Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
eric burdon je napisao:
Sta mislite da li je istina da su neki slavni rok muzicari prodali svoje duse i tjelesa demonima,a da su im ovi zauzvrat, omogucili sticanje ogromnog bogatstva i slave?Da li mozda postoji neka literatura o tome?

To je istina, i cinjenica je da su najpoznatiji rok "umetnici" duboko u okultizmu. Imate o tome vise u serijalu video materijala "Uspon satanizma" koji mozete da pogledate na ovom sajtu u odeljku Download. Pogledajte emisije "Zvona pakla", "Zvuk i bes", "Udaraj".

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, ako moze vas komentar na jedno moje misljenje. Posto je Lucifer hteo da bude bog, sigurno je pokusao napad s trecinom andjela na Boga. Tada je doslo do Pada Lucifera i pritom je, mozda, doslo do velike eksplozije u svemiru kada su nastali meteori, komete. Mozda je big beng teorija ustvari sam Pad Sotone i tada je dosao na ideju big benga da objasni nastanak svemira. Vas komentar?

Po mom misljenju, dogadjaj opisan u knjizi Otkrivenje 12, poglavlje, gde je opisan rat na nebu kada su Sotona i demoni zbaceni na zemlju, jos se nije desio. To ce se desiti u buducnosti, neposredno pred Hristov dolazak. Sotona je zbacen sa Neba gde je Bozji presto (apostol Pavle govori o postojanju tri neba).

Moguce je da su komete nastale za vreme Potopa i da se vodeni onotac nalazio tamo gde se danas nalazi asteroidni pojas. To ne znamo sa sigurnoscu, ali znamo sa sigurnoscu da se Big beng (Veliki prasak) nikada nije desio. Big beng teorija nema nikakve veze sa stvarnim desavanjima u svemiru. To je jedna izmisljena teorija od strane Sotona ciji je cilj da omalovazi Bozje Stvaranje.

U mom postu pre ovog, niste mi odgovorili da li moze da se kaze da ste vi otac nauke o Stvaranju na nasim prostorima?

To ne moze da se kaze. Ja sam samo neko ko je mozda malo vise radio od drugih na popularisanju nauke o Stvaranju na nasim prostorima.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.05.2008 22:55

Kevin
Poštovanje g.Petroviću,
razmišljajući o religioznim stvarima,došao sam do pitanja na koja si nisam uspio pronaći odgovor:
1.Ako proučimo egipatsko božanstvo i kršćanstvo tada možemo uočiti veliki broj gotovo identičnih činjenica a to su:
- da je Horusovo rođenje navjesio Toth
-da je Horus činio razna čuda kao Isus...
-nema podataka između 12-30 god
-bio je polijevan vodom
-ima 12 sljedbenika... itd...
Uglavnom postoji veliki broj božanstava koji imaju štošta doga zajedničkog...među njima dakako i Hare Krishna..itd..
2.Bog je zbog faraonove ajmo reći neposlušnosti(tj.nije htio pusiti Izraelce iz Egipta) učinio nekoliko zala.Jedno od tih zala je bilo da je Bog pobio svu stoku Egipćana.Sljedeće što možemo uočiti je:Egipćani: svi faraonovi konji, kola i konjanici, nagnu za njima u more, u potjeru. (24) ,sada je dovodom u pitanje odakle konj ako je Jahve uništio svu stoku,što je sasvim nelogično,jelda?
3.Zanima me kako to da prihvaćate kršćanstvo,a odbijate druge religije
4.Bog je rekao u 1.božjoj zapovijedi da ne pravimo lika što je na zemlji,na nebu ni pod zemljom,dok danas kad uđemo u ckrvu sve vrvi od likova,kipova...
5.u Knjizi Saveza odnosno zakon o robovima mi prilično zvuči nemoralo,citiram:Ali ako rob otvoreno izjavi: 'Volim svoga gospodara, svoju ženu i svoju djecu, neću da budem slobodan', (6) neka ga onda njegov gospodar dovede k Bogu. Kad ga dovede k vratima ili dovratku, neka mu gospodar šilom probuši uho i neka mu trajno ostane u službi. (7) ...pitam se gdje je sloboda koju je Bog dao,..ugl.prilično nemoralno...
nemojte misliti da sam ateista,da želim osporavat postojanost Boga,i vjerujem da postoji Bog,ali samo nemam odgovore na neka pitanja

Eto toliko od mene..nadam se da ćete odvojit nekoliko minuta,u nadi da ćete mi odgvoriti na moja pitanja.
Unaprijed Hvala...
Izmenio/la Kevin na 25.05.2008 02:31

tovel
U Knjizi Postanja u opisu stvaranja na samom pocetku pominje se "dan jedan".
U nekoliko navrata ste u odgovorima obrazlagali to pitanje.
Ustvrdili ste da "dan jedan" upucuje na zakljucak da su stvorenja u ovom slucaju konkretno Andjeli,najverovatnije stvarani odnosno stvoreni pre sedmice stvaranja koja se opisuje u Knjizi Postanja.
Je li gore pomenuto tacno?

bojsane
Miroljube,sta mislite kakva je bila prepotopna civilizacija?Kad vas ovo pitam,ne mislim na njenu moralnu dimenziju,o tom je suvisno govoriti.Mislim na njihova dostignuca u raznim oblastima zivota.Postanje o tome ne govori mnogo,mada znamo da su ljudi tada zivjeli skoro 10 puta duze nego danas,sto bi znacilo da su imali mnogo vise potencijala od nas,kako fizickog tako i intelektualnog,sto bi vodilo zakljucku da su imali znacajna postignuca.Znam da su nam jos kao djeci u crtanim filmovima i slikovnicama servirali pricu o prvim ljudima kao primitivnim,pecinskim ljudima sa buzdovanima u rukama,tek malo razlicitim od majmuna,medjutim koncept stvaranja bas postavlja stvari suprotno,to jest da su prvi ljudi bili potpuna suprotnost ovakvoj slici covjeka,jer su potekli od covjeka koji je direktno izasao iz Bozije ruke.Ovo vjerovatno nije toliko bitno pitanje,u suprotnom bi Biblija dala opsirniji izvjestaj,ali cisto radi kurioziteta molio bih vas da mi kazete nesto u toj civilizaciji i tome kakva je po vasem misljenju bila?

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Poštovanje g.Petroviću,
razmišljajući o religioznim stvarima,došao sam do pitanja na koja si nisam uspio pronaći odgovor:
1.Ako proučimo egipatsko božanstvo i kršćanstvo tada možemo uočiti veliki broj gotovo identičnih činjenica a to su:
- da je Horusovo rođenje navjesio Toth
-da je Horus činio razna čuda kao Isus...
-nema podataka između 12-30 god
-bio je polijevan vodom
-ima 12 sljedbenika... itd...
Uglavnom postoji veliki broj božanstava koji imaju štošta doga zajedničkog...među njima dakako i Hare Krishna..itd..

Vec sam govorio o tome na ovom forumu. Dakle, nije tacna ta podudarnost izmedju Isusa i paganskih bozanstava. Tu pricu su izmislili ateisti sa ciljem da omalovazavaju Isusa. Znaci, u nijednom starom istorijskom spisu necete naci takve podatke o paganskim bozanstvima koji ukazuju slicnost sa Isusom. Te izmisljene price su novijeg datuma.

Medjutim, postoje izvestaji starih istorijskih izvestaja raznih naroda koji se podudaraju sa biblijskim izvestajem, a to su izvestaji o Potopu (koje imaju svi drevni narodi) i izvestaj o tome da je prvo bilo verovanje u jednog Boga, pa onda u vise Bogova.

2.Bog je zbog faraonove ajmo reći neposlušnosti(tj.nije htio pusiti Izraelce iz Egipta) učinio nekoliko zala.Jedno od tih zala je bilo da je Bog pobio svu stoku Egipćana.Sljedeće što možemo uočiti je:Egipćani: svi faraonovi konji, kola i konjanici, nagnu za njima u more, u potjeru. (24) ,sada je dovodom u pitanje odakle konj ako je Jahve uništio svu stoku,što je sasvim nelogično,jelda?

Niste citali pazljivo. Nigde u Bibliji ne pise da je Bog pobio sve zivotinje u Egiptu. Pobio je neke, a kasnije i prvence od sve stoke.

3.Zanima me kako to da prihvaćate kršćanstvo,a odbijate druge religije

Prvo, ja ne prihvatam savremeno hriscanstvo, vec samo Isusa Hrista. A drugo, ja ne odbijam nijednu religiju, vec govorim da svako ko zivi po svojoj savesti, iz bilo koje religije, bice spasen. Ja samo kazem da zivot po Bibliji je nabolji i najbrzi nacin da se Bog sto bolje upozna i da se najkvalitetnije zivi.

4.Bog je rekao u 1.božjoj zapovijedi da ne pravimo lika što je na zemlji,na nebu ni pod zemljom,dok danas kad uđemo u ckrvu sve vrvi od likova,kipova...

I o tome sam govorio. Kipova nema u crkvama (osim ponegde u katolickim crkvama). A sto se slika tice, prve slike u crkvi su bile "knjiga za nepismene", gde su prikazivani prikazi iz biblijske istorije. Ali, to nije tema ovog foruma (sta ljudi rade), vec sta je istina, a naucna i logicna istina je da postoji Tvorac i da je On ljudima dao pisano upustvo kako treba da zive. Dakle, ja ovde ne reklamiram nijednu crkvu, nego koncept (biblijski).

5.u Knjizi Saveza odnosno zakon o robovima mi prilično zvuči nemoralo,citiram:Ali ako rob otvoreno izjavi: 'Volim svoga gospodara, svoju ženu i svoju djecu, neću da budem slobodan', (6) neka ga onda njegov gospodar dovede k Bogu. Kad ga dovede k vratima ili dovratku, neka mu gospodar šilom probuši uho i neka mu trajno ostane u službi. (7) ...pitam se gdje je sloboda koju je Bog dao,..ugl.prilično nemoralno...

Opet niste pazljivo citali. Ovde se radi o tome da kad neko zeli da bude rob, a ne zeli da bude slobodan, takvom coveku se stavi mindjusa na ovo, i to javno. Bog je izveo Izrailjce iz Egipta da ne bi bili robovi, vec da budu slobodni. Uvo koje nije htelo da cuje manifest slobode trebalo je da bude probijeno (kozica od uva).

nemojte misliti da sam ateista,da želim osporavat postojanost Boga,i vjerujem da postoji Bog,ali samo nemam odgovore na neka pitanja

Treba samo malo pazljivije da citate Bibliju i drugu literaturu.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.05.2008 09:16

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Ustvrdili ste da "dan jedan" upucuje na zakljucak da su stvorenja u ovom slucaju konkretno Andjeli,najverovatnije stvarani odnosno stvoreni pre sedmice stvaranja koja se opisuje u Knjizi Postanja.

Tako je.

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Miroljube,sta mislite kakva je bila prepotopna civilizacija?Kad vas ovo pitam,ne mislim na njenu moralnu dimenziju,o tom je suvisno govoriti.Mislim na njihova dostignuca u raznim oblastima zivota.Postanje o tome ne govori mnogo,mada znamo da su ljudi tada zivjeli skoro 10 puta duze nego danas,sto bi znacilo da su imali mnogo vise potencijala od nas,kako fizickog tako i intelektualnog,sto bi vodilo zakljucku da su imali znacajna postignuca.Znam da su nam jos kao djeci u crtanim filmovima i slikovnicama servirali pricu o prvim ljudima kao primitivnim,pecinskim ljudima sa buzdovanima u rukama,tek malo razlicitim od majmuna,medjutim koncept stvaranja bas postavlja stvari suprotno,to jest da su prvi ljudi bili potpuna suprotnost ovakvoj slici covjeka,jer su potekli od covjeka koji je direktno izasao iz Bozije ruke.Ovo vjerovatno nije toliko bitno pitanje,u suprotnom bi Biblija dala opsirniji izvjestaj,ali cisto radi kurioziteta molio bih vas da mi kazete nesto u toj civilizaciji i tome kakva je po vasem misljenju bila?

Ocigledno da je prepotopna civilizacija bila vrlo napredna. O tome svedoce izuzetni potencijali prvih poslepotopnih civilizacija. Ako pogledamo nacin na koji su se Vavilonjani i drugi drevni narodi bavili matematikom ili nekim drugim disciplinama, mozemo da budemo fascinirani kakve su potencijale imali, a to je samo bleda senka prepotopnih ljudi. Ne iskljucujem mogucnost da su se prepotopni ljudi bavili genetskim inzenjeringom na odredjeni nacin, i da su mozda cak i dinosaurusi, i neki drugi organizmi, na taj nacin nastali. U svakom slucaju, prepotopni ljudi su bili ljudi ogromnih potencijala (zato su se brzo i iskvarili, za samo 1656 godina od Stvaranja).

bojsane
Negdje sam cuo da jedino ljudi od svih zivih bica imaju mogucnost da svijet vide u bojama.Prema tome ovo se uzima za jedan od jacih dokaza u prilog stvaranja,jer nam je po toj tvrdnji Bog dao boje da bi mogli da uzivamo u svijetu u kojem zivimo.S druge strane po evolucionom gledistu,boje nemaju nikakvu ulogu u borbi za opstanak i prezivljavanje.Da li je ovo tacno?

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Negdje sam cuo da jedino ljudi od svih zivih bica imaju mogucnost da svijet vide u bojama.Prema tome ovo se uzima za jedan od jacih dokaza u prilog stvaranja,jer nam je po toj tvrdnji Bog dao boje da bi mogli da uzivamo u svijetu u kojem zivimo.S druge strane po evolucionom gledistu,boje nemaju nikakvu ulogu u borbi za opstanak i prezivljavanje.Da li je ovo tacno?

Prvi put za to cujem, da zivotinje ne vide u boji.

Milankov
Pre svega bih zeleo da Vam se zahvalim g. Petrovicu na pruzanju "informacija" i ucenja o Bogu i istinitosti Biblije. Zalosno je sto mlade ljude to ne zanima i sto uzimaju veru u Boga "zdravo za gotovo". Gledajuci Vasa predavanja neke stvari su mi postale mnogo jasnije i zaista mladoj osobi puno znaci rec istine i prosvetljenja da bi se konstituisala na zdrav i pravedan nacin u ovakvom mracnom vremenu. No, da Vas ne gnjavim vise imam jedno pitanje... Da li ste gledali ruski film "Susret sa vecnoscu"? Ako jeste, zeleo bih da cujem Vase misljenje o njemu? I da li je po Vasem misljenju to zaista moguce? Hvala unapred.

Jakov
Profesore, odakle je apostol Juda u svojoj poslanici "izvukao" sta je prorokovao Enoh, sedmi od Adama?

Miroljub Petrovic
Milankov je napisao:
Da li ste gledali ruski film "Susret sa vecnoscu"? Ako jeste, zeleo bih da cujem Vase misljenje o njemu? I da li je po Vasem misljenju to zaista moguce? Hvala unapred.

Nisam gledao taj film.

Miroljub Petrovic
Jakov je napisao:
Profesore, odakle je apostol Juda u svojoj poslanici "izvukao" sta je prorokovao Enoh, sedmi od Adama?

Proslo je nekih 1500 godina od kada je Noje svojim unucima i praunucima pricao o prepotopnim dogadjajima, pa do pisanja Judine poslanice. To je kao kada bi mi danas govorili o nastanku islama. To je bio "nedavni" dogadjaj za Judu i mnogi su znali o Enohu i onome sta je on pricao, jer se ta prica prenosila s kolena na koleno. Zato je knjiga "Jevrejske starine" od Josifa Flavija izuzetno vazna knjiga, jer on tu govori o istoriji od Stvaranja sveta pa sve do njegovog vremena, na osnovu tradicije koja je postojala medju Jevrejima. To je sjajan izvor informacija i tu knjigu planiramo uskoro da prevedemo.

Laki
Gdine Miroljube, neki ateisticki naucnicii iznose zamerke u vezi dela Josifa Flavija. Kazu da su ih hriscani prepisivali i ubacili svoje reci, pa ta dela nisu autenticna. Ko je uopste prepisivao njegova dela i sta bi hriscani imali da ubacuju? To mi nije jasno sta bi moglo da se ubaci. Da li planirate da izdate na nas jezik jos neku knjigu od Henrija Morisa? POZDRAV!!!

tovel
Miroljub Petrovic je napisao:
tovel je napisao:

Tako je.

U redu.U Knjizi Postanja pominje se naime da je nakon svrsetka stvaranja Gospod okarakterisao tvorevinu sa "dobro bese veoma".Medjutim,ovde (ukoliko bi se bavili odredjenim analizama) se postavlja pitanje da li je to bas tako.Naime ukoliko su stvorenja andjeli stvoreni pre sedmice stvaranja onda ne bi bio upotrebljen izraz "dobro bese veoma" zato sto se desila pobuna dela andjela na celu sa luciferom odnosno sotonom na celu.Dakle ne bi se u tom slucaju moglo reci "dobro bese veoma".Ostaje sada pitanje kada su to oni tacno stvoreni?

Milankov
Profesore, da li mitarstva postoje? Ako postoje, kako ih Vi definisete? Hvala unapred

eric burdon
Sta mislite o metodama za savladjivanje "brzog citanja" i "super pamcenja"?
Ljudi koji organizuju kurseve za sticanje ovakvih vjestina tvrde da kandidat poslije odredjenog vremena i adekvatne vjezbe moze procitati otprilike 400-500 stranica teksta za recimo sat-dva i to da ima skoro potpun uvid u to sta je procitao?!Takodje obecavaju i skoro fotografsko pamcenje.Meni se to cini pomalo neozbiljno.Zelim cuti vase misljenje,da li je to nesto vrijedno ili je neka sarlatanska zamka za uzimanje novca lakovjernima?

Petar
Gledao sam na HRT-u neku emisiju u kojoj se velica masonerija i neko drustvo pod nazivom Templari. Zanima me ko su ovi templari?Drugo, ako je Hrvatska papska drzava, kako to da se u drzavnim medijima velicaju masoni? Da li su se masoni vec poklonili papi? Ako jesu, zasto onda sukob u Kini izmedju Vatikana i masona?

Zanima me ponasanje mladih. Recimo u mom kraju ima 10-20 huligana koji terorisu komsiluk. Razbijaju prozore, urlaju, pisu grafite, itd. Niko im ne moze nista, cak su jednom komsiji podmetnuli nogu na ulici i covek je pao. U policiji kazu da im ne mogu nista, da oni ne krse zakon. Dakle, ovo mirise na neku zaveru....deca maltretiraju odrasle. Vrlo cudno. Kao Kineska kulturna revolucija, kada su studenti ubijali profesore. Da li je krajnji cilj Zavere izazivanje opsteg haosa?
Izmenio/la Petar na 25.05.2008 22:01

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, neki ateisticki naucnicii iznose zamerke u vezi dela Josifa Flavija. Kazu da su ih hriscani prepisivali i ubacili svoje reci, pa ta dela nisu autenticna. Ko je uopste prepisivao njegova dela i sta bi hriscani imali da ubacuju? To mi nije jasno sta bi moglo da se ubaci.

Prvi put cujem za tu zamerku na prevod Josifa Flavija. To lako moze da se proveri, jer imamo original njegovih spisa, tako da za to ne brinite. Prevod ce biti proveren na originalu.

Da li planirate da izdate na nas jezik jos neku knjigu od Henrija Morisa?

Do sada smo objavili knjigu Henrija Morisa "Biblijski Potop", koja predstavlja mozda najbolju i najsveobuhvatniju knjigu iz oblasti naucne odbrane Biblije. Mozete da je nabavite u knjizari Metafizika, 011/292-0062, ili od izdavaca na 021/527-992. Uskoro cemo tu knjigu da stavimo u elektrnskoj formi na sajt, kao i mnoge druge knjige.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.28 sekundi!