Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Petar
Da li mozete da objasnite koje su glavne karakteristike savremene satanske kulture? Znaci li to da svetom upravljaju satanisti? Ko vlada svetom? EU? Vatikan? SAD? Da li ce Rusija imati neku ulogu u otporu ovim silama osovine, da ih tako nazovem?
I jos jedno pitanje...da li su u pozadini svakog zla satana i njegovi demoni?

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Nastavak... ne mogu sve da prihvatim shto kazete jer bi bio u iluziji... slazem se da su zene biser

Vi prihvatajte sta hocete, ali razmisljajte glavom sta prihvatate, da se posle ne bi ceskali po glavi.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Da li mozete da objasnite koje su glavne karakteristike savremene satanske kulture?

Glavne karakteristike su zelja za moci, biti Bog u ovom svetu (karijera), i zelja za materijalnim stvarima. Sa druge strane, Bozji koncept je zelja za stvaranjem sto vise dobrih ljudi (to sam objasnio u mojoj knjizi).

Znaci li to da svetom upravljaju satanisti? Ko vlada svetom? EU? Vatikan? SAD?

Tako je, svetom vladaju satanisti, oni koji su prihvatli gore nabrojane principe. Mnogi od njih ne znaju da u pozadini svega stoji sam Sotona, ali oni koji su na samom vrhu direktno komuniciraju sa Sotonom i demonima. Mozete da procitate knjigu "Moj beg od demona" gde je opisano kako to izgleda. Knjigu mozete da nabavite u knjizari "Metafizika", Solunska 10, Beograd, tel. 011/292-0062, ili da je skinete na linku:
http://www.cps.or...mojbeg.zip

Da li ce Rusija imati neku ulogu u otporu ovim silama osovine, da ih tako nazovem?

Ja smatram da Rusija nece imati nikakvu ulogu u otporu ovim silama, jer Rusiju vode kriminalci i to je zemlja sa najvecom stopom nemorala u svetu (mozda samo Crna Gora ima vecu stopu nemorala od Rusije). Ali, nikad se ne zna, Bog ima plan cije detalje ne znamo, ali glavne pravce znamo.

I jos jedno pitanje...da li su u pozadini svakog zla satana i njegovi demoni?

Tako je.

Branko
Nepusta Bog djavola da ide dokle on hoce vec samo do te mere koliko je coveku potrebno za njegovo spasenje.Vecina ljudi voli greh zato nam tako i jeste .Ali docice njima kraj.Taj film koji Sotona hoce nece gledati :@

nikola
Interesuje me ko su "Hazari"
Kolko je moguce sda se u Srbiji postavi zdrav temelj obrazovanja.

Konstantin
Postovani profesore Petrovicu, posto ste zavrsili geologiju, objasnite mi molim vas ko je bio Dzejms Haton...tj kako je dosao do teze da je zemlja mnogo starija od 6.000 god
"Naucnici" tvrde da je cirkon pouzdan nacina odredjivanja starosti stena, jer kao sadrzi uranijum koji se vremenom pretvara u olovo, pa kada se uoci koliki je odnos izmedju ova dva elementa, odredi se pouzdano starost....
molim vas objasnite nedostatke ove metode?.....i "cuvene" "carbon dating" metode u koju se kunu ti moderni "naucnici"
Hvala unapred.

alkoni
Postovani
Zanima me da li ce nas narod da se okrene izvornim vrednostima i Bogu, i koja bi to sredstva mogao Bog da upotrebi kako bi do toga doslo, posto, s obzirom kakva je moralna situacija u narodu, mi to sami od sebe necemo uciniti?

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Interesuje me ko su "Hazari"

Hazari su bili jedno pleme na severu Turske koje je prihvatilo judaizam. U pitanju je verovatno bila jedna populacija ljudi koji su pod uticajem nekih jevrejskih teologa ili lekara, presli na judaizam. Posto je biblijski koncept medicine i higijene najbolji koji postoji, i koncept bez mane, znamo da su mnogi Jevreji tokom istorije bili cenjeni kao lekari. Tako su mnogi lekari turskih sultana bili Jevreji.

Ne zna se tacno kako je to pleme prihvatilo judaizam. Oni su se drzali Mojsijevog zakona, ali verovatno sa primesama rabinskog ucenja (ucenja slicnog onome koje su imali fariseji).

E sad, neki savremeni "mudraci" i "filozofi" koji nikada nisu citali Bibliju i pricaju kako "Jevreji vladaju svetom", tvrde kako su danasnji Jevreji (90% njih) potomci tih Hazara, i da su to zli ljudi (mozda zato sto su blizu Turske, a Turci su navodno zli ljudi). To naravno nema veze sa cinjenicama. Ti Hazari danas ne postoje, oni su se kasnije asimilovali kao narod. Dakle, kad cujete price o Hazarima, najbolje je da se sklonite.

Kolko je moguce sda se u Srbiji postavi zdrav temelj obrazovanja.

Moguce je ako se desi neko veliko cudo Bozje, sto nije nemoguce, jer su se cuda tog tipa desavala u Srbiji.

Miroljub Petrovic
Konstantin je napisao:
Postovani profesore Petrovicu, posto ste zavrsili geologiju, objasnite mi molim vas ko je bio Dzejms Haton...tj kako je dosao do teze da je zemlja mnogo starija od 6.000 god
"Naucnici" tvrde da je cirkon pouzdan nacina odredjivanja starosti stena, jer kao sadrzi uranijum koji se vremenom pretvara u olovo, pa kada se uoci koliki je odnos izmedju ova dva elementa, odredi se pouzdano starost....
molim vas objasnite nedostatke ove metode?.....i "cuvene" "carbon dating" metode u koju se kunu ti moderni "naucnici"
Hvala unapred.

Dzejms Haton nije bio geolog po struci, nego jedan mucenik koga su zatrovali ateizmom pa je poceo da se bavi geologijom kao babe vracare kad pocnu da se bave medicinom.

Sto se tice tih lovackih prica evolucionista o "metodama" datiranja, predlazem vam da procitate na nasem sajtu par kratkih tekstova. Link je:

http://www.cps.or.../cks2.html

Miroljub Petrovic
alkoni je napisao:
Postovani
Zanima me da li ce nas narod da se okrene izvornim vrednostima i Bogu, i koja bi to sredstva mogao Bog da upotrebi kako bi do toga doslo, posto, s obzirom kakva je moralna situacija u narodu, mi to sami od sebe necemo uciniti?

Bog moze da pusti katastrofe na ovaj svet i da se onda nasi okupatori o jadu zabave, pa da zdravo tkivo naroda to iskoristi i uvede zakone koji su ugodni pored Bogom, a koji su u funkciji stvaranja dobrih ljudi (u pitanju su zakoni dati preko Mojsija, imate ih u Bibliji). Da tako nesto zaista moze da se desi navescu vam nedavni dogadjaj.

Da li ste culi da je negde u svetu prekinut onaj sramni i satanski program "Veliki brat"? Da li ste culi da se neko u svetu pobunio protiv tog programa? Imate pobunu protiv toga samo u Srbiji, gde je organizacija "Dveri srpske" organizovala seriju tribina, predavanja, video materijala o pogubnom uticaju "Velikog brata". I onda je na jednoj, u nizu takvih tribina, u Sapcu, ustao jedan covek iz publike i uzviknuo: "Zasto Bog dopusta da se emitije 'Veliki brat'?"

I dva dana nakon te tribine u Sapcu prekinut je taj sramni program na nacin koji vam je poznat. Dakle, ovi mladi ljudi iz organizacije "Dveri srpske" su prizivali Boga, govorili ljudima, dali sve do sebe, i stigao je odgovor na molitvu.

Nije potrebno da se ceo narod okrene Bogu. Bog ce zbog malog broja ljudi da napravi cudo u drzavi. Nacin na koji je prekinut "Veliki brat" u Srbiji, je metod i nacin kako moze da se prekine okupacija - mi odbacimo greh, prihvatimo zivot u skladu sa Bozjim zapovestima, i molimo se Bogu za spasenje. Ako ne odbacujemo greh, dzabe se molimo.

alkoni
Hvala na iscrpnom odgovoru. Inace u nekoliko navrata sam pratio aktivnosti "Dveri srpske" i nadam se da ce u Srbiji biti sve vise ovakvih organizacija, kao i da ce Bog i dalje delati kao u slucaju "Velikog brata".
Ono sto mi obicni ljudi mozemo da ucinimo je da podrzavamo i ukljucimo se u rad ovih i slicnih organizacija.
Pozdrav
Nikola Djordjevic - "U pocetku stvori Bog..."

jovan
HVALA NA ODGOVORENIM PITANjIMA.
-STA JE PO VAMA CILj LjUDSKOG ZIVOTA?
-KAKO DEFINISETE SRECU?
-DA LI IMAMO NAUCNE DOKAZE O PRONALASKU NOJEVE BARKE NA ARARATU?
-KOLIKO PO VAMA U PROCENTIMA IMA NACNIKA U SVETU KOJI ZASTUPAJU DARVINOVU TERIJU NASUPROT ISTINSKIM NAUCNICIMA KOJI JE ARGUMENTOVANIM DOKAZIMA OSPORAVAJU?
-KADA CE PO VAMA OSVANUTI TAJ RADOSNI DAN KAD CE ZVANICNO PREDSTATI DA VAZI I DA SE UCI PO SKOLAMA DARVINOVA TEORIJA?
-NE MOGU DA SE SLOZIM SA TOM TEORIJOM I DA PRIHVATIM KRAJNjE POSLEDICE EVOLUCIONIZMA.NE MOGU DA PRIHVATIM DA SE COVEK SMATRA NAPREDNOM ZIVOTINjOM I DA SE PREMA NjEMU POSTUPA KRAJNjE NE LjUDSKI.ZAR COVEK NIJE KRUNA STVARANjA - IKONA BOZIJA STVORENA PO SLICI I LIKU BOZIJEM?JA U OVO ISKRENO VERUJEM A VI?
ZAR JE MOGUCE DA SE U 21VEKU NA ZAPADU A I SVE VISE KOD NAS ,VECA PAZNjA,BRIGA I LjUBAV POKLANjA PREGOJENIM KUCNIM LjUBIMCIMA NEGO GLADNIM,ZEDNIM I NAPACENIM LjUDIMA SIROM SVETA.IZGLEDA DA ZAISTA OVAJ SVET U ZLU LEZI-MADA MISLIM DA VOZAC NIJE ZASPAO ZA VOLANOMSmile I DA IMA NADE ZA BOZIJU PRAVDU KOJA CE SIGURNO DOCI I STICI SVE ONE KOJI U NjU NE VERUJU I TAKO SE PONASAJU.
-PO MENI JE I ONAJ NAPACENI COVEK KOJI PRETURA PO KONTEJNERU OD KOJEG SVAKO SKLANjA POGLED:VECI,BITNIJI I VAZNIJI BOGU OD CELOKUPNOG UNIVERZUMA I SVEGA STVORENOG!!!!!!
-KAKO SAVREMENA NAUKA OBJASNjAVA NETRULEZNOST MOSTIJU SVETITELjA?
HVALA UNAPRED I POZDRAV SVIM POSETIOCIMA OVOG SAJTA!

jovan
RECITE MI GDE MOGU DA NABAVIM VASU KNJIGU ''TAJNA SRECNOG ZIVOTA''(U KOJOJ KNjIZARI VAN BEOGRADA)JER SAM OBISAO PUNO KNjIZARA TRAZECI JE I NISAM JE NASAO

Konstantin
Jovane, ti so sve u jednom dahuGrin...nisi dzabe prosvetni radnikGrin
Nego da se zahvalim profesore na odgovorima, link mi je poznat i krenuo sam da ga iscitavam i zaista sam zadovoljen objasnjenjem.
Danas je bio neki program bas o tome, pa spominju Hatona, kao on je prvi "uvideo istinu"...pa tamo neki redneck voda simpaticnog japanskog fizicara koji vodi emisiju po Grand Canyon-u i kao objasnjava mu.
Potkovan vasim tekstovima, ja poceo da slusam da vidim sta ce konkretno da kaze u prilog teorije da je voda sve to uradila, i niti jedna cinjenica nije izneta...kao vremenom, kao voda to resava 30 cm za hiljadu godina!..to je jedino konkretno receno.
I to mu kao dodje 5 i po miliona....i na to kaze fizicar "Neverovatno"...pa da znate da jeste...Ta emisija je mogla da ubedi samo nekog ko prihvata "autoritete" sto vi kazete.
To je rekao simpaticni cika geolog sa kaobojskim sesirom, mora da je istinaGrin...ali da znate kako oni to lepo ko bajku predstave i estetski lepo snime..bas su slatki....prava prica za laku noc.
Imam opet jedno mozda neprikladno pitanje: Kada ste zadnji put bili na nekoj ekspediciji, tj iskopavanjima? i sta ste zanimljivo otkrili
Kako vam ide disertacija? Gde ste uspeli da nadjete fakultet koji ce vas prihvatiti?...I ovo je mozda glupo ali moram vam reci da sam jos od kad sam gledao crtani film "Princ Egipta" (zaista divan filim za sve uzraste)...zeleo da mi neko kaze da se to zaista desilo...i da to bude naucno....i onda sam 10 godina kasnije video vasu emisiju, koja me je ubedila da smem da mislim drugacije, da smem da verujem a da ne mislim da sam sujeverna budala i cak da je to sto vi govorite razumnije od bilo cega "razumnog" sto sam ikada cuo....Udavih...hvala unapred na odgovorima!....Mir sa vama

Petar
Procitao sam knjigu koju ste mi preporucili, "Moj beg od demona." Knjiga je vrlo interesantna, nasao sam odgovore na neka pitanja koja me vec dugo muce. Ne mogu da razumem, a trazio sam i u Otkrivenju Jovanovom....prvo i drugo vaskrsenje? Sta je to?
Onda, "Covek je smrtan i u njemu nema niceg besmrtnog?" I to me buni...Da li to znaci da umiremo (kao san bez snova), a onda oni koji drze Bozje zapovesti bivaju ponovo stvoreni.....tek onda kao besmrtni?
Zemlja ce biti ponovo stvorena? Gde ce biti Bog? Zajedno sa ljudima koji su ponovo stvoreni? Hoce li ti ljudi biti telesna bica?
Izvinjavam se zbog premnogo postvaljenih pitanja, ali knjiga me je podstakla na razmisljanje.
Zanima me i u kojoj knjizi pisete o stvaranju dobrih ljudi? Da li se moze preuzeti sa interneta ili u knjizari koju ste pomenuli?
p.s. prica o ostavljanju pusenja nekako nije ubedljiva....ja sam se mucio godinama dok sam uspeo u tome, a ovaj Rodzer...samo sa jednom molitvomSmile

Miroljub Petrovic
jovan je napisao:
HVALA NA ODGOVORENIM PITANjIMA.
-STA JE PO VAMA CILj LjUDSKOG ZIVOTA?

Cilj ljudskog zivota je da sto bolje upozna Boga, jer samo iz poznavanja Boga i principa koji vladaju u svetu koj ije On stvorio, proizilazi ljudska sreca.

-KAKO DEFINISETE SRECU?

Nastojanje da se drugima cini dobro, da se drugi usrece.

-DA LI IMAMO NAUCNE DOKAZE O PRONALASKU NOJEVE BARKE NA ARARATU?

Imamo izjave ocevidaca, ali to nije "naucni dokaz".

-KOLIKO PO VAMA U PROCENTIMA IMA NACNIKA U SVETU KOJI ZASTUPAJU DARVINOVU TERIJU NASUPROT ISTINSKIM NAUCNICIMA KOJI JE ARGUMENTOVANIM DOKAZIMA OSPORAVAJU?

Mali procenat naucnika veruje u Darvinovu teoriju, mozda manje od 15%, a oni koji ne veruju u Darvina ne smeju da se izjasnjavaju da ne bi ostali bez posla.

-KADA CE PO VAMA OSVANUTI TAJ RADOSNI DAN KAD CE ZVANICNO PREDSTATI DA VAZI I DA SE UCI PO SKOLAMA DARVINOVA TEORIJA?

Onda kada Hristos dodje.

-NE MOGU DA SE SLOZIM SA TOM TEORIJOM I DA PRIHVATIM KRAJNjE POSLEDICE EVOLUCIONIZMA.NE MOGU DA PRIHVATIM DA SE COVEK SMATRA NAPREDNOM ZIVOTINjOM I DA SE PREMA NjEMU POSTUPA KRAJNjE NE LjUDSKI.ZAR COVEK NIJE KRUNA STVARANjA - IKONA BOZIJA STVORENA PO SLICI I LIKU BOZIJEM?JA U OVO ISKRENO VERUJEM A VI?

I ja.

ZAR JE MOGUCE DA SE U 21VEKU NA ZAPADU A I SVE VISE KOD NAS ,VECA PAZNjA,BRIGA I LjUBAV POKLANjA PREGOJENIM KUCNIM LjUBIMCIMA NEGO GLADNIM,ZEDNIM I NAPACENIM LjUDIMA SIROM SVETA.IZGLEDA DA ZAISTA OVAJ SVET U ZLU LEZI-MADA MISLIM DA VOZAC NIJE ZASPAO ZA VOLANOMSmile I DA IMA NADE ZA BOZIJU PRAVDU KOJA CE SIGURNO DOCI I STICI SVE ONE KOJI U NjU NE VERUJU I TAKO SE PONASAJU.

Slazem se,

-PO MENI JE I ONAJ NAPACENI COVEK KOJI PRETURA PO KONTEJNERU OD KOJEG SVAKO SKLANjA POGLED:VECI,BITNIJI I VAZNIJI BOGU OD CELOKUPNOG UNIVERZUMA I SVEGA STVORENOG!!!!!!

Tako je.

-KAKO SAVREMENA NAUKA OBJASNjAVA NETRULEZNOST MOSTIJU SVETITELjA?

Nisam to proucavao.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.02.2008 20:04

Miroljub Petrovic
jovan je napisao:
RECITE MI GDE MOGU DA NABAVIM VASU KNJIGU ''TAJNA SRECNOG ZIVOTA''(U KOJOJ KNjIZARI VAN BEOGRADA)JER SAM OBISAO PUNO KNjIZARA TRAZECI JE I NISAM JE NASAO

Mozete da nabavite pouzecem od izdavaca "Metafizika", tel. 011/292-0062, ili da ih pitate kojoj su knjizari prodali tu knjigu u vasem gradu.

Miroljub Petrovic
Konstantin je napisao:
Imam opet jedno mozda neprikladno pitanje: Kada ste zadnji put bili na nekoj ekspediciji, tj iskopavanjima? i sta ste zanimljivo otkrili

Bio sam u junu prosle godine u Izraelu i proucavao arheologiju brda na kome je bio Hram, a tokom prosle jeseni sam obilazio neke lokalitete u Srbiji, kao Djavolju varos i Ovcarsko-kablarsku klisuru. Otkrio sam fenomenalne lokalitete i cuda Bozjeg stvaranja, a u Izraelu sam otkrio sta se sprema tamo da se desi.

Kako vam ide disertacija?

Ide dobro, jos samo da je odbranim.

Gde ste uspeli da nadjete fakultet koji ce vas prihvatiti?

Pricacu o tome kad odbranim tezu.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Procitao sam knjigu koju ste mi preporucili, "Moj beg od demona." Knjiga je vrlo interesantna, nasao sam odgovore na neka pitanja koja me vec dugo muce. Ne mogu da razumem, a trazio sam i u Otkrivenju Jovanovom....prvo i drugo vaskrsenje? Sta je to?

O prvom i drugom vaskrsenju imate u Otkrivenju 20. poglavlje. U prvom vaskrsenju vaskrsavaju pokajani, dakle spaseni, a u drugom vaskrsavaju nepokajani, dakle oni koji ce biti osudjeni.

Onda, "Covek je smrtan i u njemu nema niceg besmrtnog?" I to me buni...Da li to znaci da umiremo (kao san bez snova), a onda oni koji drze Bozje zapovesti bivaju ponovo stvoreni.....tek onda kao besmrtni?

Tako je. Biblija jasno kaze da samo Bog poseduje besmrtnost (1. Timotiju 6,16).

Zemlja ce biti ponovo stvorena? Gde ce biti Bog? Zajedno sa ljudima koji su ponovo stvoreni?

Na osnovu biblijskog teksta mozemo da zakljucimo da ce Isus najvise vremena provoditi na obovljenoj zemlji, sa ljudima koji su ostali na njegovoj strani. Naravno, ljudi ce moci da posecuju i druge delove svemira.

Hoce li ti ljudi biti telesna bica?

Apostol Pavle kaze da ce se "ovo smrtno pretvoriti u besmrtno, i ovo raspadljivo i neraspadljivo". Mozda ce to biti neko neraspadljivo telo.

Zanima me i u kojoj knjizi pisete o stvaranju dobrih ljudi? Da li se moze preuzeti sa interneta ili u knjizari koju ste pomenuli?

U pitanju je knjiga "Tajna srecnog zivota", a mozete da je preuzmete na linku:

www.cps.org.yu/ta...

a mozete i daje nabavite u pomenutoj knjizari Metafizika, 011/292-0062.

p.s. prica o ostavljanju pusenja nekako nije ubedljiva....ja sam se mucio godinama dok sam uspeo u tome, a ovaj Rodzer...samo sa jednom molitvomSmile

Kada radis nesto sa Bogom, onda je to mnogo lakse nego sam.

Miroljub Petrovic
stivstivo je napisao:
"i smrt i pakao dadose mrtvace koji bejahu u njima."

ako su smrt i pakao dali mrtvace koji su u njima zna ci da su duse mrtvih u smrti i paklu.

U originalu se kaze "smrt i hades", a "hades" ili "had" su simbolicko mesto spavanja ili mirovanja umrlih ljudi koji cekaju vaskrsenje.

"i smrt i pakao bese baceni u jezero ognjeno, ova smrt je druga smrt."

ko je druga smrt ko je prva smrt, a ksnije se kaze da smrti vise nece biti.

Prva smrt je smrt kojom svi umiremo, a druga smrt je vecna smrt, ona koju ce iskusiti nepokajani ljudi koji ce biti unisteni zauvek.

"i videh mrtve, velike i male, gde stoje pred prestolom."

Ovo znaci da oni mrtvi stoje pred prestolom, apsolutno pise da mrtvi stoje pred prestolom znaci da nisu uskrsnuli pa im se sudi, vec im se mrtvima pred prestolom sudi.

Treba da znas da je mrtav onaj koji je odvojen od Boga. Isus kaze: "Pusti neka mrtvi sahranjuju mrtve." Ovde se govori o nepokajanima koji bivaju vaskrsnuti da prime "po delima svojim".

"Sotona svezan i bacen u bezdan."

znaci da sad nije u bezdanu a nije ni u jezeru ognjenom, dali to znaci da je na zemlji, ili je pakao izmedju bezdana i zemlje.

Bezdan je Bibliji mesto haosa ili velike dubine. Sotona ce prilikom drugog Hristovog dolaska biti "bacen u bezdan" na hiljadu godina, a posle toga ce biti pusten iz bezdana "na malo vremena", kada ce se desiti drugo vaskrsenje, ili vaskrsenje nepokajanih, i onda ce svi zajedno otici u drugu smrt ili vecno unistenje.

nerazumem kako se dolazi do zakljucka da duse ne idu nigde do strasnoga suda, nece valda bog da stvara i tela i duse ponovo jer onda sta je svrha postojanja ljuckog, onda bi bog odmah stvorio bezgresne duse, a satanu i demone bi odmah unistio.

Bog stvara "bezgresne duse", ali im daje slobodnu volju pa mogu da postanu "gresne", ali mogu posle toga da se pokaju i da nakon smrti budu vaskrsnute na vecni zivot.

ocigledno da bog zeli da se sami odlucimo sta hocemo, dali zelimo da nam pomogne da nas spase da nas nauci kako treba da zivimo ali sa nasim pristankom na to ako to ne zelimo onda nas salje na drugu stranu i daje ono sto smo zasluzili.

Tako je.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.28 sekundi!