Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Gabrijel - poruka glasi:
Neznam da li Vam je poznato.

U Pristini je pre nekog vremena (neznam tacno kad) zavrsena velika-ogromna katolicka katedrala. Koju posecuju jako veliki broj omladine.

Cak je bila emisija o tome kako to da muslimanski vernici idu u katolicku katedralu. Novinari su pitali jednu devojku koja ima oko 20 godina (moja procena) zasto ide. Ona je odgovorila da ide zato sto svi njeni prijatelji idu.

Verovali ili ne, tamo se cak "mole Isusu".

Jos jedan podatak koji me je sokirao, juce se zavrsio ramazanski post, za one koji neznaju Albanci su bili veoma pedantni kada je u pitanju taj post da je to bilo fascinatno. Medjutim, ovaj post je postilo jako mali broj njih tako da moze da se na prste prebroji.

Meni je to neverovatno jer ih znam kakvi su bili.

Pa Vas molim za komentar

Nema tu sta da se komentarise, o tome smo vec govorili. Zna se ko stoji iz sukoba na ovim prostorima. Imas o tome u mojoj knjizi "Ko vlada svetom" i u knjizi bivseg jezuite "Vatikanske ubice", imas ih na donjim linkovima:

http://www.cps.or...svetom.zip

http://www.cps.or..._ubice.zip
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 11.09.2010 08:33

Miroljub Petrovic
BogMiJeSudija - poruka glasi:
Gledаjte dа ne osuđujete neko od ove dece, jer vаm kаžem dа njihovi аnđeli stаlno gledаju SINOVE mogа Ocа, koji je nа nebesimа. Jer Sin čovečiji je PRESTAO DA SPAŠAVA TE NEPRIJATELJE.- Mаtej 18, 10. 11.

Zаnimа me ko su "sinovi mog OCа" koji se ovde spominju а kojih nemа ni u jednom drugom prevodu...

Iz konteksta se jasno vidi da se misli na decu, odnosno Bozju decu, a to mogu da budu i odrasli ljudi. Isus je stalno govorio da ne brane deci da dolaze kod njega, i da odrasli treba da budu neiskvareni i dobri kao deca, ako zele da budu deo Bozjeg castva. Ne hebrejskom rec "sinovi" se odnosi na ceo narod, a ne

isto se odnosi nа oo "prestаo dа spаšаvа te neprijаtelje"????

Ne znam sta ce ti cetiri znaka pitanja. Zar se toliko iscudjavas? Iz konteksta se jasno vidi da oni koji osudjuju i sablaznjavaju Bozju decu predstavljaju Bozje najvece neprijatelje, a to su, u tom trenutku, bili fariseji i ostali, njima slicni, koji su bili najveca opozicija Isusovom poruci i svakoj moralnoj reformi.

togа nemа nigde, а još je većа nelogičnost kаdа se ovo o spаšаvаnju pogledа u kontekstu priče o izgubljenoj jednoj ovci nаsprаm 99 koje nisu izgubljene; i koliko Bogu i tа jednа znаči (tj. njeno spаsenje)

voleo bih dа mi to rаzjаsnite, unаpred zаhvаlаn.

Nema nikakve nelogicnosti, a to sto kazes da "toga nema nigde", to isto kazu i kad vide nekog ko zdravo i normalno zivi, pa ga proglasavaju budalom. Matej na hebrejskom postoji 2000 godina, ali hriscani tokom vekova nisu bili zainteresovani za original jevandjelja, jer jevandjelja nisu mnogo citali, nego neku drugu literaturu, pa su se naopako naucili da pogresno interpretiraju Isusove reci. Matej na hebrejskom jasno pokazuje koliko jevandjelja na grckom, i kompletan Novi zavet, ne moze da se razume bez poznavanja "Ucenja" ili Tore (Mojsijevog petoknjizja - najvaznijeg dela Biblije).

Isus je dosao da spasava ljude, a "filozofi" i "teolozi" su stalno isli za njim da ga napadaju i osporavaju. To je bila praksa kroz istoriju sa svim Bozjim ljudima. I onda im Isus kaze to sto tebe sablaznjava.

Ovaj tekst, kao i ceo Matej na hebrejskom, pokazuje da Novi zavet nije tekst u kojem se iznosi neka nova doktrina, vec opis istorijskih dogadjaja i promovisanje koncepta zasnovanog na "Ucenju". Oni koji ne poznaju "Ucenje", ne razumeju ni Isusove reci, ni Njegovu misiju.

kodja
3 Све животиње што се
мичу и што живе нека вам служе за храну.
Све вам то дајем, као што сам вам дао и сво
зелено биље.*

Dakle upotrebljeno je proslo vreme ''као што сам вам дао и сво
зелено биље.*''

A sad procitajte ovaj stih:

30 А свим дивљим животи-
њама земаљским и свим створењима која лете по небесима и свим живим душама што
се мичу по земљи дао сам за храну сво зелено биље.” И било је тако.

Ovde imamo dva stiha iz Biblije.

Miroljube da li bi mogao da objasnis kada je Bog, sudeci po ovom prevodu, a to je prevod Hebrejskog instituta, odobrio da ljudska bica jedu hranu koju je u pocetku namenio zivotinjama. Mislim na ''zeleno bilje'', pazite ne radi se o ''bilju poljskom''.

Pozdrav
Izmenio/la kodja na 11.09.2010 11:19

Miroljub Petrovic
kodja - poruka glasi:
3 Све животиње што се
мичу и што живе нека вам служе за храну.
Све вам то дајем, као што сам вам дао и сво
зелено биље.*

Dakle upotrebljeno je proslo vreme ''као што сам вам дао и сво
зелено биље.*''

A sad procitajte ovaj stih:

30 А свим дивљим животи-
њама земаљским и свим створењима која лете по небесима и свим живим душама што
се мичу по земљи дао сам за храну сво зелено биље.” И било је тако.

Ovde imamo dva stiha iz Biblije.

Miroljube da li bi mogao da objasnis kada je Bog, sudeci po ovom prevodu, a to je prevod Hebrejskog instituta, odobrio da ljudska bica jedu hranu koju je u pocetku namenio zivotinjama. Mislim na ''zeleno bilje'', pazite ne radi se o ''bilju poljskom''.

Pozdrav

Dobro si zapazio, ali nisi dobro zakljucio. U 9. poglavlju Bog kaze da ljudima daje da jedu SVO meso zivotinja, kao sto im je u pocetku dao da jedu SVO bilje. Dakle, Bog je u pocetku napravio podelu medju biljkama, i rekao je koje vrste biljaka ljudi mogu da jedu, a zivotinjama je dao da jedu SVO zeleno bilje. Takodje, pre Potopa ljudi su znali za podelu na ciste i neciste zivotinje, sto vidimo iz zapovesti date Noju kada je uvodio zivotinje u Barku. Nakon Potopa, u nedostatku biljaka, Bog je dao da se jede i meso, ali u skladu sa podelom na ciste i neciste zivotinje. I zato Bog kaze: "Kao sto sam vam dao da jedete biljke, u skladu sa podelom medju njima, tako vam dajem da jedete i meso, u skladu sa podelom koja postoji."

Mi nismo to mogli ovako da prevedemo, jer bi to bilo veliko odstupanje od originala, ali smo stavili link za referencu o podeli na biljke.

Mudrac
U petoj mojsijevoj, zadnja glava govori o Mojsijevoj smrti. Pošto je on pisac ove knjige kako je on mogao pisati o svojoj smrti i o događajima posle svoje smrti kad je već bio mrtav. (Celo ovo poglavlje napisano je perfektu.)

Unapred hvala
Izmenio/la Mudrac na 11.09.2010 15:12

Konstantin
http://www.presso...sveta.html

"Došlo je vreme koje je pogubno po svaku umetnost, po ljudski duh. Ljudi su naučili kako da zarade pare, kako da se laže, kako da se neko prevari, kako da se učmalo tavori u nekom bezduhovnom prostoru, da se automatski postoji... Ne bih želeo da o meni steknete pogrešno mišljenje što ovako govorim, ali mi nemamo kud, apokalipsa se bliži, ali mora da se desi. Bez duhovnog u čovečanstvu ne može da postoji ništa. Ja ćutim za novine, ovo mi je prvi put posle mnogo godina da ovako pričam, jer nemam ništa pametno ni spasonosno da kažem. Ja konstatujem to iako se toga plašim, ne za sebe, nego za decu, i za tuđu i za svoje dete. Ona, nažalost, ne rastu u duhu u kome smo mi rasli" Evo sta jos jedan dobronameran i poznat laik kaze o nasem vremenu...

_Ivan_
Isaija, 65,20: "Nece tamo vise biti odojceta koje bi zivelo svega nekoliko dana niti stare osobe koja ne bi prozivela sve svoje godine. Bice mlad i onaj ko umre sa sto godina, a gresnik ce biti proklet cak i ako bude imao sto godina"

A na pocetku poglavlja kaze stvaram nova nebesa i novu zemlju.

Pitanje, odakle gresnici i umiranje na novoj zemlji? O cemu se radi u ovim stihovima? O obnovljenom Izraelu?
Izmenio/la _Ivan_ na 12.09.2010 14:58

Dusan Jovanovic Supraska
http://www.dveris...st/1872024

Počinje akcija.

Laki

Vatikan i njegovi bankari

http://www.vidovd...8-11-43-29

Miroljub Petrovic
Mudrac - poruka glasi:
U petoj mojsijevoj, zadnja glava govori o Mojsijevoj smrti. Pošto je on pisac ove knjige kako je on mogao pisati o svojoj smrti i o događajima posle svoje smrti kad je već bio mrtav. (Celo ovo poglavlje napisano je perfektu.)

Unapred hvala

Mojsije je pisac skoro cele te knjige, osim poslednjih delova. To je verovatno pisao Isus Navin, pisac sledece knjige.

Miroljub Petrovic
Kifa - poruka glasi:
JohnnyD - poruka glasi:
Pročitajte najnovije nebuloze tzv. studenata koje će vjerovatno uskoro prihvatiti evolucionisti:
http://www.blic.r...lini-smrti

G. Miroljube koje je vase misljenje po ovom pitanju pomjerajuceg kamenja....?

Hvala...

Govorio sam o tome u prvom predavanju serijala "Tajne skrivene u stenama".

Miroljub Petrovic
Ivan7 - poruka glasi:
Isaija, 65,20: "Nece tamo vise biti odojceta koje bi zivelo svega nekoliko dana niti stare osobe koja ne bi prozivela sve svoje godine. Bice mlad i onaj ko umre sa sto godina, a gresnik ce biti proklet cak i ako bude imao sto godina"

A na pocetku poglavlja kaze stvaram nova nebesa i novu zemlju.

Pitanje, odakle gresnici i umiranje na novoj zemlji? O cemu se radi u ovim stihovima? O obnovljenom Izraelu?

Obnavljanje Izraela pre Hristovog dolaska je tip ili simbol obnavljanja planete Zemlje nakon Hristovo dolaska. Tekst u isto vreme opisuje ta dva dogadjaja, kao sto tekst Mateja 24 opisuje razorenje Jerusalima 70. godine, i Hristov drugi dolazak.

Miroljub Petrovic
Veceras u 23.30 na hrvatskoj televiziji Nova bice emitovana emisija "Red Carpet", u okviru koje ce biti emitovan prilog o nasem Centru za lecenje homoseksualizma. Ako neko zna link za gledanje preko interneta, neka postavi. Ne bi bilo lose da neko snimi emisiju i postavi na internet. Nadam se da ce korektno preneti snimke i razgovor sa mnom.

MilosC
Evo je Nova uživo: http://www.bespla...750f9.html

dan7
A na ovoj stranici ce te moći gledati reprizu emisije Nova TV za nekoliko dana

http://www.novatv.../video.php

vo
pozdrav

mnostvo je pitanja, ali kao osnova za bilo koje, zanima me sledece...

adam i eva su zivjeli u raju, i kraj tome dosao je kada se desio dogadjaj opisan tako sto je evu nagovorio sotona da ubere i podeli sa adamom plod sa zabranjenog drveta...da li je to drvo znanja ili ne, ako jeste, zasto je taj plod sa njega (valjda predstavlja to znanje) zabranjen...sta je to i zasto je covjeku zabranjeno znanje, ili mu je pak nepotrebno

bokiva
Nova uzivo

http://www.nettel...agreb.html
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Miroljub Petrovic
kodama - poruka glasi:
pozdrav

mnostvo je pitanja, ali kao osnova za bilo koje, zanima me sledece...

adam i eva su zivjeli u raju, i kraj tome dosao je kada se desio dogadjaj opisan tako sto je evu nagovorio sotona da ubere i podeli sa adamom plod sa zabranjenog drveta...da li je to drvo znanja ili ne, ako jeste, zasto je taj plod sa njega (valjda predstavlja to znanje) zabranjen...sta je to i zasto je covjeku zabranjeno znanje, ili mu je pak nepotrebno

U pitanju je znanje o zlu, odnosno poznavanje demona i Sotone.

croat
neznam kolko znate o toj emisiji redcarpet ali ne vjerujem da ce biti kao pohvalno i nesto ozbiljno vec vise ismijano al bolje i tako doci do nekih ljudi koji ce to ozbiljnije prihvatiti nego nikako

mislim da je red carpet jedna od najnemorlanijih emisija u Hrvatskoj

EDIT: zaboravio sam na pitanje, ispravno se moliti/razgovarati samo Bogu?

jer postoji molitva prigodna za djecu "Anđele čuvaru" pa kako na to gledate? ili molitva "Zdravo Marijo"?
Izmenio/la croat na 12.09.2010 23:45

miran_san
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Veceras u 23.30 na hrvatskoj televiziji Nova bice emitovana emisija "Red Carpet", u okviru koje ce biti emitovan prilog o nasem Centru za lecenje homoseksualizma. Ako neko zna link za gledanje preko interneta, neka postavi. Ne bi bilo lose da neko snimi emisiju i postavi na internet. Nadam se da ce korektno preneti snimke i razgovor sa mnom.

http://dnevnik.hr...html#video

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.60 sekundi!