Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
U Knjizi Postanja pominje se naime da je nakon svrsetka stvaranja Gospod okarakterisao tvorevinu sa "dobro bese veoma".Medjutim,ovde (ukoliko bi se bavili odredjenim analizama) se postavlja pitanje da li je to bas tako.Naime ukoliko su stvorenja andjeli stvoreni pre sedmice stvaranja onda ne bi bio upotrebljen izraz "dobro bese veoma" zato sto se desila pobuna dela andjela na celu sa luciferom odnosno sotonom na celu.Dakle ne bi se u tom slucaju moglo reci "dobro bese veoma".Ostaje sada pitanje kada su to oni tacno stvoreni?

Ko kaze da se pobuna nekih andjela desila pre sedmice stvaranja? Vrlo je moguce da se pobuna Lucifera desila nesporedno nakon Stvaranja. Neki teolozi kazu da je do pobune doslo jer Lucifer nije bio konsultovan prilikom Stvaranja (sta ima ko da ga konsultuje). Dalje, mi ne znamo koliko je vremena proteklo od stvaranja coveka do njegove pobune. Mozda je proteklo nekoliko dana, a mozda nekoliko meseci ili godina, ali verovatni se desilo vrlo brzo nakon Stvaranja (par dana, meseci ili godina ne igra veliku ulogu u celoj prici). Ja smatram da je do pobune Lucifera i nekih andjela doslo neposredno nakon Stvaranja nase planete, a nakon toga je doslo i do pobune coveka.

Miroljub Petrovic
Milankov je napisao:
Profesore, da li mitarstva postoje? Ako postoje, kako ih Vi definisete? Hvala unapred

Vec sam o tome govorio ovde, treba da procitate prethodne strane ovog foruma. Ja smatram da mitarstva ne postoje, dakle ja ne verujem u besmrtnost duse, sto znaci da nakon smrti covek spava i ceka trenutak vaskrsenja.

Miroljub Petrovic
eric burdon je napisao:
Sta mislite o metodama za savladjivanje "brzog citanja" i "super pamcenja"?
Ljudi koji organizuju kurseve za sticanje ovakvih vjestina tvrde da kandidat poslije odredjenog vremena i adekvatne vjezbe moze procitati otprilike 400-500 stranica teksta za recimo sat-dva i to da ima skoro potpun uvid u to sta je procitao?!Takodje obecavaju i skoro fotografsko pamcenje.Meni se to cini pomalo neozbiljno.Zelim cuti vase misljenje,da li je to nesto vrijedno ili je neka sarlatanska zamka za uzimanje novca lakovjernima?

Nisam to proucavao, ali lici mi na neku prevaru.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Gledao sam na HRT-u neku emisiju u kojoj se velica masonerija i neko drustvo pod nazivom Templari. Zanima me ko su ovi templari?Drugo, ako je Hrvatska papska drzava, kako to da se u drzavnim medijima velicaju masoni? Da li su se masoni vec poklonili papi? Ako jesu, zasto onda sukob u Kini izmedju Vatikana i masona?

Vec sam o tome govorio ovde. Templari su jedno od tajnih drustava koje zvanicno jos nije potpuno pod papskom kontrolom. Templari su bliski masonima i sa njima kontrolisu mnoge medije i politicare, ali u zadnje vreme se dodvaravaju papi, prihvataju ga za svog gazdu, a papa ih zauzvrat ne dira. Papa tolerise svaki oblik jeresi i greha, samo ako ga prihvate za gazdu i ako mu se klanjaju. Dakle, tajna drustva promovisu satanizam gde god stignu, a ako negde "preteraju", onda papa izda neko mlako metiljavo saopstenje protiv toga, i na tome se zavrsi, kao sto je bio slucaj povodom knjige "Da Vincijev kod" ili serije filmova o Hari Poteru.

Cinjenica je da papa jos nije stavio pod kontrolu sva tajna drustva, pa jos uvek postoji Kina koja je van papske kontrole, i jos par drzava, ali uskoro ce i Kina i te druge drzave da se poklone papi. Dakle, tajna drustva ce da prihvate papu za gazdu, a ovaj ce da ih pusti da rade sta hoce.

Zanima me ponasanje mladih. Recimo u mom kraju ima 10-20 huligana koji terorisu komsiluk. Razbijaju prozore, urlaju, pisu grafite, itd. Niko im ne moze nista, cak su jednom komsiji podmetnuli nogu na ulici i covek je pao. U policiji kazu da im ne mogu nista, da oni ne krse zakon. Dakle, ovo mirise na neku zaveru....deca maltretiraju odrasle. Vrlo cudno. Kao Kineska kulturna revolucija, kada su studenti ubijali profesore. Da li je krajnji cilj Zavere izazivanje opsteg haosa?

Jedan od oblika sirenja satanizma jeste dopustanje svih oblika nemoralnog ponasanja. Demokratijom se uvode svi oblici destruktivnog ponasanja i stite svi ulicni kriminalci, dileri droge i razbojnici. Jedini koji su u tom haosu zasticeni jesu oni koji imaju telohranitelje, dakle oni koji rade za drzavnu mafiju. Svi ostali lako mogu da padnu kao plen lokalnih siledzija.

Ako zivite u prirodi, tamo nema tih razbojnika.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Kakvo je tvoje misljenje o nemarnosti jednih ljudi o drugima pogotovo sto se tice saobracajnih nezgoda ?

Nemarnost je na svakom cosku, a najvise u porodici. Isus kaze: "A sto ce se bezakonje umnoziti, ohladnjece ljubav mnogih." Dakle, sto covek vise prione za greh, to vise gubi Bozje oblicje u sebi, ukljucujuci ljubav za druge ljude, a odatle proizilaze jos strasniji oblici destruktivnog ponasanja.

Petar
A gde vi to predlazete da se zivi u prirodi? U kom mestu?

tovel
Miroljub Petrovic je napisao:
tovel je napisao:
U Knjizi Postanja pominje se naime da je nakon svrsetka stvaranja Gospod okarakterisao tvorevinu sa "dobro bese veoma".Medjutim,ovde (ukoliko bi se bavili odredjenim analizama) se postavlja pitanje da li je to bas tako.Naime ukoliko su stvorenja andjeli stvoreni pre sedmice stvaranja onda ne bi bio upotrebljen izraz "dobro bese veoma" zato sto se desila pobuna dela andjela na celu sa luciferom odnosno sotonom na celu.Dakle ne bi se u tom slucaju moglo reci "dobro bese veoma".Ostaje sada pitanje kada su to oni tacno stvoreni?

Ko kaze da se pobuna nekih andjela desila pre sedmice stvaranja? Vrlo je moguce da se pobuna Lucifera desila nesporedno nakon Stvaranja. Neki teolozi kazu da je do pobune doslo jer Lucifer nije bio konsultovan prilikom Stvaranja (sta ima ko da ga konsultuje). Dalje, mi ne znamo koliko je vremena proteklo od stvaranja coveka do njegove pobune. Mozda je proteklo nekoliko dana, a mozda nekoliko meseci ili godina, ali verovatni se desilo vrlo brzo nakon Stvaranja (par dana, meseci ili godina ne igra veliku ulogu u celoj prici). Ja smatram da je do pobune Lucifera i nekih andjela doslo neposredno nakon Stvaranja nase planete, a nakon toga je doslo i do pobune coveka.

Vidite tu vec dolazimo do sledeceg pitanja.Naime ukoliko se prisetite kada sam vam odnosno ja sam vam postavljao pitanja u vezi omotaca koji je obavijao Zemlju zapravo radi se dakle o vodenom omotacu koji je obavijao Zemlju.U nekim tekstovima CPS-a a i vi ste to potvrdili u nekim odgovorima na moja pitanja povodom istog,svrha stvaranja omotaca bila je da stiti Zemlju od Suncevog zracenja.Sada se spravom svako moze zapitati zasto bi Gospod stvarao omotac koji ima zastitnu ulogu odnosno Sunce koje zraci i steti organizmima na Zemlji.Kako to da je stvoreno Sunce koje ima delimicno stetan uticaj na ljude itd.Vi ste pritom tada odgovorili da je to taj stetan uticaj,posledica pobune lucifera.Znamo iz Knjige Postanja kada je stvoreno Sunce itd.Dakle nije moglo da dodje do pobune neposredno nakon stvaranja nase planete jer je omotac stvoren u trenutku stvaranja Zemlje.Jedino ukoliko je on stvoren naknadno,po pobuni.
Ali onda opet postoji taj mali problem jer ukoliko je pobuna dosla (neposredno) nakon stvaranja Zemlje a pre stvaranja coveka zasto Gospod kaze "dobro bese veoma" kada je lucifer vec uveliko poceo da "vrslja"?

Milos S
Mozete li napisati nesto o andjelima i nacinu na koji su oni organizovani, ili me uputiti na neku stranicu. Koliko ja vidim, ta tema je zanimljiva za mnoge korisnike.
Izmenio/la Milos S na 26.05.2008 09:07

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
A gde vi to predlazete da se zivi u prirodi? U kom mestu?

Pogledajte kako je Isus radio. On je ziveo van grada, u prirodi, a u grad je dolazio i "zavrsavao poslove". Predlazem da se zivi negde u okolini grada, u prirodi, na primer u okolini Beograda postoje lepi lokaliteti u prirodi kao sto su Meljak, Ripanj, Grocka itd, a slicni lepi prirodni lokaliteti postoje i u okolini drugih gradova. Mislim da je najbolje kupiti za pocetak samo plac koji ima obradivu zemlju (jedno jutro zemlje je sasvim dovoljno, a moze i vise), da na tom placu ima izvor pitke vode ili da moze da se iskopa bunar sa pitkom vodom i da ima malo sume (za ogrev). Onda se napravi kuca od kamena (prirodnog materijala), tako da spoljni zid kuce bude debeo 70 cm do 1 m, i tako se resava vrlo vazno pitanje izloacije, sto znaci da leti je u toj kuci hladno kao u pecini (bez obzira na spoljnu temperaturu), a zimi se samo malo nalozi sporet na drva i nema potrebe da se mnogo lozi jer prirodni materijal odlicno zadrzava toplotu.

Dakle, ne preporucujem kupovinu postojecih kuca jer su vrlo nekvalitetno zidane (mislim na izolaciju). Kuca ne mora da bude velika. Pozeljno je da plac ima domet za mobilni telefon jer preko njega mozete da ulazite na internet i pratite desavanja u svetu, kao i da razmenjujete informacije. Ako nemate struju na placu, lap top kompjuter moze da se napaja preko akumulatora, a za druge stvari vam struja nije ni potrebna. Ako nemate struju, a kuca vam se tretira kao "cobanska koliba" (koju pastiri koriste kad vode ovce leti da pasu) onda okupator nece moci da vam naplacuje harac za kucu i preplatu za Evroviziju, gej parade i slicno preko strujomera.

Ovakav plac moze da se kupi za sitne pare. Koliko su to "sitne pare" navescu primer jednog coveka sa sela koji mi je nudio plac od 3,8 hektara, od kojih su 2 hektara pod sumom, a na placu ima 5 izvora sa pitkom vodom za 3 hiljade evra. Rekao mi je: "Plac kosta 5 hiljada, ali tebi cu da dam za 3 hiljade." Dao bi on mucenik i za manje jer se niko ne interesuje za zivot u prirodi, a plac je predivan.

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Vidite tu vec dolazimo do sledeceg pitanja.Naime ukoliko se prisetite kada sam vam odnosno ja sam vam postavljao pitanja u vezi omotaca koji je obavijao Zemlju zapravo radi se dakle o vodenom omotacu koji je obavijao Zemlju.U nekim tekstovima CPS-a a i vi ste to potvrdili u nekim odgovorima na moja pitanja povodom istog,svrha stvaranja omotaca bila je da stiti Zemlju od Suncevog zracenja.Sada se spravom svako moze zapitati zasto bi Gospod stvarao omotac koji ima zastitnu ulogu odnosno Sunce koje zraci i steti organizmima na Zemlji.Kako to da je stvoreno Sunce koje ima delimicno stetan uticaj na ljude itd.Vi ste pritom tada odgovorili da je to taj stetan uticaj,posledica pobune lucifera.Znamo iz Knjige Postanja kada je stvoreno Sunce itd.Dakle nije moglo da dodje do pobune neposredno nakon stvaranja nase planete jer je omotac stvoren u trenutku stvaranja Zemlje.Jedino ukoliko je on stvoren naknadno,po pobuni.
Ali onda opet postoji taj mali problem jer ukoliko je pobuna dosla (neposredno) nakon stvaranja Zemlje a pre stvaranja coveka zasto Gospod kaze "dobro bese veoma" kada je lucifer vec uveliko poceo da "vrslja"?

Niste me razumeli sta sam rekao. Svrha stvaranja "vodenog omotaca" je bila visestruka, a jedna od funkcija je bila da stiti Zemlju od kosmickog zracenja u slucaju pobune. Vodeni omotac je imao glavnu svrhu da stvara prijatne uslove na planeti Zemlji, da stvara povecani atmosferski pritisak i druge stvari, a imao je i funkciju da stiti od stetnog zracenja u slucaju pobune. Znamo takodje da Zemljino magnetno polje stiti Zemlju od kosmickog zracenja.

To vam je isto kao i geni. Bog je u pocetku stvorio kod ljudi i zivotinja gene koji nisu bili aktivni, a koji su se aktivirali u trenutku pobune. Na primer, kod nekih zivotinja biljojeda su se aktivirali neki geni pa su zivotinje postali mesojedi, itd.

Nadam se da sam sada razjasnio situaciju, ali ako jos ima nejasnoca, vi pitajte.

Miroljub Petrovic
Milos S je napisao:
Mozete li napisati nesto o andjelima i nacinu na koji su oni organizovani, ili me uputiti na neku stranicu. Koliko ja vidim, ta tema je zanimljiva za mnoge korisnike.

O andjelima znamo onoliko koliko nam je otkriveno u Bibliji. Tu nema neke velike filzofije i njihov nacin organizovanja nije bitan za nas. Bitno je da znamo da postoje andjeli koji sluze Bogu u Njegovom Planu Spasenja, a kako su tacno oni aktivni, to nije toliko bitno. Takodje znamo da postoje andjeli koji su u pobuni protiv Boga i da su oni vrlo opasni, da imaju velike mogucnosti, ali ako se mi drzimo Boga i zivimo po Njegovim zapovestima, onda nam oni ne mogu nista.

Miroljub Petrovic
izvorc je napisao:
molio bih za VASE misljenje o misionarenju kako u svetu tako i ovde,lokalno. kroz historiju i danas, znaci, misljenje o ljudima koji ostavljaju kuce i odlaze navjestati Bozje spasenje. vase licno misljenje ali ne sturo, hvala.

Lepo je to kad neko zeli da drugim ljudima otkrije istinu o zivom Bogu. Nekad su to ljudi radili na uzvisene nacine, a danas je to uglavnom neko sektasenje gde se ljudi vrbuju u odredjene sekte. Ja pozdravljam odluku nekih religioznih ljudi da se presele u neki grad ili mesto gde zive nemoralni ljudi i da svojim moralnim i poboznim zivotom budu videlo drugim ljudima, sto znaci da su im zene uredne, vaspitane i domacice, da su im deca poslusna i vredna, a da oni znaju nesto da rade i izdrzavaju svoju porodicu. Mislim da je danas takav oblik misioniranja tesko moguc jer je televizija dosla u svaki cosak zemlje, a preko nje se ljudi bukvalno unistavaju, a svaka poboznost se ismejava i docekuje "na noz". Jedini nacin misionstva je da se covek skloni sa prijateljima negde u prirodu (kao monasi) tako da ne bude na udaru neznabozaca, a da raznim metodama pokusa ljudima da ponudi informaciju o istinitim i vaznim stvarima vezanim za Boga i moralan i zdrav zivot (putem interneta, knjiga i video materijala).

bojsane
Sta mislite da li ce car Navuhodonosor biti spasen?Malo mi je nejasna prica o njemu.Znamo iz istorijskih izjestaja da je bio izuzetno surov osvajac,veoma sujetan,covjek koji je razorio Hram,porobio Jevreje i tako dalje.Medjutim,s druge strane Knjiga proroka Danila navodi da je on spoznao Boga tokom svoje izbezumljenosti,i na kraju imamo izvjestaj da sam Navuhodonosor objavljuje kako je spoznao pravog i jedinog Boga i kako ga otada hvali svim srcem.Moze objasnjenje?

tovel
tovel je napisao:

Niste me razumeli sta sam rekao. Svrha stvaranja "vodenog omotaca" je bila visestruka, a jedna od funkcija je bila da stiti Zemlju od kosmickog zracenja u slucaju pobune. Vodeni omotac je imao glavnu svrhu da stvara prijatne uslove na planeti Zemlji, da stvara povecani atmosferski pritisak i druge stvari, a imao je i funkciju da stiti od stetnog zracenja u slucaju pobune. Znamo takodje da Zemljino magnetno polje stiti Zemlju od kosmickog zracenja.

To vam je isto kao i geni. Bog je u pocetku stvorio kod ljudi i zivotinja gene koji nisu bili aktivni, a koji su se aktivirali u trenutku pobune. Na primer, kod nekih zivotinja biljojeda su se aktivirali neki geni pa su zivotinje postali mesojedi, itd.

Nadam se da sam sada razjasnio situaciju, ali ako jos ima nejasnoca, vi pitajte.

Ne,ne jasno je naravno.Dalo se pretpostaviti to jos u startu nego mi je to iz Knjige Postanja delovalo nedoreceno.

Ukoliko mozemo da predjemo na neke druge stvari sada.
Kako u kontekstu sveprisutne sebicnosti ljudi i nezainteresovanosti coveka za coveka i brige za sebe i samo sebe,pa sve do primera nedostatka ljubavi i ispomaganja bilo kog coveka i onog ko vam nije nista,prosjaka na ulici te zigosanja i ismejavanja primera samopozrtvovanja i dobrote do cak nekih banalnih primera ocekivati da ljudi buduci da su svi gresni i zli treba da zive u medjusobnoj slozi i ljubavi na Novoj Zemlji kako se to opisuje u Novom zavetu?

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Ukoliko mozemo da predjemo na neke druge stvari sada.
Kako u kontekstu sveprisutne sebicnosti ljudi i nezainteresovanosti coveka za coveka i brige za sebe i samo sebe,pa sve do primera nedostatka ljubavi i ispomaganja bilo kog coveka i onog ko vam nije nista,prosjaka na ulici te zigosanja i ismejavanja primera samopozrtvovanja i dobrote do cak nekih banalnih primera ocekivati da ljudi buduci da su svi gresni i zli treba da zive u medjusobnoj slozi i ljubavi na Novoj Zemlji kako se to opisuje u Novom zavetu?

Nisu svi ljudi sebicni i nemoralni. Postoje i oni koji su ljubazni, pozrtvovani i pobozni, i takvi ce ziveti na Novoj Zemlji. One koji su nemoralni stalno stizu neke nesrece, tako da imaju sanse da se zapitaju sta ih to snalazi i da promene nacin zivota da bi bili srecni.

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Sta mislite da li ce car Navuhodonosor biti spasen?Malo mi je nejasna prica o njemu.Znamo iz istorijskih izjestaja da je bio izuzetno surov osvajac,veoma sujetan,covjek koji je razorio Hram,porobio Jevreje i tako dalje.Medjutim,s druge strane Knjiga proroka Danila navodi da je on spoznao Boga tokom svoje izbezumljenosti,i na kraju imamo izvjestaj da sam Navuhodonosor objavljuje kako je spoznao pravog i jedinog Boga i kako ga otada hvali svim srcem.Moze objasnjenje?

Ne znam, videcemo, moguce je da ce biti spasen.

ispovednik
izvorc je napisao:
molio bih za VASE misljenje o misionarenju kako u svetu tako i ovde,lokalno. kroz historiju i danas, znaci, misljenje o ljudima koji ostavljaju kuce i odlaze navjestati Bozje spasenje. vase licno misljenje ali ne sturo, hvala.

Lepo je to kad neko zeli da drugim ljudima otkrije istinu o zivom Bogu. Nekad su to ljudi radili na uzvisene nacine, a danas je to uglavnom neko sektasenje gde se ljudi vrbuju u odredjene sekte. Ja pozdravljam odluku nekih religioznih ljudi da se presele u neki grad ili mesto gde zive nemoralni ljudi i da svojim moralnim i poboznim zivotom budu videlo drugim ljudima, sto znaci da su im zene uredne, vaspitane i domacice, da su im deca poslusna i vredna, a da oni znaju nesto da rade i izdrzavaju svoju porodicu. Mislim da je danas takav oblik misioniranja tesko moguc jer je televizija dosla u svaki cosak zemlje, a preko nje se ljudi bukvalno unistavaju, a svaka poboznost se ismejava i docekuje "na noz". Jedini nacin misionstva je da se covek skloni sa prijateljima negde u prirodu (kao monasi) tako da ne bude na udaru neznabozaca, a da raznim metodama pokusa ljudima da ponudi informaciju o istinitim i vaznim stvarima vezanim za Boga i moralan i zdrav zivot (putem interneta, knjiga i video materijala).

Jako lepo receno,bas mi se dopada sta ste rekli za zivot u prirodi sa grupom ljudi koji bi u monaskoj zajednici ili porodicno ziveli u Bogu, i zapazanje da je televizija veoma zatrovana.

Ali velika je sreca sto smo mi svi ovde, ne znam koliko ima clanova, ali ja sam cuo za ovaj forum od nekih ljudi i koji nisu clanovi a koji citaju sa punom paznjom sve vase odgovore i koji su o ovom forumu pricali sa nevidjenim odusevljenjem. Zatim poznajem i nekoliko osoba koji su nabavili po koji od diskova "Dokazi stvaranja". Svuge sam osetio intereosavanje i odusevljenje. Optimista sam i voleo bih da se situacija u zemlji promeni i da vasa predavanja dodju i na televiziju, i to na nekom posebnom kanalu koji bi bio posvecen samo poucnim i bogougdim temama o Bogu.

Petar
Sta mislite o Lavu Tolstoju i o njegovim pripovetkama i romanima? Mislio sam da uzmem da citam roman "Vaskrsenje," pa me zanima da li je to dobra literatura. Inace, cini mi se da je Tolstoj bio vrlo pobozan i da je ziveo na nacin kakav i vi preporucujete.
Izmenio/la Petar na 26.05.2008 15:02

lazo
dugo i na razne nacine sam pokusavao da dodjem do Vas gospodine Petrovicu. Dali bi ste dosli u Kosovsku Mitrovicu i budete moj gost? Reci te mi zasto Tvorac toliko ceka da se covecanstvo izopaci, zasto na pocetku to ne spreci
lazar

Dino
Da li je nas rad isti kao Isusov? Sirenje Rijeci i preobracenje dusa? I koliko je to bitno za nase spasenje?
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.32 sekundi!