jedu odmah ili u narednih par sati. A to da su otrovni, prvi put cujem. Moguce da je to neka vracara izjavila. 7.crna cokolada- kazu da ima neka antioksidantna svojstva te se preporucuje narocito starijim ljudima jer takodje deluje na kardio sistem.. Jeste, crna cokolada je dobra za debelo crevo, da ti ga zapusi pa da urlas od bolova ko Filistejci kada su oteli kovceg zaveta od Jevreja. Crna cokolada je otrov (i bela takodje). Ona se pravi od biljke kakao ciji su plodovi gorki i puni otrova, a onda se ti plodovi (velicine oraha) stave na jednu livadu gde fermentiraju (kvare se i usmrde), a tokom tog procesa dolaze insekti i glodari koji tu prave svoje zurke (niko im ne brani da tu dolaze). Onda se ta pokvarena masa preradjuje u fabrikama i dodaje joj se secer i hemija da bi bila ukusna i cvrsta. U cokoladi ima toliko insekata i dlaka glodara (ubacenih za vreme procesa fermentacije) da je americka drzavna agencija za hranu i lekove (FDA) dala ogranicenje koliko toga sme biti. Evo teksta: "U cokoladi i cokoladnim tecnostima koje se koriste za proizvodnju takvih proizvoda kao sto su Hersijeva (Hershey´s) cokolada dozvoljeno je do 120 fragmenata insekata po sholji (227 grama) ili dve dlake glodara po sholji." "Zivotinjski ekskreti (kao sto je vidljivi izmet pacova) ne smeju da premase 12 miligrama po kilogramu cokolade." O svemu ovome imate vise u tekstu "Otrov sa velikim K" na sajtu www.zakonizdravlj... 8. zeleni caj- ovaj nahvaljeni napitak, gde je istina? 9. cajevi uopste- savremena medicina ih ne priznaje kao lek vec kao pomocno sredstvo. Neki kazu da ovi do kraja ipak neispitani cajevi u sebi imaju niz stetnih stvari Cajevi se piju zimi, kada je hladno, ili kada je covek bolestan (prehladjen), i to cajevi koji nemaju tein (supstanca slicna kofeinu iz kafe, cokolade i koka-kole). Cajevi koji imaju tein su ruski, gruzijski i slicni cajevi. 10.voda cesmovaca- u sebi sadzi hlor. Ali hlor je jedan od osnovnih delova naseg krvotoka. Sa druge strane moze li covek u gradu da nadje cist izvor? U mom kraju ima nekoliko izvora u blizini periferije. Ali ovi izvori su ispod polja i njiva, koje se intenzivno svake godine iznova i iznova natapaju pesticidima... Sa druge strane, flasirane vode stoje u plastici koja se pravi od delova nafte.... Ako zivite u gradu, onda imate na raspolaganju flasiranu vodu kojoj nista ne fali sto je u plastici. Ili idite na neki izvor pa natocite vodu. Ako konj pije vodu sa izvora, znaci da je voda dobra za coveka. Ja ne pojem cesmovacu, osim ako bas nemam flasiranu vodu. Nemojte se ljutiti na nas Miroljube, nije da ne zelimo da znamo, da posvetimo vreme... Zelimo, ali tolika je zbrka dezinformacija oko nas, prosto ne znamo odakle pre da krenemo... Sta ima da se ljutim? Meni je zadovoljstvo ako mogu nesto da pomognem. Treba samo da citate Bibliju i pravu literaturu i nema problema. Na sajtu o zdravlju imate sve potanko objasnjeno. Da, zaboravih, da li je riba podjednako nezdrava kao i drugi izvori mesa, ili se ona mozda moze jesti bez bojazni? Vodeni baseni su postali veoma zagadjeni, a u mrestilistima ribe hrane kostanim brasnom. Dakle, katastrofa. Imate o tome detaljnije u poglavlju o ribi u knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja" (na sajtu). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.05.2008 09:50
|
Stefan je napisao: Imam dva pitnja, prvo se tice "BIBLIJSKOG KODA" ako znate o cemu je rec!?, nesto sam slusao o tome i mislim da je veoma neozbiljno ali me opet interesuje vase misljenje ukoliko nesto vise znate?. Objavljena je knjiga "Biblijski kod", ali to je teska prevara i okultizam. Ta knjiga je radjena da se uzmu pare i da se kompromituje Biblija. Drugo pitanje se odnosi delimicno po pitanju jevrejskog kalendara, njihovih praznika itd( ovde cu da iznesem neke stavove koji su "novi" a kako bi ste videli o cemu je rec i tako mi dali odgovor) naime radi se o tome da se pomracenje meseca i sunca ne desava tako cesto, ono moze da bude delimicno, potpno itd e sad u skorijoj istoriji su se takva pomracenja desavala vise puta, i uvek kada bi se ono desilo a da padne na neki od njihovih praznika a sto je vema bitno To nije bitno jer pomracenje kratko traje i tacno se zna koji je dan. Pomracenje koje se spominje vezano za poslednja vremena je nesto drugo, ali i tada ce se znati koji je koji dan. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.05.2008 09:54
|
Petar je napisao: Jel vi tvrdite da su sve bolesti posledica greha? I psihicke i fizicke bolesti? Tako je. S tim da neke bolesti mi nasledjujemo, a neke dobijamo nezdravim nacinom zivota (sto ukljucuje i uticaj nezdravog okruzenja). Da li smatrate da svaka bolest moze da se izleci promenom nacina zivota? Da li se ovako mogu leciti i psihicke bolesti? Ako smatrate da je tako, dajte neke dokaze jer to zvuci suvise jednostavno! Postoji izreka koja kaze: "Ne postoje neizlecive bolesti, postoje samo neizlecivi ljudi." Dakle, svaka bolest je izleciva, za krace ili duze vreme. Problem su samo ljudi koji nece da menjaju zivotne navike. Mozete, na primer, da pogledate video "Kako sam pobedila rak" u kojem sam napravio intervju sa zenom koja se izlecila od raka. Ona je lezala u krevetu, nije mogla da gleda koliko je bila bolesna, kosa joj je otpala, jedva se kretala, ali je cula moju emisiju na TV-u i njen muz me je pozvao. Ja sam joj dao par jednostavnih saveta i zena je to prihvatila i ozdravila. Posle 5,5 meseci od kada me je nazvala vratila se normalnom poslu kao da nista nije bilo (samo je nosila periku dok joj kosa ne izraste). Posle sam napravio video gde sam je intervjuisao i gde ona sve objasnjava. Uskoro ce taj video biti postavljen na sajtu. Kakva je veza Leke Dukadjina i Bijelog Pavla? Jesu li Bjelopavlici u nekim bratskim odnosima sa Albancima? Koliko znam, njih svojica su braca. Nekada su preci danasnjih ljudi koji zive u Crnoj Gori i Albaniji bili jedan narod, ali su se onda podelili po raznim pitanjima (kao bivsa Jugoslavija). Izmenio/la Miroljub Petrovic na 30.05.2008 09:58 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.05.2008 10:49
|
Petar je napisao: Nakon idolopoklonstva na Sinaju, Mojsije kaze: "Pobijte svaki brata svojega i prijatelja svojega i bliznjega svojega." Sta ovo znaci? Jel to Bog naredio? Jel to kazna za idolopoklonstvo? Ako tvoj brat prodaje drogu tvojoj deci, sta ti treba da uradis (u slobodnoj drzavi)? A zamisli da tvoj brat, u tvom odsustvu, prisiljava tvoje dete da priziva demone. U slobodnoj drzavi svaka porodica treba da resava te probleme, a ne policija. Ako porodica tolerise takvu vrstu greha, onda dodju druge porodice i pociste tu porodicu. Evo da vidis kako je Scepan Mali pravio red u Crnoj Gori (Scepan Mali je bio vrlo pobozan, znao je i hebrejski i grcki jezik, i citao je Bibliju na originalu). Citat iz knjige "Scepan Mali - zagonetka je resena", Dr Rastislava Petrovica (mog strica, da se malo hvalim), poglavlje "Kako je Scepan Mali zavodio red u Crnoj Gori": "Po njegovom (Scepanovom) naredjenju ostavljane su kese sa zlatnicima po stenju i po drvecu duz puteva, a da se niko nije usudio da ih takne, ili, ako bi ih neko slucajno uzeo, ucinio je to samo zato da bi ih odneo svome caru (Scepanu Malom), netaknute, onakve kakve ih je nasao... Pre njegovog dolaska ostajali su nekaznjeni najgrozniji zlocini; pod Scepanom Malim i najmanja greska je kaznjavana strogo i bez pogovora. Vodio je takvu politiku da su njegove presude protiv kriminalaca obavljala bas lica koja su imala pravo da traze osvetu zbog zlocina ili uvrede. Medju izvestajima o njegovoj strogosti i pravicnosti, ova je izazvala mnogo buke i uzbudjenja u citavoj Crnoj Gori: brat je ubio brata u pokrajini Crmnica. Scepan Mali je zapovedio svim Crnogorcima da pronadju ovog novog Kaina, da ga izvuku iz sklonista koje je odabrao, a to bese jedna crkva u pokrajini Podgorice, skloniste do tada sveto i nepovredivo. Po naredjenju Scepana Malog, zlocinac je odveedn pred roditeljski dom. On je primorao zlocincevog oca i njegovu bracu da ga obese o drvo pred vratima, kako bi zaplasio svakog onog ko bi se usudio da se uprlja takvim zlocinom..." |
|
|
Petar |
Odgovorio 30.05.2008 13:02
|
Ja sam mislio da je Scepan bio neka varalica. Zasto je on lazni car? Da li je dobar Njegosev spev "Lazni car Scepan mali?" Jel ima da se kupe knjige vaseg strica u knjizarama? |
|
|
Petar |
Odgovorio 30.05.2008 13:02
|
Jel Bog predvideo smrtnu kaznu za coveka koji opsuje oca ili majku? |
|
|
veseli |
Odgovorio 30.05.2008 13:27
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 21.01.2008 13:55 Lokacija: Nepoznata |
Kako tumačite tekstove iz SVetog PIsma koji vrlo jasno govore o tome da će postojati večna osuda onima koji ne poveruju u Spasitelja? Ovo pitanje postavljam budući da vidim da negirate postojanje pakla!
I Belong To Jesus!
|
|
Predji na forum: |