pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.07.2010 12:57
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Leonardo - poruka glasi: Postovanje. Pitanje u vezi sa rupicastim naocarima. Imam problema sa vidom na daljinu, i to nekih pola godine. Jos uvek nisam nabavio uobicajene naocare. Razmisljam da kupim rupicaste. Da li su te naocare testirane, i da li mogu eventualno izazvati nezeljene posledice? Pozdrav. Nema nezeljenih posledica sa rupicastim naocarima. Treba zdravo da zivis, da odmaras povremeno oci i da radis neke vezbe (imas o tome objasnjeno u knjigama na nasem sajtu), i vid ce ti se poboljsati. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.07.2010 13:07
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
mm - poruka glasi: Miroljube, već par puta ste rekli kada Äovek radi kod poslodavca i zavisi od njega, on je rob. TakoÄ‘e ste rekli jednom momku da ne uÄi ove Å¡kole, već da se uÄi životu u prirodi. Od Äega će sutra živeti, Å¡ta će raditi? Vi ste zavrÅ¡ili Å¡kole, predajete, od Äega vi živite, poÅ¡to pretpostavljam da ne naplaćujete predavanja i sliÄno. Ja pretpostavljam da vi ne živite kao Robinzon Kruso, da je trebalo sazidati kuću, da imate raznih troÅ¡kova (sami kažete da mnogo putujete)... ÄŒime to platiti? Govorio sam o tome vise puta. Ja sam studirao skole da bih mogao javno da nastupam, jer su okultisti postavili pravila igre da moras da imas "zvanje" da bi mogao javno da progovoris. Iskren da bude, na fakultetima na kojima sam studirao nisam mnogo naucio, a to "znanje" koje sam tamo stekao mi ne koristi u svakodnevnom zivotu. Znanje sam sticao od najbolih svetskih strucnjaka iz raznih oblasti, kao i iz najbolje literature. Kada imas kucu u prirodi i znas da zivis u prirodi, ne treba ti novac. Inace, ako hoes novac, novac se pravi pomocu znanja. Dakle, ako imas znanje koje je potrebno ljudima, onda mozes i da pravis novac. Najvaznija znanja su znanja o Bogu, o zizdravlju i zivotu u prirodi. Na primer, ako u svojoj kuci u prirodi imas jednu sobu gde mozes da primis ljude koji hoce da se lece, mozes da imas odlican izvor finansija. Ali ponavljam, za zivot u prirodi, izvan sistema, ne treba ti novac. Sto je neko veci rob, treba mu vise novca. Sto je neko vise slobodan, treba mu manje novca. Moj savet ljudima je: sticite znanje i postajte slobodni. Bog kaze: "Ko se hvali neka se hvali time sto mene POZNAJE." Dakle, znanje o Bogu (i onoga sto je sa time povezano) cini coveka slobodnim i nezavisnim od novca i svega ostalog sto j vezano za robovlasnicki sistem. Evo primera. Pogledaj kako Amisi proizvode organsku hranu. Svako u ovom svetu ko proizvodi organsku hranu, bez hemije, prodaje sve sto proizvede i to po visokim cenama. Ili znanje o lecenju ljudi. Sva prirodna lecilista u svetu (Lifestyle centri) su uvek puni i rade sa punim kapacitetima, i okrecu veliki novac, iako je lecenje jeftino. Dakle, znanje (o pravim stvarima) = novac. Najvisi vid znanja je osposobljenost za stvaranje porodice. Onda stvaras najvece bogatstvo - decu (prijatelje) i stices materijalno bogatstvo kad sutra ta deca pocnu da rade za porodicu. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 10.07.2010 13:25 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.07.2010 13:09
|
bacuska - poruka glasi: Miroljube, vjerovatno ste već davali odgovore na sliÄna pitanja, ali molio bih vas da joÅ¡ jednom pojasnite: 1.da li je ubistvo izvrÅ¡eno u samoodbrani ili prilikom odbrane porodice, drugog Äovjeka ili države (u ratu), krÅ¡enje zapovjesti «ne poÄini zloÄin ubistva»? 2.da li je laž, kojom ste zaÅ¡titili neÄiji život, krÅ¡enje zapovjesti «ne svedoći lažno protiv bližnjeg»? Oba pitanja su hipoteticka. Covek bi trebao da se moli Bogu da ne dodje u takve situacije. Ubistvo u samoodbrani nije "zlocin ubistva". Covek koji je mudar i koji se sklanja od zla nece doci u situaciju da mora da laze da bi sacuvao svoj ili neciji zivot. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.07.2010 21:05
|
bacuska - poruka glasi: Miroljube, odgovorio si mi u maniru politiÄara. PoÅ¡to ja ipak ovaj forum ne doživljavam kao skupÅ¡tinu, već mjesto koje posjećuju uglavnom ozbiljni ljudi, u pokuÅ¡aju da izmeÄ‘u ostalog naÄ‘u i odgovore na odreÄ‘ene teoloÅ¡ke nejasnoće, preformulisaću svoja prethodno postavljenja pitanja. Ako sam dobro shvatio, uÄestvovao si u poslednjem ratu. U sluÄaju da si u "puÅ¡karanjima", kojih je sigurno bilo, nekoga ubio, da li bi to znaÄilo da si time prekrÅ¡io Å¡estu Božiju zapovjest? U sluÄaju da su te u tom ratu zarobili, odveli u logor sa joÅ¡ nekim tvojim zarobljenim saborcima, i da je kojim sluÄajem jedan od njih uspio da pobjegne, a da si ti to vidio, Å¡ta bi odgovorio "đželatima" kada bi te pitali da li znaÅ¡ u kom pravcu je pobjegao taj vojnik? Ako bi rekao da ne znaÅ¡, da li je to laž na "bližnjega svoga"? Ako bi ga odao, a oni ga uhvatili i ubili, da li to znaÄi da si uÄestvovao u "zloÄinu ubistva"? Nadam se da mi nećeÅ¡ odgovoriti da su ovo situacije u kojima se mudar Äovjek ne može naći. Odgovorio sam na tvoja pitanja, ali ti izgleda volis da ti se crta. Vec sam vise puta rekao da likvidacija agresora nije "zlocin ubistva". Sto se tice laganja, postoji ono sto se zovu "bele lazi", kada covek sebe dovede u neugodnu situaciju, ili iz neznanja dodje u takvu situaciju, pa u susretu sa lopovima i krimilacima mora da slaze da bi izvukao zivu glavu. Takva stvar jeste greh, ali jeste i neminovnost, kao sto covek koji ne zna za zdravstvene zakone pije "lekove" za srce, da bi mu "bilo bolje". Ti lekovi su stetni, ali kad covek ne zna za nista bolje onda i to moze privremeno da pomogne. U medjuvremenu, ako je covek ozbiljan, saznace kako moze da sacuva svoje srce, a da se ne truje stetnim "lekovima". Ako odgovori nisu jasni, ponovo ih formulisi pa cu jos da "docrtam". |
|
|
harfa |
Odgovorio 11.07.2010 03:15
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 01.07.2010 21:06 Lokacija: Nepoznata |
1:41 minut, Star Of David In The Eclipse http://www.youtub...-i5n3-R4JE http://www.michae...3texts.jpg Sumerska civilizacija je imala "Davidovu zvezdu" kao simbol sunca mnogo pre Davida i nastanka jevreja.Stari Hebrejski narod verovatno da uopste i nije korisitio ovaj znak. Izgleda pak da je moderni Izrael preuzeo "Davidovu zvezdu" od Sumera ,koji su verovatno uocili ovaj znak dok su obozavali sunce. Isto ko sto je Hitler preuzeo od Hindusa svastiku. Istorija se ponavlja,eto sad se ne zovu nacisti nego cionisti. Izmenio/la harfa na 11.07.2010 03:16 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.07.2010 06:51
|
harfa - poruka glasi: 1:41 minut, Star Of David In The Eclipse http://www.youtub...-i5n3-R4JE http://www.michae...3texts.jpg Sumerska civilizacija je imala "Davidovu zvezdu" kao simbol sunca mnogo pre Davida i nastanka jevreja.Stari Hebrejski narod verovatno da uopste i nije korisitio ovaj znak. Izgleda pak da je moderni Izrael preuzeo "Davidovu zvezdu" od Sumera ,koji su verovatno uocili ovaj znak dok su obozavali sunce. Isto ko sto je Hitler preuzeo od Hindusa svastiku. Istorija se ponavlja,eto sad se ne zovu nacisti nego cionisti. Znamo da David nije koristio heksagram kao svoj znak i da to nije nikakva "Davidova zvezda", kao i da je heksagram stari okultni simbol. O tome smo vec govorili. Krst je jos okultniji simbol, a i dvoglavi orao nije "dvoglavi orao Nemanjica" vec takodje okultni simbol, pa to opet ne znaci da su Srbi nacisti. Cionisti su jevrejske patriote koji imaju odredjene nedostatke i mane, ali Bog je tokom istorije radio preko nesavrsenih ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.07.2010 21:26
|
harfa - poruka glasi: Pa nije valjda isto kad se za cionizam zalazu pobozni ljudi kao sto su ortodoksni jevreji i kad to rade neki bolesni sekularci koji se kriju pod plastom nacionalizma i patriotizma a rade svakakve stvari samo da zadrze svoje polozaje. Nije isto kad o nebeskoj i velikoj Srbiji prica Vlada Dimitrijevic npr a na drugoj strani komunjara Sloba ili "napredni" mason Vucic,zar ne.... Jedini spas za Izrael su ortodoxni jevreji,a ne smena vlasti i jos jedna "Biljana Plavscic" u nizu,Cipi Livni i Cipiripi...A tad ce Bogu sve ugodno biti,a to svi cekamo. Izvinjavam se,jer sam uvideo gresku i mislio da su cionisti iskljucivo sekularci koji hoce samo teritoriju,bez Bozijeg projekta i ortodoksnih jeveja.. Razliciti ljudi sa razlicitim zabludama (i dobrim idejama) zele neke stvari u zivotu, a Bog sve to kanalise u svom smeru. Sloba je ima mnoge nedostatke, ali sa svim tim nedostacima je uspeo da sacuva narod od treceg genocida u 20. veku. Bog nije imao boljeg, a ti mozes da pronalazis mane kome hoces i koliko hoces. Cionisti su patriote, na svoj nacin, kao i ortodoskni Jevreji. I jednima i drugima mozemo da pronalazimo mane, ali bi trebalo da se bavimo sobom i da gledamo kako Bog vodi tok ljudske istorije, a da saradjujemo sa svima koji pokazuju neke pozitivne tendencije, a ne da im pronalazimo mane. |
|
|
IC_XC |
Odgovorio 12.07.2010 08:23
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 29.04.2010 11:14 Lokacija: Nepoznata |
Ima jako dobrog video materijala www.traganja.com/... Izmenio/la IC_XC na 12.07.2010 10:32 |
|
|
bartus |
Odgovorio 13.07.2010 14:35
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 20.06.2010 23:38 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub obriše sve što mu ne odgovara, tako će i tvoj obicni srbine. Kao i svih vas iznad. Samo ono što se njemu sviđa, i na šta zna i želi da da odgovor, komentar, biće ostavljeno na forumu u kojem se vodi rasprava svi - Miroljub jevrej Petrović. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.07.2010 14:38
|
obicniSrbin - poruka glasi: Први пут Ñе јављам на форум иако пратим питања и одговоре дуже време као и ваша предавања текÑтове и др... Hvala na zapazanjima i sugestijama. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.07.2010 15:18
|
bacuska - poruka glasi: Brate "obiÄni srbine" , sve Å¡to kažeÅ¡ je istina, meÄ‘utim, mislim da ćeÅ¡ biti obrisan joÅ¡ jednom od strane Miroljuba, kao i mnogi prije tebe koji su mu dobronamjerno ukazivali na greÅ¡ke u nekim njegovim teoloÅ¡kim shvatanjima. OÄigledno da je ovo forum, na kome je dozvoljeno samo “klimanje glavom†na ono Å¡to Miroljub kaže. Tako se stiÄe utisak da je Miroljub uvijek u pravu. Vidi se da si komunisticko dete i da mislis da "sve sto je tudje je i tvoje". Mislis, kao i mnogi, da mozes da dodjes u bilo ciju kucu i da se ponasas kako hoces bez sankcija. To je mozda moguce u nekoj drugoj kuci, ali ovaj forum je moja kuca u koju su svi dobrodosli, ako postuju pravila ponasanja. Meni je Bog poverio ovu kucu i ja sam mu odgovoran, a ne ti i tebi slicni. Vi ste odgovorni za ono sto je vama Bog poverio, a ja ne zalazim u vasu kucu. Problem je sto ste ti i tebi slicni ustvari demonizovani ljudi, a da toga niste ni svesni, i onda vas demoni koriste da idete da rusite sve ono sto nije demonsko, pa tako i ovde ulecete sa vasim glupim paganskim padavicarskim komentarima, koje ja, naravno, brisem. Ovdje je nedavno jedan Älan foruma iznosio sliÄne stavove kao Å¡to su bili tvoji, i Miroljub ga je "brutalno" izbrisao. Dobro je biti brutalan u ciscenju izmeta - odmah ga obrises da ne zaudara. Predstavlja se vjernikom, a nedostaju mu glavne osobine koje bi trebalo da krase jednog vjerujućeg Äovjeka: poÅ¡tovanje tuÄ‘eg miÅ¡ljenja, ljubav, smirenje… To su osobine demokrata, blejaca i satanista. Trebao bih da "tolerisem" lupetanja, homoseksualne sklonosti, evoluciju i slicne nebuloze da bih bio "ugodan" pred vama padavicarima i liberalima. Izgleda da su sveti oci pravoslavni, dvije hiljade godina bili u totalnoj zabludi, jer većinu onog Å¡to rekoÅ¡e, Äemu nas nauÄiÅ¡e, Miroljub proglasi satanizmom. Lupetas gluposti. Vi lazni hriscani zloupotrebljavate crkvene oce i od njih pravite ono sto oni nisu bili, izvrcete njihove reci i prikazujete ih zaglupljenom narodu kao neke fanatike i budale. Ja kazem da ste vi budale, a ne crkveni oci, i onda vi mene optuzujete za jeres posto sve VI navodno merodavni da utvrdjujete sta je istina, a ne Bog i Sveto Pismo. Zato, molimo se Bogu naÅ¡em Isusu Hristu, da Miroljubu ukaže na greÅ¡ke, jer Miroljub je Äovjek ogromnih potencijala, zahvaljujući kome proÅ¡irismo svoja znanja, ali u kome se nažalost nalazi duh gordosti i sujete. U meni je duh mojih slavnih predaka koji su cistili duhovno smece brzo i efikasno. Iako Miroljub “udara†po pravoslavlju na sve strane, (nekada sa razlogom a nekada ne), mi smo pozvani da ga volimo, i da se molimo za njega. Udaram po paganizmu koji ste vi lazno proglasili "pravoslavljem", a promovisem pravoslavlje koje je Bog uspostavio preko Mojsija, proroka, Isusa i apostola. Daće Bog, da doÄ‘e dan, kada će na ovom forumu doći do uvažavanja tuÄ‘ih stavova, kada će se na njemu moći naći i neÅ¡to od bogate riznice svetootaÄke literature, Taj dan nece doci - da vi padavicari uredjujete ovaj forum, osim ako ja ne poludim i postanem kao vi. kada će se moći proÄitati stihovi Vladike Nikolaja, Äuti anÄ‘eoski glas Divne Ljubojević… Stihove vladike Nikolaja i pesme Divne Ljubojevic smo slusali mnogo puta na ovom forumu, a toga ima i na drugim sajtovima. Pristup koji se ovde promovise tesko ces naci na drugim sajtovima. ...a ne samo reklamirati judaizam i adventizam. Vama padavicarima smeta sve sto ima veze sa konceptom koji su zastupali Mojsije, proroci, Isus i apostoli, koji su bili Jevreji. Ukinuli ste sve Bozje zapovesti i nazvali ih "jevrejskim zapovestima". Mrzite sve sto ima veze sa Bogom i Njegovim narodom, a Sotonu ste proglasili za Isusa, jer vas je toliko opcinio i hipnotisao da ne znate ni kako se zovete. A sto se tice adventizma, pa kakva je razlika izmedju adventizma i vaseg "pravoslavlja"? I jedni i drugi tolerisete kurvarstvo, smrdite po gradovima, zene su vam nerotkinje, deca nevaspitana, opcinjeni ste fudbalom i drugim gladijatorskim "zabavama", blejite kako ste "jedina ispravna crkva", gde god dodjete zasmrdite svojim fanatizmom i liberalizmom, i onda vas demoni posalju da dodjete ovde da pokusate da napravite neku stetu. A ovamo se izmedju sebe koljete. Kad se desilo da sam ja dosao na vase padavicarske forume? I posle placete kad vas ja cistim. Nastavite da placete i da se zalite kako sam ja "brutalan". Imate srecu sto nemam neku vlast, tek biste onda videli kako bi se obracunao sa vama - videli biste uzivo Isusa Navina od pre 3500 godina. |
|
|
miki |
Odgovorio 13.07.2010 17:11
|
Član Odgovori: 76 Pristupio/la: 17.01.2009 14:01 Lokacija: Nepoznata |
Imao sam skoro raspravu o vegetarijanskoj ishrani. U drustvu je bila i jedna sveza doktorica koja je na specijalizaciji... Naravno ja sam bio ismejan. Kako se u ovakvim situacijama postaviti, jer ljudi veruju autoritetu? Pomenuta doktorica mi je naglasila da su svi vegetarijanci anemicni i da im srcani krvni sudovi postaju krti ili tako nesto(sa godinama) i imaju vecu sansu za infarkt. I sve vegetarijance sa kojima se susretala su imali ove probleme. Za gvozdje sam pronaso odgovor na zakonizdravlja.com ali opet ljudi ce gotovo uvek verovati autoritetu a ne nekim informacijama na nekom sajtu od nekog Miroljuba. Meni trebaju neke "zvanicne" priznate reference. Izmenio/la miki na 13.07.2010 17:12 |
|
|
Dusan Jovanovic Supraska |
Odgovorio 13.07.2010 17:14
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 27.01.2009 13:54 Lokacija: Nepoznata |
http://www.dveris...st/1859338 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.07.2010 18:20
|
miki - poruka glasi: Imao sam skoro raspravu o vegetarijanskoj ishrani. U drustvu je bila i jedna sveza doktorica koja je na specijalizaciji... Naravno ja sam bio ismejan. Kako se u ovakvim situacijama postaviti, jer ljudi veruju autoritetu? Pomenuta doktorica mi je naglasila da su svi vegetarijanci anemicni i da im srcani krvni sudovi postaju krti ili tako nesto(sa godinama) i imaju vecu sansu za infarkt. I sve vegetarijance sa kojima se susretala su imali ove probleme. Za gvozdje sam pronaso odgovor na zakonizdravlja.com ali opet ljudi ce gotovo uvek verovati autoritetu a ne nekim informacijama na nekom sajtu od nekog Miroljuba. Meni trebaju neke "zvanicne" priznate reference. Problem je u tebi sto nisi raspolagao sa cinjenicama da pokopas tu blejacicu koja prica gluposti. Jos da si malo vredan pa da zavrsis kod nas kurs za nutricionistu ili lekara prirodne medicine, imao bi i "zvanje" na koje su ljudi navikli kada slusaju naucne rasprave. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.07.2010 21:42
|
tomo - poruka glasi: Lep pozdrav.Zanima me da li se Vi nekada bojite za vlastiti život s obzirom na to koliko imate neprijatelja da li ste zbog toga odselili u Izrael i donosim neki zakljucak da je pravo Äudo da vam niko nije hakirao stranicu s obzirom na razmjer vasih neprijatelja. Nisam se odselio u Izrael. Za sada povremeno posecujem Izrael, a videcemo gde cu ziveti u buducnosti. Nemam razloga da se bojim za svoj zivot jer je on u Sigurnim Rukama. Tu "brigu" sam prepustio Onome koji mi je dao zivot, a ja se trudim da svoj deo posla obavim na najbolji moguci nacin, kao dobar sluga (znam da bih mogao da budem jos mnogo bolji). Strah od Boga oslobadja coveka od svih drugih strahova (o "strahu od Boga" sam govorio u prethodnim postovima). |
|
|
Alca |
Odgovorio 13.07.2010 21:48
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 22.01.2010 08:04 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, primjetio sam da podržavate i poÅ¡tujete lik i djelo Radovana Karadžića (ako se ne varam) i da ste jednom prilikom rekli, da je taj Äovjek stao u odbranu srpskog naroda . Ja sam iz Republike Srpske i preživjeo sam rat i moram vas podsjetiti na par stvari : da li zaboravljate da je taj isti Karadžić dozvolio teÅ¡ki kriminal i Å¡verc i bogaćenje pojedinaca dok su ljudi ginuli na ratiÅ¡tu, da li zaboravljate njegove politiÄke igre i trgovanje teritorijama (konkretno Bihać) i zaraÄ‘ivanje stotina miliona na patnji naroda, da li zaboravljate da je taj isti Karadžić opeljeÅ¡io sve ijednu banku iz opÅ¡tina koje su padale dan za danom '95 godine, da li zaboravljate da je bio slijepi posluÅ¡nik i izvrÅ¡ilac Slobinih nareÄ‘enja . Kako možete izjaviti da je taj Slobo spasio narod od genocida a upravo je on najodgovorniji za sva stradanja koja smo preživjeli u devedesetim . Samo mi nemojte reći da je Bog poslao onakve kriminalce i bitange kao Å¡to su Slobo, Radovan i Å eÅ¡elj, jer nije imao boljih . |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.07.2010 22:07
|
Alca - poruka glasi: Profesore, primjetio sam da podržavate i poÅ¡tujete lik i djelo Radovana Karadžića (ako se ne varam) i da ste jednom prilikom rekli, da je taj Äovjek stao u odbranu srpskog naroda . Ja sam iz Republike Srpske i preživjeo sam rat i moram vas podsjetiti na par stvari : da li zaboravljate da je taj isti Karadžić dozvolio teÅ¡ki kriminal i Å¡verc i bogaćenje pojedinaca dok su ljudi ginuli na ratiÅ¡tu, da li zaboravljate njegove politiÄke igre i trgovanje teritorijama (konkretno Bihać) i zaraÄ‘ivanje stotina miliona na patnji naroda, da li zaboravljate da je taj isti Karadžić opeljeÅ¡io sve ijednu banku iz opÅ¡tina koje su padale dan za danom '95 godine, da li zaboravljate da je bio slijepi posluÅ¡nik i izvrÅ¡ilac Slobinih nareÄ‘enja . Kako možete izjaviti da je taj Slobo spasio narod od genocida a upravo je on najodgovorniji za sva stradanja koja smo preživjeli u devedesetim . Samo mi nemojte reći da je Bog poslao onakve kriminalce i bitange kao Å¡to su Slobo, Radovan i Å eÅ¡elj, jer nije imao boljih. Slab ti je duhovni vid pa su ti slabi i zakljucci. Ako se ovako nastavi, doci ce uskoro dan kada cemo tugovati za Tadicem i Vukom Jeremicem, jer ce vlast preuzeti Kandicka, Canak, Biserko i slicni. Ja bih mogao bolje od tebe da kritikujem sve one koje si spomenuo. Na primer, dok sam bio dobrovoljac na dubrovacko-trebinjskom ratistu u selu Cerovac, na oko 16 km od Dubrovnika i Trebinja, jasno sam mogao da vidim da su ustase mogle da zauzmu Trebinje u svako doba, ali to nisu ucinile. Bio sam na prvoj liniji fronta i znam koliki su bili nasi potencijali. Ustase nisu zauzele Trebinje jer su se politicari zaracenih strana dogovarali oko teritorijai svega ostalog. To odlicno znam. Pitaj starije ljude kako je narod postradao od istog neprijatelja za vreme Drugog svetskog rata, pa onda kreni da pronalazis mane onima koje sada kritikujes. Hvala Bogu sto nismo totalno istrebljeni, sto je i bio cilj neprijatelja, a kako hulimo na Boga to je lako moglo da nam se desi. Spasene su zive glave, Srbija je dobila svezu i zdravu krv u vidu izbeglica, a veliki deo teritorije je sacuvan, tako da imamo sve predispozicije da ako se okrenemo Bogu On organizuje protivudar i osveti se svojim neprijateljima. |
|
|
Njegos I |
Odgovorio 14.07.2010 00:18
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 17.01.2008 12:36 Lokacija: RS |
Za one koji uce Hebrejski, okacio sam jedan dobar Hebrejski film tako da mogu pogledati a ujedno i malo se "navikavati" na jezik. Za sada je ubacen engleski prevod, tako da oni koji znaju engleski sve ce razumeti a usput vezbati hebrejski. http://www.vimeo.... P.S. ako neko ima vremena neka ovo prevede na srpski sa engleskog, pa neka mi posalje prevod da ubacimo da ima i srpski prevod. טוב־לי תורת־פיך מ×לפי זהב וכסף
|
|
|
NoMeN |
Odgovorio 14.07.2010 13:14
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 03.06.2010 00:22 Lokacija: PoreÄ |
Imam, Äak jedno pitanje o stvaranju Vezano za Gentryjev pronalazak. Da li se u stijenama mogu naći haloi poluraspada drugih radioaktivnih tvari osim polonija? Gdje nalazimo radioaktivno zraÄenje u prirodi? Kako ono nastaje i da li se ono obnavlja? Da li postoje haloi u drugim vrstama stijena? Zar ne bi bilo Äudno pronaći haloe radioaktivnog urana ili nekog drugog elementa Äije vrijeme poluraspada je takoÄ‘er manje od vremena od 4 milijarde godina koje predvidja konvencionalna nauka za hlaÄ‘enje granita? Ako biste mogli malo približiti taj radioaktivni svijet neupućenome. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.07.2010 15:15
|
pmarko - poruka glasi:Profesore zasto se hriscanski teolozi u tolikoj meri pozivaju na paganske filozofe Platona, Aristotela? Koliko sam cuo na teoloskom fakultetu se puno izucava grcka mitologija i grcki filozofi. Da li mislite da je to jedan od kljucnih uzroka za upliv negativnih struja i nemorala medju hriscane? Pozivaju se oni i na savremene paganske filozofe i naucnike, ne samo na drevne. To je slucaj sa skoro svim danasnjim hriscanskim teoloskim fakultetima na svetu, na zalost. |
|
Predji na forum: |