Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
marinkons25
Како се Бог обраћа људима? У библији пише да се Бог јавио јеврејима и дао им заповести како да живе и како да га поштују.
Мене интересује како се Бог јавио примитивним заједницама које су живеле далеко од Израела, или које и дан данас живе у прашумама Гвинеје и Амазона до којих није дошла библија?
Сведоци смо да и данас у прашумама Гвинеје живе људождери,до њих није дошао савремени свет,па да се каже били су добри па их је нешто покварило,живе тако од како постоје..... Где су њима морални закони?
Нађени су остаци људи у пећинама из каменог доба на којима су нађени трагови канибализма........
Где је упутство тим људима као да живе? Како су те заједнице настале,зар их није уништио потоп?

Dusan d
Zar je moguće da su demoni toliko inteligentni da prave letece brodove i da bartaju modernom tehnologijom(ja njih zamišljam samo kao duhove koji su zli i koji nemaju zajedničkog organizovanog života).Ako je to moguće,i ako ima Bog odreši ruke mogli bi jednog dana da napadnu zemlju sa tim brodovima i da svet misli da su vanzemaljci.

vladom
http://www.youtub...re=g-all-u

Miroljub Petrovic
marinkons25 - poruka glasi:
Живот дар од Бога? Питање је старо колико и човек

Pitanje je staro koliko i covekova pobuna protiv Boga, jer covek hoce da zivi destruktivno, a onda se zali kako mu je "tezak zivot" i postavlja pitanje: "Zar je zivot daro od Boga, kad ja ne mogu da zivim destruktivno?"

какав је то дар осудити некога на смрт?

To nije dar "osuditi nekoga na smrt", nego je u pitanju pravi dar. Dakle, Bog ti da dobar auto da mozes da se prevezes od Beograda do Nisa, a ti sednes u auto i zakucas se u banderu vozeci 100 na sat, i pogines, pa kad te Bog posle vaskrsne na sud, ti kazes: "Ala ti je dar, dao si mi auto da me ubijes." To se zove "govedja filozofija".

Човек чим се роди осућен је да умре кад тад.

To nije istina. Covek koji zivi moralno i izgradi svoj karakter kao Enoh, Ilija, ili 144.000 biva direktno prenesen na Nebo bez da okusi smrt. Druga je stvar sto ljudi zive nemoralno i posledica je smrt. Smrt je kao neka vrsta spasenja za coveka da prestane da se muci ziveci u grehu.

Да парадокс "дара" буде већи,многи људи су провели живот у мукама пре него што су умрли.

Ljudi su proveli zivot u mukama jer su se sa autom stalno zakucavali u bandere i provodili zivot po bilnicama u bolovima i patnjama. Da su koristili auto kao ja, da obilaze nacionalne parkove i prirodne lepote, da odlaze na guslarske i krajiske koncerte, zivot bi im bio radost.

Моје је питање како неко може да такав дар да неком ко му је драг?

Kad budali das jabuku, on kaze: "Jel ti to mene zezas, sta ce mi to?" A kad mu das cigare, on kaze: "Hvala ti brate, spasio si mi zivot, umro bi da nisam zapalio!"

Познато је Исусово страдње и патње, али он је ипак био више него људско биће и знао је да му смрт не може ништа,може ли се то поредити са људским патњама кад се има у виду да људи немају сазнања која је имао Исус....

Dobro si zakljucio, ljudi stradaju jer nemaju saznanje, ali oni namaju saznanje jer kada im se ponudi saznanje oni ga odbace. Ponudi nekome informaciju o zdravoj hrani ili moralnon i zdravom zivotu, pa da vidis kako ce da ti psuje majku i da te naziva sektasem. U ovom svetu, svako ko nije satanista je "sektas".

У Библији пише "Бога нико није видео никад....." Да ли то Бог тражи од нејаког бића да поднесе терет који није у стању да понесе? Могу ли се тркати корњача и зец?

Bog trazi od coveka da zivi po svetlosti koju ima, i obecao je da na nijednog coveka nece pustiti iskusenje koje ovaj ne moze da podnese. Nij epotrebno da vidimo Boga da bismo znali da ne treba da pusimo i da se drogiramo (od toga umire oko 80% ljudi).

Miroljub Petrovic
Како се Бог обраћа људима? У библији пише да се Бог јавио јеврејима и дао им заповести како да живе и како да га поштују.
Мене интересује како се Бог јавио примитивним заједницама које су живеле далеко од Израела, или које и дан данас живе у прашумама Гвинеје и Амазона до којих није дошла библија?
Сведоци смо да и данас у прашумама Гвинеје живе људождери,до њих није дошао савремени свет,па да се каже били су добри па их је нешто покварило,живе тако од како постоје..... Где су њима морални закони?
Нађени су остаци људи у пећинама из каменог доба на којима су нађени трагови канибализма........
Где је упутство тим људима као да живе? Како су те заједнице настале,зар их није уништио потоп?

Naravno da su i drevni ljudi znali za Zivog Boga, kao i ovi danas. Mnoga domorodacka plemena zive vrlo moralno, dok su neka toliko okrenuta obozavanju demona da nije cudo sto izumiru. Pogledaj legende drevnih naroda, svi oni su znali za Boga, za stvaranje za 6 dana, za Noja, Potop... sve su znali, ali su vise voleli demone.

Miroljub Petrovic
Dusan d - poruka glasi:
Zar je moguće da su demoni toliko inteligentni da prave letece brodove i da bartaju modernom tehnologijom(ja njih zamišljam samo kao duhove koji su zli i koji nemaju zajedničkog organizovanog života).

Demoni mogu da menjaju oblik i laok im je da se pretvore u bilo sta, kao sto dobar slikar moze da naslika bilo sta.

Ako je to moguće,i ako ima Bog odreši ruke mogli bi jednog dana da napadnu zemlju sa tim brodovima i da svet misli da su vanzemaljci.

Ljudi prizivaju demone i naravno da ce Bog da dopusti da ovi napadnu one delove zemlje gde je najveci nemoral.

marinkons25
Од Адама до данас сви људи који су постојали су и умрли.......
Ја сам питање поставио конкретно у вези са "даром живота".
Какав дар је добио онај ко је роб од рођења који од како зна за себе трпи муке и патнје и на крају умре најстрашнијом смрћу?
Било је таквих примера у историји у време робовласништва.
Дешавало се да људе хришћане осуде на смрт у арени а њихову децу да заточе у борделима....Имали шта горе од тога? Какав су дар ти људи добили кад се има у виду да су веровали у Бога и били хришћани?
Мене интересује зашто праведници страдају,а неки злотвори живе лепо и срећно (мада и они на крају умру као и сви остали)?
Свако ко је иоле ментално здрав зна да не треба пити ,пушити и дрогирати се.

Miroljub Petrovic
Од Адама до данас сви људи који су постојали су и умрли.......
Ја сам питање поставио конкретно у вези са "даром живота".
Какав дар је добио онај ко је роб од рођења који од како зна за себе трпи муке и патнје и на крају умре најстрашнијом смрћу? Било је таквих примера у историји у време робовласништва.

Svako ko je rodjen kao rob, i nasao se u uslovima ropstva, ako zivi moralno moze da izadje iz ropstva i da postane najuticajnija licnost u drzavi, da zivi u izobilju i blagostanju. Ima puno dokaza za to. Jedan je Josif, koji je bio rob u Egiptu i ko je svojom poboznoscu postao najcenjenija i najuticajnija licnost u drzavi. Pogledaj Danila u Vavilonu, i brojne druge primere. Retki su robovi koji zele nesto da menjaju u svojim zivotima. Slobodni ljudi brzo postaju robovi jer zele greh i nece ispravno ad zive. Dakle, sva patnja dolazi od ljudskih pogresnih izbora, a ogromne su mogucnosti da se covek spasi ropstva i zivi kao vojvoda.

Znam jednog momka koji je shvatio da je rob, i onda je krenuo da se izvlaci iz ropstva. Nije znao nista da radi, ali je uzeo da prodaje kompjutere za jednu firmu. Dakle, isao je od firme do firme i nudio kompjutere iz kataloga. Za mesec dana je prodao toliko kompjutera da je zaradio lep novac, a vlasnik firme ga je postavio za direktora prodaje. Posle sest meseci je otvorio svoju firmu za kompjutere i za par meseci postao najjaci prodavac kompjutera u svojoj drzavi.

Dakle, pusti te price i zalopojke kako nema izlaza iz problema. Svaki problem moze da se resi kada bi ljudi samo hteli da ga resavaju zajedno sa Bogom i prema Bozjim principima.

Дешавало се да људе хришћане осуде на смрт у арени а њихову децу да заточе у борделима....Имали шта горе од тога? Какав су дар ти људи добили кад се има у виду да су веровали у Бога и били хришћани?

Ako covek treba da bira izmedju opcije da bude satanista ili da dozivi ovozemaljsku smrt, odabir ovog drugog je odlicna opcija, pogotovo sto u svom sledecem trenutku, nakon smrti, covek je sa Bogom, jer se "budi" u trenutku vaskrsenja.

Deca poboznih ljudi nisu nikada bila zatocena u bordelima, jer u bordelima mogu da rade samo devojke koje dobrovoljno pruzaju "usluge", ili glume da to vole da rade. Poboznu devojku ili zenu ne mozes da nateras ni da glumi da bude kurva. Mogli su samo da je ubiju, ali u tom slucaju je "smrt za nju dobitak" kako kaze apostol Pavle, jer je u sledecem trenutku sa Bogom.

Мене интересује зашто праведници страдају,а неки злотвори живе лепо и срећно (мада и они на крају умру као и сви остали)?

Pravednici uopste ne stradaju, niti zlotvori dobro zive. Gde si video da pravednici stradaju? Pravednici samo biraju najbolju opciju od onih koje su im ponudjene. U najvecem broju slucajeva je to srecan i kvalitetan zivot, a retko kada je najbolja opcija izabrati ovozemaljsku smrt, kada covek ne zeli da bude satanista.

Zlotvori zive kao psi, nemaju nijednog prijatelja, valjaju se u novcu kao svinja u blatu. Sta ce ti novac kad nemas nijednog prijatelja. Imaju oko sebe ulizice i poltrone, najgori sljam. To je kao da zivis u zmijarniku. I njima je lepo? Ocigledno imas poremecen sistem vrednosti.

Свако ко је иоле ментално здрав зна да не треба пити ,пушити и дрогирати се.

Pa nije droga samo to sto si naveo. Ono za cim ti kukas je takodje droga. Kazes da zlotvori zive lepo. Kako moze da zivi lepo neko ko se drogira? Sta tebi treba za "dobar" zivot? Jel ti treba "dobar" auto, novac da "ides na more"? Jel ce te to uciniti srecnim? Za kojom drogom ti vapis? Treba da se dovodis u red da budes sposoban da se zenis i da stvaras dobre ljude, pa ces onda biti srecan, umesto sto tugujes sto nisi kao ulicari i kriminalci.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 09.06.2012 12:19

Goran M
Poštovanje profesore...Malo mi je nejasno, gdje je Bog sin bio od momenta smrti do trećeg dana kada je vaskrsao? Nije moguće da je dio Boga bio mrtav...
Mislim da je tijelo bilo mrtvo a pošto se radi o Bogu, On tj Hristos je duhom bio živ a treći dan je i u tijelu vaskrsao...???

NM
Miroljube TVORAC JE i zivotinjama dao moc komunikacije ,i oni komuniciraju na njima poznat samo nacin je li tako.

minaa
Petar237 - poruka glasi:
Leviatan - poruka glasi:
https://www.youtu...XL7Ei4Y6Ts

Овај видео сам посветио женама које су у трци за каријером и новцем жртвовали највредније - своју ПОРОДИЦУ!

Brate, svaka cast!

Blago nama zenama kad ima ko da nas prosvetli!
Hajde prestanite svi da se folirate i da nas osudjujete! Pa sta vi mislite, da zene vise vole da se sef dere na njih nego da budu sa svojom decom????? Pa nisu one to sto jesu zato sto to hoce, nego zato sto to moraju da budu jer ste ih VI to naterali! Vecina vas je nesposobna da obezbedi opstanak svoje porodice pa su zene prinudjene nesto da preduzmu! Svi vi ne radite za sebe nego za SEFOVE i posle 8 sati dodjete kuci i dignete "sve cetiri" jer ste vi vas posao zavrsili za taj dan. Zena domacica ( mislim na savesne zene) nema pauze, ona mora da radi po ceo dan, sredjuje kucu, pere, brise, cisti, pegla, sprema dorucak,rucak, veceru, sklanja za vama, trci napolje i sredjuje bastu, brine o deci,....i bla bla bla. Da li muz to postuje? NE VISE! On kaze da je on radio ceo dan dok je ona sedela kuci!!!!!! Ako ga pita da joj nesto pomogne, kaze da nema srca, da je lenja.....
Hajde, recite iskreno koliko vas je reklo zeni HVALA za hranu koju mu sprema, za opranu i ispeglanu odecu, za oribanu WC solju posle vase upotrebe....

Vasim ponasanjem ste dopustili da se zene osecaju beskorisno, da one moraju da obezbedjuju opstanak porodice,i niko ih nije postovao za taj njihov rad i zato su sad tu gde jesu!
DA! VI MUSKARCI STE KRIVI!!!!

Ovo je realna slika danasnjice, cisto da se razumemo. Ja na srecu ne spadam u tu grupu, muz mi je odlican, ja sam domacica i bavim se prirodnom medicinom kod svoje kuce; ovo sam rekla da ne bude da sam ovo napisala zato sto sam ogorcena sopstvenim zivotom; ja sam srecna!
Izmenio/la minaa na 09.06.2012 13:43

Miroljub Petrovic
Evo jednog dobrog recepta za energetski napitak:

http://www.youtub...re=related

Miroljub Petrovic
Goran M - poruka glasi:
Poštovanje profesore...Malo mi je nejasno, gdje je Bog sin bio od momenta smrti do trećeg dana kada je vaskrsao? Nije moguće da je dio Boga bio mrtav...
Mislim da je tijelo bilo mrtvo a pošto se radi o Bogu, On tj Hristos je duhom bio živ a treći dan je i u tijelu vaskrsao...???

Bog sin je bio na istom mestu gde i svi koji su umrli. Dakle, Njegov Duh je bio kod Boga, bas kao sto je i rekao na krstu. Isus je bio u stanju "spavanja" do vaskrsenja, kao i svi koji su umrli i cekaju vaskrsenje.

Miroljub Petrovic
NM - poruka glasi:
Miroljube TVORAC JE i zivotinjama dao moc komunikacije ,i oni komuniciraju na njima poznat samo nacin je li tako.

Vidim da imas odlicnu moc zapazanja.

Miroljub Petrovic
minaa - poruka glasi:
Petar237 - poruka glasi:
Leviatan - poruka glasi:
https://www.youtu...XL7Ei4Y6Ts

Овај видео сам посветио женама које су у трци за каријером и новцем жртвовали највредније - своју ПОРОДИЦУ!

Brate, svaka cast!

Blago nama zenama kad ima ko da nas prosvetli!
Hajde prestanite svi da se folirate i da nas osudjujete! Pa sta vi mislite, da zene vise vole da se sef dere na njih nego da budu sa svojom decom????? Pa nisu one to sto jesu zato sto to hoce, nego zato sto to moraju da budu jer ste ih VI to naterali! Vecina vas je nesposobna da obezbedi opstanak svoje porodice pa su zene prinudjene nesto da preduzmu! Svi vi ne radite za sebe nego za SEFOVE i posle 8 sati dodjete kuci i dignete "sve cetiri" jer ste vi vas posao zavrsili za taj dan. Zena domacica ( mislim na savesne zene) nema pauze, ona mora da radi po ceo dan, sredjuje kucu, pere, brise, cisti, pegla, sprema dorucak,rucak, veceru, sklanja za vama, trci napolje i sredjuje bastu, brine o deci,....i bla bla bla. Da li muz to postuje? NE VISE! On kaze da je on radio ceo dan dok je ona sedela kuci!!!!!! Ako ga pita da joj nesto pomogne, kaze da nema srca, da je lenja.....
Hajde, recite iskreno koliko vas je reklo zeni HVALA za hranu koju mu sprema, za opranu i ispeglanu odecu, za oribanu WC solju posle vase upotrebe....

Vasim ponasanjem ste dopustili da se zene osecaju beskorisno, da one moraju da obezbedjuju opstanak porodice,i niko ih nije postovao za taj njihov rad i zato su sad tu gde jesu!
DA! VI MUSKARCI STE KRIVI!!!!

Ovo je realna slika danasnjice, cisto da se razumemo. Ja na srecu ne spadam u tu grupu, muz mi je odlican, ja sam domacica i bavim se prirodnom medicinom kod svoje kuce; ovo sam rekla da ne bude da sam ovo napisala zato sto sam ogorcena sopstvenim zivotom; ja sam srecna!

Sve to sto ste rekli i ja sam vise puta rekao i nema potrebe da se nervirate. Treba da ignorisete takve vrste komentara i zalopojki "muskaraca", a da svoju energiju skoncentrisete za dobre stvari. Uzivajte sa svojom porodicom. Pozdrav

males
Recept je dobar ali mi se cini da si negde napomenuo da nesavetujes mesavinu voca i povrca!POZDRAV!!!

Miroljub Petrovic
males - poruka glasi:
Recept je dobar ali mi se cini da si negde napomenuo da nesavetujes mesavinu voca i povrca!POZDRAV!!!

Ovde je u pitanju trava, koja moze da se mesa sa vocem u odredjenim kombinacijama. Bio bi problem da je stavio paradajz i papriku sa bananom i jagodama.

Miroljub Petrovic
SinnerCPS - poruka glasi:
Miroljube sta mislis o Zola Levit produkciji?

Imaju dosta emisija o Izraelu i biblijskim temama, ne bi mozda bilo lose da ako je neko raspolozen prevede neke, npr.

http://www.youtub...ature=plcp

http://www.youtub...ature=plcp

http://www.youtub...nts/videos

Nisam gledao.

nikola
http://facebookre...%BE%D1%98/

Miroljub Petrovic
nikola - poruka glasi:
http://facebookre...%BE%D1%98/

Izasle su iz stampe nova izdanja rasprodatih knjiga, koje vrhunske u svom zanru:

1) Enciklopedija kreacionizma (u prvom izdanju objavljena pod naslovom "Biblijski Potop - naucna potvrda biblijskog izvestaja o Stvaranju i Potopu), dr Henri Moris
http://www.cps.or...ike/ek.jpg

2) Nauka otkriva Boga, dr Arijel Rot
http://www.cps.or...aukaob.jpg

3) Ikone evolucije - najvece evolucionisticke prevare, dr Dzonatan Vels
http://www.cps.or...lucije.jpg

4) Jevrejski Jeshua ili grcki Isus - najvece biblijsko otkrice savremenog doba, Nehemija Gordon
http://www.cps.or...yeshua.jpg

Knjige se mogu nabaviti u knjizari Univerziteta za prirodnu medicinu, Beograd, Nusiceva 12a, tel. 011-323-5108

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.67 sekundi!