pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.04.2011 14:14
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Polako se zahuktava u Evropi stara mrznja: http://www.dw-wor...9-xml-mrss |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.04.2011 14:34
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Evo, ko hoce da zna tacan datum kad je rodjen po biblijskom kalendaru, moze preko ovog konvertera da utvrdi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.04.2011 14:38
|
Dusan d - poruka glasi: Rastumacite mi ovo citate,nerazumem ih. Od semena svojega nedaj da se odnese Molohu,da ne oskvrniÅ¡ imena Boga svojega.3 moj 18,21. Å ta je Moloh? Moloh je bio demon kome su ljudi prinosili svoju decu (seme) na zrtvu. Ne zasijevaj njive svoje dvojakim sjemenom, Poznato je da u istoj brazdi nije dobro sejati dva razlicita semena. i neoblaÄi haljine nase od dvojakih stvari.3 moj 19,19. Ovo nisam proucavao, ali koliko se secam povezano je sa nosenjem lana (biljnog porekla) i vune (zivotinjskog porekla) zajedno. Nestrižite kose svoje u okrug. 3 moj 19, 27. Pagani su pravili egzibicije od svoje kose i glave, kao kad nekome stavis serpu na glavu pa sve okolo obrijes. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.04.2011 15:14
|
Danas sam u Beogradu upoznao jednog Izraelca koji otvara u centru grada 5 restorana za brzu hranu sa izraelskim specijalitetima (humus, falafel itd) i jednu pekaru. Kompletnu opremu je doneo iz Izraela i stvarno ce biti mnogo dobro. Firma se zove "Tel Aviv Hummus House", a pocinje sa radom 2. maja. Treba ovih dana da mi posalje slike i tacne adrese, pa cu da postavim kompletnu informaciju. |
|
|
Runolist |
Odgovorio 22.04.2011 15:21
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 10.04.2011 14:58 Lokacija: Nepoznata |
http://www.pecat....ujedinimo/ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.04.2011 16:42
|
Evo teksta iz jedne knjige iz 1910. godine koji pokazuje kakav su odnos prema porodici i porodicnim duznostima imali nasi preci: "Dužnosti Srpkinja†Srpkinje ne brane svoju otadžbinu na bojnom polju; ali one raÄ‘aju i vaspitavaju srpske junake. Tim se one najbolje odužuju svojemu narodu. Ko prima roditeljsku i vaspitaÄku dužnost, taj prima i veliku odgovornost za taj svoj rad. Jer treba decu vaspitati tako da vremenom postanu Äestiti ljudi, vredni radnici i dobri Srbi. Teže je vaspitati decu u tim pravcima nego obezbediti ih materijalno. A takvo je vaspitanje korisnije za Äoveka, nego ovakvo obezbeÄ‘enje; Jer valjan će Äovek svojim radom bolje obezbediti svoj život nego nasleÄ‘enim imanjem. Valjana Srpkinja vaspitava svoju decu u duhu svojega naroda. Ona je njihova prva vaspitaÄica i uÄiteljica. Ona ih prva uÄi da srpski osećaju i misle, i da srpski govore i rade. Ona ih navikava na srpske vrline i razvija u njih srpski karakter. Ona ih pouÄava o srpskom narodu i o srpskoj otadžbini, i upućuje ih da vole svoj narod i da ljube svoju otadžbinu. Rodoljubive srpkinje Äuvaju Äast srpskih porodica, i ponose se srpskim imenom. One hrabre svoje muževe, svoju braću i svoje sinove, da junaÄki brane svoju srpsku otadžbinu. One im u tome pomažu: donose im hranu, i neguju srpske ranjenike. Obrazovane Srpkinje rado vrÅ¡e bolniÄarske dužnosti za vreme rata. One potpomažu “Srpsko DruÅ¡tvo Crvenog Krstaâ€, i spremaju sve Å¡to treba za leÄenje i negovanje srpskih ranjenika. One uÄestvuju u druÅ¡tvima, koja rade na patriotskim i rodoljubivim ciljevima. One otvaraju radniÄke Å¡kole za srpske devojke, koje se na taj naÄin obezbeÄ‘uju u materijalnom pogledu. One prireÄ‘uju izložbe srpskih rukotvorina i time održavaju srpski naÄin rada. One Å¡tite i pomažu siromaÅ¡nu decu. One vaspitavaju malu sirotu decu, koja su ostala bez svojih roditelja. Sve su to važne dužnosti, koje rodoljubive Srpkinje dragovoljno primaju i svesno vrÅ¡e. Å to se viÅ¡e bude Å¡irilo i usavrÅ¡avalo opÅ¡te i struÄno obrazovanje naÅ¡e ženske omladine u nacionalnom pravcu, to će Srpkinje moći bolje vrÅ¡iti svoje dužnosti koje su usresreÄ‘ene u radu i u životu srpskih porodica. Tada se one neće suviÅ¡e ugledati na tuÄ‘ naÄin življenja, na tuÄ‘u noÅ¡nju i obiÄaje. Tada će i srpsko druÅ¡tvo biti solidnije jer će se pred obrazovanim i karakternim Srpkinjama, koje paze na svoje dostojanstvo i na ugled svojih porodica, postideti i oni ljudi, koji provode razvratan život. Kada svi Srbi i sve Srpkinje, bez obzira na njihovo zanimanje, budu svesno vrÅ¡ili svoje dužnosti, a naroÄito rodoljubive i patriotske dužnosti, onda se možemo pouzdano nadati, da će celo srpstvo napredovati tako, da će se moći održati pri kulturnoj utakmici sa drugim narodima i u borbi s neprijateljima, i da će zauzeti dostojanstveno mesto meÄ‘u obrazovanim evropskim narodima. Poglavlje iz knjige "Srpsko rodoljublje i otaÄastvoljublje", 1910. godina Dr Vojislav Bakić |
|
|
Bozic Bojan |
Odgovorio 23.04.2011 08:14
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 27.05.2008 16:53 Lokacija: subotica |
http://www.youtub...ded#at=355 5:00 minut evo dokaz da je tacno da su svi kupljeni. novinaraka kaze da o ISTINI moze da prica samo neko ko je u penziji i ko nema sta da izgubi. drugim recima ko god je na strani istine izgubice bogastva ovoga sveta Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.04.2011 08:44 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.04.2011 08:49
|
jabuka - poruka glasi: http://www.youtub...ded#at=355 5:00 minut evo dokaz da je tacno da su svi kupljeni. novinaraka kaze da o ISTINI moze da prica samo neko ko je u penziji i ko nema sta da izgubi. drugim recima ko god je na strani istine izgubice bogastva ovoga sveta O istini moze da prica samo neko ko je SLOBODAN i RELIGIOZAN, a ne ko je u penziji. Slobodan - jer ima svoj privatan posao i ne zavisi od sistema koji moze da ga ucenjuje, a religiozan - jer se ne boji smrti posto zna da postoji Bog koji je vlasnik zivota i ko je obecao da ce sve ljude ponovo da stvori - jedne na sud, a druge na vecni zivot. |
|
|
miki |
Odgovorio 23.04.2011 13:18
|
Član Odgovori: 76 Pristupio/la: 17.01.2009 14:01 Lokacija: Nepoznata |
http://dragas.biz...;Itemid=98
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.04.2011 18:42 |
|
|
Fun_Fun_Fun |
Odgovorio 23.04.2011 16:43
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 05.01.2011 17:22 Lokacija: Nepoznata |
"Srpsko rodoljublje i otaÄastvoljublje", 1910. godina Dr Vojislav Bakić Miroljube imate li ovo u pdf file-u? Tražio sam, ali mi potraga nije baÅ¡ dala rezultate. Ako neko ima neka mi prosledi link da skinem. У почетку Ñтвори Бог небеÑа и земљу.
|
|
|
Asker |
Odgovorio 23.04.2011 17:24
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 01.04.2011 23:00 Lokacija: Nepoznata |
1234 - poruka glasi: [quote]Miroljub Petrovic - poruka glasi: Ova pesma svedoci da se priblizava dan oslobodjenja junackog Knina od jezuitske okupacije. Dace Bog da i ja tog dana poljubim barjak slobode na kninskoj tvrdjavi. http://www.youtub...aNW38yjky4 Šta ste vi Srbi umislili da je vaš cio svijet,vi fol nešto snujete,planirate? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.04.2011 18:38 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.04.2011 18:37
|
Asker - poruka glasi: Šta ste vi Srbi umislili da je vaš cio svijet, vi fol nešto snujete, planirate? Pa samo oni koji sanjaju velike snove i prave realne planove ostvaruju velike rezultate. Mi verujemo u Bozja obecanja da ce Bog da se obracuna sa satanistima i da ce ova planeta biti nas dom. Ne samo planeta Zemlja, nego ceo svemir. A vi evropljani, pre nego sto se potpuno usmrdite u grehu, bicete pocisceni vatrenom metlom. Ako ne verujes, procitaj biblijska prorocanstva, narocito knjigu Otkrivenje. |
|
|
Asker |
Odgovorio 23.04.2011 19:15
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 01.04.2011 23:00 Lokacija: Nepoznata |
Naravno da vjerujem u Božije obećanje da će Bog pomoći dobroÄinitelje,ali iz tvojih postova se zakljiucuje da bi ti ostvarivao snove tako Å¡to bi poÄistio i pobio svakog ko drugaÄije misli a dobroÄin je.U svakoj naciji ima dobrih ljudi i trebaÅ¡ da ih podržiÅ¡ a ne da ti ideÅ¡ u države mimo srbije pa da tamo provodiÅ¡ svoj zamiÅ¡ljeni plan.
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.04.2011 19:37 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.04.2011 19:37
|
Asker - poruka glasi: Naravno da vjerujem u Božije obećanje da će Bog pomoći dobroÄinitelje,ali iz tvojih postova se zakljiucuje da bi ti ostvarivao snove tako Å¡to bi poÄistio i pobio svakog ko drugaÄije misli a dobroÄin je.U svakoj naciji ima dobrih ljudi i trebaÅ¡ da ih podržiÅ¡ a ne da ti ideÅ¡ u države mimo srbije pa da tamo provodiÅ¡ svoj zamiÅ¡ljeni plan. Ja bih pocistio svakoga ko sprovodi smrt i satanizam, a sadasnja drzava Hrvatska nije nastala delovanjem dobrocinitelja, vec najgorih satanista - jezuita, i to na teritorijama gde su skoro svi anti-papisti pobijeni, nasilno pokatoliceni ili proterani. Apetiti satanista se tu ne zaustavljaju, nego bi da isto ucine sa celom planetom. Ja bih samo, ako bi mi Bog dao mogucnost, zaustavio sirenje satanizma u ovom delu Balkana, a onda pocistio sataniste bar u najblizem okruzenju - u onom delu gde se govori jezikom koji je meni maternji, a to znaci da u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Makedoniji (i danasnjoj Srbiji, naravno) ne bi bilo nijednog sataniste. To nema veze sa nacionalnom pripadnoscu, nego sa ideologijom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.04.2011 20:29
|
Sinner - poruka glasi: Miroljube kako ide posao oko stranke "Roditeljski pokret"? Da li će biti nešto od nje? Javicu kad bude nesto konkretno, ali ima pozitivnih pomaka, i to dobrih. |
|
|
NikolaDJ |
Odgovorio 24.04.2011 09:04
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 24.04.2011 08:40 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav svima Imam nedoumicu oko praznika prvine.Naime na strani 862 jednom clanu foruma ste odgovorili da da pasha pocinje 18 uvece i pocinje praznik beskvasnih hlebova i traje sedam dana, znaci do nedelje 24,a onda ste na istoj stranici odgovorili da prvine padaju u nedelju 24,dakle kada je uskrs po pravoslavnom verovanju. kako je to moguce kada ste u predavanju rekli da su prvine drugog dana beskvasnih hlebova,zanaci dva dana nakon 18tog uvece.(ako su vasi odgovori tacni znaci da prvine padaju zadnjeg dana beskvasnih hlebova sto ne moze biti) molim za objasnjenje |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2011 09:52
|
NikolaDJ - poruka glasi: Pozdrav svima Imam nedoumicu oko praznika prvine.Naime na strani 862 jednom clanu foruma ste odgovorili da da pasha pocinje 18 uvece i pocinje praznik beskvasnih hlebova i traje sedam dana, znaci do nedelje 24,a onda ste na istoj stranici odgovorili da prvine padaju u nedelju 24,dakle kada je uskrs po pravoslavnom verovanju. kako je to moguce kada ste u predavanju rekli da su prvine drugog dana beskvasnih hlebova,zanaci dva dana nakon 18tog uvece.(ako su vasi odgovori tacni znaci da prvine padaju zadnjeg dana beskvasnih hlebova sto ne moze biti) molim za objasnjenje Pasha pocinje 14. dana uvece, prvog meseca u godini, po biblijskom kalendaru. To znaci, da je ove godine Pasha bila u ponedeljak 18.4. uvece, kada je zaslo sunce i poceo naredni dan (po bibliskom kalendaru dan traje od zalaska do zalaska sunca). Pasha predstavlja pocetak Praznika beskvasnih hlebova i traje sedam dana, sto znaci da traje do iduceg ponedeljka 25.4. do zalaska sunca. U okviru tih sedam dana postoji Praznik Prvina, koji uvek pada na prvi dan u sedmici (nedelju), i taj Praznik Prvina ukazuje na Hristovo vaskrsenje. Dakle, danas 24.4. je Praznik Prvina, odnosno dan na koji je Isus vaskrsao. U vreme Isusovog raspeca, Pasha je bila u cetvrtak uvece, a Praznik Prvina je onda bio drugog dana u okviru Praznika beskvasnih hlebova. Ima dosta detalja, pa nekada moze da bude malo nejasno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.04.2011 10:04
|
http://www.presso...drali.html |
|
|
Sionska radost |
Odgovorio 24.04.2011 11:49
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 23.02.2011 21:47 Lokacija: Nepoznata |
Ali cinjenica je da je HRISTOS vaskrsnuo iz mrtvih ,on je PRVINA od onih koji su umrli(1korincanima 15,20) Sretan praznik prvine ili uskrs |
|
|
veroljub |
Odgovorio 24.04.2011 11:57
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 17.08.2009 03:38 Lokacija: Nepoznata |
â—▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬◠†(¯`˙·٠•â—♥ ♥ ХРИСТОС Ð’ÐСКРСЕ !! ♥â—•٠·˙’¯)†â—▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ +Veroljub+
|
|
Predji na forum: |