pocetak foruma
|
|
dunja |
Odgovorio 10.03.2012 09:49
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 11.10.2011 16:41 Lokacija: subotica |
moze malo objasnjenje talmuda.dali je to slicno kanonima |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.03.2012 10:33
|
Super Administrator Odgovori: 22609 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
dunja - poruka glasi: moze malo objasnjenje talmuda.dali je to slicno kanonima Talmud je skup rabinskih mudrovanja. Hriscani imaju "Svete oce", Muslimani "hadise", a Jevreji "Talmud". I tako se niko ne drzi onoga sto Bog kaze u Bibliji, nego slusaju ljudska naklapanja i svet propada. |
|
|
kimiig |
Odgovorio 10.03.2012 11:57
|
Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 02.03.2012 19:11 Lokacija: Berane, Crna Gora |
pozdrav Miroljube, imam nejasnoću - je li vaskrsenje samo u duhu (Isus kaže da su ljudi po vaskrsenju kao anđeli) ili će biti i u tijelu (nova Zemlja i novo Nebo). Ne shvatam ovo najbolje, kako se uklapaju jedno u drugo? Ne zamjeri ako sam nešto loše interpretirao. hvala Our virtues stink before YHWH
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.03.2012 13:34
|
Super Administrator Odgovori: 22609 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
kimiig - poruka glasi: pozdrav Miroljube, imam nejasnoću - je li vaskrsenje samo u duhu (Isus kaže da su ljudi po vaskrsenju kao anđeli) ili će biti i u tijelu (nova Zemlja i novo Nebo). Ne shvatam ovo najbolje, kako se uklapaju jedno u drugo? Ne zamjeri ako sam nešto loše interpretirao. hvala Vaskrsenje je u telu, naravno, s tim da ce se ovo "smrtno telo pretvoriti u besmrtno", kako pise u Bibliji. A to sto ce ljudi biti kao andjeli je druga tema, o kojoj sam govorio a forumu, treba da pogledas prethodne postove ili da nadjes preko opcije "Trazi". |
|
|
3 |
Odgovorio 10.03.2012 20:55
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 24.01.2012 18:52 Lokacija: Nepoznata |
Kako to da su skoro svi poznati srbi pripadali tajnim drustvima,uglavnom masonima?Zanima me vase misljenje o tome.
Izmenio/la 3 na 10.03.2012 20:57 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.03.2012 22:11
|
3 - poruka glasi: Kako to da su skoro svi poznati srbi pripadali tajnim drustvima,uglavnom masonima?Zanima me vase misljenje o tome. Nisu "skoro svi" pripadali masoni, nego samo neki. Hajde navedi mi ko je od junaka koje reklamiramo na majcama pripadao masonima: http://www.junaci... |
|
|
Dino |
Odgovorio 10.03.2012 22:53
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
BaÅ¡ sam danas Äitao u knjizi Isusa Navina o prelasku Izraelaca preko Jordana i onih dvanaest kamenih stupova Å¡to ih je Isus Navin postavio na mjesto gdje su svećenici stajali...pa me zanimalo, da li se možda radila ekspedicija koja bi to provjerila? I joÅ¡ jedna molba...možete li mi navest stih gdje se u NZ spominje prinoÅ¡enje žrtava... Pozdrav! "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time Å¡to Mene poznaje."
|
|
|
devojka |
Odgovorio 11.03.2012 00:19
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 11.12.2010 23:45 Lokacija: Nepoznata |
PoÅ¡tovani gospodine Petroviću, ne znam sjećate li me se (ali mislim da me se sjećate). Da Vas upoznam s novonastalom/starom situacijom... Vi ste, poÅ¡tovani gospodine, savjetovali mom momku da me ostavi jer ne želim prihvatiti njegovu ideju odlaska na selo, da budem domaćica, da ne Å¡aljem djecu u vrtić i Å¡kolu... punili ste mu glavu razno raznim teorijama koje su, kao Å¡to vidite, pale u vodu. On je i dalje sa mnom, mi se i dalje volimo jer osim vjere i ljubavi radimo KOMPROMIS... to je rijeÄ koju oÄito ne poznajete kada je rijeÄ o muÅ¡ko-ženskim odnosima. On zna moje stajaliÅ¡te o svemu i unatoÄ tome nije me ostavio. A najveća ironija u svemu je ta Å¡to se on joÅ¡ dopisuje s Vama (sada prosudite sami tko je). PoÅ¡tovani gospodine, Vi ne možete suditi ljude jer samo Bog može suditi i tko ste Vi da odreÄ‘ujete tko se ponaÅ¡a moralno, a tko nemoralno?! To Å¡to nikad nisam stupila u spolne odnose, ne pijem, ne puÅ¡im, ne psujem, odliÄan sam student, dubinski vjerujem u Boga, a ne želim ići na selo i ponaÅ¡ati se prema nekim vaÅ¡im savjetima Äini mene nemoralnom i demoniziranom?! Svaka žena će se složiti sa mnom da joj ne pada napamet moliti muža za koju kunu kako bi mogla otići do trgovine ili pitat ga dopuÅ¡tenje za izaći iz kuće! Da žena živi u zajednici u kojoj se mora pokoravati željama i prohtjevima svoga muža?! Bog me je stvorio slobodnu, dao mi je pamet i dao mi je svoju milost s kojom rasuÄ‘ujem Å¡to je dobro, a Å¡to loÅ¡e. Primjećujem da Äesto s ironijom i sarkazmom odgovarate, ne samo meni već i drugima. Uskoro zavrÅ¡avam svoj pravi fakultet i NAMJERAVAM se zaposliti i zaraÄ‘ivati svoj novac i nema tog muÅ¡karca koji će mi narediti da ne smijem. Rekao mi je prijatelj svećenik da Vam niÅ¡ta ne piÅ¡em nego da se pomolim za spas VaÅ¡e duÅ¡e. Ali, jednostavno nisam mogla izdržati. Svatko je pozvan Å¡iriti Božju rijeÄ i raditi dobra djela bez obzira na mjesto stanovanja ili prehrane koju konzumira. Budete li rekli da sam nevjernik ili demon sami sebi možete dati plesku jer ni ne znate Å¡to ja radim, koliko molim, Å¡to mi znaÄi vjera i tko su za mene Bog, Isus i Majka Marija. Da znate poklopili biste se uÅ¡ima i zasramili. Da se vratim na mog momka, ponudili ste mu to da me ostavi i da tu kod vas ima mnogo djevojaka koje žive za to da budu domaćice i majke mnogo djece i da niÅ¡ta ne rade. Znate kako to kod nas zovu- SPONZORUÅ E! Kao Å¡to možete zakljuÄiti on Vas je odbio s tom ponudom. Vi niste Bog, Vi niste prorok, Vi niste papa... samo ste obiÄan Äovjek koji je svoj talent iz onog dobrog prebacio u ekstremizam. Toliko toga bi joÅ¡ rekla, ali znam da će biti uzaludno, da ćete poput novinara ili politiÄara izvrnuti moje rijeÄi i prebaciti ih u svoju korist. Stoga Vas pozdravljam i molim za vas i VaÅ¡u obitelj. BVB |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2012 00:48
|
Dino - poruka glasi: BaÅ¡ sam danas Äitao u knjizi Isusa Navina o prelasku Izraelaca preko Jordana i onih dvanaest kamenih stupova Å¡to ih je Isus Navin postavio na mjesto gdje su svećenici stajali...pa me zanimalo, da li se možda radila ekspedicija koja bi to provjerila? Pogledaj video "Kamenje Izraela": http://www.youtub...VXmtO8Ujo0 I joÅ¡ jedna molba...možete li mi navest stih gdje se u NZ spominje prinoÅ¡enje žrtava... Matej 8,4 5,23 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2012 01:30
|
devojka - poruka glasi: PoÅ¡tovani gospodine Petroviću, ne znam sjećate li me se (ali mislim da me se sjećate). Da Vas upoznam s novonastalom/starom situacijom... Vi ste, poÅ¡tovani gospodine, savjetovali mom momku da me ostavi jer ne želim prihvatiti njegovu ideju odlaska na selo, da budem domaćica, da ne Å¡aljem djecu u vrtić i Å¡kolu... punili ste mu glavu razno raznim teorijama koje su, kao Å¡to vidite, pale u vodu. On je i dalje sa mnom, mi se i dalje volimo jer osim vjere i ljubavi radimo KOMPROMIS... to je rijeÄ koju oÄito ne poznajete kada je rijeÄ o muÅ¡ko-ženskim odnosima. On zna moje stajaliÅ¡te o svemu i unatoÄ tome nije me ostavio. A najveća ironija u svemu je ta Å¡to se on joÅ¡ dopisuje s Vama (sada prosudite sami tko je). Å ta će muÄenik, druži se sa demonizovanom devojkom, pa su i njega opseli demoni, ali ima vremena, možda se opameti pa pobegne od vas. A mozda i vama dodje iz dupeta u glavu kad budete postradali zbog glupog i besmislenog zivota. PoÅ¡tovani gospodine, Vi ne možete suditi ljude jer samo Bog može suditi i tko ste Vi da odreÄ‘ujete tko se ponaÅ¡a moralno, a tko nemoralno?! To Å¡to nikad nisam stupila u spolne odnose, ne pijem, ne puÅ¡im, ne psujem, odliÄan sam student, dubinski vjerujem u Boga, a ne želim ići na selo i ponaÅ¡ati se prema nekim vaÅ¡im savjetima Äini mene nemoralnom i demoniziranom?! Nisu to moji saveti, nego Bozji saveti zapisani u Bibliji. Druga je stvar sto vi ne verujete Bogu i onome sto je On dao ljudima u Bibliji, nego verujete "agencijama za povezivanje ljudi sa Bogom", odnosno polupanim i nepismenim svestenicima. A to Å¡to kažete da niste stupili u polne odnose je laž. Vi pod "polnim odnosima" podrazumevate samo seksualni kontakt, to jest penetraciju muÅ¡kog polnog organa u ženski. Tako su vas naopako nauÄili u vaÅ¡oj polupanoj crkvi. A kako se zove to Å¡to sa mladićem, sa kojim niste u braku, ostajete nasamo u sobi, ljubite se, milujete, uzdiÅ¡ete, uspaljujete, dodirujete sve delove tela? Pa vaÅ¡ "deÄko" mi je rekao Å¡ta radite i ja sam ga nagrdio kao najvećeg kurvara. To Å¡to ga vi, kao nemoralna devojka, navlaÄite na zlo nije izgovor da se on tako ponaÅ¡a. Pitajte vaÅ¡u baku da li je moralno to Å¡to radite sa svojim deÄkom kada ste nasamo. (SveÅ¡tenika nemojte da pitate jer i on to radi kad ga niko ne vidi.) Svaka žena će se složiti sa mnom da joj ne pada napamet moliti muža za koju kunu kako bi mogla otići do trgovine ili pitat ga dopuÅ¡tenje za izaći iz kuće! Da žena živi u zajednici u kojoj se mora pokoravati željama i prohtjevima svoga muža?! Bog me je stvorio slobodnu, dao mi je pamet i dao mi je svoju milost s kojom rasuÄ‘ujem Å¡to je dobro, a Å¡to loÅ¡e. Vidi se da vam je sekularno i pagansko vaspitanje prikazalo brak na pogresan nacin. Kada je zena dobra, onda joj muz moze dati sav novac koji ima, a zlim zenama (kao sto ste vi) preostaje da rade za poslodavce i da njih mole za svaku kunu i da traze dozvolu za sve sto u zivotu hoce da urade. Primjećujem da Äesto s ironijom i sarkazmom odgovarate, ne samo meni već i drugima. Kada se neko ponasa kao govedo, onda moram da primenjujem govedje metode, i da pokuÅ¡am da ih imitiram, da im pokažem koliko je glupo to kako se ponaÅ¡aju. Uskoro zavrÅ¡avam svoj pravi fakultet i NAMJERAVAM se zaposliti Bravo! Poslaću vam plast sena da pasete, kao poklon za dostizanje goveÄ‘eg cilja. i zaraÄ‘ivati svoj novac i nema tog muÅ¡karca koji će mi narediti da ne smijem. Ha, ha, pa Äiji je to novac koji ćete zaraÄ‘ivati? Zar nije to novac vaÅ¡eg budućeg gazde ili robovlasnika? Dakle, vi ćete gazdi nareÄ‘ivati Å¡ta sme da radi, a ne on vama? Biće to bolno iskustvo kad postanete rob u firmi. Zvaćete me i molićete me da vam preporuÄim nekog viteza za muža koji će da brine o vama i omogući vam da imate porodicu. A ja ću vam ponuditi da odete na obuku godinu dana kod moje strine Zemine, da vas dovede u red i nauÄi osnovnim stvarima o životu, pa ćete tek onda moći da se prijavite na sajt "Brak i porodica". Rekao mi je prijatelj svećenik da Vam niÅ¡ta ne piÅ¡em nego da se pomolim za spas VaÅ¡e duÅ¡e. MuÄenik se boji da ću vas isprovocirati da mućnete tom svojom glavom i da se prizovete pameti, i da ne budete blejaÄ kao Å¡to je on. Ali, jednostavno nisam mogla izdržati. Ta bolest mi je poznata. Vama da zapuÅ¡e usta, na dupe biste progovorili. Svatko je pozvan Å¡iriti Božju rijeÄ i raditi dobra djela bez obzira na mjesto stanovanja ili prehrane koju konzumira. Sa takvom filozofijom ćete uskoro da postanete biskup. Ja znam neke koji žive u kartonskim kutijama i kažu za sebe da rade dobra dela. A znam mnoge koji jedu svinjske paÅ¡tete i salame, i ostalo smeće, pa to i njihova deca vide i rade (pa oboljevaju od najrazliÄitijih bolesti), a priÄaju kako brinu o svojoj deci i rade dobra dela. Dobra vam je ta vaÅ¡a goveÄ‘a crkva gde vas uÄe da ne koristite mozak. Budete li rekli da sam nevjernik ili demon sami sebi možete dati plesku jer ni ne znate Å¡to ja radim, koliko molim, Å¡to mi znaÄi vjera i tko su za mene Bog, Isus i Majka Marija. Da znate poklopili biste se uÅ¡ima i zasramili. Evo poklopio sam se uÅ¡ima i zasramio jer sam rekao da ste nevernik i demon. To je bila mnogo blaga kvalifikacija. Vi ste ÄudoviÅ¡te, karakondžula i sam Sotona. TeÅ¡ko onom muÅ¡karcu koji potpiÅ¡e smrtnu presudu (braÄni ugovor) sa vama. Vi ste primer žene iz Biblije za koju se kaže: "Ima neÅ¡to Å¡to je gore od smrti, a to je zla žena." Da se vratim na mog momka, ponudili ste mu to da me ostavi i da tu kod vas ima mnogo djevojaka koje žive za to da budu domaćice i majke mnogo djece i da niÅ¡ta ne rade. Nisam mu to rekao, to ste loÅ¡e Äuli. I ovde u Srbiji je crna pogibija Å¡to se tiÄe devojaka, kao i u Hrvatskoj. Ali ovde ima viÅ¡e dobrih momaka, vitezova, junaka, guslara, koji mogu "aždaju da uhvate i konja da preskoÄe". Tako da kada se dovedete u red možda vas upoznam sa nekim potomkom Baja Pivljanina ili Vuka ManduÅ¡ića. Znate kako to kod nas zovu- SPONZORUÅ E! Kao Å¡to možete zakljuÄiti on Vas je odbio s tom ponudom. Nije on mene joÅ¡ odbio. Ja se molim za njega, i uveren sam da će biti neÅ¡to od njega. Mi smo na vezi i taj momak je veliki potencijal, iz dobre familije, male su Å¡anse da izvrÅ¡i samoubistvo i spanÄ‘a se sa vama. Vi niste Bog, Vi niste prorok, Vi niste papa... samo ste obiÄan Äovjek koji je svoj talent iz onog dobrog prebacio u ekstremizam. Hej curo, ja sam direktni potomak vojvode Radonje Petrovića, guvernera svih Brda, ja ujedinjujem sve pobožne ljude sa ovih prostora, baÅ¡ kao i moj ÄikunÄ‘ed, i uskoro pokrećem ofanzivu da oslobodim sve okupirane teritorije. Ima da zauzmem i Vatikan, a baziliku Svetog Petra ću da pretvorim u Guslarski Hram. Toliko toga bi joÅ¡ rekla, ali znam da će biti uzaludno, da ćete poput novinara ili politiÄara izvrnuti moje rijeÄi i prebaciti ih u svoju korist. Kada se priÄa neÅ¡to pametno, onda to ne može da se izvrće. Ako se jednoga dana prizovete pameti Äitaćete ovo Å¡to ste pisali i biće vas sramota. Stoga Vas pozdravljam i molim za vas i VaÅ¡u obitelj. Hvala, samo nemojte da se molite mrtvima za mene (Devici Mariji, apostolima i dr) jer ćete tako da prizivate demone. BVB Å ta je ovo, neki masonski znak? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 11.03.2012 01:50 |
|
|
biblija22 |
Odgovorio 11.03.2012 02:30
|
Član Odgovori: 84 Pristupio/la: 29.06.2010 16:07 Lokacija: Nepoznata |
NOVI VIDEO INSTITUTA ZA HEBREJSKI JEZIK KAKO SMO NASTALI??? PREPORUCUJE SE ADOLESCENTIMA http://www.youtub...tube_gdata |
|
|
Ignjatije |
Odgovorio 11.03.2012 11:29
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 08.12.2011 08:47 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Pertovicu,citao sam da se zalazete za teokratiju i uvodjenje mojsijevog zakona kao drzavnog.Ja smatram da je takva ideja neostvrljiva.Jer,i da nas narod prihvati takvo uredjenje satanisticki Zapad bi odmah vojno reagovao da srusi "totalitarni" rezim u kojem se krse "ljudska prava". Prikazivali bi preko CNN-a kako ubijamo demonizovane ljude - vracare,lopove,ateiste,homoseksualce.... i ostale koji truju nase drustvo,na veoma propagandni nacin tako da bi se ceo svet pobunio protiv toga i izvrsili bi invaziju na nas kakva se ne pamti. Tako da smatram da je potpuna teokratija za sada nemoguca.Ipak je knez ovoga sveta i dalje sotona koji tako nesto ne bi dozvolio. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2012 11:33
|
devojka - poruka glasi: BVB- Bog vas blagoslovio Aha, a ja mislio "Baba Vanga je Bog". Isus nas je upozorio da će doći »lažni Mesije i lažni proroci« i pokuÅ¡at će zavarati Äak i Božje izabrane (Matej 24,23-27; vidi i 2. Petrovu 3,3 i Judinu 17-18). Dakle, ja sam lažni prorok, a vaÅ¡ svećenik koji živi u celibatu i vi koji "održavate polnu Äistotu" ste izabrani? E blago vaÅ¡oj pameti... molit ću krunicu za vas i vaÅ¡e duhovno ozdravljenje. Evo, Äim ste poÄeli da molite krunicu za mene prikazala mi se Devica Marija i puno vas je pozdravila, i rekla je da vam poruÄim da igrate iz keca u dvojku Barselona - Valensija. |
|
|
el azar |
Odgovorio 11.03.2012 12:13
|
Član Odgovori: 45 Pristupio/la: 02.02.2012 10:35 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...playnext=2
Izmenio/la el azar na 11.03.2012 12:56 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2012 12:37
|
Ignjatije - poruka glasi: Gospodine Pertovicu,citao sam da se zalazete za teokratiju i uvodjenje mojsijevog zakona kao drzavnog.Ja smatram da je takva ideja neostvrljiva.Jer,i da nas narod prihvati takvo uredjenje satanisticki Zapad bi odmah vojno reagovao da srusi "totalitarni" rezim u kojem se krse "ljudska prava". Prikazivali bi preko CNN-a kako ubijamo demonizovane ljude - vracare,lopove,ateiste,homoseksualce.... i ostale koji truju nase drustvo,na veoma propagandni nacin tako da bi se ceo svet pobunio protiv toga i izvrsili bi invaziju na nas kakva se ne pamti. Tako da smatram da je potpuna teokratija za sada nemoguca.Ipak je knez ovoga sveta i dalje sotona koji tako nesto ne bi dozvolio. Vidi se da ne razumeÅ¡ Å¡ta je teokratija. Pogledaj u Bibliji kako je funkcionisala teokratija u vreme Mojsija i Isusa Navina. Dakle, Bog je car države i niko ne sme da dira tu državu. U vreme teokratije u Izraelu svi muÅ¡karci su tri puta godine dolazili u Jerusalim na praznike i niko od ljudi nije Äuvao granice države, ali nijedan okolni narod nije smeo da ih napadne jer su se bojali izraelskog Boga. Bog je rekao da će da "poÅ¡alje strÅ¡ljene" na okolne narode i druge poÅ¡asti, ako neÅ¡to pokuÅ¡aju protiv Izraela. Druga opcija je delimiÄna teokratija, gde Bog nije car države u onom smislu kao u vreme Mojsija jer je sadaÅ¡nji narod obezbožen. Ali, mogu da se polako uvode zakoni teokratije, da se primenjuju moralna naÄela, i da se u državi pravi ureÄ‘enje po biblijskim principima, da bi jednog dana Bog mogao da se ustoliÄi kao car. Strani faktor ne bi smeo da pisne, jer bi u roku od 7 dana mogli da napravimo antraks bombu od 200 kg koja je razornija od atomske bombe baÄene na HiroÅ¡imu, ili bi mogli da napravimo neko drugo razorno bioloÅ¡ko oružje za kratko vreme. Postoji opcija i da napravimo vojni savez sa Izraelom i da uzmemo od njih nuklerano oružje, oni i tako nemaju saveznike, jedva bi doÄekali da ih neko podrži (Amerika će uskoro potpuno da ih ostavi na cedilu). Pitanje je samo da li mi imamo dovoljno ljudi koji bi mogli da sprovode teokratiju u državi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2012 12:38
|
velja - poruka glasi: Sta nam radi pravosudje pa nije i cudo kakva nam je drzava,paganizam na delu .... Sledeci put kad budes postavio neki slican gadan post bices banovan. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.03.2012 12:39
|
el azar - poruka glasi: http://www.youtub...playnext=2 Miroljube, sta mislis o ovome? Koliko po tebi ima istine u ovome? Sve je tacno sto prica u tom videu. |
|
|
devojka |
Odgovorio 11.03.2012 13:30
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 11.12.2010 23:45 Lokacija: Nepoznata |
ok |
|
|
grigorije |
Odgovorio 11.03.2012 15:11
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 03.12.2010 19:14 Lokacija: Nepoznata |
Kako je moguce da antraks bomba bude razornija od atomske bombe? Ako je to tako zasto onda Iran ne napravi antraks bombu umesto atomske? |
|
|
NR |
Odgovorio 11.03.2012 15:46
|
Član Odgovori: 151 Pristupio/la: 05.01.2009 20:16 Lokacija: Nepoznata |
Rusija zabranjuje gej propagandu http://www.b92.ne..._id=589906 |
|
Predji na forum: |