Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Mudrac - poruka glasi:
Kako tumačite to da se Jakov borio sa Bogom?
„Више се нећеш звати Јаков, већ Израел,* јер си се борио с Богом и с људима и на крају си победио."

Jakov je trazio da mu Bog skine "teski teren" sa duse, a to krivica zbog prevare brata, i kada mu se Isus pokazao, a Jakov ga prepoznao, Jakov se uhvatio za Njega i rekao mu da ga nece pustiti dok ga ne blagoslovi, dok mu ne skine teret sa duse. To je kao kad malo dece koje se davi u vodi uhvati oca za nogu i vice: "Tata izvuci me iz vode da se ne udavim."

dunja
poznajem zenu koja je bila radila u vatikanu kao sekretarica.upoznala sam je u baselu.zena je hriscanka i kaze da je imala priliku da upozna i ovog sadasnjeg papu benedikta.nije joj se svideo kaze ali najgore oc svega u njenoj prici je da posle toga vremena provedenog na tom radnom mestu i stvarima koje je videla i dozivela tamo,kaze da ima srece sto jos i dalje veruje u gospoda.sada vise neide ni u kakvu crkvu i molitve svoje deli samo sa gospodom.uveren sam da vatikan nije od boga ali isto tako mogu da primetim kroz razne price sa popovima pravoslavnim,velike su podele izmedju njih samih.razna misljenja postoje i objasnjavanja ljudima nakon kojih vernici i dalje ostaju neobavesteni i necitaju boziju rec nego se drze tih kanona kao pijan ograde mada sa biblijom nevidim povezanost.posle razgovora sa popom on mi kaze da je moje ucenje u redu a ja mu odgovaram da je njegovo jako neozbiljnom i lose po ljudske duse.sve u svemu nalazim stalno nekakve nepravilnosti kojih se sama bojim.narocito idopoklonstvo ,ili u prostoriji za veronauku stoji slika isusa i boga u obliku starijeg coveka sa bradom i iznad njih golub.po meni veliko zlo ali za njih e pa to je nesto od kanona i nema veze.to je tako.toliko nebrojano stvari ima koje se bogu gade a mi bismo sad trebali da idemo u tu boziju kucu.?sta da radim tamo kad se bojim i da udjem unutra.i po cemu je pravoslavna crkva bozija kuca po vama kad je prava kao kruzni tok.nekada odem tamo i jako mi je nelagodno a onda nekad idem u protestansku crkvu gde se ljudi pomazu i slave boga i braca su po gospodu.ima i tu stvari koje mi se nesvidjaju ali su ipak nesto puno vise nego u pravoslavnoj crkvi.tu ljudi idu godinama i i dalje nista neznaju i nerazumeju i najverovatnije po nacinu skolovanja tako ce i ostati.a i to sto nauce dobar deo nevalja jer ide lancano.vera pa ikone pa slave pa idolopoklonstvo pa ko zna sta.po meni bojija crkva nepostoji i nerazumem vase forsiranje pravoslavne .ja nedrzim nikom stranu jer nevalja nijedna a srce mi je tuzno.moj kum mi je jednom rekao ,to sto ti traziz nama ovde.pozderav

Miklosh
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

Ko kaze da oni "tako dobro" poznaju zrtveni sistem i zakon? Oni poznaju bolje od ostalih naroda,

Džaba Jevrejima svo to njihovo nazovi "poznavanje" kad oni ne poznaju Hrista, i neće da ga upoznaju.

Ko nije za HRista, taj je satanista. Prosto ko pasulj

Laki
Šešelj ponovo prebačen u bolnicu

http://www.mondo....lnici.html

Miroljub Petrovic
dunja - poruka glasi:
poznajem zenu koja je bila radila u vatikanu kao sekretarica.upoznala sam je u baselu.zena je hriscanka i kaze da je imala priliku da upozna i ovog sadasnjeg papu benedikta.nije joj se svideo kaze ali najgore oc svega u njenoj prici je da posle toga vremena provedenog na tom radnom mestu i stvarima koje je videla i dozivela tamo,kaze da ima srece sto jos i dalje veruje u gospoda.sada vise neide ni u kakvu crkvu i molitve svoje deli samo sa gospodom.uveren sam da vatikan nije od boga ali isto tako mogu da primetim kroz razne price sa popovima pravoslavnim,velike su podele izmedju njih samih.razna misljenja postoje i objasnjavanja ljudima nakon kojih vernici i dalje ostaju neobavesteni i necitaju boziju rec nego se drze tih kanona kao pijan ograde mada sa biblijom nevidim povezanost.posle razgovora sa popom on mi kaze da je moje ucenje u redu a ja mu odgovaram da je njegovo jako neozbiljnom i lose po ljudske duse.sve u svemu nalazim stalno nekakve nepravilnosti kojih se sama bojim.narocito idopoklonstvo ,ili u prostoriji za veronauku stoji slika isusa i boga u obliku starijeg coveka sa bradom i iznad njih golub.po meni veliko zlo ali za njih e pa to je nesto od kanona i nema veze.to je tako.toliko nebrojano stvari ima koje se bogu gade a mi bismo sad trebali da idemo u tu boziju kucu.?sta da radim tamo kad se bojim i da udjem unutra.i po cemu je pravoslavna crkva bozija kuca po vama kad je prava kao kruzni tok.nekada odem tamo i jako mi je nelagodno a onda nekad idem u protestansku crkvu gde se ljudi pomazu i slave boga i braca su po gospodu.ima i tu stvari koje mi se nesvidjaju ali su ipak nesto puno vise nego u pravoslavnoj crkvi.tu ljudi idu godinama i i dalje nista neznaju i nerazumeju i najverovatnije po nacinu skolovanja tako ce i ostati.a i to sto nauce dobar deo nevalja jer ide lancano.vera pa ikone pa slave pa idolopoklonstvo pa ko zna sta.po meni bojija crkva nepostoji i nerazumem vase forsiranje pravoslavne .ja nedrzim nikom stranu jer nevalja nijedna a srce mi je tuzno.moj kum mi je jednom rekao ,to sto ti traziz nama ovde.pozderav

Uglavnom si sve dobro napisao, i tacno je da su crkve zastranile. Nije vazno da li ces da ides u neku crkvu, vec kako ces da zivis. Ako ce odlazak u neku crkvu da te ohrabri, onda idi, ako nece, nemoj da ides. Vaznije od toga je da imas nekog poboznog prijatelja sa kojim mozes da se druzis i da razmenjujes iskustva. Najbolje je ako imas porodicu pa da se druzis sa decom.

Ja ne reklamiram pravoslavnu crkvu, vec pravoslavni koncept - onaj koji je dat u Bibliji.

Miroljub Petrovic
Miklosh - poruka glasi:
Ko kaze da oni "tako dobro" poznaju zrtveni sistem i zakon? Oni poznaju bolje od ostalih naroda,

Džaba Jevrejima svo to njihovo nazovi "poznavanje" kad oni ne poznaju Hrista, i neće da ga upoznaju.

Ko nije za Hrista, taj je satanista. Prosto ko pasulj

Mnogo si pametan, nema sta, pravi primer zrtve ispiranja mozga. Jevreji ne poznaju Hrista, ali imaju potencijal da ga upoznaju jer najbolje poznaju Toru. Hriscani (velika vecina) misle da poznaju Hrista, a ustvari im se Sotona predstavio kao Hristos, ubedio ih da Biblija ne treba da se cita, da je Biblija skup bajki, ili da je falsifikovana, i onda ih navukao da zive po satanskim zakonima, a da misle da zive po Bozjim zakonima. Na taj nacin hriscani (velika vecina) zivi u zabludi i nema potencijal da upozna Hrista, jer ne poznaju kriterijume za prepoznavanje Hrista koji su dati u Bibliji.

dunja
pa zar nisam dovoljno razumno objasnila da nedrzim nijednoj crkvi pravo da je kako treba.niti forsiram protestansku odnosno po vama jezuitsku crkvu.mozda da ,mozda ne.svi su zgresili.poznato mi je da se nazivaju sektaske ali ako jesu nesporim.ali kako bi se nazvalo ucenje u pravoslavnim crkvama ,dali ono spada u sektasko kada je osnova idolopoklonstvo. dali je to sektasko ucenje ili ispravno pa nam gospod dopusta 500god turaka ,50 komunizma pa sad ovog zla demokratskog.poklanjanje vrha crkve vatikanu.od crkve neostade vrlo malo.a ja obilazim vise crkava jer su popovi to sto jesu i sta je onda to pravoslavlje.neki mit ,zelja ,ili sta .znam ljude pravoslavce koji stoje ispred crkve za vreme liturgije jer se boje uci unutra od idolopoklonstva silnog.sta je pravoslavlje kod nas nerazumem.nada da ce bog dopreti do srpskog razuma da se vratimo gospodu.i ja nereklamiram nikakvu crkvu sem sto zakljucujem vrlo zbunjeno da nista nerazumem a usto ocekujem malo razumnosti .valda zato i postoji ovaj forum.a od vas dobijem etiketu sektasa.to je sramota i nehriscanski.znam da nemate odgovor a nema ga niko jer je sve tako kako jeste

Slavoljub2
Jevreji ne poznaju Hrista, ali imaju potencijal da ga upoznaju jer najbolje poznaju Toru.

Kako to da ga sa tim silnim potencijalom za ova dva milenijuma jos ne upoznase ?

Poznaju Toru ! Slabo to vredi kada ne poznaju ispunjenje Tore u Novom Zavetu.
Dzaba znanje o elektricitetu kada ne poznajes elektranu.

Miroljub Petrovic
dunja - poruka glasi:
pa zar nisam dovoljno razumno objasnila da nedrzim nijednoj crkvi pravo da je kako treba.niti forsiram protestansku odnosno po vama jezuitsku crkvu.mozda da ,mozda ne.svi su zgresili.poznato mi je da se nazivaju sektaske ali ako jesu nesporim.ali kako bi se nazvalo ucenje u pravoslavnim crkvama ,dali ono spada u sektasko kada je osnova idolopoklonstvo. dali je to sektasko ucenje ili ispravno pa nam gospod dopusta 500god turaka ,50 komunizma pa sad ovog zla demokratskog.poklanjanje vrha crkve vatikanu.od crkve neostade vrlo malo.a ja obilazim vise crkava jer su popovi to sto jesu i sta je onda to pravoslavlje.neki mit ,zelja ,ili sta .znam ljude pravoslavce koji stoje ispred crkve za vreme liturgije jer se boje uci unutra od idolopoklonstva silnog.sta je pravoslavlje kod nas nerazumem.nada da ce bog dopreti do srpskog razuma da se vratimo gospodu.i ja nereklamiram nikakvu crkvu sem sto zakljucujem vrlo zbunjeno da nista nerazumem a usto ocekujem malo razumnosti .valda zato i postoji ovaj forum.a od vas dobijem etiketu sektasa.to je sramota i nehriscanski.znam da nemate odgovor a nema ga niko jer je sve tako kako jeste

Ja vas nisam nazvao sektasem, nego sam vas pohvalio sto mislite svojom glavom, a sektasem vas je nazvao neki polupani filozof koji se pravi pametan i ciji post sam obrisao. Nema potrebe da budete zbunjeni, veliko je zlo na sve strane i pravo je cudo da covek ostane normalan, jer pritisci su veliki sa svih strana. Ne treba da se bavite onim sto je ruzno u ovom svetu, vec lepim stvarima. Sklanjajte se od onih koji zastranjuju, a nece da se menjaju, i uzivajte u lepim stvarima koje nam je Bog dao.

Miklosh
Miklosh - poruka glasi:

Ko nije za Hrista, taj je satanista. Prosto ko pasulj

Mnogo si pametan, nema sta, pravi primer zrtve ispiranja mozga. Jevreji ne poznaju Hrista, ali imaju potencijal da ga upoznaju jer najbolje poznaju Toru. Hriscani (velika vecina) misle da poznaju Hrista, a ustvari im se Sotona predstavio kao Hristos, ubedio ih da Biblija ne treba da se cita, da je Biblija skup bajki, ili da je falsifikovana, i onda ih navukao da zive po satanskim zakonima, a da misle da zive po Bozjim zakonima. Na taj nacin hriscani (velika vecina) zivi u zabludi i nema potencijal da upozna Hrista, jer ne poznaju kriterijume za prepoznavanje Hrista koji su dati u Bibliji.
Nemoj da ti ocenjujes i komentarises moju pamet, ziv mi bio. Nego mozes svoju, pa nam reci - a gde ce to Jevreji upoznat Hrista kad uopste nema Jevandjelja jer je to po njima bezboznistvo?

Da ga nece upoznati mozda u Talmudu?

Ili kad Hrist dodje, e onda "ooo salom Hriste, evo sad cu ja u sekundi ili dve da te prepoznam dok ti sudis Strasni sud"???

Oni Hrista da su bili u stanju da prepoznaju, pa prepoznali bi ga kad je bio medju nama......sto ga nisu prepoznali? Sta se to u medjuvremenu promenilo u njihovoj religiji pa ce ga kao prepoznati kad on dodje DA SUDI?!

I sta im to vredi, kad sad zive u bezboznistvu, otudjeni od Hrista (Boga)?

Vjeroljub
Procitao sam da mosti,predmete koje iscjeljuju i slicno smatrate demonskim.Kako onda tumacite onaj dogadjaj sa mrtvim Jelisijem i ovo:

Dela apostolska 19,
11. И Бог чињаше не мала чудеса рукама Павловим,
12. Тако да су и чалме и убрушчиће знојаве од тела његовог носили на болеснике, и они се исцељиваху од болести, и духови зли излажаху из њих.

Miroljub Petrovic
Slavoljub2 - poruka glasi:
Jevreji ne poznaju Hrista, ali imaju potencijal da ga upoznaju jer najbolje poznaju Toru.

Kako to da ga sa tim silnim potencijalom za ovadva milenijuma jos ne upoznase?

Poznaju Toru! Slabo to vredi kada ne poznaju ispunjenje Tore u Novom Zavetu.

Evo ga jos jedan mudrac iz paganskog lonca. Dolazi dan kada ce Jevreji upoznati Mesiju i oni ce biti jedini koji ce ga zaista upoznati, a onda preko njih upoznace ga i mnogi iz drugih naroda. Isus je jevrejski Mesija - Mesija koji se ne kurva, koji je obrezan, koji praznuje Shabat, Pashu, Dan Ociscenja i druge praznike, ne jede svinjetinu, poziva na zivot po zakonu koji je dat preko Mojsija i sl.

Sa druge strane, ti i tebi slicni "hriscani", a takvih je ogromna vecina, verujete da je Isus Mesija, ali mesija koji tolerise sve oblike nemorala - samo je vazno da se "veruje". Ja ti kazem da je mesija u kojeg ti verujes sam Sotona - glavom i bradom. Ti i tebi slicni mrzite Isusa, a to pokazujete time sto mrzite sve ono sto Isus u Bibliji promovise, a to je nacin zivota koji je Bog definisao i preneo covecanstvu preko Mojsija. Kada bi se Isus pojavio na Zemlji i progovorio par reci, ti bi ga proglasio sektasem. 100%

nikola87bg
http://www.rts.rs...B0%3F.html

Miroljub Petrovic
Miklosh - poruka glasi:
Nemoj da ti ocenjujes i komentarises moju pamet, ziv mi bio. Nego mozes svoju,

Neka drugi procenjuju moju pamet, a ja cu u mojoj kuci (ovom forumu) da procenjujem kad neko prica besmislice. U ovom slucaju, pojavio si se ti koji vrlo slabo poznajes Bibliju da mudrujes i donosis zakljucke. Ali, posto ima mnogo takvih kao ti, onda evo odgovara, na tvoje egzibicije.

pa nam reci - a gde ce to Jevreji upoznat Hrista kad uopste nema Jevandjelja jer je to po njima bezboznistvo? Da ga nece upoznati mozda u Talmudu?

Hristos se prepoznaje na osnovu Mojsijevih i prorockih knjiga, tako da mogu da ga prepoznaju samo oni koji citaju pomenute knjige. Jedini koji citaju te knjige su Jevreji (i retki iz drugih naroda). Generacija Jevreja iz prvog veka nije citala Bibliju, nego je verovala svojim zabludelim religijskim vodjama, pa su grdno postradali, ali su njihove generacije ipak sacuvale dovoljno morala da opstanu. Sa druge strane, ostali narodi, posto ne citaju Bibliju, nema sanse da upoznaju Hrista (osim retkih pojedinaca koji citaju Bibliju), vec po istom obrascu stradanja veruju svojim zabludelim religijskim vodjama i idu u propast. Na osnovu biblijskih prorocanstava (koja ti nisi citao, a pravis se kao da jesi), sadasnja generacija Jevreja ce se susresti sa velikim nevoljama i bice prisiljeni da preispitaju svoje religijske stavove jer ce jasno shvatiti da samo Bog moze da ih izbavi. Posto oni jedini imaju neko znanje iz teologije, logicno je ono sto pise u Bibliji, a to je da ce se okrenuti svome Bogu i Njegovom Mesiji, i to ce biti mozda najveci dogadjaj u ljudskoj istoriji, koji ce podstaci mnoge ljude iz svih naroda da prihvate Boga Biblije - jevrejskog Boga.

Kapiras?

Ili kad Hrist dodje, e onda "ooo salom Hriste, evo sad cu ja u sekundi ili dve da te prepoznam dok ti sudis Strasni sud"???

Isus nece da dodje kod tebe u kafanu pa da ga na takav nacin pozdravljate ti i tvoji ortaci.

Oni Hrista da su bili u stanju da prepoznaju, pa prepoznali bi ga kad je bio medju nama......sto ga nisu prepoznali? Sta se to u medjuvremenu promenilo u njihovoj religiji pa ce ga kao prepoznati kad on dodje DA SUDI?!

Ako ovo procitaju "eksperti" sa nekog jezuitskog koledza, pozvace te da budes dekan.

Miklosh
Miklosh - poruka glasi:
Nemoj da ti ocenjujes i komentarises moju pamet, ziv mi bio. Nego mozes svoju,

Neka drugi procenjuju moju pamet, a ja cu u mojoj kuci (ovom forumu) da procenjujem kad neko prica besmislice. U ovom slucaju, pojavio si se ti koji vrlo slabo poznajes Bibliju da mudrujes i donosis zakljucke. Ali, posto ima mnogo takvih kao ti, onda evo odgovara, na tvoje egzibicije.

pa nam reci - a gde ce to Jevreji upoznat Hrista kad uopste nema Jevandjelja jer je to po njima bezboznistvo? Da ga nece upoznati mozda u Talmudu?

Hristos se prepoznaje na osnovu Mojsijevih i prorockih knjiga, tako da mogu da ga prepoznaju samo oni koji citaju pomenute knjige. Jedini koji citaju te knjige su Jevreji (i retki iz drugih naroda). Generacija Jevreja iz prvog veka nije citala Bibliju, nego je verovala svojim zabludelim religijskim vodjama, pa su grdno postradali, ali su njihove generacije ipak sacuvale dovoljno morala da opstanu. Sa druge strane, ostali narodi, posto ne citaju Bibliju, nema sanse da upoznaju Hrista (osim retkih pojedinaca koji citaju Bibliju), vec po istom obrascu stradanja veruju svojim zabludelim religijskim vodjama i idu u propast. Na osnovu biblijskih prorocanstava (koja ti nisi citao, a pravis se kao da jesi), sadasnja generacija Jevreja ce se susresti sa velikim nevoljama i bice prisiljeni da preispitaju svoje religijske stavove jer ce jasno shvatiti da samo Bog moze da ih izbavi. Posto oni jedini imaju neko znanje iz teologije, logicno je ono sto pise u Bibliji, a to je da ce se okrenuti svome Bogu i Njegovom Mesiji, i to ce biti mozda najveci dogadjaj u ljudskoj istoriji, koji ce podstaci mnoge ljude iz svih naroda da prihvate Boga Biblije - jevrejskog Boga.

Kapiras?

Isus nece da dodje kod tebe u kafanu pa da ga na takav nacin pozdravljate ti i tvoji ortaci.

Ako ovo procitaju "eksperti" sa nekog jezuitskog koledza, pozvace te da budes dekan.

Znaci, ti prorices da ce Jevreji prepoznati HRista...ajd dobro, evo istom poverovao ti ja.

Al to i nije bitno, vec je bitno VREME SADASNJE i VREME PROSLO...Jevreji su popljuvali i odbacili Hrista, a onda ga 2 hiljade godina negirali....sto znaci da su bili i da jesu- satanisti!

Mozda se oni i dozovu pameti pa postanu hriscani (sledbenici Hrista), ajde uzmimo da to i bude ko sto si nam ti u kristalnoj kugli video pa u poverenju na na ufce sapnuo- ali on su SADA SATANISTI!! BEZBOZNICI!

Jer oni SADA....ne prihvataju Hrista. Znaci SADA su Ä‘avolji nakot

Jer ne moze se Hrista odbacivati, negirati..i biti na Bozjem putu a ne na satanskom!

Prosta logika, 1+1=2
Izmenio/la Miklosh na 19.01.2012 00:30

Miroljub Petrovic
Miklosh - poruka glasi:
Znaci, ti prorices da ce Jevreji prepoznati HRista...ajd dobro,

Ne proricem ja, nego lepo pise u Bibliji, ali ti ne citas Bibliju nego jezuitsku antisemitsku literaturu/

Al to i nije bitno, vec je bitno VREME SADASNJE i VREME PROSLO...Jevreji su popljuvali i odbacili Hrista,

Nije istina. To je kao da si rekao: "Srbi su popljuvali i odbacili Ratka Mladica." Treba da citas malo jevandjelja i da procitas kako je jevrejski narod voleo Isusa, kako su ga docekali kao cara pre nego sto je bio razapet. Ali, jevrejski religiozni lideri su mrzeli Isusa jer im je kvario biznis - reketirane i zaglupljivanje naroda, pa su trazili od okupatora (Romljana) da ga likvidiraju - slicno kao sto je DOS trazio od okupatora da se Seselj likvidira sa politicke scene Srbije.

a onda ga 2 hiljade godina negirali....

Apostol Pavle jasno kaze da imaju "pokrivalo" na ocima da ne vide neke stvari, ali da dolazi dan kada ce se to "pokrivalo" ukloniti i "tada ce se spasiti sav Izrael", kaze Pavle. Ali ti znas bolje, jer citas "strucnu literaturu".

sto znaci da su bili i da jesu- satanisti!

Zakljcak pokazuje da si ti satanista, ali da toga nisi svestan.

Mozda se oni i dozovu pameti pa postanu hriscani (sledbenici Hrista), ajde uzmimo da to i bude ko sto si nam ti u kristalnoj kugli video

Tako je, za tebe je Biblija - kristalna kugla, a te lovacke price sto citas po paganskim knjigama su "sveto pismo".

ali on su SADA SATANISTI!! BEZBOZNICI!
Jer oni SADA....ne prihvataju Hrista. Znaci SADA su Ä‘avolji nakot
Jer ne moze se Hrista odbacivati, negirati..i biti na Bozjem putu a ne na satanskom!

Ja ti lepo kazem da je taj hristos u kojeg ti verujes sam Sotona, a to sto druge nazivas satanistima jer ne veruju u tvog miki maus mesiju (Sotonu) jer tvoj veliki problem.

Prosta logika, 1+1=2

Slavoljub2

Kako to da ga sa tim silnim potencijalom za ovadva milenijuma jos ne upoznase?

Poznaju Toru! Slabo to vredi kada ne poznaju ispunjenje Tore u Novom Zavetu.

Evo ga jos jedan mudrac iz paganskog lonca. Dolazi dan kada ce Jevreji upoznati Mesiju i oni ce biti jedini koji ce ga zaista upoznati, a onda preko njih upoznace ga i mnogi iz drugih naroda. Isus je jevrejski Mesija - Mesija koji se ne kurva, koji je obrezan, koji praznuje Shabat, Pashu, Dan Ociscenja i druge praznike, ne jede svinjetinu, poziva na zivot po zakonu koji je dat preko Mojsija i sl.

Sa druge strane, ti i tebi slicni "hriscani", a takvih je ogromna vecina, verujete da je Isus Mesija, ali mesija koji tolerise sve oblike nemorala - samo je vazno da se "veruje". Ja ti kazem da je mesija u kojeg ti verujes sam Sotona - glavom i bradom. Ti i tebi slicni mrzite Isusa, a to pokazujete time sto mrzite sve ono sto Isus u Bibliji promovise, a to je nacin zivota koji je Bog definisao i preneo covecanstvu preko Mojsija. Kada bi se Isus pojavio na Zemlji i progovorio par reci, ti bi ga proglasio sektasem. 100%

Jao moj Miroljube Wink pa zasto je Isus dolazio ako je prethodni Zakon bio savrsen i samopotreban ? Koliko je Isus puta kritikovao takve ljude (ne samo fariseje).Sta je i o cemu pisao apostol Pavle i ostali,da ne ponavljamo.Lepo je receno da se sav Zakon ispunjava u Hristu,da nas je Hristos oslobodio tereta Zakona.Lepo pise da prethodni Savez i Zakon nisu bili savrseni i da je zato poslat Novi.Ukinto je mnogo sta,od obrezanja preko zabranjene hrane,sve do toga da ljudi iz svih naroda mogu biti Boziji narod.Ali ne vredi nista kada ti ni tekst ne priznajes i tumacis ga onako kako ti se svidja,trazis neki hebrejski Novi Zavet,kopas po recima nebi li ih uklopio u starozavetni Zakon,ali Isus je doneo NOVI SAVEZ i raduj se zbog toga.Oslobodio nas je od mnogih nepotrebnih stvari i dao nam je radost.Nije Bog tek onako odlucio da sidje na Zemlju,vec da donese nesto veliko,a to je Novi Zavet.
Neka nas Bog sacuva i uputi na pravi put bez obzira na razlicite stavove.

SMUK
http://siont.net/..._crkvi.php

https://biblijskoobrazovanje.serbianforum.info/
Apis
[
Ko kaze da oni "tako dobro" poznaju zrtveni sistem i zakon? Oni poznaju bolje od ostalih naroda, ali ne poznaju kao sto bi trebali da poznaju, jer hoce da budu kao drugi narodi, i zato stradaju.

miroljube zakon je vrlo jednostavan:
1.Ljubi gospoda boga svog svim srcem svojim, svom dusom svojom, svom mislju svojom
2.ljubi bliznjega svoga kao sebe samoga

o tome VISI CEO ZAKON I PROROCI

Pa to je kao sto se danasnji Srbi kurvaju, kradu, lazu, hoce da budu evropljani, a pozivaju se na Oblicina, cara Dusana i druge junake.

ne idealizujem ja nikoga ni srbe ni jevreje svi smo mi ljudi,znaci gresni tj. skloni grehu samo je bog ISUS HRISTOS bezgresan

Lose ti je zakljucivanje. Velika vecina hriscana ne poznaje istorijskog Isusa, jer ne citaju Bibliju, vec o Isusu stvaraju sliku na osnovu onoga sto im prenose njihovi demonizovani svestenici i onda imamo da se hriscanstvo pretvara u satanizam, kao sto se to najbolje vidi na primeru rimo-katolicizma, a ovamo se svi pozivaju na Isusa. Medjutim, postoje mnogi hriscani koji citaju Bibliju i sa njima se ne manipulise
.

vi hocete da mi kazete da su sveti oci, osnivaci hristove crkve ,svi ljudi koji su dali KRV svoju za veru u HRISTA BOGA satanaizovani?o kakvom vi istorijskom isusu pricate?ja sam hrista prihvatio prostom i jednostavnom verom u u njega odnosno u REC koja je napisana u svetome pismu koje su ti isti kako ih vi nazivate demonizovani hriscani sastavili i uveli u KANON BIBLIJE!

To su principi suprotni Bozjem zakonu datom preko Mojsija, dakle principi koji dolaze pod udar tog zakona. U najkracem, satanski principi su principi unistenja coveka, porodice, drzave. Pod tim se pre svega podrazumeva nezdrav nacin zivota, kurvarstvo, nebriga za decu i roditelje, zavisnost od robovlasnickog sistema i nesposobnost za zivot u prirodi i na prirodan nacin
.
sa ovim se slazem ali vi ne ulazite duboko u sustinu greha!sta je greh?odstupanje od RECI BOZJE!!! pocev od adama pa nadalje...
1 У почетку је била Реч, и Реч је била код
Бога, и Реч је била Бог. 2 Она је у почетку
била код Бога. 3 Све је постало преко ње и
без ње није постало ништа.

Alo covece, mi se ne bavimo ovde Jevrejima nego Bogom, a to sto je Bog izabrao Avrama i njegovo potomstvo da preko njih uradi odredjene stvari, to je nesto drugo. Bog ne radi preko njih odredjene stvari zato sto su oni dobri, nego jer nema bolje i zato sto je tako On odlucio. Dakle, uzmi bavi se Bogom i Biblijom, a ne Jevrejima.

ja se ne bavim jevrejima mada ih cenim kao jedan zilav i odlucan narod koji je kao i mi srbi prosao kroz razne golgote ali nije se predavao u svojoj veri!!da bog nije imao bolje ne bi onda REC BOZJA se rasiririla po celom svetu preko NEZNABOZACKIH naroda!

Al ti je logika, kao kod vidovite Zorke. Hitler je izabrao da bude destruktivan, odbacio je Boga, i njegova sudbina je bila zapecacena, kao i u slucaju faraona u vreme Mojsija. Bog onda uzme razbojnika Hitlera i dopusti da dodje na vlast, i onda preko njega kazni ne samo neposlusne Jevreje, nego i mnoge druge. Dakle, prvo je Hitler izabrao da bude zao, a onda ga je Bog uzeo da bude "bic Bozji".

mozda sam ja za vas glup ali licno ne mogu da verujem da BOG koristi zle ljude za svoja dela!! to je NEPRIHVATLJIVO!!!
po tvojoj logici miroljube onda bog koristi i sotonu zato sto je ovaj izabrao da bude zao!

Miroljub Petrovic
Jao moj Miroljube ;) pa zasto je Isus dolazio ako je prethodni Zakon bio savrsen i samopotreban? Koliko je Isus puta kritikovao takve ljude (ne samo fariseje).Sta je i o cemu pisao apostol Pavle i ostali,da ne ponavljamo.Lepo je receno da se sav Zakon ispunjava u Hristu,da nas je Hristos oslobodio tereta Zakona.Lepo pise da prethodni Savez i Zakon nisu bili savrseni i da je zato poslat Novi.Ukinto je mnogo sta,od obrezanja preko zabranjene hrane,sve do toga da ljudi iz svih naroda mogu biti Boziji narod.Ali ne vredi nista kada ti ni tekst ne priznajes i tumacis ga onako kako ti se svidja,trazis neki hebrejski Novi Zavet,kopas po recima nebi li ih uklopio u starozavetni Zakon,ali Isus je doneo NOVI SAVEZ i raduj se zbog toga.Oslobodio nas je od mnogih nepotrebnih stvari i dao nam je radost.Nije Bog tek onako odlucio da sidje na Zemlju,vec da donese nesto veliko,a to je Novi Zavet.
Neka nas Bog sacuva i uputi na pravi put bez obzira na razlicite stavove.

E moj dobri i naivni Slavoljube. Na zalost, mnogo je takvih kao ti koji su se upecali na paganska objasnjenja i umirili svoju savest da mogu da zive kako hoce. Upravo zato sto ljudi ne citaju i ne razumeju Tanah (Ucenje, Proroke i Spise) i taj deo Biblije nazivaju "Starim zavetom" (zastarelim, losim), oni ne razumeju Jevandjelja i poslanice, kao ni Otkrivenje, pa krenu da slede neozbiljne interpretacije svojih liberalnih religijskih vodja koji se drze grckog prevoda Jevandjelja i poslanica, bez poznavanja Tanaha, i onda su posledice nesagledive.

Isus je dosao da plati otkup za posrnuli ljudski rod i omoguci sansu svima za jos jedan zivot, vecni zivot. U okviru Ucenja koje je Bog dao preko Mojsija postoje razlicite pravne odredbe (zapovesti, zakoni, uredbe - hebrejski: micvot, hukim, mishpatim...). Deo tih odredbi se odnosi na zakone vezane za zrtveni sistem koji ukazuje na Mesiju. Mnogi Jevreji su drzali te uredbe vezane za zrtveni sistem, bez razumevanja sta to znaci (da ukazuje na Mesiju), kao sto danas mnogi hriscani ucestvuju u raznim crkvenim ritualima, a ne razumeju sta to znaci (da to predstavlja prizivanje demona).

Isus i apostoli ukazuju zabludelim ljudima da su te uredbe, vezane za obredni zakon, ukazivale na Mesiju, a ne da su vaznije uredbe same po sebi od njihove sustine. Dakle, odredjeni delovi zrtvenog sistema su se ispunili dolaskom Mesije, ali to ne znaci da ne treba i dalje da se upraznjavaju (kao na primer Pasha), vec da treba i dalje da budu podsetnik na ono sto je Mesija ucinio, kao sto i sam Isus kaze: "Ovo cinite meni za spomen." Svi ti obredi ce prestati da iaju smisla i da se upraznjavaju kada Isus ponovo dodje i zavrsi se cela prica sa grehom na Zemlji.

Kada Pavle kaze da se "sav zakon ispunjava u Hristu", to kaze grcki prevod, a onaj ko poznaje Tanah jasno zna da se Pavle obraca Jevrejima koji su prihvatili Mesiju, ali su zadrzali razne farisejske zablude, po kojima je forma najvaznija stvar u religiji, a ne sustina i moralan zivot (tako i danas imas u nasem razvaljenom pravoslavlju - pop te pita, da li postis, da li se pricescujes i da li se ispovedas, a kako zivis, to ga ne interesuje). Pavle kaze da se ceo zrtveni sistem ispunjava u Hristu, ali ti to ne vidis u grckom prevodu jer citas tekst izvan konteksta i ne postajes Tanah.

Kada Pavle kaze da nas je Isus "oslobodio tereta zakona", jasno se iz konteksta vidi da on govori o "zakonu smrti" - zakonu po kojem smo svi bili osudjeni na smrt, a ne da sada mozemo da se kurvamo, krademo i lazemo, a da necemo zbog toga biti sankcionisani prema zakonu datom preko Mojsija.

Stari savez (ili zavet) sa Bogom je bio zasnovan na zivotinjskim zrtvama (koje ukazuju na Mesiju), a Novi savez se uspostavlja na onome sto je uradio Mesija, i u tom smislu je stari savez nepotpun, a ne da je Zakon dat preko Mojsija nepotpun, pa je sad dosla demokratija i moze da radi ko sta hoce.

A to sto kazes da su ukinuti zakoni vezani za zdravlje, kao obrezanje, konzumiranje zdrave hrane, samo pokazuje kako ti je ispran mozak. Zato sto se hriscani ne obrezuju njihove zene masovno umiru od raka grlica materice (pogledaj malo statistike na internetu), ali sad ce Sotona da uvede vakcine protiv raka grlica materice pa ce preko popova da nadje neke Pavlove reci da i to opravda: "Pavle je rekao to i to, a tu se misli na vakcine protiv raka grlica materice." A sto se tice ishrane, nezdrava ishrana je vodeci uzrom smrti u savremenom svetu, upravo zato sto se Bozje instrukcije o ishrani ne postuju. A ti se drzi sotonske nauke koja je preko papstva, na zalost, usla i u savremeno pravoslavlje, pa posle kukaj kako si bolestan.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.69 sekundi!