pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2010 07:53
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Xipos - poruka glasi: Monahinja Atanasija (manastir Rukumija) NE VESTINOM - NEGO VRLINOM http://borbazaver...ew/2086/1/ Sjajan tekst divne zene. Imao sam zadovoljstvo i cast da je upoznam. Ona je napisala sjajnu knjigu "Preziveti u prirodi". Ako je neko nadje na internetu, neka je postavi. Na donjem linku postoji online konverter cirilice u latinicu za one koji ne znaju da citaju cirilicu: http://www.cirili...inica.com/ |
|
|
shalom |
Odgovorio 21.11.2010 18:57
|
Član Odgovori: 74 Pristupio/la: 17.01.2010 09:49 Lokacija: Nepoznata |
http://www.mediaf...zukw04tjcw Biblijski atlas Neki se put Äini Äovjeku prav, a na kraju vodi k smrti.
|
|
|
Dino |
Odgovorio 21.11.2010 19:11
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
http://dnevnik.hr...ivima.html
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
|
boricio |
Odgovorio 21.11.2010 21:43
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 07.09.2010 01:27 Lokacija: Nepoznata |
http://www.crnabe...p?id=29083 evo,ovde imate film o Isusu,sinhronizovan na Srpskom..... samo vam treba UTORRENT da bi ga skinuli.... |
|
|
pmarko |
Odgovorio 21.11.2010 22:10
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 02.06.2010 22:23 Lokacija: Nepoznata |
Da li je ateizam zapravo podsvensi okultizam? Pre koji dan mi se zalio jedan poznanik koji je ateista da im se desavaju cudne stvari po kuci. Nocu otvaraju prozori samo od sebe i tako to. Znam da je on 100% materijaliusta i da nikad ne bi ucestvovao svesno u nekim ritualima. A da sekulatni ateisticki nacin zivota moze da ima okultno dejstvo? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2010 22:58
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Ha, ha, Kurta se slozio sa onim sto je rekao Murta. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2010 23:00
|
pmarko - poruka glasi: Da li je ateizam zapravo podsvensi okultizam? Pre koji dan mi se zalio jedan poznanik koji je ateista da im se desavaju cudne stvari po kuci. Nocu otvaraju prozori samo od sebe i tako to. Znam da je on 100% materijaliusta i da nikad ne bi ucestvovao svesno u nekim ritualima. A da sekulatni ateisticki nacin zivota moze da ima okultno dejstvo? Naravno da je ateizam vrsta okultizma. Prilikom svake hule na Boga demon polaze pravo na onoga koji huli, jer se Bog svakom covek otkriva preko savesti i razuma da prepozna stvari u zivotu, tako da u mnogim slucajevima nema opravdanja za ateizam. Postoji neznanje kada covek nesto trenutno ne moze da sazna, pa za to nije odgovoran, ali u mnogim slucajevima ateista to nije slucaj. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2010 23:01
|
Bandit se slozio sa onim sto je rekla bitanga. Ista ekipa. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.11.2010 23:02 |
|
|
boricio |
Odgovorio 22.11.2010 00:47
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 07.09.2010 01:27 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube mozes li da mi objasnis zasto su ateisti agresivni prema ljudima koji veruju u Boga. pre mesec dana sam raskinuo dugogodisnje prijateljstvo zbog toga. taj bivsi prijatelj je u fazonu hevi metala,hvalospevi sotoni,itd,i sve mu je kao,ma zezamo se bre ti si glup i zaostao....na kraju mi rece da sam ga razocarao kao niko do sada. da napomenem,vrlo je zanimljivo,da sam ja stalno vodio neku kulturnu konverzaciju sa njim ( cak sam citirao i nesto iz tvojih predavanja ),dok je on besneo i penio celo vreme,i na kraju je i meni pukao film i rekao sam mu da me zaboravi kao drugara i prijatelja. otkud tolika agresivnost i bes ? jos da ti napomenem,kada sam mu postavio ono cuveno pitanje ;KAKO JE NASTALA OVA KNJIGA; ( znas na sta mislim ) ,to jest informacija o zivotu,e tu je prvo bio u rebusu,a posle je opet poceo da peni kao nenormalan. hvala u napred! Izmenio/la boricio na 22.11.2010 00:51 |
|
|
Aleks |
Odgovorio 22.11.2010 00:53
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 22.11.2010 00:45 Lokacija: Nepoznata |
Postovanje gospodine Petrovicu. Juce je u Press-u objavljen intervju sa Vladanom Glisicem iz Dveri Srpskih u kojem se najavljuje moguc izlazak Dveri na izbore. Kako komentarisete ovu ideju? intervju se nalazi na sledecem linku: http://www.presso...zbore.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2010 05:34
|
milos86 - poruka glasi: boricio - poruka glasi: Miroljube mozes li da mi objasnis zasto su ateisti agresivni prema ljudima koji veruju u Boga... Nije to nista novo i neobicno, i meni se ista situacija desavala vise puta... Nadam se da ces procitati ovaj post prije nego sto ga Miroljub izbrise. Sledeci put kad se budes pravio pametan, Miroljub ce da te banuje. To vazi i za ostale "mudrace" koji ovde komentarisu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2010 05:41
|
boricio - poruka glasi: Miroljube mozes li da mi objasnis zasto su ateisti agresivni prema ljudima koji veruju u Boga. pre mesec dana sam raskinuo dugogodisnje prijateljstvo zbog toga. taj bivsi prijatelj je u fazonu hevi metala,hvalospevi sotoni,itd,i sve mu je kao,ma zezamo se bre ti si glup i zaostao....na kraju mi rece da sam ga razocarao kao niko do sada. da napomenem,vrlo je zanimljivo,da sam ja stalno vodio neku kulturnu konverzaciju sa njim ( cak sam citirao i nesto iz tvojih predavanja ),dok je on besneo i penio celo vreme,i na kraju je i meni pukao film i rekao sam mu da me zaboravi kao drugara i prijatelja. otkud tolika agresivnost i bes ? jos da ti napomenem,kada sam mu postavio ono cuveno pitanje ;KAKO JE NASTALA OVA KNJIGA; ( znas na sta mislim ) ,to jest informacija o zivotu,e tu je prvo bio u rebusu,a posle je opet poceo da peni kao nenormalan. hvala u napred! Ateizam je naziv za bolest, koja spada u psihijatrijski poremecaj, jer su ateisti opsednuti demonima. Kada neka korisna informacija dodje do ateiste, demoni ga dovode u stanje transa i besa, i to sto si doziveo je ocekivana reakcija. Ateizam nastaje kao posledica neadekvatnog vaspitanja i lose duhovne higijene. Kao kad covek oboli od srca zbog lose ishrane, tako moze i duhovno da oboli pa da postane ateista (ova bolest se manifestuje u blazim i tezim formama). Jedini nacin da se pomogne takvim ljudima jeste da im se ne namecu religijske teme, ali da se moralnim nacinom zivota zainteresuju za onu drugu stranu, pa ako je kod njih preostalo nesto dobro, mozda ce da postave neko pametno pitanje, i da im se u prijateljskom duhu da odgovor. Molitva za takve ljude mnogo pomaze. Ja sam imao puno slucajeva u zivotu gde sam se molio za neke ljude i Bog je zaista ucinio veliko cudo i napravio preokret u njihovim zivotima. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.11.2010 07:35 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2010 06:48
|
Aleks - poruka glasi: Postovanje gospodine Petrovicu. Juce je u Press-u objavljen intervju sa Vladanom Glisicem iz Dveri Srpskih u kojem se najavljuje moguc izlazak Dveri na izbore. Kako komentarisete ovu ideju? intervju se nalazi na sledecem linku: http://www.presso...zbore.html Lepo bi bilo da Dveri izadju na izbore, ali u intervjuu se kaze da se to nije postavljalo kao tema: "...ako ne možemo u delovima elite i u sistemu da nađemo partnera, moraćemo sami da se kandidujemo. U "Dverima" to nije postavljeno kao tema..." |
|
|
marko1984 |
Odgovorio 22.11.2010 08:04
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 26.03.2009 22:01 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav iz Zagreba! Neznam od kud mi ali negdje sam našo u mp3 formatu prvih pedeset glava "Mojsijevih knjiga"....mislim da sam možda na to naletio na ovom forumu....pa ako neko ima ili zna gdje da skinem ostatak, nek se javi. (ne na engleskom...slabo mi to ide).! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2010 11:23
|
marko1984 - poruka glasi: Pozdrav iz Zagreba! Neznam od kud mi ali negdje sam našo u mp3 formatu prvih pedeset glava "Mojsijevih knjiga"....mislim da sam možda na to naletio na ovom forumu....pa ako neko ima ili zna gdje da skinem ostatak, nek se javi. (ne na engleskom...slabo mi to ide).! http://www.4share...ring.html# |
|
|
prdrg |
Odgovorio 22.11.2010 14:31
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 09.08.2008 20:53 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: marko1984 - poruka glasi: Pozdrav iz Zagreba! Neznam od kud mi ali negdje sam našo u mp3 formatu prvih pedeset glava "Mojsijevih knjiga"....mislim da sam možda na to naletio na ovom forumu....pa ako neko ima ili zna gdje da skinem ostatak, nek se javi. (ne na engleskom...slabo mi to ide).! http://www.4share...ring.html# Kompresovan stari i novi zavet imate na http://pavlescg.b...vdown.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2010 17:25
|
markofon - poruka glasi: Jerusalim997 - poruka glasi: Ni Patrijarh Pavle nije imao kola pa je stizao da opsulzi silan narod, krvario je za Kosovo vise od Artemija ili bilo koga drugog. Apsolutno. Reci cu vam samo da je moj otac Patrijarha Pavla, sasvim slucajno, pokupio automobilom na stanici u Zelezniku, jer je ovaj morao da promeni autobus, i povezao do crkve Sv.Stefan Decanski. Patrijarh je ne najavljen dosao na liturgiju zeleci da izbegne bilo kakvu medijsku pompu. Patrijarh Pavle je tada imao 90 godina. Prijatelji, ime Patrijarha Pavla nemojte uzalud da koristite, budimo samo srecni sto smo bili njegovi savremenici, jer jednoga dana kada budu pricali o nama reci ce da smo ziveli u vreme Patrijarha Pavla. Znaci, zato sto se vozio tramvajem i bio skroman, patrijarh Pavle je bio veliki i znameniti covek? Tanka ti je to filozofija. Pa evo da ja iznesem ovde moj susret sa patrijarhom Pavlom, to je bilo negde u jesen 1991. ili 1993, ne secam se tacno (do sad nisam hteo o tome da pricam, ali evo, povukoste me za jezik). Spustao sam se od Kralja Petra ulice, preko Knez Mihajlove, i prolazio pored patrijarsije. Kad vidim, ide prema meni patrijarh Pavle sa svojim saradnikom (onaj visoki sedi covek sa bradom). I ja ga pozdravim: "Pomaze Bog, gospodine Pavle! Jel moze jedno pitanje?" A patrijarh Pavle kaze: "Izvolite, pitajte." Ja ga pitam: "Sta vi mislite o dolasku pape u Srbiju? Jeste li za ili protiv?" A on odgovara: "Kako kaze Sveti Sinod." A ja ponovo: "Pa dobro, a jel imate vi neki stav po tom pitanju?" A on opet: "Kako kaze Sveti Sinod." I on polako krece prema Sabornoj crkvi, a ja jos jednom: "Pa cekajte, zar vi nemate stav po tom pitanju?" A on ponovo (bio je ljubazan): "Kako kaze Sveti Sinod." Dakle, ako Sveti Sinod kaze da treba svi da se poubijamo (a to je otprilike slicno dolasku pape u Srbiju), onda ce to i patrijarh Pavle da prihvati. Da podsetim da je pakt sa Sotonom gore od pucanja samom sebi u glavu, jer oni koji udju u pakt sa Sotonom rade na brutalnom unistenju covecanstva, dok samoubica svojim losim primerom deluje lose na druge. Lepo je Zarko Gavrilovic rekao da se od patrijarha Pavla pravi idolopoklonstvo. Dakle prijatelju, pusti tu pricu o velicanju ovih i onih ljudi. Najbolja slika rada patrijarha Pavla je danasnje stanje u Crkvi, narocito u njenom vrhu. Treba da se okrenemo Bogu dok nismo svi izginuli, dok satanisti nisu zatrli i ovo malo dobro sto je preostalo. Junaci koje treba da velicamo i za koje treba da se molimo su Ratko Mladic, Fikret Abdic, kapetan Dragan i ostali njima slicni. |
|
|
dacdrag |
Odgovorio 22.11.2010 20:05
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 22.07.2008 19:24 Lokacija: novi sad |
http://www.vesti-...st-Kosmeta SPC-priznala-nezavisnost-Kosmeta Ziv je Gospod, neka je blagoslovljen on, Stena moja, neka je uzvisen Bog, stena spasenja moga!
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.11.2010 02:12
|
Zeeb - poruka glasi: Kakvo je vaÅ¡e miÅ¡ljenje i tumaÄenje u vezi puÅ¡tanja brade, odnosno brijanja brade. Da li je grijeh brijati i skraćivati bradu ? Govorio sam o tome u prethodnim postovima, treba da procitas moje odgovore od pocetka. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.11.2010 02:23
|
Aleks - poruka glasi: Razumem, ali da li verujete da Dveri mogu naci partnera u aktuelnim politickim strankama, a da pri tome ostanu dosledni? Ja sam to protumacio kao najavu za izlazak na izbore, a u tom smislu sam razumeo i zestok napad od strane b92 na njih (insajder). U koalicije se ulazi radi lakseg ostvarivanja cilja, a sa partnerom ne mora da bude slaganje 100%. Ne mogu da procenjujem da li mogu da nadju partnera u aktuelnim politickim strankama. Takodje, juce je objavljen i intervju sa Miloradom Dodikom u Novostima: http://standard.r...rujem.html Da li verujete da se Dodik zaista opametio i da je iskren u svom odnosu prema Evropi? Ako je zaista tako, da li je moguce da se "izmigolji" vladarima BiH iz Evrope i zaista ostvari koliku-toliku nezavisnost ili mozemo ocekivati mozda i vojnu intervenciju (u cilju disciplinovanja neposlusnog)? Ne verujem mnogo politicarima koje svet tapse po ramenu. Treba sacekati razvoj dogadjaja. Cinjenica je da je u Republici Srpskoj strasan nemoral, droga, i ostalo, skoro kao svuda na Zapadu. Bio sam pre dve sedmice u Banjaluci, bilo je dosta hladno, ali nikada nisam video toliko devojaka u mini suknjama po onakvoj hladnoci kao i Banjaluci (samo sam u prolazu prosao centrom grada). Jadna je to "nezavisna" i "slobodna" drzava koja ne moze da se odbrani od spoljnog nemorala koji joj se uvozi. |
|
Predji na forum: |