Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Mirko
U Crnoj Gori su se ovih dana uveli novi biometrijski pasosi, licne karte i vozacke dozvole. Do kraja 2009. godine moraju se zamjeniti stara dokumenta za ta nova, biometrijska. Gledao sam neki dokumentarac uradjen u duhu pravoslavlja, u kojem se bimetrijska dokumenta kvalifikuju kao zig ili pecat sotonin. Sta mi valja ciniti? Da li da mjenjam stara dokumenta?
Cini mi se da je najgore od svega sto niko nije javno digao glas protiv toga, a cuo sam danas informaciju da je EU postavila uslov za dobijanje bezviznog rezima za Crnu Goru upravo uvodjenje ovakvih licnih dokumenata. Mozda je neko iz pravoslavne Mitropolije i nesto rekao, ali su ti govori pa gotovo zabranjeni za javno emitovanje. Nikog te stvari ne brinu, kad pomenem nekom taj problem, gledaju me kao da sam ja neki satanista. Kako reci ljudima, na koji nacin?
Pricali smo neki dan brat i ja sa roditeljima ateistima o religiji. Majka je i mogla nesto od te nase price o vaskrsenju i molitvi da prihvati, ali otac je na to gledao kao na naucnu fantastiku, samo je zalupio vrata i prethodno dao podrugljiv komentar. Kako se izboriti sa tim? Volim svog oca, kao i onog Istinitog.
Kako ih natjerati na post i molitvu. meni prave problem da postim, jer zivim sa njima?!
Pozdrav!

nikola vujosevic
Profesore da li imate neke vesti o Harunu Jahiju posle njegovog hapšenja. Ti bezbožnici su spremni na sve. Uveren sam da će mu Gospod Isus Hrist dati snagu da prebrodi ovo sužanjstvo. Nama ostaje samo da se molimo za njega. Mene isto kao i Mirka interesuje kako da se odupremo tim biometrijskim čipovima i da li postoji mogućnost da nama ugrade te mikročipove, a da mi toga nismo svesni. Možda nisam dobro formulisao pitanje, unapred se izvinjavam. Možemo li mi kao članovi foruma da oformimo neki fond za pomoć bolesnima i siromašnima i da naravno svakog meseca damo koliko možemo, a da kada skupimo dovoljno novca taj novac iskoristimo na gorepomenuti način. To je samo predlog i ja se izvinjavam ako smatrate da je neprimeren.

Nemanja Glisic
Imate li knjigu "Svet koji je unisten" (Dzon Vitkomb) u elektronskoj formi?

Milos S
Mislite li da je ljubav opsjednutost?

Miroljub Petrovic
Mirko je napisao:
U Crnoj Gori su se ovih dana uveli novi biometrijski pasosi, licne karte i vozacke dozvole. Do kraja 2009. godine moraju se zamjeniti stara dokumenta za ta nova, biometrijska. Gledao sam neki dokumentarac uradjen u duhu pravoslavlja, u kojem se bimetrijska dokumenta kvalifikuju kao zig ili pecat sotonin. Sta mi valja ciniti? Da li da mjenjam stara dokumenta?

Biometrijski dokumenti su samo posledica onoga sto su ljudi odavno izabrali, a to je da budu robovi i drugi misle za njih. Krajnji cilj biometrijskih dokumenata da je da sve ljude drzi na oku i da onemoguci kupovinu i prodaju onima koji su neposlusni. Danas se u materijalisticki razvijenom svetu ljudi podsticu da placaju bankovnim karticama, i tako su sve pare u rukama banki, pa ako je neko neposulusan mogu da mu zabrane pristup racunu (kao sto je bio slucaj sa bankovnim racunima drzave Srbije za vreme zadnjeg rata).

Sada se u tom istom svetu ljudi podsticu da placaju racune i kupuju robu pomocu biometrijskih podataka (najcesce otiskom prsta), i oni koji tako kupuju i placaju dobijaju nize cene. Dakle, uskoro ce moci da se kupuje i prodaje samo uz pomoc biometrijskih podataka, i ako ste neposlusni, oni vas samo iskljuce iz kompjutera i nigde ne mozete da kupite, ni da prodate.

Ovde postoji par opcija za izlaz i delovanje. Prvo, oni koji zive u prirodi, i ne zavise od zivota u gradu, na njih ce ovo biometrijsko zigosanje tesko moci da se primeni. Zatim, ceo sistem biometrijske kontrole moze da funkcionise samo ako ima struje. Ako udari jak zemljotres ili se desi neka druga jaka katastrofa, vladari nece moci da koriste svoje kompjutere za kontrolu ljudi. Naravno, onda ce da uvedu nesto drugo, mozda zigosanje kao kod goveda.

Narod vecinski prihvata ropstvo u celom svetu, a u Crnoj Gori je narod na "postenim i demokratskim izborima" izabrao put u "evro-atlanske integracije". Dakle, vi mozete da radite svoj posao, da se osposobljavate za zivot u prirodi i da se spremate za vreme koje ce doci, a biometrijsku licnu kartu mozete da izvadite i da je koristite dok ona ne bude pocela da se zloupotrebljava od strane mocnika.

Pricali smo neki dan brat i ja sa roditeljima ateistima o religiji. Majka je i mogla nesto od te nase price o vaskrsenju i molitvi da prihvati, ali otac je na to gledao kao na naucnu fantastiku, samo je zalupio vrata i prethodno dao podrugljiv komentar. Kako se izboriti sa tim? Volim svog oca, kao i onog Istinitog.

Nema svrhe da nekome ko je odrastao u ateistickom ambijentu pricate o religiji. Najvise sto mozete jeste da moralno zivite, da pomazete roditeljima gde god mozete, i oni ce videti pozitivne promene kod vas, pa ce to mozda biti povod za neko pitanje, kada cete moci da im kazete nesto o religiji. Nema potrebe da ulazite u neke duboke teoloske teme. Dovoljno je da ljudi shvate tri stvari o kojima su govorili apostoli: 1) da treba da ulazu u ljude, a ne da robuju materijalizmu, 2) da cuvaju porodicu i da se sklanjaju od kurvarstva, 3) da cuvaju fizicko zdravlje i ne konzumiraju drogu i nezdravu hranu.

Kako ih natjerati na post i molitvu. meni prave problem da postim, jer zivim sa njima?!

Polako covece, post i molitvu mogu da upraznjavaju oni koji znaju za Boga. Ti zivi moralno i moli se za njih, pa ces videti pozitivne promene kod njih. Posti kad mozes, dok sa njima zivis, a kad budes imao svoju porodicu i svoju kucu onda posti kad kod hoces.

Miroljub Petrovic
nikola vujosevic je napisao:
Profesore da li imate neke vesti o Harunu Jahiju posle njegovog hapšenja. Ti bezbožnici su spremni na sve. Uveren sam da će mu Gospod Isus Hrist dati snagu da prebrodi ovo sužanjstvo. Nama ostaje samo da se molimo za njega.

Ako bude nekih novosti, bice objavljeno.

Mene isto kao i Mirka interesuje kako da se odupremo tim biometrijskim čipovima i da li postoji mogućnost da nama ugrade te mikročipove, a da mi toga nismo svesni.

Oni koji se osposobe za zivot u prirodi bice van domasaja ovog cipovanja. To sam objasnio u prethodnom postu.

Možemo li mi kao članovi foruma da oformimo neki fond za pomoć bolesnima i siromašnima i da naravno svakog meseca damo koliko možemo, a da kada skupimo dovoljno novca taj novac iskoristimo na gorepomenuti način. To je samo predlog i ja se izvinjavam ako smatrate da je neprimeren.

Danas je skoro ceo svet bolestan. Oni koji vladaju svetom, a kojima su narodi dopustili da sa njima manipulisu, rade ubrzano na tome da bude sto vise bolesnih i siromasnih, jer ce tako sa njima moci lakse da manipulisu. Cinjenica je da svaki covek ima sansu i da Bog svakome nudi mogucnost da se izvuce. Najbolji nacin da pomognemo ljudima jeste da im damo informaciju kako da unesu pozitivne promene u svoj zivot i izvuku se, a da na individualnom nivou pomazemo siromasne u nasem okruzenju, koliko mozemo.

Miroljub Petrovic
Nemanja Glisic je napisao:
Imate li knjigu "Svet koji je unisten" (Dzon Vitkomb) u elektronskoj formi?

Nemam je momentalno, ali cu je imati uskoro pa cu je postaviti na sajt.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.05.2008 09:40

Miroljub Petrovic
Milos S je napisao:
Mislite li da je ljubav opsjednutost?

Ljubav nije opsednutost, vec je zaljubljenost opsednutost. Ljubav je kad nekome zelite dobro i kada mu sluzite i podsticete ga da bude jos bolji, a zaljubljenost je kad trazite drogu (naklonost neke nemoralne i nepobozne osobe) i droga vas obuzme, i tako postajete opsednuti da ste spremni, bas kao i narkoman, da se posvadjate sa najboljim prijateljima i familijom, i da sve pare potrosite, da biste dosli do droge.

Mungos
Profesore, sta mozete da kazete o Isaku Njutnu? Negdje sam procitao da je bio mason...

Miroljub Petrovic
Mungos je napisao:
Profesore, sta mozete da kazete o Isaku Njutnu? Negdje sam procitao da je bio mason...

Ma kakav mason. Ispasce i da je Mojsije bio mason.

Jakov
Vidim da ste pristalica toga da pobozni ljudi treba da se povuku u prirodu kako bi izbegli veci deo nevolja koje se spremaju. A kakva je korist od toga ako dodje do nuklearnog rata pa budu ozraceni i voda i vazduh i zemljiste?

Miroljub Petrovic
Jakov je napisao:
Vidim da ste pristalica toga da pobozni ljudi treba da se povuku u prirodu kako bi izbegli veci deo nevolja koje se spremaju. A kakva je korist od toga ako dodje do nuklearnog rata pa budu ozraceni i voda i vazduh i zemljiste?

Ne mogu da budu ozraceni i voda i vazduh i zemlja. U slucaju nuklearnog rata bice gadjani tacno odredjeni ciljevi, a to su veliki gradovi i industrijska postrojenja. Voda, vazduh i zemlja ne mogu da budu tek tako ozraceni. Imajte malo poverenja u Boga da nece nuklearna bomba da pogodi bas slucajno vasu kucu u prirodi.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Ako Harun Jahi veruje u milonske fosile tj.da su stari milionima godina to znaci da ne veruje u globalni potop da je njihov uzrocnik ili?

Ne znam da li Harun Jahi veruje u Potop. Nisu bitni svi detalji u koje on veruje. U prvom koraku je vazno da ukazuje na monoteistickog Stvoritelja i da ukazuje na moralni problem ovoga sveta, a da osporava evoluciju i liberalnu teologiju.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Zasto toliko kreacionista imaju svoje teorije o stvaranju i na taj nacin nekako stete samom konceptu stvaranja,kako se kaze u sto ljudi sto cudi svako se izmetnuo svojim putem?

Nema puno kreacionista sa mnogo razlicitih teorija. U okviru hriscanstva postoje dve grupe - oni koji zastupaju doslovno Stvaranje za 6 dana i starost Zemlje od 6000 godina, i svi ostali. U okviru prve grupe nekada dodje do nekih neslaganja teoloske prirode, a retko naucne prirode (kao u slucaju Dzentrija i ICR-a). U drugoj grupi su razni hriscani, kao i muslimanski naucnici. Svi oni predstavljaju problem svetskoj mafiji jer govore da je glavni problem ovoga sveta moralne prirode i jer insistiraju na porodicnim vrednostima.

Boki
Primetio sam da je nekoliko postova nestalo u vezi sa argumentima u prilog "Novozavetnog spasenja" clana kiMa. Jel smo to nesto pogresno rekli pa ste nas morali izbrisati? Smile

Pitao bih nesto, kao student elektrotehnike, u vezi sa dokazom o zemljinom magnestnom polju.
Moguce je da zemlja ima magnetno polje, koje potice elektromagneta od struja u zemljinom jezgru.

Zemljino jezgro, ako je sastavljeno od npr. gvozdja i ako se okrece, moze emitovati elektromagnetno polje. Ovo je potpuno normalna prirodna pojava. U principu, bilo kakva rotacija materijala koji u sebi ima slobodne elektrone stvorice struju u samom materijalu. Postoji mogucnost da i materijali koji nisu provodnici stvore magnetno polje, cak i ako se u njima ne formira struja... ali mislim da bi to bilo mnogo slabije polje.

Ako na primer rotiramo novcic od gvozdja, po osi normalnoj na povrsinu novcica, u nemu ce se stvoriti kruzne struje po celoj njegovoj povrsini- a takodje i magnetno polje. Ove struje izgledaju kao tanke kruzne linije poluprecnika u rasponu od 0 do R poluprecnika novcica, koje imaju centar u centru novcica, a zajedno cine tzv povrsinsku struju. Ako bi rotirali gvozdenu kuglu dobili bismo struje u celoj njenoj zapremini, a takodje i magnetno polje koje bi licilo na polje zemlje samo u manjim proporcijama.

Doduse stopa opadanja intenziteta polja moze da ukazuje na mladost Zemlje... Ali sama pojava polja nije neobjasnjiva. Ona je cista posledica prirodnih zakona elektromagnetike..
Izmenio/la Boki na 28.05.2008 22:27

ALEX
Nisam bas upucen a zanima me...
Do kakvog je to neslaganja doslo izmedju Dzentrija i ICRa?

Petar
Kojim crkvama Hrist pise pisma u Otkrivenju? Da li se radi o nekim crkvama koje danas postoje na zemlji?

Sta znaci stih u Otkrivenju: "Tako, buduci mlak, i nijesi ni studen ni vruc, izbljuvacu te iz usta svojijeh?"

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Primetio sam da je nekoliko postova nestalo u vezi sa argumentima u prilog "Novozavetnog spasenja" clana kiMa. Jel smo to nesto pogresno rekli pa ste nas morali izbrisati?

Na ovom forumu mogu da se postavljaju pitanja, ali ne i da clanovi medjusobno polemisu, jer bi to odvelo forum u haos. Dakle, samo pitanja. Clan kiMa je ovde iznosio svoje teoloske stavove koje sam obrisao, jer su biblijski neutemeljeni. Jednom sam mu odgovorio na pitanje i nema svrhe da ponavljam istu pricu vise puta.

Pitao bih nesto, kao student elektrotehnike, u vezi sa dokazom o zemljinom magnestnom polju. Moguce je da zemlja ima magnetno polje, koje potice elektromagneta od struja u zemljinom jezgru.
Zemljino jezgro, ako je sastavljeno od npr. gvozdja i ako se okrece, moze emitovati elektromagnetno polje. Ovo je potpuno normalna prirodna pojava. U principu, bilo kakva rotacija materijala koji u sebi ima slobodne elektrone stvorice struju u samom materijalu. Postoji mogucnost da i materijali koji nisu provodnici stvore magnetno polje, cak i ako se u njima ne formira struja... ali mislim da bi to bilo mnogo slabije polje.

Ako na primer rotiramo novcic od gvozdja, po osi normalnoj na povrsinu novcica, u nemu ce se stvoriti kruzne struje po celoj njegovoj povrsini- a takodje i magnetno polje. Ove struje izgledaju kao tanke kruzne linije poluprecnika u rasponu od 0 do R poluprecnika novcica, koje imaju centar u centru novcica, a zajedno cine tzv povrsinsku struju. Ako bi rotirali gvozdenu kuglu dobili bismo struje u celoj njenoj zapremini, a takodje i magnetno polje koje bi licilo na polje zemlje samo u manjim proporcijama.

Doduse stopa opadanja intenziteta polja moze da ukazuje na mladost Zemlje... Ali sama pojava polja nije neobjasnjiva. Ona je cista posledica prirodnih zakona elektromagnetike..

Simpaticni ste. To sto vetar pomera grane ne znaci da moze i da pomera kamen u bubregu, i to sto vi rotirate novcic ne znaci da tako moze i Zemlja da se rotira. U utrobi Zemlje postoje struje 6 milijardi ampera. Ako vi mislite da toliku jacinu struje mozete da objasnite rotacijom Zemlje, onda bi to trebali matematicki i teorijski da objasnite i budite sigurni da ce vam evolucionisti za to dati Nobelovu nagradu. To jos niko nije od njih uspeo da objasni, ni sa nekom glupom teorijom. Oni nemaju nikakvu teoriju, cak ni glupu teoriju, da objasne Zemljino magnetno polje. Dakle, evo prilike da zaradite novac i slavu.

Miroljub Petrovic
ALEX je napisao:
Nisam bas upucen a zanima me...
Do kakvog je to neslaganja doslo izmedju Dzentrija i ICRa?

Dzentri je pisao radove i snimao neke video materijale o tome kako je granit nastao skoro trenutno i da to dokazuje stvaranje Zemlje za kratko vreme, a u tom video materijalu su ucestvovali i naucnici sa ICR-a koji su podrzavali Dzentrija. Kasnije su naucnici sa ICR-a negirali Dzentrijeve radove, pa ih je Dzentri iskompromitovao kao neozbiljne, jer nisu imali nikakve dokaze da tvrde da je granit nastao za vreme Potopa (kako su naucnici sa ICR-a kasnije tvrdili).

Nije mnogo bitna prica.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Kojim crkvama Hrist pise pisma u Otkrivenju? Da li se radi o nekim crkvama koje danas postoje na zemlji?

Moje je misljenje da su u pitanju razliciti tipovi crkava koji su postojali tokom istorije, a i danas.

Sta znaci stih u Otkrivenju: "Tako, buduci mlak, i nijesi ni studen ni vruc, izbljuvacu te iz usta svojijeh?"

Mislim da tu Isus govori o savremenim liberalnim hriscanima koji nisu ni totalni ateisti, a nisu ni mnogo aktivni u moralu i religioznosti, nego zive po principu "polaaako", "ooopusteno" i tolerisu skoro svaki greh, da ce takve da pocisti.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.32 sekundi!