pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 09:09
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Predrag82 - poruka glasi: Da li je lasersko skidanje dioptrije bezbedno. Imam prijatelja koji zbog posla ne može da skida dioptriju pomoću vežbi pa da li bi lasersko ispravljanje pomoglo. Moze da skida, nego je lenj. Laserskim zahvatom se ne otklanja uzrok problema, vec se samo produbljuje. |
|
|
crni |
Odgovorio 31.01.2012 09:47
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 22.11.2011 12:12 Lokacija: Nepoznata |
Daglas Rod i njegovi saradnici sa MasaÄusetskog instituta za tehnologiju (MIT) odluÄili su da saznaju kada je živeo je najstariji predak svih danas živih sedam milijardi ljudi. Zbog toga su razvili složeni raÄunarski model koji je simulirao rast i migracije svetskog stanovniÅ¡tva u periodu od viÅ¡e hiljada godina. Nakon obimnih izraÄunavanja, usložnjavajući model sa sve viÅ¡e informacija, pri Äemu je tokom jednog ciklusa simulacije raÄunar generisao Äak 60 gigabajta podataka, Rod i kolege su doÅ¡li do zapanjujućeg podatka da je osoba koja je poslednji zajedniÄki predak svih ljudi na Zemlji živela pre samo 2000 do 6000 godina! Originalni rad Daglasa Roda može se naći i na internetu: Douglas L.T. Rhode "On the Common Ancestors of all Living Humans", MIT, 2003. |
|
|
crni |
Odgovorio 31.01.2012 10:00
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 22.11.2011 12:12 Lokacija: Nepoznata |
MIroljube koliko sam ukapirao pre "poslednjih dana" treba da dodje do obracenja izraela, a ima li u knjigama proroka znaka koji treba da nagoveste kada ce se to desiti? |
|
|
NR |
Odgovorio 31.01.2012 10:03
|
Član Odgovori: 151 Pristupio/la: 05.01.2009 20:16 Lokacija: Nepoznata |
Juce je predstavnik okupatora(EU) Vensan Dezer gostovao u Skupstini u okviru promocije okupacionih integracija i Krasic je dao svoje vidjenje. Sve je odlicno rekao: http://www.youtub...kbg_8VSmb8 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 10:56
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
crni - poruka glasi: MIroljube koliko sam ukapirao pre "poslednjih dana" treba da dodje do obracenja izraela, a ima li u knjigama proroka znaka koji treba da nagoveste kada ce se to desiti? Ima jako puno znakova kroz celu Bibliju, govorio sam o tome u serijalu sa donjeg linka, narocito u 2. predavanju: http://www.creati...adjaji.htm |
|
|
Mina |
Odgovorio 31.01.2012 14:06
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 31.01.2012 13:59 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Da li mozete da mi pojasnite bolje ovo sto evolucionisti smatraju za prelaze izmedju majmuna i coveka : http://en.wikiped...on_fossils I kako objasnjavate to sto evolucionisti tvrde da danasnja istrazivanja genetike i biologje bi bila ozbiljno uzdrmana bez teorije evolucije(dakle po njima zavise direktno od evolucije) Unapred hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 14:29
|
Marko23 - poruka glasi: zdravo miroljube. upravo citam knjigu "tajne biblije". stigao sam do milenijuma. "U periodu od 1000 godina bice sami na ovoj porušenoj planeti i imace priliku da razmišljaju o svemu što se dogodilo u proteklih 6000 godina. Nakon hiljadu godina, Hristos ponovo dolazi i tada ce se dogoditi drugo vaskrsenje. U Bibliji pos toje opisana dva vaskrsenja. Ko vaskrsava u prvom vaskrsenju? Pravednici. Ko vaskrsava u drugom vaskrsenju? Grešnici. Postoje takode dve smrti u Bibliji. Dakle, u prvom vaskrsenju ce vaskrsnuti svi pravedni, a u drugom vaskrsenju ce vaskrsnuti svi grešnici." Do sada sam shvatio da covek umre, ceka sud, i onda prelazi u vecni zivot ili dostigne drugu smrt. i kraj? Isus kaze: "Ko slusa moje reci i veruje Onome koji me je poslao, ima zivot vecni, i ne dolazi na sud, nego je presao iz smrti u zivot" (Jovan 5,24) Dakle, oni koji su na Bozjoj strani ne izlaze na sud. Nakon smrti, oni prelaze u vecni zivot (nakon vaskrsenja), a period od momenta smrti do momenta vaskrsenja za njih je samo trenutak. Nepokajani idu na sud, i njima ce se zvanicno suditi u tom periodu od 1000 godina izmedju prvog i drugog vaskrsenja, kada ce svi spaseni moci da vide zivot svakog ko nije spasen. Onda sledi 2. vaskrsenje i druga smrt (unistenje). Dali ako nepravedan umre (prvu smrt), ima li sansu u roku "1000" godina da se pokaje/opravda i udje u vecni zivot? Nema sansu. Sve covekove sanse su za vreme ovog zivota. Zato nema smisla moliti se za mrtve. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 14:36
|
Mina - poruka glasi: Pozdrav Da li mozete da mi pojasnite bolje ovo sto evolucionisti smatraju za prelaze izmedju majmuna i coveka : http://en.wikiped...on_fossils Pa mozete i sami da zakljucite koliko je neozbiljno tvrditi tako nesto na osnovu pak kostiju koje su postavili. Te kosti pripadaju uglavnom izumrlim majmunima. Ali, narod je toliko zaglupljen i toliko veruje autoritetima, da prihvata svaku laz koju mediji promovisu. Za detaljnije o tim skeletima imate na donjem linku: http://www.cps.or.../cks4.html I kako objasnjavate to sto evolucionisti tvrde da danasnja istrazivanja genetike i biologje bi bila ozbiljno uzdrmana bez teorije evolucije(dakle po njima zavise direktno od evolucije) Pricaju gluposti. Ako znate elementarne stvari iz genetike znacete da je evolucija nemoguca, jer geni predstavljaju informaciju, a informacija ne moze da nastane sama od sebe u prirodi. |
|
|
Vuk Brdjanin |
Odgovorio 31.01.2012 14:50
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 31.01.2012 14:37 Lokacija: Nepoznata |
Da li je moguće, na osnovu informacija iz Svetog Pisma ili drugih izvora razjasniti geneaološki postanak Slovena/ Srba? Jeste li se, eventualno bavili time? Koliko je moguće pouzdano pratiti sudbinu plemena Izraela do danas? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 15:50
|
Vuk Brdjanin - poruka glasi: Da li je moguće, na osnovu informacija iz Svetog Pisma ili drugih izvora razjasniti geneaološki postanak Slovena/ Srba? Jeste li se, eventualno bavili time? Moguce je, ali se nisam time detaljnije bavio jer nisam imao vremena. Ali, planiram to da proucim. Koliko je moguće pouzdano pratiti sudbinu plemena Izraela do danas? Moguce je vrlo pouzdano. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 31.01.2012 15:50 |
|
|
merjem |
Odgovorio 31.01.2012 16:35
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 26.01.2012 19:59 Lokacija: Nepoznata |
profesore u jednom od svojih odgovora kazete da nece biti vecne muke u vecnom zivotu cit.da je to nakaradan koncept.Ali opet kazete da ce svako dobiti prema svojim delima sto mi je i normalno svak prema zasluzi.Mislim da bi to bila jedna velika nepravda da isto zavrsimo-oni koji se cuvaju,drze Bozijeg zakona i nadamo se lijepom vecnom zivotu i oni koji su na strani sotone i koji citav svoj zivot krse Boziji zakon.Kako to?Odakle vi crpite znanje i dokaze o veri? hvala unapred |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 17:03
|
merjem - poruka glasi: profesore u jednom od svojih odgovora kazete da nece biti vecne muke u vecnom zivotu cit.da je to nakaradan koncept.Ali opet kazete da ce svako dobiti prema svojim delima sto mi je i normalno svak prema zasluzi.Mislim da bi to bila jedna velika nepravda da isto zavrsimo-oni koji se cuvaju,drze Bozijeg zakona i nadamo se lijepom vecnom zivotu i oni koji su na strani sotone i koji citav svoj zivot krse Boziji zakon.Kako to?Odakle vi crpite znanje i dokaze o veri? hvala unapred Kada se kaze da ce "svako dobiti po svojim delima" to ocigledno znaci da ce neki krace, a neki duze da se "kupaju" u jezeru ognjenom, ali niko nece vecno. |
|
|
gemini |
Odgovorio 31.01.2012 17:23
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 20.01.2012 23:27 Lokacija: Nepoznata |
U svojim predavanjima viÅ¡e puta ste pomenuli da deset Izrailjevih plemena živi rasejano po svijetu - a gdje taÄno to niko ne zna. 1. Nije mi jasno kako to NIKO ne zna? Pa zar ne znaju oni ko su i gdje žive? Usput u mom malom mjestu jutros je osvanulo -33 stepena, samo Å¡to to na vijestima ne javljaju da ne Å¡ire paniku. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 20:16
|
gemini - poruka glasi: U svojim predavanjima viÅ¡e puta ste pomenuli da deset Izrailjevih plemena živi rasejano po svijetu - a gdje taÄno to niko ne zna. 1. Nije mi jasno kako to NIKO ne zna? Pa zar ne znaju oni ko su i gdje žive? Pa da nije bilo Drugog svetskog rata i napada na Jevreje, veliki broj njih bi se do sada asimilovao. Tako je veliki broj raseljenih asimilovan. Ali, moguce je da se otkrije koji danasnji narodi predstavljaju tih 10 plemena. Postavicemo uskoro ovde jednu knjigu koja se bavi tim pitanjem. |
|
|
04 |
Odgovorio 31.01.2012 20:24
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 29.01.2012 20:17 Lokacija: Nepoznata |
Za koja se dva jevrejska plemena zna ako se za ostalih 10 ne zna?
Izmenio/la 04 na 31.01.2012 20:26 |
|
|
Nikola Tesla |
Odgovorio 31.01.2012 20:34
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 31.01.2012 20:30 Lokacija: Nepoznata |
Da li je moguce Miroljube da su Srbi ili recimo Grci ili neki drugi balkanski narodi su jedno od plemena? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 20:47
|
04 - poruka glasi: Za koja se dva jevrejska plemena zna ako se za ostalih 10 ne zna? Zna se za Judino i Venijaminovo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.01.2012 20:49
|
Nikola Tesla - poruka glasi: Da li je moguce Miroljube da su Srbi ili recimo Grci ili neki drugi balkanski narodi su jedno od plemena? Moguce, jedan istrazivac kaze da Sloveni pripadaju tim plemenima. Njegovu knjigu cemo uskoro da postavimo. |
|
|
3 |
Odgovorio 31.01.2012 21:27
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 24.01.2012 18:52 Lokacija: Nepoznata |
Dobro vece.Bog u starom zavetu sklapa savez sa Avramom,i blagosilja njegov porod.E sad mene zanima jedno,ako je tako onda i arapi koji poticu od Ismaila,polazu pravo na savez i ostalo.I vidimo danas da je slucaj da su puno brojniji od jevreja,a i vise postuju moralne zakone,i tjelesne takodje.E mene zanima vase vidjenje toga,nadam se da nije glupavo kao zvanicne crkve.Oni na sve nacine hoce da su izabrani,samo na osnovu cega,ne znam.Na osnovu onoga sto su napravili od hriscanstva parodiju.Pa sad ja ljudima ne mogu da objasnim da je Isus bio obrezan,da nije jeo odredjenu hranu itd.Misle da sam lud.Kako ljudi malo znaju. |
|
|
dunja |
Odgovorio 31.01.2012 22:00
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 11.10.2011 16:41 Lokacija: subotica |
kada citam stari kao i novi zavet postoji toliko spojenih informacija koje ja nemogu da spojim .razni dogadjaji koji imaju neko svoje znacenje,a takodje i imena sa svojim znacenjem odnosno prevodom koji razumem tek kada nadjem negde u nekim knjigama koje rastumacuju ovakva pitanja.oduvek imam zelju da dok citam bibliju imam nekakvu verovatno podebelu knjigu koja bi pratila rastumacivala i takodje bila sporedna celina bozije reci a da nepravim tolike velike propuste u nerazumevanju i nesagledavanju dogadjaja u bozijoj reci.pitanje je dali takvo nesto postoji hvala |
|
Predji na forum: |