Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
nesa013
Једанпут људи дају ријеч, она остаје или се погази. Ја сам дао ријеч да ћу да браним ову земљу ако јој буде тешко.“
(Милан Тепић).
Da se podsetimo srpskog junaka.
http://sr.wikiped...0%B8%D1%9B
http://www.youtub...kZuFt3ZWQo
Jel znate jos neke bitne informacije vezane za ovaj dogadjaj?

revnitelj
Iako ovaj forum pratim gotovo od prvog dana, nije mi u potpunosti jasan vaš stav prema ratu. Ponekad mi se čini da je vaše mišljenje da treba prvo osnovati teokratsku državu, pa se tek onda obračunati sa neprijateljima. Sa druge strane, koliko sam shvatio, učestvovali ste u poslednjem ratu, neke naše generale smatrate junacima... iako Srbija u tom periodu nije bila ni t od teokratske države. Srbija nije bila teokratska država ni za vrijeme turaka, ni u I svetskom ratu ... a ipak se srpski narod uvijek hrabro borio protiv okupatora, i na to smo svi danas ponosni. Da li možete da otvoreno kažete kakav je vaš stav o ratu, ubistvu počinjenom u ratu, situacijama kada se treba odazvati pozivu a kada ne? Da li biste se vi danas prijavili kao dobrovoljac ukoliko bi npr. došlo do rata na Kosovu?
Izmenio/la revnitelj na 26.09.2011 10:31
Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li što drugo činite, sve na slavu Božiju činite.

crnitrn
La vita Vino Zupa je izdala proizvod 100% Jabuka od maticnog soka jabuka! Sok nema nikakvih aditiva ili bilo cega ali je pasterizovan na 90 stepeni! Tako da je to najprirodniji sok koji ima da se kupi na trzistu, ako morate da kupujete!Informacija je pouzdana jer moj dobar drug koji radi u vino zupi bas radi na pravljenju tog soka!

Miroljube ne bi bilo lose da se napravi podforum o poljoprivredi i zdravoj hrani!?

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
chuck norris
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
chuck norris - poruka glasi:
Počinje i meni da se sviđa ovaj znameniti vladar Sava. Mudrac kao Toma Akvinski. Izgleda da je kao i ti bio veliki borac protiv sekti u Srbiji.
http://sh.wikiped...noj_Srbiji
Ako se uspostavi teokratija u Srbiji i Izraelu, hoćeš li biti jedan od onih koji će njegovu priču primjeniti u praksi?

Wikipedija je miki maus enciklopedija, tako da se na nju ne treba oslanjati. Sigurno da je svakome moguce naci manu, pa i junacima koje smo stavili na majce. Vidim da si ti pravi manolog (strucnjak za pronalazenje mana).

Ako se uspostavi teokratija u Srbiji, onda ce se primenjivati Bozji zakon dat preko Mojsija koji je zapisan u prvih pet knjiga Biblije, a nece biti primenjivani nikakvi zakoni ljudskih autoriteta. Tebe cemo pozvati da budes predsednik nadzornog organa koji ce proveravati da li se teokratija primenjuje kako treba ili ne, tako da ces moci da "izrazavas zabrinutost" ako primetis da se negde "krse ljudska prava".

Evo jednog vidjenja koje se ne može naći niti u jednoj knjizi oko sprske historije a ti me ispravi ako griješim, ali argumentima:
Na području Srbije i šireg regiona ljudi sa zdravom biblijskom religijom kao što su bili bogumili započeli su reformaciju znatno prije nego je ona sprovedena u zemljama zapadne Europe, dakle u periodu od 10. do 13. vijeka. Zvanična pravoslavna crkva i država spriječile su i ugušile reformaciju i prisilom uspostavile idolatrijsko pagansko kršćanstvo. Posledice su stigle u vidu najezde Turaka koji su pokorili cijeli region i držali ga pod svojom vlašću 500 godina. Da ili ne ali iskreno pred Bogom.
Znate li da se chuck norris ukazao gospi?

Miroljub Petrovic
revnitelj - poruka glasi:
Iako ovaj forum pratim gotovo od prvog dana, nije mi u potpunosti jasan vaš stav prema ratu. Ponekad mi se čini da je vaše mišljenje da treba prvo osnovati teokratsku državu, pa se tek onda obračunati sa neprijateljima. Sa druge strane, koliko sam shvatio, učestvovali ste u poslednjem ratu, neke naše generale smatrate junacima... iako Srbija u tom periodu nije bila ni t od teokratske države. Srbija nije bila teokratska država ni za vrijeme turaka, ni u I svetskom ratu ... a ipak se srpski narod uvijek hrabro borio protiv okupatora, i na to smo svi danas ponosni. Da li možete da otvoreno kažete kakav je vaš stav o ratu, ubistvu počinjenom u ratu, situacijama kada se treba odazvati pozivu a kada ne? Da li biste se vi danas prijavili kao dobrovoljac ukoliko bi npr. došlo do rata na Kosovu?

Govorio sam o tome vise puta, a narocito u knjizi "Osnovi teokratije" (http://www.creation6days.com/knjige_m_p.html). Mi zivimo u ratu od kada je Adam pao u greh (to je pre svega duhovni, a onda i fizicki rat), ali postoje nacini kako da se branimo od satanista koji nasrcu kao krvolocni vuci sa zeljom da od nas naprave sataniste. Mi smo danas pod okupacijom i postavlja se pitanje kako da se oslobodimo okupatora. Oslobodjenje se uglavnom izvodi ratnim dejstvom, a u nekim slucajevima Bog potpuno porazi okupatora tako da narod bez gubitaka i ratnih dejstava doceka slobodu (imas o tome u Bibliji).

Mi danas nemamo razradjenu strategiju kako da se odbranimo od okupatora. Zadesio nas je komunizam, demokratija i sad se polako vracamo u zivot, formirane su brojne patriotske organizacije koje vode religiozni i posteni ljudi, tako da se postavlja temelj za neko buduce oslobodjenje. Suludo je da se u ovom trenutku mi dizemo na ustanak protiv NATO i EU okupatora jer bi nas sve pobili. Ali mozemo da pravimo infrastrukturu, da jacamo sebe i svoje porodice i da se medjusobno povezujemo, da pravimo strategiju, i da u pogodnom trenutku, kada Bog podesi okolnosti, oslobodimo otadzbinu i uvedemo zakone ozdravljenja i izlecenja.

Dakle, sada kada nas neprijatelj udari po jednom obrazu trebamo (moramo) da mu okrenemo i drugi, ali ako se okrenemo Bogu i stvorimo malo, ali dovoljno jako zdravo tkivo, Bog ce podesiti okolnosti da dodje do oslobodjenja. Naravno da ce to znaciti ratno dejstvo.

U Bibliji se jasno kaze da u rat ne treba da idu oni koji se boje. Ja nemam tu vrstu straha i ne bih imao problema da ratno dejstvujem protiv NATO okupatora i njihovih poltrona.

Miroljub Petrovic
crnitrn - poruka glasi:
La vita Vino Zupa je izdala proizvod 100% Jabuka od maticnog soka jabuka! Sok nema nikakvih aditiva ili bilo cega ali je pasterizovan na 90 stepeni! Tako da je to najprirodniji sok koji ima da se kupi na trzistu, ako morate da kupujete!Informacija je pouzdana jer moj dobar drug koji radi u vino zupi bas radi na pravljenju tog soka!

Miroljube ne bi bilo lose da se napravi podforum o poljoprivredi i zdravoj hrani!?

Nema ljudi koji bi o tome mogli da pricaju. Planiramo da napravimo odeljak na sajtu u koji cemo da postavljamo knjige i video materijale na tu temu.

Miroljub Petrovic
Evo jednog vidjenja koje se ne može naći niti u jednoj knjizi oko sprske historije a ti me ispravi ako griješim, ali argumentima:
Na području Srbije i šireg regiona ljudi sa zdravom biblijskom religijom kao što su bili bogumili započeli su reformaciju znatno prije nego je ona sprovedena u zemljama zapadne Europe, dakle u periodu od 10. do 13. vijeka. Zvanična pravoslavna crkva i država spriječile su i ugušile reformaciju i prisilom uspostavile idolatrijsko pagansko kršćanstvo. Posledice su stigle u vidu najezde Turaka koji su pokorili cijeli region i držali ga pod svojom vlašću 500 godina. Da ili ne ali iskreno pred Bogom.

Cinjenica je da je turska okupacija Evrope dosla kao Bozji odgovor na nemoral i idolopoklonstvo Evropljana, ukljucujuci i Srbe. Sad je pitanje da li su Bogumili zaista bili poziv od Boga da se Srbi i drugi narodi dovedu u red ili su bili samo sektasi koji su blejali, kao ovi danas, i insistirali na nekim manje vaznim teoloskim pitanjima (pa su zato bili proganjani), a ne po pitanjima vezanim za zdravlje, jaku porodicu, dobre zakone itd.

Srbi su ranije bili pagani, ali su bez prolivanja krvi prihvatili hriscanstvo. Da li su Bogumili bili proganjani zato sto su bili sektasi i neadekvatno promovisali Bozji koncept, ili zato sto su Srbi mrzeli istinu? Mozda jedno i drugo, mozda vise prvo, a manje drugo, a mozda obrnuto. To nije mnogo bitno. Bitno je da je moralni otpad doveo do turske okupacije, kao sto je moralni otpad danas doveo do EU okupacije (s tim da su Turci kao okupatori mila majka za Evropjane).

chuck norris
Očito da je glavno pitanje bila idolatrija, za šta nisam vidio ni na jednom mjestu u Bibliji da se to tretira kao "manje važno teološko pitanje". Takođe stoji činjenica da je učenje bogumila bilo prihvaćeno kako među plemstvom tako i u običnom narodu, dok se "kršćanska" idolatrija uvijek nametala silom u sprezi država-crkva.
Izmenio/la chuck norris na 26.09.2011 12:42

Miroljub Petrovic
Očito da je glavno pitanje bila idolatrija, za šta nisam vidio ni na jednom mjestu u Bibliji da se to tretira kao "manje važno teološko pitanje". Takođe stoji činjenica da je učenje bogumila bilo prihvaćeno kako među plemstvom tako i u običnom narodu, dok se "kršćanska" idolatrija uvijek nametala silom u sprezi država-crkva.

Vidim da si "ekspert" za bogumile, iako o njima nemamo mnogo istorijskih podataka za ozbiljnije zakljucivanje. Sigurno je da mozemo da pronalazimo greske ljudima tokom istorije, ali je mnogo vaznije gde smo sada. Zahvaljujuci Nemanjicima, koii su postavili temelje srpskoj duhovnosti, a koje ti osporavas, Srbi su danas JEDINI narod na svetu koji se otvoreno i organizovano suprotstavlja svetskom satanizmu koje promovisu EU, UN i NATO, a pod duhovnim vodjstvom Vatikana. Poznato je iz istorije da Vatikan siri lazne price o "zaverama" koje kuju Jevreji i Srbi protiv "apostolske vere" koju promovise Vatikan, pa onda Vatikan finansira "domovinske ratove" u kojima Hitler, Musolini, Pavelic, Tudjman i njima slicni "brane" katolicki narod od srpskog i jevrejskog "satanizma" i njihovih "zavera", a ustvari se jos cvrsce uspostavlja papski despotizam i okultizam najgoreg reda. Na slican nacin se izmisljaju "talibani" u Avganistanu da bi se odvela vojska da stiti proizvodjace opijuma (90% svetske proizvodnje opijuma je u Avganistanu), a naivan narod u to veruje.

Umesto da narodi koji su zatrovani papskom ideologijom kazu: "Daj da se i mi oslobodimo papske tiranije" i ujedine se sa Srbima protiv zajednickog neprijatelja, lideri katolickih naroda ponavljaju kao pokvarena ploca ponavljaju budalastine koje se sire iz Vatikana i pokusavaju da pronadju crno ispod nokata onima koji ne zele papski satanizam, a naivan narod u to veruje i prihvata papske lazi.

chuck norris
Vidim da si "ekspert" za bogumile, iako o njima nemamo mnogo istorijskih podataka za ozbiljnije zakljucivanje.

Dovoljno je vidjeti zvanične osude Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi se skužilo o čemu se tu radilo. Potpuno isti scenario kao u državama pod RKC.

Zahvaljujuci Nemanjicima, koii su postavili temelje srpskoj duhovnosti, a koje ti osporavas, Srbi su danas JEDINI narod na svetu koji se otvoreno i organizovano suprotstavlja svetskom satanizmu koje promovisu EU, UN i NATO, a pod duhovnim vodjstvom Vatikana.

Zahvaljujući rascjepu Rimskog carstva i podjelama među idolopoklonicima na zapadu i istoku, danas imamo sukobe između dvije "sestre" među kojima nema nikakvih bitnih doktrinarnih razlika. Tako i jedni drugi služeći se istim metodama daju ljudima lažnu nadu u spasenje. Da li će neko ući u EU ili NATO bez Boga ili će se suprotstavljati kao Gadafi u Libiji ne mijenja suštinu, osim što će izgubiti živote više osoba ne znajući za šta se bore. Nemanjići su postavili temelje paganskoj idolatriji sada obučenoj u "hrišćansko" ruho.

Umesto da narodi koji su zatrovani papskom ideologijom kazu: "Daj da se i mi oslobodimo papske tiranije" i ujedine se sa Srbima protiv zajednickog neprijatelja...

Stvarno bi puno postigli prelaskom iz jednog oblika paganizma u drugi.

Podrškom koju daješ Božjim neprijateljima na bilo kojoj strani samo se svrstavaš u njihov tabor koji u tvojim očima može da izgleda kao junački otpor papizmu ali nalaziš se u teškoj zabludi u koju uvodiš i druge.

Srdačno,
Chuck Norris

crnitrn
http://serbstvo.y...-KONKORDAT

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Miroljub Petrovic
Vidim da si "ekspert" za bogumile, iako o njima nemamo mnogo istorijskih podataka za ozbiljnije zakljucivanje.

Dovoljno je vidjeti zvanične osude Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi se skužilo o čemu se tu radilo. Potpuno isti scenario kao u državama pod RKC.

Ja ne kazem da je stanje u vrhu crkve bilo idealno, i da su stvari bile idealne, ali ti pronalazis mane i onda sve precrtas, kao da nista nije valjalo. Tako bismo mogli da precrtamo i ceo jevrejski narod, ali to bi bilo besmisleno. Bog radi preko ljudi koje ima na terenu, sa svim svojim nedostacima i manama.

Zahvaljujuci Nemanjicima, koii su postavili temelje srpskoj duhovnosti, a koje ti osporavas, Srbi su danas JEDINI narod na svetu koji se otvoreno i organizovano suprotstavlja svetskom satanizmu koje promovisu EU, UN i NATO, a pod duhovnim vodjstvom Vatikana.

Zahvaljujući rascjepu Rimskog carstva i podjelama među idolopoklonicima na zapadu i istoku, danas imamo sukobe između dvije "sestre" među kojima nema nikakvih bitnih doktrinarnih razlika. Tako i jedni drugi služeći se istim metodama daju ljudima lažnu nadu u spasenje.

Takvo je stanje sada, ali tokom istorije nije bilo tako. Tokom turske okupacije je SPC podsticala ljude da zive izvan gradova, da imaju jaku porodicu, da se drze Boga, i to je razlog zasto je narod sacuvao vazne duhovne crte tokom istorije koje ga cine da jos nije mrtav.

Da li će neko ući u EU ili NATO bez Boga ili će se suprotstavljati kao Gadafi u Libiji ne mijenja suštinu, osim što će izgubiti živote više osoba ne znajući za šta se bore. Nemanjići su postavili temelje paganskoj idolatriji sada obučenoj u "hrišćansko" ruho.

Da je zaista tako, onda bi ceo narod ili presao u islam ili u katolicizam, kao drugi evropski narodi. Dalje, odakle narodu poriv da zbog ocuvanja vere zivi u prirodi, izvan gradova, da u siromastvu ima puno dece i da kao posledica toga ostanu neverovatne pesme i istorijski izvestaji o pozrtvovanju i junastvu, u skladu sa biblijsim principima? Dalje, odakle Dverima ideja da insistiraju na ideji porodice, u onom izvornom biblijskom principu? Ako to nije zasluga Nemanjica, cija je? U svetu ces tesko naci slicnu organizaciju, koja je biblijska i antievropska. Dakle, uporedjenje sa Gadafijem nije adekvatno. Gadafi je ziveo raskalasno kao Josip Brzo, a njegov bog ga nije izbavio od NATO agresije. Ja kazem, poznavajuci Bibliju, da projekat koji se radi u Srbiji ima izglede na uspeh.

Umesto da narodi koji su zatrovani papskom ideologijom kazu: "Daj da se i mi oslobodimo papske tiranije" i ujedine se sa Srbima protiv zajednickog neprijatelja...

Stvarno bi puno postigli prelaskom iz jednog oblika paganizma u drugi.

Nisam rekao da treba da dodju kod patrijarha SPC i da prihvate njegov koncept, vec da se drze biblijskog koncepta i da uspostavlaju saradnju sa pojedincima i organizacijama koje su u istoj prici, a toga je najvise ostalo u Srbiji.

Podrškom koju daješ Božjim neprijateljima na bilo kojoj strani samo se svrstavaš u njihov tabor koji u tvojim očima može da izgleda kao junački otpor papizmu ali nalaziš se u teškoj zabludi u koju uvodiš i druge.

Bog nikada nije radio preko savrsenih ljudi. To sto pricas mi izgleda kao izgovor za lenjost. Hoces da kazes da su Dveri - Bozji neprijatelji? Mozes da ostanes po strani i da kritikujes sve redom, ali mozda te jednog dana Bog bude pitao: "Zasto nisi pomogao kada si mogao?" Ajnstajn je kazao: "Ovaj svet je postao opasno mesto, ali ne zbog zlih ljudi, vec zbog onih koji mogu nesto dobro da ucine, a ne cine nista."

Miroljub Petrovic
crnitrn - poruka glasi:
http://serbstvo.y...-KONKORDAT

Mnogo dobar i vazan tekst.

bokiva
Lavovska ljubav

Kako bi spasli znatiželjno mladunče koje je palo sa strme litice, u pomoć su dojurili svi članovi lavovskog čopora, ali je samo njegova majka rizikovala život spustivši se u provaliju.

Mladunci lava sve vreme moraju biti pod budnim okom ne samo majke već i čitavog čopora, da im se u surovim uslovima koje nameća priroda, ne bi dogodilo ovo što i jednom „kralju životinja u povoju", u rezervatu u Keniji.

www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2011/09/26/8421136/la-11.jpg

Igrajući se, lavić je pao niz strmu liticu i, jedva se održavajući kandžama na trošnom tlu, bespomoćno dozivao pomoć.

Odmah su dojurile tri lavice i lav, no, kada su videli o kakvoj nepristupačnoj strmini je reč, ustuknuli su.

www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2011/09/26/8421170/la-3.jpg

Međutim, majka se nije povukla. Hrabra ženka rizikovala je svoj život i još jednom potvrdila izreku da je majčinska ljubav najjača.

www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2011/09/26/8421150/la-2.jpg

http://www.rts.rs...jubav.html
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Dusan d
U starom zavetu gusle se spominju na nekoliko mesta.Kada se cita u orginalu dali se misli na isti istrument?

Miroljub Petrovic
Dusan d - poruka glasi:
U starom zavetu gusle se spominju na nekoliko mesta.Kada se cita u orginalu dali se misli na isti istrument?

U pitanju je harfa.

majdonos
sta mislite o Nibiru ili planeti X, hoce li uzrokovati katastrofu na Zemlji?

Miroljub Petrovic
majdonos - poruka glasi:
sta mislite o Nibiru ili planeti X, hoce li uzrokovati katastrofu na Zemlji?

U Otkrivenju 8 poglavlje se opisuje udar dva nebeska tela na Zemlju.

Miroljub Petrovic
Svaka cast za organizaciju 1389

http://www.snp138...d=36:vesti

electronpn
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Svaka cast za organizaciju 1389

http://www.snp138...d=36:vesti

Ajmo ljudi braco i sestre podrzimo ovo. Pa ovo je od Boga. Svakog dana nam ova zemlja uzima pare za glupost. U opstini da ti lupe nike glupi pecat traze ti da uplatis 300-400dinara. Ne znam koliko fali, zadnji put je bilo oko 190.
Izmenio/la electronpn na 26.09.2011 21:45

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 5.31 sekundi!