pocetak foruma
|
|
senad |
Odgovorio 24.04.2011 12:49
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 19.02.2010 03:33 Lokacija: Nepoznata |
Sarena jaja umesto radosti otkupljenju i vaskrsu Zamisli da si zbog svojih prestupa zaslužio smrt. Ti si se pokajao, ali veliki Sudija ne može da kaže "Ti si se pokajao, pa viÅ¡e nisi kriv!" jer takav sudija ne postoji. Kada bi tako postupio, ne bi bio pravedan. Zato takav Sudija ne postoji. A onda Sin od Sudije (koji je od Njega roÄ‘en a nije stvoren), odluÄuje da iz prijateljstva prema tebi zauzme tvoje mesto i plati kaznu umesto tebe za tvoje bezakonje. Otac Sudija pristaje na tu žrtvu. Evo kako je taj dogaÄ‘aj proroÄki predstavljen pet vekova pre Hrista u starozavenoj knjiz proroka Isaije: "Ko verova propovedanju naÅ¡emu, i miÅ¡ica Gospodnja kome se otkri? Jer izniÄe pred njim kao Å¡ibljika, i kao koren iz suhe zemlje; Ne bi obliÄja ni lepote u Njega; i videsmo ga, i ne beÅ¡e niÅ¡ta na oÄima Äega radi bismo ga poželeli. Prezren beÅ¡e i odbaÄen izmeÄ‘u ljudi, bolnik i viÄan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da ga ni za Å¡ta ne uzimasmo. A On bolesti naÅ¡e nosi i nemoći naÅ¡e uze na se, a mi miÅ¡ljasmo da je ranjen, da ga Bog bije i muÄi. Ali, On bi ranjen za naÅ¡e prestupe, izbijen za naÅ¡a bezakonja; kar beÅ¡e na Njemu naÅ¡ega mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo. Svi mi kao ovce zaÄ‘osmo, svaki od nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Njega bezakonja svih nas. MuÄen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje voÄ‘en bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih. Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mojega bi ranjen... Videće trud duÅ¡e svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova. Zato ću mu dati deo za mnoge, i sa silnima će deliti plen, jer je dao duÅ¡u svoju na smrt, i bi metnut meÄ‘u zloÄince, i sam nosi grehe mnogih, i za zloÄince se moli...." (Isaija 53) I kada se taj dogaÄ‘aj desio, kada te je Sin iskupio, sva tvoja ljudska gordost biva ponižena do praha, i ti tom ljubavlju bivaÅ¡ doveden do pokajanja i za one grehe za koje se nikada nisi pokajao, i tvoja duÅ¡a postaje ispunjena dubokom zahalnošću i ljubavlju za to delo Spasenja. A onda, na godiÅ¡njicu tog dogaÄ‘aja dolazi Ä‘avo i priÄa ti o koki koja je trećeg dana kada je Sin ustao iz mrtvih snela crvena jaja i pokazuje ti Å¡arene crteže zeÄića. A ti onda kada vidiÅ¡ te Å¡arene crteže sa kiÄ okvirima uzvikujeÅ¡ "Zaista! Istina je!". Valjda vam je sada jasno da je tu priÄu izmislio Ä‘avo da bi skrenuo pažnju sa smisla pomenutog dogaja i uniÅ¡tio svu njegovu ozbiljnost i predstavio ga izmiÅ¡ljenim kao Å¡to je izmiÅ¡ljena ta priÄa o crvenim jajima. Argumenat istinitosti plana iskupljenja je u njegovom smislu koji je odgovor na potrebu Äoveka za iskupljenjem, a priÄa o crvenim jajima nije nikakav odgovor na Äovekovu potrebu i zato Å¡to je samim tim besmislena, jasno je da je izmiÅ¡ljena. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2011 14:35
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
senad - poruka glasi: Sarena jaja umesto radosti otkupljenju i vaskrsu Zamisli da si zbog svojih prestupa zaslužio smrt. Ti si se pokajao, ali veliki Sudija ne može da kaže "Ti si se pokajao, pa viÅ¡e nisi kriv!" jer takav sudija ne postoji. Kada bi tako postupio, ne bi bio pravedan. Zato takav Sudija ne postoji. A onda Sin od Sudije (koji je od Njega roÄ‘en a nije stvoren), odluÄuje da iz prijateljstva prema tebi zauzme tvoje mesto i plati kaznu umesto tebe za tvoje bezakonje. Otac Sudija pristaje na tu žrtvu. ... A onda, na godiÅ¡njicu tog dogaÄ‘aja dolazi Ä‘avo i priÄa ti o koki koja je trećeg dana kada je Sin ustao iz mrtvih snela crvena jaja i pokazuje ti Å¡arene crteže zeÄića. A ti onda kada vidiÅ¡ te Å¡arene crteže sa kiÄ okvirima uzvikujeÅ¡ "Zaista! Istina je!". Valjda vam je sada jasno da je tu priÄu izmislio Ä‘avo da bi skrenuo pažnju sa smisla pomenutog dogaja i uniÅ¡tio svu njegovu ozbiljnost i predstavio ga izmiÅ¡ljenim kao Å¡to je izmiÅ¡ljena ta priÄa o crvenim jajima. Argumenat istinitosti plana iskupljenja je u njegovom smislu koji je odgovor na potrebu Äoveka za iskupljenjem, a priÄa o crvenim jajima nije nikakav odgovor na Äovekovu potrebu i zato Å¡to je samim tim besmislena, jasno je da je izmiÅ¡ljena. Niko se ovde ne bavi sarenim jajima. Prema biblijskom kalendaru danas je zaista Praznik Prvina - dan koji ukazuje da Hristovo vaskrsenje. U najvecem broju slucajeva savremeni hriscani praznuju Uskrs na pogresan dan, jer se ne drze biblijskog kalendara, ali ove godine to nije slucaj. Pozdrav "Hristos Voskrese" je potpuno u duhu Biblije i tvoja zamerka nema veze sa onim cime se ovde bavimo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2011 16:14
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
http://www.youtub...e=youtu.be |
|
|
Dusan d |
Odgovorio 24.04.2011 20:56
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
Ovo moram da vam kažem.Ovako,mogu za sebe da kažem da priliÄno držim Božiji zakon,mislim ono osnovno(nekurvam se,nemam curu ,zdravo se hranim neidem vracarama,nemože se reći da sam pcovaÄ, izbegavam ogovaranje,znam da Bog postoji i td..I jos ocu da kazem da nisam idealan po Božijoj volji. Nekurvam se iz ti religiskih razloga ali nisam ravnoduÅ¡an kad neka lepa i zgodna cura proÄ‘e pored mene,jenostavno sama strast proradi u meni.Mislim da nema mlaÄ‘eg muÅ¡karca da mu je sve jedno kada vidi neku prelepu devojku. Samo je sreca Å¡to znam lako da obuzdam strasti i dosta puta da inat demonima teram. Ocu ad kažem da je sa pravom napisano ono u Bibliji ko pobedi dobice seve,jer iskusenja su velika. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2011 21:23
|
Dusan d - poruka glasi: Ovo moram da vam kažem.Ovako,mogu za sebe da kažem da priliÄno držim Božiji zakon,mislim ono osnovno(nekurvam se,nemam curu ,zdravo se hranim neidem vracarama,nemože se reći da sam pcovaÄ, izbegavam ogovaranje,znam da Bog postoji i td..I jos ocu da kazem da nisam idealan po Božijoj volji. Nekurvam se iz ti religiskih razloga ali nisam ravnoduÅ¡an kad neka lepa i zgodna cura proÄ‘e pored mene,jenostavno sama strast proradi u meni. Ne proradi strast nego te opsedaju demoni posto im dajes povod. Da se ne okreces za tim mucenicama i da ne razmisljas o njima, ne bi te demoni napadali. Mislim da nema mlaÄ‘eg muÅ¡karca da mu je sve jedno kada vidi neku prelepu devojku. Kako znas da je "prelepa" kad je nisi upoznao? Video si neku polugolu mucenicu koja se "doterala" da privlaci demonizovane muskarce i odmah si krenuo da donosis "zaljkucke". Prelepe osobe su one koje imaju lep karakter, a iz lepog karaktera proizilazi zdrav i lep fizicki izgled koji se pokriva odecom. Samo je sreca Å¡to znam lako da obuzdam strasti i dosta puta da inat demonima teram. Demoni vole kad imas posla sa njima, pa cak i kad mislis da im teras inat. To je nacin kako ce da te upecaju. Ocu da kažem da je sa pravom napisano ono u Bibliji ko pobedi dobice seve,jer iskusenja su velika. Ako se sklanjas od zla neces imati velika iskusenja, ali ti izgleda da volis da cackas mecku. |
|
|
Dika |
Odgovorio 24.04.2011 22:39
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 05.02.2011 17:56 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljube, setao sam veceras centrom Novog Sada i ispred Vladicanskog dvora stojali su Episkop backi Irinej Bulovic i neki znacajan predstavnik Katolicke crkve ( bio je obucen u crnu mantiju sa ciklama pojasom, pored je stajalo obezbedjenje i cekao auto sa SU tablicama), srdacno su se rastajali predpostavljam posle nekog prijema povodom Vaskrsa. Na kraju je taj predstavnik Katolicke crkve poljubio ruku gospodina Irineja, a on njemu nije. Da li je to mozda obicaj u tom svetu da se ljubi ruka domacinu ili je po sredi nesto drugo? Upoznati smo sa obicajem nasih crkvenih i drzavnih predstavnika koji ljube ruku Papi kad odu u Vatikan, sto se objasnjava tim da ga oni takvim gestom priznaju za predpostavljenog. Mozda je samo fin gest prema domacinu, mada nisam video negde da Papa nekom ljubi ruku. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2011 07:46
|
Dika - poruka glasi: Pozdrav Miroljube, setao sam veceras centrom Novog Sada i ispred Vladicanskog dvora stojali su Episkop backi Irinej Bulovic i neki znacajan predstavnik Katolicke crkve ( bio je obucen u crnu mantiju sa ciklama pojasom, pored je stajalo obezbedjenje i cekao auto sa SU tablicama), srdacno su se rastajali predpostavljam posle nekog prijema povodom Vaskrsa. Na kraju je taj predstavnik Katolicke crkve poljubio ruku gospodina Irineja, a on njemu nije. Da li je to mozda obicaj u tom svetu da se ljubi ruka domacinu ili je po sredi nesto drugo? Upoznati smo sa obicajem nasih crkvenih i drzavnih predstavnika koji ljube ruku Papi kad odu u Vatikan, sto se objasnjava tim da ga oni takvim gestom priznaju za predpostavljenog. Mozda je samo fin gest prema domacinu, mada nisam video negde da Papa nekom ljubi ruku. I kad ulazis u kockarnicu ili javnu kucu ljube ti ruku, da bi te lakse pridobili da te ocerupaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2011 11:41
|
http://istinaolib...afiju.html |
|
|
bokiva |
Odgovorio 25.04.2011 15:57
|
Član Odgovori: 212 Pristupio/la: 25.09.2008 22:44 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube moze komentar na vest? PronaÄ‘ena "Božja Äestica"? NauÄnici koji rade na Velikom hadronskom kolajderu (Large Hadron Collider - LHC) su, prema zasad nepotvrÄ‘enim vestima, uspeli da pronaÄ‘u tzv. Božju Äesticu. http://www.b92.ne..._id=508322 "Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2011 17:43
|
bokiva - poruka glasi: Miroljube moze komentar na vest? PronaÄ‘ena "Božja Äestica"? NauÄnici koji rade na Velikom hadronskom kolajderu (Large Hadron Collider - LHC) su, prema zasad nepotvrÄ‘enim vestima, uspeli da pronaÄ‘u tzv. Božju Äesticu. http://www.b92.ne..._id=508322 Govorio sam o toj prevari u CERN-u. Ateisti su napravili ogroman i veoma skup uredjaj, koji kosta vise milijardi evra, a koji bukvalno ne vredi nista. Bas nista. Oko tog velikog "istrazivackog centra" su okupili sve drzavne akademije nauka iz celog sveta i sada hoce, sa svim tim novcem, opremom i ateistickim naucnicima, da ubede ceo svet da postoji naucni dokaz za Veliki prasak. Posto mnogi ljudi padaju na novac, autoritete i medijske lazi, onda ce i ova laz da se primi medju ljudima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.04.2011 17:44
|
Uradjen je prevod sjajne knjige o lecenju vida prirodnim putem, autora Meir Snajdera. Uskoro cemo postaviti njegov video na istu temu: http://www.cps.or...e_vida.pdf |
|
|
Miro |
Odgovorio 25.04.2011 21:26
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 16.03.2010 17:23 Lokacija: Nepoznata |
http://www.dveris...rodici.php dveri organizuju novi skup |
|
|
Dusan Jovanovic Supraska |
Odgovorio 26.04.2011 10:30
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 27.01.2009 13:54 Lokacija: Nepoznata |
http://vimeo.com/... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2011 10:36
|
7519 - poruka glasi: Molim samo za odgovor da li je ovo istina da li su ovo stvarno njihovi zakoni i koliko su im bitni i koliko se pridrzavaju ovih zakona ! Ova je broÅ¡ura bila spremna za Å¡tampu joÅ¡ 1940. god. Kako tadanje politiÄke prilike u Jugoslaviji to nisu dozvoljavale, ona izlazi tek danas i to saobražena prilikama u Srbiji. (Prim. izdavaÄa)... Na donjem linku mozes da pogledas engleski prevod Talmuda i da proveris da li su navodi iz pomenute knjige tacni. Videces da nisu tacni. http://halakhah.com/ Konacno, Talmud je farisejsa knjiga, a ne jevrejska. Jevrejska knjiga je Biblija. Navedene citate su pravili jezuiti, kao sto su pravili i "Protokole sionskih mudraca" i filmove "Srpski film", "Grbavica" i slicno, da bi satanizovali svoje neprijatelje. Postoje mnogi naivni ljudi, koji su teoloski nepismeni, i koji se primaju na takve lazi i objavljuju knjige o tome. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.04.2011 10:52 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2011 10:46
|
Asker - poruka glasi: Naravno da sataniste treba poÄistiti ali tako Å¡to ćemo pomagati dobrim ljudima u svim državam a ne tako Å¡to ćemo slati vojsku u drugu državu,jer danasnja vojska je uglavnom laik od vjere i morala. Ako je Bozji narod u drugoj drzavi pod okupacijom satanista, a mi zivimo u slobodnoj drzavi i imamo vojsku i dozvolu od Boga da oslobodimo nasu bracu, onda to treba i da uradimo. To je jedan od nacina kako mozemo da im pomognemo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2011 11:12
|
Evo jednog sjajnog programa koji prilikom kucanja na engleskom ili hebrejskom jeziku daje sugestije, ispravlja i prevodi reci. Vro jednostavan program, a mnogo koristan. http://www.ietype...php?SDUOf4 |
|
|
7519 |
Odgovorio 26.04.2011 12:07
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 26.04.2011 00:42 Lokacija: Nepoznata |
Hvala gdine Petrovicu, ja stvarno nisam znao zato sam vas i pitao jer sam video da pored svih predavanja o prirodi znate dosta i o jevrejima i njihovim obicajima pravilima itd.... Imam dosta prijatelja u Izraelu pa mi je zato bilo cudno... ali moracu i vase navode da proverim pa ako slucajno druga strana ima jos neki argument ja cu vam se obratiti. Znam ko su Jezuiti znam sta su radili niko ne spori njihovo postojanje ja se samo pitam da ovo nisu HAZARSKE izmene u J. zakoniku ...ono sto Dejan Lucic prica u svojim knjigama . Ja se borim za slobodnu Srbiju u miru sa svima i ne zelim nikome zlo ali kada vidim ovakve knjige ovakve ideologije i propagande ne mogu da se ne zapitam ko stvarno predvodi zlo .... Hvala na odgovoru jos jednom ! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2011 12:10
|
Sinner - poruka glasi: http://www.presso...+pape.html Sta mislite Miroljube, da li ce Jefrem i Nikanor biti protiv papinog dolaska kao sto je to uradio i Artemije? Ako jos oni popuste, totalno ce biti crkva pod okupacijom, a i sada je dobrim dijelom. Oni se ne pitaju, jer se sve odlucuje "glasanjem", a glasacka masina je na strani ekumenizma. Papin dolazak moze da se spreci samo politickim promenama koje bi dovele do promena u vrhu crkve. Neko ce reci: "Ne mogu politicari da se mesaju u rad crkve." Neka dodje u Srbiji na vlast neko kao prorok Ilija, pa bi videli da li ne moze. Gledali bi reprizu dogadjaja sa potoka Kisona (1. Mosjijeva 18,40). Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.04.2011 12:10 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2011 12:14
|
7519 - poruka glasi: ja se samo pitam da ovo nisu HAZARSKE izmene u J. zakoniku ...ono sto Dejan Lucic prica u svojim knjigama. Knjige Dejana Lucica su kao Andersonove bajke, iako u bajkama ima i istine, a Luciceve knjige su 100% neistina. Da ne poznajem coveka, mislio bih da je lud. Ovako, posto poznajem Dejana Lucica, znam da je covek po opredeljenju patriota, ali je zatrovan raznim laznim ideologijama i posledica toga su neozbiljne knjige koje stvaraju veliki stetu nasem drustvu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.04.2011 14:46
|
Sinner - poruka glasi: Ovo je Šešelju bila glavna teza odbrane, koju je uspješno i dokazao: http://www.youtub...27VFdbDzQI Sve je odlicno rekao, osim onog da smo mi "mali Rusi". Trebao je da kaze da smo mi "Jevreji koji priznaju Isusa za Mesiju". |
|
Predji na forum: |