Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
gemini
Nama roditeljima je teško da ispravimo propuste i greške u vaspitanju svoje djece (koja više i nisu djeca) 1. Pitam se da li se molitvom Bogu može uticati na promjenu njihovog karaktera. Kako inače momcima od 21 godinu koji samo misle na provod i izlaske utuvitu u glavu moralne zakone. Tu jediono Božija intervencija biti djelotvorna, ali ako se oni ne mole za sebe da li molitve roditelja mogu pomoći?

anton
Koliko je vremena potrebno da se zatrpani organizam fosilizira?

Alen P
emanuel - poruka glasi:
http://www.youtub..._embedded# !

Evo sta se radi u HR sa onima koji kazu nesto...

Što Krešimir Mišak kaže o uniji:

http://2012-trans...redsjednik

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
Petar237
Postovani Miroljube,

1) Interesuje me da li postoji razlika izmedju biblijskog prevoda Danicic/Karadzic i novog savremenog prevoda koji reklamirate na sajtu i koji je pogodniji i bolji?

2) Interesuje me i da li prema biblijskom konceptu, molitve pravoslavne crkve mogu da pomognu upokojenim ljudima (npr kao kad se svake subote citaju molitve za upokojene) tj. da promene stanje u kome su upokojeni nalaze?Ili upokojeni jednostavno spavaju do vaskrsenja i nikakve molitve za njih nemaju uticaj na njihovo stanje?

3) Da li se treba moliti svetiteljima?

4) Kakvo je vase misljenje o svetoj tajni ispovesti?Mogu li coveku da budu oprosteni gresi ako se iskreno pokaje a ne ispovedi svesteniku?Hvala

dunja
gledao sam negde na you tube monaha koji je pricao da zeli samo da sluzi gospodu i da se moli za to da nikada nevidi nikakva cuda niti znakove.sada ga razumem jer kao mlado obracenik slusao sam razne price medju hriscanima o iskustvu sa prorocima.sam sam isto kasnije doziveo vrlo da nazovem zivopisne i istinite dogadjaje vezane za moj licni zivot i recene su mi stvarikoje sam samo ja mogao znati i niko vise.cak sam bio dosta tih dogadjaja i zaboravio koji mi je taj prorok nabrojao.kada sam posle te molitve izasao napolje osecao sam se skroz kao da nestvarno vibriram a tek sutra sam se pomalo osvestio i dosao sebi da kazem.zato vreme sam vidjao i ozdravljenja a i moje molitve sa jedno bolesno dete je bilo toga trenutka kada sam s aznao da je bolesno, i pomolio se,neverovatan je bio osecaj sigurnosti da je dete tog renutka bilo zdravo stosam i rekao toj majci.cerka vam je bas sad ozdravila nasta je ona nazvala telefonom i svekrva joj je rekla da je cerka posle par dana bas sada dobro. cudo iskrene molitve.svasta sam doziveo i sada posle 8 godina od obracenja i krstenja se pitam dali proroci postoje danas.u nz stoji da ce nam bog slati proroke a ja sam sad zbunjen i svasta mi nije tek jasnov ali vise netrazim nikakva cuda da vidim isto kao onaj monah.pise jos rode neverni zasto stalno trazis cuda i znakove ,ali staces.blago onom ko nevidi a veruju.nista nevaljamo to je sigurno i hvala bogu na milosti da nepravi rostilj od dece svoje.

dukenukem
Poštovani Miroslave, pomaže Bog !
Prvo, hvala vam Å¡to se otvorili ovakav sajt i forum.
Slažem se sa većinom vaših odgovora, tj skoro sa svim. Imam dva pitanja za vas.
1) Plašim se mnogo ovakvih slučajeva oduzimanja dece. Ne znam šta bi bilo pravilno raditi u tom slučaju, da zakon pokuša da mi uzme dete jer sam ga npr udario po dupetu jer je izletelo na ulicu. Da li pokušati sprečiti izvršitelje, po svaku cenu pa otići u zatvor?
2) Takođe se plašim prvenstveno za svoju ženu i dete što se tiče žiga zveri, ako on bude obavezan kao neko potkožno obeležije, čime se priznaje vrhovna vlast antihrista. Ako ne mogu ništa kupiti, kako da ih prehranim? Nemam mogućnosti da odem na selo jer ne znam ništa o životu u selu. Rodjen sam u gradu i na žalost ništa ne znam o poljoprivredi ili stočarstvu. S druge strane, u gradu imam dovoljno da izdržavam ženu i dete, i dam priloge tamo gde treba. Čak i da odem na selo, novac je potreban za razne stvari, ne može se živeti samo od njive. A ne znam da li ste upoznati, ko hoće da prodaje državi mleko/meso, OBAVEZNO je da mu životinje budu čipovane.
Hvala vam unapred.

Miroljub Petrovic
Prvoslav888 - poruka glasi:
da li se u Starom Zavjetu pominje Davidova zvijezda? Gledam Digitalnog andjela, i kaze da mnogi ljudi misle da je Davidova zvijezda starozavjetni simbol, ali se zapravo nigdje u Starom zavjetu ona ne pominje, i ona predstavlja satanski simbol?

Ne spominje se u Bibliji. Prvi put se spominje u judaizmu u 19. veku, i to tako sto je uocena u jednoj sinagogi. U pitanju je stari simbol. Imas detaljnije o tome u knjizi na donjem linku:

http://www.cps.or...imboli.zip

Miroljub Petrovic
dveribg - poruka glasi:
http://www.youtub...e=youtu.be

Dveri dolaze !
ul.Mihajla Bulgakova 34 Zvezdara Mirijevo
tel. 3437602

Hajde, ko je sa Zvezdare neka se ukljuci.

Miroljub Petrovic
skim - poruka glasi:
Miroljube da li može da se skine ovaj forum u PDF formatu?

Imas ga u pdf-u na pomocnom forumu.

Miroljub Petrovic
gemini - poruka glasi:
Nama roditeljima je teško da ispravimo propuste i greške u vaspitanju svoje djece (koja više i nisu djeca) 1. Pitam se da li se molitvom Bogu može uticati na promjenu njihovog karaktera. Kako inače momcima od 21 godinu koji samo misle na provod i izlaske utuvitu u glavu moralne zakone. Tu jediono Božija intervencija biti djelotvorna, ali ako se oni ne mole za sebe da li molitve roditelja mogu pomoći?

Savremeni momci od 21 godine su jos uvek potpuno zavisni od roditelja. Kada bi se roditelji preselili u prirodu i zapoceli posao u prirodi, a da decu ne salju za ultra zaglupljujuce fakultete, deca bi morala da podju sa njima i da rade sa njima u prirodi. Ako im se ne svidja, neka idu sami u grad i neka se muce. Ali, savremeni roditelji niti hoce da pomere dupeta iz gradova, niti imaju karaktera da udare bic razmazenoj deci i dovedu ih red. Naravno da je molitva bitna u svakoj kombinaciji. Mogu deca da se dovedu u red itekako, nego su savremeni roditelji nesposobni da to urade.

Miroljub Petrovic
anton - poruka glasi:
Koliko je vremena potrebno da se zatrpani organizam fosilizira?

Zavisi od uslova. Nekada je dovoljno i par meseci.

Miroljub Petrovic
Alen P - poruka glasi:
emanuel - poruka glasi:
http://www.youtub..._embedded# !

Evo sta se radi u HR sa onima koji kazu nesto...

Što Krešimir Mišak kaže o uniji:

http://2012-trans...redsjednik

Majstor

Miroljub Petrovic
Petar237 - poruka glasi:
Postovani Miroljube,

1) Interesuje me da li postoji razlika izmedju biblijskog prevoda Danicic/Karadzic i novog savremenog prevoda koji reklamirate na sajtu i koji je pogodniji i bolji?

Novi savremeni prevod (NSP) je mnogo bolji u svakom pogledu. I Danicic/Karadzic (DK) je dobar prevod kad nema boljeg. Razlika je u mnogo stvari. NSP je pisan na savremenom srpskom jeziku koji je mnogo razumljiviji, redosled knjiga je poredjan kao u originalnoj Bibliji, dok je kod DK poredjan po izmesanom redosledu knjiga kao u grckom prevodu Septuaginti. Takodje, NSP je na mnogim mestima teoloski ispravniji i prati prevod bez umetanja verovanja prevodioca. Plus ima dobre fusnote, naucni dodatak, itd, itd.

2) Interesuje me i da li prema biblijskom konceptu, molitve pravoslavne crkve mogu da pomognu upokojenim ljudima (npr kao kad se svake subote citaju molitve za upokojene) tj. da promene stanje u kome su upokojeni nalaze?Ili upokojeni jednostavno spavaju do vaskrsenja i nikakve molitve za njih nemaju uticaj na njihovo stanje?

Molitve za mrtve nemaju nikakvu svrhu. Mrtav covek je zapecatio svoju sudbinu i sada je samo pitanje da li ce biti vaskrsnut u prvom ili drugom vaskrsenju (vaskrsenju pokajanih za vecni zivot ili nepokajanih za unistenje).

3) Da li se treba moliti svetiteljima?

Govorio sam o tome. Bog je u Bibliji jasno rekao da ne treba da se obracamo mrtvima.

4) Kakvo je vase misljenje o svetoj tajni ispovesti?Mogu li coveku da budu oprosteni gresi ako se iskreno pokaje a ne ispovedi svesteniku?Hvala

Covek treba da trazi za oprostenje greha direktno od Boga i to "u ime Isusa Hrista". U Bibliji se jasno kaze da je Isus jedini posrednik izmedju Boga i ljudi. Inace, ispovedanje grehova svestenicima potice iz paganskog Vavilona gde su svestenici trazili da im se ljudi ispovedaju, pa su posle mogli da ih ucenjuju. Mislim da je ispovedanjegresnim ljudima ponizavanje sopstvene licnosti i gazenje po sopstvenom dostojanstvu. Treba da se izvinimo svakome koga smo povredili, a ne da svoj prvalj ves iznosimo drugima.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.01.2012 14:43

Miroljub Petrovic
dukenukem - poruka glasi:
Poštovani Miroslave, pomaže Bog !
Prvo, hvala vam Å¡to se otvorili ovakav sajt i forum.
Slažem se sa većinom vaših odgovora, tj skoro sa svim. Imam dva pitanja za vas.
1) Plašim se mnogo ovakvih slučajeva oduzimanja dece. Ne znam šta bi bilo pravilno raditi u tom slučaju, da zakon pokuša da mi uzme dete jer sam ga npr udario po dupetu jer je izletelo na ulicu. Da li pokušati sprečiti izvršitelje, po svaku cenu pa otići u zatvor?
2) Takođe se plašim prvenstveno za svoju ženu i dete što se tiče žiga zveri, ako on bude obavezan kao neko potkožno obeležije, čime se priznaje vrhovna vlast antihrista. Ako ne mogu ništa kupiti, kako da ih prehranim? Nemam mogućnosti da odem na selo jer ne znam ništa o životu u selu. Rodjen sam u gradu i na žalost ništa ne znam o poljoprivredi ili stočarstvu. S druge strane, u gradu imam dovoljno da izdržavam ženu i dete, i dam priloge tamo gde treba. Čak i da odem na selo, novac je potreban za razne stvari, ne može se živeti samo od njive. A ne znam da li ste upoznati, ko hoće da prodaje državi mleko/meso, OBAVEZNO je da mu životinje budu čipovane.
Hvala vam unapred.

Moraces prijatelju da se ucis da zivis na selu, jer od zemlje sjajno moze da se zivi. Ako mislis da ostanes u gradu sprema ti se crna pogibija, i tebi i tvojoj porodici. Gledaces kako ti dete umire od gladi, ako ti ga pre toga ne oduzmu. Kako mislis da sprecis oduzimanje deteta? Poslace ti neke narkomane policajce koji za 10 evra rade sta god im se kaze. Ako se suprostavis, ubice te kao psa, bez razmisljanja. Kad hapse Ratka Mladica sta mislis sta ce tek od nas da rade. Od ljudi koji su bliski vlasti cuo sam da se sprema policijska diktatura u Srbiji. To je vrlo ocekivano, pogotovo ako na sledecim izborima evropske stranke ne osvoje vlast. Uradi sve sto je do tebe i budi spreman da junacki pogines. A ako nam Bog produzi ovaj zivot za jos malo vremena, kao Sedrahu, Misahu i Avdenagu (vidi knjigu proroka Danila 3. poglavlje) neka bude tako. Dolazi dan kada cemo svojim zivotima morati da dokazemo da smo na Bozjoj strani i treba vec sada da budemo spremni za taj trenutak. Ali, ako donesemo dobre odluke (maknemo se iz gradova i osposobimo za zivot van sistema), onda cemo moci da umnogome odlozimo taj dan.

nm85
Rezultati istrazivanja u Nemackoj:

http://www.rtv.rs...95794.html

gordana_d
Gospodine Miroljube,molim vas za savet.Moj sin ima 23 godine i jos nije imao devojku.Dobar je decko ali je previse plasljiv.Da li je takav zato sto, kad sam ostala s njim trudna, tesko se razboleo moj otac i ja sam celu trudnocu bila u velikom stresu i brizi za oca.Moj otac je umro kad je moj sin imao 6 meseci.Nisam jos dugo posle toga mogla da se pomirim s tim.Jos od malena pa i dan danas on je tih pa zbog toga nema drustvo,(znate kakva su danasnja deca kad je neko tih).Retko izlazi.Napominjem da studira.Kad je u nepoznatom drustvu on se preznojava i zbunjuje.Mplim za savet kako da bude sigurniji u sebe i ostvari svoje snove.Inace, zivimo u normalnoj porodici-imamo i stariju kcerku.

Miroljub Petrovic
gordana_d - poruka glasi:
Gospodine Miroljube,molim vas za savet.Moj sin ima 23 godine i jos nije imao devojku.Dobar je decko ali je previse plasljiv.Da li je takav zato sto, kad sam ostala s njim trudna, tesko se razboleo moj otac i ja sam celu trudnocu bila u velikom stresu i brizi za oca.Moj otac je umro kad je moj sin imao 6 meseci.Nisam jos dugo posle toga mogla da se pomirim s tim.Jos od malena pa i dan danas on je tih pa zbog toga nema drustvo,(znate kakva su danasnja deca kad je neko tih).Retko izlazi.Napominjem da studira.Kad je u nepoznatom drustvu on se preznojava i zbunjuje.Mplim za savet kako da bude sigurniji u sebe i ostvari svoje snove.Inace, zivimo u normalnoj porodici-imamo i stariju kcerku.

To je dobro sto vas sin nije imao devojku. Ne znam sta studira, ali verovatno od toga nece imati neke vajde. Treba sto pre da pocne da radi, najbolje nesto u prirodi, i da se osposobljava da izdrzava porodicu, a usput i da radi na svom karakteru, pa onda moze da se prijavi na nas sajt za bracno upoznavanje, i naci ce se neka dobra devojka da bude zena viteza.

Zli_Vuk

Molitve za mrtve nemaju nikakvu svrhu. Mrtav covek je zapecatio svoju sudbinu i sada je samo pitanje da li ce biti vaskrsnut u prvom ili drugom vaskrsenju (vaskrsenju pokajanih za vecni zivot ili nepokajanih za unistenje).

A jesu svoju sudbinu zapečatili svi oni umrli JEvreji, koji 2012 godina negiraju Hrista, i shodno tome biti uništeni???

Ti reče da će oni " u budućnosti prihvatiti Hrista", ali to će eventualno živi, dok su mrtvi zapečatili svoju sudbinu!

Dakle, ajde sada...sam sebi uskoči u usta, il se zameri Jevrejima koje tako usiljeno reklamirašWink

Vjeroljub
Miroljube, jednom prilikom je Isus pricao da je Gospod Bog-Bog Avrama,Isaka i Jakova te da Bog nije Bog mrtvih nego Bog zivih.Da li to znaci da su se ova trojica nakon smrti direktno preselila u raj ili da su naknadno vaskrnuta? I zbog cega?

I jos me zanima ovo:

Dela 21,8. А сутрадан пошавши Павле и који бејасмо с њим дођосмо у Ћесарију; и ушавши у кућу Филипа јеванђелиста, који беше један од седам ђакона, остасмо у њега.

Je li ovaj Filip pisao neko jevandjelje pa su ga nazvali jevandjelistom ili je jednostavno propovedao jevandjelje pa su ga zbog toga prozvali?

Miroljub Petrovic
Zli_Vuk - poruka glasi:
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

A jesu svoju sudbinu zapečatili svi oni umrli Jevreji, koji 2012 godina negiraju Hrista, i shodno tome biti uništeni???

Ti reče da će oni " u budućnosti prihvatiti Hrista", ali to će eventualno živi, dok su mrtvi zapečatili svoju sudbinu!

Dakle, ajde sada...sam sebi uskoči u usta, il se zameri Jevrejima koje tako usiljeno reklamiraš.

Hej zli vuce. Ja ne reklamiram Jevreje, nego jevrejskog Boga, Boga Biblije. Citaj malo sta pisem. To sto pitas proizlazi iz verovanja skoro svih savremenih hriscana, a to je: Ko veruje da je Isus Mesija - taj ce biti spasen, a ko ne veruje da je Isus Mesija - taj nece biti spasen. Ti i tvoji istomisljenici kao papagaji ponavljate mantru: "Isus je Mesija, Isus je Mesija...", a sa druge strane odbacujete moralni zakon dat u Bibliji. Isus jeste Mesija, ali pitanje za tebe: Ko je blizi Bogu - onaj koji govori: "Isus je Mesija", a zivi nemoralno, ili onaj koji kaze: "Isus nije Mesija", a zivi moralno.

Nadam se da nisi slep i da vidis koji narod ima najjacu porodicu, ko najvise ulaze u svoj identitet, ocuvanje tradicije, ko najbolje poznaje Bibliju, ko ima najjacu drzavu, itd, itd, i ko je najveci trn u oku savremenom svetu.

Vec sam rekao, a sada da ponovim. Savremeni hriscani (velika vecina) veruju u "Isusa" koji nije istorijski Isus. "Isus" u kojeg vecina hriscana veruje je glavom i bradom sam Sotona. To se vidi po onome sto uce hriscanski teolozi i po nacinu zivota tih "hriscana".

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.65 sekundi!