Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Moshe
Pozdrav Miroljube i sve najbolje u daljem radu.Odgledao sam vecinu tvojih predavanja sa ovog sajta i imam par pitanja za tebe:

1.U predavanju ,,zivot posle smrti,, video sam da si rekao da covek prakticno ne oseca smrt i da on na neki nacin ,,spava,, biblijskim jezikom i da za njega ustvari taj san i ne postoji jer je u sledecem trenutku ziv i pred sudom Bozjim.Ja nisam pronasao u Svetome Pismu tako nesto da je covek u istom trenutku (iz covekove perspektive gledano) ziv.Mozes li da mi navedes tekstove koje potvtvrdjuju takvu tvrdnju?
2.U predavanjima iz serijala ,,Poslednji dogadjaji,, govorio si da je hriscanski bog sotona pa me interesuje koje si ti verosipovesti jer si dosta negativno pricao o hriscanstvu?
3.U istom serijalu govorio su u prvom predavanju da covek treba da zivi u prirodi sa svojom porodicom okruzen dobrim,poboznim ljudima s cim se ja slazem ali me zanima da li ti zivis u skladu sa konceptom koji promovises?

Miroljub Petrovic
anton - poruka glasi:
Maloprije sam na satelitskom programu RTS 2 naišao na emisiju o prvom srpskom geologu i paleontologu Jovanu Žujoviću.

Dali si upoznat sa njegovim radom(knjigama) i šta misliš o njemu?

Covek je dosta radio, ali bio je evolucionista pa je ljude skretao na pogresan put.

Miroljub Petrovic
Moshe - poruka glasi:
Pozdrav Miroljube i sve najbolje u daljem radu.Odgledao sam vecinu tvojih predavanja sa ovog sajta i imam par pitanja za tebe:

1.U predavanju ,,zivot posle smrti,, video sam da si rekao da covek prakticno ne oseca smrt i da on na neki nacin ,,spava,, biblijskim jezikom i da za njega ustvari taj san i ne postoji jer je u sledecem trenutku ziv i pred sudom Bozjim.Ja nisam pronasao u Svetome Pismu tako nesto da je covek u istom trenutku (iz covekove perspektive gledano) ziv.Mozes li da mi navedes tekstove koje potvtvrdjuju takvu tvrdnju?

U Bibliji ne postoji poglavlje "Zivot posle smrti", niti poglavlje "Trojstvo", ni slicna poglavlja. Postoje brojni tekstovi koji potvrdjuju i objasnjavaju odredjene fenomene. Kroz celu Bibliju se za mrtve ljude kaze da "spavaju", i u Starom i u Novom zavetu. Na primer, Isus kaze za Lazara i devojcicu pre nego sto ih je vaskrsao da "spavaju". U Danilu 12 se takodje kaze da "mnogi koji spavaju u prahu zemaljskom probudice se", i mnogo drugih tekstova. Dalje se kaze da su oni koji su na Bozjoj strani "presli iz smrti u zivot", kaze se da je "Bog - Bog zivih, a ne Bog mrtvih", Isus kaze razbojniku na krstu "danas ces biti sa mnom u raju" - pokajani razbojnik ce u sledecem svom trenutku nakon smrti biti u raju, jer smrt (spavanje) ce za njega biti trenutak, itd..

Takodje, nisam rekao da posle smrti sledi sud Bozji. To vazi samo za nepokajane. Pokajani ne izlaze na sud vec bivaju vaskrsnuti na vecni zivot.

2.U predavanjima iz serijala ,,Poslednji dogadjaji,, govorio si da je hriscanski bog sotona pa me interesuje koje si ti verosipovesti jer si dosta negativno pricao o hriscanstvu?

Pricao sam negativno o savremenom otpalom hriscanstvu koje je dominantno u celom svetu, koje nema skoro nista zajednicko sa istorijskim Isusom i Svetim Pismom, i o savremenim hriscanskim vodjama koji promovisu laznu nauku i nemoralno zive. Ja sam po veroispovesti ono sto su bili apostoli - pravoslavac ili Jevrejin koji priznaje Isusa za Mesiju.

3.U istom serijalu govorio su u prvom predavanju da covek treba da zivi u prirodi sa svojom porodicom okruzen dobrim,poboznim ljudima s cim se ja slazem ali me zanima da li ti zivis u skladu sa konceptom koji promovises?

Naravno. S tim da zbog specificnosti posla koji radim odredjeni deo vremena moram da provedem u gradu da bih pomogao ljudima. Da toga nema, grad me nikada ne bi video.

Miroljub Petrovic
Ovako cemo da isteramo EU iz Srbije:

http://www.youtub...r_embedded

Moshe
U Bibliji ne postoji poglavlje "Zivot posle smrti", niti poglavlje "Trojstvo", ni slicna poglavlja. Postoje brojni tekstovi koji potvrdjuju i objasnjavaju odredjene fenomene. Kroz celu Bibliju se za mrtve ljude kaze da "spavaju", i u Starom i u Novom zavetu. Na primer, Isus kaze za Lazara i devojcicu pre nego sto ih je vaskrsao da "spavaju". U Danilu 12 se takodje kaze da "mnogi koji spavaju u prahu zemaljskom probudice se", i mnogo drugih tekstova. Dalje se kaze da su oni koji su na Bozjoj strani "presli iz smrti u zivot", kaze se da je "Bog - Bog zivih, a ne Bog mrtvih", Isus kaze razbojniku na krstu "danas ces biti sa mnom u raju" - pokajani razbojnik ce u sledecem svom trenutku nakon smrti biti u raju, jer smrt (spavanje) ce za njega biti trenutak, itd..

Nisam ni rekao da postoji u Bibliji poglavlje Zivot posle smrti vec sam rekao za vase predavanje.Pa ne kaze bas na svim mestima da spavaju.recimo kako to da se Mojsije i Ilija pojavljuju pred hristom kad se hrist preobrazi?zatim u Petrovoj poslanici petar govori da je Hrist propovedao jevandljelje i mrtvima.silaskom hrista na zemlju i njegvom smrcu se izbavljaju duse pravednika o cemu govori i jevandjelje po mateju kada kaze da su nakon vaskrsenja vaskrsnuti i neki drugi pravednici i da su se pojavljivali u Jerusalimu itd.Ili recimo Hrsit govori koji veruje u mene i ako umre izvece na drugom npr kaze neki nece osetiti smrt nikada itd.

Pricao sam negativno o savremenom otpalom hriscanstvu koje je dominantno u celom svetu, koje nema skoro nista zajednicko sa istorijskim Isusom i Svetim Pismom, i o savremenim hriscanskim vodjama koji promovisu laznu nauku i nemoralno zive. Ja sam po veroispovesti ono sto su bili apostoli - pravoslavac ili Jevrejin koji priznaje Isusa za Mesiju.

Prvi put cujem za tako nesto da je Pravoslavac zapravo jevrejin koji prihvata Hrista za Mesiju.Znaci ne slavite Bozic,Uskrs,veliki Petak,silazak svetog duha i sve ostale praznike pravoslavaca?Pa zar nisu upravo ti apostoli formirali Crkvu Hristovu koja postoji vec 2000 god?

Miroljub Petrovic
Moshe - poruka glasi:

Nisam ni rekao da postoji u Bibliji poglavlje Zivot posle smrti vec sam rekao za vase predavanje.Pa ne kaze bas na svim mestima da spavaju.recimo kako to da se Mojsije i Ilija pojavljuju pred hristom kad se hrist preobrazi?

O svemu tome sam govorio bezbroj puta na forumu, ali nisi citao. Mojsije je prvi covek koji je vaskrsnut i posle toga je vaznet na nebo, a Ilija je ziv vaznet na nebo. Posto su obojica zivi, a ne mrtvi (da spavaju) onda su mogli da se jave Isusu.

zatim u Petrovoj poslanici petar govori da je Hrist propovedao jevandljelje i mrtvima.

To ne pise u Petrovoj poslanici. Pise da je Isus vaskrsnut onim Duhom (Svetim Duhom) sa kojim je propovedao prepotopnim ljudima (duhovima u tamnici greha), kako pise u 1. Mojsijeva 6: "I rece Bog: Nece se moj Duh do veka preti sa ljudima jer su telo."

silaskom hrista na zemlju i njegvom smrcu se izbavljaju duse pravednika o cemu govori i jevandjelje po mateju kada kaze da su nakon vaskrsenja vaskrsnuti i neki drugi pravednici i da su se pojavljivali u Jerusalimu itd.

U pitanju je vaskrsenje mrtvih, nisu se u Jerusalimu pojavile duse mrtvih, nego je Bog vaskrsao ljude i oni su se prikazali ostalima.

Ili recimo Hrsit govori koji veruje u mene i ako umre izvece na drugom npr kaze neki nece osetiti smrt nikada itd.

Tako, kad covek umre, u svom sledecem trenutku je ziv, jer period dok je mrtav (spava) je za njega jedan trenutak, bez obzira da li je mrtav (ili spava) 1 dana ili 1000 godina.

Prvi put cujem za tako nesto da je Pravoslavac zapravo jevrejin koji prihvata Hrista za Mesiju.

Prvi put cujes jer ocigleno nisi citao Sveto Pismo. Da si citao, znao bi da su apostoli bili Jevreji koji su prihvatali Isusa za Mesiju, i da je pravoslavlje jevrejski koncept u kojem se Isus prihvata za Mesiju.

Znaci ne slavite Bozic,Uskrs,veliki Petak,silazak svetog duha i sve ostale praznike pravoslavaca?Pa zar nisu upravo ti apostoli formirali Crkvu Hristovu koja postoji vec 2000 god?

Slavim sve ono sto su slavili Isus i apostoli. E sad, treba da citas Sveto Pismo i da vidis sta su oni slavili.

Miroljub Petrovic
Nacelnik uprave Novi Sad , Petar Vidjikont, daje nalog direktorima osnovnih i srednjih skola da dodju na projekciju filma "Parada", na danasnji dan i da dobiju upute kako ce se organizovati pustanje filma deci u skolama.

http://i43.tinypi...

Ako se slabo vidi, evo teksta:

Директорима школа,

Министарство просвете и науке организује бесплатну пројекцију филма "Парада" за директоре основних и средњих школа у среду 25.12.2012. године у 12 часова у биоскопу "Арена" Бул. Михајла Пупина 17 у Новом Саду.
Молимо вас да долазак директора(или помоћника) потврдите Школској управи Нови Сад до среде 25.01.2012 до 10 сати на телефон 021/529-223.
Пре пројекције филма ће бити кратко обраћање присутним родитељима начелника Школске управе Нови Сад о предстојећим задацима школа и подељен материјал за ваннаставне активнсоти ученика, а после пројекције филма директорима ће се обратити редитељ Срђан Драгојевић, поводом организовања филмских представа за ученике школа.

С поштовањем,
Начелник Петар Виђикант

nm85
Da li je lazni prorok iz knjige Otkrivenja odredjena licnost,mediji ili nesto trece?

Moshe
Дакле, будући да је Христос страдао у
телу, и ви се наоружајте тим истим ставом,
јер ко страда у телу прекинуо је с гресима, 2
да преостало време у телу не живи по људ-
ским жељама него по Божјој вољи. 3 Јер је
доста што сте у прошлости вршили вољу љу -
ди из света кад сте живели у бесрамности, у
пожудама, пијанчењу, разузданим гозбама,
над метањима у пијењу и недопустивом идо-
лопоклонству. 4 Пошто више не трчите с
њи ма у ту исту каљугу раскалашности, чуде
се и погрдно говоре о вама. 5 Али они ће
одговарати ономе ко је спреман да суди жи -
вима и мртвима. 6 У ствари, зато је добра
вест објављена и мртвима,
да би по телу
били осуђени у очима људи, али да би у
Бож јим очима по духу живели.

evo ovde iz prve Petrove poslanice teksta da je dobra vest javljena i mrtvima.e sad mi nije jasno kako im je javljena ako oni ,,spavaju,, tj. nisu svesni.

Miroljub Petrovic
nm85 - poruka glasi:
Da li je lazni prorok iz knjige Otkrivenja odredjena licnost,mediji ili nesto trece?

Licnost, naravno, kao sto pise.

Miroljub Petrovic
Moshe - poruka glasi:
Дакле, будући да је Христос страдао у
телу, и ви се наоружајте тим истим ставом,
јер ко страда у телу прекинуо је с гресима, 2
да преостало време у телу не живи по људ-
ским жељама него по Божјој вољи. 3 Јер је
доста што сте у прошлости вршили вољу љу -
ди из света кад сте живели у бесрамности, у
пожудама, пијанчењу, разузданим гозбама,
над метањима у пијењу и недопустивом идо-
лопоклонству. 4 Пошто више не трчите с
њи ма у ту исту каљугу раскалашности, чуде
се и погрдно говоре о вама. 5 Али они ће
одговарати ономе ко је спреман да суди жи -
вима и мртвима. 6 У ствари, зато је добра
вест објављена и мртвима,
да би по телу
били осуђени у очима људи, али да би у
Бож јим очима по духу живели.

evo ovde iz prve Petrove poslanice teksta da je dobra vest javljena i mrtvima.e sad mi nije jasno kako im je javljena ako oni ,,spavaju,, tj. nisu svesni.

Isusova definicija mrtvog coveka je da je duhovno mrtav covek zaista mrtav. To se vidi i u Starom i u Novom zavetu. Isus kaze: "Pusti da mrtvi sahranjuju mrtve." Drugi deo teksta koji si citirao to potvrdjuje.

Srboljub
Помаже Бог Мирољубе

Почео сам да једем биљну храну али ме интересује да ли је ово довољно хране да задовољи потребе човека

1 Јабука
1 Банана
пола паковања боровница
две шаке бадема
Све је то сасечено у један тањир

Ја сам лично сит и добро се осећам али нисам сигуран да ли је то добра исхрана

Miroljub Petrovic
Srboljub - poruka glasi:
Помаже Бог Мирољубе

Почео сам да једем биљну храну али ме интересује да ли је ово довољно хране да задовољи потребе човека

1 Јабука
1 Банана
пола паковања боровница
две шаке бадема
Све је то сасечено у један тањир

Ја сам лично сит и добро се осећам али нисам сигуран да ли је то добра исхрана

Imas mnogo badema, a fale ti zitarice, one su glavni izvor hrane. Dovoljno je jedna saka badema, a ubaci zitarice, na primer saka nabubrelog jecma ili ovsa (nabubre za par sati, ili preko noci u vodi).

veroljub
dali znate na koji nacin moze da se izleci bruh (kila), ili se mora operisati?
svako dobro
+Veroljub+

Miroljub Petrovic
veroljub - poruka glasi:
dali znate na koji nacin moze da se izleci bruh (kila), ili se mora operisati?
svako dobro

Imas vezbe na internetu.

anavi
Zanima me dali je dobro da žena posti ako je trudna? Postoje li kakve opasnosti za dijete?

Miroljub Petrovic
anavi - poruka glasi:
Zanima me dali je dobro da žena posti ako je trudna? Postoje li kakve opasnosti za dijete?

Sve zavisi od zene, ona sama treba da proceni da li je spremna za tako nesto i da li joj je to u tom trenutku potrebno. Za zdravu zenu post od jednog dana nije nikakav problem, cak i kada je u trudnoci.

tovel
Gotovo svi najveci i najpopularniji (FileSonic, Fileserve...) sajtovi za kacenje fajlova (file hosting) ili sajtovi za gledanje i aploud video datoteka (JuTjub, Vimeo, Videobb i njima slicni sajtovi) poceli su strogo da cenzurisu razmenu i aploud fajlova.Na zalost internet ce vrlo uskoro verovatno za par meseci postati prakticno beskoristan u pogledu (kao do sada) razmene video fajlova, fotografija, mp3 sadrzaja, pdf i word fajlova itd jer ce biti dovoljno da neko bilo fizicko ili pravno lice, poslovni gigant, entitet, kompanija ili korporacija podnese prijavu ili zalbu na (navodno) zloupotrebu materijala zasticenog autorskim pravima pa da taj sajt, blog, forum itd bude blokiran ili potpuno zatvoren od strane internet provajdera (ISP).
Sta je tu je...
Takodje nije preporucljivo da vise koristite torente iz bezbednosnih razloga.Izgleda da je FBI poceo da pohranjuje IP adrese svih onih koji su skidali autorizovan materijal putem torenta.

http://torrentfre...on-120123/

split
Pozdrav.Pitanje za Vas da li osuđujete napade na hrvatske navijace od strane huligana u Novom Sadu?Vidim da su napadani sa sjekirama itd.i da su zapaljena 2 auta sinoc.

Miroljub Petrovic
split - poruka glasi:
Pozdrav.Pitanje za Vas da li osuđujete napade na hrvatske navijace od strane huligana u Novom Sadu?Vidim da su napadani sa sjekirama itd.i da su zapaljena 2 auta sinoc.

Te napade organizuju i izvrsavaju isti oni koji su organizovali napade na mitingu protesta zbog hapsenja Karadzica i Mladica, i paljenja prelaza na Jarinju. Isti su organizovali i izvrsili napad na francuske navijace, incidente u Firenci i dr. Ne treba time da se bavimo. Mudar covek ne ide na utakmice, jer to su u svakom pogledu opasna mesta.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.75 sekundi!