pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.05.2011 21:49
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
dingor - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Ako dodje Musliman i kaze da zivi po Tevratu (Mojsijevom petoknjizju) i Indzilu (Jevandjelju), jer je tako naucen iz Kurana, i to dokazuje svojim zivotom, tu je kraj svake price - on je nas brat. Pozdrav svima.,. PoÅ¡tovani Miroljube, da li vi znate da u Kuranu piÅ¡e da su Tevrat(Mojsijeve knjige) i Indžil(Jevandjelja) , koja mi imamo danas, potpuno izmenjeni i lažni? I da li vam je poznato da se većina islamskih vernika ravna i živi po tome? Istina je da u Kuranu piÅ¡e da su Tora i Jevandjelja Božije Objave, ali je isto tako istina i da se u Kuranu potpuno negira ono Å¡to mi danas imamo i u Tori, i u Jevandjeljima... Da li znate, i ako znate Å¡ta mislite o zapovestima u Kuranu da islamski vernici ne uzimaju za prijatelje jevreje i hrišćane? "O vjernici, ne uzimajte za zaÅ¡titnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaÅ¡titnici! A njihov je onaj meÄ‘u vama koji ih za zaÅ¡titnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu Äine." (Kuran 5:51) Å ta mislite o Äinjenici da po Kuranu Isus nije razapet, nije Vaskrsao, nego je umesto njega ubijen Juda, a svima se na Golgoti "priÄinilo" da je to Isus ?! "i zbog rijeÄi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!†A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se priÄinilo. Oni koji su se o njemu u miÅ¡ljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu niÅ¡ta pouzdano znali, samo su nagaÄ‘ali; a sigurno je da ga nisu ubili,"(Kuran 4:157) Zar to nije okultizam? Poz... Vec sam rekao da Kuran nije pisao Muhamed i da je za ocekivati da su neke izmene vremenom usle u Kuran, ali iz konteksta se jasno vidi da Muhamed nije zastupao pricu da su Tora i Jevandjelje izmenjeni. Mozda je iznosio kritiku na zloupotrebu Tore i Jevandjelja, posto su fariseji uveli "Usmenu Toru", a hriscani raznu crkvenu literaturu koja predstavlja iskrivljenje biblijske nauke. Zivot i rad Muhameda pokazuju da je on bio dobar monoteista (sa svim svojim nedostacima i manama, kao i drugi ljudi) i da je Bog preko njega mnogobosce sa Bliskog Istoka okrenuo u monoteizam. Tvrditi da su Tora i Jevandjelje izmenjeni moze da kaze samo neko ko je potpuno neupucen u teologiju. I u Muhamedovo vreme ljudi su znali sa kakvom su revnoscu Jevreji prepisivali Svete Spise. Danas imamo Kumranske spise koji apsolutno potvrdjuju autenticnost Biblije. Ja verujem da je Muhamed kritikovao Jevreje i hriscane svog doba koji su uvodili svoju literaturu i svoje "tore" i "jevandjelja", tako da se iz konteksta moze razumeti poruka Kurana. Svaki ozbiljan Musliman to moze da prepozna. I u jevandjeljima smo imali razne nelogicnosti, pa kada se otkrilo jevandjelje po Mateju otkrivene su greske. Neozbiljno bi bilo odbacivati Isusovu poruku zbog gresaka onih koji su prevodili Njegove reci na grcki. |
|
|
12345 |
Odgovorio 02.05.2011 22:01
|
Član Odgovori: 35 Pristupio/la: 03.04.2010 19:12 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Zivot i rad Muhameda pokazuju da je on bio dobar monoteista (sa svim svojim nedostacima i manama, kao i drugi ljudi) Ukoliko je podatak taÄan, Muhamed je imao 11 žena. A danas za onoga koji voli dve kažemo da je kurvar. Možda greÅ¡im? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.05.2011 22:08
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
12345 - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Zivot i rad Muhameda pokazuju da je on bio dobar monoteista (sa svim svojim nedostacima i manama, kao i drugi ljudi) Ukoliko je podatak taÄan, Muhamed je imao 11 žena. A danas za onoga koji voli dve kažemo da je kurvar. Možda greÅ¡im? Naravno da gresis. Muhamed je imao "zene", a ne "svalerke". Dakle, on je za svaku zenu imao odobrenje od njenog oca i dao je zakletvu pred Bogom da ce da brine o zeni. U slucaju kurvarsta osobe ulaze u odnos bez ikakvih bracnih obaveza. Govorio sam o tome detaljnije i prethodnim postovima. |
|
|
mumin |
Odgovorio 02.05.2011 22:39
|
Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 18.02.2011 18:53 Lokacija: Nepoznata |
Radi neupucenih da kazem da onaj nije citirao KURANSKI ajet do kraja. Nastavak ide sigurno je da ga nisu ubili niti razapeli VEC GA JE ALLAH UZDIGAO SEBI Treba da budemo svi sretni radi toga, jer to nam ukazuje da ce se ISA as vratiti da odvoji istinu od lazi. |
|
|
sanjin |
Odgovorio 02.05.2011 22:43
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 02.05.2011 13:24 Lokacija: Nepoznata |
U 2. knjizi Mojsijevoj Jehova kaze Mojsiju: "...oko za oko,zub za zub,ruku za ruku,nogu za nogu..." a u jevandjelju po Mateju Isus kaze: "I jos ste culi sta je receno u Zakonu: 'Oko za oko,zub za zub'.A ja vam kazem da ne placate zlo za zlo,vec kad te neko udari po desnom obrazu,okreni mu levi". Zar ovo nije kontradiktorno? Kojeg pravila da se drzimo? |
|
|
djordje77 |
Odgovorio 02.05.2011 23:16
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 31.05.2010 19:28 Lokacija: Nepoznata |
http://www.bluele.../index.cfm |
|
|
milos1981 |
Odgovorio 03.05.2011 10:24
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 20.03.2010 19:23 Lokacija: Nepoznata |
Evo svih predavanja od Dr.Kenta Hovinda Na ovom sajtu cete saznati i da je covek u zatvoru jos jedan dokaz kako se Americka drzava `obracunava` sa takvim ljudima. http://freehovind... |
|
|
zoky |
Odgovorio 03.05.2011 10:29
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 26.02.2010 21:12 Lokacija: Srbija |
Sutra od 9 casova je izricanje presude predsedniku Srpske radikalne stranke, prof. dr Vojislavu Seselju u glavnom postupku koji Haski tribunal vodi protiv njega. Direktan prenos sednice je najavio b92, verovatno ce i ostale televizije da prenose. |
|
|
BRANA_002 |
Odgovorio 03.05.2011 11:06
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 20.01.2011 13:21 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...re=related |
|
|
dingor |
Odgovorio 03.05.2011 11:58
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 02.05.2011 18:50 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Tvrditi da su Tora i Jevandjelje izmenjeni moze da kaze samo neko ko je potpuno neupucen u teologiju. I u Muhamedovo vreme ljudi su znali sa kakvom su revnoscu Jevreji prepisivali Svete Spise. Danas imamo Kumranske spise koji apsolutno potvrdjuju autenticnost Biblije. Naravno, potpuno se slažem. Ali ajde vi to objasnite danaÅ¡njim muslimanima? Kada im spomenete da je Kuran prepravljan i menjan u odnosu na onaj izvorni koji govori o istinitosti Tore i Jevandjelja, oni skaÄu oÄi da vam iskopaju, vikući istovremeno kako kod njih postoje ljudi koji su zaduženi za uÄenje Kurana napamet od samog poÄetka njegovog nastajanja! I to im je dovoljan dokaz da je Kuran isti kakav je i bio... Miroljube, vi ste sami govorili, a u vezi sa mnogobrojnim razliÄitim hrišćanskim pravcima, da "kada u najzdraviji voćni sok sipamo kap otrova da ćemo se otrovati" ! LiÄno mislim da je Kuranski "sok" dobro zatrovan... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.05.2011 13:17
|
sanjin - poruka glasi: U 2. knjizi Mojsijevoj Jehova kaze Mojsiju: "...oko za oko,zub za zub,ruku za ruku,nogu za nogu..." a u jevandjelju po Mateju Isus kaze: "I jos ste culi sta je receno u Zakonu: 'Oko za oko,zub za zub'.A ja vam kazem da ne placate zlo za zlo,vec kad te neko udari po desnom obrazu,okreni mu levi". Zar ovo nije kontradiktorno? Kojeg pravila da se drzimo? Nema tu nista kontradiktorno, ako se gleda kontekst. O tome sam govorio vise puta na forumu. Pogledaj prethodne postove ili nadji preko opcije "Trazi". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.05.2011 13:25
|
zoky - poruka glasi: Sutra od 9 casova je izricanje presude predsedniku Srpske radikalne stranke, prof. dr Vojislavu Seselju u glavnom postupku koji Haski tribunal vodi protiv njega. Direktan prenos sednice je najavio b92, verovatno ce i ostale televizije da prenose. Ako je B92 najavio direktan prenos, to znaci da su velike sanse da ce da ga oslobode. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.05.2011 13:31
|
dingor - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Tvrditi da su Tora i Jevandjelje izmenjeni moze da kaze samo neko ko je potpuno neupucen u teologiju. I u Muhamedovo vreme ljudi su znali sa kakvom su revnoscu Jevreji prepisivali Svete Spise. Danas imamo Kumranske spise koji apsolutno potvrdjuju autenticnost Biblije. Naravno, potpuno se slažem. Ali ajde vi to objasnite danaÅ¡njim muslimanima? Kada im spomenete da je Kuran prepravljan i menjan u odnosu na onaj izvorni koji govori o istinitosti Tore i Jevandjelja, oni skaÄu oÄi da vam iskopaju, vikući istovremeno kako kod njih postoje ljudi koji su zaduženi za uÄenje Kurana napamet od samog poÄetka njegovog nastajanja! I to im je dovoljan dokaz da je Kuran isti kakav je i bio... Miroljube, vi ste sami govorili, a u vezi sa mnogobrojnim razliÄitim hrišćanskim pravcima, da "kada u najzdraviji voćni sok sipamo kap otrova da ćemo se otrovati" ! LiÄno mislim da je Kuranski "sok" dobro zatrovan... "Muslimani" o kojima govoris su kao i "hriscani" o kojima sam ja ovde govorio u negativnom kontekstu. Ni hriscani ne vole da se drze Tore, vec kobojagi citaju Novi zavet, a ustvari slusaju i rade ono sto im njihovi liberani svestenici govore. Ali, ja sam imao priliku da se upoznam sa dosta Muslimana koji citaju Toru i Jevandjelja, i zive po tome. Ova nasa prica je za ozbiljne ljude i ozbiljne tragaoce za istinom, a ne za liberale. Dakle, nemoj da se bavimo sta misli neozbiljno mnostvo, nego sta misle ozbiljni ljudi i da onima koji su ozbiljni, a nemaju informaciju, ponudimo to sto im treba. A da cemo biti u manjini, to se odavno zna. |
|
|
nikola |
Odgovorio 03.05.2011 14:56
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
http://www.youtub...ploademail |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 03.05.2011 15:34
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
http://serbstvo.y.../1/?page=1 |
|
|
Dusan d |
Odgovorio 03.05.2011 19:11
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
Ljudi kazu da basta nemoze da da dobar prinos ako se neoprska. To potpuno nije tacno, ja bastu imam vec tri godine i sejem puno vrsta povrca i nikad ga neprskam nicim i imam jako dobar prinos ali ta zemlja na kojoj sejem nije nikada prskana.Preprosle godine sam imao jedan paradajz koji je imao oko 600 grama,neki koji prskaju paradajs nisu imali plod da je toliko tezak. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.05.2011 20:49
|
Dusan d - poruka glasi: Ljudi kazu da basta nemoze da da dobar prinos ako se neoprska. To potpuno nije tacno, ja bastu imam vec tri godine i sejem puno vrsta povrca i nikad ga neprskam nicim i imam jako dobar prinos ali ta zemlja na kojoj sejem nije nikada prskana.Preprosle godine sam imao jedan paradajz koji je imao oko 600 grama,neki koji prskaju paradajs nisu imali plod da je toliko tezak. Svaka cast. Mogao bi da napises neki tekst o tome gde nabavljas seme, kako pripremas i djubris zemlju i tretiras biljke, dakle ceo proces proizvodnje, pa da okacis ovde. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.05.2011 20:55
|
http://www.kurir-...-88256.php |
|
|
tibushik |
Odgovorio 04.05.2011 02:57
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 17.10.2010 18:34 Lokacija: Kumane |
http://www.kurir-...-88258.php |
|
|
NR |
Odgovorio 04.05.2011 07:07