Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
NESA
Sta mislite o senatoru verovatno buducem predsedniku SAD Baraku Obami.Da li je clan nekog tajnog drustva?
nesa

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Sta mislite o Lavu Tolstoju i o njegovim pripovetkama i romanima? Mislio sam da uzmem da citam roman "Vaskrsenje," pa me zanima da li je to dobra literatura. Inace, cini mi se da je Tolstoj bio vrlo pobozan i da je ziveo na nacin kakav i vi preporucujete.

Ono sto sam citao od Tolstoja nije me mnogo odusevilo. Mislim da ima mnogo dobre literataure koju mozemo da citamo, na prvom mestu Bibliju, a posle toga knjige vladike Nikolaja Velimirovica.

Miroljub Petrovic
lazo je napisao:
dugo i na razne nacine sam pokusavao da dodjem do Vas gospodine Petrovicu. Dali bi ste dosli u Kosovsku Mitrovicu i budete moj gost?

Hvala na pozivu. U kontaktu sam sa jednom studenskom organizacijom iz Kosovske Mitrovice koja zeli da organizuje moje predavanje u Kosovskoj Mitrovici, pa se mozda uskoro vidimo.

Reci te mi zasto Tvorac toliko ceka da se covecanstvo izopaci, zasto na pocetku to ne spreci.

U Bibliji pise: "Ne kasni Gospod sa obecanjem svojim (da pocisti bezboznike, prim. MP) vec nas trpi, jer zeli da svi udju u pokajanje." Dakle, postoji sansa za mnoge koji su se pobunili protiv Boga da se pokaju i zato Bog ceka. Njemu je najteze jer vidi sve grozote ovoga sveta, ali zato sto je milostiv i sto voli coveka, On sve trpi i bori se za svakog coveka ako ima i najmanje sanse.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Kako izgleda taj Atlas Stvaranja sto ti je poslao Harun Jahi,imas li neku skicu o cemu se radi tu?

Izgleda sjajno, u ful koloru, A3 format, tezak je 16 kg u dva toma.

Da li se plasis da posle zatvaranja Harun Jahija i Kent Hovinda mogao ti da zapadnes u iste muke iz nekih cudnih razloga,koje bi ti vladari iz podzemlja natovarili?

Plasim se jedino samog sebe, a njih se ne plasim.

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Da li je nas rad isti kao Isusov? Sirenje Rijeci i preobracenje dusa? I koliko je to bitno za nase spasenje?

U Bibliji je covek opisan kao "drvo koje donosi rod". Sto vise mi cinimo dobrog drugim ljudima to ce nas zivot biti srecniji i ispunjeniji, i to ce biti karakteristika spasenog coveka. ("Cinjenje dobra drugima" ne znaci davati novac profesionalnim prosjacima na ulici.)

Miroljub Petrovic
NESA je napisao:
Sta mislite o senatoru verovatno buducem predsedniku SAD Baraku Obami.Da li je clan nekog tajnog drustva?

Opste je poznato da je on clan tajnog drustva, mislim da je mason 32. stepena ili 33. Mozete da nadjete na internetu. Svi americki politicari, kao i ovi evropski (i generalno skoro svi svetski politicari) su duboko ogrezli u okultizmu.

Petar
Sta je tacno drvo poznanja dobra i zla? Zar Adam i Eva nisu znali da razlikuju dobro i zlo pre nego su uzeli taj plod? Pa logicno je da su znali da postoji zlo...

Stefan
Miroljub Petrovic je napisao:
bokiva je napisao:
Kako izgleda taj Atlas Stvaranja sto ti je poslao Harun Jahi,imas li neku skicu o cemu se radi tu?

Da li se plasis da posle zatvaranja Harun Jahija i Kent Hovinda mogao ti da zapadnes u iste muke iz nekih cudnih razloga,koje bi ti vladari iz podzemlja natovarili?

O kakvom zatvaranju rec???
Ja znam da se naucnici koji zastupaju koncept stvaranja omalovazavaju, vredjavu i na sve moguce nacine diskredituju, ali ne znam o kakvom zatvaranju je rec.

Na youtube sam pogledao kratak insert iz dokumentarnog filma o ovome. film se zove Expelled

evo i linka
http://www.youtub...re=related

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:

O cemu se radi u Knjizi mozes li da nam opises?

U knjizi se iznose sveobuhvatni dokazi za Srvaranje, a protiv evolucije. Ima mnogo sjajnih kolor fotografija vezanih za fosile i da ne postoje prelazne forme, kao i mnostvo drugih dokaza. Atlas je bio izlozen na proslom sajmu knjiga u Beogradu, a bice izlozen ponovo i ove godine na sajmu knjiga.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Sta je tacno drvo poznanja dobra i zla? Zar Adam i Eva nisu znali da razlikuju dobro i zlo pre nego su uzeli taj plod? Pa logicno je da su znali da postoji zlo...

Jedno je teoretski, a drugo je prakticno znati sta je zlo. Adam i Eva su konzumiranjem zabranjenog ploda iskusili zlo i postali robovi zla. To je nesto slicno kao kad danas neko proba drogu - on oseti trenutno zadovoljstvo, a posle toga sledi pakao - dakle narkoman se razlikuje od onoga koji nije probao drogu, a obojica znaju da je droga stetna. Ovo je analogija.

Miroljub Petrovic
Stefan je napisao:

O kakvom zatvaranju rec???
Ja znam da se naucnici koji zastupaju koncept stvaranja omalovazavaju, vredjavu i na sve moguce nacine diskredituju, ali ne znam o kakvom zatvaranju je rec.

Pa nisi u toku. Uhapsili su vec nekoliko najpoznatijih naucnika koji brane Stvaranje, kao sto su Kent Hovind i Harun Jahi. Dobro su prosli. Mogli su da prodju kao Nebojsa Krstic (bivsi sef organizacije "Obraz" koga su ubili na autoputu, a objavili da je poginuo u saobracajnoj nesreci).

Alen Prstec
bokiva je napisao:

http://www.haruny... Ima taj atlas za skinuti, oko 32mb u pdf formatu. Nešto za vidjeti..... Pozdrav!!!

Dino
Profesore, zašto tako puno nepogoda gađaju ameriku a ne europu? Stalno čujem na vijestima te uragan, te tornadu...uvjek neke oluje...zašto to kad je nemoral u jednoj i drugoj zemlji katastrofalan...
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Alen Prstec
Pitanje u vezi s Harun Jahiem: Koliko sam, doduše površno, vidio njegov atlas, taj dotični gospodin vjeruje u milijune godina? Koliko sam mogao vidjeti, on potvrduje teoriju o milijunima godina ali pobija teoriju evolucije, prelazne oblike.... Koji je vaš stav prema toj teoriji?

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Profesore, zašto tako puno nepogoda gađaju ameriku a ne europu? Stalno čujem na vijestima te uragan, te tornadu...uvjek neke oluje...zašto to kad je nemoral u jednoj i drugoj zemlji katastrofalan...

Pa zavisi sta podrazumevas sve pod nepogodama. Najveca nepogoda za Evropu je papa. U Evropi bukti mrznja jednih prema drugima, nigde ne vole jedni druge, svuda mrze strance, a sve je to posledica jedne netolerantne i ratnohuskacke "religije" koja zeli da vlada po svaku cenu. U Americi niko nikoga ne mrzi, svi su ljubazni jedni prema drugima, a narocito prema strancima, sve funkcionise mnogo bolje u Americi nego u Evropi.

Moje je misljenje da Ameriku pogadjaju, i tek ce da je pogadjaju, velike katastrofe, jer je odbacila veliku svetlost koju je imala (Amerika je nekada bila slobodna od pape - hriscani, Jevreji i svi drugi su mogli slobodno da zive u monoteizmu, ali su dozvolili da ih najpre uzjasu masoni, a sada i papa). Zato ce biti pokoreni od jezuita i pape, i mnogo ce lose da prodju.

Miroljub Petrovic
Alen Prstec je napisao:
Pitanje u vezi s Harun Jahiem: Koliko sam, doduše površno, vidio njegov atlas, taj dotični gospodin vjeruje u milijune godina? Koliko sam mogao vidjeti, on potvrduje teoriju o milijunima godina ali pobija teoriju evolucije, prelazne oblike.... Koji je vaš stav prema toj teoriji?

Harun Jahi ima specifican stav prema Stvaranju. On negira evoluciju, ali veruje da je Bog pokrenuo Veliki prasak i veruje u milione godina Stvaranja. Cuo sam da veruje i u 6 dana Stvaranja, ali to nisam procitao u njegovim knjigama. I sa takvim pristupom je nepozeljan u drzavi Turskoj koju vode sekularisti i masoni.

Boki
Pozdrav svima. Pricao sam jednoj osobi da je dokaz da je zemlja mlada kolicina soli u okejanima. Ovaj dokaz naravno obradjivan je na vasim predvanjima :Nauka i problem smrti:, koje nisam imao zadovoljstvo da uzivo slusam vec preko DVD-a. Medjutim osoba kojoj sam izlagao nije se slozila za konstataciom da se kolicina salaniteta okejana moze povecati. Ona tvrdi da se, naprotiv, otapa Antartik,glecari i da okejani postaju "sladji", tj. razblazeniji. A i da takodje postoji mehanizam "prezasicenog rastvora" koji ne dozvoljava da se koncetracija povecava u nedogled, vec da je ova koncentracija mogla oduvek ostati konstantna sa neznatnim variranjem. (milijarde godina)

Za pocetak ova osoba je potpuni nepopravljivi ateista, i protivnik svih vasih predavanja, kao i Biblije i Svega sto ima veze sa Bogom. Ali posto je ona moja sestra, ja nastojim da joj makar malo probudim radoznalost, ako nista drugo-za pocetak. Medjutim, vasa recenica "mi znamo tacnu stopu rasta salaniteta" ju je potpuno odbilo, buduci da je to za nju "velika neistina", od daljeg razmatranja bilo cega drugog sto ste pricali. A posto sam ja to izgovorio na samom pocetku diskusije, dok joj se to ne rascisti ona nece nista drugo slusati...

Da li biste mogli da napisete nekoliko ubedljivih recenica, ali koji ne bi referencirali na neciji drugi rad ili druge linkove, jer je ona odlucno izjavila da ako bude morala da pretrazuje po internetu, da to za nju ne bi bilo nikakav dokaz. Eventualne linkove mozete navesti za mene, a za nju nesto sto je zdravorazumsko. Ili eventualno nekoliko linkova vodecih "autoriteta", gde jasno pise da se salinitet povecava.

Hvala,
srdacan pozdrav,
Boris
Izmenio/la Boki na 26.05.2008 22:56

tovel
Jeste li pogledali sve intervjue Jahije koji su postavljeni na sajt njegove organizacije?

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Jeste li pogledali sve intervjue Jahije koji su postavljeni na sajt njegove organizacije?

Nisam. Ako hocete da mu nalazite mane, onda bih ja to mogao bolje da uradim, ali nemojte time da se bavimo.

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Pozdrav svima. Pricao sam jednoj osobi da je dokaz da je zemlja mlada kolicina soli u okeanima. Medjutim osoba kojoj sam izlagao nije se slozila za konstataciom da se kolicina salaniteta okejana moze povecati. Ona tvrdi da se, naprotiv, otapa Antartik,glecari i da okejani postaju "sladji", tj. razblazeniji. A i da takodje postoji mehanizam "prezasicenog rastvora" koji ne dozvoljava da se koncetracija povecava u nedogled, vec da je ova koncentracija mogla oduvek ostati konstantna sa neznatnim variranjem. (milijarde godina)

Za pocetak ova osoba je potpuni nepopravljivi ateista, i protivnik svih vasih predavanja, kao i Biblije i Svega sto ima veze sa Bogom. Ali posto je ona moja sestra, ja nastojim da joj makar malo probudim radoznalost, ako nista drugo-za pocetak...

Gubis vreme sa njom u toj prici. Ona je ateista jer joj se ne svidjaju implikacije religije, a to su moral, higijena, zdrav zivot i slicno. Treba da joj pricas o opasnostima predbracnih odnosa, droge, satanske muzike i svega onoga sto se mladima danas agresivno nudi, a da joj sa druge strane ponudis nesto bolje - da izadjes sa njom u setnju po prirodi, da joj spremis zdravu, jednostavnu i ukusnu hranu itd, drugim recima, da joj svojim zivotom pokazes da postoji jedan drugi i lepsi svet.

p.s. nju da interesuju detalji oko saliniteta okeana pogledala bi reference na kraju teksta o salinitetu, gde ima obilje informacija, a ne bi izmisljala izgovore koji nemaju veze sa temom.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.30 sekundi!