Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Dusan d
mira11 - poruka glasi:
Zna li neko kako moze da se skine sa youtuba film "Tezina lanaca" gore postavljen, ranije sam skidao neke fajlove sa youtuba ali za ovaj iz nekog razloga nece.....
Video get je najbolji downloader za sve sajtove kao sto su youtube i vimeo.
http://www.kat.ph...69224.html

Da bi skinuo ovaj program sa ovog sajta moraš da imaš ovaj programčić.
http://www.utorre...
Pomoću ovog programa skinućeš VideoGet.
Ako nešto neznaš javi.
Izmenio/la Dusan d na 24.06.2011 17:37

Dusan d
Solomon je reko: Ne ljubi sna svojega da ne osiromaši već otvaraj oči svoje i bićeš sit hleba.Šta vi mislite,dali je Solomon teo da kaže da čovek neživi od svog maštana već da se uozbilji i bude vredan da bi nešto imao?

Samson
Miroljube da li osobe koje su demonizovane,tj one koje su postali psihijatrijski slucaj mozemo nekako izleciti?

mumin
Gospodine Petrovicu molio bih vas da mi ovo objasnite, govorili ste da sem Jevreja okolni narodi ne polazu pravo na svetu zemlju. Slazem se da ti narodi prije nisu polagali pravo na svetu zemlju jer su bili pagani klanjali su se kipovima, Suncu, Mjesecu itd jednom rjecju nisu bili monoteisti. Ali ti okolni narodi sada se klanjaju jednom BOGU, poste mjesec Ramazan, prinose zrtvu Kurban i to meso djele sirotinji, obrezuju se. Rekli ste da u svetoj zemlji nece moci da zive ljudi ne obrezani. Njihove su porodice jos uvijek jake i slozne, ne piju alkohol, barem ne znacajna vecina i ne konzumiraju svinjetinu. Objasnite mi, je li njima jos uvjek od BOGA zabranjena sveta zemlja, i zbog cega je to tako. Hvala mir s vama i sve najljepse.

Miroljub Petrovic
Dusan d - poruka glasi:
Solomon je reko: Ne ljubi sna svojega da ne osiromaši već otvaraj oči svoje i bićeš sit hleba.Šta vi mislite,dali je Solomon teo da kaže da čovek neživi od svog maštana već da se uozbilji i bude vredan da bi nešto imao?

Solomon se obraca neradnicima koji vole mnogo da spavaju, umesto da spavaju koliko treba i da rade.

Miroljub Petrovic
Arsen - poruka glasi:
Miroljube da li osobe koje su demonizovane,tj one koje su postali psihijatrijski slucaj mozemo nekako izleciti?

Naravno da moze, uz zdrav i moralan zivot, i uz post i molitvu. Molitva "u ime Isusa Hrista" je najmocnije oruzje protiv demona.

Miroljub Petrovic
mumin - poruka glasi:
Gospodine Petrovicu molio bih vas da mi ovo objasnite, govorili ste da sem Jevreja okolni narodi ne polazu pravo na svetu zemlju. Slazem se da ti narodi prije nisu polagali pravo na svetu zemlju jer su bili pagani klanjali su se kipovima, Suncu, Mjesecu itd jednom rjecju nisu bili monoteisti. Ali ti okolni narodi sada se klanjaju jednom BOGU, poste mjesec Ramazan, prinose zrtvu Kurban i to meso djele sirotinji, obrezuju se. Rekli ste da u svetoj zemlji nece moci da zive ljudi ne obrezani. Njihove su porodice jos uvijek jake i slozne, ne piju alkohol, barem ne znacajna vecina i ne konzumiraju svinjetinu. Objasnite mi, je li njima jos uvjek od BOGA zabranjena sveta zemlja, i zbog cega je to tako. Hvala mir s vama i sve najljepse.

Nikada nisam rekao da neko ne polaze pravo na Svetu Zemlju. Svi polazu pravo na Svetu Zemlju i svako moze da se useli u nju ako to zeli. To je moglo u vreme izraelskih sudija i careva, a to moze i danas (iako su jevrejski zulufari danas dosta zakomplikovali stvari oko ulaska).

Ali pazi, onaj ko zeli da zivi u Svetoj Zemlji po zakonima koje je Bog dao Mojsiju, taj automatski postaje Jevrejin. On moze za sebe da kaze "ja sam musliman" ili "ja sam hriscanin", ali ako on ima jaku porodicu, zivi moralno, obrezan je, ne jede i ne pije nezdravo i necisto, postuje sve Bozje praznike (Shabat, Beskvasne hlebove, Sedmice i Senice), on ce automatski biti od svih ljudi prepoznat kao Jevrejin. Danas je najnepopularnije biti Jevrejin i retki su oni koji to zele da budu.

Da ne nabrajam sad i druge detalje, kao sto je kalendar (biblijski ili jevrejski kalendar je drugaciji od svih drugih kalendara - i hriscanskih i muslimanskog). A pazi onda prorocanstva. Ko ce danas da prihvati obecanje dato u prorockim knjigama da ce biti izgradjen Treci Hram? Da sam ja musliman, ja bih rekao: "Ok, Omarova dzamija i dzamija El Aksa su bile privremeno resenje da ne ulete papski krstasi i ne poseru se po Svetoj Zemlji. Ali, Bog priprema izgradnju Novog Hrama, kao sto je obecao u prorockim knjigama (pre svega u Jezekilju 40-45). Nije nikakav skandal da se sklone ove dve dzamije i sagradi Novi Hram. To je kao kada se skloni stari stadion Vembli i zida novi."

E sad, koji ce musliman to da kaze? Muslimane uce da su Tevrat i druge knjige Tanaha (Starog zaveta) promenjene, a hriscane uce da je Stari zavet ukinut, i sad, nije lako biti musliman i hriscanin, a biti ugodan pred Bogom, jer Bog kaze jedno u svojim spisima, a religijske vodje (ukljucujuci i jevrejske religijske vodje) uce narod drugacije.

Ima dobrih stvari i u islamu i u savremenom hriscanstvu (i u savremenom judaizmu), ali to je daleko od jednostavne nauke koju Bog daje u svojim spisima koji su savrseno sacuvani. Sa aspekta danasnjeg savremenog coveka, samo lud covek moze da donese odluku da ide da zivi u Svetu Zemlju, jer vidimo da se ceo svet okrece protiv Izraela. Samo istinski religiozni ljudi, koji veruju Bozjim obecanjima, ce to uraditi, jer Bog je rekao sta ce desiti - ali, hajde da vidimo ko veruje Bozjim recima i to primenjuje u praksi.

Dakle, jedno je kad mi ovde radimo teolosku gimnastiku, a drugo je praktican pobozan zivot po Bozjim uputstvima.

Dusan d
Po kojoj osnovi hrišćani slave nedelju i tvrde da je to sedmi dan,kad u bibliji jasno pise i u sz i u nz da se svetkuje subota odnosno šabat?Kada bi sad popricao sa nekim našim pravoslavnim sveštenikom i pokušao da mu objasnim da treba da se slavi šabat on bih rekao da sam subotar sektas.Kad bih imao uslova ja bih slavio šabat.Navodno svetkujem nedelju ali kao da je i nesvetkujem kad moram da stalno radim.

Jos me nešto zanima. Da li znate kako se zove narod koji je potekao od filistejaca?David je imao dve žene a jasno piše neimaj više od jedne žene i bio je pravedan pred Bogom,šta mislite zašto je to Bog njemu tolerisao?

Miroljub Petrovic
Dusan d - poruka glasi:
Po kojoj osnovi hrišćani slave nedelju i tvrde da je to sedmi dan,kad u bibliji jasno pise i u sz i u nz da se svetkuje subota odnosno šabat?Kada bi sad popricao sa nekim našim pravoslavnim sveštenikom i pokušao da mu objasnim da treba da se slavi šabat on bih rekao da sam subotar sektas.Kad bih imao uslova ja bih slavio šabat.Navodno svetkujem nedelju ali kao da je i nesvetkujem kad moram da stalno radim.

To je kao da pitas "po kojoj osnovi mnogi sa prostora bivse Jugoslavije nazivaju sebe Hrvatima, Crnogorcima, Bosnjacima, Makedoncima, kad se istorijski jasno zna da su oni Srbi"? Tokom istorije Jevreje su svi mrzeli jer je njihov Bog potpuno suprotan drugim bogovima (demonima). Vec u drugom veku, hriscani su zeleli da se distanciraju od Jevreja i poceli su da uvode razne paganske obrede i ucenja da bi bili "bliski svetu", da bi bili "deo sveta". Na isti nacin su mnogi Srbi prihvatili katolicizam da bi im bilo "lakse" u zivotu u Austro-ugarskoj, drugi Srbi su prihvatili islam da bi "bolje prolazili u zivotu" u Otomanskoj imperiji, a neki su postali "Crnogorci" da bi se distancirali od Srba i postali blizi papi i nemoralnom svetu. Ljudi zele da budu deo nemoralnog sveta i ne zele da budu "omrazeni Srbi" koji se ponose patriotizmom, junastvom, moralom itd, i jos pevaju o tome, i dizu ustanke protiv okupatora. Na slican nacin, savremeni hriscani po svaku cenu zele da se distanciraju od Jevreja i prihvataju razna paganska ucenja i obrede.

Ljudi hoce da budu "deo sveta" i to je to, i zbog toga ce i boju koze da promene, ako treba (kao Majkl Dzekson), a ubijace i progonice one koji im kazu da zive u zabludi. Tako je radio Kain, tako se radilo u Srednjem veku, tako je bilo i u NDH, i u ovom zadnjem ratu, a i sada u Srbiji.

Jos me nešto zanima. Da li znate kako se zove narod koji je potekao od filistejaca?

Palestinci.

David je imao dve žene a jasno piše neimaj više od jedne žene i bio je pravedan pred Bogom,šta mislite zašto je to Bog njemu tolerisao?

Nigde u Bibliji ne pise da je zabranjeno imati vise zena. Zabranjeno je kurvati se, a biti legalno u braku sa vise zena je dozvoljeno, iako to nije idealno resenje. Bozji plan je "jedan muz - jedna zena", ali posto postoji veliki deficit u dobrim muskarcima Bog je dopustio, kao "nuzno zlo", mnogozenstvo. To ce se ukinuti kada Hristos dodje.

crnitrn
Sinoc je bilo strasno nevreme i grad, moj kraj i moje selo je delimicno stradalo! Cim su pale par veoma krupne kapi kise moj otac je rekao "Ne svidjani se uposte ovo, ne sluti na dobro"! Kad je kisa pocela da pada i vetar da duva ubrzo je poceo i lagano da "zvrca" grad, da bi ubrzo poceo da pada sve jacim intezitetom! Kad sam video da je djavo odneo salu otisao sam da se pomolim da grad stane, a grad je udarao sve jace i jace! Poceo sam da se molim da grad stane i steta bude manja,ne znam da li sam se moli pola minuta, i grad umesto da se pojaca odjednom je usporio i ubrzo stao(da van docaram , kao kad vozite auto pod punim gasom u 4. brzini i treba da ubacite u 5. a odjednom ubacite u 1. i ubrzo zaustavite auto). Ja ne znam da li je Bog uslisio moju molitvu ali znam da je grad stao i da su stete nisu toliko strasne (kako gde, najgore su prosli vinograd i povrce, ali uglavnom ne prelazi 30%), okolna sela u kojima je padao grad uglavnom su prosli su gore od nas!

http://www.facebook.com/pages/Srpsko-Izraelsko-Pri
Miroljub Petrovic
Evo dobrih vesti: pojavio se jos jedan distributer rupicastih naocara u Srbiji, a cena je 700 din (7 evra). Do sada su se najjeftinije prodavale za 2200 din. Naocari se mogu nabaviti putem telefona: 064/244-8902 Evo slike modela:

http://www.cps.or...icaste.jpg

Imao sam prilike da ih isprobam, odlicne su. Za vise detalja o unapredjenju vida moze se posetiti sajt na donjem linku:

http://www.cps.or...aocare.htm

peki_90
a šta su to rupičaste naočare?

milutinn
mira11 - poruka glasi:
Zna li neko kako moze da se skine sa youtuba film "Tezina lanaca" gore postavljen, ranije sam skidao neke fajlove sa youtuba ali za ovaj iz nekog razloga nece.....

Зависи ко се пита наравно.

Може да се инсталира Mozila Firefox па онда Download Helper (za Mozila Firefox). Ја то користим неколико година без проблема. Мозе и да се конвертује у .АВИ формат са бесплатним програмом AnySoft Video Converter. После тога се испржи на ДВД или ЦД. Онда може да се гледа на ДВД плејер.

Fire Fox
http://www.mozill...refox/new/

Download Helper (за Firefox)
https://addons.mo...loadhelper

AnySoft Video Converter (Freeware)
http://www.any-vi...c-free.php

Smile
Izmenio/la milutinn na 25.06.2011 15:29

nikolaj
Profesore,kazete da se zemljotres desava iskljucuvo Bozjom silom. Zasto se onda u Grckoj na ostrvo Kefaloniju svake godine na praznik uspenije desavaju tri "cuda": Pada kisa, iz suve stabljike ljiljana raste svezi cvet i zemljotres jacine 3 do 4 stepeni? Gledao sam dokumentarac o manastirima u Grckoj i cuo sam ovo. Ne bih ni obratio paznju da niste rekli da su cuda deo demonske prevare.

Miroljub Petrovic
Okupator pravi kipove po Srbiji

http://www.rts.rs...A1tu+.html

Projekat je ideja urednika magazina NIN, koji je vlasnistvo autrijske firme Ringijer koja je vlasnik najgorih i najvulgarnijih novina u Srbiji (Blic, 24 sata, Alo).

Miroljub Petrovic
peder_90 - poruka glasi:

To je sprava pomocu kojih se odmaraju oci i skida dioptrija. Glavni uzrok pogorsanja vida je preterano naprezanje ociju (TV, komp...).

Miroljub Petrovic
nikolaj - poruka glasi:
Profesore,kazete da se zemljotres desava iskljucuvo Bozjom silom. Zasto se onda u Grckoj na ostrvo Kefaloniju svake godine na praznik uspenije desavaju tri "cuda": Pada kisa, iz suve stabljike ljiljana raste svezi cvet i zemljotres jacine 3 do 4 stepeni? Gledao sam dokumentarac o manastirima u Grckoj i cuo sam ovo. Ne bih ni obratio paznju da niste rekli da su cuda deo demonske prevare.

Nemoj mnogo da gledas televiziju i da slusas sta lazovi lupetaju.

Miroljub Petrovic
Od 1. jula knjizara Metafizika, Solunska 10, tel. 011/292-0062, uvodi akciju prodaje knjiga gde se za svaku upljenu knjigu dobija jos jedna besplatna (po izboru) u vrednosti kupljene.

peki_90
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Okupator pravi kipove po Srbiji

http://www.rts.rs...A1tu+.html

Projekat je ideja urednika magazina NIN, koji je vlasnistvo autrijske firme Ringijer koja je vlasnik najgorih i najvulgarnijih novina u Srbiji (Blic, 24 sata, Alo).

Miroljube, nemoj da se ljutiš, ali na ovo imam da kažem samo jedno Smile Ono što ste vi rusofili (slovenofili) tražili - to ste i dobili
Rusofilstvo => slovenofilstvo => slovenska mitoMANIJA

Smile
Nevezano za ovo, ali Ruse najblaže rečeno organski ne podnosim Smile

Ova zemlja će procvetati kad se oslobodi ruskih medveđih kandži Smile
Izmenio/la peki_90 na 25.06.2011 17:40

peki_90
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
peder_90 - poruka glasi:

To je sprava pomocu kojih se odmaraju oci i skida dioptrija. Glavni uzrok pogorsanja vida je preterano naprezanje ociju (TV, komp...).

kako sa rupicama? znači da gledam i kroz staklo i kroz rupice???

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.61 sekundi!