pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.01.2012 21:19
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
sananda - poruka glasi: Kako je moguce izbeci vakcinaciju dece? Kada se dete ne vakcinise u skoli, roditelji dobijaju poziv da ga sami vode u dispanzer. Da li mogu trpeti neke sankcije ako to ne urade? Jel neko ima iskustva sa ovakvim situacijama? Evo ja cu ti naveti licno iskustvo. Jednom prilikom dosla je nastavnica u razred moje cerke i pozvala svu decu da "brzo svi izadju iz razreda" i da odu na lekarski pregled i vakcinaciju. Moja cerka je rekla drugaricama da se nece vakcinisati. Sve drugarice su joj rekle: "Moraces, moraces!!!" Moja cerka je rekla: "Videcemo." Kad je dosla na red, lekarka ju je kobojagi pregledala, i za vreme pregleda moja cerka je rekla da nece da se vakcinise. Lekarka je pitala: "Zasto neces da se vakcinises?" A cerka je rekla: "Zabranjeno mi je da se vakcinisem." Usledilo je pitanje: "Ko ti je zabranio?" A cerka je rekla: "Tata mi je zabranio." Lekarka joj je onda dala papir i rekla joj: "Kad budes htela da se vakcinises, javi se." I kraj price. Nije bilo nikakvih neprijatnosti. Cerka je posle toga dosla da mi se pohvali i ja sam je castio sto je ispala pametna i hrabra. Dakle, oni jako dobro znaju da ne mogu (bar za sada) nikoga da nateraju da se vakcinise. Mogu da vrse indirektne pritiske, ali onaj ko zna znanje, njemu ne mogu nista, bar za sada. Kad se uvede stroga satanisticka diktatura, onda ce biti druga prica. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.01.2012 21:21
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
hidden12 - poruka glasi: Dobro veÄe.PoÅ¡to sam pogledao na traži Å¡ta je imalo o islamu uopÅ¡te,i mogu da kažem da vam je poznavanje islama dosta povrÅ¡no,Å¡to je i donekle normalno jer ste na drugim poljima veoma jaki.Mada se dosta slažem sa vama i po nekim pitanjima iz islama.Da ne dužim previÅ¡e,evo jednog pitanja.PoÅ¡to u kuranu postoje dokazi da bog zaista postoji,Å¡to potvrÄ‘uje veliki broj ajeta,navedite mi nekoliko ajeta iz starog ili novog zaveta.Pod tim mislim da budu oni koji će danaÅ¡njeg Äoveka da trgnu iz letargije neverovanja.Evo ja cu da dam jedan primer a vi dajte neÅ¡to sliÄno.Sura 75, ajeti1-4, 1-kunem se danom kada smak svijeta nastupi,2-i kunem se duÅ¡om koja sebe kori,3-zar Äovek misli da kosti njegove nećemo sakupiti?,4-hoćemo,mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo. To sto pricas je prazna prica. Izvorna poruka Kurana je poziv na vracanje izvornim vrednostima datim preko Mojsija, a sve drugo sto pricaju navodni "eksprerti" je zloupotreba Kurana i Muhameda. |
|
|
acoo |
Odgovorio 23.01.2012 22:31
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 26.11.2011 20:40 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,zasto ova nasa mala i siromasna drzava gazi mnogo vece jace i bogatije od sebe u vecini sportova? (kosarka,odbojka,vaterpolo,rukomet,tenis...) Pa cak i drzave bivse YU su dosta opasne u sportu. Izvinjavam se ako pitanje nije prikladno,ali voleo bih da cujem vas komentar na to. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.01.2012 23:29
|
acoo - poruka glasi: Miroljube,zasto ova nasa mala i siromasna drzava gazi mnogo vece jace i bogatije od sebe u vecini sportova? (kosarka,odbojka,vaterpolo,rukomet,tenis...) Pa cak i drzave bivse YU su dosta opasne u sportu. Izvinjavam se ako pitanje nije prikladno,ali voleo bih da cujem vas komentar na to. Nasa drzava nije mala i siromasna, nego velika i duhovno bogata, u poredjenju sa drugim drzavama. To sto moralno propadamo brzinom svetlosti pokazuju i "uspesi" u budalastinama, kao sto je profesionalni sport. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.01.2012 08:58
|
TV 011 je postavljena na novi sajt: www.tv011.net |
|
|
sikili |
Odgovorio 24.01.2012 09:50
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 09.03.2010 13:39 Lokacija: Nepoznata |
Ameri vrse pregrupisavanje: http://www.youtub...e=youtu.be Rusi salju oruzije: http://www.vaselj...-u-siriju/ Uvlace se velike sile, nesto se sprema! A meni se postovi brisu. |
|
|
Petar237 |
Odgovorio 24.01.2012 12:36
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 21.01.2012 13:05 Lokacija: Beograd |
Postovani Miroljube, voleo bih da mi pojasnite koliko je zaista bezbedan porodjaj u kuci u prisustvu babice i sta ako nesto podje lose, kakve mogu da budu komplikacije, npr.ako se beba okrene na stranu ili ako je beba prevelika pa zena mora da se zaseca kao sto kazu doktori?Hvala |
|
|
Apis |
Odgovorio 24.01.2012 12:41
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 14.01.2012 18:50 Lokacija: Nepoznata |
Luka 16 15 I reÄe im: Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vaÅ¡a; jer Å¡ta je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom. 16 Zakon i proroci su do Jovana; odsele se carstvo Božije propoveda jevanÄ‘eljem, i svaki navaljuje da uÄ‘e u njega. 17 LakÅ¡e je, pak, nebu i zemlji proći negoli jednoj titli iz zakona propasti. Evo Miroljube i ovde isus kaze da su zakon i proroci do Jovana!!kao i u jevandjelju po Mateju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.01.2012 13:34
|
sikili - poruka glasi: Ameri vrse pregrupisavanje: http://www.youtub...e=youtu.be Rusi salju oruzije: http://www.vaselj...-u-siriju/ Uvlace se velike sile, nesto se sprema! A meni se postovi brisu. Eto, sprema se pogibija, a ti, kao vesnik najsvezijih informacija, nemas dostupa u medijima. Stvarno sramota. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.01.2012 13:37 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.01.2012 13:41
|
Petar237 - poruka glasi: Postovani Miroljube, voleo bih da mi pojasnite koliko je zaista bezbedan porodjaj u kuci u prisustvu babice i sta ako nesto podje lose, kakve mogu da budu komplikacije, npr.ako se beba okrene na stranu ili ako je beba prevelika pa zena mora da se zaseca kao sto kazu doktori?Hvala Kucni porodja je ubedljivo najbezbednija opcija. Nema sansi da dodje do komplikacija ako zena zdravo zivi. Polozaj bebe moze lako da se utvrdi pre porodjaja. Imas sve objasnjeno na donjem linku: http://www.cps.or...rodjaj.htm |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.01.2012 13:43
|
Apis - poruka glasi: Luka 16 15 I reÄe im: Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vaÅ¡a; jer Å¡ta je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom. 16 Zakon i proroci su do Jovana; odsele se carstvo Božije propoveda jevanÄ‘eljem, i svaki navaljuje da uÄ‘e u njega. 17 LakÅ¡e je, pak, nebu i zemlji proći negoli jednoj titli iz zakona propasti. Evo Miroljube i ovde isus kaze da su zakon i proroci do Jovana!!kao i u jevandjelju po Mateju. To se zove kvazi-hriscanska miki maus teologija. Na tom mestu pise: "Jer zakon i proroci govore o Jovanu", a ne to sto si naveo, a sto stoji u pogresnom grckom prevodu. Procitaj najbolju teolosku knjigu na tu temu na donjem linku: http://www.cps.or...shua02.zip |
|
|
Apis |
Odgovorio 24.01.2012 13:59
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 14.01.2012 18:50 Lokacija: Nepoznata |
To se zove kvazi-hriscanska miki maus teologija. Na tom mestu pise: "Jer zakon i proroci govore o Jovanu", a ne to sto si naveo, a sto stoji u pogresnom grckom prevodu. Procitaj najbolju teolosku knjigu na tu temu na donjem linku: http://www.cps.or...shua02.zip citao sam Miroljube ovu knjigu ,,jevrejski Jeshua ili grcki Isus,,.ona govori o jevandjelju po Mateju a ja sam ti naveo tekst iz jevandjelja po Luki. Izmenio/la Apis na 24.01.2012 14:02 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.01.2012 14:33
|
Apis - poruka glasi: To se zove kvazi-hriscanska miki maus teologija. Na tom mestu pise: "Jer zakon i proroci govore o Jovanu", a ne to sto si naveo, a sto stoji u pogresnom grckom prevodu. Procitaj najbolju teolosku knjigu na tu temu na donjem linku: http://www.cps.or...shua02.zip citao sam Miroljube ovu knjigu ,,jevrejski Jeshua ili grcki Isus,,.ona govori o jevandjelju po Mateju a ja sam ti naveo tekst iz jevandjelja po Luki. Ti kao da si retardiran. Pa zar ne shvatas da je grcki prevod los, i da na mnogim mestima u Novom zavetu postoje kontradikcije, upravo zbog loseg prevoda? Jel mislis da su tekst u Mateju i Marku kontradiktorni, ili smatras da je Isus jednom rekao jedno, a drugi put drugo - da je dao dve kontradiktorne izjave, ali da "obe mogu da prodju"? Ako nastavis sa ovakvim glupim primedbama, moracu da prekinem komunikaciju oko teologije. Mozda mozemo da pricamo o pripremanju zdravih kolaca, ali o teologiji - tesko. |
|
|
dveribg |
Odgovorio 24.01.2012 14:48
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 21.01.2012 08:06 Lokacija: Nepoznata |
Kancelarija Dveri Zvezdara je otvorena svakog radnog dana u terminima od 10-12 i 18-20 h. tel.3437 602 ul.Mihaila Bulgakova 34. Ko zivi na Zvezdari neka se javi. Svaka cast organizaciji CPS,do pobede ! |
|
|
Vjeroljub |
Odgovorio 24.01.2012 16:30
|
Član Odgovori: 21 Pristupio/la: 07.01.2012 14:02 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,citao sam oni knjigu od Vudroua. U njoj on tvrdi da se nigdje u Bibliji ne navodi da je Petar bio u Rimu. Medjutim, 1. Petrova 5,13: Pozdravlja vas suizabranica u Babilonu i Marko, sin moj. Da li se pod Vavilonom misli na Rim? Ili na neki drugi grad,posto sam citao da je postojao neki Vavilon u Asiriji gdje je bilo dosta Jevrjeja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.01.2012 17:16
|
Vjeroljub - poruka glasi: Miroljube,citao sam oni knjigu od Vudroua. U njoj on tvrdi da se nigdje u Bibliji ne navodi da je Petar bio u Rimu. Medjutim, 1. Petrova 5,13: Pozdravlja vas suizabranica u Babilonu i Marko, sin moj. Da li se pod Vavilonom misli na Rim? Ili na neki drugi grad,posto sam citao da je postojao neki Vavilon u Asiriji gdje je bilo dosta Jevrjeja. Neozbiljno je na osnovu tog teksta tvrditi da je Petar bio u Rimu. Pitanje je sta zaista pise u originalnom tekstu poslanice na hebrejskom jeziku. Na primer, vrlo je moguce da je poslanica Galatima, koju je pisao apostol Pavle, pisana Jevrejima u "galutu" ili "rasejanu", jer hebrejska rec "galut" znaci "rasejanje". Tesko je reci koji su to "Galacani" i gde su to ziveli, u kom gradu. Pitanje je da li se u 1. Petrovoj 5,13 bas spominje Vavilon ili neko drugo ime, i na sta se to odnosi. Moguce da je Petar bio u Mesopotamiji, tamo gde je nekada bio drevni Vavilon. |
|
|
Gost |
Odgovorio 24.01.2012 18:16
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 05.01.2012 15:33 Lokacija: Nepoznata |
Galatia je bilo mesto,provincija koje se nalazi u danasnjoj Turskoj,to je samo jedno od mesta koje su apostoli posecivali ,kao sto je Pisidija,Likija,Vitinija,Lidija,Pamflija,Pont,Kilikija (sva mesta nabrojana se nalaze u danasnjoj Turskoj). Galatia je bila u blizini danasnjeg glavnog grada Turske Ankare. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.01.2012 18:41
|
Gost - poruka glasi: Galatia je bilo mesto,provincija koje se nalazi u danasnjoj Turskoj,to je samo jedno od mesta koje su apostoli posecivali ,kao sto je Pisidija,Likija,Vitinija,Lidija,Pamflija,Pont,Kilikija (sva mesta nabrojana se nalaze u danasnjoj Turskoj). Galatia je bila u blizini danasnjeg glavnog grada Turske Ankare. To je zvanicna kvazi-hriscanska inetrpretacija, kao i ona da je planina Horiv (ili SInaj) u Egiptu, a potvrdjeno je da se nalazi u Saudijskoj arabiji. |
|
|
Ratko |
Odgovorio 24.01.2012 21:12
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
Njegoš i Kosovska etika http://www.vesti0...ska-etika/ |
|
|
anton |
Odgovorio 24.01.2012 23:46
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Maloprije sam na satelitskom programu RTS 2 naišao na emisiju o prvom srpskom geologu i paleontologu Jovanu Žujoviću. Dali si upoznat sa njegovim radom(knjigama) i šta misliš o njemu? Izmenio/la anton na 25.01.2012 01:15 |
|
Predji na forum: |