pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 10:44
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Vjeroljub - poruka glasi: Miroljube, jednom prilikom je Isus pricao da je Gospod Bog-Bog Avrama,Isaka i Jakova te da Bog nije Bog mrtvih nego Bog zivih.Da li to znaci da su se ova trojica nakon smrti direktno preselila u raj ili da su naknadno vaskrnuta? I zbog cega? Pa pogledaj u kom kontekstu Bog u Bibliji govori o tome ko je ziv, a ko mrtav. Isus kaze: "Ko odrzi moju rec, nece videti smrt doveka." (Jovan 5,24) Dakle, oni koji se drze Boga, nikada nece umreti, jer ono sto ljudi zovu "ovozemaljska smrt" je samo prelazak u vecni zivot, posto covek koji "umre" (biblijski "zaspi") u svom sledecem trenutku vaskrsnut na vecni zivot. Za one koji su jos zivi, za ovog "umrlog" coveka se kaze da "spava", ali Bog kaze da je taj covek ziv u Bozjim ocima. Mrtvi ljudi su oni koji zive nemoralno, suprotno Bozjoj reci, kako kaze Isus. Oni treba da "ozive", da se "ponovo rode", kako kaze Isus. Dakle, da ponovim: Kada u Bibliji Bog govori u termini "ziv" i "mrtav" to se odnosi na one koji su na strani Boga ili na one koji to nisu. Sta je kriterijum ko je na Bozjoj strani? Isus kaze: "Moja (Isusova) rec." I jos me zanima ovo: Dela 21,8. Ð Ñутрадан пошавши Павле и који бејаÑмо Ñ ÑšÐ¸Ð¼ дођоÑмо у ЋеÑарију; и ушавши у кућу Филипа јеванђелиÑта, који беше један од Ñедам ђакона, оÑтаÑмо у њега. Je li ovaj Filip pisao neko jevandjelje pa su ga nazvali jevandjelistom ili je jednostavno propovedao jevandjelje pa su ga zbog toga prozvali? U pitanju je Isusov ucenik kojeg je On pozvao da podje za Njim (Jovan 1,43), i koji je propovedao jevandjelje (dobru vest) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 11:33
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Sinoc me zvao moj prijatelj Rade iz organizacije 1389. On je sa svojim prijateljima kupio kameru, kompjuter i ostalu opremu za uzivo emitovanje desavanja na barikadama na Kosovu, preko interneta. Ulozili su dosta novca u to, i sada je jos jedino problem sto im neprijatelj povremeno iskljucujeu struju i onda moraju sve da podesavaju ispocetka. Da bi se to sprecilo, potreban im je akumulator i pretvarac 12/220 V. To sve zajedno kosta oko 17.500 dinara (oko 170 evra). Svi koji su zainteresovani da pomognu ovaj projekat mogu da kontaktiraju Radeta na broj telefona: 064-356-7038
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.01.2012 11:33 |
|
|
Petar237 |
Odgovorio 22.01.2012 11:40
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 21.01.2012 13:05 Lokacija: Beograd |
A opet, kada Isus govori apostolima: " Zaista vam kazem, stogod svezete na zemlji bice svezano na nebu i stogod razresite na zemlji bice razreseno na nebu", mnogi tumace da se to odnosi na ispovest i svestenicko rezresenje greha, a ja Vas molim da mi objasnite pravo zanacaenje.Hvala |
|
|
Apis |
Odgovorio 22.01.2012 11:54
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 14.01.2012 18:50 Lokacija: Nepoznata |
Vec sam rekao, a sada da ponovim. Savremeni hriscani (velika vecina) veruju u "Isusa" koji nije istorijski Isus. "Isus" u kojeg vecina hriscana veruje je glavom i bradom sam Sotona. To se vidi po onome sto uce hriscanski teolozi i po nacinu zivota tih "hriscana". au bre Miroljube pretera ga.Ispada da se svi hriscani mole sotoni a samo jevreji se mole pravom Bogu a istoga su raspeli kao najvecaga bogohulnika.Pre svega u savremenim hriscanskim drzavama se ateizam siri kao epidemija i to je cinjenica ali ima i vernih ljudi koji zive koliko toliko moralno.ali recimo ima monaha koji ceo svoj zivot su posvetili Bogu i mole mu se danonocno zive u prirodi u manastirima,sami rpozivode svoju hranu itd.Pa nije valjda Miroljube da se i oni mole sotoni? Ti ljudi se uzdizu na jedan poseban duhovni nivo i Bog ih ispunjava svojom blagodati.ja sam upozano dosta takvih ljudi. e a sad recimo kod jevreja ima dosta sektasenja,okultizma, citao sam skoro da je neka sekta u izraelu izvrsila kolektivno samoubistvo ali ja ne mogu sad da osudim sve jevreje i da kazem oni su satanisti i mole se sotoni. recimo ima dosta imucnih jevreja koji svoje bogatsvo koriste sa svoje sebicne potrebe i potrebe svojih porodica a ne koriste da pomazu drugima.I sad su oni kao ugodni pred gospodom. cisto sumnjam. i recimo zasto je za vas svaka natprirodna pojava dolazi od sotone?pa valjda se i bog na neki svoj nacin otkriva svojim duhovnim vojnicima.ima dosta primera takvih cuda u pravoslavnom svetu.da li vi kazete da su sva ta cuda zapravo dela sotone? |
|
|
Petar237 |
Odgovorio 22.01.2012 11:58
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 21.01.2012 13:05 Lokacija: Beograd |
I kava bi po Vama trebala da bude uloga svestenika u crkvi posto ima dosta sumnjivih obicaja kao sto su svecenje vodice i slicno? Hvala. |
|
|
Dusan d |
Odgovorio 22.01.2012 12:32
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
Ovako!Isus kaze:Nije covek stvoren radi sabta, vec sabat radi coveka. Ja od prilike znam sta to znaci.Da li vi mozete to jasnije da objasnite? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 13:38
|
Petar237 - poruka glasi: A opet, kada Isus govori apostolima: " Zaista vam kazem, stogod svezete na zemlji bice svezano na nebu i stogod razresite na zemlji bice razreseno na nebu", mnogi tumace da se to odnosi na ispovest i svestenicko rezresenje greha, a ja Vas molim da mi objasnite pravo zanacaenje.Hvala Isus u prvom trenutku kaze Petru - "preko tebe cu da delujem na Zemlji" (parafraziram), a onda u sledecem trenutku kaze: "Idi od mene Sotono." Nacin Bozjeg delovanja preko pojedinaca ili naroda je jasan i logican, i jasno je izrecen u Bibliji. Bog kaze: "Kad bih rekao za narod i za carstvo da ga istrebim i razorim i zatrem; ako se obrati narod oda zla, za koje bih rekao, i meni će biti žao sa zla koje miÅ¡ljah da mu uÄinim. A kad bih rekao za narod i za carstva da ga sazidam i nasadim; ako uÄini Å¡ta je zlo preda mnom ne sluÅ¡ajući glas moj, i meni će biti žao dobra koje rekoh da mu uÄinim." (Jeremija 18,7-10) Dakle, sva Bozja obecanja za zivot coveka su uslovna. Dok covek zivi ugodno pred Bogom, Bog ce ga blagosloviti i upotrebiti u Svojoj misiji na Zemlji. Kad covek pocne da zastranjuje, Bog mora pedagoski da deluje, da pusta nevolju. Oni koji zastranjuju ne mogu da budu Bozje videlo na Zemlji i Bozji predstavnici na Zemlji. |
|
|
Laki |
Odgovorio 22.01.2012 13:59
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
DNK: Srbi, Hrvati i Bosanci su braća http://www.mondo....braca.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 14:38
|
Apis - poruka glasi: Vec sam rekao, a sada da ponovim. Savremeni hriscani (velika vecina) veruju u "Isusa" koji nije istorijski Isus. "Isus" u kojeg vecina hriscana veruje je glavom i bradom sam Sotona. To se vidi po onome sto uce hriscanski teolozi i po nacinu zivota tih "hriscana". au bre Miroljube pretera ga.Ispada da se svi hriscani mole sotoni a samo jevreji se mole pravom Bogu a istoga su raspeli kao najvecaga bogohulnika. Opet ponavljas istu mantru i hoces tudjim blatom da peres hriscansko blato. Nas glavni uzor je Biblija, dakle ono sto Bog kaze, a ne Jevreji ili ovi ili oni. To sto su Jevreji najmanje moralno posrnuli, i sto od njih moze da se nauce mnoge stvari, to je druga stvar. Ja govorim o tome kakve opasnosti prete od savremenih religijskih institucija, a sve kroz prizmu Biblije, a ne Jevreja. Dakle, pusti Jevreje, i daj da se bavimo Bogom i Biblijom. A sto kazes da su Jevreji raspeli Isusa, to je budalastina kao i izjava da su Srbi predali Ratka Mladica haskom tribunalu. Isusa su jevrejski izdajnici predali Rimljanima koji su ga ubili, a srpski izdajnici su predali Ratka Mladica u Hag na klanje. Jevrejski narod je voleo Isusa, o tome mozes da citas u Jevandjeljima. I dosta vise sa tom kretenskom izjavom da su Jevreji razapeli Isusa. Jevreji su bili Isusovi ucenici preko kojih je On poslao poruku spasenja celom svetu. Pre svega u savremenim hriscanskim drzavama se ateizam siri kao epidemija i to je cinjenica ali ima i vernih ljudi koji zive koliko toliko moralno.ali recimo ima monaha koji ceo svoj zivot su posvetili Bogu i mole mu se danonocno zive u prirodi u manastirima,sami rpozivode svoju hranu itd.Pa nije valjda Miroljube da se i oni mole sotoni? Ti ljudi se uzdizu na jedan poseban duhovni nivo i Bog ih ispunjava svojom blagodati.ja sam upozano dosta takvih ljudi. Savremeno monastvo ima jako malo zajednickog sa nekadasnjim monastvom. Pravi monasi su bili nasi preci koji su sa svojim porodicama i puno dece ziveli u prirodi, izvan gradova, proucavali Sveto Pismo i ziveli po njemu. Savremeni monasi se ne zene, nemaju decu (time krse prvu Bozju zapovest u Bibliji "radjajte se i mnozite"), upraznjavaju duge "molitve" koje vise predstavljaju paganske ceremonije citanjem iz raznih molitava iz knjiga, uz neizostavno moljenje mrtvima. To nisu molitve svojim recima, kratke i jasne, nego po principu koji Isus osudjuje kada kaze: "Nemojte da se molite kao neznabosci koji misle da ce za mnostvo izgovorenih reci biti usliseni." Dobro je sto monasi zive u prirodi, sto rade u prirodi, sto su na odredjen nacin religiozni (iako cesto na pogresan nacin), ali daleko je to od toga da mogu da budu primer drugima i da preko njih Bog moze da spasava narod i drzavu. Nekada su religiozne vodje u nasem narodu bili ocevi sa mnogo dece, junaci sa sabljom, teoloski pismeni ljudi, cuvari naroda i drzave i primer drugim ljudima. To danas nije slucaj. i recimo zasto je za vas svaka natprirodna pojava dolazi od sotone?pa valjda se i bog na neki svoj nacin otkriva svojim duhovnim vojnicima.ima dosta primera takvih cuda u pravoslavnom svetu.da li vi kazete da su sva ta cuda zapravo dela sotone? U Bibliji tacno mozes da procitas koje aktivnosti predstavljaju prizivanje demona. Procitaj samo 18. poglavlje 5. knjige Mojsijeve i tamo imas skoro sve objasnjeno. Ne moze neko ko se moli mrtvima da dobije pomoc od Boga. Moze da dobije pomoc u smislu da mu Bog pokaze da je u zabludi. Ili, ne moze upraznjavanjem religiozne forme koja je "gad pred Gospodom", kako Bog kaze, da se priziva Zivi Bog. Najvece cudo koje Bog cini jeste cudo promene ljudskih karaktera. Sva ostala cuda su demonska cuda. Bog veoma, veoma retko cini cuda koja predstavljaju neuobicajenu natprirodnu manifestaciju Svog delovanja. Tako da sva, doslovno sva cuda koja se desavaju danas na takozvanim "hriscanskim svetim mestima" su delo demona. Priznajem samo cudo promene ljudskih karaktera, a to se danas retko desava. |
|
|
Apis |
Odgovorio 22.01.2012 14:58
|
U Bibliji tacno mozes da procitas koje aktivnosti predstavljaju prizivanje demona. Procitaj samo 18. poglavlje 5. knjige Mojsijeve i tamo imas skoro sve objasnjeno. Ne moze neko ko se moli mrtvima da dobije pomoc od Boga. Moze da dobije pomoc u smislu da mu Bog pokaze da je u zabludi. Ili, ne moze upraznjavanjem religiozne forme koja je "gad pred Gospodom", kako Bog kaze, da se priziva Zivi Bog. Najvece cudo koje Bog cini jeste cudo promene ljudskih karaktera. Sva ostala cuda su demonska cuda. Bog veoma, veoma retko cini cuda koja predstavljaju neuobicajenu natprirodnu manifestaciju Svog delovanja. Tako da sva, doslovno sva cuda koja se desavaju danas na takozvanim "hriscanskim svetim mestima" su delo demona. Priznajem samo cudo promene ljudskih karaktera, a to se danas retko desava .pa evo Miroljube sta kaze Sveto pismo: Ne mislite da sam doÅ¡ao da donesem mir na zemlju; nisam doÅ¡ao da donesem mir nego maÄ. 35 Jer sam doÅ¡ao da rastavim Äoveka od njegovog oca i kćer od njezine majke i snahu od njezine svekrve, 36 i neprijatelji Äovekovi su njegovi domaći. 37 Ko ljubi oca ili majku viÅ¡e nego mene, nije mene dostojan, i ko ljubi sina ili kćer viÅ¡e nego mene, nije mene dostojan; 38 i koji ne uzima krsta svoga i ne ide za mnom, nije mene dostojan. 39 Ko naÄ‘e život svoj, izgubiće ga, i ko izgubi život svoj mene radi, naći će ga. Dakle Miroljube jasno je ko na dlanu ko hoce da budeo deo crkve hristove mora da se odrekne i samoga sebe i svojih roditelja i svoje dece i svega ovozemaljskoga da bio bio dostojan Hrista odnosno da postane jedno s njim i na tome se upravo iz zasniva monastvo. ne perem se ja tudjim blatom nego se hvalim svojim duhovnim zlatom.Dakle slediti hrista znaci odreci svega materijalnog i u potpunosti predati svoj duh u ruke tvorcu i tamo na tim svetim duhovima koji prebivaju u dusama takvih ljudi djavo nema pristupa veca bega jer ce da sagori od duhovne cistote. |
|
|
Laki |
Odgovorio 22.01.2012 15:02
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Tajna Äetvrtog "Titovog" spiska. Tito birao banke za isporuÄivanje zlatnika i jedna od banaka je bila privatna banka „Šelhamer i Å atera†koja je u vlasniÅ¡tvu Vatikana http://www.b92.ne..._id=575961 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 15:32
|
Apis - poruka glasi: pa evo Miroljube sta kaze Sveto pismo: Ne mislite da sam doÅ¡ao da donesem mir na zemlju; nisam doÅ¡ao da donesem mir nego maÄ. 35 Jer sam doÅ¡ao da rastavim Äoveka od njegovog oca i kćer od njezine majke i snahu od njezine svekrve, 36 i neprijatelji Äovekovi su njegovi domaći. 37 Ko ljubi oca ili majku viÅ¡e nego mene, nije mene dostojan, i ko ljubi sina ili kćer viÅ¡e nego mene, nije mene dostojan; 38 i koji ne uzima krsta svoga i ne ide za mnom, nije mene dostojan. 39 Ko naÄ‘e život svoj, izgubiće ga, i ko izgubi život svoj mene radi, naći će ga. Dakle Miroljube jasno je ko na dlanu ko hoce da budeo deo crkve hristove mora da se odrekne i samoga sebe i svojih roditelja i svoje dece i svega ovozemaljskoga da bio bio dostojan Hrista odnosno da postane jedno s njim i na tome se upravo iz zasniva monastvo. Znaci treba da spava na ekserima kao fakir i da se uci da ne jede kao cigansko magare? E bre kako su te naopako naucili. Isus kaze da covek zarad moralnih principa treba da se odrekne svega ovozemaljskog. Ako ga roditelji ili najblizi ukucani nagovaraju na zlo, treba da se odvoji od njih. Ako mu materijalne stvari ugrozavaju fizicko i duhovno zdravlje treba da se odvoji od materijalnog ropstva. To je ono cemu ljudi danas robuju, a ne da zivi kao pustinjak, isposnik i fakir. ne perem se ja tudjim blatom nego se hvalim svojim duhovnim zlatom.Dakle slediti hrista znaci odreci svega materijalnog i u potpunosti predati svoj duh u ruke tvorcu i tamo na tim svetim duhovima koji prebivaju u dusama takvih ljudi djavo nema pristupa veca bega jer ce da sagori od duhovne cistote. Ok, ti onda bato idi u pustinju i moli se (mantraj) po ceo dan, i neka ti je Bog upomoc. |
|
|
Vjeroljub |
Odgovorio 22.01.2012 16:21
|
Član Odgovori: 21 Pristupio/la: 07.01.2012 14:02 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Ok, ti onda bato idi u pustinju i moli se (mantraj) po ceo dan, i neka ti je Bog upomoc. Pa i Isus je postio i molio se sam samcijat u pustinji 40 dana. Je li i on mantrao? Je li i Jovan Krstitelj mantrao dok se u pustinji hranio divljim medom i skakavcima? Je li i Ilija mantrao dok je bio sam u pustinji,a gavran mu donosio hranu? |
|
|
Apis |
Odgovorio 22.01.2012 17:16
|
U Bibliji tacno mozes da procitas koje aktivnosti predstavljaju prizivanje demona. Procitaj samo 18. poglavlje 5. knjige Mojsijeve i tamo imas skoro sve objasnjeno. Ne moze neko ko se moli mrtvima da dobije pomoc od Boga. Moze da dobije pomoc u smislu da mu Bog pokaze da je u zabludi. Ili, ne moze upraznjavanjem religiozne forme koja je "gad pred Gospodom", kako Bog kaze, da se priziva Zivi Bog. Najvece cudo koje Bog cini jeste cudo promene ljudskih karaktera. Sva ostala cuda su demonska cuda. Bog veoma, veoma retko cini cuda koja predstavljaju neuobicajenu natprirodnu manifestaciju Svog delovanja. Tako da sva, doslovno sva cuda koja se desavaju danas na takozvanim "hriscanskim svetim mestima" su delo demona. Priznajem samo cudo promene ljudskih karaktera, a to se danas retko desava. Pa naravno da sam citao Mojsijeve knjige.Ne znam ko to priziva mrtve?ko se u crkvi bavi gatanje,gledanjem uzvezde i sl.kolko ja znam niko i ako bi neko tako nesto poskusao bio bi izbacen.to je najgadnije pred bogom. Evo recimo Miroljube zamislimo Miroljube da si ti Bog svemoguci i da ti neko posveti ceo svoj zivot da ti se moli,da te moli za svoj narod, za svoju zemlju za svoje prijatelje i za sve ljude sveta da se tebi okrenu i da ga zbog toga recimo svi ismejavaju,sikaniraju,muce i na kraju ubiju ali on ostane veran tebi bez obziran na sve.da li bi ga ti primio u blizinu svog prestola? i dali bi ga zapecatio svojim pecatom? voleo bi da mi odgovoris na ovo pitanje. Izmenio/la Apis na 22.01.2012 17:18 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 19:08
|
Apis - poruka glasi: Evo recimo Miroljube zamislimo Miroljube da si ti Bog svemoguci i da ti neko posveti ceo svoj zivot da ti se moli,da te moli za svoj narod, za svoju zemlju za svoje prijatelje i za sve ljude sveta da se tebi okrenu i da ga zbog toga recimo svi ismejavaju,sikaniraju,muce i na kraju ubiju ali on ostane veran tebi bez obziran na sve.da li bi ga ti primio u blizinu svog prestola? i dali bi ga zapecatio svojim pecatom? voleo bi da mi odgovoris na ovo pitanje. Da sam ja Bog, uzeo bih govnjivu motku i rekao bih mu: "Jeli konju, sto nisi nesto RADIO ceo zivot, nego se se samo MOLIO?" I onda bih ga isprebijao sa onom motkom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 19:09
|
Vjeroljub - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Ok, ti onda bato idi u pustinju i moli se (mantraj) po ceo dan, i neka ti je Bog upomoc. Pa i Isus je postio i molio se sam samcijat u pustinji 40 dana. Je li i on mantrao? Je li i Jovan Krstitelj mantrao dok se u pustinji hranio divljim medom i skakavcima? Je li i Ilija mantrao dok je bio sam u pustinji,a gavran mu donosio hranu? Isus je postio i molio se jedno kratko vreme, a onda je RADIO, a ovi paćenici se mole ceo zivot i nista ne rade. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.01.2012 19:09 |
|
|
simeon |
Odgovorio 22.01.2012 23:11
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 20.01.2012 00:30 Lokacija: Nepoznata |
Dali je sotona vec zbacen sa neba ili to treba da se desi, nikako nemogu da shvatim to iz otkrovenja, mnogo toga mi je kontradiktorno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 23:32
|
simeon - poruka glasi: Dali je sotona vec zbacen sa neba ili to treba da se desi, nikako nemogu da shvatim to iz otkrovenja, mnogo toga mi je kontradiktorno. Nema nista kontradiktorno. Postoje tri neba. Bog je na trecem nebu, a dva je stvorio. Sotona je zbacen sa treceg neba, a na kraju istorije ce biti zbacen i sa drugog neba na nasu planetu. Procitaj prethodne postove. To nije toliko vazno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.01.2012 23:36
|
Posle portala Vesti011 pokrenuta je televizija TV 011. Za sada se emituje eksperimentalni program, a uskoro pocinje emitovanje Dnevnika, intervjua i drugih dobrih emisija. Za sada se program emituje preko interneta, a uskoro ce se emitovati i preko satelita, kabla i dr. Evo linka za gledanje televizije: http://www.tv011.... Uskoro ce kvalitet slike biti mnogo bolji, a sajt ce biti doteran i obogacen sadrzajima. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.01.2012 23:40 |
|
|
Slavoljub2 |
Odgovorio 23.01.2012 08:29
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 28.12.2011 11:09 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube gde se dede moje pitanje ? Pitao sam te da li si spreman za video duel sa evolucionistima.Mogu da ugovorim to ako si zainteresovan.Bilo bi fer da se sastanete "oci u oci" i resite neke zablude. |
|
Predji na forum: |