pocetak foruma
|
|
Barjaktarevic |
Odgovorio 29.07.2010 16:51
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 15.05.2010 20:54 Lokacija: Nepoznata |
G. Miroljube, koji su to ljudi koji sebe nazivaju ,, svetim ocima ,, ? Sa kojim pravom oni dele sebi takve atribute kada Bog kaze da je samo on svet i da je samo on istinski otac ? Verovatno su dobronamerni ali mi to njihovo ,, sveti oci ,, mnogo hulno. Gadi mi se ponekad kada procitam neke postove gde pise ,, sveti oci ovo, sveti oci ono ,, ... Moze li ukratko objasnjenje u vezi ovi ,,svetih,, ljudi ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.07.2010 17:17
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
tomo - poruka glasi: Mislim da je rat davno zavrsio i da treba težiti normalizaciji odnosa bas sam spominjao tomsona zato sto je i on spominjao da rat treba zaboraviti al se ne bi slozio da pesma npr /Sine moj/propagira mržnju.I on u svojim stihovima se obrusava npr na masone.I da nisam u njegovim intervjuima da je govorio protiv Nase vere. E moj naivni prijatelju. Rat je sada u najvecem jeku. Rat koji se vodio na prostoru bivse Jugoslavije imao je za cilj da se mediji, zakonodavstvo, vojska i policija stave pod kontrolu satanista iz medjunarodne zajednice i da se onda povede duhovni rat protiv ljudskih dusa - da se sprovede duhovni genocid nad narodima bivse Jugoslavije, sto se sada naveliko radi. I sad, mi treba da kazemo "rat je zavrsen" i da se prepustimo samounistenju koje nam se na silu namece? U Srbiji postoje snage koje se bore protiv okupacije, a vidim da i u Hrvatskoj postoje ljudi kao Frano Cirko koji se organizuju i bore protiv duhovnog genocida. A to sto Tomson govori protiv masona, to je ocekivano, pa oni su do skoro bili najveci neprijatelji rimske crkve (i jos uvek pruzaju neki otpor). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.07.2010 17:22
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Barjaktarevic - poruka glasi: G. Miroljube, koji su to ljudi koji sebe nazivaju ,, svetim ocima ,, ? Sa kojim pravom oni dele sebi takve atribute kada Bog kaze da je samo on svet i da je samo on istinski otac ? Verovatno su dobronamerni ali mi to njihovo ,, sveti oci ,, mnogo hulno. Gadi mi se ponekad kada procitam neke postove gde pise ,, sveti oci ovo, sveti oci ono ,, ... Moze li ukratko objasnjenje u vezi ovi ,,svetih,, ljudi ? Ti ljudi sebe nisu nazivali "svetim ocima", vec oni koji su skloni idolopoklonstvu vole da od znamenitih ljudi iz istorije prave bozanstva. U tom pravljenju bozanstva od poboznih ljudi, idolopoklonici se uhvate za mane i nedostatke tih znamenitih ljudi (koji nisu bili bezgresni), i onda vodjeni demonskih duhom potpuno potisnu sve ono sto je bilo dobro kod tih ljudi, a isticu sve ono lose. Klasican primer je zloupotreba znamenitog Justina Popovica koji nije imao do kraja ispravan pogled na pitanje stanja mrtvih, pa se taj njegov delimicno pogresan stav istice u svim razgovorima o njemu, a ono sto je bilo dobro i sjajno kod njega (a veci deo je bio sjajan) se marginalizuje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.07.2010 18:16
|
tomo - poruka glasi: A sto se tice pesme /sine moj/ od tomsona niste komentarisali jeste li culi tu pesmu mislim da u njoj nema govora mrznje. Jesi li ti cuo "govor mrznje" u pesmi "Moja stikla" od Severine? Pa jel to sto nema "govora mrznje" u jednoj pesmi moze da anulira svo destruktivno ponasanje jednog pevaca? E, kako trazis izgovor da zivis u grehu... da slusas blejacke pesme blejackih izvodjaca... Samo nastavi da slusas, pa ces biti kao i oni. |
|
|
tovel |
Odgovorio 29.07.2010 19:26
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Dveri srpske - Bosko Obradovic 24.07.2010 TV Palma Plus http://vimeo.com/... |
|
|
IDF |
Odgovorio 30.07.2010 13:08
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 15.07.2010 14:42 Lokacija: Nepoznata |
Veliko postovanje gos.Miroljube upravo citam vesti i gle cuda sad posle odluke suda u Hagu o Kosovu mnoge zemlje se boje scenarija zvano Kosovo. Tako navode Spanija da ce se raspasti,Ukrajina,Skotska da ce se otcepiti. Zelim da vas pitam da li je ovo pocetak nekog veceg zla ne samo u Evropi vec i sire. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.07.2010 13:45
|
zvezda-bari-91 - poruka glasi: Veliko postovanje gos.Miroljube upravo citam vesti i gle cuda sad posle odluke suda u Hagu o Kosovu mnoge zemlje se boje scenarija zvano Kosovo. Tako navode Spanija da ce se raspasti,Ukrajina,Skotska da ce se otcepiti. Zelim da vas pitam da li je ovo pocetak nekog veceg zla ne samo u Evropi vec i sire. Raspad drugih drzava bi mogao da se desi kada bi zaista postojalo "pravo" i "zakoni" u ovom svetu, pa da onda neki drugi narodi slede obrazac Kosova. Ali, u ovom svetu postoji samo zakon sile i odluka iz Haga nema nikakve veze sa drugim drzavama. Da li ce neka drzava da se raspada i otcepljuje zavisi od svetskih siledzija, a ne od odluke sudova. Sudovi u ovom svetu sluze samo da naivni ljudi veruju kako postoji pravda i zakon, a svuda oko nas vidimo da toga nema. Sigurno je da veliko zlo preti Evropi i svetu, ali ne zbog odluke haskog suda, vec zbog toga sto Bog vodi tokove ljudske istorije. Naravno da ce Bog razvaljivati svetska satanska carstva da bi omogucio onima kojima je stalo do morala i pravde, kao i onima koji ne znaju za Boga, da ga upoznaju, da izaberu ono sto je dobro i da dodju do cilja ka kome streme. |
|
|
MilosC |
Odgovorio 30.07.2010 15:06
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 10.07.2008 17:40 Lokacija: Srbija |
SvedoÄenje Draže Mihailovića: http://www.scribd...ihailovica
Izmenio/la MilosC na 30.07.2010 15:07 |
|
|
tovel |
Odgovorio 30.07.2010 17:46
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Dobar sajt za upload tekstova,knjiga,video materijala itd do 1GB velicine. http://novaup.com/ |
|
|
Baba Olga |
Odgovorio 31.07.2010 06:56
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 28.07.2010 01:03 Lokacija: Balkan |
Dobro jutro gdine Miroljube! 1.)Zasto Mojsiju Bog nije dozvolio da predje preko Jordana i kroci u obecanu zemlju? Ako uzmemo da se to nije odnosilo na Haleva i Isusa Navina. Po cemu su oni bili u prednosti? Mojsije nije mogao biti kriv za nepokornost Izraelovog naroda. Drugo, Mojsije je imao najtezi zadatak. On je cak korio Izraelce i molio Boga da ih postedi. 2.)1.Mojsijeva, 48.poglavlje, stihovi 17-19. Zasto Jakov ponavlja gresku i zanemaruje zakon prvenca? On stavlja desnu ruku na mladjeg unuka Jefrema, iako ga Josif podseca da je Manasija stariji i da je prvenac. 3.)5.Mojsijeva, 12.poglavlje, 20.stih:"Кад ГоÑпод, твој Бог, прошири твоје границе, као што ти је обећао, и ти кажеш: ‘Хтео бих да једем меÑо’, јер твоја душа жели да једе ме - Ñо, можеш да га једеш кад год ти душа поже- ли." Kako se ove reci uklapaju u onu pricu da covek ima anatomiju biljojeda i da meso treba da bude zastupljeno sa najvise 10% u ljudskoj ishrani? (Pitanje je dobronamerno. Ne znam, pa pitam.) 4.)Pogledajte avatar clana koji se registrovao pod imenom "Njegos I". Kako se zove naprava sa koje cita rabin? 5.)Kako se zove visekraki svecnjak koji se moze videti u sinagogama? Koliko treba da bude tih krakova? Posto nije na svima isti broj. Znam da je mnogo pitanja, ali "ko pita, ne skita". Pozdrav! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2010 10:29
|
Baba Olga - poruka glasi: Dobro jutro gdine Miroljube! 1.)Zasto Mojsiju Bog nije dozvolio da predje preko Jordana i kroci u obecanu zemlju? Ako uzmemo da se to nije odnosilo na Haleva i Isusa Navina. Po cemu su oni bili u prednosti? Mojsije nije mogao biti kriv za nepokornost Izraelovog naroda. Drugo, Mojsije je imao najtezi zadatak. On je cak korio Izraelce i molio Boga da ih postedi. Govorio sam o tome. Mojsije je UDARIO DVA PUTA u stenu iz koje je potekla voda, a Bog mu je rekao da PROGOVORI steni i poteci ce voda. Na taj nacin je preneo pogresnu poruku narodu, jer je ranije, udario JEDNOM u stenu i voda je potekla. Posto STENA ukazuje na Mesiju, poruka treba da glasi: "Mesija ce biti JEDNOM udaren da bi nas napojio zivom vodom, a posle toga je dovoljno da se PROGOVORI Mesiji (molitva) da bi bili napojeni." Kaznjavanjem Mojsija na taj nacin je ljudima jos vise stavljeno do znanja sta je Bog hteo da kaze kada je rekao "progovori steni", a Mojsije nije poslusao. Naravno da je Mojsije mogao da vidi Obecanu zemlju, i to iz jedne lepse perspektive, jer je nakon smrti bio vaskrsnut i vaznet na Nebo. 2.)1.Mojsijeva, 48.poglavlje, stihovi 17-19. Zasto Jakov ponavlja gresku i zanemaruje zakon prvenca? On stavlja desnu ruku na mladjeg unuka Jefrema, iako ga Josif podseca da je Manasija stariji i da je prvenac. Jakov nije napravio nikakvu gresku i nije zanemario zakon prvenca. Zakon prvenca je uslovan, ukoliko prvenac zivi moralno. Bog je prerodjenja Isava i Jakova rekao da ce Jakov (mladji) biti ispred Isava (starijeg). Ruvimu je oduzeto prvenastvo jer je legao sa inocom svoga oca, a u ovom slucaju Jakov nadahnut Svetim Duhom prorice ono sto mu je Bog rekao da ce se desiti u buducnosti. 3.)5.Mojsijeva, 12.poglavlje, 20.stih:"Кад ГоÑпод, твој Бог, прошири твоје границе, као што ти је обећао, и ти кажеш: ‘Хтео бих да једем меÑо’, јер твоја душа жели да једе ме - Ñо, можеш да га једеш кад год ти душа поже- ли." Kako se ove reci uklapaju u onu pricu da covek ima anatomiju biljojeda i da meso treba da bude zastupljeno sa najvise 10% u ljudskoj ishrani? (Pitanje je dobronamerno. Ne znam, pa pitam.) Jedenje hrane nije dato samo da bi se zadovoljile fizoloske potrebe, kao sto ni polni odnos nije dat samo da bi se ljudi razmnozavali. Zdrav covek moze da pojede ponekad meso, ako mu se jede, nekad redje, nekad cesce (kad god pozeli), kao sto i bracni drugovi mogu da imaju polni odnos kad god to pozele (osim u vreme kad je zena necista). 4.)Pogledajte avatar clana koji se registrovao pod imenom "Njegos I". Kako se zove naprava sa koje cita rabin? U pitanju je svitak, koliko mi je poznato nema neko posebno ime. 5.)Kako se zove visekraki svecnjak koji se moze videti u sinagogama? Koliko treba da bude tih krakova? Posto nije na svima isti broj. Negde postoje svecnjaci sa 7 krakova, a negde sa 8. Svecnjak sa 7 krakova ukazuje na Menoru - svecnjak koji je bio u Hramu, a svecnjak sa 8 krakova ukazuje na Hanuku - dogadjaj iz jevrejske istorije za koji se tvrdi da je tokom 8 dana svetlo gorelo u Hramu kada su neznabozacki okupatori hteli da oskvrne Hram, a Jevreji digli ustanak zbog toga, pa nije bilo ulja za svetiljke, ali su one ipak gorele (tako se tvrdi). Znam da je mnogo pitanja, ali "ko pita, ne skita". Pozdrav! Samo ti pitaj, iako ne bi bilo lose da citas moje postove od pocetka. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2010 10:30
|
Evo mnogo lepih objasnjenja Biblije na osnovu originalnog teksta: http://thelivingw...ebrew.org/ |
|
|
kolarac |
Odgovorio 31.07.2010 13:01
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 17.01.2010 10:52 Lokacija: srbija |
jovan 3,13 i niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba,sin coveciji koji je na nebu. kako je onda mojsije mogao da bude vaskrnut pozdrav. |
|
|
kolarac |
Odgovorio 31.07.2010 13:02
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 17.01.2010 10:52 Lokacija: srbija |
jovan 3,13 i niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba,sin coveciji koji je na nebu. kako je onda mojsije mogao da bude vaskrnut pozdrav. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2010 13:15
|
kolarac - poruka glasi: jovan 3,13 i niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba,sin coveciji koji je na nebu. kako je onda mojsije mogao da bude vaskrnut pozdrav. U Bibliji se spominju tri neba. Iz konteksta se vidi da postoji Nebo gde je Bozji presto, nebo gde zive nebeska stvorenja i nase atmosfersko nebo. Ocigledno da je Isus vaznet na Trece Nebo (Bozji presto), a Mojsije je nakon vaskrsenja vaznet tamo gde su Enoh i Ilija vazneti - medju nebeska stvorenja. Iz Biblije vidimo da coveku nije moguce biti u neposrednom Bozjem prisustvu (Boga Oca, koga "niko nikad nije video" od stvorenja), ali tu je Bog Sin koga stvorenja mogu da vide. Moguce je da je nakon Hristovog vaznesenja omogucen pristup ljudima i na Trece Nebo, pa je Pavle u duhu bio prenet na Trece Nebo, u smislu da komunicira, a ne da vidi Oca. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2010 15:07
|
http://www.youtub...re=related |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2010 15:14
|
Javio mi se jedan Hrvat i napisao komentar na moje vidjenje slucaja "pevaca" Tompsona. Evo njegovog pisma: "Bio sam na par njegovih koncerata. DoÄ‘u ljudi koji piju, puÅ¡e, doÄ‘u polugole žene i onda svi zajedno pjevaju o Bogu i protiv Srba. Istina, ima nekoliko dobrih vjerskih pjesama (Neću izdat ja Boga nikada, Prospi na nas radost sa visina...) ali je zatrovan ustaÅ¡kom ideologijom. Dok god takvi Hrvati ne shvate da su oni Srbi katolici i pokatoliÄeni Srbi pravoslavci dotle će njihov 'nacionalizam' biti smjeÅ¡an jer je hrvatski nacionalizam samo antiteza srpstvu, negacija vlastitog srpstva. Zato Hrvati ne mrze ni Slovence ni jedan drugi narod bez obzira u kakvom smo sporu, ali Srbina je dovoljno da vide i da se probudi mržnja, a ustvari je to mržnja na sebe, na svoje porijeklo. Taj Thompson nema loÅ¡e namjere, ali oÄigledno je nepismen za ozbiljniju teologiju." |
|
|
Izrailj |
Odgovorio 31.07.2010 15:36
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 09.03.2010 23:27 Lokacija: Nepoznata |
Ko su 24 staresine sto sjede ispred Boga koje Jovan spominje u Otkrivenju ? |
|
|
Serbon Vaskrsnuti |
Odgovorio 31.07.2010 16:46
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 30.07.2010 13:38 Lokacija: Nepoznata |
Evo za sve ljude koji pate od loseg vida, jevrejin Meir Schneider je izlecio svoje oci a bio je potpuno slep od rodjenja, ovo je njegov AUDIO materijal, svi koji ste kratkovidi ili dalekovidi ili imate druge probleme sa ocima i vidom uopste skinite, poslusajte i povratite vid : http://www.megaup...d=K1NHOPA0 Izmenio/la Serbon Vaskrsnuti na 31.07.2010 17:18 |
|
|
Doktor Biblije |
Odgovorio 31.07.2010 17:46
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 31.07.2010 17:15 Lokacija: Nepoznata |
Gosp, Petroviću: Želmi se ukljuÄiti na ovaj forum jer se slažem sa većinom ideja iako nisam uspio proÄitati sav forum, pohvalna je literatura o stvaranju.....Zanimalo bi me kakva bi po vaÅ¡em scenariju bila uloga Izraelskog naroda u zavrÅ¡nim dogaÄ‘ajima svijetske povijesti.....pozdrav iz Zagreba |
|
Predji na forum: |