Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
vozac
Na osnovu prorocanstava znamo da ce jednog dana svih 12 plemena ponovo zivjeti u Izraelu. Mene interesuje da li ce u skoroj buducnosti doci do novih istorijskih otkrica na osnovu kojih ce odredjeni ljudi shvatiti da su porijeklom Jevreji, ili ce odredjena grupa ljudi sticajem okolnosti naci u Izraelu ( naravno vodjeni Bozijom voljom) pa ce na taj nacin shvatiti da su im preci bili jevreji? Ako je ovo prvo u pitanju to znaci da bi i drugi narodi pa mozda i Srbi u bliskoj buducnosti mogli da saznaju nesto vise o svom porijeklu?

Sionska radost
1936. godine je bila olimpijada u Berlinu na kome se promovisala nacisticka ideologija,posle 3 godine 1939 izbio je rat.Evo sad ce olimpijada u Londonu moguce je da se opet ispromovise neki satanizam i da posle 3 godine 2015 izbije rat.

kimiig
Pozdrav Miroljube,
znam da nije centralno pitanje ali me interesuje sledeće:
Priče Solomunove, glava 26:
4-Ne odgovaraj bezumniku prema bezumlju njegovom, da ne budeš i ti kao on;
a odma zatim:
5-Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovom, da ne misli da je mudar.

Ovo stoji jedno do drugog, pa mi je nejasno kakva je poruka?
Šta je rečeno ovim?

Hvala
Our virtues stink before YHWH

Gedeon
Sionska radost - poruka glasi:
1936. godine je bila olimpijada u Berlinu na kome se promovisala nacisticka ideologija,posle 3 godine 1939 izbio je rat.Evo sad ce olimpijada u Londonu moguce je da se opet ispromovise neki satanizam i da posle 3 godine 2015 izbije rat.

Vrlo je moguce da ce na ovoj olimpijadi da se desi neki iscenirani teroristicki napad, kako bi to bio povod da se uvedu satanisticki zakoni, da se ljudi stave pod totalnu kontrolu. Igre se odrzavaju u Velikoj britaniji, koja je glavni centar masonerije, i poznato je da je to najkontrolisanija zemlja, ima najvise kamera itd, jos malo pa kao veliki brat. Oni su vec pripremili zakon totalne kontrole interneta, to je tzv. protivteroristicki zakon

http://javniservi...liki-brat/

Zanimljivo je da se vidi kako je napravljen stadion za odrzavanje igara i maskote i drugi simboli, samo slijep ili neupucen covjek ne moze da vidi o cemu se radi

http://www.youtub...cOwDjd_i9M
http://www.youtub...bXn7lZ0R7M

Takodje, 1995. godine napravljena je tzv. iluminati igra sa kartama, koja sadrzi preko 300 karata, a na mnogima od njih su prikazane nesrece koje su se dogodile mnogo posle njihovog objavljivanja, kao npr. napad na bliznakinje, pentagon, "svinjski grip", "slucajno" izlivanje nafte, i mnoge druge, a postoji takodje jedna koja se odnosi na bombaski napad na olimpijskim igrama. Takodje u mnogim filmovima je mnogo prije pada bliznakinja najavljen taj dogadjaj i mnogi drugi, stvarno nevjerovatno kad se analizira. Satanisti vole da se reklamiraju i da objavljuju svoje planove, isto kao u filmu Sirom zatvorenih ociju kad reklamiraju rituale.

http://www.youtub...s-UWBzZiG0
http://www.youtub...re=related

Vec prave propagandu kako im "Al Kaida" prijeti na razne nacine

http://www.b92.ne..._id=594560
Izmenio/la Gedeon na 27.03.2012 23:50

zelenajabuka
Nešto se zaista sprema u Londonu.
[img]http://www.lawfulrebellion.org/wp-content/uploads/zion2012.jpg[/img] is not a valid Image.

Miroljub Petrovic
vozac - poruka glasi:
Na osnovu prorocanstava znamo da ce jednog dana svih 12 plemena ponovo zivjeti u Izraelu. Mene interesuje da li ce u skoroj buducnosti doci do novih istorijskih otkrica na osnovu kojih ce odredjeni ljudi shvatiti da su porijeklom Jevreji, ili ce odredjena grupa ljudi sticajem okolnosti naci u Izraelu ( naravno vodjeni Bozijom voljom) pa ce na taj nacin shvatiti da su im preci bili jevreji? Ako je ovo prvo u pitanju to znaci da bi i drugi narodi pa mozda i Srbi u bliskoj buducnosti mogli da saznaju nesto vise o svom porijeklu?

Mislim da je ova prva opcija logicnija.

Miroljub Petrovic
kimiig - poruka glasi:
Pozdrav Miroljube,
znam da nije centralno pitanje ali me interesuje sledeće:
Priče Solomunove, glava 26:
4-Ne odgovaraj bezumniku prema bezumlju njegovom, da ne budeš i ti kao on;
a odma zatim:
5-Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovom, da ne misli da je mudar.

Ovo stoji jedno do drugog, pa mi je nejasno kakva je poruka?
Šta je rečeno ovim?

Hvala

Pogledaj novi prevod.

Miroljub Petrovic
chaslav33 - poruka glasi:
Gospodine Petrovicu, procitao sam vas clanak o dinosaurosima pa imam nekoliko pitanjao tome. U Bibliji se o njima nista ne govori, jer ako su istovemeno postojali sa ljudima ipak bi neki podatak trebao postojati o tome, ipak su to zivotinje ogromne velicine.

Dinosaurusi su potpuno nebitni za poruku koju Biblija prenosi. Biblija se bavi iznosenjem vaznih informacija o spasenju ljudskih zivota, a ne detaljima iz zoologije.

U Postanju ne pise da su postojali i kako su izumreli. Citajuci stekao sam utisak da je Noje na svojoj barci uzeo manje po velicini zivotinjske vrste.

Ne znamo sa sigurnoscu da li je Noje uneo dinosauruse u Barku, jer dinosaurusi su gmizavci koji mogu da zive i u vodi, tako da je moguce da su neki dinosaurusi preziveli Potop izvan Barke, kao i mnoge ribe i vodozemci.

Drugo sto me zanima jeste istovremeno postojanje divova sa jedne i ljudi koji su visine coveka koji danas postoji, pa me zanima kako se to objasnjava?

Negde su se krupniji ljudi zadrzali duze, a negde krace, to je cista genetika. I danas imas regione gde su ljudi rastom mnogo visi od drugih. Na primer, ako uporedis ljude u Crnog Gori i u Izraelu, videces da je prosecna visina ljudi u Crnoj Gori mnogo veca nego u Izraelu. U proslosti je bilo isto, samo mnogo izrazenije jer su bili u pitanju prve generacije prepotopnih ljudi koji su bili vrlo krupni. Vremenom su te razliek postale manje izrazene.

Miroljub Petrovic
Simeun - poruka glasi:
Poštovani i Uvaženi, Tražim nešto a, neznam i sam šta je to. Ili se to na prvi pogled takvim čini. Pitam sve redom ljude oko sebe, pa i dalje. Ali odgovora ne nalazim. Zapravo, ima ih ali su neadekvatni. Očekujem pravi odgovor. Pa je red da i Vas upitam kao osvedočena znalca, koji mi je vrlo blizu sa svojim pogledima na svet. Nadam se da mi Vi možete lako da odgovorite, jer je i samo pitanje jako lako i prosto. Samo ga ljudi iz nadobudnih i raznoraznih razloga ne vide. Pitanje zadire malo poizdalje, iz Metafizike. Rekao bih pre početka od početka. I glasi : Da li postoji NIŠTA?
Inače ja Vaše emisije rado gledam i pratim. I puno je prave istine u njima. I puno je pitanja koja bih Vam uputio, samo da ste bliži.

Postovani i uvazeni, trebalo bi da pocnete nesto korisno da radite pa vam nece padati na pamet takva glupa pitanja. Pozdrav

Vjeroljub
Čitao sam Miroljube da tumačiš kako je duša cjelokupan čovjek a ne dio ....pa me interesuje kako tumačiš ove stihove:

1.Solunjanima 5,23. И цео ваш дух и душа и тело да се сачува без кривице за долазак Господа нашег Исуса Христа.

Miroljub Petrovic
Vjeroljub - poruka glasi:
Čitao sam Miroljube da tumačiš kako je duša cjelokupan čovjek a ne dio ....pa me interesuje kako tumačiš ove stihove:

1.Solunjanima 5,23. И цео ваш дух и душа и тело да се сачува без кривице за долазак Господа нашег Исуса Христа.

Covek se sastoji od duha i tela, a spoj duha i tela je dusa. Nas duh (ili duh zivotni) je ono sto mi razvijamo tokom naseg zivota i sto se "čuva" kod Tvorca tokom naše smrti sve do vaskrsenja. Duh sadrži naš karakter, našu memoriju, emocije i dr. Telo je, na određeni način, slika našeg duha i genetike koju smo nasledili i razvijali tokom života. Duša predstavlja celokupno naše biće, odnosno spoj duha i tela.

Evo jedne analogije: So je spoj natrijuma i hlorida. I natrijum i hlorid imaju posebna hemijska svojstva kada su odvojeni (na primer, otrovni su za čoveka), ali kada se spoje zajedno onda čine so - koja ima posebne osobine i korisna je za čoveka.

Miroljub Petrovic
Ovde je neko prigovorio zašto u sitne sate odgovaram na pitanja, pa da kažem da sam bio na putu, gde je vremenska razlika bila velika, pa je forum prikazivao da pišem postove u sitne sate (prema ovdašnjem vremenu), a ja sam ih pisao preko dana. Tek toliko da skrenem pažnju, pošto "manolozi" (stručnjaci za pronalaženje mana) pažljivo prate šta radim.

Mihajlo Radojcic
Pozdrav za profesora Petrovica ciji rad duze pratim i jedno obavestenje ako profesor dozvoljava: Svi koji prate ovaj forum sa teritorije opstine Sabac mogu u subotu 31.3. od 12 do 20 h uz vazecu licnu kartu doci u kancelariju Dveri-Sabac u ul. Janka Veselinovica 37 i podrzati listu ''Dveri za zivot Sapca''na predstojecim lokalnim izborima i pridruziti se radu lokalnog poverenistva. Hvala.

Mihajlo Radojcic
Ako doje do nekih promena bicete blagovremeno obavesteni.
Kako radili tako nam Bog pomogao.

Miroljub Petrovic
http://www.mediaf...b7c0avs323

Ice3berg
evo citam po portalu da vidim sta nas danas lažu i naidjem na ovo...
http://webcafe.ne...007.63.jpg
to je malo ismejano ovo http://danas.net....007.63.jpg i ovo http://danas.net....007.63.jpg
prava trgovina zar ne? Nasmejao sam se kad video ovo...
Izmenio/la Ice3berg na 29.03.2012 17:28
Blažen muž, iže ne ide na sovjet nečestivih, i na puti grješnih ne sta, i na sjedališči gubiteljej ne sjede!

Miroljub Petrovic
Lotos - poruka glasi:
Mirljube posto cesto putujes da li na aerodromu prolazis kroz onaj skener koji ispusta X zrake, a dokazano je da taj TCA skener uzrokuje rak, ili dopustis da te pregledaju rucno po intimnim delovima tela?
Cesto se na naturalnews.com moze videti kako postupaju sa putnicima koji odbiju proci kroz taj skener koji emituje radijaciju. Da sada ne govorim kako ih zlostavljaju i diraju im intimne delove tela na najperfidniji nacin, a to im je i cilj da se ljudi pocnu neugodno osecati i da ih nateraju da prodju kroz taj skener, da se sto pre razbole i umru.
Sta uradis po ovom pitanju?

Taj skener je opasan za takve blejace kao sto si ti, koji veruju u sve gluposti. Oni kad dodju pred taj skener, opsednu ih demoni da ce da dobiju rak, dijabetes, isijas, autizam, i oni se toliko isprepadaju da od stresa zaista obole od raznih bolesti.

bokios2008
Poštovani gospodine Petroviću imam nekih nejasnoća pa bih molio Vaše pojašnjenje.

Zanima me jel dopušteno imati slike, odnosno kipove Isusa, anđela....?

U knjizi izlaska 20:4-6 kaže sljedeće:

Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.

Jel se tu smatra da ne pravimo kipove i slike Isusa, i anđela ili da ne pravimo kipove drugih Bogova (poganskih)???

Dalje vidimo da Bog kod davanja uputa za gradnju kovčega saveza i hrama jasno daje do znanja da se grade kipovi anđela.

Prva Knjiga Ljetopisa 28:18-19

(18) za kadioni žrtvenik žeženoga zlata u šipkama; za uzorak od kola sa zlatnim kerubinima koji će raširenim krilima zaklanjati Jahvin Kovčeg. (19) Sve to u skladu s onim što Jahve napisa vlastitom rukom da bi razjasnio cijelo djelo za koje on pribavi uzorak.

1. Kraljevi 6:29-30

(29) Po svim zidovima Hrama unaokolo, iznutra i izvana, urezao je likove kerubina , palma i rastvorenih cvjetova, (30) zlatom je pokrio i pod Hramu iznutra i izvana.

Dalje vidimo izvještaj da se kipovima daju i posebne moći:

Knjiga Brojeva 21:8-9

(8) i Jahve reče Mojsiju: "Napravi otrovnicu i stavi je na stup: tko god bude ujeden, ostat će na životu ako je pogleda." (9) Mojsije napravi zmiju od mjedi i postavi je na stup. Kad bi koga ujela ljutica, pogledao bi u mjedenu zmiju i ozdravio.

Dalje vidimo izvještaj isto o slikama anđela

Knjiga Izlaska 26:1

(26)Prebivalište načini od deset zavjesa: od ljubičastog, crvenog i tamnocrvenog prediva i prepredenog lana. Na njima neka budu vezeni likovi kerubina - djelo umjetnika.

Molio bih Vas za odgovor.

Miroljub Petrovic
chaslav33 - poruka glasi:
Citao sam vas komentar o tome da nije potrebna dodatna literatura za razumevanje Biblije, pa me zanima vas stav po ditanju dogmatike? Da li dogmatika ucenje koje treba odbaciti? Da li je za vas pitanje dogmatike bitno u hriscanstvu? Svako od nas ima svoj nacin interpretacije Svetog Pisma. U prvim vekovima hriscanstva nije bilo lako objasniti ko je Hrist i kakva je njegova priroda, na koji nacin je on Bog koji je postao covek, kakav je odnos izmedju Oca, Sina i Svetoga Duha (Sveto trojstvo), device Marije, itd... I kako vi sve ovo tumacite i razumete?
Hvala na odgovoru.

Rekao sam da dodatna literatura moze da pomogne da se neke stvari bolje razumeju, ali svaki onaj koji krene da cita Bibliju od pocetka razumece sve sto mu je potrebno za zivot. Problem je sto se ljudi najpre otruju raznim pogresnim ucenjima, pa kad krenu da citaju Bibliju ispada da mnoge stvari "ne funkcionisu". Pa jeste, ne funkcionisu ako se uporede sa onim sto su pogresno naucili.

Lepo je da postoji dogmatika, u smislu da su odgovori na neka pitanja sumirani i sistematizovani. Na zalost, savremene dogmatike su malo utemeljene na Svetom Pismu. Zato imamo propast svih religija na skoro svim poljima, kao i njihovih sledbenika.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.03.2012 21:04

Miroljub Petrovic
bokios2008 - poruka glasi:
Poštovani gospodine Petroviću imam nekih nejasnoća pa bih molio Vaše pojašnjenje.

Zanima me jel dopušteno imati slike, odnosno kipove Isusa, anđela....?

U knjizi izlaska 20:4-6 kaže sljedeće:

Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.

Jel se tu smatra da ne pravimo kipove i slike Isusa, i anđela ili da ne pravimo kipove drugih Bogova (poganskih)???

Dalje vidimo da Bog kod davanja uputa za gradnju kovčega saveza i hrama jasno daje do znanja da se grade kipovi anđela.

Prva Knjiga Ljetopisa 28:18-19

(18) za kadioni žrtvenik žeženoga zlata u šipkama; za uzorak od kola sa zlatnim kerubinima koji će raširenim krilima zaklanjati Jahvin Kovčeg. (19) Sve to u skladu s onim što Jahve napisa vlastitom rukom da bi razjasnio cijelo djelo za koje on pribavi uzorak.

1. Kraljevi 6:29-30

(29) Po svim zidovima Hrama unaokolo, iznutra i izvana, urezao je likove kerubina , palma i rastvorenih cvjetova, (30) zlatom je pokrio i pod Hramu iznutra i izvana.

Dalje vidimo izvještaj da se kipovima daju i posebne moći:

Knjiga Brojeva 21:8-9

(8) i Jahve reče Mojsiju: "Napravi otrovnicu i stavi je na stup: tko god bude ujeden, ostat će na životu ako je pogleda." (9) Mojsije napravi zmiju od mjedi i postavi je na stup. Kad bi koga ujela ljutica, pogledao bi u mjedenu zmiju i ozdravio.

Dalje vidimo izvještaj isto o slikama anđela

Knjiga Izlaska 26:1

(26)Prebivalište načini od deset zavjesa: od ljubičastog, crvenog i tamnocrvenog prediva i prepredenog lana. Na njima neka budu vezeni likovi kerubina - djelo umjetnika.

Molio bih Vas za odgovor.

Crtezi heruvima i kipovi dva heruvima u Svetinji nad Svetinjama je bilo nesto sto nije bilo vidljivo narodu, na slican nacin kao sto Bozji andjeli nisu vidljivi ljudima. Slike i kipove andjela u Svetinji i Svetinji nad Svetinjama mogli su da vide samo prvosvestenik i jos nekolicina svestenika (kipove heruvima samo prvosvestenik). Gradnja Hrama (i Satora od sastanka pre toga) predstavljali su sliku nebeske realnosti.

Dakle, pravljenje crteza i dva kipa u Hramu, ne mogu da budu opravdanje da to rade ljudi koji nisu svestenici. Cak ni svestenici to nisu radili, nego zanatlije, jednom za svagda.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.03.2012 21:09

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 6.38 sekundi!