Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Marko23
zdravo miroljube.
jedno mozda glupo pitanje ali idem ka putu ucenja i da bih razumeo neke stvari hteo bi da postavim ovo pitanje.

bog je trojstvo, otac i sin i sveti duh ..
dali to znaci da je bog bio "dvojstvo" pre isusa?

Miroljub Petrovic
Marko23 - poruka glasi:
zdravo miroljube.
jedno mozda glupo pitanje ali idem ka putu ucenja i da bih razumeo neke stvari hteo bi da postavim ovo pitanje.

bog je trojstvo, otac i sin i sveti duh ..
dali to znaci da je bog bio "dvojstvo" pre isusa?

Biblija jasno kaze da Isus postoji od vecnosti (na primer, vidi Mihej 5,2). Isus je samo postao covek u jednom periodu vremena na Zemlji, a pre toga je postojao od vecnosti kao Bog.

biblija22
NOVI FEBRUARSKI KURS HEBREJSKOG JEZIKA
PRIJAVE NA ili na tel. +381691590777 DO 05. 02. 2012. KURS POCINJE 15. 02. 2012.
cena 12.000 dinara.
ALEF INTENZIVNI POCETNI kurs traje pet nedelja, dva puta nedeljno po 4 casa.

ro004
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kako pravilno tumačiti priču o ženi zasačenoj u prešuštvovanju Jn 8, 1-11 i kako se ovo sklada sa postavom u Mojsijevim knjigama gde je zapovedano, da se ljudi koji prešutvuju kaznuje s kamenjanjem i Mt 5, 17-20 gde Jezus govori o veljavnosti postave.
Po Mojsijevih zakonih bi trebalo tu ženu kamenjati, a ovde nije tako?
Kaku tu pravilno tumačiti?
Lp

bokiva
Iranski agenti prete likvidacijom predsedniku RS jer se protivi priznavanju Palestine. Mere sigurnosti podignute na najviši nivo

http://www.kurir-...170620.php
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Miroljub Petrovic
ro004 - poruka glasi:
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kako pravilno tumačiti priču o ženi zasačenoj u prešuštvovanju Jn 8, 1-11 i kako se ovo sklada sa postavom u Mojsijevim knjigama gde je zapovedano, da se ljudi koji prešutvuju kaznuje s kamenjanjem i Mt 5, 17-20 gde Jezus govori o veljavnosti postave.
Po Mojsijevih zakonih bi trebalo tu ženu kamenjati, a ovde nije tako?
Kaku tu pravilno tumačiti?
Lp

Govorio sam o tome u prethodnim postovima. Treba da procitas forum od pocetka, sve moje odgovore. Postoje Bozji zakoni koji ne mogu da se primenjuju u okupiranim drzavama. Na primer, okupator zakonski tolerise kurvarstvo, ili vracarstvo, ili homoseksualizam, ili neki drugi oblik greha koji po Bozjem zakonu treba da se sankcionise smrtnom kaznom. U tom slucaju, nijedan pojedinac ne moze da uzima zakon u ruke i da ubija one koji zive nemoralno. Takodje, Bog dopusta okupaciju tamo gde narod odbija da zivi po Bozjem zakonu. Onda dodje okupator pa vrsi pritisak na narod da zivi jos nemoralnije, pocne da zlostavlja narod, tako da greh narodu izadje na nos i uvidi koliko je greh strasan, pa da ljudi pozele da se vrate Bogu i Njegovim zakonima.

Takodje, likvidacija kurvi, vracara i drugih zlikovaca moze da se vrsi u drzavama gde kod naroda postoji svest o tome da je to veliki greh i atak na ljudske zivote. U Izraelu prvog veka, za vreme rimske okupacije, mnogi su ziveli u tami i uceni su da mnogi oblici destruktivnog ponasanja su dopusteni i pozeljni. I onda dolazi Isus i ljudima daje svetlost istine, uci ih zasto je greh strasan, i savetuje ih kako da sacuvaju zdravlje i zivot. U to vreme bilo je mnogo kurvara, od kojih su mnogi mislili da je takvo ponasanje u redu, a verske vodje su se takodje tajno kurvale, a javno su prosipali moralnost i hteli da kamenuju kurve.

U dogadjaju koji si pomenuo, Isus dugo nista nije govorio, nego se sagao i poceo po prasini da ispisuje grehe onih koji su hteli da kamenuju dovedenu kurvu. Na primer: "Farisej XY se kurvao, farisej XX platio da se ubije neko..." I kad su ovi procitali sta Isus pise, razbezali su se. Onda je Isus rekao zeni uhvacenoj u kurvarstvu da to vise ne cini.

Dakle, nije ista odgovornost ljudi koji zive u teokratskoj drzavi, znaju za sve Bozje zakone koji im se svakodnevno ponavljaju, ti zakoni su na snazi, ili odgovornost ljudi koji skoro nista ne znaju o Bozjem zakonu i zive u drzavi gde se nemoral promovise kao nesto napredno i pozeljno. Zamisli da danas kazes mladim ljudima da "zabavljanje", odnosno ulazenje u predbracne odnose je kurvarstvo, da je svaki mladic koji ima devojku ustvari "kurvar", a devojka koja ima mladica da je "kurva", i da je za to propisana smrtna kazna. Ljudi bi mislili da nisi normalan. U takvim situacija primenjuje se metod koji je Isus pokazao, a to je edukacija naroda o tome sta je dobro, a sta nije, i zasto je nesto dobro, a nesto nije. Kada ljudi uvide koliko je greh strasan, mnogi ce ga odbaciti i postace zdravi ljudi koji ce vec danas moci srecno i kvalitetno da zive, i jednog dana takodje na obnovljenoj Zemlji sa Bogom. Lose bi bilo da krenemo da ubijamo ljude koji zive u grehu, a ne znaju skoro nista o moralnom zakonu.

Miroljub Petrovic
bokiva - poruka glasi:
Iranski agenti prete likvidacijom predsedniku RS jer se protivi priznavanju Palestine. Mere sigurnosti podignute na najviši nivo

http://www.kurir-...170620.php

Usko dolaze i po tebe, pazi se.

crni
Miroljube, na predavanju 07.eksperiment zivota rekao si da kada je Isus ustao iz groba u nedelju, usao u je u jerusalim i pokazao se pred 3 000 000 ljudi. Gde to pise u jevandjelju?

Miroljub Petrovic
crni - poruka glasi:
Miroljube, na predavanju 07.eksperiment zivota rekao si da kada je Isus ustao iz groba u nedelju, usao u je u jerusalim i pokazao se pred 3 000 000 ljudi. Gde to pise u jevandjelju?

Rekao sam i da je pod planinom Sinaj bilo oko 3 miliona ljudi, a ni to ne pise u Bibliji. Ali pise da je bilo 600.000 vojno sposobnih muskaraca, pa onda moze da se racuna. Tako isto u Bibliji pise da svi Jevreji treba da dodju u Jerusalim tri puta godisnje, a jedan od tih datuma je bio Praznik Pashe, osnosno Beskvasnih hlebova, kada je Isus bio razapet i kada je vaskrsao. Pored Jevreja, bilo je jako puno ljudi iz drugih naroda, o cemu mozemo da citamo u Delima apostolskim. Iz svega navedenog moze da se izvede zakljucak koliko je otprilike bilo ljudi. Cifra od 3 miliona je vrlo konzervativna. Moguce da je bilo i vise od toga.

crni
ne mislim na broj, nego na to da je vaskrsenje Hristovo bilo pred ocima tolikog mnostva, koliko se ja secam, prvo je pronadjen prazan grob od strane zena koje su isle da ga obidju, i tek se nesto kasnije pokazao apostolima, dakle to mnostvo je samo na osnovu onoga sto su culi mogli da veruju da se to desilo ili ne, a nisu bili svedoci toga. O tome te pitam, jer po onome kako si ti rekao ispada da je Isusovo vaskrsenje bilo na ocigled mnostva bas kao i Isusovo obracanje sa Sinaja.
Izmenio/la crni na 13.01.2012 17:04

Alen P
O nastanku EU... Aktualno za one koji se spremaju za glasanje o ulasku u EU.

http://www.4dport...orijeni-eu

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
Miroljub Petrovic
crni - poruka glasi:
ne mislim na broj, nego na to da je vaskrsenje Hristovo bilo pred ocima tolikog mnostva, koliko se ja secam, prvo je pronadjen prazan grob od strane zena koje su isle da ga obidju, i tek se nesto kasnije pokazao apostolima, dakle to mnostvo je samo na osnovu onoga sto su culi mogli da veruju da se to desilo ili ne, a nisu bili svedoci toga. O tome te pitam, jer po onome kako si ti rekao ispada da je Isusovo vaskrsenje bilo na ocigled mnostva bas kao i Isusovo obracanje sa Sinaja.

Nisam tako rekao, pogledaj video ponovo. U Bibliji se kaze da je Isusa, nakon vaskrsenja, videlo mnogo ljudi - naravno, svi koji su bili za to zainteresovani, u vreme kada je u Jerusalimo bilo nekoliko miliona ljudi. Kaze se u Bibliji da ga je jednom prilikom videlo 500 ljudi. Sam cin vaskrsenja niko nije video, a to nije ni vazno. Vazno je da je On vidjen nakon vaskrsenja, i da je to bilo toliko mocno svedocanstvo da je ceo tadasnji civilozovani svet (Rimsko casrtvo) za to saznao i da je Rimsko carstvo ubrzo zvanicno prihvatilo Isusa kao osnivaca nove zvanicne religije rimske imperije (druga je stvar kako su Isuove reci bile interpretirane).

crni
Posle odslusanih 70% tvojih predavanja stekao sam utisak da je pravoslavlje cist satanizam, proverio sam vecinu citata koje si naveo, i tacni su, ali nisam i siri kontekst, da li se bas sve to odnosi stvarno na to ili ima neko alegoricno znacenje, ali vidim da covek kad umre ide u "nistavilo" dok ga Bog ne vaskrsne, vidim da su sveci, ikone, mosti, i gomila pravoslavnih relikvija sve ono sto je Bog zapovedio Mojsiju da ne cini i da je odvratno pred Bogom, da je glupo moliti se mrtvim ljudima, i slaviti dan kada su se upokojili kao dan kad su "otisli do prestola bozijeg". Kako covek da promeni srpsku tradiciju koja je na tome zasnovana (pravoslavnoj crkvi onakvom kakva je ona sada) kad cak i dveri (koje ti podrzavas) insistiraju na toj nasoj (satanistickoj) tradiciji? I da li si ti agent mosada kad toliko mrzis Iran?

batica
Pozdrav Miroljube...vec neko vreme imam problem sa opadanjem kose kao i moj mladji brat dok stariji brat ima veoma gustu kosu...kod mene su poceli da se formiraju zalisci i uglavnom da ne duzim mislim da mi je kosa redja i redja svakim danom...zanima me da li moze da se povrati opala kosa i na koji nacin ako imas neki savet dobrodosao bi mi...procitao sam ponesto u onoj knjizi prirodna medicina i onoj kako pobediti rak ali nisam naisao na neko resenje jer nije opisano kako se treba izboriti sa tim problemom...ako imas neki savet sa konkretnim receptom bio bih ti zahvalan

Miroljub Petrovic
crni - poruka glasi:
Posle odslusanih 70% tvojih predavanja stekao sam utisak da je pravoslavlje cist satanizam,

I u prethodnim postovima si pokazao da lose zakljucujes, da ti je Djavo stavio crne naocare da ono sto kazem razumes "malo drugacije". Pravoslavlje je koncept za stvaranje dobrih ljudi. U danasnjem pravoslavlju, koje crkva promovise, ima dosta paganskih elemenata, ali u velikoj meri je zadrzan onaj izvorni koncept ocuvanja dostojanstva, porodice, otadzbine, i zato je pravoslavlje jos uvek zivo, iako mu je ocigledno potrebna reforma. U ostalim hriscanskim konceptima tesko ces naci koncept ocuvanja dostojanstva, porodice i otadzbine, jer se sve svelo na materijalizam. E sad, tvoj problem je sto gledas samo u ono sto je crno. I sad, ako gledas lose stvari u danasnjem pravoslavlju, narocito ono sto radi vrh crkve, onda ces stvoriti losu sliku o pravoslavlju. To nije pravoslavlje, vec su pravoslavlje brojne patriotske organizacije, guslarska drustva, sokolska drustva, kulturno-umetnicka drustva itd, itd. Niko od njih nije savrsen, ali je pozitivna tendencija itekako vidljiva, a ona upravo proizilazi iz pravoslavnog pogleda na svet. I to je glavni razlog zasto se vodi globalna hajka protiv nas, jer jos nismo duhovno mrtvi, jos mrdamo, pruzamo otpor, sanjamo velike snove o Bozjem izbavljenju, o obnovi slobodne drzave i dr.

proverio sam vecinu citata koje si naveo, i tacni su, ali nisam i siri kontekst, da li se bas sve to odnosi stvarno na to ili ima neko alegoricno znacenje, ali vidim da covek kad umre ide u "nistavilo" dok ga Bog ne vaskrsne, vidim da su sveci, ikone, mosti, i gomila pravoslavnih relikvija sve ono sto je Bog zapovedio Mojsiju da ne cini i da je odvratno pred Bogom, da je glupo moliti se mrtvim ljudima, i slaviti dan kada su se upokojili kao dan kad su "otisli do prestola bozijeg". Kako covek da promeni srpsku tradiciju koja je na tome zasnovana (pravoslavnoj crkvi onakvom kakva je ona sada)

Prosecan pravoslavni covek ne upraznjava skoro nista od onoga sto si naveo. On upraznjava odredjenu formu prilikom slava, sahrana, vencanja i krstenja, po automatizmu, a ne sto veruje u sve gore sto si naveo. U gornje gluposti veruju neradnici i fanatici, ljudi koji po ceo dan bleje i nista ne rade, pa onda umiruju svoju savest tako sto po ceo dan se kobojagi mole, poltronisu popovima, i "brane pravoslavlje od sektasa" na forumima i u besmislenim raspravama sa neozbiljnim osobama kao sto su i oni.

kad cak i dveri (koje ti podrzavas) insistiraju na toj nasoj (satanistickoj) tradiciji?

Opet si lose video kroz crne naocare koje ti je Djavo stavio. U predizbornom programu Dveri navodi se ocuvanje porodice i otadzbine, zastita ljudi i dece, onoga sto je najvrednije. Program Dveri nije program crkve koja se zalaze za ocuvanje crkvenih zgrada, crkvenog zemljista, vracanja materijalnih privilegija crkvi, ukljucenja crkvenih skola i fakulteta u ateisticki drzavni sistem obrazovanja. Nasa tradicija nije satanisticka, nego uzvisena. A to sto popovi danas nisu vise primer narodu u junastvu, moralu, jakoj porodici, nego samo insistiraju na paganskoj formi i reketiraju naivan narod, to je druga stvar. Paganstva je uvek bilo, ali ga je u proslosti bilo u mnogo, mnogo manjoj meri, a najvise se insistiralo na ocuvanju moralnog identiteta, zastiti naroda, zbog cega se bezalo u brda i zivelo u oskudici.

I da li si ti agent mosada kad toliko mrzis Iran?

Opet postavljas glupo pitanje. Nema nijednog Srbina koji je izrekao vise pohvala na racun Irana od mene. Procitaj moje prethodne postove gde pohvalno govorim o zakonima u Iranu koji sankcionisu skoro sve oblike nemorala. Ja kriticki govorim i iranskim religijskim i drzavnim vodjama koji su kupljeni skoro isto kao i lideri drugih drzava, cega na zalost nisu svesni, i vode narod u propast. Iranski lideri su samo jezuitski pioni, a da toga nisu svesni. Njihova religija se svodi na mrznju prema Izraelu, sto je apsurdno. Ali, sve to Bog vodi, i potrebno je da neprijatelji sekularnog Izraela jacaju da bi se Izrael okrenuo Bogu i doveo u red, kao sto je i receno u Bibliji da ce da se desi.

Miroljub Petrovic
batica - poruka glasi:
Pozdrav Miroljube...vec neko vreme imam problem sa opadanjem kose kao i moj mladji brat dok stariji brat ima veoma gustu kosu...kod mene su poceli da se formiraju zalisci i uglavnom da ne duzim mislim da mi je kosa redja i redja svakim danom...zanima me da li moze da se povrati opala kosa i na koji nacin ako imas neki savet dobrodosao bi mi...procitao sam ponesto u onoj knjizi prirodna medicina i onoj kako pobediti rak ali nisam naisao na neko resenje jer nije opisano kako se treba izboriti sa tim problemom...ako imas neki savet sa konkretnim receptom bio bih ti zahvalan

Nista ti ne fali i ako ocelavis. Vazan je karakter. Ali, evo dobrih vesti za tebe. Uskoro bi trebalo da obavimo poslednje testove i da objavimo sjajno otkrice kojim se podstice rast kose. Priblizava se dan kada ces da me pitas: "Sta da radim, raste mi kosa na sve strane..." Dakle, malo strpljenja.

SexyTarantula
Miroljube kako ce se deci suditi i da li ce se njima suditi?
zanima me to
posto danas toliko dece umire,
i hoce li oni svi zasluziti carstvo Bozije
ma gde god da su rodjeni ili ziveli?

crni
Cekaj u Hilandaru i Esfigmenu (na svetoj gori) su mi nudili da celivam bukvalno lobanje i parcice kostiju tamo nekih svetaca (sto sam ja i ucinio - da se domacin ne uvredi) Sad se i meni ta ideja gadi, i kazem "oprosti mi Boze nisam znao sta cinim". Ali veruj mi da monasi VERUJU da na taj nacin slave i samog Boga i da je to po volji Bozijoj. Iscitali bibliju po ko zna koliko puta a ne uvidjaju svoju zabludu - zalosno, jer niko ne sme tamo da dovede u pitanje vekovima uspostavljen poredak.

Miroljub Petrovic
SexyTarantula - poruka glasi:
Miroljube kako ce se deci suditi i da li ce se njima suditi?
zanima me to
posto danas toliko dece umire,
i hoce li oni svi zasluziti carstvo Bozije
ma gde god da su rodjeni ili ziveli?

Ne moze da se sudi nekome ko nije kriv. Posto deca nisu kriva, naravno da ce jednog dana biti spasena.

Miroljub Petrovic
crni - poruka glasi:
Cekaj u Hilandaru i Esfigmenu (na svetoj gori) su mi nudili da celivam bukvalno lobanje i parcice kostiju tamo nekih svetaca (sto sam ja i ucinio - da se domacin ne uvredi) Sad se i meni ta ideja gadi, i kazem "oprosti mi Boze nisam znao sta cinim". Ali veruj mi da monasi VERUJU da na taj nacin slave i samog Boga i da je to po volji Bozijoj. Iscitali bibliju po ko zna koliko puta a ne uvidjaju svoju zabludu

Biblija se iscitava kao sto se na medicinskim fakultetima iscitava anatomija i fizologija, a u praksi - skoro nula.

- zalosno, jer niko ne sme tamo da dovede u pitanje vekovima uspostavljen poredak.

Koji "vekovima uspostavljen poredak"? Celivanje leseva je papski izum koji je kasno usao u crkveno pravoslavlje, mozda u 20. veku. Nisam procitao u nasoj istoriji da su pravoslavni ljubili leseve za vreme turske okupacije. Hilandar je nekada bio sediste nauke, pismenosti, teologije, misionarski centar, a i danas tamo ima dobrih ljudi, iako je paganstvo prodrlo svuda.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.61 sekundi!