Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
legends
http://biblija.in.../bozic.htm
Ево наиђох на овај текст, и нимало ми нису јасни наши свештеници, због чега они затварају очи пред овим. Бар би они требали да буду људи који трагају за истином и преиспитују оно у шта верују. Који су њихови разлози због чега остају доследни у празновању ових празника. Јесте ли некада разговарали са неким од њих, шта они кажу?

piter
Miroljube,kakvo je vase misljenje o protojereju Zarku Gavrilovicu? Pogledao sam zanimljivo predavanje gospodina Gavrilovica o jezuitskim kadrovima u nasoj crkvi http://www.youtub...eBCrlWxEGE

Miroljub Petrovic
Vjeroljub - poruka glasi:
Miroljube, kakve veze ima "godisnji dan boga sunca" sa praznikom Hristovog rodjenja? Zar je moguce da su pagani slavili Hristovo rodjenje?

Pagani su slavili "godisnji dan boga sunca" 25. decembra, a kada su presli u hriscanstvo onda je taj dan nazvan "Bozic", navodno "dan Hristovog rodjenja", da bi ih lakse uvukli u novu religiju. Na slican nacin su i drugi paganski obicaji i praznici hristijanizovani. Imas o tome detaljnije u knjigama na donjim linkovima:

http://www.cps.or...ge/vmr.zip

http://www.tvrdja...20Srba.pdf

Miroljub Petrovic
piter - poruka glasi:
Miroljube,kakvo je vase misljenje o protojereju Zarku Gavrilovicu? Pogledao sam zanimljivo predavanje gospodina Gavrilovica o jezuitskim kadrovima u nasoj crkvi http://www.youtub...eBCrlWxEGE

Dobar je Zarko.

Miroljub Petrovic
Lazar Hrebeljanovic - poruka glasi:
Pozdrav Miroljube i srecna nova 2012 vama i vasoj porodici.Odgledao sam vecinu vasih predavanja(uglavnom iz serijala nauka i problem smrti) i video sam da vi kazete da je smrt zapravo jedna vrsta sna,bezsvesnog stanja u kojem se covek nalazi do ponovnog vaskrsenja kada Tvorac dolazi ponovo na zemlju ali sada ne kao jagnje nego kao sudija.

Kako onda tumacite naredne stihove iz Svetog Pisma:
После тога, Каин је рекао свом брату Авељу: „Хајдемо у поље.” И док су би ли у
пољу, Каин је насрнуо на свог брата Авеља и убио га. 9 Касније Господ рече Ка ину: „Где ти је брат Авељ?”, а он одговори: „Не знам. Зар сам ја чувар свог брата?” 10 Тада му Бог рече: „Шта си урадио? Слушај! Крв твог брата виче к мени са земље.

Ovde gospod kaze krv tvoga brata vice k meni s zemlje a u vise tekstova starog zaveta Bog kaze ne jedite krv jer je krv dusa.

Кад је Јагње отворило пети печат, видео сам у подножју олтара душe побијених због речи Божје и због сведочења које им је било поверено. 10 И викали су на сав глас: „Колико још, Гос поде, свети и истинити, нећеш су дити и осветити нашу крв на онима који живе на земљи?” 11 И сваки од њих је добио
дугу белу хаљину и речено им је да још мало чекају, док се не попуни број осталих слугу, њихових другова и њихове браће, који треба да буду убијени као и они.

I ovde se spominje da duse pobijenih u Bozje ime vicu k Bogu.
Voleo bih da mi ovo protumacite ako nije problem.

U pitanju je nacin izrazavanja u hebrejskom jeziku, mislim da se to jasno vidi, ne moze "krv da vice".

nikolaj
Profesore, kada ce biti gotov sajt za upoznavanje i druzenje na religioznom nivou, sto ste rekli da ce biti do n.godine?

Miroljub Petrovic
nikolaj - poruka glasi:
Profesore, kada ce biti gotov sajt za upoznavanje i druzenje na religioznom nivou, sto ste rekli da ce biti do n.godine?

Sajt je gotov i istestiran, i moze odmah da krene, ali programer je otputovao i vraca se za dve semice, pa cemo da sacekamo da se vrati, za slucaj da se pojavi neki bag u radu (sa programima se nikad ne zna).

nikola
Dr Žarko Gavrilović, pismo ministru pravde

http://www.youtub...e=youtu.be

Ivanho
Interesuje me kakvo misljenje imate o neuroloskim pojavama koje su redje i nisu svi u stanju da ih iskuse , kao sto je recimo sinestezija - verujem da znate sta je to ali evo linka ipak :

http://en.wikiped...ynesthesia

Da li su ovakve ''sposobnosti'' koje covek oseca na individualnom nivou dar od Boga ili ne? Kakvo je vase misljenje o tome?

Posebno me interesuje vezano za ovu pojavu jer sam nedavno saznao za nju i shvatio da je posedujem od malih nogu, pa me buni, jesu li ljudi sa ovakvim pojavama koje dolaze same od sebe, ili mozda ne dolaze, demonizovani , ili nisu u istom kosu kao osobe sa vizijama i ostalim sitnim mocima Smile

ilija89
http://www.presso...message=ok
Mudar čovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.

Kineska izreka

Miroljub Petrovic
Ivanho - poruka glasi:
Interesuje me kakvo misljenje imate o neuroloskim pojavama koje su redje i nisu svi u stanju da ih iskuse , kao sto je recimo sinestezija - verujem da znate sta je to ali evo linka ipak :

Da li su ovakve ''sposobnosti'' koje covek oseca na individualnom nivou dar od Boga ili ne? Kakvo je vase misljenje o tome?

Posebno me interesuje vezano za ovu pojavu jer sam nedavno saznao za nju i shvatio da je posedujem od malih nogu, pa me buni, jesu li ljudi sa ovakvim pojavama koje dolaze same od sebe, ili mozda ne dolaze, demonizovani , ili nisu u istom kosu kao osobe sa vizijama i ostalim sitnim mocima :)

Ocigledno da je u pitanje jedan od mnogobrojnih nacina kako demoni deluju na ljude. Izgleda da oni koji su bili vakcinisani, pa imaju blazi oblik autizma, su vise skloni da ih demoni opsedaju na ovakav nacin. Moralan zivot, post i molitva su mehanizmi za ozdravljenje.

Ivanho
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Ivanho - poruka glasi:

Posebno me interesuje vezano za ovu pojavu jer sam nedavno saznao za nju i shvatio da je posedujem od malih nogu, pa me buni, jesu li ljudi sa ovakvim pojavama koje dolaze same od sebe, ili mozda ne dolaze, demonizovani , ili nisu u istom kosu kao osobe sa vizijama i ostalim sitnim mocima Smile

Ocigledno da je u pitanje jedan od mnogobrojnih nacina kako demoni deluju na ljude. Izgleda da oni koji su bili vakcinisani, pa imaju blazi oblik autizma, su vise skloni da ih demoni opsedaju na ovakav nacin. Moralan zivot, post i molitva su mehanizmi za ozdravljenje.

Zbog cega bi jedna ovakva pojava bila stanje opsednutosti demonima? Kako to sto ja percipiram muzicke tonove kroz svet boja i tako ih lakse prepoznajem ima veze sa tim? Po cemu je onda svaki covek poseban osim po rasporedu atoma u svom telu? Opste je poznato da skoro svi muzicari koji komponuju imaju ovo stanje, ne mogu da poverujem da su svi demonizovani...

Miroljub Petrovic
Ivanho - poruka glasi:
Zbog cega bi jedna ovakva pojava bila stanje opsednutosti demonima? Kako to sto ja percipiram muzicke tonove kroz svet boja i tako ih lakse prepoznajem ima veze sa tim?

Pa to sto pitas je kao sto me je nedavno jedna osoba pitala: "Zasto je solarna joga prizivanje demone? Zar se biljke ne hrane preko sunca? Zar ne mozemo onda i mi ljudi da se hranimo preko sunca - direktno?" (Usput da kažem da je u pripremi jedno sjajno iskustvo čoveka koji je upražnjavao solarnu jogu i bio demonizovan, imao vizije, zvukove itd.)

Covekova povrsna znanja (ili neznanje) o svemu dovode ga u stanje da se sa njim lako manipulise. Nervi su fizicki mehanizmi preko kojih je nas duh zivotni, koji nam je dat od Tvorca, u kontaktu sa spoljnim svetom. Duh zivotni je ono sto prepoznaje zvuk, boju, ukus, miris, sliku, dodir. Postoje čula koja primaju informaciju iz spoljnog sveta i putem nerava ih prenose do mozga gde mrtvi atomi ne mogu da prepoznaju informaciju (kako to veruje ateistička nauka) već to čini naš duh životni.

Dakle, kada se oko nas emituje neki zvuk, taj zvuh se prenosi na sve strane, pa tako i do našeg tela, ali da bismo mi prepoznali zvuk potrebno je da nam je čulo sluha (uvo) u funkciji. Preko uveta se zvučni signal pretvara u električni signal i putem nerava transportuje do mozga (centralnog nervog sistema) gde naš duh životni prepoznaje informaciju kao zvuk koji mi doživljavamo. Ako se pred nama pojavljuje određeni predmet, određene boje, onda čulo sluha ne može da ga prepozna, već informaciju slike (putem svetlosti koja se odbija od predmeta) prima oko koje taj svetlosni signal pretvara u električni i putem nerava transportuje u mozak, gde opet duh životni prepoznaje (i pamti) informaciju.

E sad, kako je moguće da neko gleda slovo crvene boje, a da čuje muzički ton? Kako? Pošto znamo da demoni deluju na ljude upravo preko nervnog sistema, jer je nervni sistem spoj našeg duha životnog sa spoljnim svetom, onda lako možemo da zaključimo (a to je i praksa bezbroj puta pokazala) da demoni ljudima šalju preko oka razne vizije, preko uha razne zvukove, preko kože razne osećaje hladnoće i toplote (iako u okolini nije ni hladno ni toplo) itd (demoni to mogu da čine onima koji su odvojeni od Boga).

Ti sad možeš da kažeš: "Možda postoji nešto što mi ne znamo, a što bi možda dokazalo da je pomenuti fenomen (sintestezija) nešto što ima veze sa Bogom." Bog nam je dao dovoljno informacija iz anatomije, fiziologije i teologije da možemo da dajemo odgovore na sva važna pitanja, uključujući i ovo.

Smatram da te demoni nisu žešće napadali jer se nisi opirao. Hajde probaj da se moliš Bogu nekoliko puta dnevno, da uzmeš post jednom sedmično od 24 sata (da ništa ne jedeš i ne piješ), da odvojiš vreme za duhovno razmišljanje, pa da vidimo šta će da se desi. Ja ti kažem da će demoni u početku žešće da te napadnu, kad vide da hoćeš da im se izvučeš iz zamke, ali za kratko vreme ćeš se osloboditi tih napada i tih "natprirodnih moći".

Po cemu je onda svaki covek poseban osim po rasporedu atoma u svom telu?

Svaki čovek je poseban najpre po svom duhu životnom koji sadrži čovekov karakter. Duh životni je ono što mi oblikujemo tokom svog života (ili nam drugi oblikuju dok smo mali). Fizičke osobine takođe određuju našu posebnost (preko gena), ali one su više odraz stanja našeg duha koji može da učini da budemo prijatni ljudi ili zveri.

Opste je poznato da skoro svi muzicari koji komponuju imaju ovo stanje, ne mogu da poverujem da su svi demonizovani...

Skoro svi muzičari koji komponuju prave satanske pesme (mnogi toga nisu svesni), što jasno pokazuje da su demonizovani.

Milan oo
Zamolio bih Miroljuba da mi objasni kako je moguce da od potopa do danas ima preko sest milijardi ljudi...
Neki evolucionisti su mi rekli da nije moguce da se ljudi toliko brzo razmnoze... Sad, ja bas ne znam pre koliko hiljada godina je bio potop, i kako ja to da izracunam... pa bih zato bio zhvalan na pomoci.

IDF
Svako dobro Miroljube iz Rume evo i mene sa par pitanja odavno nisam nista pitao jer znam da imas puno posla.
1.Prvo pitanje da li covjek koji cini ZLO i radi necasne i nemoralne stvari dobije zasluzeno u ovom zivotu znam da ce platu za svoja ne-djela dobiti kad bude drugi Hristov dolazak i vaskrsenje i sudjenje ali da li ce u ovom zivotu ga stici kazna po rjecima starijih Baka i Deka koje imaju iskustva kazu Hoce stici cega kazna.Konkretno pratim desavanja ovde u mom gradu svi koji su opljackali fabrike i slicno ili su im deca narkomani ili Bog nadje neki nacin da im te Novce izvuce koje su oteli od gladnih i prevarenih ljudi.2.Pitanje ima jedan lokalni silnik kojeg su se svi bojali koji se tukao i koji je prodavao drogu nedavno je imao saobracajnu nesrecu i postao je dozivotni invalid u kolicima da li to moze biti povezana sa njegovim DELIMA.3.Pitanje glasi kada cete vi osnovati bilo kakav vid udruzenja jer ovde kod mene vec imate dosta pristalica ali zaista govorim bec licemerstva i poltronstva bilo koje vrste.4.Pitanje glasi gledao sam kuce od Slame kazu da su bolje od kuca od cigala samo se danas koriste Betonski stubovi kao noseci sve ostalo je prirodno(normalno struja i voda moraju biti od danasnjih materijala) e sad dali na takvu kucu staviti Crep ili Sindru kazu bolje Sindru jer zbog oluja sto dolaze tj oluje su sve cesce vetar ne moze dici Sindru a Crep moze.
5.Pitanje glasi vec sam polovicno presao na zivu hranu i mogu reci da imam duplo vise snage ali mi ne polazi za rukom da predjem skroz na zivu hranu jednostavno kao da sam ukopan tu gde jesam kako Miroljube ovo da prevazidjem a moram reci da su mnogi kad su saznali za moju ishranu rekli da sam u nekoj sekti-to je ono sto je Miroljub govorio u jednom predavanju ko pocne da zivi po bozjim nacelima GONICEGA. HOCU DA KAZEM ZLO CINI ZLU SE NADAJ I DOBRO CINI DOBRU SE NADAJ-OVO JE APSOLUTNO TACNO NE TREBA BITI PAMETAN I OVO ZAKLJUCITI.
Miroljube ako sam nesto lose napisao-izvinjavam se- ali samo zelim sto vise informacija da sto vise unapredim svoj zivot a i zivot oko mene jer mojom licnom promenom sve je krenulo ka bolje i oko mene tu mislim na moju blizu okolinu ali isto tako i mnogi su rekli da sam sektas itd.
ok sve

Srbija_zemlja_heroja
Da li potoji nesto u Pravoslavlju a da nije pagansko ? Ispada da je Bozic paganski obicaj, Vasrks paganski obicaj, da je Liturgija prizivanje demona, da je subota zamenjena nedeljom, da su ikone i krst glavna sredstva za prizivanje demona, u prevodu sve je onda LAZ. Sta ima danas istinsko u Pravoslavlju ?
Srbin je Hristov, raduje se smrti vise nego zivotu u ponizenju.

Miroljub Petrovic
Milan oo - poruka glasi:
Zamolio bih Miroljuba da mi objasni kako je moguce da od potopa do danas ima preko sest milijardi ljudi...
Neki evolucionisti su mi rekli da nije moguce da se ljudi toliko brzo razmnoze... Sad, ja bas ne znam pre koliko hiljada godina je bio potop, i kako ja to da izracunam... pa bih zato bio zhvalan na pomoci.

Imas objasnjeno na donjem linku:

http://www.cps.or...ks204.html

Miroljub Petrovic
IDF - poruka glasi:
Svako dobro Miroljube iz Rume evo i mene sa par pitanja odavno nisam nista pitao jer znam da imas puno posla.
1.Prvo pitanje da li covjek koji cini ZLO i radi necasne i nemoralne stvari dobije zasluzeno u ovom zivotu znam da ce platu za svoja ne-djela dobiti kad bude drugi Hristov dolazak i vaskrsenje i sudjenje ali da li ce u ovom zivotu ga stici kazna po rjecima starijih Baka i Deka koje imaju iskustva kazu Hoce stici cega kazna.Konkretno pratim desavanja ovde u mom gradu svi koji su opljackali fabrike i slicno ili su im deca narkomani ili Bog nadje neki nacin da im te Novce izvuce koje su oteli od gladnih i prevarenih ljudi.

Covek koji cini zlo odmah strada jer ima nemir u dusi, proganja ga necista savest i okruzen je zlim ljudima, tako da mu je zivot pravi kosmar. Druga je stvar sto takve ljude, ako se ne prizovu pameti, vec u ovom zivotu zadese mnoge strasne stvari koje si naveo.

2.Pitanje ima jedan lokalni silnik kojeg su se svi bojali koji se tukao i koji je prodavao drogu nedavno je imao saobracajnu nesrecu i postao je dozivotni invalid u kolicima da li to moze biti povezana sa njegovim DELIMA.

Ta saobracajna nesreca je samo posledica loseg zivota. Ne bih rekao da mu je to kazna, to mu je upozorenje da ne nastrada zauvek, vrsta Bozje milosti. Mogao je da pogine i da se probudi u drugom vaskrsenju. Prava kazna stize nakon drugog vaskrsenja. Stradanja u ovom svetu su pre svega vrsta pedagoske mere, a ne kazne.

3.Pitanje glasi kada cete vi osnovati bilo kakav vid udruzenja jer ovde kod mene vec imate dosta pristalica ali zaista govorim bec licemerstva i poltronstva bilo koje vrste.

Necu nista da otvaram, mozete vi da registrujete neko udruzenje gradjana, a mozete i da ne registrujete, vec da se organizujete i da nesto korisno radite, ili da odredjenim akcijama podrzavate rad CPS-a.

4.Pitanje glasi gledao sam kuce od Slame kazu da su bolje od kuca od cigala samo se danas koriste Betonski stubovi kao noseci sve ostalo je prirodno(normalno struja i voda moraju biti od danasnjih materijala) e sad dali na takvu kucu staviti Crep ili Sindru kazu bolje Sindru jer zbog oluja sto dolaze tj oluje su sve cesce vetar ne moze dici Sindru a Crep moze.

Treba se konsultovati sa ljudima koji su to radili i isprobati takve kuce. Ja znam da kuca od kamena sa debelim zidom funkcionise, a ostalo nisam isprobao pa ne mogu da tvrdim.

5.Pitanje glasi vec sam polovicno presao na zivu hranu i mogu reci da imam duplo vise snage ali mi ne polazi za rukom da predjem skroz na zivu hranu jednostavno kao da sam ukopan tu gde jesam kako Miroljube ovo da prevazidjem

Kad se covek nauci da sprema zdravo i ukusno, onda lako moze da predje i na 100% sirovo. Dakle, nadji jos neke dobre recepte.

Miroljub Petrovic
Srbija_zemlja_heroja - poruka glasi:
Da li potoji nesto u Pravoslavlju a da nije pagansko ? Ispada da je Bozic paganski obicaj, Vasrks paganski obicaj, da je Liturgija prizivanje demona, da je subota zamenjena nedeljom, da su ikone i krst glavna sredstva za prizivanje demona, u prevodu sve je onda LAZ. Sta ima danas istinsko u Pravoslavlju ?

U okviru hriscanstva jedino je u pravoslavlju sacuvan koncept zdrave i jake porodice, a to sto se popovi ne bave porodicom nego paganskom formom, ne znaci da je celo pravoslavlje propalo. Pravoslavlje cini narod, a ne samo nemoralni popovi (ima i moralnih popova). Iz pravoslavlja su iznikle Dveri, CPS i druge patriotske organizacije. Ne moze da se gleda crno-belo. To sto mnogi misle da je religija samo forma, to je velika zabluda. U Bibliji se kaze: "Bog ne gleda ono sto covek gleda. Covek gleda ono sto je spolja (formu), a Bog gleda na srce."

Dusan d
E ovo moram da vam ispricam.Danas kod mene u radnju došla jedna komšinica i pricamo mi nesto na temu božića.A ona kaže zdravo je d a se jede od božićne pečenice(praseta) to je blagosloveno,poboljsava zdravlje.A ta zena ko ja mi je to rekla je procitala sve vase knjige i dosta literature sa ovog foruma koje sam joj ja dao,kao da ih nije ni citala.Zatim ulazi komšija kod nas pa on poco pricat,znam ja da ste vi vernici ovo mogu rec vama,kaze ja uvation slepog misa izcedio sam mu krv i otkino mu jedno krilo pa stavio u novcanik da mi bude amajlija da me prati reca i da imam para a drugo krilo sam dao zeni.Kad ulazi treci jedan mlađi košija pa se nadovezuje,dacu i danas sta dobit na kladionici dace bog,a ovaj sa krilima mu kaze oce dace bog dobars si covek nemoj samo puno ulagat.A ja cutim sta da pricam, kasnije sam se sa grohotom ismejo."A jesu daanas religiozni ljudi".

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.65 sekundi!