pocetak foruma
|
|
dragomix |
Odgovorio 22.05.2010 11:43
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 27.08.2008 19:02 Lokacija: Kraljevo |
Ево једне занимљиве информације: http://www.mondo....metal.html ÐиÑу Ñви Ñкренули Ñа пута, ако ништа друго, макар Ñе труде! |
|
|
dan7 |
Odgovorio 22.05.2010 12:25
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 23.05.2009 19:53 Lokacija: Nepoznata |
Bok Miroljube! Možeš li mi objasniti kakvi su to ljudi za koje se kaže u Bibliji "blago siromasima duhom"? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.05.2010 14:15
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
dan7 - poruka glasi: Bok Miroljube! Možeš li mi objasniti kakvi su to ljudi za koje se kaže u Bibliji "blago siromasima duhom"? Bolji prevod bi bio: "Blago onima koji se osecaju da su siromasni duhom", odnosno: "Blago onima koji zude za duhovnim stvarima". |
|
|
Pirke |
Odgovorio 22.05.2010 15:57
|
Član Odgovori: 42 Pristupio/la: 21.01.2010 22:59 Lokacija: Nepoznata |
Kako preporucujete da citamo Sveto Pismo i koliko? Neko mi rece jednu glavu iz starog Zaveta jednu iz Novog i jednu iz dela apostolskih,sta vi mislite!? "Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.05.2010 17:19
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Pirke - poruka glasi: Kako preporucujete da citamo Sveto Pismo i koliko? Neko mi rece jednu glavu iz starog Zaveta jednu iz Novog i jednu iz dela apostolskih,sta vi mislite!? U novom prevodu koji uskoro objavljujemo, bice oznaceni delovi teksta gde se vrse nabrajanja, rodoslovi i detalji zrtvenog sistema i opisa gradnje hrama, koji mogu da se za sada preskacu. Definitivno najvazniji deo Biblije je prvih 5 knjiga (Tora ili Zakon). Jevreji su podelili prvih 5 knjiga na onoliko delova koliko ima sedmica u godini, pa svake sedmice proucavaju po jedan odeljak iz Tore. Mislim da je to odlicna metoda, da se Tora stalno ponovo cita, da se zakoni nikada ne zaborave. Pored Tore, mogu se citati prorocke knjige, jevandjelja, poslanice, spisi, kao sto biramo hranu koju jedemo. Najvazniji deo ishrane su zitarice, jer nam one daju energiju i skoro sve hranljive sastojke. To je slucaj sa Torom u teologiji. Pored zitarica potrebne su nam i druge namirnice, bas kao sto nam i u teologiji, pored Tore, trebaju i drugi delovi Biblije. Ali, kada bi imali samo Toru, mogli bi duhovno da prezivimo, kao sto i kada bi imali samo zitarice, mogli bi da prezivimo (kao Josif u Egiptu za vreme gladi). U Tori imamo, pored zakona, i prorocanstva o Mesiji, i opis buducih dogadjaja, bukvalno sve. Tako je i sa zitaricama. Ipak, najbolje je kad kombinujemo zitarice sa drugim plodovima. Na slican nacin je najbolje kad kombinujemo Toru sa drugim delovima Biblije. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 22.05.2010 19:32
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
Da li su Palestinci genetski potomci Filisteja? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.05.2010 21:27
|
crnitrn - poruka glasi: Da li su Palestinci genetski potomci Filisteja? Palestinci su isto sto i Filisteji. Termin "Filisteji" potice iz takvog biblijskog prevoda za Palestince. Ako hoces da znas tacan naziv za taj narod, treba da pogledas u hebrejski original. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2010 11:01
|
Evo poslednjeg (13.) nastavka serijala "Izrael opstaje uprkos svim zakonima verovatnoce": http://www.vimeo.... |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 23.05.2010 12:30
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
Danas je Shavuot tj. pedesetica jel tako, ili kod nas srba Sveta Trojica, silazak Svetog Duha na Apostole ?! Moja familija odavnina slavi Trojicu i kada sam saznao da se poklapa sa bibliskim praznikom mnogo sam se obradovao! Srecan praznik |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2010 16:10
|
SasaBD - poruka glasi: 1. ZaÅ¡to u Bibliji nije niÅ¡ta napisano o Hristu u periodu od njegove 12. do 30. godine života? Tih 18 godina života Hrista se ne spominje u Bibliji i to ostavnja prostora za razna tumaÄenja raznim sektama? Kako da znamo Å¡ta je Hrist "radio" za to vreme? Nije opisana biografija ni drugih ljudi - proroka, za odredjene periode njihovog zivota, jer se Biblija bavi stvarima koje su vazne za covekovo spasenje, a ne za dokolicarenje blejaca i sektasa (koji je broj cipela nosio, koju je boju ociju imao, itd). Sektasi i ateisti ce uvek izmisliti neki povod da osporavaju Bibliju. 2. ZaÅ¡to jedino Biblija opisuje život Hrista? Kako to da ne postoje jos neki zapisi o tome? O Isusu govore i neki istoricari prvog veka, ali cetiri jevandjelja su vise nego dovoljna da opisu Isusov zivot. Nacin na koji je On ziveo pokrenuo je ogroman broj ljudi na promenu u nacinu zivota i preokrenuo tok ljudske istorije, iako u to vreme jevandjelja jos nisu bila zapisana. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2010 16:12
|
crnitrn - poruka glasi: Danas je Shavuot tj. pedesetica jel tako, ili kod nas srba Sveta Trojica, silazak Svetog Duha na Apostole ?! Moja familija odavnina slavi Trojicu i kada sam saznao da se poklapa sa bibliskim praznikom mnogo sam se obradovao! Srecan praznik Tako je, danas je Shavuot ili Praznik Sedmica. Hag Sameah! (Srecan praznik!) |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2010 16:30
|
vlada jovic - poruka glasi: Veliki pozdrav Miroljube tebi a i svim ucesnicima foruma.Ovo mi je prvo ucesce na ovom tipu foruma zato mi ne zamerite ako je ovo moje pitanje vec postavljeno i sa vase strane dat odgovor na njega ali mene prosto intrigira zasto je Bog dozvolio onoliku patnju i stradanje naroda za vreme drugog svetskog rata.Pogibija onolikog naroda a njega nije bilo,nije se javljao i nije cuo ili nije hteo da cuje krike i vapaje onolike dece,mladih i starijih.Gde je On bio kada su ta nevina deca plakala i trazila spas od njega.Gde?Tragedija.Reci za to ne postoje,ni jedno malo i nevino stvorenje ne bi smelo da VIDI a kamoli da dozivi to sto su ti ljudi proziveli u ta strasna vremena.Zar ga dusa nije bolela dok je On sve to mirno gledao,znam da mene srce i dusa bole samo kada pomislim na te strahote a kamoli...NIKO ne moze da ostane ravnodusan na deciji plac i patnju.Kako je On to mogao ja ne znam a kamoli da se ne pojavi kada su njega mase ljudi molile za to.Ako je mogao Mojsiju da pokaze svu svoju slavu i snagu zasto to i sada nije uradio.Sta se to ceka i koji je trenutak za to najbolji i kada ce i da li ce uopste taj trenutak doci.Miroljube moje je skromno misljenje da se ni u ta drevna vremena nije On umesao isto kao sto nije ni pre sezdeset godina niti ce se Bog ikada umesati.Ostavljeni smo da istrunemo sami kao neke zivotinje na ovoj maloj i bednoj planeti.Da ostavljeni su zapisi i svedocanstva o staroj slavi Boga i papirusi i knjige i kamene ploce hiljadu godina stare.Da ljudi su ginuli i davali su zivote za veru i za Boga jedinoga samo...Samo kada je trebalo nama njega nikad nije bilo niti ce ga biti tu kada sutra dan i mi i nasa deca nevini stradamo zar ne?Miroljube ti narodu prodajes prazne bajke da ce On doci i verujes mu na rec a ja tebe pitam kada?Sta to treba da se desi a desice se i On opet nece biti tu,pa u koga da ja verujem onda?ne zelim da vise produzavam zato jer imam jos hiljadu i jedno pitanje da postavim a kako vreme prolazi ta pitanja samo ce se gomilati i ostajati bez odgovora zato i prekidam sa svim ovim.Budite mi pozdravljeni i neka nam je svima Bog na pomoci. Simpatian si lik, a izgledas iskren i dobronameran, pa evo da ti odgovorim, iako sam o tome vise puta pricao. Problem koji imas jeste sto ti je duhovno culo veoma oslabilo pa ne vidis kako se Bog mesa u tok ljudske istorije, ne samo u stara vremena, nego i svakog trenutka. Na zalost, ne vidis ni kako se Bog mesa u tvoj zivot, koliko puta te je spasio, pomogao ti, iscupao te iz teskih situacija, a ti to verovatno pripisujes "slucajnosti" i "sticaju okolnosti". Sto se tice Drugog svetskog rata, hajde da samo dotaknemo istoriju Srba i Jevreja. Srbi su se, pocetkom 20. veka, oslobodili turske okupacije, a onda je, posle Prvog svetskog rata, Srbe uzjahao mason Aleksandar Karadjordjevic i poceo da uvodi satanizam i nemoral na svim nivoima u drzavi. Arcibald Rajs je opominjao, molio, pisao knjige, kao sto je "Cujte Srbi", ali niko nije za tim mario. I vladika Nikolaj je pisao o opasnostima satanske Evrope, ali Srbi su hteli da budu "deo sveta", svoju decu su skolovali na satanskim evropskim ateistickim fakultetima, pa su onda ti isprani mozgovi dolazili da vode drzavu. Umesto da se nakon Prvog svetskog rata obracunaju sa jezuitima, Srbi na celu sa usranim Aleksandrom masonom, su pomilovali Stepinca i ostale austrijske vojnike koji su ubijali i klali po Srbiji. Dakle, umesto da se obracunaju sa satanistima, Srbi su dopustili da im satanisti vode drzavu i da zmiju (jezuite) neguju u svojim grudima. I sta si onda ocekivao da se desi? Dakle, Srbi su slali svoju decu na evropske satanske fakultete da postanu darvinisti i ateisti, dakle satanisti prvog reda, i onda je Bog dopustio da ti isti satanisti dodju i pobiju srpsku decu. Pitanje za tebe: Da li je bolje da se ta deca pobiju i da zapocne jedno novo poglavlje u srpskoj istoriji, ili da ta deca nastave da se skoluju i postanu doktori satanizma, i sire destrukciju na sve strane? Naravno da je Bog zastitio mnoge Srbe u Drugom svetskom ratu, i da nije bilo Bozje zastite nijedan ne bi ostao. To treba da znas. Ili pogledaj Jevreje. Da nije bilo holokausta, oni bi potpuno nestali. Jevreji u Evropi su isli ka totalnoj asimilaciji, postajali su isti kao i evropski pagani, odbili su da citaju biblijska prorocanstva o povratku u Izrael, obnovi hrama, u stilu: "Sta cemo tamo medju Arape, u pustinju, medju zmije i skorpije?" Jevreji su cak za sebe poceli da govore da su oni Nemci jevrejske veroispovesti, ili Poljaci jevrejske veropispovesti i sl. Mnogi su i zaboravili na svoje poreklo. I onda je Bog dopustio da Hitler uradi to sto je uradio i tako je spasio Jevreje od samounistenja, pa su su probudili iz zimskog sna i vratili se u zemlju svojih predaka. Dakle, pokusaj da malo razmrdas svoja duhovna cula da ne budes slep kod ociju. |
|
|
Billy10 |
Odgovorio 23.05.2010 19:00
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 18.11.2008 11:28 Lokacija: Crna-Gora |
Par korisnih sajtova o solarnim kolektorima: http://ekoenergij...-kolektori http://unissgreja...ektori.php http://www.elsol.... "Primati je lepo, davati je uzviseno".
|
|
|
Billy10 |
Odgovorio 23.05.2010 19:06
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 18.11.2008 11:28 Lokacija: Crna-Gora |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: crnitrn - poruka glasi: Danas je Shavuot tj. pedesetica jel tako, ili kod nas srba Sveta Trojica, silazak Svetog Duha na Apostole ?! Moja familija odavnina slavi Trojicu i kada sam saznao da se poklapa sa bibliskim praznikom mnogo sam se obradovao! Srecan praznik Tako je, danas je Shavuot ili Praznik Sedmica. Hag Sameah! (Srecan praznik!) Hteo bih takodje da cestitam svima praznik i da podelim sa vama sta mi se danas desilo. Jutros sam orisao u crkvu na liturgiju i na kraju se poljubi krst i uzme nafora ( hleb ). Kada sam dosao nared, odjednom me je nekakav strah i zebnja uhvatila, kao da me demoni napadaju, a pop primice krst da poljubim. Samo sam se poklonio i pruzio ruke da dobijem naforu, a pop kao da nije hteo da mi je da dok ne poljubim krst. Valjda zbog drugih ljudi nije hteo da pravi scenu pa mi je na kraju i dao ali nije to poenta. Poenta je u tome da sam osetio da cinim idolopoklonstvo i da se odvajam od Boga stvoritelja. Drugi "hriscani" su pokazivali zahvalnost i ljubljenjem ikona. Sad shvatam sta znaci IMATI STRAH OD BOGA, strah da se ne odvojimo od njega pa makar i sam sotona dosao u obliku coveka i terao nas da prihvatimo njegov nacin zivota. Molim te Oce nebeski radi imena sina tvoga Isusa Hrista, neka sidje Duh Sveti na sve posetioce ovog foruma kao sto je na apostole i prosvetli umove njihove istinom tvojom. AMIN "Primati je lepo, davati je uzviseno".
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2010 19:07
|
Pre izvesnog vremena sam najavio projekat objavljivanja CD-a sa pesmama na biblijske teme, uz najstariju muziku Izraela. Na donjem linku se mogu poslusati delovi nekih od pesama. Uskoro cemo postaviti jos: http://hebrejski....muzika.htm Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.05.2010 19:09 |
|
|
bokiva |
Odgovorio 23.05.2010 21:04
|
Član Odgovori: 212 Pristupio/la: 25.09.2008 22:44 Lokacija: Nepoznata |
Evo ko je idejni tvorac teorije Velikog Praska i to jos ne kriju Jezuiti Georges Edouard Lemaître belgijski svećenik isusovac, matematiÄar i astronom. Iznio je ideju prema kojoj je svemir nastao iz izuzetno zbijenog i toplog stanja. Postupnim Å¡irenjem svemira materija se hladila i diferencirala, stvarajući kompleksnu strukturu koju danas opažamo. Ta ideja, se je s vremenom razvila u popularnu Teoriju Velikog praska. http://hr.wikiped...a%C3%AEtre "Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2010 23:14
|
bokiva - poruka glasi: Evo ko je idejni tvorac teorije Velikog Praska i to jos ne kriju Jezuiti Georges Edouard Lemaître belgijski svećenik isusovac, matematiÄar i astronom. Iznio je ideju prema kojoj je svemir nastao iz izuzetno zbijenog i toplog stanja. Postupnim Å¡irenjem svemira materija se hladila i diferencirala, stvarajući kompleksnu strukturu koju danas opažamo. Ta ideja, se je s vremenom razvila u popularnu Teoriju Velikog praska. http://hr.wikiped...a%C3%AEtre U pitanju je drevni paganski hinduisticki koncept koji je kasnije postao "naucan". Nije cudo da su ga jezuiti uoblicili u "nauku", posto su oni, kako kaze bivsi jezuita dr Alberto Rivera, "organizacija koja je najdublje u okultizmu". Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.05.2010 23:14 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.05.2010 23:25
|
Izrailj - poruka glasi: Ne znam da li ste pratili izbornu scenu ovdje kod nas u Crnoj Gori,ali veceras su saopsteni rezultati da je u skoro svim gradovima (95%) pobijedila vladajuca (mafijaska) partija,i da nasa drzava definitivno sa ovakvim narodom i politicarima zavrsava polako svoju karijeru. Tesko je reci ko je gori u Crnoj Gori - vlast ili opozicija. I jedni i drugi hoce u Evropu. Mislim da je opozicija gora, jer oni se uglavnom pozivaju da su pravoslavci. Pa kakvi su to pravoslavci i pobozni ljudi koji hoce u Evropu? Plus, tu je i Nebojsa Medojevic koji je veci evropljanin od Mila, mozda veci i od Sveta Marovica. Zato Crna Gora nema opoziciju, jer su svi oni isti. Jedino radikali odskacu kao koliko-toliko normalni, ovo ostalo je crna pogibija. Zato prijatelju, nemoj da se uzdas u politiku. Kad CPS osnuje teokratsku stranku, onda mozes za nas da glasas |
|
|
nikola |
Odgovorio 24.05.2010 03:52
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
http://www.youtub...ure=digest erupcija vulkana na Islandu http://www.youtub...ure=digest grad obozavanja sunca Izmenio/la nikola na 24.05.2010 04:00 |
|
|
Srbija_zemlja_heroja |
Odgovorio 24.05.2010 14:32
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 17.07.2009 13:06 Lokacija: Nepoznata |
U knjizi proroka Jeremije cesto se pominje da Bog gleda na srce i bubrege ljudi. Zasto bubrege ? Malo mi je to cudno ne razumem na sta se odnosi ili je mozda u pitanju prevod. A evo i jedan, po mom misljenju, dobar sajt : http://prirodnile... Srbin je Hristov, raduje se smrti vise nego zivotu u ponizenju.
|
|
Predji na forum: |