pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 05:45
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
tovel - poruka glasi: Pocinje cenzura interneta? http://www.slobod...d=24457465 http://www.b92.ne..._id=575175 Pocinje, i to ces da vidis kojom brzinom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 05:47
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Zvanicno je poceo sa radom sajt "Brak i porodica" za bracno upoznavanje prema biblijskim principima. Neka je sa srecom uz Bozje vodjstvo: www.brakiporodica... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 08:24
|
Apis - poruka glasi: evo recimo miroljube video sam u da vi zastupate koncept da je smrt ,,spavanje,, neka vrsta hibernacije i posle smrti nema svesti. evo citata iz petrove poslanice: Kad, dakle, Hristos postrada za nas telom, i vi se tom misli naoružajte: jer koji postrada telom, prestaje od greha, 2 Da ostalo vreme života u telu ne živi viÅ¡e željama ÄoveÄijim, nego volji Božijoj. 3 Jer je dosta Å¡to smo proteklo vreme života proveli po volji neznabožaÄkoj, živeći u neÄistotama, u slastima, u pijenju i bogomrskim neznaboÅ¡tvima. 4 Zato se Äude Å¡to vi ne trÄite s njima u to isto neuredno življenje, i hule na vas. 5 Oni će dati odgovor Onome koji je gotov da sudi živima i mrtvima. 6 Zato se i mrtvima propovedi jevanÄ‘elje, da prime sud po Äoveku telom, a po Bogu da žive duhom. evo u ovim stihovima petar govori da je hrist propovedao jevandjelje i mrtvima. kako to da im propoveda ako oni nisu svesni? Treba da pratis biblijski tekst i kontekst. Isus kaze ucenicima: "Pusti da mrtvi sahranjuju mrtve." Covek koji je odvojen od Boga je mrtav covek, to se vidi iz mnostva biblijskih tekstova. ili ona cuvena Hristova prica o bogatasu Lazaru kada razgovara sa avramom.recimo video sam da vi kazete da je zapravo Hrist samo koristio paganska uverenja da bi objasnio ljudima da treba da zive moralno.Pa zar ne bi to bilo bar u jednu ruku nemoralno?Hrist(bog) koristi pagansko ucenje da bi objasnio svoje ucenje?Kao sto znamo iz Staroga zaveta paganstvo je bogu najodvratnije i to se vec vidi u Prvoj zapovesti. nije li to malo kontradiktorno Miroljube? Pa Isus ne moze ljudima da prica o vaskrsenju na nacin na koji oni ne razumeju. Isus nije sektas. Sektasi procitaju nesto iz Biblije i onda krenu da "objasnjavaju" ljudima oko sebe to sto su naucili na nacin da se ovi sablazne i nista ne razumeju. Jel ti zaista verujes da ceo Stari zavet cuti o postojanju "pakla", "krila Avramovog" i svih onih gluposti u koje su ljudi verovali, i da se cekalo da Isus dodje da ljudima objasni sta se desava kad covek umre, da on ide u "krilo Avramovo", da se ljudi peku na raznju i slicno. To je miki maus teologija. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 08:40
|
gemini - poruka glasi: Pozdrav svima, a posebno gospodinu Miroljubu. Hvala Bogu pa ste me prosvijetlili i Å¡to sam nakon svih duhovnih lutanja shvatila da je pitanje morala najvažnije pitanje i da ono prožima sva polja naÅ¡eg života. Imam 45 godina i o religiji sam u mladosti znala samo ono Å¡to je vezano za tradiciju (Božić, slava, a i to se obilježavalo kod bake i djeda a ne u roditeljskom domu jer je otac bio Älan partije). Nakon rata poÄeli smo da idemo u crkvu i poÄela sam da Äitam Novi zavjet, ali mi niÅ¡ta nije bilo jasno. Nije mi bila jasna Isusova žrtva ni njen smisao. Kad su moji sinovi krenuli u Å¡kolu imali su vjeronauku i poÄela sam da Äitam njihove udžbenike, raspitujem se kod sveÅ¡tenika, ali nažalost osim nekih istorijskih Äinjenica o Jevrejima i Isusovom životu ja nisam doÅ¡la do bitnih odgovora - ko je Bog, biće, energija, zaÅ¡to je Isus tako stradao, zaÅ¡to je Bog to dozvolio, kao je to On preuzeo naÅ¡e grijehe? Ako ih je preuzeo na sebe onda mi do mile volje možemo da grijeÅ¡imo itd. Naletila sam na neke knjige iz oblasti nove religije svi smo jedno, bog je energija itd. Muž je po pitanju religije bio nezainteresovan. Od sveÅ¡tenika i iz knjiga svetih otaca nisam niÅ¡ta nauÄila jer uglavnom mantraju kako je Bog ljubav, kako moramo praÅ¡tati, o ispovijedi i trala la. Vi ste mi Miroljube u VaÅ¡im predavanjima najobiÄnijim i najrazumljivijim svjetovnim jezikom objasnili sve Äinjenice tako da mi je sve jasno kao dan. Naravno, do moje "bliskosti" sa Bogom moram podosta raditi na ozdravljenju i oÄišćenju svoga tijela i duha. Hvala Bogu i moj muž je sluÅ¡ao VaÅ¡a predavanja tako da smo krenuli u jednom dobrom smjeru, Äini mi se. RjeÄ‘e Äitam napisane molitve, Äešće se obraćam Bogu svojim rijeÄima. 1. Tu imam jedan problem - kad se obraćam Bogu svojim rijeÄima imam osjećaj da da to govorim u prazno da me Bog ne sluÅ¡a (zbog naslaga mojih grijeha) i onda potiÅ¡teno zaćutim i prekinem sa molitvom. Oprostitte Å¡to je opÅ¡irno, ali sam morala u prvom kontaktu da istaknem koliki ste znaÄaj imali u naÅ¡im životima. PoÅ¡to radim u Å¡koli starijoj djeci preporuÄujem da pogledaju neka predavanja sa vaÅ¡eg sajta i da preporuÄe svojim roditeljima (dok me ne izbace sa posla). Jedna od glavnih sotonski prevara je da coveka najpre nagovori na greh, da mu kaze da to "nije tako strasno", da je "Bog tolerantan prema grehu", a kada covek poÄini greh, onda demoni Äoveku viÄu iz sveg glasa: "Gotov si, nema ti spasa, to ti Bog nikada neće oprostiti!" Bog zna sve naÅ¡e slabosti i Njemu je drago kada mi želimo da se menjamo, drago mu je kada mu se obraćamo u molitvi, takvi kakvi jesmo, kada ulažemo napor da se bar malo promenimo. Demonska je prevara da mi treba prvo da budemo savrÅ¡eni u karakteru, pa će onda Bog da nas prihvati. U knjizi proroka Zaharije 3. poglavlje opisano je kako Bog radi sa ljudima koji Mu se obraćaju. Bog kaže: "Skinite sa njega te prljave haljine (njegovo bezakonje) i obucite mu Äiste haljine." Dakle, mi kada krenemo da radimo ono Å¡to je dobro i doÄ‘emo kod Boga u molitvi, On uklanja naÅ¡e bezakonje i gleda nas kroz Hristov otkup kao ljude bez mane. Da bismo zadržali taj status kod Boga treba da zadržimo pozitivnu tendenciju i da radimo na sebi, da se menjamo na dobro, polako, onim tempom koji možemo da podnesemo. Ponekad će biti nekih padova, ali važno je da se podignemo i da nastavimo dalje napred, da se ne okrećemo iza sebe i da ne razmiÅ¡ljamo o proÅ¡losti vezano za ružne stvari, već da se bavimo samo lepim stvarima - u Å¡ta gledamo u to se pretvaramo. |
|
|
Leeloo |
Odgovorio 21.01.2012 09:39
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 20.11.2010 18:47 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: tovel - poruka glasi: Pocinje cenzura interneta? http://www.slobod...d=24457465 http://www.b92.ne..._id=575175 Pocinje, i to ces da vidis kojom brzinom. Što misliš,da li bi se ova stranica mogla naći na udaru kasnije?Pravi li se backup? |
|
|
Apis |
Odgovorio 21.01.2012 11:17
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 14.01.2012 18:50 Lokacija: Nepoznata |
Treba da pratis biblijski tekst i kontekst. Isus kaze ucenicima: "Pusti da mrtvi sahranjuju mrtve." Covek koji je odvojen od Boga je mrtav covek, to se vidi iz mnostva biblijskih tekstova. naravno da ako se covek odvoji od boga (izvora zivota) da je mrtav.medjutim vidim da je u novom zavetu Isus dosta svojih prica posvetio paklu mestu pripravljenom za sotonu i njegove sledbenike. Judina 1:7 7 Kao Å¡to Sodom i Gomor, i okolni njihovi gradovi, koji su se prokurvali onako kao i oni, i hodili za drugim mesom, postaviÅ¡e se ugled i muÄe se u veÄnom ognju: Ako li te ruka tvoja ili noga tvoja sablažnjava, odseci je i baci od sebe: bolje ti je ući u život hrom ili kljast, nego li s dve ruke i dve noge da te bace u oganj veÄni." (Mt. 18:8 ) "Tada će reći i onima Å¡to Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj veÄni pripravljen Ä‘avolu i anÄ‘elima njegovim." ima naravno jos dosta tekstova ali mi stvarno ne ide u glavu da Isus(Bog) prica o paklu i mukama a da taj pakao ne postoji.ispada da isus koristi lazna verovanja koja su Jevreji primili navodno od grka da bi ljudima objasnio svoju nauku.to mi se ne uklapa jer ako je Isus Bog valjda ona zna bolje od nas sta je u njegovom carstvu. РИÑÑƒÑ Ð¾Ð´Ð³Ð¾Ð²Ð¾Ñ€Ð¸: „Моје царÑтво није део овог Ñвета. Кад би моје царÑтво било део овог Ñвета, моје Ñлуге би Ñе бориле да не будем предат Јудејцима. Ðли моје царÑтво није одавде.†37 Тада га Пи лат упита: „Дакле, ти Ñи цар?†ИÑÑƒÑ Ð¼Ñƒ одговори: „Ти Ñам кажеш да Ñам ја цар. Ја Ñам Ñе зато родио и зато Ñам дошао на Ñвет, да Ñведочим за иÑтину. Свако ко је на Ñтра- ни иÑтине Ñлуша мој глаÑ.†38 Ðа то му Пи - лат рече: „Шта је иÑтина?†|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 11:52
|
Leeloo - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: tovel - poruka glasi: Pocinje cenzura interneta? http://www.slobod...d=24457465 http://www.b92.ne..._id=575175 Pocinje, i to ces da vidis kojom brzinom. Što misliš,da li bi se ova stranica mogla naći na udaru kasnije?Pravi li se backup? Imamo sacuvan ceo forum. Pitanje je dana kada ce poceti da zatvaraju veb sajtoje koji im ne odgovaraju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 12:08
|
Apis - poruka glasi: Treba da pratis biblijski tekst i kontekst. Isus kaze ucenicima: "Pusti da mrtvi sahranjuju mrtve." Covek koji je odvojen od Boga je mrtav covek, to se vidi iz mnostva biblijskih tekstova. naravno da ako se covek odvoji od boga (izvora zivota) da je mrtav.medjutim vidim da je u novom zavetu Isus dosta svojih prica posvetio paklu mestu pripravljenom za sotonu i njegove sledbenike. Judina 1:7 7 Kao Å¡to Sodom i Gomor, i okolni njihovi gradovi, koji su se prokurvali onako kao i oni, i hodili za drugim mesom, postaviÅ¡e se ugled i muÄe se u veÄnom ognju: Ako li te ruka tvoja ili noga tvoja sablažnjava, odseci je i baci od sebe: bolje ti je ući u život hrom ili kljast, nego li s dve ruke i dve noge da te bace u oganj veÄni." (Mt. 18:8 ) "Tada će reći i onima Å¡to Mu stoje s leve strane: Idite od mene prokleti u oganj veÄni pripravljen Ä‘avolu i anÄ‘elima njegovim." ima naravno jos dosta tekstova ali mi stvarno ne ide u glavu da Isus(Bog) prica o paklu i mukama a da taj pakao ne postoji.ispada da isus koristi lazna verovanja koja su Jevreji primili navodno od grka da bi ljudima objasnio svoju nauku.to mi se ne uklapa jer ako je Isus Bog valjda ona zna bolje od nas sta je u njegovom carstvu. Sve sto si naveo je jako, jako los prevod, i nema veze sa originalom. Cak ni grcki prevod Novog zaveta ne dozvoljava da se tako prevodi, a kamoli hebrejski original. Pogledaj Novi savremeni srpski prevod Biblije. Ili, pokusaj da nadjes bilo gde u Starom zavetu tekst u kojem se spominje "pakao". Ta rec jednostavno ne postoji u originalnom tekstu Biblije. Postoji rec "gehinom" (neki kazu "gehena") koja oznacava smetlise pored Jerusalima gde se spaljivalo smece i lesevi kriminalaca (kriminalci se nisu sahranjivali na groblju). U Bibliji se ta rec spominje kao simbol unistenja nepokajanih. Rec "pakao" koja se spominje u Novom zavetu je prevod prevoda (srpski prevod grckog prevoda sa hebrejskog) i nema veze sa originalom pa tu rec tumaci ko kako hoce, i onda se nasao Sotona da ljudima sugerise kako ce Bog kroz celu vecnost da rostilja nepokajane. |
|
|
Apis |
Odgovorio 21.01.2012 13:15
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 14.01.2012 18:50 Lokacija: Nepoznata |
Sve sto si naveo je jako, jako los prevod, i nema veze sa originalom. Cak ni grcki prevod Novog zaveta ne dozvoljava da se tako prevodi, a kamoli hebrejski original. Pogledaj Novi savremeni srpski prevod Biblije. Ili, pokusaj da nadjes bilo gde u Starom zavetu tekst u kojem se spominje "pakao". Ta rec jednostavno ne postoji u originalnom tekstu Biblije. Postoji rec "gehinom" (neki kazu "gehena" koja oznacava smetlise pored Jerusalima gde se spaljivalo smece i lesevi kriminalaca (kriminalci se nisu sahranjivali na groblju). U Bibliji se ta rec spominje kao simbol unistenja nepokajanih. Rec "pakao" koja se spominje u Novom zavetu je prevod prevoda (srpski prevod grckog prevoda sa hebrejskog) i nema veze sa originalom pa tu rec tumaci ko kako hoce, i onda se nasao Sotona da ljudima sugerise kako ce Bog kroz celu vecnost da rostilja nepokajane. pa dobro ne znam da kakav je ovo prevod.ja imam prevod Danicica Staroga Zaveta mada su mi neki svestenici rekli da i taj prevod nije bas najbolji a Novi Zavet imam izdanje iz 2003. koji je prevodio Sveti sinoc SPC sa blagoslovom Patrijarha Pavla. Mada recimo ne znam da li na nasem bogoslovskom fakultetu uce hebrejski i aramejski znam da uce starogrcki. I citam Katahizis vera svetih od Vladike Nikolaja Velimirovica.mislim da je on sjajan teolog bio ne znam kakvo je Miroljube tvoje misljenje? |
|
|
Ivana |
Odgovorio 21.01.2012 13:41
|
Član Odgovori: 51 Pristupio/la: 02.07.2011 10:52 Lokacija: Brankovina |
Nerazumem baš najbolje sledeće stihove Mat 6.17.A ti kada postiš,namaži glavu svoju i lice svoje umij, u savremenom prevodu stoji Mat 6.17.A vi kada postite,operite glave svoje Jasno mi je da da u toku posta ne treba licimerno glumiti žalost ni pred drugima ni pred samim sobom,ne razumem zašto je potrebno oprati glavu(dal se misli bukvalno na pranje glave) i zašto u starom prevodu stoji"namaži glavu",šta se podrazumevalo pod tim"namaži" ? I sledeće Mat.6.6 A ti kada se moliš uđi u klijet svoju... a u savremenom prevodu stoji Mat.6.6 A ti kada se moliš,idi do svog kreveta,zatvori vrata za sobom.. Zašto baš do kreveta?Jel suština oba stiha da molitva treba da bude u tajnosti? Ako može objašnjenje.Hvala. |
|
|
neki deki |
Odgovorio 21.01.2012 14:55
|
Član Odgovori: 111 Pristupio/la: 02.08.2009 15:24 Lokacija: Nepoznata |
1. Zasto se Jeftaj zavetovao Gospodu da ce dati za zrtvu paljenicu onoga ko prvi izadje pred njega kad se vrati iz boja? Je l' Jeftaj bio upoznat s tim da nije dozvoljeno prinosenje ljudskih zrtvava? (Sudije 11.30-40) 2. U 1. Samuilova 1.11 pise "za sve dane njegovog zivota britva nece preci preko njegove glave"...Ko su bili Nazireji? Kakve to veze ima posvecivanje Gospodu sa sisanjem? I jos nesto:u 2. Samuilo 14.26 pise da se Avesalom sisao krajem godine (verovatno jednom godisnje) i kosa mu je bila teska preko 2 kg sto znaci i veoma dugacka a na forumu je pisano da su ljudi onog doba imali kosu koja nije isla preko usiju? Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 15:40
|
Apis - poruka glasi: pa dobro ne znam da kakav je ovo prevod.ja imam prevod Danicica Staroga Zaveta mada su mi neki svestenici rekli da i taj prevod nije bas najbolji a Novi Zavet imam izdanje iz 2003. koji je prevodio Sveti sinoc SPC sa blagoslovom Patrijarha Pavla. Mada recimo ne znam da li na nasem bogoslovskom fakultetu uce hebrejski i aramejski znam da uce starogrcki. Ne uci se ni hebrejski ni aramejski, postoji hebrejski kao izborni predmet, ali nije obavezan. Grcki je glavni predmet. I citam Katahizis vera svetih od Vladike Nikolaja Velimirovica.mislim da je on sjajan teolog bio ne znam kakvo je Miroljube tvoje misljenje? Dobar je vladika Nikolaj, iako u nekim detaljima je prihvatio neka ne-biblijska tumacenja, kao verovanje da je moguca komunikacija sa mrtvima, da je Isusova majka Marija bila na "obuci" u Svetinji nad Svetinjama i da se navodno zavetovala na vecno devicanstvo, i sl. Ja sam se veoma zagrejao za religiju citajuci knjige vladike Nikolaja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 15:42
|
Ivana - poruka glasi: Nerazumem baš najbolje sledeće stihove Mat 6.17.A ti kada postiš,namaži glavu svoju i lice svoje umij, u savremenom prevodu stoji Mat 6.17.A vi kada postite,operite glave svoje Jasno mi je da da u toku posta ne treba licimerno glumiti žalost ni pred drugima ni pred samim sobom,ne razumem zašto je potrebno oprati glavu(dal se misli bukvalno na pranje glave) i zašto u starom prevodu stoji"namaži glavu",šta se podrazumevalo pod tim"namaži" ? Obicno su se uljem pomazivali carevi, a koristilo se i kao neka vrsta ulepsavanja. Isus zeli da kaze da ne treba da glumimo pacenike kada postimo, nego da budemo veseli i radosni. I sledeće Mat.6.6 A ti kada se moliš uđi u klijet svoju... a u savremenom prevodu stoji Mat.6.6 A ti kada se moliš,idi do svog kreveta,zatvori vrata za sobom.. Zašto baš do kreveta?Jel suština oba stiha da molitva treba da bude u tajnosti? Ako može objašnjenje.Hvala. Hoce da kaze da e molimo u tajnosti svoje sobe, a ne kao fanatici koji se naglas pred drugima mole da ispadnu pobozni u ocima ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 15:42
|
Ivana - poruka glasi: Nerazumem baš najbolje sledeće stihove Mat 6.17.A ti kada postiš,namaži glavu svoju i lice svoje umij, u savremenom prevodu stoji Mat 6.17.A vi kada postite,operite glave svoje Jasno mi je da da u toku posta ne treba licimerno glumiti žalost ni pred drugima ni pred samim sobom,ne razumem zašto je potrebno oprati glavu(dal se misli bukvalno na pranje glave) i zašto u starom prevodu stoji"namaži glavu",šta se podrazumevalo pod tim"namaži" ? Obicno su se uljem pomazivali carevi, a koristilo se i kao neka vrsta ulepsavanja. Isus zeli da kaze da ne treba da glumimo pacenike kada postimo, nego da budemo veseli i radosni. I sledeće Mat.6.6 A ti kada se moliš uđi u klijet svoju... a u savremenom prevodu stoji Mat.6.6 A ti kada se moliš,idi do svog kreveta,zatvori vrata za sobom.. Zašto baš do kreveta?Jel suština oba stiha da molitva treba da bude u tajnosti? Ako može objašnjenje.Hvala. Hoce da kaze da e molimo u tajnosti svoje sobe, a ne kao fanatici koji se naglas pred drugima mole da ispadnu pobozni u ocima ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.01.2012 15:44
|
neki deki - poruka glasi: 1. Zasto se Jeftaj zavetovao Gospodu da ce dati za zrtvu paljenicu onoga ko prvi izadje pred njega kad se vrati iz boja? Je l' Jeftaj bio upoznat s tim da nije dozvoljeno prinosenje ljudskih zrtvava? (Sudije 11.30-40) Govorio sam vise puta o tome na forumu. Pogledaj preko opcije "Trazi", ukucaj "Jeftaj". 2. U 1. Samuilova 1.11 pise "za sve dane njegovog zivota britva nece preci preko njegove glave"...Ko su bili Nazireji? Kakve to veze ima posvecivanje Gospodu sa sisanjem? I jos nesto:u 2. Samuilo 14.26 pise da se Avesalom sisao krajem godine (verovatno jednom godisnje) i kosa mu je bila teska preko 2 kg sto znaci i veoma dugacka a na forumu je pisano da su ljudi onog doba imali kosu koja nije isla preko usiju? Imas u Bibliji, a mozes i da pogledas na internetu. |
|
|
emanuel |
Odgovorio 21.01.2012 15:49
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 27.01.2010 15:28 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub..._embedded# ! Evo sta se radi u HR sa onima koji kazu nesto... |
|
|
Prvoslav888 |
Odgovorio 21.01.2012 15:56
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 17.10.2011 17:00 Lokacija: Kolasin, Crna Gora |
da li se u Starom Zavjetu pominje Davidova zvijezda? Gledam Digitalnog andjela, i kaze da mnogi ljudi misle da je Davidova zvijezda starozavjetni simbol, ali se zapravo nigdje u Starom zavjetu ona ne pominje, i ona predstavlja satanski simbol? |
|
|
dveribg |
Odgovorio 21.01.2012 16:37
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 21.01.2012 08:06 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...e=youtu.be Dveri dolaze ! ul.Mihajla Bulgakova 34 Zvezdara Mirijevo tel. 3437602 |
|
|
_Ivan_ |
Odgovorio 21.01.2012 16:44
|
Član Odgovori: 118 Pristupio/la: 24.05.2009 19:20 Lokacija: pancevo |
http://www.vaselj...ku-paznju/ |
|
|
skim |
Odgovorio 21.01.2012 16:54
|