Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Apis - poruka glasi:
Pozdrav Miroljube odgledao sam dosta vasih predavanja i ima dosta korisnih stvari koje covek moze da nauci,Narocito serijal nauka i problem smrti medjutim video sam da u predevanju Petrova stena ili Mojsijev kamen vi menjate sveto pismo odnosno ne vi nego mesijanski jevreji a cije vi tumacenje prihvatate.

Nema tu nikakvog "menjanja" Svetog Pisma. U pitanju je jedan karaitski Jevrejin koji je izneo na videlo sta pise u originalnom tekstu Jevandjelja po Mateju i time otklonio greske u prevodu na grcki jezik.

Buduci
Elam - poruka glasi:
Miroljube, da li ste proucavali rasejavanje plemena Izraela, moze li se znati medju koje su se narode (danasnje) infiltrirali? Da li postoji literatura koja o tome moze barem ponesto da kaze?

Da,to i mene zanima,pogotovo zbog povezanosti Srba i Jevreja...Čuo sam da je u stvari jedan veoma ugledni Jevrejin rekao onu poznatu krilaticu ''da su Srbi Nebeski narod'',i da je on takože izjavio da su Srbi iz Danovog plemena potekli...E sad,ne sećem se njegovog imena,pa ako neko zna da mi kaže,i dali su takve njegove tvrdnje moguće,kao i dali postoje neki dokazi ili bar tragovi koji navode na to...Takođe,ako neko ima nešto od literature vezane za to i tog čoveka,hvala unapred!

Miroljub Petrovic
Elam - poruka glasi:
Miroljube, da li ste proucavali rasejavanje plemena Izraela, moze li se znati medju koje su se narode (danasnje) infiltrirali? Da li postoji literatura koja o tome moze barem ponesto da kaze?

Jedini izvor na nasem jeziku koji o tome govori je knjiga sa donjeg linka. U njoj ima nekih interesantnih informacija:

http://www.knjiza...7540-068-3

Miroljub Petrovic
Buduci - poruka glasi:
Elam - poruka glasi:

Da,to i mene zanima,pogotovo zbog povezanosti Srba i Jevreja...Čuo sam da je u stvari jedan veoma ugledni Jevrejin rekao onu poznatu krilaticu ''da su Srbi Nebeski narod'',i da je on takože izjavio da su Srbi iz Danovog plemena potekli...E sad,ne sećem se njegovog imena,pa ako neko zna da mi kaže,i dali su takve njegove tvrdnje moguće,kao i dali postoje neki dokazi ili bar tragovi koji navode na to...Takođe,ako neko ima nešto od literature vezane za to i tog čoveka,hvala unapred!

U pitanju je prof. Enriko Josif. Interesantno je to sto je pricao, ali treba biti oprezan sa izjavama takve vrste.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.01.2012 21:46

Miroljub Petrovic
Mika - poruka glasi:
Miroljube,da li planiras da odrzis predavanje o povezanosti muzike i duhovnosti?Znam da ima video na ovom forumu,u vezi toga,ali sam mislio na muziku sa nasih prostora.Retko ko obraca paznju na reci,odnosno poruku pesme.Evo jednog primera:

http://www.youtub...ideo_title

Uticaj muzike i pesme na ljude je veliki. Za vreme Prvog svetskog rata Vlada je uspela da dovede 3.000 dobrovoljaca, a guslar Petar Perunovic je putovao po inostranstvu i uspeo je sa guslama toliko da odusevi ljude da je skupio oko 14.000 dobrovoljaca.

Takodje, Kralj Nikola je doneo odluku kojom se zabranjuje pevanje uz gusle 4 sata pre bitke, jer ako se peva uz gusle neposredno pre bitke, borci se toliko oduseve i zapale da jurisaju na neprijatelja i kad treba i kad ne treba, i veliki broj boraca nepotrebno gine u velikom zaru i poletu.

sananda
Miroljube, pogledaj ovo;

Muslimani kazu:

"Tora je objava koja je objavljena Mojsiju, Zebur je objava data Davidu, Indzil je objava data Isusu, i Kuran je zadnja objava data poslednjem poslaniku Muhamedu".

Kakav je tvoj stav o ovom konceptu Islama, po kome je Bog samo jedan, ali ga u svakoj religiji razlicito nazivaju, a ovi Bozji poslanici su osnivaci tih religija?

Da li je to u suprotnosti sa Biblijom?

Miroljub Petrovic
sananda - poruka glasi:
Miroljube, pogledaj ovo;

Muslimani kazu:

"Tora je objava koja je objavljena Mojsiju, Zebur je objava data Davidu, Indzil je objava data Isusu, i Kuran je zadnja objava data poslednjem poslaniku Muhamedu".

Kakav je tvoj stav o ovom konceptu Islama, po kome je Bog samo jedan, ali ga u svakoj religiji razlicito nazivaju, a ovi Bozji poslanici su osnivaci tih religija?

Da li je to u suprotnosti sa Biblijom?

Razliciti ljudi i teolozi razlicito pricaju. Isus se stalno pozivao na Toru (Mojsijevo petoknjizje), a Muhamed se takodje stalno pozivao na isto - Tevrat, kako se Tora naziva u Kuranu. E sad, sledbenici Isusa kazu da je Tora ukinuta, a sledbenici Muhameda kazu da je Tevrat (Tora ili Mojsijevo petoknjizje) izmenjeno, i onda uce narod svojim ljudskim naukama. U Mojsijevom petoknjizju su dati zakoni i instrukcije kako treba da zivimo. To je najvazniji deo pisanog Bozjeg otkrivenja bez cega nista u religiji i teologiji ne moze ispravno da se razume. Ko hoce po tome da zivi, neka izvoli, a ko hoce da mudruje i da filozofira, neka mu je sa srecom.

Nenad Skornicki
Poštovani gospodine Miroljube, davno vam nisam pisao Smile

Imam pitanje, zašto u Svetom pismu, izdavača Metafizike, u Otkrivenju Isusa Hrista 20:10 piše da će sotona, zver i lažni prorok biti uništeni za večnost, a u dugim prevodima piše da će biti mučeni dan i noć u svu večnost. (Lično ja sam više za onu prvu varijantu i verujem da Bog želi da istrebi greh na kraju vremena).

Hvala !

Miroljub Petrovic
Nenad Skornicki - poruka glasi:

Imam pitanje, zašto u Svetom pismu, izdavača Metafizike, u Otkrivenju Isusa Hrista 20:10 piše da će sotona, zver i lažni prorok biti uništeni za večnost, a u dugim prevodima piše da će biti mučeni dan i noć u svu večnost. (Lično ja sam više za onu prvu varijantu i verujem da Bog želi da istrebi greh na kraju vremena).

Hvala !

Vuk Karadzic je prevodio Otkrivenje u skladu sa svojim teoloskim verovanjima, koja nisu bila bas na vrhunskom nivou. Novi prevod je uradjen u skladu sa onim sto u Bibliji pise i sto moze da se proveri u originalu.

Nenad Skornicki
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Buduci - poruka glasi:
Elam - poruka glasi:

U pitanju je prof. Enriko Josif. Interesantno je to sto je pricao, ali treba biti oprezan sa izjavama takve vrste.

Ne bi da se petljam mnogo, jer piše da ne treba da se bavimo bezumnim ispitivanjem rodoslovlja, ali ipak imam informaciju, pa bi da je podelim, a voleo bih da me Miroljub ukori ako grešim. Znam čovek pi imenu Aleksandar Veljić, on je ispitivao odakle dolazi naš narod i mislim da ima neke informacije, i pričao mi je vezano za Danovo pleme, ali da je jedan deo danovog plemena svojevremeno, moreplovci, završio u današnjoj Irskoj. Izvinjavam se ako je to dezinformacija. Gospodine Miroljube ispravite me ako grešim, tako sam ja čuo. Jer sam se raspitivao jer znam iz tatinih priča da imam neko poleklo, neku čukun čukun babu, odande.
Hvala! Nadam se da sam bio od koristi.

Nenad Skornicki

Hvala !

Vuk Karadzic je prevodio Otkrivenje u skladu sa svojim teoloskim verovanjima, koja nisu bila bas na vrhunskom nivou. Novi prevod je uradjen u skladu sa onim sto u Bibliji pise i sto moze da se proveri u originalu.

Verujem, ali ja imam oko 20 prevoda i nigde ne piše da će biti uništeni!

Miroljub Petrovic
Poštovani gospodine Miroljube, davno vam nisam pisao :)

Hvala !

Danas skoro sve hriscanske verske zajednice pogresno uce da nakom smrti dusa umrlog odlazi na Nebo i da je ona svesna, tako da se sa njom moze i komunicirati. U paketu sa tim pogresnim verovanjem idu i druga pogresna verovanja, ukljucujuci jednu od najvecih sotonskih lazi - laz da ce Bog vecno muciti nepokajane.

Dalje, mi danas nemamo originalni tekst knjige Otkrivenje, vec imamo grcki prevod hebrejskog originala. Ako hocemo da znamo sta se desava kada covek umre, ili sta ce biti na kraju istorije, kada je u pitanju sud nad nepokajanima, onda o tome treba da citamo u Starom zavetu, jer tamo je data sva doktrina i temelji religije. Ni grcki prevod Novog zaveta koji sada imamo ne dozvoljava tumacenja o navodnim "vecnim mukama" nepokajanih, ili o mogucnosti komunikacije sa umrlim ljudima (ili njihovim dusama).

Dakle, posto ogromna vecina hriscana veruje u navodne "vecne muke" nepokajanih, onda je za ocekivati i da ce objavljeni prevodi Novog zaveta u sebi imati prevode u skladu sa pogresnim verovanjima njihovih prevodilaca.

Nenad Skornicki

Hvala !

Danas skoro sve hriscanske verske zajednice pogresno uce da nakom smrti dusa umrlog odlazi na Nebo i da je ona svesna, tako da se sa njom moze i komunicirati. U paketu sa tim pogresnim verovanjem idu i druga pogresna verovanja, ukljucujuci jednu od najvecih sotonskih lazi - laz da ce Bog vecno muciti nepokajane.

Dalje, mi danas nemamo originalni tekst knjige Otkrivenje, vec imamo grcki prevod hebrejskog originala. Ako hocemo da znamo sta se desava kada covek umre, ili sta ce biti na kraju istorije, kada je u pitanju sud nad nepokajanima, onda o tome treba da citamo u Starom zavetu, jer tamo je data sva doktrina i temelji religije. Ni grcki prevod Novog zaveta koji sada imamo ne dozvoljava tumacenja o navodnim "vecnim mukama" nepokajanih, ili o mogucnosti komunikacije sa umrlim ljudima (ili njihovim dusama).

Dakle, posto ogromna vecina hriscana veruje u navodne "vecne muke" nepokajanih, onda je za ocekivati i da ce objavljeni prevodi Novog zaveta u sebi imati prevode u skladu sa pogresnim verovanjima njihovih prevodilaca.

Veoma se slažem sa vama, a šta je onda još falično, tako da se izrazim?

P.S. Svakako druga smrt ne bi bila smrt, ako ne bi bila kraj nečega, a ja to vidim kao istrebljivanje greha za svu večnost.

Miroljub Petrovic
Veoma se slažem sa vama, a šta je onda još falično, tako da se izrazim?

P.S. Svakako druga smrt ne bi bila smrt, ako ne bi bila kraj nečega, a ja to vidim kao istrebljivanje greha za svu večnost.

Ima jos dosta toga falicnog u savremenim teologijama koje se promovisu. Ali, da biste razumeli sta je falicno, potrebno je da se upoznate sa onim sto je reper, sto je tacno, sto je ispravno.

Miroljub Petrovic
Evo odlicne knjige na nasem jeziku o tome kako arheologija potvrdjuje Bibliju:

http://jevrejsket...umenti.pdf

dunja
DALI BISTE MOGLI DA MI POSALJETE OVU KNJIGU O ANTICKOM IZRAELU U DOKUMENTIMA SUSUEDA NA MOJ MEIL JER NEMOGU DA GA KOPIRAM A DA MI NEIZOSTAVI SLIKE hvala

Miroljub Petrovic
dunja - poruka glasi:
DALI BISTE MOGLI DA MI POSALJETE OVU KNJIGU O ANTICKOM IZRAELU U DOKUMENTIMA SUSUEDA NA MOJ MEIL JER NEMOGU DA GA KOPIRAM A DA MI NEIZOSTAVI SLIKE hvala

Idite misem da donji desni deo ekrana i otvorice vam se prozor sa disketom, kliknite na nju, i moci cete da snimite knjigu sa slikama. A mozete i da je preuzmete sa donjeg novog linka:

http://www.mediaf...mm3kig1uxh

Gost
Kod nas ima knjiga prevedena Revolucija jedne slamke od autora Masanobu Fukuoke,koji objasanja kako gajiti ozima zita ,povrce bez upotrebe hemije,bez kopanja,djubrenja,na koji nacin izboriti se sa korovom,autor knjige gajio je decenijama na ovaj nacin zitarice i povrce ,i imao je iste prinose kao i oni koji su ulagali velike pare u hemiju i djubrenje,i ostalo. Knjiga se moze nabaviti u Knjizari 'Dobra knjiga' preko interneta ili u ulici Maksima Gorkog 137 u Beogradu. http://youtu.be/X...

dunja
nije mi jasno oko slavljenja bozijih praznika .prvo u knjizi tajne biblije nepostoje datumki oznaceni dani kada su ti praznici ,i nije mi jasno dali njih treba da slavimo usta licno i verujem za razliku od crkvenih kanona.odnosno dali uz veru sa isusom idu jevrejska slavljenja umesto crkvenih, i koji su to datumi.negde sam u sz nasao da je bog rekao kroz nekog proroka da nova godina pocinje posle meseca abiba koji neznam staje (mislim mart) to jest da nova godina pada na 1 april

Ratko Pavlovic
Vecera u 20h na nacionalnoj geografiji dokumentarac o Henriju Kisindzeru mozda vredi pogledati, eventualno snimiti

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.78 sekundi!