Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
kotor
Finajs Gejdz ponovo

Amerikanac Jaser Lopez (16) preživeo je čudom nakon što mu je koplje probilo mozak.

www.blic.rs/data/images/2012-06-19/253032_tinejdzer-jaser-lopez-koplje-u-mozgu-foto-bolnica-dzekson-memorijal_ff.jpg

Kako je preneo BBC, Lopez se oporavlja nakon što ga je prijatelj slučajno pogodio harpunom u glavu, a lekari kažu da je pravo čudo što je preživeo.

Dečak je pogođen 8. juna, dok je plivao u jezeru blizu svoje kuće u Majamiju, kada je njegov prijatelj ispalio koplje iz harpuna.

Lekari bolnice “Džekson memorijal” u Majamiju su naveli da se koplje dugo 90 centrimetra zabilo u Lopezov mozak, iznad dečakovog desnog oka, i izašlo na teme.

Operacija je trajala tri sata, a Lopez već hoda i govori. Lekari kažu da je bio potresen, ali svestan kad je stigao u bolnicu.

Nakon što su mu dali sedative, deo čeličnog koplja morao je biti odlomljen mehaničkim sekačem, kako bi mogli da mu skeniraju glavu.

Lekari su rekli da se Lopez ne seća tragičnog događaja. Iako nisu sigurni koliko je štete koplje nanelo njegovom pamćenju i drugim delovima mozga, lekari ističu da je njegovo stanje moglo da bude mnogo gore.

Koplje je probilo desnu stranu dečakovog mozga, ne dodirujući delove zadužene za govor i druge važne funkcije.

- Pravo je čudo da je koplje promašilo glavne krvne sudove u mozgu – izjavio je neurohirurg Ros Bulok.

ilija89
Pozdrav, evo i moj doprinos:

https://www.faceb...707768569/
Mudar čovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.

Kineska izreka

Gedeon
http://www.youtub...r_embedded

Dino
Film "Susret" je vrlo dobar.

Htio sam samo reći da postoji jedna knjiga, isto na ovaj princip kao film, zove se "Koliba". Pisac je: William P. Young. Čitao sam je i vrlo je dobra knjiga...Ima dosta dobrih (biblijski opravdanih) teoloških tvrdnji i skoro ništa ne točnosti. Prije bih preporučio čitanje ove knjige...

Link za preuzimanje je: https://jumbo.isk...9d66565700

Sa desne strane imate opciju skidanja...

"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Laki
Geršonovo čudo

http://www.youtub...ature=plcp

Gedeon
http://www.srbel....-dva-dana/

paracelsus
U jednoj knjizi na vasem sajtu o zdravom nacinu zivota izmedju ostalog pise da je dobro postiti jedanput sedmicno po 24 casa ili tako nesto tako da se npr ne jede od vecere do vecere. Npr. veceram u nedjelju navece i ne jedem nista do vecere u ponedjeljak navece.

Da li vi licno preporucujete ovako nesto, ne samo radi lijecenja vec i prevencije?
I da li je tako nesto preporucljivo nekome ko ima visak kilograma?

Laki
Reakcija Crnog pape na pitanje o ekstremnoj zakletvi jezuita
i ko je organizovao 11. septembar

http://www.youtub...ure=g-vrec

bokiva
Kostolački mamuti, svetske zvezde

Arheološke krugove dobro je prodrmala vest o otkriću ostataka više životinja u Viminacijumu za koje se veruje da su bili runasti mamuti koji su izumrli pre 10.000 godina. U planu otvaranje paleozoološkog parka gde bi trebalo da budu premešteni Vika, Nosko i ostali kostolački mamuti.

Arheološki lokalitet „Viminacijum" kod Kostolca, poznat kao deo popularne turističke ture „Putevima rimskih imperatora", odnedavno je ponovo privukao pažnju svetske javnosti otkrićem kostiju više mamuta.

Ono što ovo otkriće čini zanimljivim u svetskim okvirima je, prema rečima muzejskog savetnika u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu Zorana Markovića, to što se na jednom mestu, u Viminacijumu, nalaze mamuti iz različitih perioda.

Naime, 2009. godine u Viminacijumu su otkrivene kosti ženke mamuta nazvane Vika, što je tada iznenadilo arheologe.

Pre dve sedmice na površinskom kopu Kostolca pronađene su kosti mamuta koji je mlađi od Vike i koji najverovatnije potiče iz gornjeg, to jest kasnog pleistocena (od pre oko 126.000 do pre 10.000 godina). Ubrzo potom u neposrednoj blizini su otkrivene nove kosti koje još nisu otkopane, ali za koje se pretpostavlja da su deo skeleta pet ili šest mamuta, takođe mlađih od Vike, trenutno najstarijeg skeleta mamuta u Evropi.

„Kada bager bude sklonio podlogu koja se nalazi iznad kostiju, pažljivijim iskopavanjem saznaćemo da li je u pitanju jedna jedinka ili više jedinki čija je koncentracija kostiju na jednom mestu. Za sada je sigurno da su u pitanju jedinke mlađe od ranije otkopane Vike", rekao je Marković Tanjugu.

Arheolog Nemanja Mrđić objasnio je da je na padini, na lokalitetu poznatom kao „Nosak", koji se nalazi na 1,5 do dva kilometra od Vike, početkom meseca pronađen prvi mamut, popularno nazvan Nosko, dok je u nastavku profila zabeleženo još sedam mesta na kojima su kosti presečene radom bagera.

Prostor na kojem se nalaze izdrobljene kosti je površine oko tri hektara i to je za sada, prema rečima Mrđića, jedini grupni nalaz u Srbiji.

Nosko je, za razliku od Vike koja se nalazila na 27 metara dubine, pronađen 19 metara ispod površine zemlje i sve kosti u profilu su na sličnoj dubini, a pronađene su slučajno zahvaljujući kiši koja je sprala blato niz liticu kopa i otkrila ostatke skeleta.

Novootkriveni mamut je, osim što je mlađi i veći od Vike, o čemu svedoči otkopana kost noge dužine 1,3 metra, što znači da je čitav ud te praistorijske životinje bio dug 2,5 metra ili više.

Srbija, „dolina mamuta"?

Dok dalja analiza terena ne pokaže kakve su sve životinjske vrste živele na ovom prostoru, spekuliše se otkud toliko mamuta na jednom lokalitetu i da li je Srbija u praistoriji bila „dolina mamuta".

I geolozi kažu da je prostor na kojem živimo zanimljiv, jer je kroz istoriju bio prirodna granica dve geografske regije.

Profesor Slobodan Knežević sa Rudarsko-geološkog fakulteta istakao je da je u daljoj geološkoj prošlosti taj deo terena bio veoma interesantan, jer je tu postojalo prvo Panonsko more, koje je kasnije evoluiralo u jezero, koje se kasnije povuklo kroz kontinentalnu fazu, pre četiri miliona godina.

www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2012/06/20/9978826/Mamuti-te-2.jpg

http://www.rts.rs...vezde.html

"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Miroljub Petrovic
paracelsus - poruka glasi:
U jednoj knjizi na vasem sajtu o zdravom nacinu zivota izmedju ostalog pise da je dobro postiti jedanput sedmicno po 24 casa ili tako nesto tako da se npr ne jede od vecere do vecere. Npr. veceram u nedjelju navece i ne jedem nista do vecere u ponedjeljak navece.

Da li vi licno preporucujete ovako nesto, ne samo radi lijecenja vec i prevencije?

Bog je odredio jedan dan u godini kada tako treba da se posti (Dan ociscenja), a covek moze i drugim danima tako da posti, kad smatra da je potrebno. To moze da bude jednom sedmicno, jednom mesecno, ili kad covek smatra da treba. Takva vrsta posta je potrebna kada covek zeli da se narocito Bogu moli za resenje nekog duhovnog problema.

MilanGrubetic
Miroljube, imam prijateljicu koja se zadnjih par godina leci od multiple skleroze, nekim eksperimentalnim lekom holandske proizvodnje ali stanje joj se polagano pogorsava. Veceras sam bio kod nje i primecujem da se dosta otezano krece, pricao sam joj o presnoj hrani i da moze biti od pomoci, sada na vikipediji citam da je to neizleciva bolest sa nikakvim izgledima za poboljsanje i da je najveci uspeh ukoliko se zadrzi postojece stanje. S obzirom da se bavis prirodnim lecenjem, da li ima neki zabelezen slucaj izlecenja i koji savet bi mogao da joj dam u vezi toga. Od onoga sto se smatra nezdravim navikama, jedino su joj cigarete porok kojeg ne moze da se oslobodi (iako je pokusavala u vise navrata).
Izmenio/la MilanGrubetic na 20.06.2012 23:00

paracelsus
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Bog je odredio jedan dan u godini kada tako treba da se posti (Dan ociscenja), a covek moze i drugim danima tako da posti, kad smatra da je potrebno. To moze da bude jednom sedmicno, jednom mesecno, ili kad covek smatra da treba. Takva vrsta posta je potrebna kada covek zeli da se narocito Bogu moli za resenje nekog duhovnog problema.

Dobro, a da li takav post daje i zdravstvene benefite i na fizicko zdravlje

Ranko21
Film: Priča o Isusovom rođenju (The Nativity Story)

http://www.youtub...ature=plcp

Miroljub Petrovic
MilanGrubetic - poruka glasi:
Miroljube, imam prijateljicu koja se zadnjih par godina leci od multiple skleroze, nekim eksperimentalnim lekom holandske proizvodnje ali stanje joj se polagano pogorsava. Veceras sam bio kod nje i primecujem da se dosta otezano krece, pricao sam joj o presnoj hrani i da moze biti od pomoci, sada na vikipediji citam da je to neizleciva bolest sa nikakvim izgledima za poboljsanje i da je najveci uspeh ukoliko se zadrzi postojece stanje. S obzirom da se bavis prirodnim lecenjem, da li ima neki zabelezen slucaj izlecenja i koji savet bi mogao da joj dam u vezi toga. Od onoga sto se smatra nezdravim navikama, jedino su joj cigarete porok kojeg ne moze da se oslobodi (iako je pokusavala u vise navrata).

Ta bolest moze da se leci, kao i svaka druga. Imali smo coveka iz Crne Gore koji je za samo 5 dana imao veliki napredak. Dosao je sa nogom koju je vukao, a peti dan se peo na stepenice. Ali, ako tvoja prijateljica nece da ostavi cigarete i druge lose stvari, nema joj spasa.

Miroljub Petrovic

Dobro, a da li takav post daje i zdravstvene benefite i na fizicko zdravlje

Post je prevashodno vezan za duhovno zdravlje, ali utice i na ficizko, jer su fizicko i duhovno zdravlje povezani.

MilanGrubetic
Ta bolest moze da se leci, kao i svaka druga. Imali smo coveka iz Crne Gore koji je za samo 5 dana imao veliki napredak. Dosao je sa nogom koju je vukao, a peti dan se peo na stepenice. Ali, ako tvoja prijateljica nece da ostavi cigarete i druge lose stvari, nema joj spasa.

Koju terapiju je primenio u tih 5 dana?

Dusan d
Vi kazete da ce Bog od Izraela da opet napravi teokracku drzavu,a da za druge drzave nije pisano da da ce postat teokracke. Ja sam citao u njizi proroka Isaije da ce Egipat,Sirija i Izrael biti kao jedan narod da ce svi poznavat istog Boga,bice kao braca. Ja ovo parafraziram,nemogu tacno da se setim sta pise.

Miroljub Petrovic
MilanGrubetic - poruka glasi:

Koju terapiju je primenio u tih 5 dana?

Ciscenje organizma, jacanje imuniteta i fizicke vezbe. Imas program na donjem linku:

www.cps.org.rs/le...

Miroljub Petrovic
Dusan d - poruka glasi:
Vi kazete da ce Bog od Izraela da opet napravi teokracku drzavu,a da za druge drzave nije pisano da da ce postat teokracke. Ja sam citao u njizi proroka Isaije da ce Egipat,Sirija i Izrael biti kao jedan narod da ce svi poznavat istog Boga,bice kao braca. Ja ovo parafraziram,nemogu tacno da se setim sta pise.

Pa jeste, mnogi iz okolnih zemalja ce se okrenuti Zivom Bogu.

vistina
Profesore, kada treba da majka odbije dete od dojenje? mislim da sam u talmudu citala da Jevrejke su dojile dece do tri godine. koji je vas savet?
I jos jedno pitanje ja nosim svoje 16 mesecno dete dva puta na prosetku , ujutro do 10 sati maximum i popodne oko 6.30 sati, zanima me dali treba posebna zastita od sunca ( krema sa faktorom) ja uopste ne koristim ali doktopri savetuju da se koristi... ipak mislim da to je jaka hemija...
Hvala unapred na odgovoru
Izmenio/la vistina na 21.06.2012 14:06

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 3.04 sekundi!