pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.08.2010 22:28
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Afgo - poruka glasi: Kad je Bog prestao direktno da se obraca ljudima? U Starom Zavjetu vidimo, pogotovo za vrijeme dok je bio "Sator od Sastanka", da je Bog imao mnogo direktniji pristup covjeku nego danas. Mene vise interesuje kad je to bilo, a manje kad, i sta mi preporucujes da procitam o tome? hvala Nikada Bog nije prestao da se direktno obraca ljudima, nego su ljudi prestali da se interesuju za Boga pa Bog mora izokola i naokolo da im prilazi. |
|
|
Leonardo |
Odgovorio 26.08.2010 15:38
|
Član Odgovori: 47 Pristupio/la: 29.09.2008 17:31 Lokacija: Srbija |
Pozdrav. Hteo bih da cujem vasa iskustva. Kakav odnos imate s ljudima koji su neznabosci a koji zive u vasem okruzenju? Iskreno, moji odnosi sa ljudima koji ne znaju za Boga, nisu dobri...nemamo dodirnih tacaka...tako da je to prilican teret za mene... Znate, treba biti pozitivan sa ljudima, i dobro misliti o njima, ali mislim da je nekad ponor tako veliki... znate vec kako zivi vecina ljudi... norma vaseg ponasanja koja je vezana za Bibliju je njima strana... Ipak mislim da je najvaznije kako se mi postavimo, ali to vrlo cesto nije lako... kako zaboraviti na sve, na bezbozan zivot obicnih ljudi, kada citajuci Bibliju na mnogim mestima susrecemo ukor i gnev na mnoge bezboznike... Da cujem vas savet, i vasa iskustva, da li su vam odnosi sa nereligioznim ljudima ikad bili slabi... (pod ovim ne mislim na svadje i sl, vec na neku vrstu distance) Mislim da je ovo jedno od krucijalnih pitanja...kom treba posvetiti vise paznje na forumu... |
|
|
kodja |
Odgovorio 26.08.2010 20:39
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 06.07.2010 16:24 Lokacija: Nepoznata |
И било је вече и било је јутро - дан један.* Zasto u originalu stoji ''dan jedan'' a ne ''dan prvi''? U cemu je razlika i znacenje toga? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.08.2010 21:29
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Leonardo - poruka glasi: Pozdrav. Hteo bih da cujem vasa iskustva. Kakav odnos imate s ljudima koji su neznabosci a koji zive u vasem okruzenju? Iskreno, moji odnosi sa ljudima koji ne znaju za Boga, nisu dobri...nemamo dodirnih tacaka...tako da je to prilican teret za mene... Znate, treba biti pozitivan sa ljudima, i dobro misliti o njima, ali mislim da je nekad ponor tako veliki... znate vec kako zivi vecina ljudi... norma vaseg ponasanja koja je vezana za Bibliju je njima strana... Ipak mislim da je najvaznije kako se mi postavimo, ali to vrlo cesto nije lako... kako zaboraviti na sve, na bezbozan zivot obicnih ljudi, kada citajuci Bibliju na mnogim mestima susrecemo ukor i gnev na mnoge bezboznike... Da cujem vas savet, i vasa iskustva, da li su vam odnosi sa nereligioznim ljudima ikad bili slabi... (pod ovim ne mislim na svadje i sl, vec na neku vrstu distance) Mislim da je ovo jedno od krucijalnih pitanja...kom treba posvetiti vise paznje na forumu... Govorio sam o tome. Ja imam dobre odnose sa skoro svima u mom okruzenju. Trudim se da ljudima da budem od pomoci, a oni uglavnom ocekuju da ih neko saslusa i da im posveti malo vremena. Sa ljudima je kao i sa decom, treba im posvetiti malo vremena, a ne nametati im na silu neke stvari koje oni ne razumeju. Mozemo da ucimo od religioznih ljudi u Bibliji kako se radi sa neznaboscima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.08.2010 21:31
|
kodja - poruka glasi: И било је вече и било је јутро - дан један.* Zasto u originalu stoji ''dan jedan'' a ne ''dan prvi''? U cemu je razlika i znacenje toga? Ocigledno da to nije bio prvi dan u svemiru, da su postojali dani i pre toga, kada su stvarani andjeli itd, itd. |
|
|
elohim |
Odgovorio 27.08.2010 11:55
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 13.09.2009 17:01 Lokacija: Nepoznata |
u predavanju petrova stena ili mojsijev kamen spominjete knjigu rani hriscanski spisi,jel imate mozda tu knjigu u el.obliku? |
|
|
Mikiz |
Odgovorio 27.08.2010 12:26
|
Član Odgovori: 139 Pristupio/la: 09.03.2010 12:36 Lokacija: Novi Sad |
Postovanje ! Imate li prevod knjige "Priznajem postoji Bog " ? |
|
|
kodja |
Odgovorio 27.08.2010 13:30
|
U Otkrivenju na vise mesta se kaze da ce se tamo opisani dogadjaji skoro desiti, pa i sam Isus kaze ''da, dolazim ubrzo''. Jedan biblijski skolar je prokomentariso tu izjavu recima: ''Isus dolazi skoro vec 2000g.'' Kakvo je tvoje misljenje u vezi toga Miroljube?
Izmenio/la kodja na 27.08.2010 15:58 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.08.2010 13:45
|
elohim - poruka glasi: u predavanju petrova stena ili mojsijev kamen spominjete knjigu rani hriscanski spisi,jel imate mozda tu knjigu u el.obliku? Nemam je u elektronskom obliku. Knjigu prodaje "Ezotheria" Beograd. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.08.2010 13:46
|
Mikiz - poruka glasi: Postovanje ! Imate li prevod knjige "Priznajem postoji Bog " ? Jos nismo preveli tu knjigu, radi se na njoj. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.08.2010 13:59
|
kodja - poruka glasi: U Otkrivenju na vise mesta se kaze da ce se tamo opisani dogadjaji skoro desiti, pa i sam Isus kaze ''da, dolazim ubrzo''. Jedan bilijski skolar je prokomentariso tu izjavu recima: ''Isus dolazi skoro vec 2000g.'' Kakvo je tvoje misljenje u vezi toga Miroljube? Isus kaze razbojniku na krstu koji se pokajao: "Danas ces biti sa mnom u raju." Ako razumemo pitanje "sta se desava sa covekom kad umre", onda znamo da ce svako docekati Hrista za nekoliko dana do nekoliko godina, maksimalno 100 godina, jer nakon smrti, u svom sledecem trnutku smo sa Hristom (zavisi kad "umremo" ili biblijski "zaspimo"). Na osnovu biblijske tipologije 6+1 (6000 + 1000 godina), kao i na osnovu biblijskih prorocanstava i desavanja u svetu, mozemo da vidimo da ce nasa generacija docekati taj dogadjaj. Ali, za nas je mnogo vaznije da se pripremimo za strasne dogadjaje koji ce prethoditi Njegovom dolasku, jer je to ustvari priprema za Njegov dolazak. |
|
|
_Ivan_ |
Odgovorio 27.08.2010 14:40
|
Član Odgovori: 118 Pristupio/la: 24.05.2009 19:20 Lokacija: pancevo |
http://www.presso...+bebu.html |
|
|
milos_va |
Odgovorio 27.08.2010 16:00
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 20.08.2008 10:38 Lokacija: Valjevo |
Da li je ovo taÄno za ljude koji žive u Izraelu? http://www.politi...ta.sr.html Mislim na ovaj komentar ispod teksta da su Izreaelci aljkavi i nemarni. Izmenio/la milos_va na 27.08.2010 20:13 |
|
|
kodja |
Odgovorio 27.08.2010 16:14
|
''Isus kaze razbojniku na krstu koji se pokajao: "Danas ces biti sa mnom u raju." '' Neki teolozi kazu da je tu u pitanju pogresan prevod. Naime, tvrde da je Isus u stvari rekao: ''Kazem ti danas, bices sa mnom u raju.'' Sta mislis o tome? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.08.2010 17:57
|
milos_va - poruka glasi: Da li je ovo taÄno za ljude koji žive u Izraelu? http://www.politi...ta.sr.html Jeste, u pitanju je mozda najlepsi park na svetu koji su ljudi napravili, imao sam prilike da ga vidim. Park pripada nekoj verskoj zajednici u kojoj svaki clan zajednice svaki dan odvaja jedan dolar za zajednicu, pa onda taj novac ulazu u ovakve i slicne stvari. Ne znam njihovu teologiju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.08.2010 17:58
|
kodja - poruka glasi: ''Isus kaze razbojniku na krstu koji se pokajao: "Danas ces biti sa mnom u raju." '' Neki teolozi kazu da je tu u pitanju pogresan prevod. Naime, tvrde da je Isus u stvari rekao: ''Kazem ti danas, bices sa mnom u raju.'' Sta mislis o tome? Svejedno je, ne menja znacenje i smisao ako poznajes teologiju stanja mrtvih. |
|
|
Uros88 |
Odgovorio 28.08.2010 20:21
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 28.12.2008 21:00 Lokacija: Beograd |
Interesantno poredjenje dimenzija u bibliji sa dimenzijama sunca i meseca. http://thefirmame... |
|
|
tovel |
Odgovorio 29.08.2010 15:41
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
http://www.starar...e_date=all http://www.glas-j...avnoj-gori |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.08.2010 16:59
|
Sjajno! Nekada su se nasi preci zenili sa Albankama mnogo vise, jer smo sa Albancima bili najveci saveznici u borbi protiv osmanlija. Ja znam za dve moje cukunbabe da su bile Albanke, u zadnja 22 kolena. To su mnogo dobre zene, majke i supruge. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.08.2010 16:59 |
|
|
MarkonJol |
Odgovorio 29.08.2010 18:13
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 17.05.2010 21:49 Lokacija: Nepoznata |
Juce sam gledao intervju koji je Milomir Maric uradio sa Svetozarom Marovicem, potpredsednikom vlade Crne Gore i bivsim predsednikom SCG. I prica Svetozar kako se susreo sa dvojicom papa, pa kada je hteo da ide kod Jovana Pavla otisao je pre toga kod patrijarha Pavla da sa njim porazgovara. Tada mu je rekao da bi hteo da uputi poziv papi da poseti SCG, kako je ekumenizam dobra stvar, i td., a patrijarha je opisao kao mudrog coveka koji se narodski izrazavao i tom prilikom mu je patrijarh rekao da je Svetozar predsednik drzave, a on nije crkva. Elem, ode ipak on u Vatikan, a posle susreta sa papom su mu rekli kako su dan pre njega tu bili Amfilohije i episkop Irinej i da su pili dobro vino. Poenta price je bila da iako javnost ne zna za neke stvari, one ipak postoje kako u politici, tako i po pitanju ekumenizma. I na kraju je Svetozar rekao kako je procitao knjigu Ispovest palog andjela i citirao deo o zmiji koju je Sotona poslao u vrt. |
|
Predji na forum: |